15/9/12

Πανθρακικός - Παναθηναϊκός 1-0, η ομάδα είναι βαριά άρρωστη...

 


Αυτή τη φορά, ο Παναθηναϊκός δεν έχει καμία δικαιολογία για τη νέα απώλεια βαθμών... Ηττήθηκε 1-0 από τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή χωρίς να του φταίει κανένας... Παρά μόνο ο ίδιος του ο εαυτός, ο οποίος παρουσιάστηκε τραγικός και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν αγωνίστηκε όπως μία μεγάλη ομάδα.
Νωχελικός, ασύνδετος, χωρίς πάθος, προσπάθησε να πάρει τη νίκη με τη φανέλα και τελικά, το πλήρωσε. Το γκολ του Παπαδόπουλου στο 83' έδωσε τους τρεις βαθμούς στον Πανθρακικό και καθήλωσε τη ψυχολογία του Παναθηναϊκού στο ναδίρ, εν όψει και της πρεμιέρας των ομίλων του Europa League.
Μερικές ευκαιρίες, κάποιοι καλοί συνδυασμοί και ορισμένα καλά διαστήματα δεν αρκούν στον Παναθηναϊκό για να φύγει νικητής από τον αγωνιστικό χώρο. Οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να παίξουν μπάλα, διότι διαφορετικά η σεζόν προμηνύεται εξαιρετικά δύσκολη για όλους...
Μόλις στην 3η αγωνιστική, η συγκομιδή των δύο βαθμών κρίνεται μηδενική, παρότι υπάρχει το -2 από της ποινής. Ο Παναθηναϊκός οφείλει να συνέλθει άμεσα, αφενός επειδή ακολουθούν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και αφετέρου γιατί όχι μόνο έχει χάσει τη μάχη για τον τίτλο, αλλά επιτρέπει στις ομάδες της δεύτερης ταχύτητας να πιστέψουν ότι μπορούν να τον κοντράρουν...
Έλειψε το γκολ
Με την αναμενόμενη τετράδα μπροστά άρχισε ο Παναθηναϊκός το παιχνίδι στην Κομοτηνή, δηλαδή τον Φορναρόλι στην κορυφή της επίθεσης, τον Χριστοδουλόπουλο πίσω του και τους Κουίνσι-Σισοκό στα άκρα. Πάντως οι τέσσερις δεν έμεναν σταθεροί και άλλαζαν συνεχώς θέσεις.
Στη μεσαία γραμμή, οι Βιτόλο και Ζέκα αποτέλεσαν το δίδυμο των αμυντικών μέσων, στόπερ ήταν οι Πίντο και Βύντρα, δεξί μπακ ο Σεϊταρίδης και αριστερό ο Σπυρόπουλος, ενώ γκολκίπερ έπαιξε ο Καρνέζης.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυναμικά και η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 8', όπου ο Φορναρόλι πέρασε τον Κουτσόπουλο, αλλά τον πρόλαβε ο Σαρακατσάνος σε κενή εστία. Όμως από το δεκάλεπτο και έπειτα ο Πανθρακικός επιτέθηκε και είχε δύο καλές φάσεις με τον Παπαδόπουλο στο 13' και τον Μπαϊκαρά στο 15', αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει.
Στο διάστημα μέχρι το 30' ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κυριαρχήσει και κυκλοφορούσε φλύαρα τη μπάλα, για να ανεβάσει πάλι την απόδοση του στο τελευταίο τέταρτο. Στο 32' ο Φορναρόλι απελευθερώθηκε από τον αντίπαλο του, έκανε την κάθετη στον Κουίνσι, αλλά αυτός αστόχησε. Ο Πανθρακικός απείλησε με τη σειρά του με τον Παπαδόπουλο ένα λεπτό αργότερα, αλλά δεν μπόρεσε να κοντρολάρει απέναντι από τον Καρνέζη.
Ο Παναθηναϊκός έκλεισε το ημίχρονο με τρία μακρινά σουτ των Σπυρόπουλου, Βύντρα και Σεϊταρίδη, με του τελευταίου να είναι το μοναδικό που ανησύχησε σοβαρά τον Κουτσόπουλο. Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο, έκανε ευκαιρίες, αλλά του έλειψε το καθαρό μυαλό και επίσης, δεν τον βοήθησαν καθόλου στο πρώτο ημίχρονο οι Κουίνσι και Χριστοδουλόπουλος.
Συνέχισε τον ύπνο...
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Παναθηναϊκό να μην έχει καμία αλλαγή και να χάνει την πρώτη του καλή στιγμή στο 48', όταν ο Σισοκό εξ' επαφής με την εστία, δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας. Ο Φορναρόλι δεν βρήκε σωστά τη μπάλα στο 53' και ο Πανθρακικός απάντησε με ένα δυνατό σουτ του Βαϊρουά στο 55'.
Η πρώτη αλλαγή του Φερέιρα έγινε στο 61', με τον Μαρίνο να παίρνει τη θέση του Σεϊταρίδη, χωρίς να αλλάζει κάτι στην τακτική του Τριφυλλιού. Ωστόσο, ο ρυθμός της ομάδας του Φερέιρα έπεσε και δεν έδειχνε ικανή να απειλήσει. Προκειμένου να προσθέσει ταχύτητα στην επίθεση, ο Φερέιρα έριξε στο ματς τον Μαυρία στο 68' στη θέση του Χριστοδουλόπουλου, ενώ στο 71' ολοκλήρωσε τις κινήσεις με τον Τοτσέ αντί του Κουίνσι.
Ο Παναθηναϊκός έπαιζε "κοιμισμένα" και ο Πανθρακικός βρήκε την ευκαιρία να απειλήσει δύο φορές με τον Ούσερο στο 73', όμως ο Μαρίνος με ισάριθμες προβολές στη μικρή περιοχή δεν του επέτρεψε να σκοράρει. Οι νεοεισελθόντες βοήθησαν τον Παναθηναϊκό και στο 77' ο Μαυρίας έκανε τη σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Τοτσέ πέρασε ελάχιστα άουτ.
Αντί ο Παναθηναϊκός να πιέσει στο φουλ, ο Πανθρακικός τόλμησε και δικαιώθηκε... Στο 83' ο Μουνάφο έκανε την κάθετη πάσα στον αφύλακτο Παπαδόπουλο και αυτός πλάσαρε τον Καρνέζη ανοίγοντας το σκορ. Μάλιστα, ήταν το πρώτο μετά από σχεδόν τρία χρόνια και το πανηγύρισε έξαλλα...
Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι το τέλος, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε καν να αγχώσει τον Κουτσόπουλο και μοιραία, η ήττα ήρθε ως το τέλος. Αντίθετα, ο Πανθρακικός με ένα σουτ του Παπαδόπουλου και ένα φάουλ του Λουσέρο, ήταν αυτός ο οποίος διεκδίκησε το δεύτερο γκολ.

