18/6/10

3ος όμιλος, 2η αγωνιστική: Σλοβενία - ΗΠΑ 2-2, Αγγλία - Αλγερία 0-0


 Στο απογευματινό ματς της 2ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου, στο "Έλις Παρκ Στέιντιουμ" του Γιοχάνεσμπουργκ Σλοβενία και ΗΠΑ ήρθαν ισόπαλες 2-2. 2-0 ήταν το πρώτο ημίχρονο υπέρ των Σλοβένων, 2-2 έληξε το ματς με τις ΗΠΑ να φτάνουν και στην ολοκληρωτική ανατροπή αλλά τον διαιτητή να ακυρώνει χωρίς κανένα λόγο το τρίτο τέρμα των Αμερικανών.

 Από ένα ημίχρονο είχε η κάθε ομάδα, με τη διαφορά ότι η Σλοβενία προηγήθηκε 2-0 χωρίς να... τρομάζει με την απόδοσή της, αλλά οι ΗΠΑ έκαναν καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονο. Ευτύχησαν να μειώσουν πολύ γρήγορα σε 2-1, με γκολάρα του Ντόνοβαν στο 48'. Συνέχισαν να πιέζουν τους Σλοβένους και τελικά στο 82' ισοφάρισαν με τον Μπράντλεϊ. Μάλιστα έφτασαν και στην επική ανατροπή λίγο αργότερα, με τον Εντού στο 85', αλλά ο διαιτητής ακύρωσε χωρίς κανέναν λόγο το γκολ.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Σλοβενία(Mάτζια Κεκ): Χαντάνοβιτς, Μπρέτσκο, Σούλερ, Σέζαρ, Κόρεν, Λιούμπιανκιτς(73' Πέτσνικ-90' Κόματς), Μπίρσα(86' Ντέκιτς), Νοβάκοβιτς, Τζόκιτς, Κιρμ, Ραντοσάβλεβιτς.

 ΗΠΑ(Μπομπ Μπράντλει): Χάουαρντ, Μποκανέγκρα, Μπράντλει, Ονιέγου(79' Γκόμες), Τσερούντολο, Ντέμπσει, Ντόνοβαν, Ντέμεριτ, Τόρες(46' Εντού), Αλτιντόρ, Φίντλει(46' Φιλχαμπερ).


  Στο έτερο παιχνίδι του 3ου ομίλου που διεξήχθει πριν από λίγο στο "Γκριν Πόιντ Στέιντιουμ" του Κέιπ Τάουν η Αγγλία έκανε γκέλα ολκής μένοντας στο 0-0 με την Αλγερία.
 Μετά τα χάλια της πρώτης αγωνιστικής και το 1-1 με τις ΗΠΑ η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο ήταν ξανά τραγική, έμεινε στη λευκή ισοπαλία με την Αλγερία και πλέον κινδυνεύει όχι μόνο να χάσει την πρωτιά του ομίλου από την Σλοβενία ή τις ΗΠΑ αλλά και να αποκλειστεί πρόορα από τη διοργάνωση!
 Οι Άγγλοι άφησαν ολόκληρο ημίχρονο να κυλήσει χωρίς την παραμικρή υποψία φάσης. Στην επανάληψη είχαν τον έλεγχο στο ματς αλλά και πάλι δεν δημιούργησαν ευκαιρίες για γκολ. Ένα από τα χειρότερα ματς της διοργάνωσης έμεινε στο 0-0, με την Αγγλία να θέλει μόνο νίκη με την Σλοβενία την τελευταία αγωνιστική, ενώ η Αλερία θα ψάξει κι αυτή τη νίκη με τις ΗΠΑ για να διεκδικήσει τις όποιες ελπίδες της...

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 ΑΓΓΛΙΑ (Φάμπιο Καπέλο): Τζέιμς, Τζόνσον, Α. Κόουλ, Τζέραρντ, Τέρι, Λένον (63' Ράιτ-Φίλιπς), Λάμπαρντ, Ρούνεϊ, Μπάρι (84' Κράουτς), Κάραγκερ, Χέσκεϊ (74' Ντεφόε).
 
 ΑΛΓΕΡΙΑ (Ραμπάχ Σααντάν): Εμπολί, Μπουγκέρα, Μπελχάτζ, Γιάχια, Χαλισέ, Μπουντεμπούζ (74' Αμπντούν), Λάσεν, Ματμούρ, Ζιανί (80' Γκεντιουρά), Γιεμπντά (89' Μεσμπά), Καντίρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: