26/4/13

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 64-53

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 64-53 από την Μπαρτσελόνα με τα παιδιά του Ρήγα να κάνουν και πάλι το... καθήκον τους. Οι πράσινοι πλήρωσαν και την αστοχία τους αλλά μόνο περηφάνια αξίζει για τον εξάστερο Παναθηναϊκό.
Το ματς:

Ο Αργύρης Πεδουλάκης άρχισε το ματς με του Ούκιτς, Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Τσαρτσαρή και Λάσμε.
Το ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερο για τους πράσινους με πρωταγωνιστές τον Λαμόνικα και την παρέα του. Μέσα σε 1.30' ο Δημήτρης Διαμαντίδης χρεώθηκε με δύο φάουλ, ενώ οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο, με τον Ναβάρο με ένα τρίποντο να δίνει αέρα τεσσάρων πόντων στην Μπαρτσελόνα (9-5, 3').
Η Μπαρτσελόνα εκμεταλλευόμενη και την αστοχία του Παναθηναϊκού από τη γραμμή των βολών ανέβασε τη διαφορά στους 5 (11-6) για να ακολουθήσει μία φάση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Ο Διαμαντίδης μάρκαρε καθαρά τον Τζαγουάι με τους διαιτητές να τον χρεώνουν με το τρίτο του φάουλ μέσα σε 4.30 λεπτά.
Οι πράσινοι μείωσαν στους τέσσερις (14-10), αλλά οι Καταλανοί έβλεπαν το καλάθι σαν πηγάδι στο πρώτο δεκάλεπτο. Με δύο διαδοχικά τρίποντα από τους Ίνγκλς και Λόρμπεκ η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 10 (20-10). Το Τριφύλλι μείωσε, αλλά οι γηπεδούχοι με ένα νέο 8-0 σερί έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο όντας μπροστά με 28-14.
Με ένα καλάθι του Γκιστ και δύο εύστοχες βολές του Μπανκς ο Παναθηναϊκός κατέβασε και πάλι τη διαφορά, αλλά και πάλι η Μπαρτσελόνα απάντησε με ένα σερί 9-0 (37-18). Ο Αργύρης Πεδουλάκης έριξε στο παρκέ τον Δημήτρη Διαμαντίδη και οι πράσινοι ηρέμησαν.
Από εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός άρχισε να βρίσκει ρυθμό και σιγά σιγά να ροκανίζει τη διαφορά. Με ένα επί μέρους σκορ 13-7 κατάφερε να ρίξει τη διαφορά στους έντεκα και να πάει στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 44-33 υπέρ της Μπαρτσελόνα.
Μάχη μέχρι τέλους...
Στο τρίτο δεκάλεπτο το Τριφύλλι μπήκε αποφασισμένο να "φάει" σίδερα στην άμυνα. Οι πράσινοι εγκλώβισαν την Μπαρτσελόνα η οποία σκόραρε μόνο με τον Τόμιτς. Το κακό όμως για τον Παναθηναϊκό είναι πως και εκείνος δεν έβρισκε τις λύσεις προς το καλάθι.
Ο Τζαβάι έβαλε το πρώτο καλάθι ανεβάζοντας τη διαφορά στο +13. Με καλάθι των Γκιστ και Λάσμε οι παίκτες του Πεδουλάκη κατέβασαν τη διαφορά στους 9 (46-37). Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες πήγαιναν καλάθι καλάθι μέχρι και το 51-41. Έκτοτε το Τριφύλλι έκλεισε τους δρόμους προς το καλάθι του, όμως και εκείνος δεν μπορούσε με τίποτα να σκοράρει.
Τελικά με ένα καλάθι του Διαμαντίδη στο τέλος του δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός μείωσε στους 8 (51-43).
Ο Παναθηναϊκός με την έναρξη της τέταρτης περιόδου οι πράσινοι με καλάθι του αρχηγού τους μείωσαν στους 6, αλλά ο Ναβάρο είχε τις απαντήσεις. Με πέντε δικούς του πόντους ανέβασε και πάλι τη διαφορά στους 11 (56-45). Οι πράσινοι δεν τα παράτησαν και έκαναν και πάλι προσπάθεια να γυρίσουν το ματς.
Με δύο εύστοχες βολές του Ματσιούλις η διαφορά κατέβηκε και πάλι στους 6 με τον Παναθηναϊκό όμως να χάνει ευκαιρίες να κατεβάσει και άλλο το σκορ και τον Χουέρτας με ένα τρίποντο μαχαιριά 1.38 πριν το τέλος να τελειώνει το ματς.
Το τελικό 64-53 βρίσκει τους πράσινους να παίρνουν το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα έχοντας παίξει στα ίσα σε πέντε ματς την Μπαρτσελόνα και αν δεν ήταν τα παιδιά του Ρήγα θα ήταν στο Λονδίνο. Όλα αυτά από μία ομάδα που κάποιοι βιάστηκαν να την τελειώσουν το περασμένο καλοκαίρι....
Το ταξίδι στη φετινή Ευρωλίγκα μπορεί να τελείωσε το μέλλον όμως προμηνύεται και αυτό πράσινο...

Δεκάλεπτα: 28-14, 44-33, 51-43, 64-53

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα, Χουέρτας 10, Αμπρίνες 2, Ναβάρο 15, Γιασικεβίτσους 6, Τοντόροβιτς 3, Ουάλας, Ίνγκλις 8, Ραμπασέδα, Λόρμπεκ 6, Τζαουάι 9, Τόμιτς 5.
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος  3, Ματσιούλις 9, Ούκιτς 7, Λάσμε 16, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 6, Γκιστ 6, Μπανκς 2, Ξανθόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης.

Από prasinanea

ΥΓ: No Μήτσος No Party!
ΥΓ2: 1/16 τρίποντα!!! Θεωρώ πως ώρες ώρες δε χρειάζεται να προχωράμε σε αναλύσεις επί αναλύσεων. Στο μπάσκετ το τρίποντο είναι μεγάλη υπόθεση. Ε, με 1/16 τρίποντα δεν πας πουθενά. Όταν μάλιστα η Μπαρτσελόνα είχε 8/27 και ενώ στις άλλες κατηγορίες δεν υπήρχαν σημαντικές διαφορές, πλην βέβαια των ριμπάουντ, όπου και εκεί ο Παναθηναϊκός έδειξε για πολλοστή φορά αδυναμία. 
ΥΓ3: Κανένα δάκρυ για αυτήν την ομάδα. ΜΟΝΟ υπερηφάνεια για τον Εξάστερο Αυτοκράτορά μας!
ΥΓ4: Πρωτάθλημα και Κύπελλο Παναθηναϊκέ!!!

22/4/13

Παναθηναϊκός - Βέροια 3-2, κάπως έτσι τελείωσε μία κάκιστη χρονιά...

