26/10/13

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0 σετ, ξυπνήστε ή διαλύστε το μπουρδέλο!

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε καλύτερη εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια αλλά και πάλι πλήρωσε τα λάθη του και τα κενά διαστήματα που είχε και γνώρισε την ήττα με 3-0 σετ από την ΑΕΚ στη Γλυφάδα.
Το ματς:
Βελτιωμένη ήταν η εικόνα του Παναθηναϊκού στο ματς με την ΑΕΚ, ωστόσο αυτό δεν έφτανε για τους πράσινους.
Σε ένα ακόμα παιχνίδι το Τριφύλλι έκανε σωστά πολλά πράγματα, αλλά μόλις χαλούσε η υποδοχή του άνοιγαν οι ασκοί του Αιόλου και το ένας λάθος διαδεχόταν το άλλο. Χαρακτηριστικά είναι όσα έγιναν στο δεύτερο σετ. Όπου οι παίκτες του Λάιου τα έκαναν όλα τέλεια, προηγήθηκαν με έξι πόντους (13-7) και όμως το έχασαν το σετ και μάλιστα εύκολα.
Εκείνο που πρέπει να φτιάξει ο Παναθηναϊκός οπωσδήποτε είναι το κομμάτι της συγκέντρωσης και αυτό της ψυχολογίας. Αν γίνουν αυτά τότε τα υπόλοιπα θα έρθουν.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι όλα κρίθηκαν στο κομμάτι του σερβίς και της υποδοχής. Η ΑΕΚ πήρε 9 άσους και χάλασε την υποδοχή του Τριφυλλιού.

Από prasinanea

Τα σετ : 3-0 (25-21, 25-22, 25-20)

ΑΕΚ (Γιώργος Κλαρούδας): Τόρρες 6 (3/4 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Γκένς 3 (1/3 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Παγιάν 14 (11/23 επ, 2 άσσους , 1 μπλοκ), Ρουμελιωτάκης 5 (4/6 επ, 1 άσσος), Παπακυριακού 3 (1/6 επ, 2 μπλοκ), Πέτρογλου 11 (7/17 επ, 2 άσσους, 2 μπλοκ) / Γκούζντα (λ, 62% υπ), Μαντέκας 9 (9/13 επ), Καλαϊτζίδης, Τοκάνης, Κρέτσης, Παπαδόπουλος.
Παναθηναϊκός (Γιάννης Λάιος): Στιβαχτής 4 (3/4 επ, 1 μπλοκ), Πενόλιο 3 (2/17επ, 1 άσσος), Αμορόσο 7 (5/10 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Μούρ 4 (3/6 επ, 1 άσσος), Μπέλλος 12 (12/23 επ, 1 μπλοκ), Καριπίδης 14 (14/25 επ)/ Κουρούπης (λ, 69% υπ), Λιόντας, Καπίρης, Μανιόπουλος, Μαδούρας, Πολυχρονιάδης.

* Εντάξει η ΑΕΚ μπορεί να έδειξε πως βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο, όμως αυτή η αποκαρδιωτική εικόνα του Παναθηναϊκού πολύ απλά ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Βρισκόμαστε ιστορικά σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι, από πέρυσι μάλιστα, όπου από τη μία φαίνεται στο βάθος η διάλυση και από την άλλη η πολλή απαιτούμενη δουλειά στην ύστατη προσπάθεια να αποφευχθεί το μοιραίο..
Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός, για πολλοστή φορά την τελευταία διετία, έχασε ένα «δικό του» σετ. Συγκεκριμένα στο δεύτερο σετ, βλέποντας τον αγώνα θα έλεγε κανείς ότι θα καταλήξει εύκολα στους πράσινους, όμως κάτι τέτοιο δε συνέβη, αφού η ΑΕΚ είχε ήδη γυρίσει το παιχνίδι...  με το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ! 
Επιπολαιότητα, ψυχολογία στο ναδίρ, παιδικά λάθη είναι σημεία του πράσινου παιχνιδιού που πρέπει να διορθωθούν... χθες, αν θέλουμε να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες.

