19/12/12

Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 75-61

Ο Παναθηναϊκός δίχως να δυσκολευτεί επιβλήθηκε με 75-61 επί του Πανιώνιου με τον Λάσμε να σταματά στους 20 πόντους, τον Διαμαντίδη στους 13 και τον Τζέισον Καπόνο να κάνει το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα.
 Ο Αργύρης Πεδουλάκης άρχισε τον αγώνα με τους Ξανθόπουλο, Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Πάνκο και Λάσμε, ενώ για πρώτη φορά στη σύνθεση των πράσινων ήταν και ο Τζέισον Καπόνο.
Το Τριφύλλι μπήκε δυνατά και στα πρώτα δύο λεπτά του αγώνα έτρεξε ένα σερί 8-0. Η απάντηση του Πανιώνιου ήταν άμεση. Τα συνεχόμενα λάθη του Τριφυλλιού επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να τρέξουν ένα σερί 11-0 (8-11, 5). Η επιθετική δυστοκία των πράσινων κράτησε τέσσερα λεπτά.
Τότε ανέλαβε δράση ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο αρχηγός με επτά δικούς του πόντους και άλλους έξι του Λάσμε ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα νέο σερί 13-0 και ξέφυγε για πρώτη φορά με δέκα (21-11, 9'). Ο Γιάνκοβιτς με βολές έκοψε το σερί των πράσινων, αλλά με μία βολή του Μπάνκς και σουτ του Τσαρτσαρή με τη λήξη το Τριφύλλι τελείωσε το δεκάλεπτο με το +11 (24-13).
Το Τριφύλλι συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η διαφορά ήταν σταθερά πάνω από τους δέκα όμως ο Πανιώνιος δεν άφηνε τους πράσινους να ξεφύγουν περισσότερο. Στο 18' ο Αργύρης Πεδουλάκης έριξε στον αγωνιστικό χώρο και τον Καπόνο.
Με ένα καλάθι του Λάσμε και ένα τρίποντο του Αμερικανού φόργουορντ ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 17 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (42-25, 20). Στο πρώτο μέρος το Τριφύλλι έλεγξε απόλυτα τα ριμπάουντ, ο Διαμαντίδης μοίραζε τις ασίστ (6) και ο Λάσμε σκόραρε 12 πόντους.
Δεν δυσκολεύτηκε...
Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός έθεσε τις βάσεις για τη νίκη, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ, καθώς και το ρυθμό του αγώνα. Με τον Καπόνο να ευστοχεί σε λέι απ και τον Μπράμο σε τρίποντο, η διαφορά άγγιξε τους 19 πόντους (53-34), με τους γηπεδούχους να προσφέρουν και θέαμα στον κόσμο.
Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου απάντησαν με σερί 5-0 (53-39) και στο 27' ο Πεδουλάκης πέρασε τον Διαμαντίδη στον πάγκο για να πάρει μερικές ανάσες. Η είσοδος του Μπανκς στο παρκέ σε συνδυασμό με την παρουσία του Λάσμε, διατήρησε σε υψηλό βαθμό την ενέργεια των "πράσινων" που παρέμειναν σε ρόλο οδηγού.
Από την πλευρά του, ο Πανιώνιος ήταν αρκετά άστοχος σε δίποντα και τρίποντα και δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί τα πολλά λάθη στα οποία είχαν υποπέσει οι "πράσινοι" (16 τον αριθμό στο 30ό λεπτό).
Ένα σερί 8-0 στο ξεκίνημα του δ' δεκαλέπτου, από πλευράς Πανιωνίου, έκανε το σκορ 58-52 και ο κόσμος στην εξέδρα αφυπνίστηκε. Οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο δεν παρέδωσαν τα όπλα, αλλά ήταν έτοιμοι να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Ο Μπανκς με 2/2 βολές κι ένα τρίποντο στην επόμενη φάση έγραψε το 63-52 στο 23.30'' και έδωσε βαθιά ανάσα στον Παναθηναϊκό.
Στο 35' η διαφορά επανήλθε στους 10 πόντους (65-55, 67-55), όμως όσο οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκαναν με ευκολία τα λάθη, ο Πανιώνιος έμενε στο παιχνίδι. Ο Μίλμπουρν με βολές μείωσε σε 68-61, στο 1.35'' πριν το τέλος του αγώνα. Ένα κάρφωμα του Μπράμου στα 37'' πριν το τέλος του αγώνα ουσιαστικά έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες του Πανιωνίου, γράφοντας το 74-61.
Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 75-61

