16/10/10

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-0. Μεγάλη νίκη κόντρα σε όλους και σε όλα!


 Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε ιδανικά τον αγωνιστικό γολγοθά των συνεχόμενων δύσκολων αγώνων επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 1-0 στο άδειο ΟΑΚΑ.
 Κόντρα σε όλους και σε όλα οι πρωταθλητές, χωρίς τον κόσμο τους εξαιτίας του γαύρικου συστήματος εξόντωσής τους, χωρίς την μαγική τριπλέτα Γκοβού, Νίνη, Λέτο, με κουρασμένους κάποιους διεθνείς από συνεχή ματς, και με την σκέψη ότι την ίδια στιγμή που οι ίδιοι έδιναν αγώνα δίχως αύριο οι... άλλοι έπαιζαν ακόμη ένα φιλικό, πήραν μία πάρα πολύ σημαντική νίκη με την γκολάρα του Βύντρα, παρέμειναν η μοναδική αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος και παράλληλα πήραν πολύτιμες ανάσες ενόψη συνέχειας.

 Σκόρερ του μοναδικού τέρματος που έκρινε τον αγώνα ο Λουκάς Βύντρα -με μία πραγματική οβίδα στο 20'-, ο οποίος έχει αναπτύξει μία πελατιακή σχέση με τον ΠΑΟΚ.

 Στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα των ομάδων ήταν για ένα χαλαρό 3-0. Ο Σισέ μόνο έχασε δύο καλές ευκαιρίες έχοντας και δοκάρι λίγο μετά το γκολ του Βύντρα, ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν εντελώς ακίνδυνος. Στο δεύτερο ημίχρονο έγιναν και οι αναγκαίες αλλαγές, αφού κουράστηκαν οι Χριστοδουλόπουλος, Καραγκούνης, Γκαρσία και έτσι ο ρυθμός των γηπεδούχων έπεσε. Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να είχαν για λίγο τον έλεγχο και να κυκλοφόρησαν τη μπάλα αλλά δεν έγιναν απειλητικοί με εξαίρεση δύο περιπτώσεις στο 75' και το 85', με τον Τζόρβα να πραγματοποιεί δύο πολύ καλές αποκρούσεις. Ο Σισέ έχασε ακόμη δύο ευκαιρίες, ενώ πέτυχε και γκολ που ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

 Το 1-0 έμεινε και αποτελεί μία απολύτως δίκαιη νίκη για τον Παναθηναϊκό, που διατηρήθηκε σε απόσταση αναπνοής απ' την κορυφή, ενώ παραμένει μόνος αήττητος.

 Πολύ καλός όσο αγωνίστηκε ο Χριστοδουλόπουλος στην επιστροφή του μετά από 6 μήνες. Καλό ματς και από τους Βύντρα, Σισέ, Μπουμσόνγκ, αλλά και Κατσουράνη που κάνει συνεχόμενα καλά παιχνίδια.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι , Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης (66' Μαρίνος), Κατσουράνης, Λουίς Γκαρθία (78' Δημούτσος), Χριστοδουλόπουλος (59' Σιμάο), Σισέ.

 ΠΑΟΚ: (Παύλος Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Σακελλαρίου, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Πάμπλο Γκαρσία (68' Φωτάκης), Βιτόλο, Ιβιτς (80' Φιλομένο), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (68' Ελ Ζαρ), Μουσλίμοβιτς.

 * Μεγάλη νίκη σε ματς που περίμεναν να σκοντάψουμε. Δεν τους κάναμε τη χάρη και ξεκινήσαμε ιδανικά στη σειρά των ντέρμπι που ακολουθούν.

 * Με το φιλικό στην Ξάνθη γελάει όλη η Ελλάδα.

 * Επόμενο ντέρμπι την ερχόμενη εβδομάδα με την ΑΕΚ, αλλά προέχει το μεγάλο πιαχνίδι της Τετάρτης με την Ρούμπιν Καζάν για το Champions League, όπου φυσικά το ΟΑΚΑ θα ξαναζήσει μεγάλες στιγμές και μακάρι να πανηγυρίσουμε και μία μεγάλη νίκη.

