1/2/14

ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 1-1

Ισόπαλη 1-1 έληξε η αναμέτρηση στην Κρήτη ανάμεσα σε ΟΦΗ και Παναθηναϊκό. Προηγήθηκαν οι πράσινοι με τον Κλωναρίδη αλλά δέχτηκαν την ισοφάριση με εκτέλεση πέναλτι του Ζε Εντουάρντο που προήλθε από οφσάιντ.
Ισόπαλη με 1-1 έληξε η μάχη της Κρήτης ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Παναθηναϊκό με τις δυο ομάδες να σκοράρουν από μια φορά και να μοιράζονται τον ένα βαθμό της νίκης.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν κατώτεροι από τους γηπεδούχους που είχαν την υπεροχή και τις φάσεις χωρίς όμως να καταφέρουν να πετύχουν ένα τέρμα και ισοφάρισαν με ένα γκολ που προήλθε από καθαρό οφσάιντ του Ροβίθη που μετατράπηκε σε πέναλτι και αποβολή του Ρισβάνη. Παράλληλα στον ΟΦΗ διαμαρτύρονται ότι το γκολ των πράσινων ξεκίνησε από φάουλ του Μπεργκ στον Ζε Εντουάρντο.
Ο τεχνικός του ΟΦΗ παρέταξε την ομάδα του χωρίς πολλές αλλαγές και με τον Κουτσιανικούλη στο αρχικό σχήμα της ομάδας του με τον έμπειρο άσο να επιστρέφει στην αρχική ενδεκάδα μετά την τιμωρία του στο ματς με την Ξάνθη για την Σούπερ Λιγκ.
Από την άλλη ο Γιάννης Αναστασίους παρέταξε μια ενδεκάδα με αρκετές εκπλήξεις με κυριότερη όλων την παρουσία του Γιώργου Κουτρουμπή ως αμυντικού χαφ λόγω των προβλημάτων και των απουσιών των Ζέκα, Πράνιτς και του Μέντες που δεν ήταν έτοιμος να βγάλει όλο το παιχνίδι.
Χαρακτηριστικά η ενδεκάδα των πράσινων είχε τέσσερα στόπερ με τον Τριανταφυλλόπουλο να παίζει δεξί μπακ, τους Ρισβάνη και Σίλντενφελντ ως στόπερ με τον Κροάτη να επιστρέφει μετά από ένα μήνα και τον Κουτρουμπή στα χαφ.
Οι πράσινοι στο πρώτο μέρος έδωσαν χώρο στους γηπεδούχους και προσπαθούσαν να βγουν γρήγορα στην αντεπίθεση εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητα των Καρέλη και Κλωναρίδη στα άκρα. Δεν μπορούσαν όμως να κάνουν παιχνίδι από τον άξονα καθώς οι Λαγός και Κουτρουμπής είχαν περισσότερο το νου τους στο αμυντικό κομμάτι.
Ο Παναθηναϊκός σε μια γρήγορη αντεπίθεση κατάφερε να προηγηθεί με τον Κλωναρίδη στο 39' αλλά στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ που είχε την κατοχή της μπάλας αλλά και σημαντικές ευκαιρίες με τους Παπάζογλου και Περογαμβράκη πίεσε και με εκτέλεση πέναλτι του Ζε Εντουάρντο έφτασε στην νίκη.
Ο τραυματισμός του Καπίνο και το οφσάιντ
Στα αρνητικά του αγώνα ο τραυματισμός του Καπίνο στο κεφάλι με τον πορτιέρο των πράσινων να δέχεται έναν αναπτήρα στο πρόσωπο αμέσως μετά το γκολ του Κλωναρίδη καθώς οι φίλοι του ΟΦΗ αντέδρασαν καθώς θεώρησαν ότι το τέρμα προήλθε από φάουλ του Μπεργκ στον Ζε Εντουάρντο.
Σε ότι έχει να κάνει με το γκολ του ΟΦΗ ξεκινάει από φάση οφσάιντ καθώς ο Ροβίθης είναι πιο μπροστά από τον Ρισβάνη αλλά ο επόπτης δεν βλέπει την παράβαση και εν συνεχεία το πέναλτι και η αποβολή είναι καθαρή.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Θ. Βαρδινογιάννης"
Καιρός:
Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)
Βοηθοί: Κωστάρας (Αιτωλ/νιας), Ποντίκης(Πρέβεζας)
ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντεζ, Μιλιάζες, Ζορό, Τριποτσέρης (83' Στάθης), Μπούρμπος, Μακρής, Κάλαϊτζιτς, Κουτσιανικούλης (74' Μπανούσης), Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης, Παπάζογλου
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Νάνο, Λαγός, Κουτρουμπής, Αμπέντ (62' Μέντες), Καρέλης (62' Μπαϊράμι), Κλωναρίδης (89 Χουχούμης), Μπέργκ.
Γκολ: 39' Κλωναρίδης, 85' Ζε Εντουάρντο
Κίτρινες: 37' Καρέλης, 51' Αμπέντ, 73' Λαγός, 75' Μέντες
Κόκκινες: 85' Ρισβάνης

Η ανασκόπηση του αγώνα

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε πιο δυνατά στην αναμέτρηση, πήρε από την αρχή τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας και στο 3' κεφαλιά του Ζε Εντουάρντο απέκρουσε ο Καπίνο. Τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο μέσος του ΟΦΗ επιχείρησε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει έξω.
Στο 10' το σουτ του Κάλαϊτζιτς πέρασε έξω για τον ΟΦΗ ενώ η πρώτη τελική από πλευράς Παναθηναϊκού ήρθε στο 14 με σουτ του Καρέλη το οποίο μπλόκαρε ο Φερνάντες και δυο λεπτά αργότερα σουτ του Νάνο έφυγε έξω.
Στο 38' ο ΟΦΗ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα όταν ο Παπάζογλου συνδυάστηκε υπέροχα με τον Μακρή με τον φορ των γηπεδούχων να γυρνάει όμορφα μέσα στην περιοχή να πιάνει το σουτ και τον Τριανταφυλλόπουλο να παρεμβαίνει διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.
Γκολ για τον Παναθηναϊκό
Στο επόμενο λεπτό ήρθε το γκολ για τον Παναθηναϊκό. Ο Ζε Εντουάρντο έχασε την μπάλα στον χώρο του κέντρου με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για φάουλ του Μπεργκ, ο Λαγός έγινε κάτοχος της μπάλας και την έδωσε με την μία στον Καρέλη ο οποίος την γύρισε παράλληλα προς τον Κλωναρίδη ο οποίος από κοντά άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ήρθε η κεφαλιά από πλευράς του Μιλιάζες για τον ΟΦΗ η οποία πέρασε έξω και ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.
Ευκαιρίες για τον ΟΦΗ
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο ΟΦΗ συνέχισε να ασκεί πίεση στην άμυνα του Παναθηναϊκού με τον Μακρή να σουτάρει στο 46' και τον Καπίνο να αποκρούει.
Στο 53' ο Παπάζογλου βρέθηκε σε θέση τετ α τετ από πάσα του Ζε Εντουάρντο, ο φορ του ΟΦΗ κατέβασε την μπάλα αλλά το σουτ του ήταν πολύ κακό και άστοχο.
Στο 60' νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ όταν ο Παπάζογλου μέσα στην περιοχή γύρισε προς τον Ζε Εντουάρντο αυτός έκανε το τσαφ και η μπάλα έφτασε στον Κουτσιανικούλη ο οποίος σούταρε με τον Καπίνο εξουδετερωμένο αλλά ο Κουτρουμπής έδιωξε πάνω στην γραμμή.
Δεν βοήθησαν οι αλλαγές
Ο Γιάννης Αναστασίου βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα προχώρησε σε δυο αλλαγές με την είσοδο των Μέντες και Μπαϊράμι αντί των Αμπέντ και Καρέλη αλλά αντί να γίνει καλύτερος δεν μπόρεσε να διατηρήσει την μπάλα στην κατοχή του και να κλείσει τους χώρους.
Σε αντίθεση η αλλαγή του Σα Πίντο με τον Ροβίθη αντί του Κάλαϊτζις έπαιξε ρόλο καθώς οι γηπεδούχοι έγιναν πιο επιθετικοί.
Στο 71' ήρθε νέα καλή ευκαιρία για τον ΟΦΗ με τον Μακρή να σουτάρει ένα συρτό σουτ και τον Καπίνο να πέφτει σωτήρια στην αριστερή του γωνία και να διώχνει υπέροχα και σε δεύτερη φάση το σουτ του Περογαμβράκη πέρασε έξω.
Ο ΟΦΗ ο οποίος ήταν πιο δραστήριος στην αναμέτρηση έφτασε στην ισοφάριση στο 84'. Σε σέντρα από τα αριστερά ο Ροβίθης από θέση οφσάιντ μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Ρισβάνη ο οποίος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.
Ο Ζε Εντουάρντο ανέλαβε την εκτέλεση και παρά το γεγονός ότι ο Καπίνο έπεσε στην σωστή γωνία νικήθηκε και ήρθε η ισοφάριση για τους γηπεδούχους.

