14/6/10

Celtics - Lakers 92-86 και 3-2 στις νίκες!!


 Όπως το λέγαμε και το πιστεύαμε οι Celtics κέρδισαν ξανά τους Lakers, έκαναν το 3-2 και πλέον πάνε στο Λος Άντζελες για να κυνηγήσουν 1 νίκη στα 2 ματς και να στεφθούν πρωταθλητές εκεί μέσα!

 Στο 5ο ματς των τελικών η άμυνα δεν έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι Celtics ηταν σφιχτοί αμυντικά, ως συνήθως άλλωστε, αλλά η μεγάλη διαφορά που έγειρε την πλάστιγκα υπέρ των γηπεδούχων ήταν τα ποσοστά ευστοχίας στην επίθεση. Οι Lakers είχαν πολύ χαμηλά ποσοστά και πέραν του τρομερού Kobe που σημείωσε 36 πόντους, εκ των οποίων τους 19 συνεχόμενους της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο(!), δεν είχαν άλλη βοήθεια στο σκοράρισμα. Επιπλέον ένα χαρακτηριστικό που έκρινε τον νικητή στους 4 πρώτους τελικούς και επαληθεύτηκε και στον 5ο ήταν τα ριμπάουντ. Όποια ομάδα έπαιρνε περισσότερα ριμπάουντ ήταν και η νικήτρια. Έτσι έγινε και σήμερα με τους Lakers να έχουν περισσότερα επιθετικά, αλλά τους Celtics περισσότερα ριμπάουντ στο σύνολο και έτσι να φτάνουν στη νίκη.

 Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ο σούπερ Paul Pierce με 27 πόντους σε ένα γεμάτο ματς όσον αφορά το χρόνο συμμετοχής, αφού έμεινε στο παρκέ για περίπου 43 λεπτά! Τα άλλα στατιστικά του δεν ήταν καλά, αλλά οι 27 π. ήταν υπεραρκετοί για να οδηγήσει τη Βοστώνη στη νίκη. 18 πόντους σημείωσε ο Garnett  που είχε και 10 ριμπάουντ και 5 κλεψίματα. 18 σημείωσε και ο Rondo με 8 άσιστ και 5 ριμπάουντ. Στους 12 έμεινε ο Ray Allen χωρίς τρίποντο, ο οποίος δεν πέτυχε κανένα τρίποντο στα τρία ματς στη Βοστώνη σε αντίθεση με εκείνο το μαγικό 8/11 σε ένα μονο ματς στο Λ.Α.

 Οι τελικοί λοιπόν μεταφέρονται ξανά στο Λος Άντζελες, όπου ξημερώματα Τετάρτης είτε θα έχουμε πρωταθλητές του Celtics είτε θα πάμε σε 7ο ματς ξημερώματα Παρασκευής.

2 σχόλια:

Skouliki είπε...

καλο καλοκαιρι :)

Mike είπε...

Καλο καλοκαιρι Skouliki :)