10/11/12

Αθηναϊκός - Παναθηναϊκός 78-75, έφτασε πιο κοντά από ποτέ αλλά... υπάρχει και ρεβάνς! Εντυπωσιακό ξεκίνημα το πόλο, κατρακύλα για το γυναικείο βόλεϊ..

 

 Πιο κοντά από ποτέ έφτασε στο να σπάσει το ασύλληπτο αήττητο σερί 3μιση χρόνων του Αθηναϊκού ο Παναθηναϊκός. Παίζοντας πολύ δυνατά η νέα ομάδα της Σαμαντούρα ηττήθηκε οριακά με 78-75 στο Βύρωνα αλλά... υπάρχει κι η ρεβάνς στη Λεωφόρο!

 Σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι, που διεξήχθη στο κλειστό της Εργάνης και ξεχώρισε για την εμφάνιση της Καλέντζου στην επιστροφή της στον Παναθηναϊκό κόντρα στη πρώην ομάδα της αλλά και της πρώην πράσινης Κοσμά με τη φανέλα της ομάδας του Βύρωνα κόντρα στο Τριφύλλι, οι δύο ομάδες πρόσφεραν όμορφο θέαμα αντάξιο της δυναμικής και των προσδοκιών των, με τις γηπεδούχες να παίρνουν τελικά το ροζ φύλλο και τις πράσινες να... ζουν κι αναπνέουν για τη ρεβάνς στην κατάμεστη Λεωφόρο μιας και απόψε με αστεία απόφαση δεν είχαν τη συμπαράσταση των οπαδών τους!

 Δυστυχώς κρίσιμο σημείο για την εξέλιξη του αγώνα ήταν το επιθετικό κρεσέντο της Κοσμά στο γ' δεκάλεπτο, όπου ο Αθηναϊκός πήρε διαφορά στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και μείωσε ξανά μέχρι και στους 3 πόντους, όμως δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή κι έτσι οι γηπεδούχες πήραν τη σημαντική νίκη παρατείνοντας βέβαια το αήττητο.

* Την ερχόμενη Κυριακή ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στις νίκες υποδεχόμενος τον Πανιώνιο.

* Ιδανικό ξεκίνημα για το πόλο, με την ομάδα του Κουντουδιού να ισοπεδώνει το ΝΟ Πατρών με 28-3! 

 Τα οκτάλεπτα: 8-0, 7-1, 7-2, 6-0

 Οι συνθέσεις και τα γκολ των δύο ομάδων:
 Παναθηναϊκός (Φάνης Κουντουδιός): Λέντζος, Σιδέρης 2, Γερακούδης 1, Κόχειλας Ν. 2, Κουρλιάφτης 5, Δερμιτζάκης 4, Παπαδόγκωνας 3, Χατζηγούλας 1, Αφρουδάκης Γ. 4, Αφρουδάκης Ζ. 2, Κατσαούνης, Δερμιτζάκης Χρ. 2, Φώσκολος 2, Οικονομίδης, Παρασκευόπουλος.
 ΝΟ ΠΑτρών (Κώστας Σακκαλής): Αγιαννιτόπουλος, Δανούρδης, Λιβαθηνός, Τοράκης 2, Φύκουρας 1, Λενβεντάκος, Γουργούνδης, Γούσης, Λουκόπουλος, Χρυσανθόπουλος.

* Η κατρακύλα στο βόλεϊ γυναικών συνεχίζεται. Οι πάλαι ποτέ ισόβιες πρωταθλήτριες ηττήθηκαν με 3-0 σετ και από τους νεοφώτιστους Τράχονες παραμένοντας έτσι χωρίς νίκη στην Α1 και αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα τότε θα κινδυνεύσουμε ακόμη και με υποβιβασμό...

Παναθηναϊκός - Χίμκι 67-79, αποκαρδιωτική εμφάνιση...

 

 Ένας απίστευτα κακός Παναθηναϊκός ηττήθηκε με κάτω τα χέρια απ' την Χίμκι στο ΟΑΚΑ (67-79) προβληματίζοντας έντονα λίγες μέρες μετά το ηχηρό χαστούκι απ' τον Ίκαρο Καλλιθέας.

Μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο οι πράσινοι θύμισαν λίγο τον Εξάστερο, όπου αν και υπέπεσαν σε αρκετά λάθη κατόρθωσαν να το κλείσουν στο +6 (23-17). 
Δυστυχώς όμως απ' τα μισά του β' δεκαλέπτου μέχρι τη λήξη του αγώνα η εικόνα του Τριφυλλιού ήταν αποκαρδιωτική. Με εξαίρεση τα πρώτα 2-3 λεπτά όταν και η διαφορά έφτασε σε διψήφια νούμερα, απ' το 9-0 σερί της Χίμκι και μετά οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν ουσιαστικά να παλέψουν το ματς. 
Οι Ρώσοι έφταναν με ευκολία στο καλάθι μας, ο Διαμαντίδης τελείωσε άποντος(!) τον αγώνα, ο Σχορτσιανίτης τράβηξε επιθετικά αλλά έκανε νωρίς 4 φάουλ και οι Ματσιούλις, Ούκιτς, Λάσμε βοήθησαν στο σκοράρισμα αλλά δεν έφταναν, για να δώσουν τη νίκη στον τραγικό Παναθηναϊκό των πολλών λαθών, της κάκιστης άμυνας και του κάτι σαν μπάσκετ που έπαιξε..

Πλέον τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά δύσκολα ακόμη και για την πρόκριση στην επόμενη φάση, κάτι που φυσικά δε θέλει κανείς να σκέφτεται για την κορυφαία ομάδα της Ευρώπης τα τελευταία 15 χρόνια.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 41-38, 58-58, 67-79

Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 6, Πάνκο 1, Ματσιούλις 11(3), Ούκιτς 13(2), Λάσμε 9, Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης, Κίτσεν 8, Σκορδίλης 4, Σχορτσανίτης 12.
Χίμκι (Κουρτινάιτις): Ογκουστίν 4, Φριντζόν 10(1), Κόπονεν 12(2), Λόντσαρ 14, Ρίβερς 2, Μόνια 4, Κοστόφ, Ζουκανένκο 2, Πλάνινιτς 18(1), Ντέιβις 13, Νίλσεν.

* Ακολουθεί το εντός έδρας ματς με τον Ηλυσιακό για την Α1, το οποίο ΔΕΝ έχει τηλεοπτική κάλυψη, ενώ η ΚΑΕ έχει ανακοινώσει τιμή εισιτηρίου τα 3€ και αμέσως μετά, τρίτο σερί ματς στο ΟΑΚΑ, με τη Ρεάλ Μαδρίτης, που θα κρίνει εν πολλοίς το αν θα καταφέρουμε να προκριθούμε στο Top-16...

9/11/12

Λάτσιο - Παναθηναϊκός 3-0, ανύπαρκτος...

Εκτρωμα και στη Ρώμη 
 
 Λίγος αποδείχτηκε στο Ολίμπικο ο Παναθηναϊκός γνωρίζοντας την ήττα με 3-0 από την Λάτσιο με κατεβασμένα τα χέρια. Οι απουσίες του Τριφυλλιού σίγουρα δεν αποτελούν δικαιολογία καθώς και οι Ιταλοί παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές στη σύνθεση τους καθώς ο Πέτκοβιτς ήθελε να ξεκουράσει κάποιους παίκτες ενόψει Ρόμα.
Ο Φερέιρα παρέταξε την καλύτερη δυνατή ομάδα αλλά σίγουρα έκανε λάθος με την χρησιμοποίηση του Χουχούμη σε ρόλο αριστερού εσωτερικού μέσου. Και αυτό γιατί ο νεαρός άσος δεν έχει ξαναπαίξει ποτέ ξανά σε αυτή τη θέση και σίγουρα το να τον δοκιμάσει στο ματς με την Λάτσιο ήταν μεγάλο ρίσκο το οποίο δεν του βγήκε.
Οι πράσινοι παρουσιάστηκαν άτολμη και χωρίς πάθος και είναι χαρακτηριστικό ότι έκαναν μόλις μια ουσιαστική φάση σε όλο το παιχνίδι και αυτή στο πρώτο μέρος.
Άτυχος από νωρίς
Στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο σοβαρά στο παιχνίδι και στα πρώτα λεπτά έδειξε ότι οι παίκτες του είχαν διάθεση και όρεξη να χτυπήσουν στα ίδια το ματς. Οι ατυχίες για το Τριφύλλι ήρθαν από το 10' κιόλας όταν ο Τοτσέ σε ένα δυνατό μαρκάρισμα του Σιανί έδειξε να μην μπορεί να συνεχίσει.
Ο Ισπανός παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο αλλά ήταν φανερό ότι δεν πατούσε καλά το πόδι του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στη πρώτη καλή στιγμή του αγώνα η οποία ήταν από τον Παναθηναϊκό ο φορ από την Καρταχένα να μην μπορεί να ανοίξει το σκορ. Οι Χουχούμης και Σπυρόπουλος συνδυάστηκαν όμορφα με τον τελευταίο να βγάζει γλυκιά σέντρα από τα αριστερά αλλά τον Τοτσέ να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή. Μάλιστα στο επόμενο λεπτό ο Ισπανός ζήτησε αλλαγή από τον Φερέιρα.
Οι πράσινοι δεν πρόλαβαν να κάνουν την αλλαγή και από ένα λάθος τακουνάκι του Κουίνσι στο 23' στο χώρο του κέντρο οι γηπεδούχοι πήραν την μπάλα και αυτή έφτασε στον Κόζακ μέσα στη περιοχή. Ο φορ των Ιταλών ξέφυγε από τον Βύντρα ο οποίος δεν μπόρεσε να τον μαρκάρει και με ένα ψηλοκρεμαστό σουτ νίκησε τον Καρνέζη ο οποίος ήταν λίγο πιο έξω από την εστία του. Γκολ δώρο από τον Παναθηναϊκό με τον Βύντρα να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης.
Την ίδια στιγμή ο Πετρόπουλος αντικατέστησε τον Τοτσέ και ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να βγει και πάλι μπροστά χωρίς όμως να μπορέσει να απειλήσει τους Ιταλούς με την Λάτσιο να ρίχνει τον ρυθμό και να αρκείται σε αυτό το 1-0.
Δεύτερο λάθος, δεύτερο γκολ
Στο 40' όμως ήρθε ένα λάθος λόγω της απειρίας του Χουχούμη το οποίο έδωσε το δικαίωμα στους Ιταλούς να "τελειώσουν" ουσιαστικά από το πρώτο μέρος το παιχνίδι. Ο νεαρός άσος ο οποίος έπαιξε ως εσωτερικός αριστερός μέσος, θέση στην οποία δεν έχει παίξει σχεδόν ποτέ στο Τριφύλλι, έγινε κάτοχος της μπάλας, κλείστηκε και αντί να απομακρύνει προσπάθησε με παράλληλη μπαλιά στο ύψος της μεγάλης περιοχής να βρει τον Βύντρα.
Ο Κόζακ εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα βγήκε πρώτος στην πορεία της μπάλας και με εύστοχο πλασέ έκανε το 2-0 νικώντας για δεύτερη φορά τον Καρνέζη.
Λίγος και στο δεύτερο
Ο Φερέιρα μην έχοντας πολλές λύσεις στον πράσινο πάγκο παρέταξε χωρίς αλλαγές την ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο και διατηρώντας το σχήμα του πρώτου μέρους. Η Λάτσιο έδειξε να αρκείται στο 2-0 που είχε από το πρώτο 45λεπτο και δεν πίεζε. Προσπαθούσε μόνο με κάποια μακρινά σουτ να απειλήσει τον Παναθηναϊκό. Ο Καρνέζης ήταν εκεί όμως στο 51' και έδιωξε σουτ του Ζάρατε ενώ στο 56' σε εκτέλεση φάουλ και πάλι του μέσου της Λάτσιο η μπάλα έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ του Παναθηναϊκού.
Από την πλευρά του το Τριφύλλι φάνηκε ανήμπορο και λίγο να βγει μπροστά και να απειλήσει τους Ιταλούς μειώνοντας το σκορ και μπαίνοντας και πάλι στο παιχνίδι.
Εύκολα το 3-0
Οι γηπεδούχοι χωρίς να ανεβάσουν ρυθμό κατάφεραν και έκαναν το 3-0 κόντρα σε έναν ανήμπορο να αντιδράσει Παναθηναϊκό. Ήταν το 59' όταν ο Σάρατε εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Φλοκάρι πήρε προ των Βύντρα και Βελάσκες την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Καρνέζη.
Στο σημείο εκείνο ο Φερέιρα έκανε την δεύτερη αλλαγή του βγάζοντας από το ματς τον Χουχούμη και ρίχνοντας στην μάχη τον Μαυρία στην προσπάθεια το Τριφύλλι να βγει μπροστά και να απειλήσει.
Κάτι το οποίο δεν κατάφερε μέχρι και το τέλος του αγώνα με την Λάτσιο να ρίχνει τους ρυθμούς μετά το 60' και απλά να κυκλοφορεί την μπάλα και τον Παναθηναϊκό να επιχειρεί όλα και όλα δυο σουτ με τους Σεϊταρίδη και Χριστοδουλόπουλο χωρίς όμως να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Από prasinanea