15/10/10

Super Cup βόλεϊ: ΟΣΦΠ - Παναθηναϊκός 3-1. Δεν τα παρατάει ο Καζάζης, που δηλώνει αποφασισμένος να δώσει μάχη.


 Ο Παναθηναϊκός παρά την προσπάθεια δεν τα κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη κούπα της σεζόν, αυτή του Σούπερ Καπ 2010 και γνώρισε την ήττα με 1-3 από τον Ολυμπιακό στο κλειστό του ΔΑΟΣ. 

 Οι παίκτες του Στέλιου Καζάζη ξεκίνησαν δυνατά και πάλεψαν για το καλύτερο μέχρι τέλος αλλά «λύγισαν». Η συνέχεια όμως είναι όλη δική τους αφού με πολύ δουλειά και προετοιμασία –κάτι που δεν πρόφτασαν να κάνουν μέχρι τώρα- θα είναι ανταγωνιστική σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις της σεζόν.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ

 Στέλιος Καζάζης (προπονητής): «Το ζητούμενο ήταν η διάρκεια στην απόδοσή μας και ατό το κάναμε για 1.5 σετ. Ήξερα ότι θα είχαμε καλά και κακά διαστήματα αλλά το ζητούμενο ήταν ότι στα άσχημα σημεία του αγώνα δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε. Αυτό είναι λογικό σε ένα βαθμό και είναι κάτι που θα το νιώσουμε για ακόμα ένα μήνα.

 Σωτήρης Πανταλέων (αρχηγός): «Δεν μπορέσαμε να σταματήσουμε τον Τζούριτς…. Ήταν ένα από τα σημεία του ματς που έκριναν τη νίκη. αναφορικά με τον παναθηναϊκό, ήταν ευτύχημα που κατέβασε ομάδα. Δεν βρίσκω δικαιολογίες, αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς. Δεν κάναμε σωστή προετοιμασία, παίζουμε λίγο καιρό μαζί και χρειάζεται υπομονή. Ο Ολυμπιακός είναι πιο έτοιμος από μας και γι’ αυτό κατέκτησε το Σούπερ Καπ. Ο χρόνος είναι μαζί μας όμως».

 Μπόγιαν Γιορντάνοφ (διαγώνιος): «Δεν είναι εύκολο να μιλάει κανείς μετά από ήττα. Θέλαμε όλοι πολύ να κερδίσουμε αυτόν τον τίτλο. Η «μάχη» συνεχίζεται ξεκινάει το πρωτάθλημα και πρέπει να «καθαρίσουμε» το μυαλό μας και να είμαστε έτοιμοι».

 Αχιλλέας Παπαδημητρίου (λίμπερο): «Ψαχνόμαστε ακόμα. Μόλις δυο μέρες κάναμε όλοι μαζί προπονήσεις. Δεν ήταν καλό ματς. Μετά το δεύτερο σετ και το 6-2 που μας ισοφάρισαν, είχαμε κάποιο εκνευρισμό και χάσαμε το ρυθμό μας. Αυτό συμβαίνει και λόγω του ότι μας λείπουν προπονήσεις όλοι μαζί».

Τα σετ: 3-1 (18-25, 25-15, 25-21, 25-18).     

ΟΣΦΠ (Γκουλινέλι): Ντεσπέιν 14 (8/20 επ., 4 μπλοκ, 2 άσοι, 55% υπ. - 35% άριστες), Γιαμπλόνσκι 8 (8/20 επ., 62% υπ. - 25% άριστες), Ζέκοφ 1, Κραλ 7 (3/9 επ., 4 μπλοκ), Ανδρεάδης 6 (1/4 επ., 4 μπλοκ), Τζούριτς 29 (22/39 επ., 6 μπλοκ, 1 άσο), Κουζούνης -λ 77% υπ. - 43% άριστες / Φιλίποβ, Φράγκος, Κοκκινάκης.

