25/1/14

Παναθηναϊκός - Πλατανιάς 1-0, επιτέλους 3χ3. Και τώρα, κύπελλο!

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 1-0 επί του Πλατανιά με τον Μεντί Αμπέντ ως σκόρερ και τον Στέφανο Καπίνο να επεμβαίνει όποτε χρειάστηκε. Τρίτη συνεχόμενη νίκη για τους πράσινους στο πρωτάθλημα. Καθαρό πέναλτι δεν δόθηκε στο Τριφύλλι.
Το ματς:
Ο Πλατανιάς ήταν η ομάδα που προσπάθησε να απειλήσει πρώτη μέσω στημένων φάσεων αλλά δυο κόρνερ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης πέρασαν ανεκμετάλλευτα.
Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 25' όταν ο Πράνιτς ύστερα από απόκρουση του Γεωργαλίδη έγινε κάτοχος της μπάλας και επιχείρησε με την μια το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του γκολκίπερ των γηπεδούχων.
Στο 32' ο Τριανταφυλλόπουλος δεν υπολόγισε σωστά, έκανε λάθος κοντρόλ, με τον Τόρες να γίνεται κάτοχος της μπάλας αλλά ο Καπίνο είχε βγει γρήγορα και με τα πόδια έδιωξε το σουτ του επιθετικού του Πλατανιά.
Πέντε λεπτά αργότερα ο Πλατανιάς έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ όταν ο Κάται από τα αριστερά έκανε την σέντρα ο Τόρες πήρε την κεφαλιά ο Καπίνο την βρήκε ασθενώς αλλά κατάφερε να της αλλάξει πορεία και να την βγάλει σε κόρνερ.
Πήρε κεφάλι με Αμπέντ
Ο Παναθηναϊκός κατάφερε στο 40' να ανοίξει πρώτος το σκορ. Ο Νάνο από τα αριστερά είδε την κίνηση του Κλωναρίδη και του πέρασε την μπάλα, ο επιθετικός των πράσινων την γύρισε παράλληλα προς το τέρμα ο Γιωργαλίδης την έδιωξε αλλά ο Αμπέντ πήγε προς την πορεία της και με δυνατό σουτ σκόραρε για το τριφύλλι.
Πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος και συγκεκριμένα στο 43' οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν όταν ο Πράνιτς έκανε λάθος πάσα ο Κάται βγήκε από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, σούταρε αλλά και πάλι ο Καπίνο έδιωξε με τα πόδια.
Χωρίς αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο
Οι δυο ομάδες μπήκαν στο δεύτερο μέρος χωρίς αλλαγές στις ενδεκάδες τους αλλά ο ρυθμός στο πρώτο δεκάλεπτο δεν ήταν ανάλογος του πρώτου ημιχρόνου με αρκετά φάουλ και κάρτες.
Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 56' με την κίνηση και το σουτ του Κλωναρίδη από τα αριστερά και τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να αποκρούει.
Στο 62' ο Τριανταφυλλόπουλος έγινε κάτοχος της μπάλας πλάγια και δεξιά και προσπάθησε με σέντρα σουτ να απειλήσει τη εστία του Πλατανιά αλλά ο Γιωργαλίδης έδιωξε σε κόρνερ.
Ο Πλατανιάς απείλησε στο 64' όταν ο Ινκούμ από τα δεξιά έβγαλε την σέντρα ο Τόρες πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Καπίνο.
Δεν έδωσε καθαρό πέναλτι ο Σιδηρόπουλος
Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο έκλεισε καλύτερα τους χώρους και δεν έδωσε την ευκαιρία στον Πλατανιά να απειλεί όπως στο πρώτο μέρος. Στο 70' μάλιστα από καλή θέση ο Αμπέντ σούταρε στα πουλιά.
Στο 81' ο Καρέλης πήρε όμορφα την μπάλα μπήκε στην περιοχή ανατράπηκε καθαρά από τον Φαϊσκά αλλά ο Σιδηρόπουλος δεν έδειξε το καθαρό πέναλτι.
Κλασικές ευκαιρίες από τον Παναθηναϊκό
Ένα λεπτό αργότερα ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία για να κάνει δυο τα τέρματα του όταν ο Αμπέντ άλλαξε με τον Καρέλη που του την γύρισε και πάλι αλλά το πλασέ του Αμπέντ έφυγε μόλις έξω.
Στο επόμενο λεπτό ο Βλαχοδήμος συνέχισε από καθαρή θέση οφσάιντ την φάση με αποτέλεσμα να δει την δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αφήσει την ομάδα του με δέκα παίκτες.
Ο Παναθηναϊκός έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 84' όταν ο Μπεργκ έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή την γύρισε στον Αμπέντ αλλά ο σκόρερ των πράσινων σούταρε πάνω στον Γιωργαλίδη.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"

Καιρός:

Διαιτητής: 
Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Δημήτριος Γκάγκας (Λάρισας), Γεώργιος Γεωργιάδης (Κοζάνης)

Τέταρτος: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης (68' Κουτρουμπής), Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Νάνο, Λαγός (57' Μπαϊράμι), Πράνιτς, Αμπέντ, Κλωναρίδης (73' Καρέλης), Μπεργκ, Ζέκα.