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε με νίκη τις υποχρεώσεις του αφού επικράτησε με 3-2 επί της Βέροιας στο ΟΑΚΑ δείχνοντας ότι δεν χαρίζεται σε κανέναν. Δύο γκολ για τον Βιτόλο και ένα ο Σο.
Ο Παναθηναϊκός προερχόμενος από μια καλή εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό ήθελε να δώσει συνέχεια στις θετικές εμφανίσεις και να κλείσει με νίκη την χρονιά.
Οι πράσινοι με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση τους σε σχέση με την ενδεκάδα του ντέρμπι και με αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο.
Μόλις στο 4' μάλιστα βρέθηκαν μπροστά στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός βγήκε ωραία στην αντεπίθεση μετά από κόρνερ της Βέροιας. Η μπάλα από τον Καζιγιάμα έφτασε στον Σισοκό ο οποίος πάσαρε στον Βιτόλο με τον Ισπανό στο ύψος του πέναλτι να ανατρέπεται από τον Γεωργιάδη και τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα και την κόκκινη στον αμυντικό της Βέροιας.
Ο Βιτόλο ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών και έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Κοτταρίδη και άνοιξε το σκορ για το Τριφύλλι.
Γκολάρα από τον Σο
Η συνέχεια του αγώνα και για τα επόμενα 20 λεπτά δεν ήταν ανάλογη με τον ρυθμό να πέφτει, την Βέροια να πραγματοποιεί μια αλλαγή για να καλύψει το κενό στην άμυνα και τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να γίνει απειλητικός παρά την αριθμητική του υπεροχή.
Οι πράσινοι ανέβασαν την απόδοση τους μετά το 30' και σε αυτό έπαιξε ρόλο και το γκολ του Σο στο 32'. Ο αμυντικός μέσος από την Σενεγάλη έκλεψε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή της Βέροιας και με ένα δυνατό αριστερό σουτ νίκησε για δεύτερη φορά τον Κοτταρίδη και έκανε το 2-0 για τον Παναθηναϊκό τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς.
Δυο καλές στιγμές
Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους μάλιστα ο Παναθηναϊκός έχασε δυο ακόμη ευκαιρία για να αυξήσει και άλλο τον δείκτη του σκορ. Η πρώτη ήταν στο 36' όταν ο Σισοκό από τα δεξιά έδωσε την μπάλα στον Καζιγιάμα αυτός σούταρε αλλά ο Κοτταρίδης με το πόδι απομάκρυνε.
Η δεύτερη καλή στιγμή ήταν στο 41' με τον Βιτόλο να γίνεται κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή να περνάει τον αντίπαλο του και να σουτάρει αλλά τον Κοτταρίδη να διώχνει με έξοχη επέμβαση σε κόρνερ.
Διαφορετική εικόνα στο δεύτερο μέρος
Στο δεύτερο μέρος και κυρίως στα πρώτα 25 λεπτά είχαμε μια εντελώς διαφορετική εικόνα στην αναμέτρηση με την Βέροια να φτάνει στην μείωση του σκορ και μάλιστα να βάζει δύσκολα στο Τριφύλλι. Σε αυτό συντέλεσε η αποβολή του Σπυρόπουλου στο 57' για πέναλτι πάνω στον Καλτσά.
Ο Κόστλι εκτέλεσε το πέναλτι και νίκησε τον Καπίνο ο οποίος έπεσε στην σωστή γωνία, ακούμπησε την μπάλα αλλά δεν μπόρεσε να την μπλοκάρει. Το γκολ αυτό και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έπαιζε πλέον με 10 παίκτες αναπτέρωσε το ηθικό των παικτών της Βέροιας που έψαξαν και για την ισοφάριση για να πάρουν ένα πόντο που θα τους έσωνε ότι και αν γινόταν στα άλλα ματς.
Το Τριφύλλι θα μπορούσε βέβαια να κάνει το 3-1 στο 65' όταν ο Μπαρμπαρούσης έβγαλε την μπαλιά στον Φιγκερόα αυτός γύρισε όμορφα μέσα στην περιοχή και σούταρε πάνω από την εστία του Κοτταρίδη.
Γκολ πάλι από τον Κόστλι 
Στο 67' η Βέροια έφερε το ματς στα ίσια όταν σε κόρνερ που κέρδισε από τα δεξιά ο Κόστλι πήδηψε ψηλότερα από όλους και έκανε το 2-2. Έφερε έτσι το ματς στα ίσια βάζοντας δύσκολα στο Τριφύλλι. Ο Γιάννης Βονόρτας πραγματοποίησε μια αλλαγή στην ενδεκάδα των πράσινων και ο Παναθηναϊκός πήρε την υπεροχή από το 70' και μετά. Στο 73' μάλιστα ο Λαγός έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά αλλά ο Φιγκερόα δεν πρόλαβε τελευταία στιγμή να βάλει το γκολ με κεφαλιά.
Ωραία συνεργασία και γκολ από τον Βιτόλο
Στο 77' είχαμε μια ωραία συνεργασία για τον Παναθηναϊκό με τον Σισοκό να δίνει στον Φιγκερόα αυτός πάσαρε με την μια μέσα στην περιοχή στον Βιτόλο που με δυνατό σουτ έκανε το 3-2.
Η Βέροια όμως προσπάθησε να απειλήσει και πάλι και στο ύστερα από ωραία μπαλιά του Καλτσά στον Κόστλι ο Καπίνο απέκρουσε και ο Τριανταφυλλόπουλος πριν επέμβη ο επιθετικός της Βέροιας απομάκρυνε με σωτήρια τάκλιν. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα που έληξε με τον Παναθηναϊκό να νικάει με 3-2.

Παναθηναϊκός (Βονόρτας): Καπίνο, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης, Βιτόλο, Σο, Καζιγιάμα (64' Λαγός), Μπαρμπαρούσης (74' Ντίνας), Σισοκό, Φιγκερόα (88' Τοτσέ).
Βέροια (Καλαϊτζίδης):
Κοταρίδης, Πέρεθ (45' Καλτσάς), Μπάρμπας, Τζούνιορ, Κόστλι, Καλογέρης (90' Μοκάκε), Αμαραντίδης, Γεωργέας, Ιωάννου (9' Μπερτέν), Γεωργιάδης, Ολαϊτάν.

Από prasinanea

* Μία από τις χειρότερες σεζόν στην ιστορία του Παναθηναϊκού, ευτυχώς ολοκληρώθηκε. Αν μη τι άλλο, στο φινάλε προπονητής και παίκτες έπαιξαν για αυτήν την ένδοξη ιστορία νικώντας μια ομάδα που ήθελε ένα βαθμό για να εξασφαλιστεί. Αυτό το αναγνωρίζουμε, όμως όλα τα προηγούμενα μέχρι και την τελευταία αγωνιστική μαρτυρούν την κατάντια της ομάδας.
6η θέση, αρνητική εντός έδρας συγκομιδή βαθμών, Γιάννενα, Περιστέρι, Τρίπολη από πάνω του, πάμπολλα αρνητικά ρεκόρ, αποκλεισμός-ντροπή από τον Πλατανιά στο κύπελλο κι ένα σωρό άλλες κακές στιγμές, που φυσικά θα θέλαμε να ξεχαστούν σύντομα.
Τί γίνεται τώρα; Ας ελπίσουμε σωστός προγραμματισμός. Καταρχάς μένει να μάθουμε αν ο ΠΑΣ Γιάννινα πάρει αδειοδότηση για να παίξει Ευρώπη ή όχι. Στη δεύτερη περίπτωση, ο Παναθηναϊκός θα παίξει μπαράζ με την Ξάνθη (ισόβαθμοι στην 6η θέση) μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ(!), για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αν τελικά έρθει, θα είναι μια ανάσα για το πρεστίζ του Συλλόγου, αλλά και μια οικονομική βοήθεια, ενώ σίγουρα θα βοηθήσει στην έλευση καλών παικτών. Στη συνέχεια, ο νέος προπονητής με το τεχνικό τιμ (μην κάνουν κανά αστείο και φέρουν τον Νταμπίζα) και το τμήμα σκάουτινγκ ας ελπίσουμε ότι θα επιλέξουν αξιόλογους παίκτες, για να στελεχωθεί μαι ανταγωνιστική ομάδα, που αν και χωρίς μεγάλα ονόματα, θα είναι σε θέση να διαγράψει πορεία πρωταθλητισμού. Και βέβαια, η Λεωφόρος θα προσφέρει τη δική της δύναμη, ενώ μεγάλο ερωτηματικό παραμένει το διοικητικό κομμάτι, αλλά για αυτά έχουμε μπροστά μας ολόκληρο καλοκαίρι.