Παναθηναϊκός (Καζάζης): Ψάρρας 2, Πετρέας 4 (2/6 επ., 2 μπλοκ), Καστάρ 2 (2/9 επ., 69% υπ. - 31% άριστες), Γιορντάνοφ 16 (12/28 επ., 4 μπλοκ), Πανταλέων 8 (6/14 επ., 2 μπλοκ), Λάππας 11 (9/21 επ., 2 μπλοκ, 54% υπ. - 21% άριστες), Παπαδημητρίου -λ 76% υπ. - 48% άριστες) / Ντονάς 1 (1/5 επ.), Μηνούδης 2 (1/5 επ., 1 μπλοκ, 83% υπ. - 83% άριστες), Κόβατς, Γκενς 3 (2 άσοι). 
 
 Από εδώ
 
 * Αντικειμενικά δεν περιμέναμε κάτι περισσότερο από αυτό το παιχνίδι. Η ομάδα τελευταία στιγμή έμαθε ότι θα κατέβει με τους τρεις ξένους, με τον Γκενς ειδικά να έχει κάνει μόλις μία προπόνηση, ενώ γενικά όλη η προετοιμασία δεν έγινε κάτω από νορμάλ συνθήκες. Οι δηλώσεις Καζάζη και παιχτών δείχνουν σαφέστατα ότι η ομάδα είναι εντελώς ανέτοιμη. Ο χρόνος και η όρεξη για δουλειά είναι σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται στο αντρικό βόλεϊ, του οποίου αγωνιούσαμε για την ύπαρξη πριν από μερικές εβδομάδες.

 * Πέρα απ' όλα αυτά ο Τζούριτς είναι παιχταράς και στη μέρα του δεν σταματιέται, ενώ αυτή τουλάχιστον τη στιγμή ο ΟΣΦΠ είναι πιο ομάδα από εμάς.

 * Ο Καζάζης είναι μεγάλος Παναθηναϊκός και για μία ακόμη φορά δήλωσε ότι δεν θα τα παρατήσει, αλλά είναι αποφασισμένος να δουλέψει και να δώσει μάχη. Δεν έχουμε υλικό για πέταμα. Ο Γιορντάνοφ μάλιστα μου άρεσε σήμερα, ο Γκαστάρ με προβλημάτισε αλλά πιστεύω να ανέβει. Επόμενος στόχος το πρωτάθλημα, όπου παιχνίδι με παιχνίδι θα δένουμε όλο και περισσότερο. Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσει η ομάδα να πρωταγωνιστήσει φέτος.

13/10/10

Ο Παναθηναϊκός διέλυσε με 84-62 τον Κολοσσό στη Ρόδο και προκρίθηκε στα ημιτελικά του κυπέλλου


 Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν. Οι πρωταθλητές πέρασαν δια περιπάτου απ' το «Βενετόκλειο» κερδίζοντας εύκολα τον Κολοσσό με 84-62 και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Άρη (πέρασε άνευ αγώνος σε βάρος του Αμαρουσίου) σε διπλά ματς (29/12/2010 και 9/2/2011), αρχικά στο ΟΑΚΑ και ρεβάνς στη Θεσσαλονίκη.

 Ο Κολοσσός ξεκίνησε με ενθουσιασμό το παιχνίδι και προηγήθηκε γρήγορα με διψήφια διαφορά. Ο Παναθηναϊκός όμως δεν άργησε να συνέλθει και προσπέρασε στο σκορ πριν λήξει το πρώτο δεκάλεπτο. Από κει και πέρα αύξανε συνεχώς την διαφορά μέχρι το τελικό 62-84.
 Μεγάλο παιχνίδι απ' τους «παλιούς» Μάικ Μπατίστ και Ντρου Νίκολας (19 και 18 πόντους αντίστοιχα) αλλά και απ' τον «νέο» Ρομέιν Σάτο με 17 πόντους!

 Τα δεκάλεπτα: 20-24, 34-50, 46-69, 62-84.
 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:

 Κολοσσός Ρόδου (Σφαιρόπουλος): Καλάθης 9, Καυκής 5 (1), Αυγενίκος, Τζόρνταν 5, Ιβάνοβιτς 3 (1), Μανωλόπουλος, Ασημακόπουλος 6 (2), Φορντ 7, Χαρίσης 2, Τσάμης 15 (2), Παππάς 1, Πίτερσον 9 (1).

 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Καϊμακόγλου 2, Τέπιτς 4, Μάριτς 7, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 19, Φώτσης 2, Σάτο 17 (1), Νίκολας 18 (3), Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 6 (1), Βουγιούκας, Καλάθης 4.

 * Το Σάββατο ξεκινάει και το πρωτάθλημα, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ στις 16:30, λίγη ώρα δηλαδή πριν το μεταξύ τους ποδοσφαιρικό ματς για την Superleague.

Ελλάδα - Ισραήλ 2-1, σημαντινή νίκη για την Εθνική. Αποκλεισμός για τις Ελπίδες.


 Η Εθνική μας έκανε το 2Χ2 καθώς μετά τη Λετονία κέρδισε και το Ισραήλ εντός έδρας και έπιασε -έστω και για ένα μήνα μέχρι να παίξει η Κροατία- κορυφή στον όμιλο. Το 2-1 δίνει μία σημαντική νίκη για την Ελλάδα, ωστόσο η εικόνα μας ήταν μετριότατη, τα προβλήματα στην άμυνα δεν έλειψαν ούτε απόψε, ενώ βοήθησε και ο διαιτητής που δεν καταλόγισε ένα πέναλτι υπέρ του Ισραήλ.
 Οι αντίπαλοι ξεκίνησαν καλύτερα και οι διεθνείς μας άργησαν να ξυπνήσουν. Ακόμη κι όταν το έκαναν βέβαια δεν «πάτησαν» τους φιλοξενούμενους, αλλά τουλάχισταν άνοιξαν το σκορ στο 21', όταν ο Καφές πέρασε ωραία κάθετη πάσα στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος βγήκε τετ α τετ και με ένα εκπληκτικό ψιλοκρεμαστό πλασέ (πώς το έκανε;!) έκανε το 1-0.
 Μετά από λίγα λεπτά θα μπορούσαμε κάλλιστα να έχουμε την ισοφάριση, αλλά ο διαιτητής δεν σφύριξε πέναλτι σε καθαρό χέρι του Παπασταθόπουλου. Μάλιστα στη λήξη του ημιχρόνου οι Ισραηλινοί ζήτησαν και δεύτερο πέναλτι, αλλά η δική μου γνώμη είναι ότι δεν υπάρχει παράβαση. Ο Κατσουράνης φαίνεται καθαρά να βρίσκει με τάκλιν το πόδι του Σεχτέρ, αλλά ο Ισραηλινός κάνει ένα ακόμη βήμα... και μετά βουτάει! Αυτό είδε και ο ρέφερι και του έβγαλε κίτρινη κάρτα για θέατρο. Πολύ σωστή απόφαση, αφού είναι καθαρή βλακεία του Ισραηλινού. Απ' τη στιγμή που υπάρχει επαφή εάν έπεφτε αμέσως θα κέρδιζε το πέναλτι..

 Στο δεύτερο ημίχρονο σε μία άτυχη στιγμή στο 59' ο Σπυρόπουλος με αυτογκόλ έκανε το 1-1, αλλά ευτυχώς η απάντηση ήταν άμεση. Στο 62' ο Καραγκούνης έβγαλε μία ακόμη εκπληκτική κάθετη στον Σάλπι, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε απ' τον τερματοφύλακα του Ισραήλ. Καθαρό πέναλτι και 2-1 με ωραίο χτύπημα απ' τον «Κάρα».

 Στο 65' παραλίγο να γίνει το 2-2, αλλά μας κράτησε το δοκάρι του Σηφάκη, ενώ στο 76' ο Βύντρα έκανε ένα εκπληκτικό σπριντ, έπαιξε δύο φορές το 1-2, με τον Φετφατζίδη να τον βγάζει τελικά τετ α τετ, αλλά τον Λουκά να μην μπορεί να πλασάρει σωστά..

 Το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος, πανηγυρίζουμε τη νίκη και την πρωτιά στον όμιλο και πλέον έχουμε αφήσει πίσω τη γκέλα με τη Γεωργία. Ακολουθούν τα δύο ματς με τη Μάλτα και είναι ευκαιρία να κρατηθούμε σε θέση πρόκρισης.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Σπυρόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Βύντρα, Κατσουράνης, Καφές, Καραγκούνης, Σαμαράς (81' Μήτρογλου), Νίνης (15' Φετφατζίδης), Σαλπιγγίδης (87' Μανιάτης).

 Ισραήλ (Λουί Φερναντέζ): Αουάτ, Κέιμαν, Ραφαέλοφ, Σέχτερ, Κολάουτι (75' Mπαρντά), Aλμογκ Κοέν, Κόλσα, Μποντάρου (64' Βερμούτ), Νάτσο, Ταμίρ Κοέν (69' Ελρόι Κοέν), Γκέρσον.

 * Στο 13' τραυματίστηκε ο Νίνης και χάνει και αυτός το ματς του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ το Σάββατο, μετά τους Λέτο, Γκοβού, αφού οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απουσία μίας εβδομάδας.

 * Η Εθνική Ελπίδων ηττήθηκε ξανά απ' την Τσεχία με 0-2 στην Τρίπολη και σε συνδυασμό με το 3-0 του πρώτου αγώνα αποκλείστηκε απ' τα playoff, με τους Τσέχους να είναι εκείνοι που προκρίνονται στα τελικά του Euro 2011.

10/10/10

Με 1 νίκη και 1 ήττα στη Ρόδο ολοκλήρωσε τα φιλικά ο Παναθηναϊκός.


 Μετά το βασικό στάδιο προετοιμασίας με τα φιλικά στη Σερβία και το καλύτερο Ευρωπαϊκό τουρνουά, αυτό της Μόσχας, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τους φιλικούς αγώνες στη Ρόδο και το τουρνουά «Τ. Κουταλιανός». Ο απολογισμός 1 νίκη και 1 ήττα για τους πρωταθλητές.

 Αρχικά την Παρασκευή ο Παναθηναϊκός διέλυσε στην πρεμιέρα του τουρνουά στο «Βενετόκλειο» τη Λέφσκι Σόφιας με 91-55. Η μεγάλη διαφορά δυναμικότητας ήταν αρκετή ώστε οι πράσινοι να μην αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα και δώθηκε στον Ομπράντοβιτς η ευκαιρία να δοκιμάσει σχήματα αλλά και όλους τους παίχτες που είχε στη διάθεσή του, αφού έστω και για λίγο αγωνίστηκε ο Γιώργος Μπόγρης, για πρώτη φορά φέτος, μιας και τελικά παραχωρήθηκε ως δανεικός ο Σερμαντίνι, με τον Έλληνα σέντερ να μένει στην ομάδα.

 Ωστόσο το Σάββατο στη δεύτερη και τελευταία ημέρα του τουρνουά ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα απ' τον Πανιώνιο με 67-65 και έτσι ο διοργανωτής Κολοσσός που κέρδισε εύκολα τη Λέφσκι Σόφιας (είχε κερδίσει και τον Πανιώνιο) κατέκτησε το τουρνουά.

 Ο Ομπράντοβιτς έκανε ξανά πολλές δοκιμές, αλλά η εικόνα της ομάδας προβλημάτισε. Και ο προβληματισμός αυτός γίνεται πιο έντονος όταν σε λίγες ημέρες ξεκινούν οι επίσημες υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού.

 * Οι πρωταθλητές Ελλάδας γύρισαν στην Αθήνα, αλλά θα ξαναπετάξουν την Τρίτη για Ρόδο καθώς την Τετάρτη αντιμετωπίζουν τον Κολοσσό για τα προημιτελικά του κυπέλλου (16:30, ΕΤ1).

 * Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα. Καλός και χρυσός ο Ζοτς, τον εμπιστευόμαστε, αλλά βλέπω ότι στη θέση 1-2 δεν είμαστε πλήρεις. Οι Τέπιτς, Καλάθης δεν έχουν το βάρος των Σπανούλη, Σάρας, ενώ ο Σάτο ναι μεν είναι παιχταράς αλλά αγωνίζεται περισσότερο σε θέση 3. Θα τα δούμε στην πορεία βέβαια, αλλά καλό θα ήταν να παίρναμε έναν παιχταρά ακόμη για να εξασφαλίσουμε τα πρωτεία και φέτος.