3/7/10

Αργεντινή - Γερμανία 0-4. Για πλάκα οι εκπληκτικοί Γερμανοί διέλυσαν τον θίασο του Ντιέγκο, που κοιμόταν στον πάγκο ανήμπορος να κάνει το οτιδήποτε. Με Παραγουάη ή Ισπανία στους "4".


 Στον σούπερ -χάρις στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων- τρίτο προημιτελικό που διεξήχθει στο "Γκριν Πόιντ Στέιντιουμ" του Κέιπ Τάουν η Γερμανία παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο κυριαρχίας διέλυσε την αστεία Αργεντινή του Ντιέγκο Μαραντόνα και προκρίθηκε στα ημιτελικά ενός ακόμη παγκοσμίου κυπέλλου.
 Όντας Αργεντινόφιλος με έτσουξε ο διασυρμός αυτός της Αλμπισελέστε, όμως δεν μπορώ παρά να υποκλιθώ σε αυτή την τεράστια ποδοσφαιρική σχολή της Γερμανίας. Πρόκειται για την ομάδα με τις περισσότερες προκρίσεις σε προημιτελικά και ημιτελικά μεγάλων διοργανώσεων παγκοσμίως και που παρόλα αυτά σχεδόν ΠΟΤΕ δεν βρίσκεται μεταξύ των αρχικών μεγάλων φαβορί στοιχηματικά, σε αντίθεση με την Αγγλία για παράδειγμα, που ποτέ δεν φτάνει ψηλά, όμως σχεδόν κάθε φορά προσφέρεται ως ένα από τα μεγάλα φαβορί. Περίεργα πράγματα...

 Σε ακόμη ένα Μουντιάλ, η Γερμανία δεν ξεκίνησε ως φαβορί. Μάλιστα με απόντα τον Μίκαελ Μπάλακ αλλά και τους πιτσιρικάδες που επέλεξε ο Λεβ, τα πράγματα φαίνονταν δύσκολα για τη Νασιονάλμάνσαφτ. Όμως οι πιτσιρικάδες αυτοί βγάζουν μάτια, ειδικά οι Μίλερ, Οζίλ κάνουν μεγάλο Μουντιάλ και η Γερμανία βρίσκεται ήδη στους "4", για 3η σερί διοργάνωση, ρίχνοντας μάλιστα 4 γκολ σε Αγγλία και Αργεντινή!
 Από την άλλη η Αργεντινή έμεινε εκτός τετράδας για μία ακόμη φορά από το 1990 στην Ιταλία...

 Μόλις στο 3' ο Μίλερ με κεφαλιά έκανε το 0-1 και η Αργεντινή άργησε πολύ να συνέλεθει από αυτό το γκολ, βγαίνοντας μπροστά και πιέζοντας τους Γερμανούς μετά το 30'!
 Αλλά και πάλι, με τον Μέσι καλά κλεισμένο από... το κέντρο του γηπέδου, τον Ιγκουαΐν εκτός τόπου και χρόνου, τους Μάξι Ροντρίγκεζ και Ντι Μαρία ελάχιστα πράγματα και τον Τέβεζ μόνο να τρέχει και να προσπαθεί, η Αργεντινή έδειχνε απελπιστική εικόνα.
 Ο Μαραντόνα δεν έκανε καμία αλλαγή στο ημίχρονο (μάλλον δεν θα είδε κάτι άσχημο...) και στην επανάληψη τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα. Οι Νοτιοαμερικάνοι πίεζαν αλλά οι Γερμανοί ήταν καλοστημένοι και όχι μόνο δεν κινδύνευσαν σοβαρά, αλλά έφτασαν στο 0-2 στο 69' όταν μετά από υπέροχη ομαδική ενέργεια ο Κλόζε χρίστηκε σκόρερ. Τα πάντα τελείωσαν κάπου εκεί, με την Αργεντινή να μοιάζει ανίκανη να γυρίσει τέτοιο ματς, τον Μαραντόνα να κοιμάται βαθιά στον πάγκο και την Γερμανία να κάνει πια ότι θέλει στο γήπεδο παίζοντας χωρίς αντίπαλο.
 Στο 74' ο Σβαϊνστάιγκερ έκανε εκπληκτική ατομική ενέργεια και εδωσε ωραία πάσα στον Φρίντριχ για το 0-3, ενώ ο Μίροσλαβ Κλόζε με το 2ο προσωπικό του γκολ στον αγώνα ολοκλήρωσε τον γερμανικό θρίαμβο στο 89' με το 0-4!

 Ο Κλόζε έφτασε τα 4 γκολ και πάει για 1ος σκόρερ της διοργάνωσης, ενώ έχει πλέον 14 γκολ σε Μουντιάλ, φτάνοντας τον Γκερτ Μίλερ στην 2η θέση, ενώ απέχει μόλις ένα από τον Ρονάλντο που είναι στην κορυφή με 15!

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Αργεντινή (Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα): Ρομέρο, Οταμέντι (70’ Παστόρε), Χάιντσε, Ντεμικέλις, Μπουρδίσο, Μασκεράνο, Ντι Μαρία (75’ Αγουέρο), Μάξι Ροντρίγκεζ, Τέβεζ, Μέσι, Ιγκουαΐν.

 Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ (72’ Γιάνσεν), Μερτεζάκερ, Φρίντριχ, Κεντίρα (77’ Κρόος), Σβαϊνστάιγκερ, Οζίλ, Ποντόλσκι, Κλόζε, Μίλερ (84’ Τροχόφσκι).


 * Η Αργεντινή, όπως και η Βραζιλία άλλωστε, πλήρωσε την ανυπαρξία προπονητή. Ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών δυστυχώς από προπονητική δεν σκαμπάζει μία. Το καλό κλίμα που είχε δημιουργήσει δεν έφτανε για να κάνει Ομάδα ένα σύνολο από μεγάλα ονόματα όπως είναι η Αργεντινή, και τίποτα περισσότερο. 
 Η Γερμανία είναι ΟΜΑΔΑ, ενώ ο low profile προπονητής της προχωράει μεθοδικά, δίχως μεγάλα λόγια αλλά με πολύ δουλειά. Οι πιτσιρικάδες που επέλεξε τον δικαιώνουν απόλυτα, ειδικά ο Μίλερ και ο Οζίλ πάνε εξαιρετικά και η Νασιονάλμάνσαφτ παίζει με σύστημα, οργάνωση, πειθαρχία (όπως πάντα άλλωστε) και δίκαια φτάνει στους "4" για μία ακόμη φορά.

Ουρουγουάη - Γκάνα 1-1 (4-2 πέν.). Σε έναν προημιτελικό με συγκλονιστικό φινάλε η Ουρουγουάη απέκλεισε τη Γκάνα στα πέναλτι και αντιμετωπίζει στα ημιτελικά την Ολλανδία!


 Στον έτερο προημιτελικό της βραδιάς, στο "Σόκερ Σίτι Στέιντιουμ" του Γιοχάνεσμπουργκ η Ουρουγουάη προκρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι σε βάρος της Γκάνας ύστερα από ένα άκρως δραματικό σε εξέλιξη ματς και θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την Ολλανδία για μια θέση στον μεγάλο τελικό!

 Σε έναν πραγματικά εκπληκτικό όσον αφορά τη δραματική εξέλιξή του αγώνα, που μοίρασε συναισθήματα που μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να χαρίζει απλόχερα, η Ουρουγουάη με το τελευταίο "τρελό" εύστοχο χτύπημα του "Loco" Αμπρέου πανηγύρισε την πρόκρισή της στους "4" του Μουντιάλ για 5η φορά στην ιστορία της, σε αντίθεση με τη Γκάνα που φτάνοντας μέχρι τους "8" έκανε ήδη την υπέρβαση και αν και είχε στο πλευρό της ολόκληρη την Αφρική (η μοναδική εκπρόσωπος της διοργανώτριας ηπείρου) δεν κατάφερε να φτάσει στην ιστορική πρόκριση, χάνοντας πέναλτι με τον Γκιάν στο 120' της παράτασης και φυσικά χάνοντας τελικά στην "ρώσικη ρουλέτα" από τους Νοτιοαμερικάνους!

 Το ματσάκι ήταν ενδιαφέρον καθόλη τη διάρκεια. Η Ουρουγουάη ξεκίνησε πιο δυνατά αλλά σπατάλησε τις λίγες ευκαιρίες που είχε στο πρώτο ημίχρονο για να ανοίξει το σκορ, κάτι που έκανε η Γκάνα στις καθυστερήσεις με μακρινό σουτ του Μουντάρι. Στην επανάληψη και το 55' ο Φορλάν ισοφάρισε με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Το ματς άνοιξε και ο ρυθμός έγινε έντονος μέχρι το τέλος. Ωστόσο οι φάσεις ήταν λίγες και το 1-1 έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο η Ουρουγουάη φωνάζει για πέναλτι σε ανατροπή του Αμπρέου, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης και συγκεκριμένα στην τελευταία φάση στο 120' είχαμε την στιγμή του αγώνα, από αυτές που μόνο ο "βασιλιάς των σπορ" μας χαρίζει:
 Ο Σουάρες έκανε χέρι πάνω στη γραμμή, ο Πορτογάλος διαιτητής απέβαλε τον επιθετικό της Σελέστε και έδωσε το πέναλτι. Ο Γκιάν όμως έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και ο Σουάρες που δεν άντεχε να βλέπει τραβώντας τα μαλλιά του μάλιστα, άρχισε να χοροπηδάει σα τρελός! Η μεγαλύτερη ίσως στιγμή που έχουμε ζήσει σε αυτό το Μουντιάλ!
 Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι, ο Μουσλέρα έκανε δύο αποκρούσεις και ο Αμπρέου με σκαφτό πλασέ (πραγματικά τρελός!) έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του!

 Αναλυτικά τα πέναλτι: Φορλάν 1-0, Γκιάν 1-1, Βικτορίνο 2-1, Άπια 2-2, Σκότι 3-2, Μενσά Απέκρουσε ο Μουσλέρα, Περέιρα Αστόχησε, Αντίγια Απέκρουσε ο Μουσλέρα, Αμπρέου 4-2.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταβάρες): Μουσλέρα, Μ. Περέιρα, Λουγκάνο (38', Σκότι), Βικτορίνο, Φουτσίλε, Πέρες, Αρεβάλο, Φερνάντες (46' Λοντέιρο), Καβάνι (75' Αμπρέου), Σουάρες, Φορλάν.

 Γκάνα (Μίλοβαν Ράγεβατς): Κίνγκσον, Πάντσιλ, Μενσά, Βορσά, Σαρπέι, Ινκούμ (73' Άπια), Ανάν, Μπόατενγκ, Μουντάρι (87' Αντίγια), Ασαμόα, Γκιάν.

 * Ολλανδία - Ουρουγουάη ο 1ος ημιτελικός. Οι Ολλανδοί πήραν μία σπουδαία πρόκριση με ανατροπή επί της μεγάλης Βραζιλίας και η Ουρουγουάη προκρίθηκε σε αυτό το θρίλερ με την Γκάνα. Η Ολλανδία έφτασε μέχρι τους "4" με 5 σερί νίκες, περίπατο στον όμιλο της, εύκολη πρόκριση επί της Σλοβακίας και τον θρίαμβο επί της Βραζιλάς, απολύτως δίκαια συνολικά, ενώ η Ουρουγουάη ως 1η του ομίλου της και στη συνέχεια αρχικά αποκλείοντας τη Ν. Κορέα και τη Γκάνα σε έναν προημιτελικό όπου όποιος και να περνούσε θα ήταν δίκαιο... 
 Από τη μία παρουσιάζεται η μεγάλη ευκαιρία για την Ολλανδία να φτάσει μέχρι το τέλος και από την άλλη η Ουρουγουάη (από τις πιο «Ομάδες» της διοργάνωσης) των 2 Μουντιάλ καλοβλέπει μία ακόμη κατάκτηση!

2/7/10

Ολλανδία - Βραζιλία 2-1. Με σούπερ ανατροπή απέναντι στη Σελεσάο οι Οράνιε πετάνε την ταμπέλα των losers από πάνω τους και βλέπουν τελικό!


