7/12/13

3η σερί νίκη οι γυναίκες, ήττα ξανά οι άντρες στο βόλεϊ...

Οι πράσινες δεν δυσκολεύτηκαν ούτε στο παιχνίδι κόντρα στον Ηρακλή, επιβλήθηκαν με 3-0 σετ και πήραν την τρίτη τους σερί νίκη.
Σε περίπατο μετέτρεψαν οι πράσινες το παιχνίδι τους με τον Ηρακλή.
Το Τριφύλλι επιβλήθηκε με 3-0 σετ και πήρε τη δεύτερη νίκη του μέσα σε δύο εβδομάδες στο Κατσάνειο, αφού μετά το 3-1 επί των Μακεδόνων, οι πράσινες κέρδισαν με 3-0 τον Ηρακλή.
Η αναμέτρηση στα πρώτα δύο σετ ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Οι πράσινες επέβαλλαν πλήρως το ρυθμό τους και δίχως να δυσκολευτούν τα πήραν με 14-25 και 15-25.
Στο τρίτο σετ οι πράσινες χαλάρωσαν και επέτρεψαν στις γηπεδούχε να διεκδικήσουν το σετ. Ο Ηρακλής επέστρεψε στο ματς και με φοβερή πίεση στο σερβίς έφτασε στο 24-23 (με άσο της Ελένης Κωνσταντινίδου).
Ο Παναθηναϊκός όμως είχε και πάλι τις λύσεις κι αφού ‘έσπασε’ δύο κυανόλευκα σετ μπολ, με δύο πετυχημένες επιθέσεις της Ζένιας Τσίμα πήρε το σετ και τη νίκη.

Τα σετ: 14-25, 15-25, 26-28
Ηρακλής (Μίλεφ): Κωνσταντινίδου Αλ., Βέλλιου, Κυριακίδου, Κωνσταντινίδου Ελ., Στράντζαλη, Παπαστεφάνου, Αρτακιανού –λ / Αλτίνη.
Παναθηναϊκός (Ρoύσης): Γκούζου, Βασιλαντωνάκη, Καββαδία, Μερτέκη, Τσίμα, Μιλοβάνοβιτς, Κελεσίδου –λ / Μπίσκου.

Παναθηναϊκός - Κηφισιά 0-3

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε στην Κυψέλη μόνο για ένα σετ και στη συνέχεια παραδόθηκε στην Κηφισιά και ηττήθηκε με 3-0 σετ.
Ότι και να γράψουμε και πάλι για την ομάδα των ανδρών θα είναι λίγο.
Οι πράσινοι μπήκαν εξαιρετικά στο ματς. Έδειξαν ότι θα μπορούσαν όχι μόνο να πάρουν το σετ αλλά να διεκδικήσουν και το ματς, αλλά.... Το Τριφύλλι προηγήθηκε ακόμα και με 22-18, κατάφερε να χάσει το πρώτο σετ και στη συνέχεια κατέρρευσε.
Με το συγκεκριμένο τμήμα πρέπει να γίνει κάτι παρά τα στενά οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν. Μουρ και Αμορόσο είναι τραγικοί και πρέπει άμεσα να αντικατασταθούν. Αν όχι και οι δύο τουλάχιστον ο ένας. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Αμορόσο δεν πήρε ούτε έναν πόντο, ενώ ο Μουρ είχε πέντε.

