5/12/09

Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 3-0


 Μία ακόμη εύκολη νίκη για τον Παναθηναϊκό στην Α1 βόλεϊ γυναικών. Τα κορίτσια του Τάκη Φλώρου άφησαν πίσω τους την ήττα απ' την πανίσχυρη Εκατερίνεμπουργκ για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών και επικρατώντας εύκολα του Πανιωνίου με 3-0 στη Γλυφάδα συνέχισαν το αήττητο σερί τους στο φετινό πρωτάθλημα διατηρώντας παράλληλα και το απόλυτο στα σετ!
 Πρώτη σκόρερ η Μόλναρ με 14 πόντους, για τον Παναθηναϊκό που προσωρινά πέρασε στην κορυφή του πρωταθλήματος.


Τα σετ: 25-15, 25-22, 25-16.


Οι συνθέσεις:


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φλώρος): Κουτουξίδου 1π. (1 μπλ.), Ντουμιτρέσκου 7 (6/15 επ., 1 μπλ.), Μόλναρ 14 (1 άσος,  13/27 επ.), Παπαγεωργίου 7 (5/15 επ., 2 μπλοκ, 88% υπ.), Τζανακάκη 11 (6/15επ., 5 μπλ.), Χατζηνικολάου 10  (9/13 επ., 1 μπλ.), Μυλωνά (λ.- 56% υπ.) / Καρπουζά 1 (1 άσος, 0/1 επ.).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Σωτήρχος): Παπαφωτίου, Κις 13 (2 άσοι, 11/43 επ.), Γκούζου 5 (1/6 επ., 4 μπλ.), Κυρίτση 4 (2 άσοι, 2/6 επ.), Μίλετιτς 11 (10/20 επ. 60% υπ., 1 μπλοκ), Λάκουσιτς 6 (6/21 επ., 70% υπ.), Νάστου (λ- 35% υπ.) / Πετρουλάκη 3 (2/4 επ., 1 μπλοκ).

* Δεν αγωνίστηκε η Τομάσεβιτς, η οποία είχε κολάρο απ' το χτύπημα στον αυχένα από το Ευρωπαϊκό ματς, ενώ η αρχηγός, Ρούξι Ντουμιτρέσκου έπαιξε με ενοχλήσεις. Αντίθετα χρόνο συμμετοχής πήρε μετά από καιρό η Ξανθή Μυλωνά.

Μεγάλη νίκη επί του ΝΟ Πατρών για το πράσινο πόλο



 Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΝΟΠ με 7-6 στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ για την 6η αγωνιστική της Α1 πόλο ανδρών. Οι πράσινοι που πέρασαν στην 3η θέση, έκαναν ακόμη ένα βήμα στην προσπάθεια που καταβάλουν για ένα καλό πλασάρισμα στη βαθμολογία επαναλαμβάνοντας την περσινή χρονιά όταν και εξασφάλισαν ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο.
 Το ματς ήταν καλό, με τις ομάδες να βρίσκονται σε απόσταση ενός γκολ, αλλά τους γηπεδούχους τελικά να καταφέρνουν με γκολ στο τελευταίο λεπτό από τον Τσόκα να παίρνουν την πολύτιμη νίκη.
Μία ακόμη πολύ μεγάλη νίκη για ένα τμήμα που φέτος όπως έχουμε ξαναπεί αξίζει να παίζει μπροστά σε κόσμο, αφού τα παιδιά τα δίνουν όλα μέσα στην πισίνα.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 3-4, 5-4, 7-6.

Τα γκολ του Παναθηναϊκού: Βουλγαράκης 2, Τσόκας 2, Βράνιες 2, Καφετζόπουλος 1.

4/12/09

Βατή κλήρωση για την Εθνική στο Mundial!



 Έχω την εντύπωση ότι η κλήρωση που διεξήχθει απόψε στο Κέιπ Τάουν της Ν. Αφρικής και έφερε στο δρόμο της Ελλάδας στον β΄ όμιλο, την Αργεντινή, τη Νιγηρία και τη Νότια Κορέα δεν ήταν καθόλου κακή για την Εθνική μας ομάδα. Δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε μία τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, εκ των πραγμάτων δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για εύκολες κληρώσεις.
 Ωστόσο, θεωρώ πως η Ν. Κορέα δεν αποτελεί φόβητρο σε καμία περίπτωση, ενώ και η Νιγηρία δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Αφρικής. Για την Αργεντινή ότι και να πούμε, σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται, σίγουρα έχει τον πρώτο λόγο αφού διαθέτει παίχτες παγκόσμιας κλάσης. Εάν μάλιστα η Αργεντινή υποθετικά κάνει τρεις νίκες, εάν εμείς ξεκινήσουμε με νίκη απέναντι στη Ν. Κορέα με την οποία παίζουμε στην πρεμιέρα, τότε έχουμε μεγάλες ελπίδες πρόκρισης!
 Πάντως αρκετές φορές στο παρελθόν η κληρωτίδα έχει κάνει πολύ αστεία "παιχνίδια", κάτι που είδαμε και απόψε. Η Ελλάδα κληρώθηκε με Αργεντινή και Νιγηρία, ομάδες που είχαμε αντιμετωπίσει και το 1994, πριν από 16 ολόκληρα χρόνια στη μία και μοναδική συμμετοχή μας σε Mundial!
 Και μάλιστα με τις τρομαχτικές μνήμες που φέρνουν οι 3 ήττες σε ισάριθμα ματς και το 0-10 στα γκολ! Βέβαια, η τρίτη ομάδα τότε ήταν η Βουλγαρία, που δεν έχει προκριθεί φέτος στα τελικά. Στη θέση της η Ν. Κορέα, πολύ χειρότερη απ' τους Βούλγαρους (εκείνης της ομάδας). Και φυσικά ούτε η φετινή Νιγηρία θυμίζει εκείνη την ομάδα, αλλά το κυριότερο; Η Ελλάδα είναι τελείως διαφορετική. Η Ελλάδα του Ρεχάγκελ είναι τελείως διαφορετική από οποιαδήποτε παλαιότερη Εθνική μας ομάδα, όσους καλούς παίχτες κι αν είχαμε!
 Σίγουρα δεν μπορούμε να ζητάμε πολλά απ' την Εθνική. Πάντως το ζητούμενο είναι να διαγραφεί ο εφιάλτης του ΄94 και με μία νίκη δε νομίζω ότι θα είμαστε απογοητευμένοι, χωρίς να θέτω ως ταβάνι της πορείας μας ένα νικηφόρο ματς.
 Βέβαια πολύ νωρίς είναι ακόμη, έχουμε πολύ καιρό μπροστά να μελετήσουμε τους αντιπάλους μας, να ετοιμαστούμε κατάλληλα και να πάμε στη Νότια Αφρική για να συμμετάσχουμε σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου.

* Η σέντρα στο Μουντιάλ θα γίνει στις 11 Ιουνίου στο Γιοχάνενσμπουργκ και το στάδιο «Σόκερ Σίτι», ενώ στο ίδιο γήπεδο θα διεξαχθεί ο τελικός στις 11 Ιουλίου.
* Στην πρεμιέρα η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Νότιο Κορέα στο "Nelson Mandela Bay Stadium" του Πορτ Ελίζαμπεθ στις 17:00.
 Την δεύτερη αγωνιστική θα παίξει με την Νιγηρία στο "Free State Stadium" του Μπλόμφονταϊν την 17η Ιουνίου στις 17:00, ενώ την τρίτη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή στο "Peter Mokaba Stadium" του Πόλοκβεϊν την 22η Ιουνίου στις 21:30.
* Σε περίπτωση που η Ελλάδα καταφέρει να περάσει στους "16", τότε θα αντιμετώπισει τον 1ο ή τον 2ο του 1ου ομίλου, ανάλογα με το αν έχει κατακτήσει την 1η ή 2η θέση στον όμιλό της.