Prasinanea

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 56-63... άπειρα λάθη και επιθετική δυστοκία έφεραν την ήττα

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 56-63 από την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ με τους πράσινους να πληρώνουν τα πολλά λάθη που έκαναν αλλά και την αστοχία τους. Πρώτοι σκόρερ Διαμαντίδης και Λάσμε.
Ο αγώνας
Με τους Ούκιτς, Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Γκιστ και και Λάσμε ξεκίνησε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός... Από την άλλη, Ναβάρο, Χουέρτας, Παπανικολάου, Λόρμπεκ και Τόμιτς. Οι Ισπανοί προηγήθηκαν με 8-2 στο 3' με τον Έλληνα φόργουορντ να αποδοκιμάζεται έντονα επειδή κρεμάστηκε από το καλάθι του Παναθηναϊκού. Στο τετράλεπτο μετά το τζάμπολ ο Πεδουλάκης υποχρεώθηκε να πάρει τάιμ άουτ, καθώς οι ψηλοί της Μπαρτσελόνα έκαναν πάρτι μέσα στη ρακέτα και έχτισαν από νωρίς διαφορά 8 πόντων (10-2, 4-12).
Με τρίποντο του Ματσιούλις, οι "πράσινοι" αντέδρασαν μειώνοντας από το 15-4 σε 15-11, αλλά ο Χουέρτας απάντησε αμέσως φτάνοντας τους 8 πόντους στο ματς (14-18). Όσους πόντους δηλαδή δεν είχε δεχτεί ο Παναθηναϊκός από τον Ναβάρο, τους δέχτηκε από τον Χουέρτας. Στα 17,6'' για το τέλος του α' δεκαλέπτου, ο Κάρι με τρίποντη βόμβα έγραψε το 23-22 και έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό.
Με ένα γρήγορο σερί 8-0 από τους Χουέρτας, Νάχμπαρ και Ντόρσϊ, η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με 32-23, μόλις στα 2.20'' μετά την έναρξη του β' δεκαλέπτου, υποχρεώνοντας έτσι τον Πεδουλάκη να πάρει άμεσα τάιμ άουτ. Στο 13' ο Μαυροκεφαλίδης πέρασε στο παρκέ, με σαφή εντολή να κοντράρει τους ψηλούς των Καταλανών, ωστόσο αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα. Έτσι, στα 6.37'' πριν το τέλος του ημιχρόνου, ισοφαρίστηκε η μέγιστη τιμή της διαφοράς με τον Αμπρίνες να γράφει το 23-34.
Στη συνέχεια, ο Πεδουλάκης πέρασε το παρκέ τον Μαυροκεφαλίδη με την ελπίδα να πάρει κάποιες μάχες από τους ψηλούς της Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, δυστυχώς δεν τα κατάφερε και με τον Ντόρσι στο "5" οι Καταλανοί ήταν καλύτεροι, ολοκληρώνοντας το ημίχρονο στο +12 (32-44).
Αντέδρασε αλλά δεν είχε συνέχεια
Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να κοντράρει την Μπαρτσελόνα και τα κατάφερε μέχρι ενός σημείου. Οι "πράσινοι" μείωσαν σε 39-44 ωστόσο οι Καταλανοί βρήκαν λύσεις για να απαντήσουν και ξέφυγαν πολύ γρήγορα με 9 (39-48) στο 26'.
Με τα σουτ τριών πόντων οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μειώσουν τη διαφορά, αλλά σε κάποια ήταν και άτυχοι, καθώς η μπάλα σε δύο περιπτώσεις δεν τους έκανε το χατίρι σε σουτ έξω από τα 6.75μ.
Με ένα τρίποντο από το... σπίτι του ο Όλεσον έγραψε το 47-55 στο 31' και έδωσε και πάλι ψυχολογία στην Μπαρτσελόνα. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μειώσουν και τα κατάφεραν με τον Διαμαντίδη, ωστόσο ο Χουέρτας μίλησε σε καίριο σημείο του αγώνα μετά απο πολλή ώρα και έγραψε το 51-59 στο 33'.
Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να παίξει καλή άμυνα για να διεκδικήσει τη νίκη και το έκανε σε μία δύο περιπτώσεις, όχι όμως και στο 35' όταν δέχτηκε καθοριστικό τρίποντο από τον Παπανικολάου που έγραψε το 54-62, φτάνοντας τους 14 πόντους. Οι "πράσινοι" προσπάθησαν με τα τρίποντα να μειώσουν, αλλά δεν ήταν εφικτό. Έτσι, το 54-62 έμεινε μέχρι το 38' που ο Ματσιούλις πήγε στις βολές και μείωσε σε 56-62. Οι "πράσινοι" έπαιξαν καλή άμυνα, αλλά τα σουτ των Ματσιούλις και Διαμαντίδη έξω από τα 6.75μ. για άλλη μία φορά δεν βρήκαν στόχο.