Παναθηναϊκός - Ιπποκράτης 79-65

Τα κορίτσια του Παναθηναϊκού δεν συνάντησαν καμία απολύτως δυσκολία κόντρα στον Ιπποκράτη και πήραν τη νίκη με 79-65 στην επιστροφή τους στον "Τάφο του Ινδού". Εξαιρετικός επιθετικός πλουραλισμός για το Τριφύλλι.
Το ματς:

Η Γιασεμή Σαμαντούρα άρχισε το παιχνίδι με τις Μαγκλάρα, Καλέντζου, Δίελα, Κοσμά και Ντέλβα.
Από την αρχή του παιχνιδιού οι πράσινες έδειξαν ότι δεν είχαν όρεξη για παιχνίδια. Παίζοντας συγκεντρωμένα από το πρώτο λεπτό και εκμεταλλευόμενες στο έπακρο τις αδυναμίες του Ιπποκράτη οι παίκτριες του Τριφυλλιού επέβαλαν τον ρυθμό τους.
Μαγκλάρα και Καλέντζου οργάνωναν και Ντέλβα και Κοσμά εκτελούσαν με τον Παναθηναϊκό να χτίζει από το πρώτο δεκάλεπτο μία διαφορά η οποία ήταν κοντά στους δέκα πόντους. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα ήταν ανάλογη με τις Κεχαγιά και Ράσιντ να κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν τον Ιπποκράτη κοντά στο σκορ.
Το 45-35 του πρώτου ημιχρόνου αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα ο οποίος χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη ευστοχία των δύο ομάδων (κυρίως του Παναθηναϊκού), αλλά και την υπεροχή των πράσινων κάτω από τα δύο καλάθια.
Καθάρισε και ξεκουράστηκε...
Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Οι πράσινες έσφιξαν την άμυνά τους παραμένοντας όμως στους ίδιους ρυθμούς στην επίθεση.
Έτσι, σιγά σιγά η διαφορά άρχισε να μεγαλώνει και να βρίσκεται κοντά στους 20 πόντους. Ντέλβα και Κοσμά έκαναν πάρτι κάτω από τα δύο καλάθια χωρίς να έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα. Την ίδια ώρα Κεχαγιά και Ράσιντ συνέχισαν να παλεύουν αλλά αυτό δεν έφτανε.
Με τη διαφορά να είναι σταθερά πάνω από τους 15 πόντους η Γιασεμή Σαμαντούρα βρήκε την ευκαιρία να ξεκουράσει αρκετές παίκτριες της δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες της. Παρ'όλα αυτά η εικόνα του ματς δεν άλλαξε και αν δεν χαλάρωναν λίγο προς το τέλος οι πράσινες σίγουρα θα ήταν μεγαλύτερη η διαφορά.
Το τελικό 79-65 βρήκε τις πράσινες να παίρνουν το πιο ζεστό χειροκρότημα των περίπου 600 φίλων τους που βρέθηκαν στον "Τάφο του Ινδού".

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 45-35, 66-49, 79-65

Παναθηναϊκός: Καλέντζου 13 (1), Μαγκλάρα 12, Δίελα 2, Κοσμά 14 (1), Ντέλβα 17, Καβάσιλα 8, Σλούκα 8, Χριστινάκη 2, Θεολόγου 1, Χρονοπούλου 2.

Από prasinanea

25/10/13

Παναθηναϊκός - Λαμποράλ Κούτσα 95-74, ασύλληπτο επιθετικό σόου!

Κάνοντας ρεκόρ τριπόντων (18) ο Παναθηναϊκός δεν συνάντησε κανένα απολύτως πρόβλημα απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα και επικράτησε με 95-74. Στους 21 σταμάτησε ο Μπράμος με 7 τρίποντα.
Το ματς:
Ο Αργύρης Πεδουλάκης άρχισε το παιχνίδι με τους Διαμαντίδη, Ούκιτς, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε.
Με ένα καλάθι του Πλέις η Λαμποράλ προηγήθηκε με 2-0 για να ακολουθήσει ένα επί μέρους 7-0 για τους πράσινους (με πέντε πόντους από τον Ματσιούλις). Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν με την άμυνα ζώνης να κρατηθούν στο ματς και να προστατευθούν από τη φθορά των φάουλ.
Στην επίθεση έξω από τη γραμμή του τριπόντου να παίρνουν πόντους. Στην αντίπερα όχθη οι πράσινοι κράτησαν την μπάλα μακριά από τον Πλάις και με επιθετική πολυφωνία άρχισε να χτίζει μια διαφορά η οποία έφτασε για πρώτη φορά στο +10 στο 8' (20-10). Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με ένα τρίποντο από τον Μπράμο σε νεκρό χρόνο και το σκορ στο 26-16.
Σε έναν άτυπο διαγωνισμό τριπόντων εξελίχθηκε το δεύτερο δεκάλεπτο για τις δύο ομάδες. Ειδικά τα πρώτα λεπτά της περιόδου οι πράσινοι εκμεταλλευόμενοι τα ελεύθερα σουτ που τους έδιναν οι Ισπανοί έχτισαν μια διαφορά με τους Μπράμο και Κάρι να πυροβολούν.
Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε με τον Παναθηναϊκό να παίρνει πόντους και μέσα από τη ρακέτα με τους Μπατίστ και Φώτση. Η διαφορά ήταν συνέχεια κοντά στους 20 πόντους με τους φιλοξενούμενους να κάνουν ένα επί μέρους σκορ 5-0 στο τέλος της δεύτερης περιόδου και να την κατεβάζουν στους 15 με το 50-35 να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
Χαρακτηριστικά της εικόνας του αγώνα ήταν τα 10/22 τρίποντα για τον Παναθηναϊκό, 8/13 δίποντα, 9-5 ριμπ., 4 λάθη και οι 16 ασίστ.
Συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και έκαναν διπλό ρεκόρ
Οι της Βιτόρια συνέχισαν την άμυνα ζώνης, στην εκκίνηση της τρίτης περιόδου και οι "πράσινοι" συνέχισαν τα τρίποντα. Με δυο του Διαμαντίδη και ένα του Ματσιούλις, εμφανίστηκε το 59-35 (22.30'') στον πίνακα, με τους Λάσμε και Γκιστ να καρφώνουν για το 63-40 (23.37''). Στο επόμενο λεπτό, ο ΠΑΟ έχασε την αυτοσυγκέντρωση του, έκανε λανθασμένες επιλογές (μαζί και υπέρβαση στα σουτ από τα 6.75) και η Λαμποράλ μείωσε σε 63-47 (24.30''), για να καλέσει ο Πεδουλάκης τάιμ άουτ και να θυμίσει τη σημασία της συγκέντρωσης. Οι παίκτες του άρχισαν να "σπάνε" τη ζώνη και από μέσα, με το 70-49 (26.20'' -με διαδοχικές πτήσεις του Γκιστ και τον Διαμαντίδη να μοιράζει) να είναι ενδεικτικό. Ο Μπράμος συνέχισε το βιολί του (6/9 τριπ., για το 73-51, 27.51''), ο Γέλινεκ ήταν η μόνη απειλή της Λαμποράλ (είχε 10π. σε ένα πεντάλεπτο, έως το 77-56, του 30').
Όταν σηκώθηκε ο Ούκιτς για να διαμορφώσει το 80-63 (32.20''), δημιούργησε νέο ρεκόρ τρίποντων του Παναθηναϊκού, στην Euroleague (είχε 15 και τα έκανε 16 και κυνηγούσε τη Σιένα των 19, για να γίνει κάτοχος του γενικότερου ρεκόρ στη διοργάνωση). Στα 50'' για τη λήξη, τότε που ο Ματσιούλις βρήκε τον Γιάνκοβιτς στα πλάγια και ο τελευταίος ευστόχησε στη λήξη της επίθεσης, ο ΠΑΟ έκανε 31 τις ασίστ του. Πράγμα που σήμαινε ότι έκανε νέο δικό του ρεκόρ (ήταν 30) και ισοφάρισε το καλύτερο της διοργάνωσης που άνηκε μέχρι αυτό το βράδυ στη Μακάμπι.

