16/11/13

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-3 σετ, σε ένα τρομερό ντέρμπι. 3χ3 για το πόλο.

Τα κορίτσια του Παναθηναϊκού βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 σετ από τον Ολυμπιακό στην Κυψέλη έστειλαν το ματς στο τάι μπρέικ και έχασαν στις λεπτομέρειες μία τεράστια νίκη. Απίστευτη ατμόσφαιρα από τον κόσμο που χειροκρότησε τις πράσινες.
Το ματς:

Ο Γιώργος Ρούσης επέλεξε να ξεκινήσει με τις Μερτέκη και Τσίμα στα άκρα, πάσα τη Μιλοβάνοβιτς, διαγώνια την Βασιλαντωνάκη, στο κέντρο τις Γκούζου και Καββαδία και λίμπερο την Κελεσίδου.
Οι πράσινες ξεκίνησαν νευρικά το παιχνίδι δίνοντας εύκολους πόντους στον Ολυμπιακό με τα χαμένα σερβίς τους. Έτσι οι φιλοξενούμενες προηγήθηκαν με 2-4, αλλά ο Παναθηναϊκός με επιθέσεις των Μερτέκη και Τσίμα, αλλά και ένα μπλοκ της τελευταίας πέρασε μπροστά με 5-4.
Στη συνέχεια του σετ ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που εκμεταλλευόταν όποιο λάθος έκαναν τα κορίτσια του Παναθηναϊκού. Οι φιλοξενούμενες έκαναν σερί, ο Παναθηναϊκός απαντούσε αλλά δεν μπορούσε να περάσει μπροστά. Έτσι, οι φιλοξενούμενες διατήρησαν το προβάδισμα τους και πήραν το πρώτο σετ με 25-21.
Στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός δεν παρουσίασε το ίδιο πρόσωπο. Οι δύο ομάδες πήγαν πόντο πόντο μέχρι το 3-3. Εκεί η Τένεβα πήγε στο σερβίς και δημιούργησε προβλήματα στην υποδοχή του Τριφυλλιού. Ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 10-0 και ξέφυγε με 13-3.
Οι πράσινες στη συνέχεια σταμάτησαν τα λάθη, αλλά ήταν αργά αφού η διαφορά που είχαν εξασφαλίσει οι φιλοξενούμενες ήταν δύσκολο να ανατραπεί. Έτσι, και το δεύτερο σετ πήγε στις ερυθρόλευκες με 25-13.
Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα του τρίτου σετ. Ο Παναθηναϊκός με τη Νούσια στη θέση της Μερτέκη λιγόστεψε τα λάθη του, πίεσε στο σερβίς, έβγαλε άμυνες και ανέβασε κατακόρυφα στροφές.
Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 3-6 αλλά με την Γκούζου να πρωταγωνιστεί έτρεξε ένα σερί 6-0 και πήγε στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ όντας μπροστά στο σκορ με 8-6. Στη συνέχεια το Τριφύλλι συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και μάλιστα μεγάλωνε συνεχώς τη διαφορά.
Με τη Βασιλαντωνάκη στο σερβίς και τη Καββαδία να κάνει καλή δουλειά οι παίκτριες του Ρούση προηγήθηκαν με 14-9 και στη συνέχεια με 16-10. Ο Ολυμπιακός δεν αντέδρασε οι πράσινες συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και το σετ πήγε σε πράσινα χέρια με 25-14.
Με κεκτημένη ταχύτητα από το τρίτο σετ οι πράσινες συνέχισαν έτσι και στο τέταρτο. Το Τριφύλλι ήταν μπροστά στο σκορ στην αρχή του σετ αλλά στη συνέχεια ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε, ανέβασε στροφές και πέρασε μπροστά.
Οι πράσινες όμως δεν είχαν πει την την τελευταία τους λέξη. Το 14-17 έγινε 19-17 με τον Παναθηναϊκό να τρέχει ένα σερί 6-0. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να παίζει εξαιρετικά και με τη συμπαράσταση του κόσμου βρήκε τις λύσεις σε όλα τα κρίσιμα σημεία και με όπλο το μπλοκ έκανε το 25-23 και έστειλε το ματς στο τάι μπρεϊκ.
Στο τάι μπρέικ ο Ολυμπιακός απέκτησε νωρίς το προβάδισμα (3-0), ωστόσο το Τριφύλλι αντέδρασε εκμεταλλεύθηκε τα λάθη που έκαναν οι "ερυθρόλευκες" και ισοφάρισε σε 7-7. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο με τις Πράσινες να έχουν την ευκαιρία να τελειώσουν το σετ όταν προηγήθηκαν 16-15, όμως μια λανθασμένη επίθεση της Νούσια και δύο άσοι της Κις έκαναν το 18-16 για τις φιλοξενούμενες που πήραν τη νίκη με 3-2 σετ.
Με την λήξη της αναμέτρησης οι οπαδοί του Παναθηναϊκού χειροκρότησαν θερμά τα κορίτσια του Γιώργου Ρούση που έδειξαν ψυχή, ενώ έστειλαν μήνυμα ότι το μέλλον τους ανήκει.

* Τα σετ: 21-25, 13-25, 25-14, 25-23, 16-18.

Παναθηναϊκός (Ρούσης): Γκούζου 9 (3/7 επ., 2 άσοι, 4 μπλοκ), Βασιλαντωνάκη 18 (17/41 επ., 1 άσο), Καββαδία 11 (2/8 επ., 2 άσοι, 7 μπλοκ), Μερτέκη 6 (5/8 επ., 1 μπλοκ, 47% υπ. – 40% άριστες), Τσίμα 19 (17/51 επ., 2 μπλοκ, 67% υπ. – 58% άριστες), Μιλοβάνοβιτς 4 (1/7 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Κελεσίδου –λ (51% υπ. – 35% άριστες) / Μπίσκου, Νούσια 5 (4/17 επ., 1 μπλοκ, 42% υπ. – 39% άριστες), Αποστολάκη, Τσατσούρη.
Ολυμπιακός (Νικολάκης): Κοσμά 12 (7/23 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ, 57% υπ. – 50% άριστες), Κις 15 (11/36 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Γιώτα 12 (5/10 επ., 1 άσο, 4 μπλοκ), Μονζόνι 15 (14/17 επ., 1 μπλοκ), Χριστοδούλου 8 (5/11 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Τένεβα 15 (10/27 επ., 3 άσοι, 2 μπλοκ, 68% υπ. – 41% άριστες), Κονόμι – λ (62% υπ. – 42% άριστες) / Τέζα, Κωνσταντίνου, Λαμπρούση.


* Χίος-Παναθηναϊκός 7-16
 Συνεχίζει αήττητος ο Παναθηναϊκός στην Α1 πόλο ανδρών. Οι Πράσινοι επικράτησαν εκτός έδρας της Χίου με 16-7 για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
  
Σαν σίφουνας πέρασε από το Ιωνικό κολυμβητήριο της Χίου ο Παναθηναϊκός που μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο το κατ΄ευφημισμόν (όπως αποδείχθηκε) ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών με τον ΝΟ Χίου.
Οι πράσινοι επιβλήθηκαν με 16-7 και έκαναν το 3 στα 3 στο πρωτάθλημα επιβεβαιώνοντας ότι είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και δικαιούνται να έχουν φιλοδοξίες.
Η ομάδα του Κώστα Λούδη επέβαλε τον ρυθμό της από το ξεκίνημα του αγώνα, κυριάρχησε σε όλους τους τομείς και με κορυφαίους σκόρερ τους Παπαδόγκωνα, Γ. Αφρουδάκη και Θεοδωρόπουλο έφθασε στην άνετη επικράτηση.

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 1-5, 4-6, 1-2, 1-3

ΝΟ ΧΙΟΥ (Μάκης Μικέδης): Μισετζής, Πετρόχειλος Μ., Δερβίσης 3, Κώστας, Παππάς Κ. 1, Αλάτσης, Κανδιόγλου, Πισσίας, Γκιουβέτσης 1, Φουντούλης Γιώρ.,  Μπεριστιάνος 1, Γαβαλάς Ι. 1, Γαλανόπουλος, Φάζος, Καλαργυρός.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Κώστας Λούδης): Χρονόπουλος, Κομάντινα. Κόχειλας Ν. 1, Στελλάτος, Κουρλιάφτης 2, Θεοδωρόπουλος 3, Παπαδόγκωνας 4, Χατζηγούλας, Αφρουδάκης Γ. 4, Αφρουδάκης Ζ., Δερμιτζάκης Δ. 2, Φώσκολος, Παρασκευόπουλος.