Τα δεκάλεπτα: 23-24, 32-44, 47-52, 56-63

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 5(1), Κάρι 3(1), Μπατίστ, Φώτσης 9(3), Ούκιτς 2, Λάσμε 13, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 13(1), Γκιστ, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 11(3).
Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Πιούλεν, Ντόρσει 4, Σάδα 4, Χουέρτας 17(2), Αμπρίνες 2, Ναβάρρο 1, Τοντόροβιτς, Παπανικολάου 14(2), Όλεσον 5(1), Λόρμπεκ 7(1), Νάχμπαρ 5(1), Τόμιτς 4.

Prasinanea

 * Κρίμα για αυτήν την υπερπροσπάθεια της ομάδας στο β' ημίχρονο, όπου κράτησε την Μπαρτσελόνα στους 19(!) πόντους, 16 αν εξαιρέσουμε τις βολές στο τέλος, αριθμός-ρεκόρ πραγματικά! Όταν όμως έχουν μπει 44 στο πρώτο ημίχρονο έχει γίνει η μισή ζημιά. Γιατί κανένα ματς δε λήγει στα μισά, απλώς δεν είναι εύκολο να κυνηγάς στο σκορ ομάδες του μεγέθους της Μπαρτσελόνα. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε ασύλληπτη άμυνα στο β' ημίχρονο αλλά δεν είχε καθαρό μυαλό στην επίθεση όπου μάλιστα ήταν γενικά κακός.
Σεμιναριακού επιπέδου άμυνα από τον Πασκουάλ σε όλο το ματς, δεν άφηνε τον Παναθηναϊκό να μειώσει σε λιγότερους από 4, με αποτέλεσμα τις 5-6 φορές που πήγε να γίνει η αντεπίθεση, η διαφορά ανέβαινε ξανά στους 7-8 πόντους και μαζί αυξάνονταν τα νεύρα των πρασίνων, που δεν μπορούσαν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα. Πολλά και αβίαστα λάθη, τέλος, στο τελευταίο τετράλεπτο, εκεί που πια είχε παραδώσει πνεύμα.
Μια ήττα πάντως που δεν αλλάζει κάτι, με την έννοια ότι η Μπάρτσα έχει κάνει ήδη «2» σε Πειραιά και Φενέρ και δείχνει πως μπορεί να τερματίσει αήττητη, με τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει για το 2χ2 μέχρι το τέλος του α' γύρου κόντρα σε Μάλαγα και γαύρο, ώστε να γίνει φαβορί για τη 2η θέση.

30/1/14

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός Βόλου 4-0, έπνιξε παράρτημα και κοράκι!