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 50-35, 77-56

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 21 (7), Κάρι 15 (3), Μπατίστ 5, Φώτσης 8, Ούκιτς 7 (2), Λάσμε 9, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 9 (3), Γκιστ 8, Γιάνκοβιτς 3, Παππάς, Ματσιούλις 8 (2).
Λαμποράλ Κούτσα (Σκαριόλο): Νοτσιόνι 23, Βαν Όστρουμ 1, Ντιοπ, Χοτζ 15, Πλάις 10, Ερτέλ 5, Γέλινεκ 17, Κοσέρ 3. 

Από prasinanea

* Παράλληλα με την πάντα καλή του άμυνα ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα έπαιξε ένα από τα καλύτερα επιθετικά του παιχνίδια στην Ευρωλίγκα διαλύοντας τους Ισπανούς από τα 6,75! Τα 17 τρίποντα (7 από τον «καυτό» Μπράμος) πλησίασαν όσο ποτέ το ρεκόρ των 10 της Σιένα, όμως ήταν υπεραρκετά για να υπογράψουν μια λαμπρή μπασκετική παράσταση, η οποία συμπληρώθηκε από τις 31 τελικές πάσες (εδώ ισοφαρίστηκε το ρεκόρ που είχε η Μακάμπι)!
Ένα ξέσπασμα λοιπόν που αναζητούσε η ομάδα, μετά τις ήττες από γαύρο και Λιέτουβος, ήρθε στην «καταπράσινη» Κύπρο, με τον Εξάστερο να μπαίνει σιγά σιγά στο δρόμο που θέλει τόσο ο κόουτς όσο και οι οπαδοί του.

22/10/13

Παναθηναϊκός - Πανελευσινιακός 74-35

Ο Παναθηναϊκός ανεβάζοντας κατακόρυφα στροφές στο δεύτερο ημίχρονο επιβλήθηκε με 74-35 επί του Πανελευσινιακού στο ΟΑΚΑ και πλέον ετοιμάζεται για το ματς με την Λαμποράλ Κούτσα.
Το ματς:
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τους Ούκιτς, Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Γκιστ και Μαυροκεφαλίδη στην πεντάδα του, έχοντας σαφή διάθεση να τρέξει και να προηγηθεί στο σκορ. Στο 4' βρέθηκε μπροστά με 8-4, έχοντας χάσει πάντως αρκετά σουτ έξω από τα 6.75μ. (1/7), ενώ την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι αντιμετώπιζαν επιθετικά προβλήματα, ενώ είχαν και πολλά λάθη (6). Ο Παπαμακάριος μείωσε σε 13-6 στο 7.30'' δίνοντας μία ανάσα μετά από ώρα στην ομάδα του και το 18-8 του α΄δεκαλέπτου έγραψε ο Κάρι με βολές.
Με ένα επιμέρους 8-2 η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 16 πόντους (26-10), με τον Πεδουλάκη να δοκιμάζει σχήματα και να έχει τους Διαμαντίδη, Μπράμο, Γιάνκοβιτς στην περιφέρεια. Οι "πράσινοι" πάντως εγκλωβίστηκαν στη συνέχεια στα λάθη τους και στις κακές τους επιθετικές επιλογές, δεχόμενοι ένα σερί 8-0 (26-18). Έκτοτε οι "πράσινοι" αντέδρασαν κι έφυγαν για τα αποδυτήρια στο +11 (32-21), σε ένα 20λεπτο που έγιναν ήδη 22 λάθη (8-14).
Στην επανάληψη, οι "πράσινοι" μπήκαν αποφασισμένοι να καθαρίσουν το παιχνίδι. Ένα επιμέρους 14-2 ήταν αρκετό για να εκτοξεύσει τη διαφορά στο +23 και να δώσει την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να προηγηθεί με νταμπλ σκορ (46-23). Όχι μία, αλλά δύο φορές, καθώς βρέθηκε μπροστά επίσης με 52-26, πριν τελικά ο Γκιστ με μία βολή γράψει το 57-29 του γ' δεκαλέπτου.
Από εκεί και πέρα ήταν θέμα χρόνου το πότε θα ξεπερνούσε η διαφορά τους 30 πόντους... Με πέντε σερί πόντους από τον Γιάνκοβιτς γράφτηκε 62-29 στο 33', ενώ ο ίδιος κάρφωσε για το 66-29. Στα 5.57'' πριν το τέλος του αγώνα ο Πινγκ Σανγκ αποθεώθηκε περνώντας στο παρκέ και καταχειροκροτήθηκε στο καλάθι που πέτυχε από τα 6 μέτρα. Ο Διαμαντίδης έγραψε το 70-35 στο 38', ενώ το τελικό 74-35 διαμόρφωσε ο Σανγκ.

Τα δεκάλεπτα: 18-8, 32-21, 57-29, 74-35

Παναθηναϊκός: Μπράμος 4, Κάρι 7, Φώτσης, Ούκιτς 5, Λάσμε 5 (8ρ), Μαυροκεφαλίδης 11 (4 α), Διαμαντίδης 11 (6 α, 3κλ), Γκιστ 4, Παππάς 6, Γιάνκοβιτς 12 (11ρ), Σανγκ 4, Ματσιούλις 5.
Πανελευσινιακός (Σκαραφίγκας): Νίκου 2, Παπαμακάριος 7(1), Ρέιλι 4, Δημάκος, Τζόουνς 7(1), Μαγκουνής 2, Φαγιέ 7(1), Μελισσαράτος, Τέρνερ 4, Μάντζαρης 2, Αβραμίδης, Χουχούμης.

Από prasinanea

* Δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα για τον Παναθηναϊκό. Ένα... απαράδεκτο στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς φρεσκάδα, χωρίς τρεξίματα, χωρίς συνεργασίες και ομαδικές ενέργειες σε επίθεση και άμυνα. Και ένα πολύ καλό στο δεύτερο 20λεπτο, όπου η ομάδα έδειξε μέρος των δυνατοτήτων της. Με αλληλοκαλύψεις στην άμυνα, σοβαρότητα στο παιχνίδι της, αρκετά τρεξίματα, καλή κυκλοφορία της μπάλας και έναν.. σούπερ Γιάνκοβιτς, ήρθε το τελικό 74-35, για να ικανοποιήσει όσους βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ και.. τράβαγαν τα μαλλιά τους με το «θέαμα» των πρώτων 20 λεπτών.
Φυσικά δεν μπορούν να βγουν περαιτέρω συμπεράσματα από το ματς, κόντρα σε μια Ελευσίνα, που δύσκολα θα παραμείνει στην κατηγορία..
Επόμενη μάχη κόντρα στην όχι καλή τελευταία Κάχα, στην Κύπρο λόγω της τιμωρίας του ΟΑΚΑ, με κόσμο όμως, στην προσπάθεια για σεφτέ στις νίκες και στην Ευρωλίγκα.

20/10/13

Παναθηναϊκός - Πανθρακικός 1-2, άμυνα και Καπίνο.. γκρέμισαν «κάστρο» 65 αγώνων!