Τα δεκάλεπτα:
 24-13, 42-25, 58-44, 75-61

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 8(2), Πάνκο 2, Ματσιούλις 7, Καπόνο 5(1), Λάσμε 20, Τσαρτσαρής 8, Διαμαντίδης 13(1), Μπανκς 10(1), Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος 2, Σκορδίλης.
Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 3, Μοτσενίγος, Αθηναίου 8(2), Κις 3(1), Μίλμπουρν 7(1), Αθανασούλας 2, Γιάνκοβιτς 14(2), Καββαδάς, Παππάς 18(2), Ντραγκίσεβιτς 2, Μπούκερ 4.

Από prasinanea

Προοδευτική - Παναθηναϊκός 1-2

Νίκη-παυσίπονο στις πληγές του, πέτυχε ο Παναθηναϊκός με 1-2 επί της Προοδευτικής στο γήπεδο του Κορυδαλλού και  προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Αντίο με γκολ από τον Πετρόπουλο, κορυφαίος ο Μαυρίας.
 
 
Μέσα στην καταιγίδα των ημερών, ο Παναθηναϊκός είχε να δώσει ένα παιχνίδι στον Κορυδαλλό με την Προοδευτική, για τη ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας. Μοιραία, το παιχνίδι πέρασε σε τρίτο και τέταρτο πλάνο, ωστόσο ακόμα και έτσι, επικράτησε με 2-1, βελτίωσε την ψυχολογία των νεαρών πράσινων και προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Η αναμέτρηση σίγουρα θα ξεχαστεί γρήγορα, αφού με εξαίρεση ορισμένες παραμέτρους, δεν είχε κάτι συγκεκριμένο να προσφέρει. Πρακτικά, ο Ρότσα θα κρατήσει κυρίως, τη χρησιμοποίηση πολλών νεαρών ποδοσφαιριστών και το επίσημο ντεμπούτο των Γιαννιτσάνη και Μουζακίτη με τη φανέλα με το Τριφύλλι στο στήθος. Οι μικροί πράσινοι έδειξαν ότι έχουν ταλέντο, παράλληλα όμως χρειάζονται δουλειά για να ανταποκριθούν στο επίπεδο του Παναθηναϊκού.
Ιδιαίτερο ήταν το ματς για τον Αντώνη Πετρόπουλο, το τελευταίο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού μετά από τέσσερα χρόνια. Το συνδύασε ιδανικά με γκολ και καλή εμφάνιση και πλέον, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ.
Επίσης, ο Χάρης Μαυρίας ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου και δείχνει ότι έχει τα προσόντα να αρχίσει να αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στην ομάδα, πετυχαίνοντας ένα γκολ και δημιουργώντας άλλο ένα. Τέλος, καλό βαθμό πήρε στην εμφάνιση του ο Χαμπίμπ Σο, ο οποίος έδειξε ότι έχει επανέρθει πλήρως και από το νέο έτος θα βοηθήσει σε φουλ ρυθμούς τον Παναθηναϊκό.
Νωθρό ξεκίνημα
Μία ενδεκάδα που άνετα θα μπορούσε να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα Κ20 της Superleague παρέταξε ο Χουάν Ρότσα στη ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας με την Προοδευτική στον Κορυδαλλό. Τέρμα έπαιξε ο Καπίνος, στην άμυνα οι Μαρίνος, Πίντο, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, στη μεσαία γραμμή οι Σο, Φουρλάνος, Δώνης και στην επίθεση οι Μπαρμπαρούσης, Μαυρίας, Πετρόπουλος.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς, έχοντας το κίνητρο να αποδείξουν την αξία τους απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο και να αποχαιρετήσουν το Κύπελλο με ψηλά το κεφάλι. Μόλις στο 2' κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Σο, όμως ο Καπίνο απέκρουσε την εκτέλεση του Λέκκα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο στο πλασέ του Παναγιωτόπουλου και η Προοδευτική άνοιξε το σκορ.