Από prasinanea

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Πανθρακικός: Κουτσόπουλος, Στάθης (66' λ.τ. Σκλιοπίδης), Βαϊρουά (76' Μουναφό), Παπαδόπουλος, Λουσέρο, Σερφά, Μακροδημήτρης, Χρήστου, Μπαϊκαρά (66' Μίνγκα), Σαρακατσάνος, Λαδάκης.
Παναθηναϊκός:  Καρνέζης, Σισοκό, Πίντο, Ζέκα, Βιτόλο, Χριστοδουλόπουλος (68' Μαυρίας), Σεϊταρίδης (60' Μαρίνος), Φορναρόλι, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κουίνσι (71' Τοτσέ).

* Μη λέμε συνεχώς τα ίδια. Ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει την ίδια κακή εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια. Άλλοτε λυτρώνεται άλλοτε καταπλακώνεται με τη βοήθεια της παράγκας και άλλοτε, όπως απόψε στην Κομοτηνή, αυτοκτονεί.
Τίς πταίει όμως, γενικά; Μπορεί άραγε να είναι τόσο μικρό το επίπεδο των παικτών για τη Σούπερ Κλίκα; ο «λίγος» τελικά Φερέιρα; η αδιαφορία μήπως των ποδοσφαιριστών; η επανάπαυση στο θέμα της διαιτησίας; οι χαμηλές φιλοδοξίες της ομάδας; τα οικονομικά προβλήματα; η εκδίκηση του Βαρδινογιάννη;
Μήπως λίγο απ' όλα; Πλέον δεν ξέρω, ειλικρινά. Ο Παναθηναϊκός είναι βαριά άρρωστος και μακάρι να βρεθεί σύντομα το γιατροσόφι και να μην πεθάνει ο ασθενής, γιατί ο διασυρμός αυτός θλίβει τα εκατομμύρια οπαδούς της μεγαλύτερης και ιστορικής ελληνικής ομάδας.

12/9/12

Ελλάδα - Λιθουανία 2-0, 2χ2 με Νίνη η Εθνική

 

 Δίδυμο υψηλών επιδόσεων αυτό του Σωτήρη Νίνη με τον Κώστα Μήτρογλου. Ο συνδυασμός των δύο προσέφερε δύο γκολ στην Εθνική ομάδα που ντούμπλαρε τις νίκες της στο ξεκίνημα της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2014 (2-0). Οι ακίνδυνοι Λιθουανοί άντεξαν ένα ημίχρονο.