Το 500ο ματς του Παναθηναϊκού στο "Απόστολος Νικολαΐδης" δεν συνδυάστηκε με νίκη, αφού ο τυχερός Πανθρακικός με δύο γκολ σε δύο ευκαιρίες, επικράτησε 2-1. Ήττα στη Λεωφόρο μετά από έντεκα χρόνια.
 Ό,τι μπορούσε να πάει στραβά για τον Παναθηναϊκό το βράδυ της Κυριακής στο "Απόστολος Νικολαΐδης", πήγε... Σε ένα ματς που το έλεγχε σε όλη τη διάρκεια του, που ο Πανθρακικός ουσιαστικά απείλησε σε δύο ευκαιρίες, δέχτηκε δύο γκολ από δικά του λάθη και ολιγωρίες και ηττήθηκε 1-2.
Στο 500ο παιχνίδι του στο "Απόστολος Νικολαΐδης" στην Α' Εθνική, μετά από 65 αήττητα ματς στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ο Παναθηναϊκός αποχώρησε με σκυμμένο το κεφάλι.
Η διακοπή φαίνεται πως επηρέασε τους ποδοσφαιριστές του Γιάννη Αναστασίου, αφού με εξαίρεση τον Μπεργκ στο πρώτο μέρος, οι επιθετικογενείς δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα. Ο ρυθμός της ομάδας διατηρήθηκε σε καλά επίπεδα, αλλά έλειψαν οι συνδυασμοί και οι συνεργασίες.
Τουλάχιστον, στο σφύριγμα της λήξης, οι 10.000 οπαδοί χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές και έδειξαν ότι η δυνατή σχέση που έχει σφυρηλατηθεί, θα διατηρηθεί και θα ωφελήσει το σύλλογο σε μία δύσκολη χρονιά που θα έχει διακυμάνσεις.
Μία φάση, ένα γκολ
Ο Παναθηναϊκός άρχισε το ματς με τον Καπίνο γκολκίπερ, τους Σίλντεφελντ, Τριανταφυλλόπουλο στο κέντρο της άμυνας, τον Μαρινάκη στο δεξί άκρο, τον Νάνο στο αριστερό άκρο, τον Μέντες αμυντικό χαφ, τους Ζέκα και Πράνιτς κεντρικούς μέσους, τον Ατζαγκούν δεξί εξτρέμ, τον Κλωναρίδη αριστερό και τον Μπεργκ στην κορυφή της επίθεσης.
Από την αρχή ο Παναθηναϊκός άρχισε επιθετικά και στα πρώτα δευτερόλεπτα ο Κλωναρίδης πλάσαρε στην περιοχή, αλλά μπλόκαρε ο Σέρεμετ. Στο 7’ ο ίδιος παίκτης γύρισε τη μπάλα, αλλά ο Μπεργκ υπό την πίεση του Μίκουλιτς δεν πλάσαρε σωστά. Στο 11’, ο Μαρινάκης μπήκε στην περιοχή, βρήκε τον Κλωναρίδη, όμως αυτός έκανε κακό κοντρόλ.
Ο Πράνιτς εκτέλεσε ένα κόρνερ από αριστερά στο 17’, στο δεύτερο δοκάρι ο Μαρινάκης έκανε την κεφαλιά αφύλακτος αλλά αστόχησε. Ωστόσο, ο Πανθρακικός «χτύπησε» στην κόντρα στο 18’, όταν ο Ντιόγκο έκανε την κεφαλιά, ο Ζεκίνια ανενόχλητος έκανε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο.
Ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να απαντήσει αμέσως, αλλά το σουτ του Ζέκα μετά την τρομερή τρίπλα στους Μίκουλιτς και Παπαγεωργίου, απέκρουσε ο Σέρεμετ. Στο 23’ ο Μαρινάκης σέντραρε αλλά ο Ατζαγκούν δεν έπιασε καλά την κεφαλιά. Οι Θρακιώτες ήταν επικίνδυνοι στην κόντρα και ο Ρομέου σούταρε συρτά στο 26’, όμως ο Καπίνο απέκρουσε.
Ο ρυθμός έπεσε για μερικά λεπτά και πέρασε ένα δεκάλεπτο μέχρι να απειλήσει ξανά. Ο Πράνιτς σούταρε με φάλτσο και ο Σέρεμετ απέκρουσε δύσκολα. Η εξέδρα «αγρίεψε» γιατί οι παίκτες του Πανθρακικού έπεφταν χωρίς λόγο, αλλά οι πράσινοι δεν τσίμπαγαν για το φερ πλέι… Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να διατηρήσουν το 0-1 στο ημίχρονο.
Τον ξέχασε ο Νάνο
Ο Παναθηναϊκός άρχισε το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές και μόλις στο 46’, ένα χλιαρό σουτ του Μπεργκ κατέληξε στην αγκαλιά του Σέρεμετ. Στο 49’ ο Πανθρακικός έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία, όταν ο Κάσας βρέθηκε αφύλακτος μπροστά από τον Καπίνο, αλλά πλάσαρε στο δοκάρι και ο Ατζαγκούν, ο οποίος πρόλαβε, απομάκρυνε.
Η νευρικότητα του Παναθηναϊκού διατηρήθηκε και στο 53’, ο Ζεκίνια σούταρε μέσα στην περιοχή, αλλά αστόχησε. Ενδιάμεσα, ο Φιγκερόα είχε αντικαταστήσει τον Ατζαγκούν και πήγε δίπλα στον Μπεργκ. Η επόμενη κίνηση του Αναστασίου ήταν η είσοδος του Ντίνα στο 60’, αντί του Κλωναρίδη.
Στο 63’ έγινε η φάση του αγώνα… Ο Τριανταφυλλόπουλος σούταρε από κοντινή απόσταση, ο Σέρεμετ απέκρουσε εντυπωσιακά και στο ριμπάουντ, ο Μαρινάκης ανατράπηκε από τον Μίκουλιτς. Αρχικά, ο Κουκουλάκης έδειξε το πέναλτι, αλλά με υπόδειξη του επόπτη, σημείωσε τον ανατραπέντα πράσινο σε ένα ανύπαρκτο οφσάιντ…
Το γήπεδο πήρε «φωτιά» και στο 68’, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε! Από τον πεσμένο Μπεργκ, η μπάλα έφτασε στον Φιγκερόα και αυτός με «εκτέλεση» σκόραρε! Δύο λεπτά αργότερα, ο Πανθρακικός βγήκε ξανά στην κόντρα, όμως ο Καπίνο μπλόκαρε το σουτ του Κάσας. Τελικά, το κατάφερε στο 75’, όταν ο Κάσας εκτέλεσε το φάουλ, ο Νάνο έχασε τον Ρομέου και αυτός αξιοποίησε την κακή έξοδο του Καπίνο και σκόραρε με κεφαλιά.
Στο 80’, ο Μπεργκ σούταρε με δύναμη, η μπάλα κόντραρε στον Έμποου και κατέληξε χιλιοστά άουτ. Μετά από ένα λεπτό, ο Αμπεϊντ πήρε τη θέση του Μαρινάκη, στην τελευταία πράσινη αλλαγή. Παρ’ όλες τις προσπάθειες των πράσινων όμως, τίποτα δεν άλλαξε στα επόμενα λεπτά.

