14/6/10

5ος όμιλος, 1η αγωνιστική: Ολλανδία - Δανία 2-0, Ιαπωνία - Καμερούν 1-0


 Οι "Οράνιε" μπήκαν με το δεξί στο Mundial. Στο πρώτο ματς του 5ου ομίλου που διεξήχθει στο "Σόκερ Σίτι Στέιντιουμ" του Γιοχάνεσμπουργκ η Ολλανδία κέρδισε με 2-0 τη Δανία και έκανε το μεγάλο βήμα για πρόκριση -φυσικά- αλλά και για την πρωτιά στον όμιλο.
 Βέβαια η τύχη ήταν με το μέρος των Ολλανδών, καθώς το αυτογκόλ του Άγκερ με το οποίο έγινε το 1-0 στο 46' ουσιαστικά έκοψε τα πόδια των Δανών. Μέχρι εκείνο το σημείο το ματς ήταν κακό και χωρίς φάσεις. Η ομάδα του Μπερτ φαν Μαρβάικ είχε σχετικά τον έλεγχο από την έναρξη του αγώνα αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Από την άλλη η ομάδα του Μόρτεν Όλσεν ήταν αμυντικά στημένη και έδινε παράλληλα χώρους στους Ολλανδούς. Επιθετικά ήταν ανύπαρκτη όμως και ήταν θέμα χρόνου να πάθει τη ζημιά εάν οι Ολλανδοί ανέβαζαν την απόδοσή τους. Κάτι που δεν έγινε ποτέ, αφού με τη σέντρα στο β' ημίχρονο ένα απίθανο αυτογκόλ με καραμπόλα των Σκανδιναβών έβαλε μπροστά τους "Οράνιε" και από κει και πέρα η Ολλανδία απελευθερώθηκε και έπαιξε ωραία μπαλίτσα, έκανε φάσεις και έφτασε στο 2-0 λίγο πριν τη λήξη με τον Κάιτ. Δεδομένου μάλιστα ότι απουσίαζε ο Ρόμπεν, δεν έπαιξε ο Χούντελααρ και κάποια στιγμή αντικαταστάθηκαν οι Φαν Πέρσι, Φαν ντερ Φάαρτ, οι Ολλανδοί απέδειξαν ότι έχουν τις δυνατότητες να παίξουν ωραίο ποδόσφαιρο και να φτάσουν ψηλά στη διοργάνωση. Ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ ήταν ο MVP του αγώνα.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:
 Ολλανδία (Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βίελ, Χέιτινγκα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ, Φαν Μπόμελ, Κάιτ, Ντε Γιονγκ (88' Ντε Ζέεουβ), Φαν Πέρσι (77' Άφελαϊ), Σνάιντερ, Φαν ντερ Φάαρτ (67' Έλια).

 Δανία (Μόρτεν Όλσεν): Σόρενσεν, Κρ. Πόουλσεν, Κιάερ, Άγκερ, Γιάκομπσεν, Γιόργκενσεν, Μπέντνερ (62' Μπέκμαν), Κάλενμπεργκ (73' Έρικσεν), Σ.Μ. Πόουλσεν, Ρόμενταλ, Ενεβόλτσεν (56' Γκρόνκιερ).



 Μίνι έκπληξη είχαμε στο δεύτερο ματς του 5ου ομίλου. Στο "Φρι Στέιτ Στέιντιουμ" του Μπλεμφοντέιν η Ιαπωνία κέρδισε 1-0 το φιλόδοξο Καμερούν και ισοβαθμεί με την Ολλανδία στους 3 βαθμούς, αφήνοντας Καμερούν και Δανία χωρίς βαθμό.
 Λίγο πριν το ματς ο Σάμουελ Ετό δήλωσε ότι το Καμερούν διαθέτει πολύ καλή ομάδα και πως μπορεί να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Καθένας με τα όνειρα του...
 Πάντως το Καμερούν μπήκε δυνατά και δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες. Οι Ιάπωνες ήταν πολύ καλά στημένοι στο γήπεδο και έδειχναν μία καλά δουλεμένη ομάδα από τον Τακέσι Οκάντα. Το Καμερούν πίεζε λοιπόν και όλα έδειχναν ότι αργά ή γρήγορα θα πετύχαινε κάποιο γκολ, όμως οι Ιάπωνες άνοιξαν το σκορ με το αστέρι τους, τον Χόντα, ο οποίος αγωνίζεται στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στο δεύτερο ημίχρονο το Καμερούν ήταν και πάλι η ομάδα που είχε τις ευκαιρίες. Είχε μάλιστα και δοκάρι αλλά η καλή αμυντική προσπάθεια της Ιαπωνίας λειτούργησε μέχρι το τέλος για να φέρει τους Ασιάτες στην κορυφή του ομίλου και τους Αφρικανούς να πάνε στο ματς με τη Δανία, όπου ο χαμένος θα βρεθεί σε πολύ δυσμνενή θέση, ειδικά αν είναι το Καμερούν.
 MVP του αγώνα φυσικά ο Χόντα, ενώ για το Καμερούν μεγάλο παιχνίδι έκανε το αριστερό μπακ της Τότεναμ, Εσού Εκοτό.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:
 Ιαπωνία (Τακέσι Οκάντα): Καβασίμα, Άμπε, Κομάνο, Τούλιο, Ναγκατόμο, Έντο, Ματσούι (69' Οκαζάκι), Οκούμπο (82' Γιάνο), Χασέμπε, Χόντα, Νακαζάβα.

 Καμερούν (Πολ Λε Γκεν): Σουλεϊμανού, Ασού-Εκοτό, Νκουλού, Μπασόνγκ, Ετο'ό, Μακούν (75' Νιτάπ), Τσούπο-Μοτίνγκ (75' Τσούπο-Μοτίνγκ), Ουεμπό, Εγιόνγκ, Μπιά, Ματίπ (63' Εμανά).

Δεν υπάρχουν σχόλια: