23/8/12

Μάλαγα - Παναθηναϊκός 2-0

Το φθηνό του κουστούμι φόρεσε ο Παναθηναϊκός στο "Λα Ροσαλέντα" και ηττήθηκε 2-0 (τα γκολ οι Ντεμικέλις και Ελισέου) από τη Μάλαγα, χωρίς να καταφέρει να την απειλήσει. Ελάχιστες οι ελπίδες πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αν δεν αλλάξουν οι πράσινοι.
Βιτόλο Βύντρα
Κατώτερος των προσδοκιών εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός στο Λα Ροσαλέντα και ηττήθηκε δίκαια με 2-0 (οι Ελισέου και Ντεμικέλις τα γκολ) από τη Μάλαγα στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Πλέον, η ρεβάνς του Ολυμπιακού Σταδίου προμηνύεται εξαιρετικά δύσκολη, αφού η ομάδα του Φερέιρα χρειάζεται τρία γκολ και να κρατήσει το μηδέν παθητικό.
Οι πράσινοι έπαιξαν από την αρχή σαν να έχουν αποδεχτεί την ανωτερότητα του αντιπάλου τους και δεν έδειξαν ικανοί να τους κοντράρουν. Κυρίως, έδειχναν να μην το πιστεύουν, αφού δεν προσπάθησαν να εκμηδενίσουν τα πλεονεκτήματα των γηπεδούχων και να αναδείξουν τα δικά τους δυνατά σημεία.
Ως καλή ισπανική ομάδα, η Μάλαγα έχει ορισμένα διαστήματα-φωτιά, όπου είναι δύσκολο να ανακοπεί. Από εκεί προήλθε το δεύτερο γκολ της με τον Ελισέου, ενώ το πρώτο του Ντεμικέλις προήλθε από μία αδράνεια σε στημένη μπάλα. Ο Φερέιρα είχε προειδοποιήσει ότι τα λάθη σε αυτό το επίπεδο πληρώνονται, αλλά τελικά δεν αποφεύχθηκαν.
Την ίδια στιγμή, ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να απειλήσει επιθετικά και ήταν ακίνδυνος. Το σημαντικό για να πάρει αποτέλεσμα ήταν να δημιουργήσει ευκαιρίες,αλλά στο πρώτο 45λεπτο δεν κατάφερε τίποτα και το σχέδιο του Φερέιρα δεν λειτούργησε. Μοιραία, η Μάλαγα ήταν αυτή που πέτυχε τα δυο γκολ και προηγήθηκε.
Βρήκε χώρους, έχασε ευκαιρίες
Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα, παρότι ο Παναθηναϊκός είχε κάποιες καλές ευκαιρίες. Εξακολούθησε να είναι μία ταχύτητα πίσω και να μην μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό της Μάλαγα, όταν αυτή αποφάσιζε να επιταχύνει. Μάλλον μπορεί να αισθάνεται τυχερός, με την έκταση του σκορ να του επιτρέπει να διατηρεί κάποιες αμυδρές ελπίδες.
Η Μάλαγα πήρε αυτό που ήθελε απόλυτα δίκαια, ήξερε πώς, που και πότε να χτυπήσει τον Παναθηναϊκό και οδήγησε το παιχνίδι όπως ήθελε. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, καλείται να ανασυγκροτηθεί και να ψάξει στη ρεβάνς του Ολυμπιακού Σταδίουτο καλύτερο δυνατό, έστω και στο επίπεδο των εντυπώσεων.
Ο Παναθηναϊκός άρχισε το ματς 4-4-2, αφού οι Μαυρίας και Φορναρόλι έπαιξαν δίδυμο στην επίθεση, ενώ ο Ζέκα έπαιξε δεξί χαφ και ο Σισοκό αριστερό. Η Μάλαγα μπήκε δυνατά στο πρώτο  δεκάλεπτο, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει. Στο 11’ σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή, με το συρτό σουτ του Ελισέου να περνάει λίγο άουτ.
Σταδιακά, ο Παναθηναϊκός ανέβηκε και άρχισε να επιτίθεται. Στο 15’ το φάουλ του Κατσουράνη  κόντραρε και άλλαξε πορεία,αλλά ο Καμπαγιέρο μπλόκαρε. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ελισέου απάντησε, αλλά ο Καρνέζης απέκρουσε. Δυστυχώς, στο 17’ ο Ντεμικέλις εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία των πράσινων σε εκτέλεση κόρνερ και από κοντά, άνοιξε το σκορ.
Στα επόμενα λεπτά ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν είχε λύσεις δημιουργικά. Οι μεσοεπιθετικοί του ήταν μπλοκαρισμένοι και η Μάλαγα αμυνόταν αποτελεσματικά. Μετά το 30’ Ζέκα κι Μαυρίας άλλαξαν θέσεις, σε μία προσπάθεια του Φερέιρα να ανακατέψει την τράπουλα.
Ωστόσο η Μάλαγα περίμενε και στο 34’ χτύπησε στην αντεπίθεση, όταν μετά από συνδυασμό των Ίσκο και Χοακίν, ο Ελισέου πλάσαρε ανενόχλητος για το 2-0. Ο Φερέιρα έκανε την πρώτη του αλλαγή στο 38’ με τον Χριστοδουλόπουλο να αντικαθιστά τον Ζέκα. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ελισέου από την ίδια θέση που σκόραρε, έστειλε τη μπάλα πάνω στον Καρνέζη. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Καρνέζη να μπλοκάρει το σουτ του Μαρέσκα.
Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός άρχισε χωρίς αλλαγές και προσπάθησε να μπει δυνατά. Ωστόσο ένα λάθος του Σισοκό στο 48’ έβγαλε τον Ίσκο τετ α τετ, όμως ο Βιτόλο έβαλε την κόντρα και η μπάλα πέρασε ελάχιστα κόρνερ. Δύο διαδοχικά κόρνερ ακολούθησαν, αλλά οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν στόχο.
Με την ώρα ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να καταρρέει και η Μάλαγα έψαχνε με αξιώσεις το τρίτο γκολ και το άγγιξε με τον Φαμπρίς στο 54’. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε στο60’ με διπλή ευκαιρία, αλλά πρώτα το πλασέ του Φορναρόλι μπλόκαρε ο Καμπαγιέρο και έπειτα ο Μαυρίας από πλεονεκτική θέση, πλάσαρε ψηλά άουτ.
Πάνω που ο Παναθηναϊκός ανέβηκε, ο Μπουμσόνγκ έγινε αλλαγή λόγω τραυματισμού και ο Πίντο που μπήκε στη θέση του, παραπατούσε… για αρκετά λεπτά. Ο Φερέιρα έκανε την τελευταία του κίνηση στο 69’, βάζοντας τον Τοτσέ αντί του Φορναρόλι. Ο Ισπανός έχασε την ευκαιρία να γίνει χρυσή αλλαγή, αφού στο 75’ έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ.
Ο Τοτσέ έχασε και νέα ευκαιρία στο 86’ από το φάουλ του Σισοκό, αλλά δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας. Την ίδια στιγμή, η Μάλαγα έβγαινε με ευκολία στις αντεπιθέσεις, αλλά οι ποδοσφαιριστές της δεν έβρισκαν στόχο. Ο τραυματισμός του Μπουμσόνγκ αποσυντόνισε την πράσινη άμυνα και την αποδιοργάνωσε πλήρως.