Από prasinanea

Ελλάδα - Ρουμανία 3-1, στην καλύτερη εμφάνιση με σούπερ Σάλπι!

Η Ελλάδα πάτησε την Ρουμανία, χάνοντας ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερο σκορ και την Τρίτη στο Βουκουρέστι σφραγίζει την πρόκριση στο Μουντιάλ!    

Ποια Ρουμανία; Ριο-μανία! (3-1, vids)

Οι κινήσεις στη σκακιέρα
Το... κλασσικό 4-3-3 επέλεξε ο Φερνάντο Σάντος για την πιο κρίσιμη αναμέτρηση της «γαλανόλευκης» πορείας προς το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ο Πορτογάλος εκλέκτορας επέλεξε τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ τον Χολέμπας, δεξί τον Τοροσίδη και τους Σιόβα-Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Μανιάτης, Τζιόλης και Κατσουράνης στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αριστερό «φτερό», δεξί ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Μήτρογλου.
Στην αντίπερα όχθη, ο Βίκτορ Πιτσούρκα που έχασε τελευταία στιγμή τον Ταταρουσάνου, κατέβασε τον «παλιό» Λόμποντ στην εστία της Ρουμανίας, αριστερό μπακ τον Ρατ, δεξί τον Ματέλ και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Γκόιαν και Γκάρντος. Μπουρτσεάνου και Κοτσίς οι «κόφτες», σε ρόλο επιτελικού ο Στάνκου, δεξί εξτρέμ ο Τόρζε, αριστερό ο Τανάσε και στη κορυφή του 4-2-3-1 ο Μαρικά.
Ένα υπερβατικό ημίχρονο!
Λογικά, δεν υπήρχε ποδοσφαιρόφιλος ανά τον πλανήτη που να πίστευε ότι το Ελλάδα-Ρουμανία θα ξέφευγε από τα «κλειστά», μονότονα και με ελάχιστες φάσεις παιχνίδια που μας έχει συνηθίσει η Εθνική σε αυτή την προκριματική φάση. Είτε έχοντας αντίπαλο την ισχυρή Βοσνία είτε την Λετονία και τους ερασιτέχνες του Λιχτενστάιν. Και, όμως. Ο φωτεινός πίνακας του «Καραϊσκάκη» έδειχνε 2-1 στο 20'! Σκορ κόντρα στην ροή της αναμέτρησης, καθώς αμφότερες οι δύο ομάδες μπήκαν με πρωταρχικό στόχο να προσέξουν την άμυνα τους και να ψάξουν συντηρητικά το γκολ.
Η αρχή του ματς ήταν ιδανική για τους παίκτες του Σάντος! Ένα σχεδόν... τυφλό γέμισμα του Σαλπιγγίδη, όπως έπρεπε με την μπάλα να παίρνει τροχιά προς την πλάτη της ρουμανικής άμυνας, ένα ξεμαρκάρισμα και άψογο τελείωμα του... serial killer Μήτρογλου έβαλαν σε ρόλο οδηγού την πρωταθλήτρια του 2004!
Οι φιλοξενούμενοι πέντε λεπτά αργότερα... πάγωσαν το Φάληρο, καθώς είπαν και «ευχαριστώ» σε μία σειρά ελληνικών λαθών. Λάθος φάουλ του Τοροσίδη, λάθος αντίδραση του Καρνέζη και ο Στάνκου με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έφεραν το ματς στα ίσια.
Όχι για πολύ. Η Ελλάδα στα... καπάκια έβαλε την μπάλα κάτω, Σαμαράς και Τοροσίδης την έκρυψαν και ο Σαλπιγγίδης με κοντινή προβολή την... εμφάνισε στο βάθος της εστίας των Ρουμάνων. Γκολ-αντίδραση μεγάλης ομάδας, γκολ που έδιωξε το άγχος που γέμισε ομάδα και κερκίδα το τέρμα των Ρουμάνων.
Μετά από αυτό το εξωφρενικό για παιχνίδι της Εθνικής ξεκίνημα, ο ρυθμός έπεσε και το παιχνίδι κύλησε όπως ακριβώς θα ήταν εάν δεν είχαν προηγηθεί οι τρεις φάσεις που έκαναν την διαφορά. Πολλά λάθη, σφιχτές άμυνες και παιχνίδι κέντρου...
Την ισοπέδωσε!
Αν το πρώτο μέρος ήταν μια υπέρβαση, το δεύτερο ήταν... όνειρο! Μια Ελλάδα που καμία σχέση δεν είχε με την ομάδα που μας είχε συνηθίσει. Παρά το «μαξιλαράκι» του 2-1, η ομάδα του Σάντος μόνο πίσω δεν έκατσε. Έψαξε και βρήκε και τρίτο τέρμα! Ο Μήτρογλου στο 67' έστειλε την μπάλα στο πλεκτό, σήκωσε στο πόδι το Καραϊσκάκη που σαν να είχε... μυριστεί το γκολ και είχε κάνει... προθέρμανση με «κύμα» λίγα λεπτά πιο πριν και άνοιξε διάπλατα τον δρόμο για το Μουντιάλ με αυτό το 3-1.
