1/12/12

Κηφισιά - Παναθηναϊκός 3-1 σετ / Τζάμπα ήττα απ' τη Χίο το πόλο

 

 Δυστυχώς δεν είχε συνέχεια η «καθαρή» νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ την περασμένη αγωνιστική, καθώς το Τριφύλλι ηττήθηκε με 3-1 σετ εκτός έδρας από την Κηφισιά.

 Οι βολεϊμπολίστες του Καζάζη εμφανίστηκαν στο παρκέ μόλις στο γ' σετ, το οποίο και κατέκτησαν, όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ανατροπή χάνοντας στην παράταση το τέταρτο σετ. Έτσι δεν πήραν καν βαθμό, με τους γηπεδούχους να παίρνουν «καθαρό» τρίποντο και τον Παναθηναϊκό να πετάει ουσιαστικά στον κάλαθο των αχρήστων τη μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ.
 Τα σετ: 25-19, 25-19, 22-25, 27-25

 * Την ήττα, πρώτη στη φετινή Α1 πόλο ανδρών, γνώρισε ο Παναθηναϊκός απ' τη Χίο. Τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ερασιτέχνης είχαν φέρει στα όριά τους τους πολίστες του Τριφυλλιού, οι οποίοι απείλησαν μέχρι και με αποχή απ' το ματς, όμως τελικά αγωνίστηκαν κανονικά μετά τη μεσοβδόμαδη συνάντηση με τον Αχιλλέα Μακρόπουλο. Αυτό ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στους πράσινους, αν και πάλεψαν σκληρά και ηττήθηκαν με γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα έχοντας παράλληλα παράπονα, δικαίως, απ' τη διαιτησία. 
 Αυτή ήταν η πρώτη ήττα μετά από τέσσερις αγωνιστικές για το Τριφύλλι, αντίθετα οι νησιώτες διατήρησαν το απόλυτο.

 Τα οκτάλεπτα: 0-2, 2-2, 2-1, 4-4.

 Οι συνθέσεις και τα γκολ των δύο ομάδων:
 Παναθηναϊκός (Φάνης Κουντουδιός): Λέντζος, Σιδέρης, Γερακούδης, Κόχειλας Ν., Κουρλιάφτης, Δερμιτζάκης Δ. 2, Παπαδόγκωνας 1, Χατζηγούλας Π., Αφρουδάκης Γ. 1, Αφρουδάκης Ζ., Κατσαούνης 3, Δερμιτζάκης Χρ. 1, Φώσκολος, Οικονομίδης, Κονταξής.

 ΝΟ Χίου (Γιώργος Μπελέγρης): Καραμπέτσος, Μιράλης 3, Μιμίδης, Κατσουλάκης, Κόχειλας Ι., Θεοδωρόπουλος 2, Χατζηκυριακάκης 1, Βιτέλας, Ντούλος, Φουντούλης Γιώρ. 1, Μπεριστιάνος, Γαβαλάς Ι. 2, Μισεντζής, Δεββές, Σωτηριλανος.

 * Την επόμενη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός έχει ακόμη ένα δύσκολο ματς, εκτός έδρας με τη Βουλιαγμένη.

Παναθηναϊκός - Ίκαρος/Εσπερίδες 61-50, συνεχίζει εντυπωσιακά! Νίκη ανάσα για το γυναικείο βόλεϊ με... επιστροφή Μυλωνά!


 Στο πιο δύσκολο ματς -μετά βέβαια από αυτό στο Βύρωνα- έως τώρα στη σεζόν, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει ακόμη μία νίκη λυγίζοντας στη Λεωφόρο τον Ίκαρο με 61-50.

 Με την Τούλα Καλέντζου να πετυχαίνει δύο καθοριστικά τρίποντα στα τελευταία λεπτά οι κορίτσαροι της Σαμαντούρα νίκησαν και τον Ίκαρο (πρώην Εσπερίδες, που λόγω χρεών δέχτηκαν οικονομική χορηγία απ' τον Ίκαρο Καλλιθέας) με 61-50 στη Λεωφόρο και φθάνοντας στο 8/9 συνεχίζουν τον καλπασμό τους προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

 Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι ενώ είχε και σκληρές μονομαχίες, όμως ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τη δύναμη της έδρας και κατέκτησε ακόμη ένα ροζ φύλλο αγώνα.

 Τα δεκάλεπτα: 13-11, 27-29, 45-45, 61-50.


  

 Πολύ σημαντική νίκη ψυχολογίας πέτυχε ο Παναθηναϊκός και στην Α1 βόλεϊ γυναικών. Στο ντεμπούτο του Γιώργου Ρούσση στον πάγκο, ο οποίος αντικατέστησε τον Χουντουμάδη αλλά και με την πρώην αρχηγό Ξανθή Μυλωνά στην εξέδρα, που επέστρεψε για να σώσει την ομάδα, το Τριφύλλι νίκησε εύκολα με 3-0 σετ το ΔΑΣ Ωραιοκάστρου στο κλειστό της Κυψέλης, στην προσπάθεια που καταβάλει να ξεκολλήσει απ' τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

 Τα σετ: 25-14, 25-15, 25-15.

 Οι πόντοι και τα στατιστικά των δύο ομάδων:
 Παναθηναϊκός (Γιώργος Ρούσσης): Κουντουρά 7 (4 άσοι, 2/6 επ., 1 μπλοκ), Ιχτιάρη 3 (1 άσος, 2/6 επ.), Βασιλαντωνάκη 21 (5 άσοι, 12/23 επ., 4 μπλοκ), Μαλουσάρη 11 (2 άσοι, 7/19 επ., 2 μπλοκ, 64% υπ.), Νούσια 9 (8/20 επ., 1 μπλοκ, 57% υπ.), Καββαδία 7 (5/7 επ., 2 μπλοκ), Μάρκου (λ, 78% υπ.), Γεωργίου.
 ΔΑΣΩ (Ευστρατία Κοκκίνου): Χιντά 11 (10/17 επ., 1 μπλοκ), Πανταζή 2 (1 άσος, 1/10 επ., 58% υπ.), Καπνιά 2 (1 άσος, 1/11 επ., 55% υπ.), Πέτροβιτς 9 (9/34 επ.), Χαλιαμπάλια 1 (1/3 επ.), Σεφεριάδου 2 (2/9 επ.), Εζηνέλη (λ, 59% υπ.), Μπαχτσεβάνη.

30/11/12

Παναθηναϊκός - Προοδευτική 4-0, «τρελός» καιρός τρελά πράγματα! / ΠΑΟ-Ολίμπια Λ. 80-72, προκρίθηκε, «κοιτάει» 2η θέση

 

 Σε μία τρελή μέρα απ' τον καιρό μέχρι τους πρωταγωνιστές του αγώνα ο Παναθηναϊκός νίκησε την Προοδευτική με 4-0 στο ΟΑΚΑ και ουσιαστικά προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου. 2 γκολ ο Φορναρόλι(!), σκόραρε στο ντεμπούτο ο Σο.

 Στο πρώτο ημίχρονο όλα κυλούσαν χαλαρά. Οι ουρανοί στο ΟΑΚΑ δεν είχαν ακόμη ανοίξει και το χόρτο βρισκόταν σε καλή κατάσταση όμως ο Παναθηναϊκός παρουσίαζε το γνωστό του βαριεστημένο πρόσωπο. Βέβαια για να τα λέμε όλα ο Ρότσα κατέβασε τη δεύτερη ομάδα πλην των Βιτόλο, Χριστοδουλόπουλο. Κοτσόλης, Μαρίνος, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Χουχούμης, Φουρλάνος, Μπαρμπαρούσης, Φορναρόλι και Πετρόπουλος ήταν οι εννιά αναπληρωματικοί, κίνηση βέβαια αναμενόμενη καθώς και το ματς εθεωρείτο εύκολο και κούραση υφίσταται απ' τους συνεχόμενους αγώνες ενώ υπάρχει και ρεβάνς στον Κορυδαλλό συν τις απουσίες εξαιτίας τραυματισμών. 
 Ο Παναθηναϊκός λοιπόν είχε την κατοχή της μπάλας αλλά ήταν φλύαρος επιθετικά αφού ουσιαστικά δεν έχασε κάποια ευκαιρία μέχρι το 44' όταν και άνοιξε το σκορ με πολύ καλή λόμπα του Φορναρόλι! Αμέσως μετά έκανε και το 2-0 με ατομική ενέργεια του Λάζαρου.

 Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε... χαλασμός! Οι ουρανοί άνοιξαν, μπόρα ξέσπασε και το ΟΑΚΑ πλημμύρισε! Λακκούβες δημιουργήθηκαν, η μπάλα κολλούσε και οι παίκτες αφενός δυσκολεύονταν να κλωτσήσουν αφετέρου κινδύνευε η σωματική τους ακεραιότητα. Ωστόσο οι διαιτητές δε διέκοψαν το ματς παρά μόνο στο 74'. 
 Μέχρι τότε τα δύο αξιοσημείωτα ήταν το ντεμπούτο του Χαμπίμπ Σο με την πράσινη φανέλα, ο οποίος μπήκε αντί του Βιτόλο στο 64' και φυσικά το 3-0, απ' τον Φορναρόλι ξανά, ο οποίος μετά από βαθιά μπαλιά του Τριανταφυλλόπουλου και λάθος εκτίμηση του Μουκέα πλάσαρε εύστοχα στην κενή εστία.

 Μετά τη διακοπή για περίπου ένα τέταρτο ο Παναθηναϊκός έφτασε και στο 4-0 με σκόρερ τον Σο! Ο Σενεγαλέζος βρήκε την μπάλα λίγο με το κεφάλι λίγο με την πλάτη από κοντινή απόσταση ύστερα από κόρνερ του Μπαρμπαρούση στο 84'. Νωρίτερα είχαν περάσει στο ματς ο Αποστολόπουλος, που επίσης ντεμπούταρε με την αντρική ομάδα ενώ είχε και δοκάρι, αντί του Φορναρόλι και ο Δώνης αντί του Λάζαρου. 

 Το τελικό σκορ σφραγίζει την πρόκριση του Παναθηναϊκού, με τη ρεβάνς να είναι πλέον καθαρά τυπική.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Λαγός, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρίνος, Χουχούμης, Βιτόλο (64' Σο), Φουρλάνος, Χριστοδουλόπουλος (79' Δώνης), Μπαρμπαρούσης, Φορναρόλι (84' Αποστολόπουλος), Πετρόπουλος.
 Προοδευτική: Μουκέας, Κολιός, Παπανικόλας, Κουσούρης, Κακαράς, Λάζουρας (66' Χόρτσας), Μακαρονάς, Λέκκας (30' λ.τ. Επιτροπάκης), Αργυρίου, Παναγιωτόπουλος, Βασιλάκος (69' Γρίβας).


  

 Για την 8η αγωνιστική της Euroleague ο Παναθηναϊκός νίκησε έστω και δύσκολα την Ολίμπια Λουμπλιάνας με 80-72 στο ΟΑΚΑ, βρίσκεται ήδη στο Top-16 και κοιτάζει πλέον τη 2η θέση!

 Κόντρα σε έναν υποδεέστερο και φυσικά, αποκλεισμένο αντίπαλο ο Παναθηναϊκός ήθελε μόνο νίκη για να σφραγίσει την πρόκρισή του στο Top-16. Βέβαια λίγο νωρίτερα η Χίμκι είχε νικήσει την Καντού κι έτσι το Τριφύλλι είχε περάσει μαθηματικά. Ωστόσο ήθελε τη νίκη για ένα καλύτερο πλασάρισμα στον όμιλο, όπου πλέον μπορεί νικώντας την Φενέρ την προτελευταία αγωνιστική να είναι σίγουρα 3ος και να πάει στη Ρωσία να «κλέψει» τη 2η θέση!

 Αν και ξεκίνησε καλά στο β' δεκάλεπτο ζορίστηκε με τους Σλοβένους να μειώνουν στο καλάθι. Στο γ' όμως δεκάλεπτο ο Μπανκς οδήγησε σε διψήφια νούμερα τη διαφορά, ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά και του αρχηγού Δημήτρη Διαμαντίδη για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δείχνοντας ψυχραιμία στο φινάλε, όπου οι μαχητικοί φιλοξενούμενοι μείωσαν στους 4, πήρε τελικώς τη νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση.

 Τα δεκάλεπτα: 15-11, 35-33, 62-49, 80-72.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:
 Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 11(3), Πάνκο 8(1), Ματσιούλις 10(2), Ούκιτς 14, Λάσμε 13, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 6, Κίτσεν , Μπανκς 14(2), Σκορδίλης.
 Ολίμπια Λ. (Φιλιπόφσκι): Γουότερς 2, Πρέπελιτς 11(3), Μπλάζιτς 17(2), Ράνικο 5(1), Σαλίν 5(1), Μούριτς 16, Μπέινς 7, Μπούμπνιτς, Μότσνικ 5(1), Όμιτς 4.

29/11/12

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 3-0 σετ, πρώτη «καθαρή» νίκη

 


Το πρώτο «τρίποντο» της σεζόν πήρε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον ΠΑΟΚ με το «καθαρό» 3-0 (25-22, 25-17, 25-19) να δηλώνει απόλυτα τον έλεγχο του Τριφυλλιού στην αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό της Γλυφάδας στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής. 

Ο Παναθηναϊκός, αν και βρέθηκε να χάνει με 11-16 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ, ξεκίνησε αντεπίθεση μετά από την κίνηση του Στέλιου Καζάζη να αλλάξει τον Γουόκερ με τον Ιωάννου. Οι «πράσινοι» συγκεντρωμένοι με τους Πρωτοψάλτη, Ιωάννου, Βόγκελ, Στίγγα να «καθαρίζουν» κρίσιμες φάσεις όχι απλά έφτασαν στην ισοφάριση αλλά κατέκτησαν και το σετ με 25-22. Χαρακτηριστική η κίνηση του κόουτς στο 22-22 να περάσει στο ματς τον Βολουδάκη στο σερβίς αντί του Βόγκελ, ο οποίος δυσκόλεψε την υποδοχή του ΠΑΟΚ ενώ στο 24-22 έβγαλε εκπληκτική άμυνα και το σετ βάφτηκε «πράσινο»!

Ψυχωμένος από την ανατροπή και την κατάκτηση του πρώτου σετ, ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στο δεύτερο. Από το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ είχε «ανάσα» +3 (8-5), την οποία και αύξησε μέχρι το δεύτερο 16-9. Ο Ραγκουζόνι είχε βρει ρυθμό, Στίγγας και Βόγκελ σταθερά καλοί μαζί με Πρωτοψάλτης-Ιωάννου και ο Ζήσης να «σκουπίζει» ότι βρει στο πέρασμά του. Εξαιρετικός στη «μοιρασιά» και ο αρχηγός, Γιάννης Λιβαθηνός. Το σετ τελείωσε 25-17.

Στο τρίτο σετ, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι να κοντράρουν το Τριφύλλι για να μην φύγουν με την τρίτη σερί ήττα τους στο πρωτάθλημα από το κλειστό της Γλυφάδας. Μετά το 16-16, Ραγκουζόνι και ο εξαιρετικός Βόγκελ πήγαν τη διαφορά στο +4 (20-16) και κάπου εκεί το τοπίο είχε… ξεκαθαρίσει. Το σετ ολοκληρώθηκε 25-19. 

Ο Χρήστος Βολουδάκης, που στο τέλος του πρώτου σετ έκανε τη διαφορά με εντυπωσιακές άμυνες, ανέφερε: «Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, Θα υπάρχει συνέχεια πιστεύω. Η αλήθεια είναι ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα μαζευτήκαμε 12 άτομα να κάνουμε όλοι μαζί προπόνηση αφού είχαμε τους τραυματισμούς και τις ατυχίες που όλοι γνωρίζουν. Πλέον, μας βγαίνουν πράγματα που κάνουμε στην προπόνηση και αρχίζει να ρολάρει η ομάδα. Θέλουμε να πάμε ακόμα καλύτερα, να πετύχουμε καταρχήν τον πρώτο μας στόχο που είναι η παραμονή».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Στέλιος Καζάζης δήλωσε: «Ήταν μια νίκη που τη θέλαμε πολύ και η παρουσία του Ιωάννου και του Βολουδάκη στο πρώτο σετ μας έδωσε το προβάδισμα. Έτσι απελευθερωθήκαμε. Τη νίκη την πήραμε αλλά τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. Η ομάδα άρχισε την 1η Οκτώβρη και μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχε κάνει προπόνηση πλήρης. Για να μπορέσει μια ομάδα να λειτουργήσει σωστά θα πρέπει να προπονούνται όλοι οι αθλητές και εμείς αυτή την πολυτέλεια δεν την είχαμε περίπου ένα μήνα τώρα. Αυτό ήταν ανασταλτικός παράγοντας και η σημερινή νίκη δεν σημαίνει ότι τα έχουμε λύσει όλα. Έχουμε ακόμα να κάνουμε πολλά. Πρώτα από όλα η ομάδα πρέπει να πιστέψει και το λέω αυτό γιατί η ομάδα έχει μικρό μέσω όρο ηλικίας».   

 Από paovolleyball

 Τα σετ: 25-22, 25-17, 25-19.

 Οι πόντοι και τα στατιστικά των δύο ομάδων:
 Παναθηναϊκός (Καζάζης Σ.): Λιβαθηνός, Ραγκουζόνι 14 (12/28 επ., 2 άσοι,), Γουόλκερ 1 (1/5 επ., 78% υπ. – 33% άριστες), Πρωτοψάλτης 11 (10/16 επ., 1 άσο, 84% υπ. – 26% άριστες), Στίγγας 10 (8/10 επ., 2 μπλοκ), Βόγκελ 12 (8/9 επ., 4 μπλοκ). Ζήσης –λ (83% υπ. – 33% άριστες) / Ιωάννου 8 (7/15 επ., 1 μπλοκ, 64% υπ. – 18% άριστες), Βολουδάκης, Μανιόπουλος.
 ΠΑΟΚ (Μέλκας): Παντακίδης 4 (3/6 επ., 1 μπλοκ), Πλίκας 2 (2/3 επ.), Χατζηηλιάδης 9 (9/18 επ.), Νικόλοφ 7 (5/13 επ., 2 μπλοκ, 81% υπ. - 16% άριστες), Κανέλλος 8 (6/14 επ., 2 μπλοκ), Μαυροβουνιώτης 4 (4/21 επ., 57% υπ. – 21% άριστες), Παπαδημητρίου -λ (86% υπ. - 29% άριστες) / Στεφανίδης, Α μπουίλα. 

26/11/12

Παναθηναϊκός - Πανελευσινιακός 95-68, όταν σοβαρεύτηκε «καθάρισε»..

 

 Ακόμη ένα παιχνίδι του Αυτοκράτορα της Ευρώπης διεξήχθη χωρίς τηλεοπτική κάλυψη με αποτέλεσμα να το απολαύσουν οι λιγοστοί που βρέθηκαν στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

 Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, για την 7η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ επικράτησε πολύ εύκολα του Πανελευσινιακού με 95-68 έχοντας πρώτο σκόρερ τον Τσαρτσαρή με 15 πόντους και ακολούθως τους Μπράμος και Λάσμε με 14. Ο Ελληνοαμερικανός μάλιστα συνέχισε το... καυτό κρεσέντο του μετά τα 7/9 τρίποντα στο Καντού σημειώνοντας 4/5 απέναντι στην ομάδα της Ελευσίνας.

 Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το σκορ του πρώτου ημιχρόνου ήταν αρκετά κλειστό, με το 42-36 να υποδεικνύει τη χαλαρότητα των παικτών του Τριφυλλιού. Ωστόσο ένα γρήγορο σερί 9-0 με την έναρξη του β' ημιχρόνου ήταν η έναρξη του ξεσπάσματος με το οποίο ο Παναθηναϊκός δεν επέτρεψε περαιτέρω στον Πανελευσινιακό να μείνει κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος του αγώνα και το 95-68, που σφράγισε τη σαφέστατη ανωτερότητα των πρασίνων.

 Τα δεκάλεπτα: 22-14, 42-36, 71-47, 95-68

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:
 Παναθηναϊκός: Μπράμος 14 (4), Πάνκο 6, Ματσιούλις 8 (1), Άρμστρονγκ 11, Ούκιτς 3 (1 τρ, 5ασ.), Λάσμε 14, Τσαρτσαρής15, Διαμαντίδης 8, Κίτσεν 11, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Χαραλαμπόπουλος 5.
 Πανελευσινιακός (Σκαραφίγκας): Κυριακόπουλος 1, Νίκου 6(2), Παπανικολόπουλος 14(2), Δημάκος, Μαγκουνής 2, Λιακόπουλος 13(1), Δεληγιάννης 9, Καμπ 7(2), Τσιάκος 6, Μαντζιώρης 2, Αβραμίδης 4.

 * Πλέον ο Παναθηναϊκός κοιτάει την Ευρώπη, όπου για την 8η αγωνιστική των ομίλων της Euroleague υποδέχεται την ερχόμενη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ, στις 21:00, την αδύναμη Ολίμπια Λουμπλιάνας.

25/11/12

Πλατανιάς - Παναθηναϊκός 2-1 με χειρουργείο βγαλμένο απ' τις πιο μαύρες μέρες της παράγκας

 

 Με έναν Αρετόπουλο να ξεθάβει τις πιο σκοτεινές μνήμες της παράγκας του Κρόκους ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα στα Χανιά απ' τον Πλατανιά με 2-1.