Από prasinanea.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Μάλαγα: Καμπαγιέρο, Ντεμικέλις, Γουέλινγκτον, Γκάμες, Μονρεάλ, Τουλαλάν, Μαρέσκα (70’Καμάτσο), Χοακίν, Ελισέου (78’ Ντούντα), Ίσκο, Φαμπρίς (70’ Μπουονανότε).
Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Μπουμσόνγκ (63’ λ.τ. Πίντο), Βελάσκες, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Βιτόλο,Κατσουράνης, Ζέκα (38’ Μαυρίας), Σισοκό, Μαυρίας, Φορναρόλι (69’ Τοτσέ).

* Η πρόκριση στους ομίλους πλέον μοιάζει και είναι δύσκολη ως απίθανη. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε με βάση τις ευκαιρίες στο β' ημίχρονο να πετύχει ένα γκολ, όμως επίσης θα μπορούσε να είχε δεχτεί άλλα δύο απ' τους εμφανώς ανώτερους Ισπανούς.
Το Τριφύλλι μπορεί να χάσει την αίγλη της συμμετοχής στο Champions League και τα πολλά εκατομμύρια που προσφέρει η Uefa, τουλάχιστον έχει εξασφαλίσει την είσοδό του στους ομίλους του Europa League και άρα θα μείνει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.