Στην συνέχεια, οι Ρουμάνοι υποτίθεται πως έψαχναν το γκολ αλλά η «γαλανόλευκη» ήταν εκείνη που έκανε ότι μπορούσε για το 4-1 που θα έβαζε τέλος στη σεμνή τελετή. Είχε φάσεις, είχε την μεγάλη ευκαιρία στο φινάλε με τον Σαμαρά αλλά η τεσσάρα δεν ήρθε. Παρόλα αυτά το τελικό 3-1 είναι σκορ πρόκρισης και τα υπόλοιπα θα τα δούμε την Τρίτη στο Βουκουρέστι. Η Ελλάδα είναι, πλέον, με το... ενάμιση πόδι στο δεύτερο συνεχόμενο Μουντιάλ της ιστορίας της...
MAN OF THE MATCH: Είναι ο άνθρωπος των μεγάλων αγώνων. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Ότι περνούσε από τα... πόδια του! Ασίστ για το 1-0, στέλνοντας την μπάλα εκεί που έπρεπε στον χρόνο που έπρεπε. Πετυχαίνει ένα γρήγορο γκολ.. απάντηση για το 2-1, όντας στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή ενώ στα τελευταία λεπτά είχε γυρίσει σε ρόλο δεξιού μπακ και όποτε χρειάστηκε έδωσε πολύτιμες αμυντικές λύσεις. Έχει και ένα κόψιμο μέσα στην μικρή περιοχή πριν παίκτης της Ρουμανίας βρεθεί μόνος απέναντι από τον Καρνέζη.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Είναι σε τρομακτική κατάσταση. Φτάνει ένα άγγιγμα του, μια στιγμή, για να στείλει την μπάλα στο πλεκτό και το απέδειξε και απόψε στο Καραϊσκάκη. Έπαιζε στην... έδρα του, εξάλλου, ο Κώστας Μήτρογλου και με τα γκολ του άνοιξε τον δρόμο για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Εξαιρετικό τελείωμα για το άνοιγμα του σκορ, διαμορφώνει και το τελικό 3-1 βάζοντας τόσο δύναμη στην μπάλα, η οποία πήρε... μέσα και το πρόσωπο του Γκόιαν που προφανώς δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Τα στόπερ, η λειτουργία των κεντρικών αμυντικών της Εθνικής Ρουμανίας. Έμπαζε νερά, πλημμύρα κανονική για τους Γκόιαν και Γκάρντος, οι οποίοι έγιναν θύμα στις άγριες ορέξεις των Ελλήνων διεθνών. Στο πρώτο τέρμα χάνουν τον Μήτρογλου, όπως και στο τρίτο, ενώ στο δεύτερο ο Σαλπιγγίδης σκοράρει σαν σε προπόνηση. Ήταν η μεγάλη αδυναμία των αντιπάλων μας και την εκμεταλλευθήκαμε στο έπακρο.
Η ΓΚΑΦΑ: Όταν σε παιχνίδι μπαράζ το ένα γκολ μετράει σχεδόν για... διπλό, για τους Ρουμάνους ήταν μεγάλη ιστορία το τέρμα που σημείωσε ο Στάνκου, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την γκάφα του Ορέστη Καρνέζη. Ο διεθνής πορτιέρο, που δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του, είχε λάθος αντίδραση στη σέντρα του γκολ. Δεν βγήκε ενώ θα μπορούσε εύκολα να «καθαρίσει» την φάση, ενώ δέχεται το τέρμα στο δεύτερο δοκάρι και από την κλειστή του γωνία.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Εξαιρετική διαιτησία από τον Πορτογάλο, Προένσα, και τους βοηθούς του. Ο άρχοντας της αναμέτρησης σφύριζε όποτε έπρεπε, άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί με ρυθμό ενώ ο δεύτερος βοηθός, Τιάγκο, αφήνει τον Μήτρογλου στη φάση του 1-0, κρίνοντας την αμφιβολία υπέρ του επιτιθέμενου. Από το ρίπλει φαίνεται πως ο Έλληνας στράικερ είναι... χιλιοστά εκτεθειμένος. Δίκαιη η κόκκινη στον Λάζαρ, σωστά ο πρώτος ακυρώνει το γκολ του Γκέκα στο φινάλε.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Το 1-0 πριν το ματς θα ματς ήταν αρκετό και θα λέγαμε και ωραία. Το τελικό 3-1 είναι σκορ πρόκρισης, είναι το ιδανικό αλλά ήταν τόσο καλή η Εθνική απόψε που θα μπορούσε να βάλει και περισσότερα απέναντι σε έναν αντίπαλο κατώτερο, έναν αντίπαλο που τα είχε χαμένα. Πλέον, με την στοιχειώδη σοβαρότητα την Τρίτη η Ελλάδα θα «κλείσει» θέση για το Μουντιάλ. Από αυτή την Ρουμανία είναι πολύ καλύτερη...