Αναλυτικά οι όμιλοι:

1ος όμιλος

1. Νότιος Αφρική
2. Μεξικό
3. Ουρουγουάη
4. Γαλλία

2ος όμιλος

1. Αργεντινή
2. Νιγηρία
3. Νότιος Κορέα
4. Ελλάδα

3ος όμιλος

1. Αγγλία
2. ΗΠΑ
3. Αλγερία
4. Σλοβενία

4ος όμιλος

1. Γερμανία
2. Αυστραλία
3. Σερβία
4. Γκάνα

5ος όμιλος

1. Ολλανδία
2. Δανία
3. Ιαπωνία
4. Καμερούν

6ος όμιλος

1. Ιταλία
2. Παραγουάη
3. Νέα Ζηλανδία
4. Σλοβακία

7ος όμιλος

1. Βραζιλία
2. Βόρειος Κορέα
3. Ακτή Ελεφαντοστού
4. Πορτογαλία

8ος όμιλος

1. Ισπανία
2. Ελβετία
3. Ονδούρα
4. Χιλή

Γαλατάσαραϊ - Παναθηναϊκός 1-0



Χωρίς να ήταν χειρότερος από τη Γαλατά αλλά και χωρίς να παίξει καλά, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στην Κωνσταντινούπολη με 1-0 και θα πρέπει την τελευταία αγωνιστική στο ΟΑΚΑ να μην χάσει από τη Ντιναμό Βουκουρεστίου (κέρδισε σήμερα 2-1 τη Στουρμ) για να προκριθεί στους "32" του Europa League.
Ένα τυχερό γκολ που σημειώθηκε στο 49΄ μετά από κόντρες στην άμυνα του Τριφυλλιού έδωσε τη νίκη στους Τούρκους που είχαν την κατοχή μπάλας αλλά δεν απείλησαν καθόλου την εστία του Τζόρβα. Ο Παναθηναϊκός απ' την άλλη με τον Καραγκούνη να επιστρέφει, αλλά χωρίς Λέτο, Σαλπιγγίδη και Σεϊταρίδη, κατέβηκε με τον Βύντρα δεξί μπακ, τον Καντέ μετά από καιρό στην 11άδα δίπλα στο Σαριέγκι και τον Δάρλα στη θέση του Σπυρόπουλου. Πολλές αλλαγές στην αμυντική τετράδα για μία ακόμη φορά. Με τρεις στα χαφ, Σιμάο, Σίλβα και Κατσουράνη (κακός για ακόμη ένα παιχνίδι!) και τους Ρουκάβινα, "Κάρα" στα άκρα με τον Σισέ στην κορυφή.
Απ' την αρχή του αγώνα οι φλοξενούμενοι έπαιξαν για να πάρουν την ισοπαλία που θα τους έστελνε στην επόμενη φάση. Πατούσαν καλά στο γήπεδο και δεν απειλήθηκαν απ' τους γηπεδούχους για να λήξει το ημίχρονο χαλαρά στο 0-0. Δυστυχώς στο β΄ ημίχρονο ήρθε γρήγορα το γκολ, με τις κόντρες και τον Ζιλμπέρτο Σίλβα τελικά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Από εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός βγήκε μπροστά. Προσπάθησε να αντιδράσει, ενώ είχε και μερικές καλές στιγμές για να ισοφαρίσει το ματς. Δεν τα κατάφερε, ενώ δημιουργείται εύλογα η απορία, γιατί δεν πίεσε απ' την αρχή; Γιατί δεν έπαιξε επιθετικά από νωρίτερα, πριν δεχτεί το γκολ;
Το θέμα είναι ότι στην Αθήνα απέναντι στους Ρουμάνους (στις 16/12), οι πράσινοι σφραγίζουν την πρόκριση στους "32" της διοργάνωσης και με μια καλή κλήρωση γιατί όχι να πάνε και ψηλότερα.


Οι συνθέσεις των ομάδων:


Γαλατάσαραϊ (Φράνκ Ράικαρντ): Λέο Φράνκο, Σαμπρί Σαρίογλου, Γκιοκχάν Ζαν (30' Μπαρίς Εζμπέκ), Σερβέτ Τσετίν, Χακάν Μπαλτά, Μεχμέτ Τοπάλ, Μουσταφά Σαρπ, Ελάνο (73' Αϊχάν), Αρντά Τουράν, Κιούελ (63' Κειτά), Νοντά.

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ, Δάρλας (46' Σπυρόπουλος), Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης (63' Χριστοδουλόπουλος), Καραγκούνης (73' Νίνης), Ρουκάβινα, Σισέ.

