17/12/11

Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 3-1, νίκη με μέτρια απόδοση


 Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε μέτριο αγωνιστικό πρόσωπο απέναντι στον Αστέρα, έκανε για ακόμη μία φορά λάθη στην άμυνα, ήταν όμως ουσιαστικός επιθετικά και με δύο γκολ του Λέτο (έφτασε τα 14 στο πρωτάθλημα) και ένα του Μπουμσόνγκ νίκησε την ομάδα της Τρίπολης με σκορ 3-1 και πέρασε προσωρινά, μέχρι να παίξει τα χρωστούμενα ματς με Δράμα, Λειβαδιά στο ΟΑΚΑ, το Γενάρη, οπότε και θα καθιερωθεί, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, κλείνοντας ιδανικά το 2011 όσον αφορά στο πρωτάθλημα. Γενικά η χρονιά θα τελειώσει την ερχόμενη Τρίτη με το ματς Αγροτικός Αστέρας - Παναθηναϊκός για το θεσμό του Κυπέλλου.

 Ο αγώνας από prasinanea

 Επιστροφή στις καλές εμφανίσεις και τις άνετες νίκες για τον Παναθηναϊκό ο οποίος επικράτησε στο ΟΑΚΑ του Αστέρα Τρίπολης με 3-1 αποδίδοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο και δείχνοντας πως πήρε το μάθημα από τα δυο προηγούμενα παιχνίδια με Άρη και Πανιώνιο. Οι πράσινοι ήταν αυτοί που, παίζοντας και εντός έδρας, μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και με το καλημέρα βρέθηκαν μπροστά στο σκορ.
 Ο Ζόζε Γκόμεζ παρέταξε την ίδια ακριβώς ενδεκάδα με αυτή στη Νέα Σμύρνη με τους Καπίνο κάτω από τα γκολπόστ, Μαρίνο στα δεξιά, Σπυρόπουλο αριστερά και Καντέ, Μπουμσόνγκ στο κέντρο της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Σιμάο και Κατσουράνης έχοντας δίπλα τους τον Κουίνσι στα αριστερά και τον Ζέκα στα δεξιά. Το επιθετικό δίδυμο των πράσινων αποτελούνταν και πάλι από τους Κλέιτον και Λέτο.
 Έπιασε... 13αρι ο Λέτο
 Οι πράσινοι σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Πίεσαν από την αρχή για ένα τέρμα το οποίο θα τους έδιωχνε το άγχος και θα τους έφερνε με το καλημέρα σε θέση οδηγού.
 Με σωστή πίεση και καλή κυκλοφορία της μπάλας οι πράσινοι κέρδιζαν τις μονομαχίες και πίεζαν από την αρχή την εστία του Χακόμπο. Στο 4’ μάλιστα έφτασαν κοντά στο γκολ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά του Λέτο ο Μπουμσόνγκ πήρε τη πρώτη κεφαλιά και ο Σιμάο από κοντά με το γόνατο βρήκε την μπάλα αλλά ο Χακόμπο απομάκρυνε σωτήρια.
 Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει και αποτέλεσμα αυτής της πίεσης ήταν το λάθος των φιλοξενούμενων στο 7’ που έφερε το γκολ για το Τριφύλλι. Ο Πιπίνης γύρισε τη μπάλα στον Χακόμπο αυτός την μπλόκαρε προ του Λέτο και ο Παναθηναϊκός κέρδισε το έμμεσο.
 Στο 8’ οι Κουίνσι, Κλειτον και Λέτο συνδυάστηκαν στην εκτέλεση του φάουλ με τον Αργεντινό να σουτάρει δυνατά, τη μπάλα να κοντράρει, και να καταλήγει στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για το Τριφύλλι. Αυτό ήταν το 13 γκολ του Λέτο τη φετινή σεζόν με την πράσινη φανέλα.
 Χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν
 Στη συνέχεια του αγώνα οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή πιέζοντας για ένα ακόμη τέρμα και περιορίζοντας τον Αστέρα σε παθητικό ρόλο. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να δημιουργήσουν μόνο μια μεγάλη ευκαιρία και αυτή προήλθε στο 14’ μετά από διπλό λάθος τον Καντέ και Μπουμσόνγκ που άφησαν τη μπάλα να περάσει και από κοντά ο Σολάκης πλάσαρε με τον Καπίνο να πέφτει και να βρίσκει την μπάλα ενώ εν συνεχεία αυτή βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια απομάκρυνε η άμυνα του Τριφυλλιού.
 Ο Παναθηναϊκός απάντησε στη χαμένη ευκαιρία του Αστέρα Τρίπολης στο 17’ όταν ο Κατσουράνης υπέροχα με κάθετη πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Λέτο με τον Χακόμπο, ο Αργεντινός πέρασε και τον γκολκίπερ της Τρίπολης αλλά έφυγε πλάγια και το σουτ που έκανε βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων. Παράλληλα ο Λέτο θα μπορούσε να γυρίσει στον Ζέκα ο οποίος βρισκόταν μπροστά από κενό τέρμα.