Χρειάστηκε ένα 20λεπτο για να συνέρθει ο Παναθηναϊκός και να απειλήσει για πρώτη φορά στο ματς. Ο Μαυρίας στο 24' μπήκε στην περιοχή της Προοδευτικής, όμως έχασε το κοντρόλ. Ένα λεπτό αργότερα, από κόρνερ του Φουρλάνου, ο Δώνης στην μικρή περιοχή αιφνιδιάστηκε και δεν σούταρε. Στο 37', ο Πετρόπουλος έκανε την κεφαλιά από καλή θέση, αλλά ο Ζήνωνος μπλόκαρε, ενώ στις καθυστερήσεις ο Μαυρίας βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι και σούταρε, αλλά δεν υπολόγισε καλά και η μπάλα πέρασε άουτ.
Ανατροπή με Μαυρία
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι νωθρός και στηριζόταν κυρίως στις ατομικές ενέργειες για να απειλήσει. Η πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου μέρους ήρθε στο 58' με ένα καλό σουτ του Τριανταφυλλόπουλου και στο επόμενο λεπτό, ήρθε η ισοφάριση. Ο Μαυρίας με ωραία πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Πετρόπουλο και αυτός "νίκησε" τον Ζήνωνος.
Στο 65' ο Παναθηναϊκός άγγιξε το δεύτερο γκολ, αλλά ο Ζήνωνος απέκρουσε σε κόρνερ το πλασέ του Σο. Η Προοδευτική παραλίγο να προηγηθεί ξανά στο 79', αλλά η κοντινή κεφαλιά του Παναγιωτόπουλου πέρασε άουτ. Ενδιάμεσα στο 73', ο Ζέκα είχε αντικαταστήσει τον Χρήστο Δώνη.
Τελικά, ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα στο 83', με τον Μαυρία να περνάει από τη θέση του δημιουργού σε αυτή του σκόρερ. Με ατομική ενέργεια ξέφυγε από τον προσωπικό του αντίπαλο και με φαλτσαριστό σουτ από διαγώνια θέση, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ζήνωνος. Στο 85' το μακρινό σουτ του Μπαρμπαρούση κατέληξε στα χέρια του γκολκίπερ της Προοδευτικής και στο 88' ο Γιαννιτσάνης αντικατέστησε τον Μπαρμπαρούση.
Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τις αλλαγές του στο 89', με τον Μουζακίτη να αντικαθιστά τον κορυφαίο του Τριφυλλιού, Χάρη Μαυρία. Η Προοδευτική άγγιξε το 2-2 στο 91', αλλά ο Καπίνος απέκρουσε με τα δάχτυλα το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Παναγιωτόπουλου. Στο 93' ο Λαγός στην προσπάθεια του να απομακρύνει, παραλίγο να βάλει αυτογκόλ και αυτή ουσιαστικά, ήταν η τελευταία φάση...

Προοδευτική: Ζήνωνος, Κουσούρης, Χόρτσας, Παπανικόλας, Μπελέρης, Κακαράς, Βασιλάκος Μακαρονάς (60' Τζώρτζης), Λέκας, Επιτροπάκης, Παναγιωτόπουλος.
Παναθηναϊκός: Καπίνο, Μαρίνος, Λαγός, Πίντο, Τριανταφυλλόπουλος, Σο, Φουρλάνος, Δώνης (73' Ζέκα), Μπαρμπαρούσης (87' Γιαννιτσάνης), Μαυρίας (89' Μουζακίτης), Πετρόπουλος.

 Από prasinanea

16/12/12

Βέροια - Παναθηναϊκός 3-0. Φταίει ο Ρότσα ή μήπως ο Φερέιρα;!

 

 Ένας τραγικός Παναθηναϊκός, που δεν κατέβηκε ποτέ στο γήπεδο, ηττήθηκε με 3-0 από τη Βέροια γνωρίζοντας μια από τις πιο ντροπιαστικές ήττες στην ιστορία του...