Πλατανιάς (Νίκος Αναστόπουλος): Γιωργαλλίδης, Ινκούμ, Φαίσκα, Τετέ, Αγκιλέρα, Καζναφέρης (78' Σιώπης), Γουνδουλάκης (85' Σιαλμάς),  Φερνάντες, Κατάι (71' Μπέλιτς), Τόρες, Βλαχοδήμος.

Γκολ: 40' Αμπέντ

Κίτρινες κάρτες: 50' Λαγός, 66' Τριανταφυλλόπουλος, 90' Μπέργκ/9' Καζναφέρης, 47' Βλαχοδήμος, 69' Φαίσκα, 87' Σιώπης
Κόκκινες κάρτες: 83' Βλαχοδήμος (δεύτερη κίτρινη)

Prasinanea

* Επιτέλους 3η σερί νίκη και αυτό έχει σημασία. Κατά τα άλλα η ομάδα ήταν κακή απόψε, κινδύνευσε από έναν αδύναμο αντίπαλο ενώ έπαιξε μπάλα μόνο στα τελευταία 20 λεπτά του αγώνα. Κρατάμε τη νίκη και πάμε για μία ακόμη τη Τετάρτη, στο κύπελλο με το γαύρο Βόλου...

* Ακόμη μία νίκη και για το πόλο, 9-5 τη Γλυφάδα στα Ιλίσια.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 9-5
ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-1, 2-1, 3-1, 2-2
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Κώστας Λούδης): Χρονόπουλος, Κομάντινα, Κόχειλας Ν. 2, Στελλάτος, Κουρλιάφτης, Θεοδωρόπουλος 3, Παπαδόγκωνας 1, Χατζηγούλας, Αφρουδάκης Γ. 2, Δερμιτζάκης, Σπυρόπουλος 1, Φώσκολος, Παρασκευόπουλος, Τζαβάρας, Γκαράνης.
ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Δημήτρης Σελετόπουλος): Πλατίδης, Αργυρακούλης, Πετρόχειλος Στ., Σάντα 1, Αγελίδης, Φωτόπουλος, Κατρουζανάκης, Καζάζης 2, Χρυσανθακόπουλος, Παπαδόπουλος, Χαραλαμπόπουλος, Λομβάρδος 1, Πουλιόπουλος, Καλογεράκος, Παπούκας 1.

24/1/14

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 3-2 σετ, συγκλονιστική ματσάρα και σπουδαία νίκη!

Σε ένα παιχνίδι γεμάτο πάθος, ανατροπές και μεγάλες άμυνες ο Παναθηναϊκός πήρε την τρίτη του συνεχόμενη νίκη αφού επικράτησε της ΑΕΚ με 3-2 σετ. Τεράστια συμπαράσταση από τον κόσμο και γέμισε την Κυψέλη.
Το ματς:
Η ΑΕΚ ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και με βασική τακτική το... σημάδι πάνω στον Γκάλιτς στο σερβίς. Η επιλογή των φιλοξενούμενων έδειχνε να δικαιώνεται. Ο Μαντέκας από τη θέση του σερβίς φρόντισε να χτίσει μια διαφορά πέντε πόντων (11-16) και όλα έδειχναν ότι το σετ θα πήγαινε εύκολα στην ΑΕΚ.
Ο Παναθηναϊκός όμως αντέδρασε και με όπλο το σερβίς των Γκάλιτς και Καριπίδη ροκάνισε τη διαφορά, ισοφάρισε στο 17-17 και έφτασε στην προσπέραση στο 19-18. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο. Τελικά οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν έπειτα από την επίθεση άουτ του Καριπίδη (27-29).
Παρόμοια εικόνα με το πρώτο σετ είχαμε και στο δεύτερο. Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά, αλλά ο Παναθηναϊκός και πάλι αντέδρασε. Οι πράσινοι δεν άφησαν την ΑΕΚ και ξεφύγει και είχαμε μάχη πόντο πόντο. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 20-21.
Ο Παναθηναϊκός όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Οι παίκτες του Καλμαζίδη προηγήθηκαν με 22-21. Ο Πέτρογλου έφερε το σετ στα ίσα. Ο Γκάλιτς πήρε τον πόντο και τα υπόλοιπα ήταν έργο Μουρ. Ο Αμερικανός κεντρικός με έναν άσο και δυσκολεύοντας την υποδοχή των φιλοξενούμενων τελείωσε το σετ (25-22).
Εξαιρετικό ήταν το τρίτο σετ ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και μπήκε δυνατά. Προηγήθηκε με 9-6 και 11-7, για να μειώσει η ΑΕΚ σε 11-9. Οι γηπεδούχοι με όπλο το σερβίς τους προηγήθηκαν με 16-9 με τον Φλαούνα να έχει βάλει μέσα τους Αλεξίου, Νοβοσέλατς, Παπαδόπουλο.
Κάπου εκεί άρχισε η αντίδραση της ΑΕΚ. Οι φιλοξενούμενοι με όπλο το σερβίς του Παπαδόπουλου, αλλά και κρίσιμους πόντους από τον Αλεξίου κατάφερε να μειώσει στον πόντο 20-19. Οι δύο ομάδες για μία ακόμα φορά πήγαν πόντο πόντο, αλλά ο Παναθηναϊκός σε αντίθεση με το πρώτο σετ είχε τις λύσεις και πήρε το σετ με 27-25 έπειτα από επίθεση του Γκάλιτς.
Στο ίδιο έργο θεατές ήμασταν και στο τέταρτο σετ. Οι δύο ομάδες έκαναν μεγάλες ανατροπές με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 20-23. Ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε τα δεδομένα και έφτασε μια ανάσα από το να τελειώσει το παιχνίδι. Ο Παγιάν όμως είχε διαφορετική άποψη. Με πολλούς προσωπικούς του πόντους ο διαγώνιος της ΑΕΚ έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ.
Εκεί το θρίλερ συνεχίστηκε... Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 11-8 ωστόσο ο Πέτρογλου πήρε κρίσιμες μπάλες και η ΑΕΚ μείωσε στον πόντο 13-12. Ο Παναθηναϊκός έχασε ματς μπολ στο 14-12 με τον ακραίο της ΑΕΚ να παίρνει δύο σημαντικούς πόντους.
Τελικά όμως ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που πανηγύρισε αφού με ένα μπλοκ του Γκάλιτς και μπλοκ άουτ σε επίθεση του Μπέλου πήρε το σετ 20-18.

*Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 4 άσσους, 63 επιθέσεις, 20 μπλοκ και 41 λάθη αντιπάλων και της ΑΕΚ προήλθαν από 7 άσσους, 70 επιθέσεις, 19 μπλοκ και 33 λάθη αντιπάλων.

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 3-2

Τα σετ: 27-29, 25-22, 27-25, 29-31, 20-18

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Καλμαζίδης): Γκάλιτς 21π (19/40 επ, 2 μπλοκ, 46% υπ - 33% άριστες), Στιβαχτής 4 (1 άσσος, 3 μπλοκ), Αμορόσο 10 (6/13 επ, 4 μπλοκ), Μουρ 14 (6/11 επ, 2 άσσοι, 6 μπλοκ), Μπέλλος 22 (18/41 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Καριπίδης 16 (14/42 επ, 2 μπλοκ, 46% υπ - 39% άριστες) / Κουρούπης (λ, 71% υπ - 53% άριστες), Λιόντας, Καπίρης, Μανιόπουλος, Μαδούρας, Πολυχρονιάδης (45% υπ - 36% άριστες).
ΑΕΚ (Άκης Φλαούνας): Μαντέκας 11π (9/26 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 52% υπ - 32% άριστες), Τόρρες 16 (11/18 επ, 5 μπλοκ), Κατσανεβάκης 11 (4/16 επ, 2 άσσοι, 5 μπλοκ), Κρέτσης 1 (1 μπλοκ), Παγιάν 20 (17/41 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Πέτρογλου 27 (24/39 επ, 3 μπλοκ, 71% υπ - 35% άριστες) / Αχιλλεόπουλος (λ, 38% υπ - 21% άριστες), Νοβοσέλατς 2 (2 μπλοκ), Αλεξίου 4 (3/6 επ, 1 μπλοκ), Ρουμελιωτάκης 2 (1/2 επ, 1 άσσος, 57% υπ - 57% άριστες), Παπαδόπουλος 2 (1/2 επ, 1 άσσος).

Prasinanea

* Στο με διαφορά συγκλονιστικότερο φετινό ματς της Volleyleague ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι με την ΑΕΚ, έφτασε στην τρίτη σερί νίκη και πλέον αυτό που έμοιαζε πολύ μακρινό (σ.σ παραμονή) δείχνει λίγο ως πολύ εφικτό!

23/1/14

Φενέρμπαχστε - Παναθηναϊκός 77-72... χείρα βοηθείας στον Ζοτς!

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 77-72 από τη Φενέρμπαχτσε παρά το γεγονός ότι πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο. Διαιτητικό δεκανίκι στη Φενέρ με τους γκρίζους να σφυρίζουν έδρα μέχρι το τέλος...
O αγώνας:
Με τη γνωστή του πεντάδα ξεκίνησε το παιχνίδι ο Πεδουλάκης (Ούκιτς, Διαμαντίδης, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε), ενώ ο Ομπράντοβιτς πέρασε στο παρκέ τους Μπογκντάνοβιτς, ΜακΚάλεμπ, Μπιέλιτσα, Πρέλντζιτς και Ζόριτς. Ο Γκιστ έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με βολές (2-1), ωστόσο έκτοτε οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά και προηγήθηκαν με 12-6 με τη συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου.
Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ νευρικός στην επίθεση του, με τους Τούρκους να κλείνουν καλά τον Διαμαντίδη στο πικ εν ρολ και βρέθηκε από πολύ νωρίς να κυνηγά στο σκορ όντας πολύ άστοχος (0/7 τρίποντα). Στην αντίπερα όχθη ο Μπο ΜακΚάλεμπ ήταν εξαιρετικός τόσο οργανωτικά όσο και επιθετικά, τελειώνοντας μάλιστα το α' δεκάλεπτο με 8 πόντους. Με το πρώτο εύστοχο τρίποντο του Παναθηναϊκού, από τον Διαμαντίδη, μείωσε σε 19-11 στο 8', αλλά η Φενέρ με σερί 4-0 έκλεισε το δεκάλεπτο στο +12 (23-11).
Η συνέχεια δεν ήταν καλύτερη για τον Παναθηναϊκό που πήρε ένα τρίποντο από τον Κάρι (23-14), αλλά δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό των Τούρκων. Από τη στιγμή που δεν είχε καλή κυκλοφορία,  ήταν απελπιστικά άστοχος (4/22) και όχι ιδιαίτερα προσεκτικός (8 λάθη), η ομάδα του Πεδουλάκη δεν μπορούσε να μειώσει κάτω από τους 10, ενώ ο Κλέιζα με εντυπωσιακό τρόπο έγραψε το 32-19 στο 16'.
Ο Μάικ Μπατίστ έδωσε σημαντικές ανάσες στον Παναθηναϊκό μέσα στη ρακέτα, ενώ ο Κάρι μείωσε σε 34-26 στο 1.30'' για το τέλος του ημιχρόνου, υποχρεώνοντας τον Ομπράντοβιτς να καλέσει τάιμ άουτ. Ωστόσο, η "πράσινη" αντεπίθεση δεν είχε συνέχεια και οι Τούρκοι έγραψαν με τον Μπογκντάνοβιτς το 39-28 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Η διαφορά στα ριμπάουντ δεν ήταν μεγάλη (17-14), αρκούσε όμως για τους Τούρκους να πάρουν τα επιθετικά και να σκοράρουν, ενώ τα 4/17 τρίποντα του Παναθηναϊκού ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα, καθώς έβγαιναν ελεύθερα σουτ που πάντως δεν έβρισκαν στόχο.
Ματ με Μαυροκεφαλίδη
Με τη διαφορά να έχει εδραιωθεί πάνω από τους 10 πόντους, η Φενέρμπαχτσε, ο Πεδουλάκης πέρασε τον Μαυροκεφαλίδη στο παρκέ με την ελπίδα να βοηθήσει στην αντίδραση του Παναθηναϊκού. Παρ' ότι ο Μπογκντάνοβιτς συνέχιζε το βιολί του φτάνοντας τους 14 πόντους (49-35), η κίνηση του Έλληνα προπονητή του βγήκε.
Με 9 συνεχόμενους πόντους από τον Μαυροκεφαλίδη, ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 49-44 τρέχοντας ένα σερί 9-0, εξοργίζοντας τον Ομπράντοβιτς στον πάγκο της Φενέρ. Οι Τούρκοι απάντησαν με σερί 4-0 για το 53-44, ωστόσο οι "πράσινοι" είχαν ξαναμπεί για τα καλά στο παιχνίδι. Ο Μαυροκεφαλίδης έφτασε τους 11 πόντους, μειώνοντας σε 55-50 κι αν δεν έκανε το λάθος στην επόμενη φάση θα μπορούσε να έχει πλησιάσει κι άλλο η ομάδα του. Τελικά, ο Μπογκντάνοβιτς με 1/2 βολές έγραψε το 56-50 στο τέλος του γ' δεκαλέπτου.
Με την αφύπνιση του Διαμαντίδη ο οποίος μέχρι το γ' δεκάλεπτο, ήταν καλά κλεισμένος με 3 πόντους και 5 ασίστ, ο Παναθηναϊκός κατάφερε όχι μόνο να πλησιάσει, αλλά και να ισοφαρίσει. Οι "πράσινοι" ισοφάρισαν σε 58-58 με δύο εύστοχα τρίποντα του αρχηγού τους στα 5.34'' για το τέλος του αγώνα. Η ψυχολογία είχε πια γυρίσει και τα σουτ έμπαιναν...
Στο τετράλεπτο πριν το τέλος, ο Μπράμος με τρίποντο έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά μετά το 2-1 του ξεκινήματος, γράφοντας το 62-61. Ο Φώτσης σκόραρε για το 67-64, ευστοχώντας στο 4ο διαδοχικό εύστοχο τρίποντο της ελληνικής ομάδας, όμως η Φενέρ απάντησε με ένα επίσης μεγάλο σουτ από τον Ονάν (67-67).
Με το σκορ στο 68-67 ο Διαμαντίδης πετυχαίνει καλάθι και φάουλ με τους διαιτητές να έχουν διαφορετική άποψη και να δίνουν απλό φάουλ. Ο Φώτσης στη συνέχεια αστόχησε σε φάουλ. Στο 1.38'' για το τέλος του αγώνα ο Λάσμε αποβλήθηκε με 5ο φάουλ και ο Κλέιζα με τρίποντο έστειλε τη Φενέρ στο +4 (71-67) στο 39'.
Ο Κάρι απαντάει άμεσα, πιάνοντας τους Τούρκους στον… ύπνο, 73-69, με τους διαιτητές για δεύτερη φάση… κομβική να κλείνουν τα μάτια στην άμυνα των γηπεδούχων. Ο Κλέιζα έκανε το 73-69, ο Διαμαντίδης αστόχησε σε… αψυχολόγητο τρίποντο και το 77-72 αδικεί τον Παναθηναϊκό.