Από gazzetta.gr

* Φαίνεται πως το καλύτερο σε αυτήν την προκριματική φάση η Ελλάδα το άφησε για το τέλος. Ή σχεδόν για το τέλος αφού μένει ακόμη η ρεβάνς της ερχόμενης Τρίτης στη Ρουμανία, όπου η Εθνική αναμένεται να σφραγίσει την πρόκριση στην τελική φάση του Mundial της Βραζιλίας! 
Πολύ καλή εμφάνιση και σημαντικό αποτέλεσμα για αγώνα μπαράζ, με καθοδηγητή τον εξαιρετικό Σαλπιγγίδη και σκόρερ τον Μήτρογλου για την ομάδα του Σάντος, που απομένει να πιστοποιήσει την ανωτερότητά της σε 4 βράδια στη Ρουμανία...

14/11/13

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός 75-68, εμφάνιση για έντονο προβληματισμό...

Ένας κακός Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 75-68 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ έχοντας τραγικά ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα. Καλύτερος από τους πράσινους ο Λάσμε με 13 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 τάπες.
Ο αγώνας
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τους Παππά, Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε, μένοντας για δυόμιση λεπτά άποντος. Στο ίδιο διάστημα η Μακάμπι προηγήθηκε με 7-2, ωστόσο σταδιακά οι "πράσινοι" βρήκαν τα πατήματά τους στο παρκέ και με σερί 6-0 πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (7-8, 4'). Η είσοδος του Σχορτσανίτη στο παρκέ για τη Μακάμπι, έφερε και τον Μπατίστ στην πεντάδα του Παναθηναϊκού, όμως το πρέσινγκ των γηπεδούχων δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στους "πράσινους" που έκαναν πολλά λάθη και δέχτηκαν σερί 11-0.
Η διαφορά υπέρ της Μακάμπι έφτασε και τους 13 πόντους, με τους Ισραηλινούς να σκοράρουν πολλές βολές (10 τον αριθμό), την ίδια στιγμή που οι "πράσινοι" δεν είχαν καμία. Τελικά, η Μακάμπι ολοκλήρωσε το α' δεκάλεπτο με 13 πόντους διαφορά και τον Παναθηναϊκό να ψάχνει λύσεις σε άμυνα αλλά και επίθεση.
Μείωσε αλλά έχασε την ευκαιρία...
Η είσοδος των Φώτση και Παππά στο παιχνίδι έδωσε ενέργεια στον Παναθηναϊκό, που σταδιακά άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά και να μειώνει. Ο τελευταίος έγραψε το 29-23, έχασε όμως άλλες δύο ευκαιρίες για να μειώσει περισσότερο και μαζί του ο Παναθηναϊκός μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει κι άλλο την ώρα που η Μακάμπι έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο.
Στο 15' ο Φώτσης χρεώθηκε με 3ο φάουλ και ο Γκιστ πήρε τη θέση του, ενώ το 29-23 παρέμεινε σχεδόν για ένα τρίλεπτο με τις δύο ομάδες να χάνουν διαδοχικά καλάθια. Οι παίκτες του Πεδουλάκη μείωσαν σε 30-25, όμως η Μακάμπι απάντησε αμέσως με σερί 4-0 και βρέθηκε ξανά σε θέση ισχύος (34-25). Το 36-29 του ημιχρόνου ήταν αναστρέψιμο, αλλά ο Παναθηναϊκός έπρεπε να βελτιώσει τα 12/39 σουτ που είχε.
Μπήκε νωθρά και το πλήρωσε
Στο β' ημίχρονο ο Παναθηναϊκός δέχτηκε και πάλι ένα γρήγορο 5-0, η διαφορά ανέβηκε πάνω από τους 10 (41-29) και οι "πράσινοι" έπρεπε και πάλι να βελτιώσουν την άμυνα τους για να έχουν ελπίδες, καθώς η διαφορά με τον Σον Τζέιμς να σκοράρει, εκτοξεύτηκε στο +14 (45-31). Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός έδειξε κάποια σημάδια αντίδρασης (47-37), αλλά ήταν βιαστικός και χωρίς πλάνο στην επίθεση.
Ο Σχορτσανίτης έδωσε λύσεις για την ομάδα του, την ώρα που ο Παναθηναϊκός είχε μειώσει στους 7 (52-45) και η διαφορά επανήλθε στους 11 (56-45), πριν ο Φώτσης με 2/2 βολές κάνει το 56-47 στο τέλος του γ' δεκαλέπτου.
Τρίποντα-μαχαιριές από τη Μακάμπι
Εξαιρετικός ο Στεφάν Λάσμε ο οποίος με τις τάπες του έδινε ενέργεια στην ομάδα του και ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να μειώνει σε 60-54 στο 32ο λεπτό του αγώνα, στο τρίτο διαδοχικό του παιχνίδι που μπήκε με μειονέκτημα στο καθοριστικό δεκάλεπτο. Ο Ματσιούλις μείωσε στους 6 (63-57) περίπου στο πεντάλεπτο για το τέλος του αγώνα, ωστόσο η Μακάμπι απάντησε και πάλι με τρίποντο, αυτή τη φορά από τον Μπλου (66-57, 35').
Πλέον, τα περιθώρια είχαν στενέψει επικίνδυνα και ο Παναθηναϊκός έπρεπε να αντιδράσει, όμως το τρίποντο του Ματσιούλις σε καθοριστικό σημείο δεν βρήκε στόχο. Αντίθετα στο 37', ο Χίκμαν έγραψε το 69-58 και ουσιαστικά "καθάρισε" το ματς. Το τρίποντο του Παππά στο 38' μείωσε σε 71-63, αλλά η Μακάμπι δεν είχε διάθεση να χάσει το προβάδισμα που είχε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Δεκάλεπτα: 25-12, 36-29, 56-47, 75-68.
  
Μακάμπι (Μπλατ): Ράις 2, Τζέιμς 12, Σμιθ 10, Χικμαν 13, Ίνγκλις 14, Τάιους, Πνίνι, Κοέν, Οχαγιόν 2, Μπλου 14, Λάντεσμπεργκ, Σχορτσανίτης 8.
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 8, Κάρι 2, Μπατίστ 2, Φώτσης 8, Ούκιτς 2, Λάσμε 13, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 5, Γκιστ 7, Παππάς 12, Γιάνκοβιτς, Ματισούλις 7.

Από prasinanea

* Δε σημαίνει κάτι από μόνη της η ήττα σε μία από τις δυσκολότερες έδρες της Ευρώπης, αλίμονο. Η αποκαρδιωτική εμφάνιση όμως του Παναθηναϊκού στο Ισραήλ με φυσική συνέπεια την ήττα με κάτω τα χέρια από τη Μακάμπι θα πρέπει αν μη τι άλλο να προβληματίσει έντονα παίχτες και προπονητικό επιτελείο. Όταν μάλιστα ολόκληρος Εξάστερος φτάνει τις 3 ήττες στα πρώτα 5 ματς του ομίλου και βλέπει από νωρίς να απομακρύνεται η κορυφή, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα που θα πρέπει άμεσα να εξεταστεί και να ξεπεραστεί...