 Σε έναν πολύ ωραίο πρώτο προημιτελικό, στο "Νέλσον Μαντέλα Μπέι Στέιντιουμ" του Πορτ Ελίζαμπεθ η Ολλανδία με εκπληκτική ανατροπή απέναντι στη μεγάλη Βραζιλία πανηγύρισε την μεγάλη πρόκριση στους "4" του Μουντιάλ και πλέον βλέπει τελικό, αφού θα αντιμετωπίσει το νικητή του Ουρουγουάη - Γκάνα!
 Η Βραζιλία μπήκε πιο δυνατά και προηγήθηκε μόλις στο 10' με εκπληκτική κάθετη μπαλιά του Φελίπε Μέλο στον κενό χώρο και ωραίο πλασέ του Ρομπίνιο στην κίνηση. Ένα λεπτό μάλιστα νωρίτερα ο Ρομπίνιο πέτυχε τέρμα αλλά ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Οι Βραζιλιάνοι με το υπέρ τους 1-0 κυκλοφορούσαν ωραία τη μπάλα, ενώ κάλυπταν και τους χώρους με αποτέλεσμα οι Ολλανδοί να κάνουν ωραίους συνδυασμούς μεν, αλλά να μην δημιουργούν καλές προϋποθέσεις για να απειλήσουν την εστία του Ζούλιο Σέζαρ.
 Στο δεύτερο ημίχρονο η Ολλανδία ήταν εκείνη που ξεκίνησε επιθετικά. Και όπως έγινε στο πρώτο μέρος, είχαμε πάλι γρήγορο γκολ για τους Οράνιε αυτή τη φορά και το 1-1. Στο 53' συγκεκριμένα, ο Ρόμπεν κέρδισε φάουλ, με τον Σνάιντερ έπαιξαν το 1-2 και ο MVP του αγώνα, Γουέσλι Σνάιντερ σέντραρε, ο Σέζαρ έκανε λάθος έξοδο και ο Μέλο με γυριστή κεφαλιά σημείωσε αυτογκόλ για την ισοφάριση των Ολλανδών!
 Από το 1-1 και μετά η Βραζιλία εξαφανίστηκε από το γήπεδο. Σαν να μην περίμεναν το γκολ, σαν να δέχτηκαν μία σφαλιάρα οι Βραζιλιάνοι και να μην μπορούσαν να συνέλθουν. Η μεγαλύτερη ζημιά για τη Σελεσάο ήρθε στο 68' με το 2-1 από τον Σνάιντερ με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Ρόμπεν και γύρισμα με τον κεφάλι του Κάιτ και το τελειωτικό χτύπημα έδωσε ο Μέλο στο 73' πατώντας τον πεσμένο Ρόμπεν και αντικρύζοντας την κόκκινη κάρτα από τον Ιάπωνα διαιτητή. Ο Φελίπε Μέλο που με την δική του εκπληκτική μπαλιά έγινε το 1-0 έμελε να γίνει ο μοιραίος της Βραζιλίας.
 Στα τελευταία λεπτά η Βραζιλία ήταν ακόμη πιο ακίνδυνη, ενώ η Ολλανδία είχε τις ευκαιρίες να φτάσει σε ένα τρίτο γκολ, αλλά οι παίχτες του Φαν Μάαρβικ προτίμησαν να κλέψουν λίγο χρόνο από το να επιτεθούν γρήγορα.

 Το τελικό 2-1 για την Ολλανδία σαφώς και είναι απολύτως δίκαιο με τους Φαν Μπόμελ, Ντε Γιονγκ (δυστυχώς χάνει τον ημιτελικό λόγω καρτών) να κάνουν σπουδαία δουλειά στο κέντρο, τον Ρόμπεν να κάνει εξίσου καλό ματς, όσο είχε δυνάμεις από τον τραυματισμό του και τους Κάιτ, Σνάιντερ να κάνουν τρομερό ματς και να ξεχωρίζουν για τους θριαμβευτές.
 Προσφέρεται πλέον μία μεγάλη ευκαιρία στους Οράνιε να αποτινάξουν την ταμπέλα των losers από πάνω τους, εάν καταφέρουν και προκριθούν στον μεγάλο τελικό απέναντι σε Ουρουγουάη ή Γκάνα. Ήδη βρίσκονται στους "4" για πρώτη φορά μετά το 1998 (είχαν αποκλειστεί από τη Βραζιλία) και 4η συνολικά στην ιστορία τους, ενώ οι Βραζιλιάνοι για 2ο σερί Μουντιάλ μένουν εκτός ημιτελικών (το 2006 στη Γερμανία ε΄5χαν αποκλειστεί από τη Γαλλία). Απολύτως δίκαια αφού πρέπει να έχουν μία από τις πιο μέτριες ομάδες στην ιστορία τους. Πλέον θα ετοιμαστούν κατάλληλα για το Μουντιάλ του 2014 που θα διοργανώσουν οι ίδιοι, όπου φυσικά δεν θα θέλουν με τίποτα να αποτύχουν...

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Ολλανδία (Μπερτ Φαν Μάρβικ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν ντερ Βίελ, Χάιτινγκα, Όιγερ, Φαν Μπρόνκχορστ, Φαν Μπόμελ, Κάουτ, Ντε Γιόνγκ, Φαν Πέρσι (85’ Χούντελαρ), Σνάιντερ, Ρόμπεν.

Βραζιλία (Κάρλος Ντούνγκα): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Μπάστος (62’ Ζιλμπέρτο Μέλο), Λούσιο, Ζουάν, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Φελίπε Μέλο, Ντάνιελ Άλβες, Ρομπίνιο, Λουίς Φαμπιάνο (77’ Νιλμάρ).

30/6/10

Παραγουάη - Ιαπωνία 5-3 πέν. (0-0 κ.α., 0-0 παρ.) και Ισπανία - Πορτογαλία 1-0 στα τελευταία ματς των "16". Παραγουάη - Ισπανία το 4ο ζευγάρι των προημιτελικών.


 Σε ένα κακό ματς εξαιτίας της επιφυλακτικότητας που έδειξαν οι δύο ομάδες, αλλά με πολύ αγωνία στο τέλος αφού η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι, στο "Λόφτους Βέρσφελντ Στέιντιουμ" της Πρετόρια η Παραγουάη επικράτησε της Ιαπωνίας με 5-3 στην "ρώσικη ρουλέτα" και πέρασε στους "8" του Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία της.
 Στα προημιτελικά θα αγωνιστεί με την Ισπανία στη μία από τις τρεις μάχες μεταξύ Λατινοαμερικάνων και Ευρωπαίων!

