20/7/12

Μαδέργουελ - Παναθηναϊκός στον Γ' προκριματικό του Champions League!

 

 Τη Μαδέργουελ θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στον Γ' προκριματικό γύρο του Champions League, μετά από κλήρωση που διεξήχθη στη Νιόν της Ελβετίας. Η σκωτσέζικη ομάδα μπορεί να θεωρηθεί ο πιο βατός από τους υποψήφιους αντιπάλους του Τριφυλλιού, αφού υπήρχαν στην κληρωτίδα δυνατότερες ομάδες, όπως η Κλαμπ Μπριζ και η Φέγενορντ. Η τελευταία υποψήφια ήταν η Βασλούι, όπου γενικά είναι καλό να αποφεύγονται ρουμάνικες ομάδες, επομένως θεωρητικά η κλήρωση ήταν η καλύτερη δυνατή για τον Παναθηναϊκό.

 Θεωρητικά πάντα γιατί στην πράξη όλα είναι διαφορετικά. Και στον αθλητισμό συνηθίζουμε να λέμε ότι όλοι και όλα κρίνονται στον αγωνιστικό χώρο. Ο Παναθηναϊκός χτίζει μια καινούρια ομάδα, φαινομενικά περνάει σε άλλη εποχή αλλάζοντας σελίδα στο ιδιοκτησιακό κομμάτι (μένει να αποδειχθεί και στην πράξη διότι με την οικογένεια Βαρδινογιάννη έχουν δει πολλά τα μάτια μας) και προσπαθεί στηρίζοντας τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να φτιάξει ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα διεκδικήσει με αξιώσει τους εγχώριους τίτλους αλλά που θα κερδίσει ξανά τη χαμένη του ευρωπαϊκή αίγλη.

 Πολλοί παίκτες έφυγαν, κυρίως θα λείψουν οι Νίνης, Σιμάο αλλά και ο Λέτο που χάνει τη σεζόν και ο Κουίνσι που μάλλον δε θα αγοραστεί, ενώ μένει να δούμε αν και κατά πόσο οι νέοι παίκτες μπορέσουν να εγκλιματισθούν γρήγορα και κυρίως, να προσφέρουν στον Παναθηναϊκό.

 Αρχή της σεζόν λοιπόν κόντρα στη σκωτσέζικη Μαδέργουελ. Η οποία, μπήκε απ' το παραθυράκι στο Champions League, καθώς τερμάτισε τρίτη στο πρωτάθλημα, όμως πήρε τη θέση της 2ης Ρέιντζερς, ιστορικότερης ομάδας της χώρας, που υποβιβάστηκε στην 3rd Division (Δ' κατηγορία), εξαιτίας χρεών! Έτσι πίσω απ' την πρωταθλήτρια Σέλτικ, η Μαδέργουελ θα κυνηγήσει το όνειρο της διάκρισης στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

 Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στη Σκωτία, στις 31 Ιουλίου ή τη 1 Αυγούστου, ενώ η ρεβάνς στο ΟΑΚΑ μία εβδομάδα αργότερα.

 Συνολικά τα ζευγάρια του γ' προκριματικού γύρου του Champions League, έχουν ως εξής:

 Μάριμπορ/Ζελένιτσαρ - Σάλτσμπουργκ
 ΜΠΑΤΕ / Βάρνταρ - Ντεμπρετσένι
 Κλουζ - Σλόβαν Λίμπερετς / Σαχτάρ Καραγκάντι
 Άντερλεχτ - Σάμροκ Ρόβερς / Εκράνας
 Μπούντουχνοστ/Σλασκ Βρότσλαβ - Νιους Σαιντς/Χέλσινγκμποργκ
 Ολίσες / Σέριφ - Λουντογόρετς / Γκνκ Ντίναμο
 Σέλτικ - HJK Ελσίνκι / ΚΡ
 ΑΕΛ/Λίνφιλντ - Βαλέτα/Παρτιζάν
 Μόλντε/Βέντσπιλς - Φλόρα Ταλίν/Βασιλεία
 Ζίλινα/Χάποελ Σιμόνα - Νέφτσι PFK/Ζεσταφόνι
 
 Φενέρμπαχτσε - Βασλούι
 Μαδέργουελ - Παναθηναϊκός
 Κοπεγχάγη - Κλαμπ Μπριζ
 Ντιναμό Κιέβου - Φέγενορντ.

 Αν όλα πάνε καλά για τον Παναθηναϊκό και προκριθεί σε βάρος των Σκωτσέζων, τότε στα πλέι οφ θα παίξει κόντρα σε μία εκ των Ουντινέζε, Λιλ, Μάλαγα, Γκλάντμπαχ και τον καλύτερο του γ' προκριματικού, για να μπει στους ομίλους του Champions League, αλλά τουλάχιστον να έχει εξασφαλίσει την είσοδό του στους ομίλους του Europa League. Ειδάλλως, σε ενδεχόμενο αποκλεισμό απ' τη Μαδέργουελ, το Τριφύλλι θα δώσει κι άλλον αγώνα για να μπει στους ομίλους του Europa League. 

16/7/12

Η κλήρωση του Πρωταθλήματος για τον Παναθηναϊκό

 Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η κλήρωση του πρωταθλήματος της Superleague για τη σεζόν 2012-13, στο ξενοδοχείο Sofitel στο "Ελ. Βενιζέλος".
 Αν και καμία κλήρωση δεν πρέπει να επηρεάζει σημαντικά τις ομάδες, είναι λογικό τα τεχνικά επιτελεία να δίνουν βάση στην κληρωτίδα κατά τον προγραμματισμό της σεζόν και αυτό διότι τους παρέχεται η ευχέρεια να προσέξουν περισσότερο ή λιγότερο κάποια ματς, ειδικά σε κάποια σημεία μέσα στη χρονιά όπου τα παιχνίδια διεξάγονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ή παρεμβάλλονται οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις ενός συλλόγου. 

Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα του πρώτου γύρου:
1ης αγωνιστική:

Πανιώνιος-Άρης

Βέροια-Ολυμπιακός

ΟΦΗ-Ξάνθη

Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός

ΑΕΚ-Άστέρας Τρίπολης

ΠΑΣ Γιάννινα-Πλατανιάς

Κέρκυρα-Ατρόμητος

ΠΑΟΚ-Πανθρακικός
2η αγωνιστική:
Βέροια - Πανιώνιος

Άρης - ΟΦΗ

Ολυμπιακός - Λεβαδειακός

Ξάνθη - ΑΕΚ

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα

Αστέρας Τρίπολης - Κέρκυρα

Πλατανιάς - Πανθρακικός

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ
3η αγωνιστική

Πανιώνιος - ΟΦΗ

Λεβαδειακός - Βέροια

ΑΕΚ - Άρης

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός

Κέρκυρα - Ξάνθη

Πανθρακικός - Παναθηναϊκός

ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης

Πλατανιάς - Ατρόμητος
4η αγωνιστική:

Λεβαδειακός - Πανιώνιος

ΟΦΗ - ΑΕΚ

Βέροια - ΠΑΣ Γιάννινα

Άρης Κέρκυρα

Ολυμπιακός - Πανθρακικός

Ξάνθη - ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός - Ατρόμητος

Αστέρας Τρίπολης - Πλατανιάς
5η αγωνιστική:

Πανιώνιος - ΑΕΚ

Πασ Γιάννινα - Λεβαδειακός

Κέρκυρα - ΟΦΗ

Πανθρακικός - Βέροια

ΠΑΟΚ - Άρης

Ατρόμητος - Ολυμπιακός

Πλατανιάς - Ξάνθη

Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης
6η αγωνιστική:
ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος

ΑΕΚ - Κέρκυρα

Λεβαδειακός - Πανθρακικός

ΟΦΗ - ΠΑΟΚ

Βέροια - Ατρόμητος

Άρης - Πλατανιάς

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης

Ξάνθη - Παναθηναϊκός
7η αγωνιστική:
Πανιώνιος - Κέρκυρα

Πανθρακικός - ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Ατρόμητος - Λεβαδειακός

Πλατανιάς - ΟΦΗ

Αστέρας Τρίπολης - Βέροια

Παναθηναϊκός - Άρης

Ολυμπιακός - Ξάνθη
8η αγωνιστική:
Παθρακικός - Πανιώνιος

Κέρκυρα - ΠΑΟΚ

ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος

ΑΕΚ - Πλατανιάς

Λεβαδειακός - Αστέρας Τρίπολης

ΟΦΗ - Παναθηναϊκός

Βέροια - Ξάνθη

Άρης - Ολυμπιακός
9η αγωνιστική:
Πανιώνιος - ΠΑΟΚ

Ατρόμητος - Πανθρακικός

Πλατανιάς - Κέρκυρα

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

Ξάνθη - Λεβαδειακός

Ολυμπιακός - ΟΦΗ

Άρης - Βέροια
10η αγωνιστική:
Ατρόμητος - Πανιώνιος

ΠΑΟΚ - Πλατανιάς

Πανθρακικός - Αστέρας Τρίπολης

Κέρκυρα - Παναθηναϊκός

ΠΑΣ Γιάννινα - Ξάνθη

ΑΕΚ - Ολυμπιακός

Λεβαδειακός - Άρης

ΟΦΗ - Βέροια
11η αγωνιστική:

Πανιώνιος - Πλατανιάς

Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

Ξάνθη - Πανθρακικός

Ολυμπιακός - Κέρκυρα

Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα

Βέροια - ΑΕΚ

ΟΦΗ - Λεβαδειακός
12η αγωνιστική:

Αστέρας Τρίπολης - Πανιώνιος

Πλατανιάς - Παναθηναϊκός

Ατρόμητος - Ξάνθη

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Πανθρακικός - Άρης

Κέρκυρα - Βέροια

ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ

ΑΕΚ - Λεβαδειακός
13η αγωνιστική:

Πανιώνιος - Παναθηναϊκός

Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης

Ολυμπιακός - Πλατανιάς

Άρης - Ατρόμητος

Βέροια - ΠΑΟΚ

ΟΦΗ - Πανθρακικός

Λεβαδειακός - Κέρκυρα

ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα
14η αγωνιστική:

Ξάνθη - Πανιώνιος

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Αστέρας Τρίπολης - Άρης

Πλατανιάς - Βέροια

Ατρόμητος - ΟΦΗ

ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός

Πανθρακικός - ΑΕΚ

Κέρκυρα - ΠΑΣ Γιάννινα
15η αγωνιστική
Πανιώνιος - Ολυμπιακός

Άρης - Ξάνθη

Βέροια - Παναθηναϊκός

ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης

Λεβαδειακός - Πλατανιάς

ΑΕΚ - Ατρόμητος

ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ

Κέρκυρα - Πανθρακικός

 * Με μια πρώτη ματιά θα έλεγε κανείς ότι η κλήρωσε δεν είναι καλή για τον Παναθηναϊκό. Και θα είχε δίκαιο αφού η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα καλείται να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό την προτελευταία αγωνιστική και μάλιστα εντός έδρας, κάτι που σημαίνει ότι ενδεχομένως (αν δηλαδή παρουσιαστεί ανταγωνιστικός) θα κληθεί να διεκδικήσει τον τίτλο στο Φάληρο. Από κει και πέρα, το Τριφύλλι θα παίξει και το αθηναϊκό ντέρμπι με την ΑΕΚ εντός έδρας στον πρώτο γύρο, ενώ ως γηπεδούχος θα αντιμετωπίσει και τον ΠΑΟΚ, κάτι που αυτομάτως σημαίνει ότι ακολουθεί ένας β' γύρος φωτιά. Ο Παναθηναϊκός, που θα ακολουθεί το πρόγραμμα του Πλατανιά, ξεκινάει το πρωτάθλημα της σεζόν 2012-2013 στη Λιβαδειά και το γαυροπαράρτημα του Κομπότη, εκεί δηλαδή που ουσιαστικά έχασε τον τίτλο πέρυσι...

15/7/12

Τα πρώτα φιλικά του Παναθηναϊκού στην Αυστρία και τι χρειάζεται η ομάδα

 

 Στην Αυστρία από την περασμένη Δευτέρα βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, όπου πραγματοποιείται το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. 22 παίκτες πήρε μαζί του ο Φερέιρα, με τους οποίους δουλεύει αυτές τις μέρες, αρκετούς απ' την ομάδα νέων που ενδέχεται να ενσωματωθούν στην πρώτη ομάδα, αλλά χωρίς τους Κατσουράνη, Καραγκούνη.

 Οι 22 της πράσινης αποστολής είναι οι: Κοτσόλης, Καρνέζης, Ταμπάκης, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες, Πίντο, Μαρίνος, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Ιωαννίδης, Βιτόλο, Ζέκα, Λαγός, Σο, Σισοκό, Κουσίδης, Δώνης, Χουχούμης, Χριστοδουλόπουλος, Τοτσέ, Πετρόπουλος.
 Ο Κατσουράνης έμεινε στην Αθήνα, καθώς έχει εξτρά άδεια μέχρι τις 23 του μήνα λόγω της Εθνικής, όπως και ο Καραγκούνης, που ακόμη δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του, αλλά και μία εκ των μεταγραφών, ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, που αγωνίζεται με τη Νέα Ζηλανδία στην προκριματική ζώνη του Mundial 2014. Φυσικά, στην Αυστρία δε θα μπορούσαν να βρίσκονται οι Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρινάκης, Φουρλάνος και Μαυρίας, που με την Εθνική Νέων έφτασαν μέχρι τον τελικό του Ευρωπαϊκού U19.
 Ακόμη, από την αποστολή στην Αυστρία κόπηκαν οι μικροί Κάσας, Αποστολόπουλος, Σταματόπουλος και Γιαννιτσάνης, που έκαναν προπονήσεις με την ανδρική ομάδα.