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Λάτσιο (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Μαρκέτι, Σκαλόνι, Σιανί, Τσάνα, Ράντου, Γκονσάλες (67' Ερνάνες), Λεντέσμα (80' Λούλιτς), Ονάζι, Ζάρατε, Κόζακ (76' Κλόζε), Φλόκαρι.
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα (78' Λαγός), Χουχούμης (59' Χουχούμης), Κουίνσι, Χριστοδουλόπουλος, Τοτσέ (24' Πετρόπουλος).

* Θεωρώ πως εδώ και καιρό δε χρειάζεται το παραμικρό σχόλιο για τους αγώνες του Παναθηναϊκού. Η ομάδα είναι βαριά άρρωστη, φάρμακο δε βρίσκεται και το μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο. Με τη μοναδική σημείωση πως αν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά, τότε πολύ φοβάμαι ότι αυτό το έκτρωμα θα καταγράψει μια σειρά από αρνητικές επιδόσεις και παράλληλα ορισμένες από τις πιο μαύρες σελίδες αυτού του περήφανου Συλλόγου.

4/11/12

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-0, βρήκε το θύμα για την πρώτη νίκη...

 

  Ο γνωστός... νεκροζώντανος Παναθηναϊκός βρήκε το πτώμα της ΑΕΚ για την πρώτη του εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα. Με σκόρερ τον Τοτσέ οι πράσινοι πήραν βαθμολογική ανάσα, όμως για πραγματική αγωνιστική βελτίωση θα χρειαστούν απανωτά θαύματα.

 Έχοντας απέναντί του μία απ' τις 2-3 χειρότερες ομάδες της Σούπερ Κλίκας, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πετύχει την πρώτη του νίκη στο ΟΑΚΑ μετά από τέσσερις σερί ισοπαλίες και δεύτερη συνολικά στο πρωτάθλημα και παράλληλα να πάρει μερικές βαθμολογικές και ψυχολογικές (ενόψει Λάτσιο) ανάσες, όμως η αποκαρδιωτική εικόνα που δείχνει δεν αφήνει περιθώριο για πανηγυρισμούς, έστω κι αν επρόκειτο απόψε για ντέρμπι (θεωρητικά βέβαια γιατί σιγά μην φτάσουμε στο σημείο να πανηγυρίζουμε νίκες με ΑΥΤΗΝ την ΑΕΚ).

 Ο Τοτσέ, που πέραν του γκολ στο 24' ήταν γενικά δραστήριος, ο Βιτόλο που όργωνε στα χαφ (μόνο ανασταλτικά βέβαια) και ο κέρβερος Καρνέζης (φανταστική απόκρουση στο 94') ήταν οι διακριθέντες του αγώνα για τους νικητές.  

 Έχουμε πει ξανά και ξανά και ξανά ότι η φετινή σεζόν (και όχι μόνον η φετινή) είναι μεταβατική. Ο Αλαφούζος μπορεί να βρέθηκε ως από μηχανής θεός εκεί που όλοι εγκατέλειψαν το καράβι, όμως θα αποδειχθεί στην πορεία επακριβώς το γιατί ο Mr ΣΚΑΪ βγήκε μπροστά αναλαμβάνοντας το τιμόνι του Τριφυλλιού.
 Από κει και πέρα ο Φερέιρα έχει την πλήρη στήριξη (για αδιευκρίνιστο λόγο) της διοίκησης (της ποιας;), οι παίκτες δείχνουν εμφανώς ότι βαριούνται ή απλά, δε θέλουν να παίξουν και οι λιγοστοί πλέον που πηγαίνουν στο ΟΑΚΑ είναι οι αληθινοί ήρωες (ή βλάκες;) της ιστορίας και φυσικά οι μόνοι που πονάνε την ομάδα.