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 4-0 του Ολυμπιακού Βόλου στο γήπεδο της Λεωφόρου και ήδη βρίσκεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου αφού η ρεβάνς έχει τυπικό χαρακτήρα. Σκόρερ για το Τριφύλλι οι Ατζαγκούν, Μπαϊράμι, Μπεργκ και Καρέλης.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε από την αρχή του αγώνα δυνατά στον αγώνα και μόλις στο 2' έχασε την πρώτη καλή στιγμή όταν μετά από διαγώνια πάσα του Ζέκα ο Μπαϊράμι βρήκε την μπάλα με τον ώμο αλλά ο Γεωργίου έδιωξε σε κόρνερ.
Τέσσερα λεπτά αργότερα οι πράσινοι βρέθηκαν στην επίθεση και πάλι με τον Χουχούμη να κάνει την σέντρα από τα αριστερά τον Μπεργκ να κάνει το σουτ και την μπάλα να φεύγει μόλις έξω.
Στο 14' και πάλι μετά από κεφαλιά του Χουχούμη η μπάλα έφτασε στον Ατζαγκούν ο οποίος από το ύψος του πέναλτι γύρισε και πλάσαρε αλλά ο Γεωργίου απέκρουσε με τα πόδια και μπλόκαρε την μπάλα πριν περάσει την γραμμή.
Οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή, να κυκλοφορούν καλά την μπάλα αλλά να μην μπορούν να απειλήσουν τον Γεωργίου. Την ίδια ώρα βέβαια κρατούσαν μακριά από την εστία τους και τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου.
Η επόμενη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 43' με τον Ζέκα να βλέπει ωραία τον Μπεργκ, αυτός μπήκε στην περιοχή πλάσαρε υπό την πίεση του Μελίσση αλλά ο Γεωργίου με τα πόδια έδιωξε.
Ο Μπαϊράμι ήταν αυτός που εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά η μπάλα δεν έφυγε από την εστία του Ολυμπιακού Βόλου με τον Ντίνα να παίρνει την κεφαλιά και τον Ολίσε να απομακρύνει την μπάλα.
Στο 44' ο Μπαϊράμι και πάλι από τα δεξιά έκανε το κόρνερ η άμυνα του Ολυμπιακού Βόλου απομάκρυνε αρχικά με την μπάλα να φτάνει στον Σπυρόπουλο ο οποίος επιχείρησε ένα ωραίο σουτ αλλά ήταν άστοχο.
Ο Παναθηναϊκός κέρδισε νέο κόρνερ στο 45' το οποίο εκτέλεσε και πάλι ο Μπαϊράμι από τα δεξιά, ο Ρόκα κράτησε κάτω τον Μπεργκ αλλά ο Κουκουλάκης έκλεισε τα μάτια στο καθαρό πέναλτι και έδειξε παίζετε.
Γκολ με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει και με την έναρξη του δευτέρου μέρους για ένα γκολ που θα ξεκλείδωνε την άμυνα του Ολυμπιακού Βόλου.
Αυτό ήρθε στο 48' από τον μόνιμο σκόρερ των πράσινων στο Κύπελλο τον Ατζαγκούν. Ο Μπαϊράμι εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά ο Κουτρουμπής πήρε την κεφαλιά έδιωξε αρχικά ο Αθανασίου αλλά στην μικρή περιοχή ο Ατζαγκούν με πλασέ έκανε το 1-0.
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν για πρώτη φορά να γίνουν απειλητικοί στο 51' αλλά το σουτ του Γκούρμα έπιασε ο Κοτσόλης ενώ στο 53' νέο σουτ του Δεινόπαππα ύστερα από πάσα του Μπρέσκα έφυγε έξω.
Ο Παναθηναϊκός σε αντίθεση με το πρώτο μέρος έκανε γκολ τις ευκαιρίες του και στο 57' έγινε το 2-0. Ο Ζέκα από τα αριστερά έβγαλε όμορφη σέντρα ο Ατζαγκούν ήρθε ως τρέιλερ πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία έφτασε στον Μπαϊράμι. Ο οποίος με δυνατό αριστερό σουτ έκανε το 2-0.
Στο 74' ο Παναθηναϊκός έφτασε σε ένα ακόμη γκολ με τον Μπεργκ ο οποίος έφτασε τα 11 τέρματα την φετινή σεζόν. Ο Καρέλης πίεσε τον Κατσιαρό στα δεξιά αυτός έδιωξε πάνω στον Λαγό εκείνος έκανε την σέντρα και ο Σουηδός με κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αθανασίου.
Οι πράσινοι δεν τα παράτησαν και έψαξαν για ένα ακόμη γκολ που θα έδινε διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση. Στο 81' ο Καρέλης που είχε μπει ως αλλαγή στην θέση του Μπεργκ βγήκε τετ α τετ με τον Αθανασίου, ζύγισε το σουτ αλλά τελικά έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ του Ολυμπιακού Βόλου.
Στο 89' όμως ο νεαρός επιθετικός των πράσινων δεν χαρίστηκε. Μετά από εκπληκτική ασίστ του Ζέκα βγήκε και πάλι τετ α τετ αλλά αυτή τη φορά σημάδεψε καλύτερα και έκανε το 4-0 για τον Παναθηναϊκό.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"
Καιρός:
Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Νίκος Φαντόπουλος (Πειραιάς), Βλάσσης Εμμανουήλ (Λασιθίου)
Τέταρτος: Αναστάσιος Παπαπέτρου
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Xουχούμης (71' Χουχούμης), Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Ζέκα, Ντίνας, Ατζαγκούν, Μπαϊράμι (69' Μπαϊράμι), Μπεργκ (76' Κλωναρίδης).
Ολυμπιακός Βόλου (Μανουέλ Ρόκα): Γεωργίου, Μελίσσης, Κατσίκης (82' Καπετάνος), Πινδώνης, Μπρέσκα, Γκούρμα, Κατσιαρός, Γιαλούσης, Ρόκας, Ολίσε (50' Δεινόπαππας), Κωστούλας.
Γκολ: 48' Ατζαγκούν, 57' Μπαϊράμιμ, 74' Μπεργκ 89' Καρέλης
Κίτρινες κάρτες: 45' Σπυρόπουλος/40' Ολίσε, 52' Γιαλλούσης, 76' Κριστομπάλ
Κόκκινες κάρτες:

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να είχε τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ αλλά ο MVP της αναμέτρησης ήταν ο Ζέκα. Ο Πορτογάλος στο 100ο του παιχνίδι με την πράσινη φανέλα ήταν παντού και έβγαλε και πολλές ασίστ για τους συμπαίκτες του όπως στο δεύτερο και στο τέταρτο γκολ του τριφυλλιού.

Η απογοήτευση

Ο Διαιτητής της αναμέτρησης κ. Κουκουλάκης σε ένα τόσο εύκολο ματς κατάφερε να κάνει αρκετά λάθη και κυρίως να μην δώσει ένα καταφανέστατο πέναλτι στον Μπεργκ στο 45' και να μην δει ακόμη κάποια σπρωξίματα στην περιοχή του Ολυμπιακού Βόλου.

Prasinanea

* «Έπνιξε» το γαυροπαράρτημα και το ανεκδιήγητο κοράκι και περιμένει τον ΟΦΗ για μια θέση στον τελικό! 
Παράλληλα αυτή ήταν η 5η σερί νίκη σε πρωτάθλημα και κύπελλο και μάλιστα χωρίς να δεχθεί γκολ (πλην το ανύπαρκτο πέναλτι στη Βέροια)!

26/1/14

Πανελευσινιακός - Παναθηναϊκός 54-76, περίπατος πριν την Μπάρτσα. Επιστροφή στις νίκες με Άρη οι γυναίκες

Την 14η του συνεχόμενη νίκη του πέτυχε ο Παναθηναϊκός ο οποίος επιβλήθηκε εύκολα με 76-54 του Πανελευσινιακού, σε ένα ματς που βρέθηκε να προηγείται στο 8.30'' με 22-0!

Χωρίς να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα, από την έναρξη της αναμέτρησης, ως το τέλος της, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη από τον Πανελευσινιακό εκτός έδρας με το τελικό 54-76 στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι με "κοντό" σχήμα και τους Διαμαντίδη, Παππά, Κάρι, Ματσιούλις, Λάσμε στο παρκέ. Το αποτέλεσμα δικαίωσε και με το παραπάνω τον Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος είδε τους πράσινους να κάνουν ένα εντυπωσιακό 0-22 (8') και με τις πρώτες αλλαγές να έχουν ήδη γίνει. Οι γηπεδούχοι ευστόχησαν για πρώτη φορά στο 8'30'' και κατάφεραν να οδηγήσουν στο 8-22 με την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου.
Η πρόθεση της τεχνικής ηγεσίας να μοιράσει το χρόνο φάνηκε από τα πρώτα λεπτά, με αλλαγές σε πρόσωπα και σχήματα. Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στο +18 (8-26, 11'30''), με τον Πανελευσινιακό να προσπαθεί να βρει τρόπους να φτάσει στο καλάθι, αλλά και να περιορίσει με κάποιο τρόπο τους πράσινους.
Αυτό που κατάφερε είναι να μειώσει στους 12 πόντους (16-28, 14'10''), πριν έρθει η απάντηση με τους Παππά και Μαυροκεφαλίδη για το 16-38 (17'). Ο Μάικ Μπατίστ ήταν αυτός που διαμόρφωσε το 22-40 του ημιχρόνου.
Οι γηπεδούχοι μείωσαν με την επιστροφή στον αγώνα στους 13 πόντους (30-43, 24'45''), αλλά ο Παναθηναϊκός βρήκε τις λύσεις που ήθελε απέναντι στη ζώνη, κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα για να φτάσει και πάλι στο +20 με δύο εύστοχα τρίποντα από τον Ραμέλ Κάρι (32-52, 27'35'') και στο +22 με τον Αμερικάνο γκαρντ να μένει στον αέρα μετά την ασίστ του Μπράμος και να γράφει το 36-58.
Με... πτήση γράφτηκε και το36-60 με τον Ούκιτς να βρίσκει τον Λάσμε, ο οποίος έκανε ένα από τα γνωστά του καρφώματα. Τα επόμενα λεπτά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν και κατάφεραν να μειώσουν την απόσταση (45-60, 33'40''), αλλά ο Παναθηναϊκός επέστρεψε για να διευρύνει και πάλι τη διαφορά ως το +23 (47-70, 36'), εκμεταλλευόμενος δύο τεχνικές ποινές που δόθηκαν στον Πανελευσινιακό.