3/12/09

Παναθηναϊκός - Αρμάνι Τζινς Μιλάνο 80-68

 


Σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από την επιστροφή του Σαρούνας Γιασισκεβίτσιους στην αγωνιστική δράση μετά τους περσινούς τελικούς της Α1, ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα στο ΟΑΚΑ της Αρμάνι Τζινς Μιλάνο με 80-68 και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης.
Το αρχικό 7-0 με 5 πόντους απ' τον Φώτση και 2 απ' τον Περπέρογλου ήταν η αρχή για την άνετη επικράτηση των γηπεδούχων. Έχοντας τον απόλυτο έλεγχο καθόλη τη διάρκεια, ο Παναθηναϊκός κατά διαστήματα έπαιξε και πολύ καλό μπάσκετ, ενώ μια χαλάρωση που έδειξαν οι παίχτες του Ομπράντοβιτς στο τέταρτο δεκάλεπτο, προηγούμενοι στο σκορ με 44-32 απ' το ημίχρονο και 63-48 απ' το 30΄, έδωσε την ευκαιρία στους Ιταλούς να μειώσουν σε μονοψήφια διαφορά, αλλά δείχνοντας την απαιτούμενη σοβαρότητα στη συνέχεια σφράγισαν την 5η νίκη τους σε αυτές τις 6 αγωνιστικές.

Tα δεκάλεπτα: 27-12, 44-32, 63-48, 80-68.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 3, Σπανούλης 8, Περπέρογλου 11, Μπατίστ 12, Φώτσης 8, Νίκολας 5, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 5, Πέκοβιτς 16, Καλάθης, Σερμαντίνι 4, Γιασικεβίτσιους 4.

Αρμάνι Τζινς Μιλάνο (Μπούκι): Μαντσινέλι 3, Χολ 10, Μασιούλις 17, Μορντέντε 8, Φίνλεϊ 7, Μπουλέρι 8, Ρόκα 6, Μπερντ, Βιτζιάνο 9.

2/12/09

Ευρωπρεμιέρα στο βόλεϊ με εντυπωσιακό διπλό για τους άνδρες και καλή εμφάνιση αλλά ήττα για τις γυναίκες


Τα κορίτσια στη Γλυφάδα αντιμετώπισαν τη Ρώσικη Εκατερίνεμπουργκ για τη φάση των "32" του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών. Οι πράσινες είχαν σταθεί άτυχες από την κλήρωση κιόλας μιας και τέθηκαν αντιμέτωπες με μία πανίσχυρη ομάδα. Η Εκατερίνεμπουργκ προέρχεται απ' τη Ρωσία, ένα απ' τα καλύτερα πρωταθλήματα ενώ διαθέτουν παίχτριες μεγάλης κλάσης καθώς και έναν προπονητή θρύλο του αθλήματος, τον Καρπόλ.
Παρόλα αυτά, τα κορίτσια του Τάκη Φλώρου έχοντας φτάσει πέρυσι στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ ήθελαν και φέτος, στη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή διοργάνωση να κάνουν μία καλή πορεία. Ακόμη και μετά το άκουσμα της αντιπάλου του, ο Παναθηναϊκός σήμερα έπαιξε με πάθος και παρά την ήττα θα πάει σε μια βδομάδα στη Ρωσία να διεκδικήσει το θαύμα!
Το πρώτο σετ το κατέκτησαν οι Ρωσίδες με χαρακτηριστική άνεση, 16-25. Την έκπληξη όμως έκανε ο Παναθηναϊκός ισοφαρίζοντας πολύ εύκολα, μα 25-17 σε 1-1. Στο τρίο σετ κρίθηκε σε μεγάλο σημείο το ματς. Ένα λάθος στο τέλος και το σετ γλίστρησε μέσα απ' τα χέρια μας. Λίγο έλειψε να προηγηθεί ο Παναθηναϊκός και γιατί όχι, να έφτανε και στη νίκη. Το σετ όμως κατέληξε στις Ρωσίδες, οι οποίες με ψυχολογία και ψυχραιμία εφτασαν και στο 1-3.


* Ο δεύτερος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη (7/12) στο Εκατερίνεμπουργκ.