 Το Τριφύλλι έχει ήδη δώσει δύο φιλικά παιχνίδια, σε αυτό το βασικό στάδιο προετοιμασίας ενόψει των αγώνων του Champions League, που θα διεξαχθούν στα τέλη του μήνα, εκεί όπου η ομάδα θα πρέπει να παρουσιαστεί πανέτοιμη ώστε να διεκδικήσει την ευρωπαϊκή καταξίωση μετά την περυσινή τραγική παρουσία σε Champions και Europa League.
 Στο πρώτο χρονικά ματς ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τη γερμανική Άιντραχτ Μπράουνσβαϊκ, η οποία αγωνίζεται στη β' κατηγορία. Το τελικό 1-1 δεν έχει καμία σημασία, όπως ομοίως η ήττα 1-2 στο επόμενο φιλικό τεστ με τη ρωσική Κράσνονταρ. Το θέμα είναι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα να δοκιμάσει πράγματα, συστήματα και παίκτες, αλλά το κυριότερο να κάνει την ομάδα να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, όπως μπόρεσε να κάνει σε κάποια διαστήματα του περσινού πρωταθλήματος. Βέβαια ακόμη ο Πορτογάλος δεν έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, ενώ δεν έχει καν ολοκληρωθεί το ρόστερ, με τον Ουρουγουανό Φορναρόλι να αναμένεται να αποτελέσει την 6η μεταγραφή για φέτος αλλά και την ελπίδα ότι θα μπορέσει να κάνει τη διαφορά.

 Με τα έως τώρα δεδομένα, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται πολλή δουλειά, ενώ μένει να δούμε πώς θα καλυφθούν τα κενά των Λέτο (χάνει τη σεζόν), Σιμάο (δεν είμαι σίγουρος ότι ο Σο θα κάνει την ίδια βρώμικη δουλειά) και Νίνη. Ακόμη το πρόβλημα στην άμυνα παραμένει, καθώς πλην του Μπουμσόνγκ ο Βελάσκες δε δείχνει κάτι ιδιαίτερο συν ότι είναι αργός, ενώ ο Πίντο προορίζεται για αναπληρωματικός. Ο Σισοκό ίσως αναλάβει ρόλο δεκαριού, ενώ ερωτηματικό παραμένει ο Κουίνσι και η παραμονή του ή όχι στην ομάδα, όπως και ο Λάζαρος, που περιμένουμε να δούμε πότε θα παίξει την μπάλα που δεδομένα ξέρει. Τέλος, στην επίθεση θα είναι τραγικό να βλέπουμε για δεύτερη χρονιά τον Τοτσέ στην κορυφή και μακάρι ο Φορναρόλι να αποδειχθεί σκόρερ, αλλιώς θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Ο Μπαρμπαρούσης δεν πρέπει να θεωρείται βασικός, άλλωστε προσωπικά βρίσκω καλύτερο τον Μαυρία, ο οποίος ίσως έχει θέση στη φετινή 11άδα. Απ' τους μικρούς θα μπορούσαν να βοηθήσουν και οι Λαγός, Φουρλάνος, όπως βέβαια κι ο Καπίνο, αν πάρει γάντια βασικού αντί του Καρνέζη.

 Τα επόμενα φιλικά του Παναθηναϊκού είναι κόντρα στη δευτεραθλήτρια Κατάρ Ελ Γιαΐς, τη Δευτέρα και Φορτούνα Ντίσελντορφ την Τετάρτη. Μένει να δούμε αν ο Κουίνσι Οβούσου-Αμπέγιε θα αγωνιστεί στον αγώνα της Τετάρτης με τη φανέλα του Τριφυλλιού ή με εκείνη της γερμανικής ομάδας, που από την ερχόμενη σεζόν θα βρίσκεται στην Μπουντεσλίγκα.