Δεκάλεπτα: 8-22, 22-40, 36-58, 54-76 

Πανελευσινιακός (Σκαραφίγκας): Νίκου 5, Παπαμακάριος 13, Αράπης, Ρος 3, Δημακός, Τζόουνς 15, Μελισσαράτος 4, Τέρνερ 8, Μάντζαρης, Αβραμίδης 6, Χουχούμης.
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 2 (4α), Κάρι 13 (6ρ), Μπατίστ 2, Φώτσης 2, Ούκιτς 6 (5α), Λάσμε 10 (9ρ), Μαυροκεφαλίδης 6, Διαμαντίδης, Γκιστ 6, Παππάς 15 (5ρ, 4α, 3κλ), Γιάνκοβιτς 5, Ματσιούλις 9 (5ρ).

Παναθηναϊκός - Άρης 56-49

Επέστρεψαν στις νίκες τα κορίτσια του Παναθηναϊκού που επιβλήθηκαν με 56-49 επί του Άρη στο κλειστό της Λεωφόρου. Γέμελος και Ντέλβα πρώτες σκόρερ με 19 και 16 πόντους αντίστοιχα.
Μετά την ήττα από τον Ιπποκράτη την προηγούμενη αγωνιστική οι πράσινες επέστρεψαν στις νίκες.
Το Τριφύλλι επιβλήθηκε με 56-49 επί του Άρη στο κλειστό της Λεωφόρου και παρέμεινε στο κυνήγι του Ελληνικού. Οι πράσινες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και έδειξαν ότι ήταν αποφασισμένες να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα.
Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 19-6 στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ η διψήφια διαφορά συνέχισε μέχρι και το ημίχρονο όπου οι παίκτριες της Σαμαντούρα πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 30-18. Στη συνέχια ο Άρης το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει το σκορ χωρίς ωστόσο να καταφέρει να διεκδικήσει κάτι παραπάνω.
Κάπως έτσι οι πράσινες έφτασαν στην τελική νίκη με το σκορ στο 56-49.

Παναθηναϊκός - Άρης 56-49

Τα δεκάλεπτα: 19-6, 30-18, 43-36

Παναθηναϊκός: Καλέντζου 6 (1), Γέμελος 19 (1), Χριστινάκη, Μαγκλάρα 8, Κοσμά 7 (1), Σλούκα, Καβάσιλα, Ντέλβα 16, Θεολόγου.

Άρης: Συρρά 2, Χατζάκου 9 (1), Κανταρά 2, Όλιβερ 17 (11 ριμπ.), Κατωπόδη 2, Τραντα, Μουλή 15, Κωτούλα 2.

Prasinanea

* Περίπατος -όπως αναμενόταν- στην Ελευσίνα και μάλιστα με κάποιους βασικούς να ξεκουράζονται ενόψει του πολύ δύσκολου και κρίσιμου ματς με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ, ευτυχώς σε πέντε μέρες, κάτι που σημαίνει ότι πάμε με αρκετές δυνάμεις σε ένα από τα σπουδαιότερα παιχνίδια της σεζόν!