Δεκάλεπτα: 23-11, 39-28, 56-50, 77-72
 
Prasinanea

* Ορισμένα κρίσιμα διαιτητικά λάθη αλλά και η γενναιοδωρία του Παναθηναϊκού στο γίγαντα Ομπράντοβιτς, που έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο, έκριναν το ματς υπέρ της Φενέρ. Το θέμα είναι ότι την επόμενη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα σε δεύτερο σερί «καυτό» ματς όπου ενδεχόμενη νέα ήττα θα ζορίσει τα πράγματα μετά το άκρως ενθαρρυντικό 3-0...

21/1/14

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 58-48, ΠΟΤΕ στο ΟΑΚΑ!

Ο Παναθηναϊκός έριξε την πρώτη φάπα για το 2014 στον πελάτη, αφού επιβλήθηκε με 58-48 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Πρώτοι σκόρερ οι Κάρι, Διαμαντίδης και Γκιστ για τους πράσινους.
Με τους Ούκιτς, Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε ξεκίνησε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός. Για τον Ολυμπιακό μπήκαν στο παρκέ οι Μάντζαρης, Σπανούλης, Λοτζέσκι, Πρίντεζης και Ντάνστον. Καλές άμυνες στο ξεκίνημα από τον Ολυμπιακό, επιθετικά ριμπάουντ και ο Πρίντεζης έκανε το 0-4 στο 2', ενώ ο Παναθηναϊκός σκόραρε το πρώτο του καλάθι στα 3.15'' μετά την έναρξη με το Λάσμε και με σερί 7-0 πέρασε μπροστά (7-4).
Ωστόσο, οι "πράσινοι" συμπλήρωσαν πολύ γρήγορα το 5ο φάουλ (εκ των οποίων 2 ο Ούκιτς), στέλνοντας τους αντιπάλους τους στις βολές. Τα τρίποντα από τους Κάρι και Μπράμο έκαναν το σκορ 15-10 στο 7ο λεπτό του αγώνα, ενώ οι δύο τους έδιναν και μεγάλη ενέργεια στην άμυνα, απουσία του Διαμαντίδη που ήταν στον πάγκο. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έχασε την αμυντική προσήλωση με την οποία είχε ξεκινήσει και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Ντάνστον σε 17-12 στο τέλος του α' δεκαλέπτου, σουτάροντας με μόλις 13% από τα 6.75μ. (1/8).
Σκληρές άμυνες, μικρό σκορ
Με πέντε σερί πόντους από τον Λοτζέσκι, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει (17-17) και ο Πεδουλάκης επανέφερε στο παρκέ τους βασικούς Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Λάσμε. Από την άλλη, ο Μπαρτζώκας είχε επιστρατεύσει τον Καββαδά για να κερδίσει κάποιο/α φάουλ από τον επιρρεπή Λάσμε. Και παρ΄ότι η "πράσινη" άμυνα ήταν και πάλι αποτελεσματική, η επίθεση ήταν μάλλον σε τρικυμία, αν λάβουμε υπόψιν τους 3 πόντους σε περισσότερο από 5 λεπτά αγώνα αλλά και το ισχνό 36% στα δίποντα (4/11).
Ο Ολυμπιακός αν κι έμεινε για 4 λεπτά άποντος, κατάφερε με ένα γρήγορο 4-0 να περάσει μπροστά με 20-21 στο 17'. Πάντως, οι "πράσινοι" απάντησαν με το ίδιο νόμισμα (4-0) για το 26-23, πριν τελικά το δεκάλεπτο ολοκληρωθεί με το... εντυπωσιακό 27-25. Στην τελευταία φάση μάλιστα οι διαμαρτυρίες του Μπαρτζώκα ήταν τόσο έντονες που χρεώθηκε με τεχνική ποινή.
Ντέρμπι και επιμέρους 14-12
Διπλό το κακό στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου για τον Παναθηναϊκό... Σε δύο διαδοχικές επιθέσεις, Διαμαντίδης και Λάσμε χρεώθηκαν με 3ο φάουλ και πέρασαν στον πάγκο. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός ο οποίος με ντράιβ έβρισκε δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι με τους Πρίντεζη, Ντάνστον προηγήθηκε με 33-30 στο 24'.
Ένα εύστοχο τρίποντο από τον Φώτση έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό μετά από ώρα για το 35-34, όμως ο Μάντζαρης που είχε αντίπαλο τον Διαμαντίδη των 3 φάουλ, απάντησε για το 35-37. Ο Φώτσης βοήθούσε σε άμυνα και επίθεση, ενώ με τις δύο βολές του (η δεύτερη μέτρησε για δύο μετά από παρέμβαση του Σίμονς) το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 41-37.
Παρ ότι ο Ολυμπιακός μείωσε στον πόντο (41-40), ακολούθησε ένα γρήγορο 4-0 από τον Παναθηναϊκό, με όπλο και πάλι την άμυνά του (45-40). Ο Τζέιμς Γκιστ έγραψε το 47-42, ενώ ο Μαυροκεφαλίδης που πήρε χρόνο στο δ' δεκάλεπτο έστειλε τη διαφορά στους 7 πόντους (49-42). Την ίδια ώρα η επίθεση του Ολυμπιακού δεν είχε ρυθμό, υπομονή και κυκλοφορία της μπάλας, ενώ ο Σπανούλης ήταν στον πάγκο. Συνεπώς, η μία μετά την άλλη, οι επιθέσεις ήταν χαμένες.
Με το πρώτο εύστοχο τρίποντο του Διαμαναντίδη μετά από 6 προσπάθειες, ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 10 πόντους (52-42), ενώ ο Μπράμος με βολές έγραψε το 54-42 στο 38', ξεσηκώνοντας οριστικά τον κόσμο.