 Λίγες φάσεις είχαμε στη διάρκεια των 120'. Το πρώτο ημίχρονο της κανονικής διάρκειας ανήκε στους Νοτιομαρικανούς όσον αφορά στην κατοχή μπάλας. Το δεύτερο ημίχρονο στους Ασιάτες και το αντίστροφο έγινε στην παράταση! Αρχικά στο πρώτο ημίχρονο η Ιαπωνία, με... φόρα από τα τελευταία λεπτά του 90λέπτου όπου πίεζε για το γκολ, προσπάθησε να δημιουργήσει κάποιες ευκαιρίες και στο δεύτερο ημίχρονο η Παραγουάη ισορρόπησε αλλά ούτε εκείνη μπόρεσε σε μια δυο καλές στιγμές που είχε να κλέψει τη νίκη - πρόκριση.
 Στα πέναλτι οι Παραγουανοί ήταν πιο εύστοχοι αφού σκόραραν και οι πέντε σε αντίθεση με τους Ιάπωνες. Ο Κομάνο στάθηκε μοιραίος για την ομάδα του στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι.

 Αναλυτικά τα πέναλτι: Μπαρέτο 1-0, Έντο 1-1, Μπάριος 2-1, Χασέμπε 2-2, Ριβέρος 3-2, Κομάνο δοκάρι, Βαλντές 4-2, Χόντα 4-3, Όσκαρ Καρντόσο 5-3.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Παραγουάη (Χεράρδο Μαρτίνο): Βιγιάρ, Μπονέτ, Ντα Σίλβα, Αλκαράς, Μορέλ, Ορτιγκόσα (75' Μπαρέτο), Βέρα, Ριβέρος, Σάντα Κρους (94' Καρντόσο), Μπενίτες (60' Bαλντές), Μπάριος.

 Ιαπωνία (Τακέσι Οκάντα): Καβασίμα, Κομάνο, Νακαζάβα, Τούλιο, Ναγκατόμο, Άμπε (81' Νακαμούρα), Χασέμπε, Ματσούι (65' Οκαζάκι), Έντο, Οκούμπο (106' Ταμάντα), Χόντα.



 Η Ισπανία βγήκε νικήτρια από την μεγάλη Ιβηρική κόντρα. Στο "Γκριν Πόιντ Στέιντιουμ" του Κέιπ Τάουν οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν με 1-0 των Πορτογάλων και προκρίθηκαν στους "8" για 6η φορά στην ιστορία τους. Μάλιστα απέναντι στην Παραγουάη θα επιδιώξουν να πάρουν την πρόκριση για τα ημιτελικά, για πρώτη φορά μετά το 1950!
 Σκόρερ ο Νταβίντ Βίγια που έφτασε τα 4 ισοφαρίζοντας τους Ιγκουαΐν και Βίτεκ στην πρώτη θέση.
 Το γκολ όμως του Βίγια ήταν οφσάιντ με τον Αργεντινό διαιτητή και τον επόπτη να μην το υποδεικνύουν και να υπάρχει έστι αλλοίωση αποτελέσματος σε ακόμη ένα παιχνίδι σε αυτό το Μουντιάλ. Τουλάχιστον αυτό ήταν οριακό, όχι όπως τα γκολ Αργεντινής, Αγγλίας...

 Το ματς ήταν δυνατό με την Ισπανία να παίζει καλύτερα και πιο επιθετικά ψάχνοντας από νωρίς το γκολ και την Πορτογαλία να δίνει χώρους και να ψάχνει την κόντρα. Τις μεγαλύτερες φάσεις πάντως τις έκαναν οι Πορτογάλοι με τις κεφαλιές των Αλμέιδα και Τιάγκο. Στην επανάληψη ο Ντελ Μπόσκε απέσυρε τον Τόρες που ακόμη δεν έχει επανέλεθει πλήρως από τον τραυματισμό του και πέρασε τον Γιορέντε. Η Ισπανία έγινε πιο πιεστική και στο 63' ο Ινιέστα έδωσε στον Τσάβι και εκείνος με τακουνάκι στον Βίγια και ο τελευταίος που από του χρόνου θα είναι συμπαίκτης των άλλων δύο πλάσαρε εύστοχα για το 1-0. Αλλά τι να το κάνεις που όπως ανέφερα ήταν οφσάιντ.
 Η Πορτογαλία δεν μπόρεσε να απειλήσει καν μέχρι το τέλος, ο Ρικάρντο Κόστα μάλιστα αποβλήθηκε στο 90' και η Πορτογαλία αποκλείστηκε δεχόμενη μόλις το 1ο της γκολ σε αυτή τη διοργάνωση και μάλιστα από θέση οφσάιντ!

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

 Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Ράμος, Πικέ, Πουγιόλ, Καπντεβίλα, Μπούσκετς, Αλόνσο (90' Μαρτσένα), Τσάβι, Ινιέστα, Βίγια (88' Πέδρο), Τόρες (59' Γιορέντε).

 Πορτογαλία (Κάρλος Κεϊρός): Εντουάρντο, Ρικάρντο Κόστα, Καρβάλιο, Άλβες, Κοεντράο, Πέπε (72' Πέδρο Μέντες), Τιάγκο, Ραούλ Μεϊρέλες, Σιμάο (72' Λίεντσον), Ρονάλντο, Αλμέιδα (59' Ντάνι).

 * Παραγουάη - Ισπανία ο 4ος προημιτελικός. Μεγάλα ματς και τα τέσσερα. Σίγουρα ξεχωρίζουν οι 3 μάχες μεταξύ Λατινοαμερικάνων και Ευρωπαίων. Η προϊστορία λέει ότι σε 18 αναμετρήσεις σε προημιτελική φάση Μουντιάλ, οι Λατινοαμερικάνοι έχουν 11 προκρίσεις και οι Ευρωπαίοι 7. Εδώ παρουσιάζεται μεγάλη ευκαιρία στους Ευρωπαίους να δείξουν ότι δεν είναι τελειωμένοι. Η Ισπανία μάλιστα είναι και φαβορί απέναντι στην Παραγουάη. Η Γερμανία και η Ολλανδία θα πρέπει να τα δώσουν όλα απέναντι σε Αργεντινή και Βραζιλία αντίστοιχα. Τέλος, ενδιαφέρον έχει και το Ουρουγουάη - Γκάνα, με δύο εντελώς διαφορετικές σχολές και τη Γκάνα να είναι η μόνο Αφρικανική που βρίσκεται εδώ, και κατά τη γνώμη μου ήδη έκανε την υπέρβασή της...

29/6/10

Βραζιλία - Χιλή 3-0. Πανεύκολα οι Βραζιλιάνοι προκρίθηκαν στους "8" επί των ελλειπών Χιλιανών και θα αντιμετωπίσουν την Ολλανδία σε ακόμη έναν σούπερ προημιτελικό!


