31/3/12

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 63-70, νίκη και 3η θέση για τις γυναίκες


 Για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στην Α1 μπάσκετ γυναικών, ο Παναθηναϊκός αν και δυσκολεύτηκε πέρασε τελικά από τη Θεσσαλονίκη νικώντας τον ΠΑΟΚ 70-63 και κατέκτησε την 3η θέση. Με Εσπερίδες διασταυρώνονται τα κορίτσια της Σαμαντούρα.

 Το Τριφύλλι μπορεί να δυσκολεύτηκε αρκετά για τρία δεκάλεπτα, όμως κατάφερε στο τέλος να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα και να σφραγίσει την 3η θέση. Στα πλέι οφ ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τις Εσπερίδες, που την τελευταία αγωνιστική ηττήθηκαν όπως αναμενόταν από τον Αθηναϊκό.

 Τα δεκάλεπτα: 19-14, 38-31, 56-51, 63-70.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


 ΠΑΟΚ (Παπαδόπουλος): Σταμολάμπρου 16, Κυρατζή, Σπανίδου 9, Γιαννοπούλου 5, Βουλγαράκη 8, Ντέιβις 25, Μακρή, Γαβρίλη.

 Παναθηναϊκός (Σιαμαντούρα): Κόνιαλη 2, Βλάνη 8, Σπαθάρη 11, Κοσμά 5, Μαγκλάρα 4, Τσακιρίδου, Ντέλβα 35, Σουίρς 5, Πασχοπούλου, Λούκα, Χριστινάκη.

 * Βεβαίως, πριν τα πλέι οφ και τα ματς με τις Εσπερίδες, ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Αθηναϊκό, στο Final 4 του κυπέλλου, που θα διεξαχθεί στις 6-8/4, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Το άλλο ζευγάρι είναι αυτό των Εσπερίδων με τον Πανιώνιο.

30/3/12

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός 69-78, ΜΟΝΟ ΕΣΥ!!!


 Ο Παναθηναϊκός απέδειξε (και) απόψε ότι είναι καλύτερος από τη Μακάμπι, την οποία νίκησε στο Τελ Αβίβ 78-69, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και την περιμένει στο ΟΑΚΑ για το 3-2 και την πρόκριση στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης!

 Μεγάλο ματς από τον Νικ Καλάθη με 15 πόντους, ο Σάρας «σκότωσε» την πρώτη του αγάπη με 13 πόντους, ο Καϊμακόγλου αποδείχθηκε παίκτης κλειδί με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ ο αρχηγός, Δημήτρης Διαμαντίδης «μίλησε» όταν έπρεπε!

 Τα δύο ματς του Τελ Αβίβ θύμισαν κατά πολύ τα δύο πρώτα της Αθήνας. Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός ισοπέδωσε τη Μακάμπι στο πρώτο ματς, ενώ στο δεύτερο διεξήχθη ένα εκπληκτικό ντέρμπι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες υπέρ των Ισραηλινών. Ομοίως, στο Ισραήλ η Μακάμπι διέλυσε τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο του πρώτου αγώνα, που όμως ήταν αρκετό για να προηγηθεί 2-1, αφού το μεγάλο comeback που πάλεψε να πετύχει ο Εξάστερος δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Στο δεύτερο ματς όμως του Γιαντ Ελιάου, ο Ομπράντοβιτς και οι πράσινοι καμικάζι επιβεβαίωσαν το ρόλο του φαβορί, έπαιξαν το μπάσκετ που ξέρουν και ακόμη κι όταν η Μακάμπι πήρε ξανά προβάδισμα στο σκορ στην τελευταία περίοδο, οι πρωταθλητές Ευρώπης δε λύγισαν και έφτασαν στο μπρέικ, έφεραν τη σειρά στα ίσα και στο κατάμεστο ΟΑΚΑ την ερχόμενη εβδομάδα θα σφραγίσουν το εισιτήριο για την Κωνσταντινούπολη, όπου κόντρα σε ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακό ή Σιένα θα προσπαθήσουν να κάνουν το repeat, κατακτώντας για δεύτερη σερί φορά τον τίτλο, κάτι που συμβαίνει πολύ σπάνια!

 Τα δεκάλεπτα: 19-17, 36-41, 50-54, 69-78.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:
 
 Μακάμπι Ελέκτρα (Μπλατ): Παπαλουκάς, Χέντριξ 7, Σμιθ 14, Μπλου 3, Ελιγιάχου 12, Μάλετ 3, Πνίνι, Μπέρσταϊν 5, Οχαγιόν 9, Τζέιμς 2, Σχορτσανίτης, Λάνγκφορντ 14.

 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς, Περπέρογλου 7, Μπατίστ 4, Λόγκαν, Σάτο, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 12, Βουγιούκας 8, Καλάθης Ν. 15, Σμιθ 7, Καϊμακόγλου 12 (7ρ), Γιασικεβίτσιους 13.