 Δεκάλεπτα: 17-12, 27-25, 41-37, 58-48

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Μπράμος 9 (1), Κάρι 12 (2), Μπατίστ, Φώτσης 6 (1), Ούκιτς 2, Λάσμε 4, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 10 (1), Γκιστ 10, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 3 (1).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ντάνστον 8, Σπανούλης 3 (1), Περπέρογλου 4, Σλούκας 4, Κόλινς 2, Σίμονς 3, Λοτζέσκι 10 (1), Πρίντεζης 8, Μάντζαρης 6 (1), Καββαδάς.
 
 Prasinanea
 
* Ακόμη και τώρα, που ο αγώνας δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, ο Παναθηναϊκός επέβαλε εκ νέου το νόμο του ΟΑΚΑ πετυχαίνοντας ακόμη μία νίκη επί του ΟΣΦΠ, σε ένα ντέρμπι βέβαια κακοποίηση του μπάσκετ, αλλά σε τέτοια ματς μετράει το ροζ φύλλο και μόνο. 
Με ακόμη καλύτερη ψυχολογία ενόψει συνέχειας ο Παναθηναϊκός, εξακολουθεί να «ψάχνεται» ο μέχρι πρότινος... ανίκητος θίασος των κλαψιάρηδων!

19/1/14

Βέροια - Παναθηναϊκός 1-3

Με τον Μάρκους Μπεργκ να δημιουργεί τα δύο γκολ και να σκοράρει το τρίτο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-1 της Βέροιας εκτός έδρας και μείωσε την απόσταση από τον 3ο της βαθμολογίας, Ατρόμητο. Κλωναρίδης και Ατζαγκούν οι άλλοι σκόρερ.
Μια δίκαιη, σημαντική και άνετη επικράτηση η οποία ήρθε και με πολύ καλό ποδόσφαιρο πήρε ο Παναθηναϊκός στην Βέροια επικρατώντας με 3-1 και όντας σε θέση οδηγού από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης.
Οι πράσινοι έχοντας ως κορυφαίο τον Μπεργκ και σε πολύ καλή μέρα τους Ατζαγκούν και Νάνο πανηγύρισαν μια νίκη πους τους διατηρεί στην τέταρτη θέση με το τριφύλλι όμως να μειώνει στον ένα βαθμό την διαφορά από τον Ατρόμητο που είναι στην τρίτη.
Σε αντίθεση η Βέροια παρέμεινε στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ήττες του Λεβαδειακού και του Απόλλων Σμύρνης.
Οι δυο προπονητές είχαν αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα των ομάδων τους με τον Ντόστανιτς να χρησιμοποιεί το μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας Άγγελο Βέρτζο και τον Αναστασίου να χρησιμοποιεί τους Κλωναρίδη και Ατζαγκούν αντί των Καρέλη και Ντίνα σε σχέση με τα όσα είχε δείξει τις προηγούμενες μέρες.
Ο 40χρονος τεχνικός έβαλε τον Κλωναρίδη ως παρτενέρ του Σουηδού επιθετικού ενώ ο Ατζαγκούν έπαιξε πίσω τους και μπροστά από τα τρία χαφ που ήταν οι Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, σκόραρε με τον Κλωναρίδη και παρά το γεγονός ότι δέχτηκε την ισοφάριση από ένα πέναλτι το οποίο φάνηκε ότι δεν ήταν είχε συνέχεια την υπεροχή στο ματς. Έχασε ευκαιρίες και κατάφερε να μπει σε θέση οδηγού πριν φύγει το ημίχρονο με γκολ του Ατζαγκούν.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας 
Καιρός:
Διαιτητής: Λιαχούδης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Γεωργαράκος (Αθηνών), Καρατζίκας (Αθηνών)