 Στη Λατινοαμερικάνικη αναμέτρηση για την φάση των "16" στο "Έλις Παρκ Στέιντιουμ" του Γιοχάνεσμπουργκ η Βραζιλία έφτασε απλά και ωραία στο 3-0 επί της Χιλής και προκρίθηκε για 5η σερί Μουντιάλ στα προημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία. Η Χιλή, που είχε πολλές απουσίες αμυντικών εξαιτίας των καρτών που είχαν συμπληρώσει, δεν κατάφερε να κοντράρει τους Βραζιλιάνους και αποκλείστηκε από έναν σαφώς ανώτερο αντίπαλο.
 Οι Ζουάν στο 35' με καρφωτή κεφαλιά, Λουίς Φαμπιάνο στο 38' με τρίμπλα στον τερματοφύλακα και πλασέ μετά από κάθετη πάσα του Κακά και Ρομπίνιο στο 59' με όμορφο πλασέ μετά από υπέροχη ενέργεια του Ραμίρεζ, τα γκολ για τη Σελεσάο που σε ακόμη ένα ματς δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή της αλλά πήρε αυτό που ήθελε χάρις στις ποιοτικότατες μονάδες που διαθέτει.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Βραζιλία (Κάρλος Ντούνγκα): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Μπάστος, Λούσιο, Ζουάν, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Φελίπε Μέλο, Ραμίρεζ, Ντάνιελ Άλβες, Κακά (81’ Κλέμπερσον), Ρομπίνιο (85’ Ζιλμπέρτο), Λουίς Φαμπιάνο (76’ Νιλμάρ).

 Χιλή (Μαρσέλο Μπιέλσα): Μπράβο, Φουέντες, Κοντρέρας (46’ Τέλο), Ίσλα (62’ Μιγιάρ), Χάρα, Καρμόνα, Βιδάλ, Μ. Γκονζάλες (46’ Βαλδίβια), Μποσεχούρ, Σουάζο, Σάντσες.

 * Ολλανδία - Βραζιλία στους "8" σε ακόμη έναν σπουδαίο προημιτελικό. Ελαφρύ φαβορί η Βραζιλία λόγω των πολύ μεγάλων ονομάτων που διαθέτει, αλλά και της βαριάς φανέλας. Η Ολλανδία έχει ακόμη μία καλή φουρνιά ποδοσφαιριστών και ο πήχης είναι ψηλά. Μεγάλο εμπόδιο, αλλά όχι απροσπέλαστο η Βραζιλία για τους Οράνιε που θα διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους.

28/6/10

Ολλανδία - Σλοβακία 2-1. Στους "8" οι Οράνιε με το απόλυτο ως τώρα σε 4 ματς και μάλιστα χωρίς να πιάσουν ακόμη υψηλά στάνταρντς απόδοσης! Με Βραζιλία ή Χιλή στα προημιτελικά.


 Για την φάση των "16" στο "Ντούρμπαν Στέιντιουμ" του Ντούρμπαν η Ολλανδία κέρδισε σχετικά εύκολα την αξιόλογη Σλοβακία με 2-1 και προκρίθηκε στους "8" της διοργάνωσης.
 Οι Οράνιε που έφτασαν τις 4 νίκες σε ισάριθμα ματς δεν έχουν πιάσει ακόμη μεγάλη απόδοση, οπότε φανταστείτε τί μπορεί να συμβεί αν ανεβάσουν τα στάνταρντς της απόδοσής τους!
 Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Άριεν Ρόμπεν που επανήλθε δυνατός μετά τον τραυματισμό του η Ολλανδία απέκλεισε μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του Μουντιάλ, την πρωτάρα Σλοβακία και περιμένει το βραδυνό ματς μεταξύ Βραζιλίας και Χιλής για να μάθει τον αντίπαλο της στα προημιτελικά. Ο Ρόμπεν έκανε το 1-0 με υπέροχη ατομική ενέργεια και ωραίο μακρινό σουτ στο 18', ο Σνέιντερ κλείδωσε το ματς στο 84' μετά από ωραία ομαδική συνεργασία, ο Στεκέλενμπουργκ κράτησε το μηδέν σε 2-3 επικίνδυνες φάσεις των Σλοβάκων και οι Κάιτ, Φαν Μπόμελ, Ντε Γιονγκ έκαναν σπουδαία δουλειά στο κέντρο.
 Οι Σλοβάκοι μείωσαν με πέναλτι του Βίτεκ (έφτασε τα 4 γκολ) στο 93' και ολοκλήρωσαν αξιοπρεπέστατα το Μουντιάλ έχοντας πραγματοποιήσει την τεράστια έκπληξη με τον αποκλεισμό της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ιταλίας!
 Ο Φαν Μάαρβικ παρέμεινε αήττητος με την Ολλανδία φτάνοντας τις 18 νίκες σε 23 ματς, έχοντας και 5 ισοπαλίες.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Ολλανδία (Μπερτ Φαν Μάρβικ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ, Χάιτινχα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ, Φαν Μπόμελ, Ντε Γιονγκ, Σνάιντερ (92' Αφελάι), Ρόμπεν (71' Ελία), Κάιτ, Φαν Πέρσι (80' Χούντελαρ).

 Σλοβακία (Βλάντιμιρ Βάις): Μούτσα, Ντούριτσα, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ζαμπάβνικ (88' Γιακούμπκο), Βάις, Στοχ, Γέντριτσεκ (71' Κόπουνεκ), Κούτσκα, Χάμσικ (88' Σαπάρα), Βίτεκ.

 * Η Ολλανδία μέχρι τώρα είναι αποτελεσματική. Εντυπωσιακά δεν παίζει, όταν όμως οι μέσοι με τους επιθετικούς της αλλάζουν κάποιες μπαλιές και βγάζουν ωραίους συνδυασμούς, απλά τους χαζεύεις!
 Δεν ξέρω αν οι μικρής δυναμικότητας αντίπαλοι που είχε μέχρι τώρα η Ολλανδία ήταν η αιτία για να παίζουν με σχεδόν σβηστές μηχανές οι Οράνιε, ή αν δεν είναι για παραπάνω και αποτελούν ακόμη μία φουρνιά ταλαντούχων αλλά υπετιμημένων παιχτών... Θέλω να πιστεύω ότι ισχύει το πρώτο! Θα το μάθουμε στην επόμενη φάση απέναντι σε δυνατό αντίπαλο...