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντεφελντ, Μαρινάκης (81’ Αμπεΐντ), Νάνο, Μέντες, Ζέκα, Πράνιτς, Ατζαγκούν (51’ Φιγκερόα), Κλωναρίδης (60’ Κλωναρίδης), Μπεργκ.
Πανθρακικός: Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ντιόγκο, Μίκουλιτς, Ζεκίνια (79’ Χασομέρης), Κάσας (86’ Χρήστου), Έμποου, Μπαϊκαρά, Ρομέου, Σαρακατσάνος, Λαδάκης.

Από prasinanea

* Μπορεί να μην ήταν κακός συνολικά, ο Παναθηναϊκός όμως πλήρωσε τα λάθη της άμυνας και του Καπίνο και ηττήθηκε από τον Πανθρακικό, ενώ το χειρότερο είναι ότι έχασε το αήττητο της Λεωφόρου, που κρατούσε από το 2002, εδώ και 65 αγώνες..
Αγνώριστος πραγματικά ο Καπίνο σχετικά με την προ δύο ετών «αποκάλυψη», ενώ σε απογοήτευση βγαίνει και ο Σίλντεφελντ, ο οποίος προοριζόταν για «βράχος» της άμυνας.
Πλέον η πίεση και ενόψει Ολυμπιακού αυξάνεται επικίνδυνα...

Παναθηναϊκός - Παμβοχαϊκός 0-3 σετ, δυστυχώς μία από τα ίδια...

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στην κατάμεστη Κυψέλη με 3-0 σετ από τον Παμβοχαϊκό αφού προδόθηκε σε σημαντικά σημεία του παιχνιδιού από την υποδοχή του. Βελτιώθηκαν, αλλά θέλουν δουλειά στα κρίσιμα σημεία οι πράσινοι.
Το ματς:

Δύο πρόσωπα παρουσίασε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Παμβοχαϊκό.
Οι πράσινοι μπήκαν νωθρά στο πρώτο σετ στο οποίο κάνοντας πολλά λάθη στην υποδοχή ηττήθηκαν εύκολα. Το Τριφύλλι ήταν κοντά στο σκορ μέχρι τα μισά του σετ αλλά στη συνέχεια ο Παμβοχαϊκός με πρωταγωνιστές τους Ντουσάρμ και Κανέλλο το πήρε εύκολα με 25-16.
Στα επόμενα δύο σετ είχαμε μάχες πόντο με πόντο. Το Τριφύλλι ανέβασε στροφές, βελτιώθηκε στο μπλοκ κυρίως με τον Μουρ (6 πόντοι και οι 6 με μπλοκ) και πάλεψε τόσο το δεύτερο όσο και το τρίτο σετ. Τελικά όμως τα λάθη που έκαναν οι πράσινοι στην υποδοχή σε κρίσιμα σημεία έδωσαν τη νίκη στους φιλοξενούμενους.
Συνολικά σε τρία σετ ο Παναθηναϊκός έδωσε 30 πόντους από λάθη στον Παμβοχαϊκό, ενώ την ίδια ώρα οι πράσινοι δεν είχαν απάντηση στα σερβίς των φιλοξενούμενων. Κάπως έτσι, το Τριφύλλι έχασε το δεύτερο σετ με 25-22 και το τρίτο με 26-24 παρά το γεγονός ότι προσπάθησε να κάνει μια μεγάλη ανατροπή.
Αντί επιλόγου θα αναφέρουμε τα παρακάτω... Μπορεί ο Παναθηναϊκός να περνά μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας του. Μπορεί να έχει μεγάλα χρέη. Αυτό, όμως, δεν επιτρέπει σε κανένα αθλητή της σειράς να έχει επί σειρά ετών τόσο προκλητική συμπεριφορά.
Στη Γλυφάδα έλεγε στον κόσμο "ελάτε να τα πούμε έξω", στο Μετς προκαλούσε και στην Κυψέλη αυτή τη φορά πάλι τα ίδια.... Κάποιος πρέπει να τον μαζέψει επιτέλους.

Τα σετ:
16-25, 22-25, 24-26

Παναθηναϊκός (Λάιος): Στιβαχτής 4 (1/2 επ., 3 μπλοκ), Πενόλιο 5 (5/9 επ., 45% υποδ.), Αμορόσο 4 (2/5 επ., 1 μπλ.), Μουρ 6 (6 μπλοκ), Μπέλος 11 (9/25 επ, 1 ασ., 1 μπλ), Καριπίδης 8 (8/19 επ, 62% υποδ), Κουρούπης 73% υποδ., 64% αρ.) / Καπίρης 1, Μανιόπουλος 1, Μαδούρας, Πολυχρονιάδης.
ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Ζαλμάς): Κράουσε 7 (2/3, 3ασ), Τζιουστινιάνο, Κουζούνης 6 (4/10, 1ασσος, 1μπλοκ), Ντουσάρμ 16(14/33, 2 μπλοκ), Κανέλλος 15 (8/9, 4 μπλοκ, 3ασσος),  Ζήσης (λ. 42 - % υπ., 26% άριστες υπ.), Π.Παπαδόπουλος  7 (5/11, 1μπλοκ, 1ασσος),  Δρογκάρης, Ασπιώτης 2(1μπλοκ), Χρ.Παπαδόπουλος  3 (2ασσους,  1μπλοκ).

Από prasinanea

* Εντάξει δεν περιμένουμε.. μαγικά, αλλά δυστυχώς στο ματς με τον Παμβοχαϊκό είχαμε μία από ίδια για τον Παναθηναϊκό, δηλαδή κακή εικόνα. Όπως έχουμε επισημάνει πολλάκις, θα πρέπει αν μη τι άλλο να παρουσιάζεσαι ανταγωνιστικός εντός έδρας, ώστε να ελπίζεις σε κάτι καλό. Η Κυψέλη ήταν ξανά γεμάτη όμως ο κόσμος έφυγε και πάλι με σκυφτό κεφάλι.
Η ομάδα θέλει πολλή δουλειά, πρέπει να βελτιώσει κάποιες τρανταχτές αδυναμίες, με κυριότερη την αντίδραση στα καίρια σημεία ενός αγώνα...