Τα σετ: 16-25, 25-17, 23-25, 20-25.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τ.Φλώρος): Τομάσεβιτς 6 (3/10 επ., 44% υποδ., 1 μπλοκ), Κουτουξίδου, Τζανακάκη 13 (1 άσος, 10/19 επ., 2 μπλοκ), Χατζηνικολάου 8 (1 άσος, 5/10 επ, 2 μπλοκ), Ντουμιτρέσκου 18 (15/36 επ, 3 μπλοκ), Μόλναρ 14 (1 άσος, 12/26 επ, 62% υποδ., 1 μπλοκ) Σαπαρέφσκα 47% υποδ., Χατζηνίκου 2 (1μπλοκ), Παπαγεωργίου 4 (73?% υποδ., 4/7 επ.).

ΟΥΡΑΛΟΤΣΚΑ ΕΚΑΤΕΡΙΝΕΜΠΟΥΡΓΚ (Ν.Καρπόλ): Εστές 23 (23/29 επ., 86% υποδ.), Φιλίποβα 20 (16/30 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Μπελομπορόντοβα 7 (5/7 επ, 100% υποδ., 2 μπλοκ), Ρουσάκοβα 14 (9/18 επ., 54% υποδ., 4 άσοι, 1 μπλοκ), Σεσένινα 4 (2/5 επ., 2 άσοι), Κλιμάκοβα 2 (0/7 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ), Πασίνκοβα 64% υποδ., Ματιάσοβα 6 (4/7 επ., 2 άσοι), Σάλινα, Τσεσνόκοβα.



Μεγάλο διπλό για τους άνδρες στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ.
Οι πράσινοι επικράτησαν της Γιαστρέμπσκι στην πρεμιέρα του Ε' Ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στην Πολωνία με 1-3 και ξεκίνησαν με το δεξί στη μεγάλη προσπάθεια που θα καταβάλουν για πρόκριση στην επόμενη φάση, από έναν πολύ δύσκολο όμιλο.
Η σημερινή αντίπαλος του Παναθηναϊκού μπορεί να ήταν μια πολύ καλή Πολωνική ομάδα αλλά όχι κάποιο μεγαθήριο. Όμως η νίκη ήταν μεγάλη γιατί πέραν της σημασίας του αγώνα, οι πράσινοι κατέβηκαν με μόλις 8(!) παίχτες αφού εκτός μάχης είχαν τεθεί οι Χατζηαντωνίου, Χριστοφιδέλης, Αγκάμεζ, ενώ σήμερα τελικά δεν μπόρεσε ούτε κι ο αμφίβολος Πανταλέων! Χωρίς δύο ψηλούς και δύο διαγώνιους λοιπόν, ο Παναθηναϊκός έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Γάλλο παιχταρά, Γκιγιόμ Σαμικά αλλά και τους Μηνούδη (έπαιξε κεντρικός!), Ντονά να κάνουν μεγάλο ματς, τον Λάππα να δίνει λύσεις στην επίθεση, τον Σμαραγδή να συνεχίζει με ενοχλήσεις και τον Ζαγκούμνι να επανέρχεται στις καλές εμφανίσεις, αλλά κυρίως με μεγάλη ψυχή πήρε το υπερπολύτιμο διπλό.

Ένα διπλό μάγκικο, Παναθηναϊκό!

Τα σετ: 22-25, 25-23, 21-25, 28-30.

ΓΙΑΣΤΡΖΕΜΠΣΚΙ (Σαντίλι): Λόματζ 2, Αμπράμοφ 17, Γιούντιν 14, Τσαρνόβσκι 12, Σίγκελ 3, Πέχερζ 13, Ρούσεκ (λ.- 73%) / Αζένια 7, Χάρντι, Σομπάλα, Μάστερ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καζάζης): Ντονάς 20, Μηνούδης 4, Ζαγκούμνι 5, Σαμικά 17, Σμαραγδής 16, Λάππας 18, Παπαδημητρίου (λ.- 83%) / Ψάρρας.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Στέλιος Καζάζης δήλωσε μετά το ματς:
"Πολλά συγχαρητήρια στα οχτώ αυτά παιδιά που έδωσαν κυριολεκτικά και την ψυχή τους στο γήπεδο. Νιώθω υπερηφάνεια για αυτούς και για την προσπάθειά τους. Μετά από όλες αυτές τις δυσκολίες που περνάμε τέτοιου είδους εμφανίσεις μας δίνουν κουράγιο για την συνέχεια".

30/11/09

Πολύ κακές εμφανίσεις στο Φάληρο και ήττες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Μόνο ο Παναθηναϊκός τα κάνει αυτά!