Αργεντινή - Μεξικό 3-1. Με άκυρο γκολ που έφερε και την κατάρρευση των Μεξικανών το 1-0 για την Αργεντινή, που στους "8" παίζει με τη Γερμανία


 Δυστυχώς το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής από Μουντιάλ των εκπλήξεων που είχε χαρακτηριστεί αρχικά, εξελίσσεται σε Μουντιάλ των κακών διαιτησιών. Μετά από κάποιες κακές διαιτησίες με αποκορύφωμα την απογευματινή κλοπή που υπέστησαν οι Άγγλοι ήρθε και η βραδυνή σε βάρος των Μεξικανών.
 Στο "Σόκερ Σίτι Στέιντιουμ" του Γιοχάνεσμπουργκ η Αργεντινή κέρδισε με 3-1 το Μεξικό και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Η ιστορία επαναλαμβάνεται αφού όπως και στο Μουντιάλ του 2006 έτσι και τώρα η Αργεντινή απέκλεισε στους "16" το Μεξικό και θα αγωνιστεί στους "8" με τη Γερμανία! Με τη διαφορά ότι τότε πέρασαν στα ημιτελικά οι Γερμανοί ενώ τώρα η προσωπική μου άποψη είναι ότι η Αργεντινή θα πάρει ρεβάνς...

 Το ματς πάντως δυστυχώς κρίθηκε από τεράστιο σφάλμα του διαιτητή. Μπορεί να μην ήταν ένα γκολ στα τελευταία λεπτά που έκρινε το τελικό αποτέλσμα, αλλά το -καθαρό οφσάιντ- γκολ αυτό του Τέβες στο 26' έκοψε τα πόδια των Μεξικανών που μέχρι εκείνο το σημείο πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο σε σχέση με τον μεγάλο αντίπαλο τους και είχαν χάσει δύο καλές ευκαιρίες (ένα δοκάρι) για να ανοίξουν το σκορ. Ο Τέβες όμως έκανε το 1-0 όντας κατά πολύ οφσάιντ και το περίεργο της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι μετά το γκολ ο Ιταλός ρέφερι Ρομπέρτο Ροζέτι (θεωρείται κι απ' τους καλύτερους τρομάρα του) έκανε μία μίνι σύσκεψη με τον επόπτη, ο οποίος μάλιστα μιλούσε όχι στον διαιτητή αλλά στον 4ο μέσω της ενδοεπικοινωνίας, και τελικά, και παρά το replay στο video wall έδειξε σέντρα για το 1-0! Τραγικά πράγματα...
 Τα νεύρα ήταν εμφανή στους Μεξικανούς, με τον Μάρκες αρχικά να κάνει ένα σκληρό φάουλ και τον Οσόριο λίγο αργότερα, στο 33' να δίνει πάσα στον Ιγκουαΐν και ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης να πλασάρει εύστοχα για το 2-0 φτάνοντας μάλιστα τα 4 γκολ και την 1η θέση στους σκόρερ.
 Τα πάντα είχαν τελείωσει δυστυχώς από διαιτητική παρέμβαση, για την οποία αν και υποστηρίζω πολύ την Αργεντινή σιχάθηκα αυτό που έβλεπα...
 Στο 52' ο Τέβες με δυνατό σουτ έξω απ' την περιοχή σημείωσε μία γκολάρα για το 3-0 και μετά, αφού η Αργεντινή έδωσε χώρους στο Μεξικό, η ομάδα του Αγκίρε πίεσε και απλώς μείωσε με εκπληκτική ενέργεια και τελείωμα του Ερνάντες στο τελικό 3-1. Ένα γκολ που σαφώς δικαιούταν το Μεξικό.
 Από την άλλη ο Μαραντόνα περιμένει πως και πως ένα γκολ από τον Μέσι. Μιλάμε ότι το παιδί θαύμα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου στα περισσότερα ματς μέχρι τώρα είναι εξαφανισμένος...

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Aργεντινή (Ντιέγκο Μαραντόνα): Ρομέρο, Οταμέντι, Ντεμικέλις, Μπουρντίσο, Χάιντσε, Μασκεράνο, Μάξι Ροντρίγκες (87' Παστόρε), Ντι Μαρία (79' Γκουτιέρες), Μέσι, Τέβες (69' Βερόν), Ιγκουαΐν.

 Μεξικό (Χαβιέ Αγκίρε): Πέρες, Οσόριο, Ροντρίγκες, Μάρκες, Σαλσίδο, Τοράδο, Χουάρες, Γκουαρδάδο (61' Φράνκο), Ντος Σάντος, Μπαουτίστα (46' Μπαρέρα), Ερνάντες.


 * Γερμανία - Αργεντινή λοιπόν σε ακόμη έναν δυνατό προημιτελικό κι εδώ θα επιλέξω την Αργεντινή. Η Αργεντινή δεν είναι Αγγλία. Δεν έχει μόνο ονόματα, παίζει και επιθετικό ποδόσφαιρο και αν καταφέρει να επιβάλει τον ρυθμό της νομίζω πως είναι ασταμάτητη.

 * Το αρνητικό σε αυτό το Μουντιάλ δυστυχώς είναι οι πολύ κακές διαιτησίες. Καλό θα ήταν να μην ασχολούμαστε, αλλά ειλικρινά ρε παιδιά, με αυτά που είδαμε και στα δύο ματς της ημέρας αλλά και με κάποιες παλαιότερες κακές διαιτησίες, είναι δυνατόν να μείνουμε στα καθαρά αγωνιστικά; Αφού μιλάμε για αλλοίωση αποτελεσμάτων...

27/6/10

Γερμανία - Αγγλία 4-1. Στο πλέον αναμενόμενο ματς των "16" οι Γερμανοί διέλυσαν τους τραγικούς Άγγλους, ενώ η ιστορία έπαιξε ακόμη ένα παιχνίδι με το ακυρωθέν γκολ της Αγγλίας!