 Λίγες μόλις μέρες μετά την εκπληκτική εμφάνιση με το γαύρο, οι ποδοσφαιριστές του Ρότσα, σα να επιδίωξαν να αδικήσουν τους εαυτούς τους και να μηδενίσουν τις πολύ καλές εντυπώσεις που άφησαν στα δύο τελευταία ματς κόντρα σε ΟΣΦΠ, Τότεναμ, παρουσιάστηκαν εκνευριστικά αδιάφοροι στη Βέροια και διασύρθηκαν απ' τους νεοφώτιστους.

 Και ποιος φταίει πάντα στον Παναθηναϊκό μετά από τέτοιες αποκαρδιωτικές εμφανίσεις και τραγικά αποτελέσματα. Ποιος άλλος, ο προπονητής! Ο... Ρότσα δηλαδή. Ναι, ο ίδιος προπονητής που με την έλευσή του έφερε αέρα αλλαγής, ανέβασε την ψυχολογία των παικτών κι έστρωσε την ομάδα μέσα σε λίγες μέρες και ενώ είχε παραλάβει καμμένη γη απ' τον άσχετο προκάτοχό του. Προσοχή! Δε λέω ότι ο Φερέρια ήταν άγιος. Δεν ήταν καν ικανός, όπως απεδείχθη. Μάλιστα έλεγα ότι άργησε υπερβολικά να φύγει απ' τον πάγκο. Όμως σήμερα είδαμε ΑΚΡΙΒΩΣ την άθλια εικόνα επί Φερέιρα. Κάτι που αν μη τι άλλο πρέπει να μας προβληματίσει, Σκεφτείτε όσοι βγάζετε εύκολα συμπεράσματα και βρίσκετε αποδιοπομπαίους τράγους τι διάολο συμβαίνει σ' αυτήν την άρρωστη ομάδα. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού των τελευταίων -πολλών- χρόνων είναι μονίμως στο απυρόβλητο. Σε κάθε στραβή πάντοτε έφταιγε ο προπονητής και τα μαλακισμένα καλομαθημένα κωλόπαιδα απολάμβαναν μια πρωτοφανή στήριξη. Ορισμένοι απόψε ήταν εξοργιστικοί, ενώ οι... παλιοί γνωστοί απλά για κλωτσιές. Φυσικά και απόψε δεν φταίει ΚΑΝΕΝΑΣ προπονητής. Απλώς για λόγους που δεν ξέρουμε (επακριβώς τουλάχιστον) και μπορούμε μόνο να υποθέσουμε, δεν είχαν όρεξη και θέληση να νικήσουν. Ναι είναι απλήρωτοι, αλλά δεν μπορεί να είναι μόνο αυτό. Ας ψαχτούμε όλοι λίγο περισσότερο και ας γίνουμε καχύποπτοι όσο δεν πάει γιατί έχουμε κάθε δικαίωμα με όσα αηδιαστικά πράγματα βλέπουμε.
 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Πέρεζ, Γεωργιάδης, Ορέστες, Αμαραντίδης, Καλί, Γεωργέας, Καφές, Ολαϊτάν (85' Καλτσάς), Γκιγιέρμε, Μπαρκάν, Ιωάννου (87' Κόστλι).
 Παναθηναϊκός (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Καρνέζης, Βελάσκες, Βύντρα, Μαρίνος, Σπυρόπουλος (83' Μπαρμπαρούσης), Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Μαυρίας (71' Χουχούμης), Χριστοδουλόπουλος (59' Σο), Τοτσέ.

* Δε νοείται μετά από την αποψινή ντροπή και μια απ' τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία του Συλλόγου, να μη βγουν οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν να ζητήσουν συγγνώμη από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Αν θέλουν ας δικαιολογηθούν (είμαστε απλήρωτοι, φταίει ο Ρότσα, φταίει η παράγκα, δεν μπορούμε, Ο,ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΘΕΛΟΥΝ) αλλά ΟΦΕΙΛΟΥΝ να ζητήσουν συγγνώμη για αυτό το αίσχος.

Καβάλα - Παναθηναϊκός 71-97, απολαυστικός σε ένα από τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια!