13/11/13

Ίκαρος Καλλιθέας - Παναθηναϊκός 58-76 και 5χ5

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού ξεπέρασε το εμπόδιο του Ικάρου Καλλιθέας, επικρατώντας με 76-58 στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής και μετράει πλέον 5 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Ασταμάτητος ο Παναθηναϊκός (58-76) 


Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού συνεχίζει απτόητη την πορεία της στο φετινό πρωτάθλημα της Α1. Τα κορίτσια της Γιασεμής Σαμαντούρα έδειξαν χαρακτήρα στο β' μέρος της εξ αναβολής αναμέτρησης με τον Ίκαρο Καλλιθέας και έφθασαν στην άνετη επικράτηση με 76-58.
Οι Πράσινες αντιμετώπισαν αρκετές δυσκολίες στις δύο πρώτες περιόδους, καθώς ο Ίκαρος βρέθηκε να προηγείται ακόμη και με +6 στα μέσα του β' δεκαλέπτου (31-25), ενώ έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενος με 34-32. Με την έναρξη της τρίτης περιόδου η ομάδα της Καλλιθέας ανέβασε την διαφορά στους 8 πόντους (40-32) με την Μίλκοβα να είναι η μεγάλη πρωταγωνίστρια, όμως κάπου εκεί οι παίκτριες της Γιασεμής Σαμαντούρα ''ξύπνησαν'' από τον λήθαργο και με ένα εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 19-7, οι Πράσινες έκλεισαν τον δεκάλεπτο στο +4 (51-47).
Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Πρωταθλήτριες είχαν τον απόλυτο έλεγχο και με πρωταγωνίστριες τις Ντέλβα, Καλέντζου η διάφορα αυξήθηκε στους 15 πόντους, με το 76-58 να είναι το τελικό αποτέλεσμα και τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει την 5η νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις.
Πρώτη σκόρερ για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν η Νταϊάνα Ντέλβα που σημείωσε 24 πόντους και είχε 11 ριμπάουντ, ενώ ακολούθησαν Καλέντζου και Γέμελος με 14 και 11 αντίστοιχα. Για Τον Ίκαρο οι Μίλκοβα σημείωσε 24 πόντους και η Καλογήρου 12.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 34-32, 47-51, 58-76.

ΙΚΑΡΟΣ: Παπαϊωάννου, Καλογήρου 12 (2), Σαλάι 4, Αθανασίου 7 (1), Κολλάτου, Σώμου, Νιάρχου, Κρίνα, Μίλκοβα 24, Γιαννακοπούλου 4, Κυριακοπούλου 7.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καλέντζου 14 (3), Γέμελος 11 (1), Πριόνα, Χριστινάκη, Μαγκλάρα 6, Κοσμά 7 (10ριμπ.), Σλούκα 2, Δίελα 4, Χρονοπούλου 4, Καβάσιλα 2, Ντέλβα 24 (11ριμπ.), Θεολόγου 2.