Βέροια (Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Αμαραντίδης, Τράπ, Βέρτζος, Γεωργιάδης, Αποστολόπουλος (62' Καλτσάς), Μπάρμπας, Όστοιτς, Ζεζίνιο (62' Γκονζάλβες), Μπαργκάν (80' Κομόλοφ), Μπεν.
Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης, Ρισβάνης, Κουτρουμπής, Νάνο, Λαγός, Πράνιτς, Ζέκα, Ατζαγκούν (67' Μπαϊράμι), Κλωναρίδης (77' Καρέλης), Μπεργκ (88' Δώνης).

Γκολ: 10' Μπεν/2' Κλωναρίδης, 34' Ατζαγκούν, 68' Μπεργκ
Κίτρινες κάρτες: 52' Μπάρμπας, 80' Καλτσάς/10' Καπίνο, 39' Μπεργκ, 58' Κλωναρίδης
Κόκκινες κάρτες: 

Ανασκόπηση αγώνα

Με το καλημέρα στην αναμέτρηση ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μπροστά στο σκορ. Οι πράσινοι έφτασε στο 0-1 στο 2' του αγώνα με ένα γκολ που ξεκίνησε από κάθετη πάσα του Κουτρουμπή στον Μπεργκ, ο Σουηδός από πλάγια γύρισε στον Κλωναρίδη που σε κενή εστία άνοιξε το σκορ.

Με την σέντρα η Βέροια έφτασε κοντά στην ισοφάριση αλλά η προβολή του Μπεν από το ύψος της μικρής περιοχής έφυγε άουτ.
Ισοφάριση με ανύπαρκτο πέναλτι
 
Οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση στο 10'. Ο Καπίνο διεκδίκησε την μπάλα μαζί με τον Βέρτζο ο οποίος βλέποντας τον γκολκίπερ των πράσινων να απλώνει τα χέρια έπεσε και ο Λιαχούδης έδωσε πέναλτι. Το οποίο όμως δεν ήταν όπως φάνηκε εν συνεχεία από τα ριπλέι.
Ο Μπεν ανέλαβε την εκτέλεση του και παρά το γεγονός ότι ο γκολκίπερ των πράσινων έπεσε στην σωστή γωνία νικήθηκε και δεν μπόρεσε να αποκρούσει την μπάλα.

Πατούσε καλύτερα το τριφύλλι
Ο Παναθηναϊκός είχε μπει καλύτερα στο ματς και αυτό φάνηκε καθώς το γκολ της ισοφάρισης δεν τον πτόησε με τους πράσινους να συνεχίζουν να έχουν την υπεροχή.
Μάλιστα στο 16' οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν ο Μαρινάκης έκανε την σέντρα ο Ατζαγκούν δεν βρήκε την μπάλα και από κοντά ο Μπεργκ σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Λαγό, αυτός έδωσε και πάλι στον φορ των πράσινων ο οποίος με ψηλοκρεμαστό σουτ προσπάθησε να νικήσει τον Καντιμοίρη αλλά δεν τα κατάφερε.
Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου άρχισαν να πιέζουν περισσότερο με τα σέντερ μπακ να ανεβάζουν την άμυνα και να ξεκινούν τις περισσότερες επιθέσεις.
Στο 25' ο Μπεργκ έκανε την σέντρα από τα αριστερά για τον Κλωναρίδη αλλά ο σκόρερ του πρώτου τέρματος για τον Παναθηναϊκό δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα. Στο 28' ήρθε το σουτ από τον Ζέκα το οποίο απέκρουσε ο Καντιμοίρης.
Ασίστ Μπεργκ, γκολ Ατζαγκούν
Ο Παναθηναϊκός βρήκε το τέρμα που έψαχνε στο 34'. Ο Νάνο από τα αριστερά έβγαλε την σέντρα ο Μπεργκ είδε την κίνηση του Ατζαγκούν και με κεφαλιά του έδωσε την μπάλα με τον Νηγιριανό να σουτάρει απευθείας και να δίνει προβάδισμα στο τριφύλλι.

Στο 37' οι πράσινοι βγήκαν ωραία στην αντεπίθεση με τέσσερις παίκτες έναντι δυο αμυντικών της Βέροιας αλλά η πάσα του Ατζαγκούν ήταν λίγο πιο δυνατή για τον Πράνιτς με αποτέλεσμα ο γκολκίπερ των γηπεδούχων να διώξει.
Νέα ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο 41' με τον Μπεργκ να σουτάρει και τον Καντιμοίρη να μπλοκάρει την μπάλα σταθερά.
Απείλησε πρώτη η Βέροια
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Βέροια απείλησε πρώτη όταν στο 52' σε μπαλιά μέσα στην περιοχή ο Καπίνο δεν υπολόγισε σωστά και ο Μπεν μπήκε στην φάση πήρε την μπάλα, αλλά επενέβη ο Μαρινάκης και απομάκρυνε την μπάλα.
Δυο λεπτά αργότερα και το τριφύλλι απείλησε όταν σε εκτέλεση φάουλ του Νάνο ο Μπέργκ έκανε την πρώτη κεφαλιά η μπάλα έφτασε στον Ρισβάνη αλλά αυτός από το ένα μέτρο δεν κατάφερε με κεφαλιά να νικήσει τον γκολκίπερ της Βέροιας.
Μια του Μπεργκ, δυο του Μπεργκ... τρίτη και το "κόλλησε"
Στο 65' ο Παναθηναϊκός έχασε την μεγαλύτερη του ευκαιρία στο δεύτερο μέρος για να πετύχει ένα ακόμη τέρμα. Ο Ατζαγκούν έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα δεξιά έβγαλε την σέντρα αλλά ο Μπεργκ με κεφαλιά από πολύ καλή θέση έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι του Καντοιμίρη.
Ο Σουηδός στην τρίτη ευκαιρία που βρέθηκε μπροστά από τον γκολκίπερ της Βέροιας όμως σκόραρε. Ήταν το 68' όταν ο Νάνο έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή και αριστερά. Πέρασε έναν αντίπαλο του και έδωσε πολύ όμορφη κάθετη στον Μπεργκ ο οποίος γύρισε και σκόραρε απευθείας κάνοντας το 1-3 για τον Παναθηναϊκό.
Οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και στο 74' ο Κλωναρίδης έδωσε στον Μπεργκ αυτός έφυγε στον κενό χώρο αλλά άνοιξε το κοντρόλ του υπό πίεση και έχασε την μπάλα.
Η Βέροια απείλησε ξανά στο 82' όταν σε εκτέλεση φάουλ του Γκονσάλβες ο Μπάρμπας δεν πρόλαβε με κεφαλιά να βρει την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα.

Prasinanea 

 

Ιπποκράτης - Παναθηναϊκός 60-55, ήττα και 2η θέση

Τα κορίτσια του Παναθηναϊκού δεν άντεξαν στην Κω απέναντι στον Ιπποκράτη και ηττήθηκαν με 60-55 και έπεσαν στη δεύτερη θέση, ένα βαθμό πίσω από το Ελληνικό.
Τη δεύτερη ήττα τους για τη φετινή σεζόν γνώρισαν τα κορίτσια του Τριφυλλιού.
Οι πράσινες ηττήθηκαν με 60-55 από τον Ιπποκράτη στην Κω. Η Γιασεμή Σαμαντούρα είχε να αντιμετωπίσει και δύο προβλήματα αφού η Αφροδίτη Κοσμά αγωνίστηκε με ενοχλήσεις, ενώ η Ελεάννα Χριστινάκη δεν έπαιξε καθόλου.  Έτσι, ο Παναθηναϊκός έπεσε στη δεύτερη θέση έναν βαθμό πίσω από το Ελληνικό.
Στα του αγώνα οι πράσινες μπήκαν πιο δυνατά και κατάφεραν να πάρουν ένα μικρό προβάδισμα. Μάλιστα, το διατήρησαν και μέχρι το ημίχρονο όταν και πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 24-31.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός σκόραρε μόλις έξι πόντους στην τρίτη περίοδο κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχες. Με ένα επί μέρους 18-6 η ομάδα της Κω πέρασε μπροστά.
Ο Ιπποκράτης διατήρησε αυτό το προβάδισμά του πάρα την προσπάθεια των κοριτσιών του Τριφυλλιού και έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 60-55.

Τα δεκάλεπτα: 6-14, 24-31, 42-37, 60-55

Prasinanea