 Η κατάσταση στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, όλα αυτά τα χρόνια έχει χαρακτηριστεί ως και αρρωστημένη. Σήμερα, στο "Γ. Καραϊσκάκης" απέδειξε για μία ακόμη φορά δυστυχώς ότι νοσεί. Αντιμετωπίζαμε έναν Ολυμπιακό με σημαντικές απουσίες, έχοντας καλύτερους παίχτες, με το αβαντάζ του +2 στη βαθμολογία και με την πίστη για τη νίκη-εκτόξευση για την εδραίωση της κορυφής. Και το... +7 που προϋπέθετε φυσικά νίκη απόψε αλλά και νίκη απέναντι στην Τρίπολη και που δεν ήρθε ποτέ, ξαφνικά και... Παναθηναϊκά γίνεται -1 και για πρώτη φορά φέτος στη φετινή σεζόν, βρισκόμαστε στο κυνήγι του χειρότερου εδώ και 12 χρόνια -και βάλε- Ολυμπιακού.

 Σαφώς και δε χάθηκε τίποτα, σαφώς και εξακολουθούμε να έχουμε τον πρώτο λόγο, αφού και καλύτερο υλικό διαθέτουμε και τους έχουμε στο ΟΑΚΑ προς το τέλος του πρωταθλήματος. Μένει όμως να το δείξουμε επιτέλους στο γήπεδο. Για μια φορά να μην περιοριστούμε σε λόγια, αλλά να προχωρήσουμε σε πράξεις θριάμβου και Παναθηναϊκής περηφάνειας.
 Δεν ξέρω πως θα αντιδράσει η ομάδα αφού για πρώτη φορά φέτος ηττήθηκε και παράλληλα βρέθηκε στη δεύτερη θέση, αλλά ελπίζω να μην αντιδράσει όπως απόψε μετά το πρώτο γκολ του Μήτρογλου.
 Ο Παναθηναϊκός ήλεγχε το ματς και από το 25΄ και μετά πατούσε εξαιρετικά στο γήπεδο, έχασε ευκαιρίες και έδειχνε ότι ήταν θέμα χρόνου το γκολ. Κι όμως, και ενώ δεν τα κατάφερε σε 2-3 πολύ καλές στιγμές αιφνιδιάστηκε στο τελευταίο λεπτό, όπου μία τραγική στιγμή αδράνειας στην άμυνα, έφερε τον Μήτρογλου προ κενής εστίας για το 1-0.
 Εντάξει, το γκολ ήρθε στο χειρότεο χρονικά σημείο, αλλά αυτό τί σημαίνει ρε παιδιά; Ότι παρατάμε το ματς, ότι ρίχνουμε λευκή πετσέτα; Ότι δεν πιστεύουμε ότι μπορούμε τουλάχιστον να ισοφαρίσουμε;
 Γιατί η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου και περισσότερο μετά και το 2-0 στο 53΄, ο Παναθηναϊκός έριξε λευκή πετσέτα και κινδύνευσε για περισσότερα τέρματα! Γιατί;;

 Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ήταν ο καλύτερος για τους πράσινους, ενώ μαχητικοί ήταν ο Σπυρόπουλος και ο Λέτο στο λίγο που έπαιξε. Για μία ακόμη φορά ο Κατσουράνης περπατούσε στο γήπεδο, ο Νίνης δεν μπόρεσε να πάρει την ομάδα στην πλάτη του (δεν είχα αυτή την απαίτηση), ο Σάλπι είναι ντεφορμέ ακόμη, ο Σιμαό σεν έκανε το γνωστό θετικότατο παιχνίδι του, ενώ και ο Σισέ κινήθηκε σε ρηχά νερά. Καλός ο Τζόρβας και ο Βύντρα.

ΟΣΦΠ (Ζίκο): Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος, Ραούλ Μπράβο, Ντουντού, Μαρέσκα, Λεονάρντο, Ζαϊρί, Όσκαρ, Μήτρογλου .

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Σαριέγκι, Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Γκάμπριελ, Σαλπιγγίδης, Σισέ.

* Κρίμα, κρίμα γιατί αναστήσαμε το πτώμα και γιατί κάναμε μάγκες κάτι παιχτάκια της σειράς.