 Με μία νίκη δεν αλλάζει τίποτα απολύτως πέραν της ελαφράς βελτίωσης της βαθμολογίας. Ο Παναθηναϊκός στο εξής θα πρέπει να κυνηγήσει τη μέγιστη αυτή βελτίωση, αλλά και την κατάκτηση του κυπέλλου και την ευρωπαϊκή καταξίωση, αρχής γενομένης από το ματς της ερχόμενης Πέμπτης στο Ολύμπικο της Ρώμης κόντρα στη Λάτσιο.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλος, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Φουράνος (64' Χουχούμης), Χριστοδουλόπουλος (88' Μπαρμπαρούσης), Σισοκό (69' λ.τ. Κουίνσι), Τοτσέ.
 ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Γιάγκο, Κουτρουμπής, Βλάχος, Κοντοές, Κορδέρο, Φέτσης (68' Κατίδης), Γκερέιρο (74' Ρίκκα), Φούντας (83' Παπαδημητρίου), Λαγός, Φουρτάδο.

Ίκαρος Καλλιθέας - Παναθηναϊκός 72-68, ηχηρό χαστούκι...

 

 Ένας απίστευτα κακός Παναθηναϊκός γνώρισε ντροπιαστική ήττα στη Γλυφάδα απ' τον Ίκαρο με 72-68, αν και προηγούνταν στο σκορ σχεδόν σε ολόκληρο το ματς!

 Ένα δεκάλεπτο έπαιξε μπάσκετ στο κλειστό της Γλυφάδας ο Παναθηναϊκός και μετά... εξαφανίστηκε απ' το παρκέ δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε έναν ψυχωμένο Ίκαρο να κυνηγήσει το παιχνίδι και αφού σταδιακά ψαλιδίσει τη διαφορά να πετύχει τη σπουδαιότερη νίκη της ιστορίας του, ρίχνοντας παράλληλα ηχηρό χαστούκι στο μεγάλο αντίπαλό του!

 Κάκιστοι σε ποσοστά ευστοχίας οι πράσινοι, ειδικά στο β' ημίχρονο, καθώς με 44% δίποντα, 43% βολές, 40% τρίποντα δεν πας πουθενά. Σε συνδυασμό με τα πολλά λάθη και την εικόνα αγγαρείας που επέδειξαν οι παίκτες του Πεδουλάκη, το τελικό αποτέλεσμα ήρθε φυσιολογικά και πολύ οδυνηρά μιας και ουσιαστικά, αν και βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν, φέρνουν τον ΟΣΦΠ στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, εκτός μόνο αν κι εκείνος με τη σειρά του κάνει παρόμοια γκέλα, κάτι όμως που μοιάζει απίθανο.
 
 Τα δεκάλεπτα:
13-23, 30-42, 48-52, 72-68

 Οι πόντοι των δύο ομάδων:
 Ίκαρος Καλλιθέας (Πρίφτης): Στρναντ, Λαρεντζάκης, Κυρίτσης 17,Βρκιτς 16,Ουάιτ 2, Στέβοβιβιτς, Φαγιε 12, Γκίμπσον 15, Γιαννακίδης, Αγαδάκος, Οικονομπουλος, Σιμτσακ 8.
 Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 5, Μπράμος 10, Πάνκο 9, Ματσιούλις 6, Ούκιτς 8, Λάσμε 7, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 7, Κίτσεν 9, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος 3, Σκορδίλης 2.

 * Επόμενο κρίσιμο ματς με την Κίμκι στο ΟΑΚΑ, που αναμένεται να κρίνει πολλά για τη συνέχεια στην Ευρωλίγκα, όπως βέβαια και το μεθεπόμενο, ξανά στο ΟΑΚΑ, με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Δύο σπουδαία παιχνίδια που ο Εξάστερος καλείται να πάρει για να μην κινδυνεύσει να αποκλειστεί από τον όμιλο..