 Στο πλέον αναμενόμενο ματς της φάσης των "16", στο "Φρι Στέιτ Στέιντιουμ" του Μπλουμφοντέιν η Γερμανία διέλυσε την Αγγλία και προκρίθηκε πανηγυρικά στους "8" του Μουντιάλ και το βράδυ θα μάθει τον αντίπαλό της από τον αγώνα Αργεντινή - Μεξικό.
 Προσωπικά αντιπαθώ τόσο τους Άγγλους όσο και τους Γερμανούς, αλλά ποδοσφαιρικά προτιμώ τα πάντσερ. Θεωρούσα πριν το ματς (το είχα γράψει κιόλας) ότι η Αγγλία ήταν οριακά το φαβορί εξαιτίας της απουσίας ενός ηγέτη από την πλευρά των Γερμανών. Από την μία έλειπε ο Μπάλακ κι απ' την άλλη υπάρχουν ο Τέρι, ο Τζέραρντ, ο Λάμπαρντ, ο Ρούνεϊ. Εκεί είχα ποντάρει στο σημερινό ματς...
 Φυσικά είχα επισημάνει ότι ένα πάγιο δεδομένο στο ποδόσφαιρο είναι ότι οι Γερμανοί απαγορεύεται να ξεγράφονται ανεξάρτητα της κατάστασης στην οποία βρίσκονται. Και σήμερα, απέναντι στα διαφημισμένα ονόματα της ομάδας του Καπέλο, οι πιτσιρικάδες της Γερμανίας φάνηκαν πολύ περισσότερο, έπαιξαν σαν ΟΜΑΔΑ και έφτασαν δίκαια στον μεγάλο θρίαμβο, παρά τα -επίσης δίκαια- παράπονα των Άγγλων για τα λανθασμένα ακυρωθέν γκολ του Λάμπαρντ.
 Οι Άγγλοι οι οποίοι πλήρωσαν σε αυτή τη διοργάνωση την κάκιστη αμυντική λειτουργία τους, δέχτηκαν την πιο βαριά ήττα τους σε Μουντιάλ, ενώ είναι μόλις η 3η φορά που αποκλείονται πριν τα προημιτελικά σε 13 συμμετοχές! 

 Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό και ειδικά το πρώτο ημίχρονο ήταν μακράν ότι καλύτερο έχουμε παρακολουθήσει μέχρι στιγμής στο Μουντιάλ!
 Οι δυο ομάδες μπήκαν δυνατά αλλά η Γερμανία προηγήθηκε στο 20' όταν από βολέ του Νόιερ η μπάλα πέρασε απ' όλη την -αλλού για αλλού- άμυνα των Άγγλων και ο Κλόζε ξέφυγε από την πίεση του Άπσον και με προβολή νίκησε τον Τζέιμς για το 1-0. Υπέροχη ενέργεια από τον Μίροσλαβ Κλόζε, ο οποίος έφτασε τα 2 γκολ σ' αυτό το Μουντιάλ και τα 12 συνολικά φτάνοντας τον Πελέ, ενώ 13 έχει ο Ζιστ Φοντέν, 14 ο Γκερτ Μίλερ και 15 ο Ρονάλντο!
 Στο 32' η άμυνα της Αγγλίας πρόδωσε ξανά τον Καπέλο και ο Μίλερ που πήρε ωραία πάσα απ' τον Κλόζε πέρασε ψύχραιμα στον Ποντόλσκι και ο τελευταίος έκανε το 2-0!
 Η Αγγλία βγήκε μπροστά και έδειξε ικανή να σκοράρει αλλά κανείς δεν μπορούσε να εγγυηθεί ότι με αυτή την άμυνα δεν θα έτρωγε κι άλλα γκολ! Στο 37' ο Τζέραρντ σέντραρε, ο Νόιερ έκανε κακή έξοδο και ο Άπσον με κεφαλιά έκανε το 2-1. Ένα λεπτό μετά ο Λάμπαρντ με ωραίο πλασέ κρέμασε το Νόιερ κι έκανε το 2-2, όμως ο Ουρουγουανός διαιτητής και ακόμη χειρότερα ο επόπτης δεν είδαν ότι η μπάλα πέρασε ξεκάθαρα και κατά 1 μέτρο την γραμμή και δεν κατοχύρωσαν το γκολ της ισοφάρισης για τους Άγγλους. Ένα γκολ που ήδη συζητιέται και θα συζητιέται σίγουρα τα επόμενα χρόνια. Ένα γκολ με το οποίο η ιστορία 44 ολόκληρα χρόνια μετά τιμωρεί την Αγγλία. Τότε, στο Μουντιάλ της Αγγλίας το 1966 με γκολ που δεν πέρασε ποτέ την γραμμή οι Άγγλοι έπαιρναν το παγκόσμιο κύπελλο απέναντι στους Γερμανούς! Και σήμερα με γκολ που πέρασε καθαρά τη γραμμή αλλά δεν κατοχυρώνεται δεν ισοφαρίζουν και στη συνέχεια διασύρονται με 4-1 από τους Γερμανούς και αποκλείονται από το Μουντιάλ!

 Στο δεύτερο ημίχρονο η Αγγλία έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν και πάλι ο Λάμπαρντ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Η Αγγλία συνέχιζε να πιέζει αλλά η άμυνα πίσω ήταν για γέλια. Ο Καπέλο δεν έκανε τίποτα για αυτό και η Γερμανία χτύπησε με δύο σεμιναριακές αντεπιθέσεις, με τον Μίλερ στο 67' και το 70', έφτασε στο 4-1 και πήρε μία "ερεθιστική εκδίκηση", όπως αναφέρει η Bild!
 Ο Τζέραρντ έχασε τετ α τετ στο 80' και το τελικό αποτέλεσμα έστειλε την Γερμανία θριαμβεύτρια στους "8" και τη Αγγλία σπίτι της απογοητευμένη σε ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση!

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Μερτσεζάκερ, Φρίντριχ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Οζίλ (83' Κίσλινγκ), Ποντόλσκι, Μίλερ (72' Τροχόφσκι), Κλόζε (72' Γκόμεζ).

 Αγγλία (Φάμπιο Καπέλο): Τζέιμς, Τζόνσον, Α. Κόουλ, Τέρι, Άπσον, Μπάρι, Λάμπαρντ, Μίλνερ (64' Τζο Κόουλ), Τζέραρντ, Ντεφόε (71' Χέσκεϊ), Ρούνεϊ.


 * Η Γερμανία ήταν ΟΜΑΔΑ με όλη τη σημασία της λέξης, ενώ η Αγγλία ήταν για τα μπάζα. Οι πιτσιρικάδες των Γερμανών παίζουν μπάλα ενώ τα μεγάλα ονόματα των Άγγλων δεν τράβηξαν καθόλου. Ο Ρούνεϊ έκανε ένα κάκιστο Μουντιάλ αλλά ακόμη χειρότεροι ήταν οι Τζέραρντ, Λάμπαρντ, οι οποίοι ως παίχτες κέντρου όφειλαν να τροφοδοτούν τον στράικερ της Μαν. Γιουνάιτετ. Πολύ λίγος και ο Τέρι που δεν μπόρεσε να διευθύνει την άμυνα της ομάδας του Καπέλο. Λίγα πράγματα και απ' τον αντικειμενικά μεγάλο προπονητή Φάμπιο Καπέλο που δεν βοήθησε με τα συστήματα και τις αλλαγές του.
 Απολύτως δίκαια η Γερμανία στους "8" και πάμε για Αργεντινή - Γερμανία, εκτός αν ο Μαραντόνα πάθει καμιά ζημιά απόψε...