 Λίγες ευκαιρίες, επιπόλαια γεμίσματα στο πουθενά, καθόλου υπομονή και 45 λεπτά που η πολυπρόσωπη άμυνα των Λιθουανών κράτησε με σχετική ευκολία το μηδέν. Μια κεφαλιά του Γκέκα, ένα φάουλ του Νίνη που απέκρουσε με δυσκολία ο Καρτσεμάρσκας και ένα σουτ του Φορτούνη ήταν οι τρεις περιπτώσεις που η κακή εθνική του πρώτου ημιχρόνου θα μπορούσε να είχε σκοράρει.
 Ο Φερνάντο Σάντος έκανε μια «μίνι έκπληξη» και αντί του Μήτρογλου προτίμησε το Νίνη για παρτενέρ του Γκέκα στην κορυφή της επίθεσης. Ο μεσοεπιθετικός της Πάρμα δεν κινήθηκε αποτελεσματικά εντός περιοχής, ούτε ως δεύτερος φορ. Οι μοναδικές περιπτώσεις που ο Νίνης βοηθούσε ήταν όταν τραβιόταν στα άκρα.
 Το πρώτο μέρος είχε παρόμοια εικόνα με τον αγώνα στη Λετονία, μόνο που τώρα δεν υπήρχε ο Σαμαράς, ο οποίος άλλαξε τον ρου του αγώνα στη Ρίγα με τις κινήσεις εντός -και κυρίως εκτός- περιοχής.
 Ο Σάντος κοιτώντας στον πάγκο κατέληξε στην επιλογή του Μήτρογλου με την εθνική να αρχίζει το δεύτερο μέρος με ένα πιο ορθολογικό σχήμα: Νίνης δεξιά, Φορτούνης αριστερά, Τζιόλης-Κατσουράνης στα χαφ και Γκέκας-Μήτρογλου στην επίθεση.
 Στην πρώτη φάση του δευτέρου μέρους, και μετά από υπομονετικό γύρισμα της μπάλας, ο Τοροσίδης σέντραρε με ακρίβεια στο δεύτερο δοκάρι και ο Μήτρογλου με κεφαλιά άγγιξε το γκολ. Όμως ο τερματοφύλακας των Λιθουανών έκανε τη δεύτερη καθοριστική του απόκρουση στον αγώνα.
 Στην επόμενη μεγάλη ευκαιρία ο Μήτρογλου με τον ίδιο τρόπο (κεφαλιά) είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι. Στην επαναφορά, όμως, ο Νίνης πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, με τακουνάκι απέφυγε τον αντίπαλο αμυντικό και με δυνατό δεξί σουτ στην απέναντι γωνία άνοιξε το σκορ. Το 1-0 πανηγυρίστηκε έντονα, κυρίως ως ένα σημάδι ανακούφισης για μια εθνική που δυσκολευόταν αρκετά απέναντι στην οργανωμένη άμυνα των Λιθουανών.
 Μετά το 1-0 δεν υπήρξε καμία δραματική αλλαγή στην εικόνα της εθνικής που συνέχιζε να βρίσκει με δυσκολία διαδρόμους προς την εστία της Λιθουανίας. Σε μια από τις σπάνιες, πάντως, φορές που τα κατάφερε, σκόραρε ένα ωραίο γκολ μετά «1-2» του Μήτρογλου με το Νίνη και εξαιρετικό τελείωμα του επιθετικού του Ολυμπιακού.

 MVP:
 Ο Σωτήρης Νίνης με ατομική ενέργεια και ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ σε ένα σημείο που η Ελλάδα έμοιαζε πελαγωμένη με το ταμπούρι των Λιθουανών. Ο μεσοεπιθετικός της Πάρμα ήταν αυτός που έβγαλε και την ασίστ στο γκολ του Μήτρογλου.
 Κλειδί του αγώνα:
 Η είσοδος του Μήτρογλου στο δεύτερο μέρος είχε δραστικά αποτελέσματα για την εθνική. Ο νεαρός φορ έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του με κεφαλιά στο δοκάρι πριν το 1-0 και άψογο τελείωμα στο 2-0.

 Αδύναμος κρίκος:
 Ο Φάνης Γκέκας δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και σε πολλές περιπτώσεις τα έβαλε με τον εαυτό του. Ο επιθετικός της Λεβάντε ήταν μέσα στις φάσεις αλλά δεν του βγήκαν τα τελειώματα. Αν αυτό είχε συμβεί τότε η νίκη ίσως είχε έρθει νωρίτερα.

 Από contra.gr

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σπυρόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Μανιάτης (46' Μήτρογλου), Νίνης, Φορτούνης (68' λ.τρ. Χολέμπας), Γκέκας (80' Μαυρίας).
 Λιθουανία (Λάζλο): Καρτσεμάρσκας, Μποτόφσκι (46' Ντ. Τσεσνάουσκις), Ζαλιούκας, Κλιμαβίτσιους, Αντριουσκεβίτσιους, Σεμπέρας, Βίτσιους, Μικολιούνας, Βελίτσκα (76' Νονικόβας), Ε. Τσεσνάουσκις, Σέρνας (56' Ριμκεβίτσιους).

 * Ο Σωτήρης Νίνης είναι με διαφορά ότι ποιοτικότερο διαθέτει η ελληνική ομάδα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη βρίσκεται 11άδα, ακόμη κι αν είναι ντεφορμέ ή δεν πιάνει το μάξιμουμ της απόδοσής του. Από και και πέρα η Εθνική εξακολουθεί, όπως εδώ και πολλά χρόνια, να τα καταφέρνει σε φάσεις προκριματικών, είναι στο 2χ2 και τον Οκτώβρη, στα ματς με τη σούπερ επιθετική Βοσνία/Ερζεγοβίνη και τη Σλοβακία, αναμένεται να κριθεί εν πολλοίς η πορεία του ομίλου.