Από prasinanea

10/11/13

Ν. Κηφισιά - Παναθηναϊκός 65-88

Ο Παναθηναϊκός έδειξε σημάδια αντίδρασης μετά την ήττα από την Λοκομοτίβ Κουμπάν. Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη επικράτησαν εκτός έδρας της ΑΕΝΚ με 88-65 για την Basket League, έχοντας συνολικά 15 τρίποντα. Κάρι και Γκιστ οι πρώτοι σκόρερ του Τριφυλλιού.
Ο Παναθηναϊκός έδειξε στην αναμέτρηση με την ΑΕΝΚ σημάδια αντίδρασης, καθώς οι πράσινοι μπήκαν αποφσισμένοι στο παρκέ, είχαν τον απόλυτο έλεγχο στην αναμέτρηση, φρόντισαν με τα τρίποντα να πάρουν από νωρίς διαφορά ασφαλείας και στη συνέχεια απλώς διαχειρίστηκαν όπως έπρεπε την αναμέτρηση προκειμένουν να φθάσουν σε μια άνετη νίκη με 88-65.
Ο Παναθηναϊκός άρχισε την αναμέτρηση με τους Ούκιτς, Κάρι, Λάσμε, Γκιστ και Ματσιούλις, με τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη να δείχνουν από τις πρώτες επιθέσεις ότι δεν έχουν όρεξη για αστεία. Οι πράσινοι με έναν ''καταιγισμό'' από τρίποντα (6/8) από τους Κάρι, Γκιστ και Λάσμε πήραν γρήγορα διψήφια διαφορά με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει στο +18 (28-10).
Στο β' δεκάλεπτο το Τριφύλλι συνέχισε να διατηρεί υψηλά ποσοστά ευστοχίας με αποτέλεσμα η διαφορά να ξεπεράσει ακόμη και τους 20 πόντους (15' 38-17, 17' 41-19, 18' 44-22), με την λήξη του ημιχρόνου να βρίσκει τον Παναθηναϊκό στο +18 (45-27) και πρώτους σκόρερ τους Γκιστ (9 πόντοι) και Κάρι (6 πόντοι).
Στην τρίτη περίοδο ανέλαβαν δράση οι Ούκιτς και Παππάς, με τους Πράσινους να ανεβάζουν την διαφορά με την πάροδο του χρόνου και να την ''κλειδώνει'' πάνω από τους 20 πόντους, με συνέπεια το δεκάλεπτο να κλείσει υπέρ του Τριφυλλιού με 67-42.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν άλλαξε η εικόνα της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να εκτελεί με σουτ τριών πόντων (15/27 συνολικά), έφθασε στην άνετη επικράτηση με 88-65 και έδειξε σημάδια ανάκαμψης εν όψει του αγώνα με την Μακάμπι για την 5η αγωνιστική της Euroleague.
O Κάρι έδειξε να βρίσκει ρυθμό μετά την ταλαιπωρία που είχε τις τελευταίες μέρες με την γαστρεντερίτιδα, ήταν ο γνωστός ''killer'' από την περιφέρεια (6/9 τρίποντα) και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 18 πόντους, ενώ σε απόδοση τον ακολούθησαν Γκιστ (14 πόντοι), Ούκιτς (9 πόντοι) και Παππάς (9 πόντοι).

Τα δεκάλεπτα: 10-28, 27-45, 42-67, 65-88

Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Βασίλιεβιτς 13(3), Λιακόπουλος 7(1), Χατζηνικόλας, Διαμαντόπουλος 2, Κρόκερ 20(4), Μενουδάκος, Σιούτης 3(1), Γκάρετ 2, Γουντς 7, Αντεγκμπόγε 4, Μπάρλος 7(1).
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 3(1), Κάρι 18(6), Φώτσης 6(2), Ούκιτς 9(1), Λάσμε 5, Μαυροκεφαλίδης 9, Διαμαντίδης 7(1), Γκιστ 14(3), Παππάς 9, Γιάνκοβιτς 3(1), Σανγκ, Ματσιούλις 5.

Από prasinanea

Παναθηναϊκός - Αναγέννηση Νέου Ρυσίου 79-65

Με ένα διαστημικό τέταρτο δεκάλεπτο, η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού επικράτησε 79-65 της μαχητικής Αναγέννησης Νέου Ρυσίου.
Στο σημείο που φάνηκε ότι θα μετέτρεπε το παιχνίδι σε ντέρμπι, η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού πάτησε το πόδι στο... γκάζι και επικράτησε εύκολα 79-65 της Αναγέννησης Νέου Ρυσίου στον "καυτό" Τάφο του Ινδού.
Οι πράσινες της Γιασεμή Σιαμαντούρα δεν είχαν καλή απόδοση στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, με αποτέλεσμα το σκορ να είναι 49-47. Όμως με ένα επιμέρους σκορ 30-18 στην τελευταία περίοδο και με κορυφαίες τις Ντέλβα και Γέμελος, πήρε το ροζ φύλο αγώνα.
Άξιος συμπαραστάτης των πρωταθλητριών ήταν ήταν ο κόσμος του Τριφυλλιού, αφού για ακόμα ένα παιχνίδι συμπαραστάθηκε και αποτέλεσε τον 6ο παίκτη.

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 29-31, 49-47, 79-65.
 
Παναθηναϊκός (Σαμαντούρα): Καλέντζου 13 (1), Γέμελος 17 (2τρ., 9 ριμπ.), Μαγκλάρα 4, Κοσμά 9, Σλούκα 3 (1), Δίελα 6, Καβάσιλα 4, Ντέλβα 23 (11 ρ.).
Αναγέννηση Ν. Ρυσίου (Καφαντάρη): Μαραγκού, Αυτζή 16 (3), Γράψα 2, Μούρτου 6, Σταυρίδου 18 (4), Μπάμπικερ, Σταυροπούλου, Γαβριλόβσκα 10, Καζαντζή, Σκιαδοπούλου 10, Ρούση 3 (1).

Από prasinanea