 Οι χαμένες ευκαιρίες συνεχίστηκαν με τον Αστέρα Τρίπολης στο 26’. Μέσα στη περιοχή ο Πουλίδο έδωσε με κεφαλιά πάσα στον Σολάκη ο οποίος επίσης με κεφαλιά προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Καπίνου αλλά ο 18χρονος γκολκίπερ με εξαιρετική επέμβαση βρήκε τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα και την έστειλε στο δοκάρι σώζοντας τους πράσινους.
 Το Τριφύλλι απείλησε και πάλι στο 37’ όταν ο Μαρίνος από τα δεξιά έκανε πολύ καλή ενέργεια πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έβγαλε την σέντρα για τον Λέτο ο οποίος έπιασε την κεφαλιά αλλά δεν απείλησε τον Χακόμπο.
 Στην αμέσως επόμενη φάση ο Αστέρας απείλησε και πάλι αλλά ο Ουσέρο με πλασέ από το ύψος του πέναλτι δεν απείλησε τον Παναθηναϊκό με τον Καπίνο να μπλοκάρει. Αυτή μάλιστα ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους.
 Πιο νωθρά στο δεύτερο ημίχρονο
 Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε νωθρά το δεύτερο ημίχρονο δίνοντας στον Αστέρα Τρίπολης την ευκαιρία να πιέσει, να έχει στη κατοχή του την μπάλα και μάλιστα να απειλήσει και πρώτος. Ήταν στο 55’ όταν οι φιλοξενούμενοι είχαν μια καλή ευκαιρία μετά από σέντρα κεφαλιά του ανενόχλητου Πουλίδο μέσα στη περιοχή την οποία έπιασε ο Καπίνο.
 Ο Ζόζε Γκόμεζ ο οποίος ήταν σε συνεχή συνεννόηση με τον Φερέιρα ο οποίος ήταν στο ΟΑΚΑ προχώρησε σε δυο αλλαγές λίγο μετά το 60’ βγάζοντας τους Κουίνσι και Κλέιτον και βάζοντας στη θέση τους τον Ρούντολφ και Μαυρία αντίστοιχα.
 Ζαν Αλέν και μαγική ασίστ «Κατσούρ»
 Οι αλλαγές έδωσαν πνοή στον Παναθηναϊκό και το Τριφύλλι ανέβασε την απόδοση του κυνηγώντας ένα ακόμη τέρμα το οποίο θα τελείωνε την αναμέτρηση. Αυτό ήρθε στο 65’ όταν μετά από κόρνερ του Λέτο από τα αριστερά ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ πήδηξε πιο ψηλά από τους αντιπάλους του και πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την στα δίχτυα και δίνοντας προβάδισμα δυο τερμάτων στο Τριφύλλι.
 Ο Παναθηναϊκός συνέχισε δυνατά και στο 70’ είχε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία όταν ο Ρούντολφ βγήκε στην κόντρα βρέθηκε μέσα στην περιοχή πλάσαρε αλλά ο Χακόμπο έδιωξε σωτήρια.
 Ότι δεν κατάφερε ο Ούγγρος όμως το πέτυχε ο ηγέτης του φετινού Παναθηναϊκού Σεμπάστιαν Λέτο στο 79’ πετυχαίνοντας το 14ό φετινό του τέρμα. Ένα γκολ που ξεκίνησε από τον Ρούντολφ αλλά προήλθε από φοβερή ασίστ του Κατσουράνη ο οποίος πήρε την πάσα του Ούγγρου, είδε ανάμεσα σε τέσσερις παίκτες τον επερχόμενο Λέτο και ο Αργεντινός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-0.
 Το μόνο που κατάφερε να κάνει ο Αστέρας Τριπόλης ήταν να μειώσει στο 84’ σε μια αδράνεια της πράσινης άμυνας με τον Χούλι να γυρνάει από τα δεξιά και τον Ουσέρο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Καπίνου.
 Ξεχώρισαν Λέτο, «Κατσουρ», Καπίνος
 Οι κορυφαίοι του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν σίγουρα ο Λέτο ο οποίος πέτυχε δυο γκολ, ο Κατσουράνος ο οποίος για δεύτερο συνεχές παιχνίδι ήταν αρκετά καλός και φυσικά ο Καπίνος που ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε.

 Η ταυτότητα του ματς
 Σκόρερ: 8', 79' Λέτο, 66' Μπουμσόνγκ - 84' Ουσέρο.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


 Παναθηναϊκός (Ζοσέ Γκόμεζ): Καπίνο, Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Ζέκα (82’ Βιτόλο), Σιμάο, Κλέιτον (61’ Μαυρίας), Λέτο, Κουίνσι (61’ Ρούντολφ).

 Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Χακόμπο, Τσαμπούρης, Πουλίδο, Κωστούλας, Πιπίνης, Χουανίτο, Ουσέρο, Ράγιος, Μπρέσκα (80’ Αλβάρεζ), Ναβάρο (46’ Φορμίκα), Σολάκης (57’ Χούλι).