 Όντως ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε καλά, τουλάχιστον όχι το ίδιο καλά όπως με ΠΑΟΚ και Μάριμπορ, τα ματς δηλαδή που ο Ρότσα καθόταν στον πάγκο έχοντας αντικαταστήσει τον Φερέιρα. Ωστόσο στο πρώτο ημίχρονο αν μη τι άλλο είχε την κατοχή, κυκλοφορούσε την μπάλα, πίεζε ψηλά και προσπαθούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες. 
 Στο 22' ο Ζέκα βρήκε εκπληκτικά τον Τοτσέ, ο οποίος έφυγε τουλάχιστον δύο μέτρα καλυμμένος απ' την άμυνα του Πλατανιά όμως οι εξολοθρευτές τον έκοψαν με αστείο οφσάιντ κι ενώ ο Ισπανός πλάσαρε εύστοχα για το 0-1.
 Στη συνέχεια το 2-0 για τους γηπεδούχους έγινε στο 58' με ένα από τα πιο τραγικοκωμικά πέναλτι στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο Βύντρα είχε πλάτη τον Κάλαϊτζις δεν τον ακούμπησε καν αλλά ο ανεκδιήγητος Αρετόπουλος έδωσε πέναλτι και ουσιαστικά εκτέλεσε τον Παναθηναϊκό..

 Αντίδραση για το Τριφύλλι στο 70' όταν ο Μαυρίας ανατράπηκε απ' τον Τζάνη και ο Τοτσέ ευστόχησε στο πέναλτι για το 1-2. Μεγάλη χαμένη ευκαιρία απ' τον Βελάσκεζ λίγα λεπτά μετά και η αποβολή του Ζέκα με τραβηγμένη δεύτερη κίτρινη για φάουλ στο κέντρο του γηπέδου σφράγισε το χειρουργείο του Αρετόπουλου σε βάρος του κακού η αλήθεια (αλλά δεν έχει καμία σημασία) Παναθηναϊκού και μια ήττα που έρχεται σε ένα σημείο που ο χιλιοταλαιπωρημένος Παναθηναϊκός σήκωνε κεφάλι. 
 Αλλά έτσι είναι τα πράγματα στο γαυριστάν. Δεν τους φτάνει που παίζουν μόνοι τους σε ένα πουλημένο πρωτάθλημα με διαλυμένους όλους τους υπόλοιπους, θέλουν και να σπάσουν με πουστιές και κλεψιές όλα τα ρεκόρ και να γραφτούν στην ιστορία παραχαράσσοντάς την.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Πλατανιάς: Κηπουρός, Αργυρόπουλος (62' Μαραγκουδάκης), Τζανής, Κανακούδης, Αναστασάκος, Μιρτσέτα (57' λ.τ. Γκαστόν), Αγκιλέρα (72' λ.τ. Ναζλίδης), Κάλαϊτζις, Ουντότζι, Ουκάρ, Ποτουρουρίδης.
 Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Βύντρα, Βελάσκες (79' Πετρόπουλος), Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Λαγός, Ζέκα, Σισοκό, Μαυρίας, Φορναρόλι (64' Χουχούμης), Τοτσέ.

Τερψιθέα - Παναθηναϊκός 47-55, άνετο «2» και τριπλή μάχη τίτλου!

 

 Ο Παναθηναϊκός συνέχισε με νικηφόρο αποτέλεσμα στη φετινή του προσπάθεια να πάρει τα σκήπτρα απ' τον Αθηναϊκό στην Α1 μπάσκετ γυναικών.

 Με χαρακτηριστική άνεση τα κορίτσια της Σαμαντούρα πέρασαν απ' τη Γλυφάδα νικώντας την Τερψιθέα με 55-47 και πιάνοντας στη 2η θέση τον Αθηναϊκό, ο οποίος ηττήθηκε στο Βύρωνα απ' το νεοφώτιστο αλλά αήττητο Ελληνικό, δεχόμενος την πρώτη του ήττα μετά από 105 σερί νίκες στην Α1!

 Μετά την ήττα του αυτή ο Αθηναϊκός δείχνει πια ευάλωτος και το πρωτάθλημα αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον με την ομάδα του Βύρωνα, τον Παναθηναϊκό αλλά και το Ελληνικό να δίνουν μάχη για τον τίτλο.

 Τα δεκάλεπτα: 11-17, 24-29, 30-48, 47-55