 * Είπα ότι η Γερμανία πέρασε δίκαια και αυτό είναι αναμφισβήτο, όπως επίσης ότι καλύτερα για το ποδόσφαιρο που αποκλείστηκαν οι Άγγλοι. Άλλο αυτό όμως και άλλο το πεντακάθαρο γκολ που τους ακυρώθηκε. Με 2-2 στο ημίχρονο η ψυχολογία θα ήταν σαφώς με τους παίχτες της Αγγλίας στην επανάληψη και ίσως βλέπαμε άλλο παιχνίδι. Κι επειδή πολλές φορές έχουμει δει παρόμοιες φάσεις κι έχουν αλλοιωθεί αποτελέσματα κατ' αυτές, θα πρέπει επιτέλους να βοηθήσει η τεχνολογία -και- το ποδόσφαιρο. Είτε με microchip στην μπάλα, είτε με την επιτόπια χρήση video θα πρέπει να σταματήσουν τέτοια διαιτητικά "εγκλήματα"...

ΗΠΑ - Γκάνα 1-2. Στην παράταση πήρε την πρόκριση για τους "8" η Γκάνα (κ.α. 1-1) όπου θα αντιμετωπίσει την Ουρουγουάη


 Για την φάση των "16" στο "Ρόγιαλ Μπαφόκενγκ Στέιντιουμ" του Ρούστενμπουργκ η Γκάνα, που ήταν η μοναδική Αφρικανική ομάδα που προκρίθηκε απ' τους ομίλους, επικράτησε των ΗΠΑ με 2-1 στην παράταση (κ.α. 1-1) και έγινε η 3η Αφρικανική ομάδα στην ιστορία που φτάνει στους "8" μετά το Καμερούν και τη Σενεγάλη!

 Οι Αμερικανοί ήταν ίσως καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά τί να το κάνεις που ήταν αναγκασμένοι να κυνηγούν την ισοφάριση. Όπως και στα ματς του ομίλου που με εξαίρεση εκείνο με την Αλγερία (1-0 στο 91') οι Αμερικανοί βρέθηκαν πίσω στο σκορ, έτσι και απόψε η ομάδα του Μπράντλεϊ βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 5' με γκολ του Μπόατεγκ με σουτ έξω απ' την περιοχή και με ευθύνη φυσικά του Αμερικανού γκολκίπερ Χάουαρντ. Στη συνέχεια οι ΗΠΑ άσκησαν πίεση και έχασαν πολλές και κλασικές ευκαιρίες για την ισοφάριση. Και η Γκάνα πάντως βρήκε χώρους και δημιούργησε ευκαιρίες με τους τερματοφύλακες και ειδικά τον Κίνγκστον να σώζουν τις ομάδες τους.
 Στην επανάληψη μόνο η Αμερική υπήρχε στο γήπεδο. Παίζοντας τη Γκάνα στο μισό γήπεδο κατάφερε να κερδίσει πέναλτι με τον Ντέμπσεϊ και ο Ντόνοβαν ευστόχησε στο 62' για το 1-1. Με ψυχολογία πια οι Αμερικανοί συνέχισαν να πιέζουν ψάχνοντας την ολική ανατροπή. Ο Άλντιντορ όμως αν και μαχητικός ήταν ο μοιραίος παίχτης για τους Αμερικανούς αφού έχασε τρεις ευκαιρίες για τη νίκη.
 Το ματς πήγε στην παράταση και η Γκάνα χτύπησε και πάλι νωρίς. Στο 93' ο Γκιάν έγινε αποδέκτης μίας μακρινής μπαλιάς - απομάκρυνσης περισσότερο και νίκησε τον Χάουαρντ με δυνατό σουτ για το 1-2.
 Η Αμερική βγήκε ξανά μπροστά για να ισοφαρίσει για δεύτερη φορά, όμως αυτό δεν θα γίνεται πάντα. Είχε τον έλεγχο αλλά όχι και τις ευκαιρίες πια. Το ματς έληξε και η Γκάνα εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει ολόκληρη ήπειρο φτάνοντας πλέον στους "8" της διοργάνωσης.

 Σαφώς και είναι δίκαιο το αποτέλεσμα, απλώς οι ΗΠΑ ενώ έχουν καλή ομάδα που παίζει με σύστημα, επθετικά, με τρεξίματα κι έχει καλή φυσική κατάσταση δεν έχει καλή αμυντική λειτουργία. Δεν γίνεται να δέχεσαι συνέχεια γκολ και να βγαίνεις μπροστά να γυρνάς τα παιχνίδια. Αυτό δεν μπορεί να το κάνει ούτε κάποια μεγάλη ομάδα, πόσο μάλλον οι ΗΠΑ!
 Για να έχουν λοιπόν καλύτερο μέλλον θα πρέπει να βελτιώσουν κατά πολύ την αμυντική τους λειτουργία..

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 ΗΠΑ (Μπομπ Μπράντλεϊ): Χάουαρντ, Μποκανέγκρα, Μπράντλεϊ, Τσερούντολο, Ντέμπσεϊ, Ντόνοβαν, Μπόρνσταϊν, Κλαρκ (31' Εντού), Ντεμέριτ, Άλντιντορ (91' Γκόμες), Φίντλεϊ (47' Φάιλχαμπερ).

 Γκάνα (Μίλοβαν Ράγεβατς): Κίνγκσον, Σαρπέι (73' Άντι), Γκιάν, Πέιντσιλ, Μενσά, Ανάν, Ινκούμ (113' Μουντάρι), Τζόναθαν, Αγιού, Ασαμόα, Μπόατενγκ (78' Άπια).

 * Βγήκε το πρώτο ζευγάρι των προημιτελικών: Ουρουγουάη - Γκάνα. Για μένα η Ουρουγουάη είναι το φαβορί, που σε σχέση με τις ΗΠΑ έχει μία πολύ καλή αμυντική λειτουργία και δύσκολα θα δεχτεί έστω γκολ από τους Αφρικανούς, οι οποίοι βέβαια εδώ που έφτασαν είναι ικανοί και για άλλες ζημιές.