Ο Παναθηναϊκός δεν συνάντησε κανένα απολύτως εμπόδιο κόντρα στην Καβάλα και επικράτησε με 97-71 επί της Καβάλας έχοντας έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

 Ο Αργύρης Πεδουλάκης άρχισε το παιχνίδι με τους Ξανθόπουλο, Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Πάνκο και Λάσμε. Οι πράσινοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και παρά τα λάθη τους (συνολικά 7 στην πρώτη περίοδο) κατάφερνα να επιβάλουν τον ρυθμό τους.
 Δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου βρέθηκαν μπροστά με έξι πόντους (9-15) έπειτα από τρίποντο του Μπανκς, αλλά ο Στιβ Πάνος έφερε το ματς στα ίσα. Με ένα καλάθι του Μπανκς και βολές του Τσαρτσαρή το Τριφύλλι τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο όντας μπροστά με 19-16.
Κάπου εκεί ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι αφού οι πράσινοι ανέβασαν στροφές και "καθάρισαν" το ματς από νωρίς. Το Τριφύλλι έκανε επί μέρους σκορ 29-11 στη δεύτερη περίοδο δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Καβάλα.
 Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη μείωσαν τα λάθη τους, έφτασαν τις 13 ασίστ και κυριάρχησαν απόλυτα στον τομέα του ριμπάουντ με το εντυπωσιακό 24-5. Πρώτος σκόρερ στο ημίχρονο ήταν ο Μπράμος με 12, ενώ 9 είχε ο Μπανκς. Ο Τσαρτσαρής με 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ βοήθησε σημαντικά στο πρώτο ημίχρονο, ο Λάσμε είχε 6 ριμπάουντ και 4 ο Πάνκο. Ο Διαμαντίδης 3 ασίστ.
 Συνέχισε στον ίδιο ρυθμό
 Ανάλογη ήταν η εικόνα του Παναθηναϊκού και στο δεύτερο μέρος. Οι πράσινοι δεν άφησαν στιγμή το πόδι από το γκάζι με τον Αργύρη Πεδουλάκη να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του.
 Ο "Αρτζι" ξεκούρασε ορισμένους παίκτες του με τον Ξανθόπουλο να αναλαμβάνει την οργάνωση του παιχνιδιού και οι Γιαννόπουλος και Τσαρτσαρής το σκοράρισμα. Η διαφορά παρέμενε σταθερά πάνω από τους 20 πόντους, ο Πεδουλάκης έριξε στο ματς και τον Χαραλαμπόπουλο για περίπου ένα δεκάλεπτο και κάπως έτσι οι πράσινοι έφτασαν σε μία πολύ εύκολη νίκη.

 Επόμενη αναμέτρηση για τον Παναθηναϊκό την ερχόμενη Τετάρτη με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ.

 Από prasinanea 

 Τα δεκάλεπτα: 16-19, 27-48, 48-78, 71-97

 Οι πόντοι και τα στατιστικά των δύο ομάδων:
 Καβάλα (Κορωνιός): Πάνος 14 (5/7δίπ., 4/5β.), Καλαμπάκης (0/1τρίπ.), Στεφανίδης 9 (1/5τρίπ., 3ασ.), Γκράντι 18 (4/9δίπ., 3/8τρίπ., 1/1β., 6ασ., 4κλ., 2λ.), Μίτροβιτς 5 (1/4δίπ., 1/3τρίπ., 2ασ.), Γκαγκαλούδης 10 (2/4δίπ., 2/5τρίπ., 0/3β., 5ασ., 3λ.), Κρστέφσκι 2, Κόλεμαν 13 (3/4δίπ., 7/8β.).
 Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 20 (4/4δίπ., 4/6τρίπ.), Πάνκο 10 (0/1τρίπ., 6ρ., 2ασ.), Ματσιούλις 11 (1/2τρίπ., 6ρ., 2λ.), Λάσμε 9 (6ρ., 2ασ., 2λ.), Τσαρτσαρής 14 (6/6δίπ., 2/2β., 9ρ., 4ασ., 3λ.), Διαμαντίδης 2 (0/3τρίπ., 4ασ., 4λ.), Κίτσεν, Μπανκς 12 (1/3τρίπ., 2λ.), Ξανθόπουλος 4 (0/1τρίπ., 9ασ., 2λ.), Γιαννόπουλος 13 (3/3τρίπ.), Χαραλαμπόπουλος, Σκορδίλης 2.