* Ειλικρινά θα καταλάβω τον κόσμο που δεν θα έρθει στο ΟΑΚΑ την Κυριακή αν και δεν θα ήθελα να συμβεί σε καμία περίπτωση. Πρέπει να συνεχίσουμε όλοι μαζί, μια γροθιά για τον τίτλο. Μην το ξεχνάμε: "Πρωταθλητή σε θέλουμε Παναθηναϊκέ".


Κακή εμφάνιση και ήττα και στο μπάσκετ:


* Ήττα και στο μπάσκετ από τον "αιώνιο" στο ΣΕΦ με 87-76. Κάκιστη -ανεξήγητα- εμφάνιση για τους πράσινους, οι ψηλοί ήταν εκτός τόπου και χρόνου, ο Σπανούλης πάλευε μόνος του, ο Νίκολας κράταγε τον Παναθηναϊκό στο σκορ όσο μπορούσε, ενώ ο Παπαλουκάς "αφηνίασε" και έκανε την καλύτερη του εμφάνιση εδώ και πολλά χρόνια, οδηγώντας τους γηπεδούχους στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 40-37, 65-59, 87-76.

ΟΣΦΠ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 20 (4), Παπανικολάου, Τσίλντρες 19 (1), Βούισιτς 2, Μπέβερλι, Μπουρούσης 10, Χαλπερίν 7 (1), Κλέιζα 13 (3), Τεόντοσιτς 9 (1), Βασιλόπουλος 2, Σχορτσανίτης 5.

Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Σπανούλης 17 (1), Περπέρογλου, Μπατίστ 10, Φώτσης 8, Γκολέματς, Νίκολας 18 (2), Τσαρτσαρής 1, Διαμαντίδης 14 (2), Πέκοβιτς 6, Καλάθης 2.

* Βέβαια τελείως διαφορετικά είναι τα πράγματα στο μπάσκετ, αφού και το ματς στο ΟΑΚΑ υπάρχει, στο δεύτερο γύρο και φυσικά τα play off, όπου και πέρυσι κάναμε brake εκεί μέσα. Άλλωστε είμαστε μόλις στην 5η αγωνιστική.


* Σε απόλυτο εφιάλτη εξελίχθηκε το... πάρτι που ετοιμάζαμε όλη την εβδομάδα, αφού κανείς δεν περίμενε τις δύο ήττες στο Φάληρο. Δεν χάθηκε τίποτα όμως, θέλουμε δουλειά, πίστη, και τον κόσμο δίπλα στην ομάδα, γιατί η φετινή χρονιά έχει όλα τα φόντα να είναι καταπράσινη, σε όλα τα αθλήματα.

29/11/09

Παναθηναϊκός - Ολυμπιάδα Λάρισας 72-50

 Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό στην Α1 μπάσκετ γυναικών. Τα κορίτσια του Γιάννη Γερεουδάκη επικράτησαν πολύ εύκολα της ουραγού Ολυμπιάδας στη Λεωφόρο και πήραν σημαντική βαθμολογική ανάσα.
 Μπροστά σε λίγο κόσμο που βρέθηκε σήμερα στον "Τάφο του Ινδού", οι πράσινες επικράτησαν με 72-50 της Θεσαλικής ομάδας, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, ξεπρνώντας με χαρακτηριστική άνεση τις απουσίες των Χαλιβελάκη και Σπαθάρη και σημειώνοντας μια πολύ σημαντική νίκη, αφού κατάφεραν να απομακρυνθούν από τις τελευταίες θέσεις.

Τα δεκάλεπτα: 22-10, 39-20, 55-36, 72-50.

Οι πόντοι των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γερεουδάκης): Ουίλσον 11 (1), Ξάνθου 12, Νικολαΐδου 6, Πανταζή 8 (1), Ζικυρίδου 4, Μεντιόλα 13, Ίλιτς 15 (3), Χριστοφοράκη 3, Παπούλια.
 

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΛΑΡ. (Γεωργοπούλου): Γκμπεβόνιο 15 (3), Σουλτάνη 3, Αμπραμζόν 16, Κυριτσάκα 2, Παπαθωμά 2, Ζήτη 2, Κοντονάσιου, Τζόνσον 10.


* Επόμενο πολύ δύσκολο παιχνίδι, με τη ΦΕΑ την ερχόμενη Κυριακή στη Φιλαδέλφεια.