Τα σετ: 24-26, 11-25, 14-25

Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 3 άσσους, 31 επιθέσεις, 2 μπλοκ και 16 λάθη αντιπάλων και της Κηφισιάς 7 άσσους, 36 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 26 λάθη αντιπάλων 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ(Γιάννης Λάιος): Γκάλιτς 12π (11/21 επ, 1 άσσος), Στιβαχτής 2 (1/2 επ, 1 άσσος), Αμορόσο, Μούρ 5 (4/5 επ, 1 μπλοκ), Μπέλλος 13 (12/24 επ, 1 άσσος), Καριπίδης 3 (2/8 επ, 1 μπλοκ) / Κουρούπης (λ, 21% υπ - 21% άριστες), Λιόντας, Καπίρης, Μανιόπουλος 1 (1/1 επ), Μαδούρας.
ΑΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ(Κώστας Αρσενιάδης): Νικολάκης 3π (2/2 επ, 1 μπλοκ), Σουλτανόπουλος 9 (3/4 επ, 1 άσσος, 5 μπλοκ), Ντε Σόουζα 9 (7/16 επ, 2 άσσοι), Πρωτοψάλτης 8 (5/9 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Παπαγγελόπουλος 8 (4/6 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Γιοβάνοβιτς 18 (15/20 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ) / Ταμπουρατζής (λ, 60% υπ - 20% άριστες), Κούνας, Ρούσσης, Καπέλλας.

Από prasinanea

Παναθηναϊκός - Ελληνικό 64-61, με εκπληκτική ανατροπή!

Οι κορίτσαροι του Παναθηναϊκού με μία μεγάλη ανατροπή και καταθέτοντας και την ψυχή τους στο γήπεδο επιβλήθηκαν με 64-61 του Ελληνικού παρά τις σημαντικές απουσίες. Τεράστια εμφάνιση από Καλέντζου, Μαγκλάρα, Κοσμά, Γέμελος και Ντέλβα. Απίστευτη συμπαράσταση από τον κόσμο.
Λύτρωσε τον Παναθηναϊκό η Καλέντζου (64-61)!
Ό,τι και να πει κανείς για αυτά τα κορίτσια είναι πραγματικά πάρα πολύ λίγο. Η τύχη τους έχει γυρίσει την πλάτη. Η Δίελα χάνει όλη τη χρονιά, η Σλούκα τραυματίζεται στην τελευταία προπόνηση κι όμως αυτές καταφέρνουν και νικούν στα ίσα επί του Ελληνικού.
Η ψυχή του Πρωταθλητή και ο μεγάλος αθλητικός εγωισμός των κοριτσιών του Παναθηναϊκού μίλησαν και οι πράσινες καταθέτοντας κάθε δύναμή τους  στο παρκέ πήραν μία σημαντική νίκη ενόψει της συνέχειας.

Το ματς:

Η Γιασεμή Σαμαντούρα ξεκίνησε με τις Καλέντζου, Μαγκλάρα, Γέμελος, Κοσμά και Ντέλβα.
Το Τριφύλλι μπήκε μουδιασμένα στο γήπεδο με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενες να πάρουν ένα μικρό προβάδισμα. Γρήγορα όμως οι πράσινες αντέδρασαν και κατάφεραν να κλείσουν την πρώτη περίοδο όντας μπροστά με 16-14.
Το δεύτερο δεκάλεπτο ανήκε στις φιλοξενούμενες. Με εξωπραγματικά ποσοστά ευστοχίας το Ελληνικό κατάφερε να τρέξει ένα επί μέρους σκορ 23-11 και να πάει προηγούμενο στα αποδυτήρια με 27-37.
Από το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου φαινόταν ότι ο Παναθηναϊκός ήθελε να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Οι πράσινες προσπαθούσαν κατέβαζαν τη διαφορά μέχρι τους 5 αλλά με καλάθια από τις Γκοτζή και της Μπαλτά οι φιλοξενούμενες κρατούσαν το προβάδισμα.
Κάπως, έτσι, το Ελληνικό μπήκε στην τελευταία περίοδο με το προβάδισμα στους 9 (43-52). Εκεί όμως μίλησε το πάθος των κοριτσιών του Τριφυλλιού. Με άμυνα για σεμινάριο (δέχτηκαν μόλις 9 πόντους στην τελευταία περίοδο) και με όλες τις παίκτριες να δίνουν λύση στην επίθεση ο Παναθηναϊκός έφερε το ματς στα ίσα.
Η Τούλα Καλέντζου με τρίποντο 10 δευτερόλεπτα από το τέλος έδωσε τη μεγάλη νίκη στις πράσινες με την Ντέλβα να παίρνει το πορτοφόλι της Τζόνσον στο τέλος.
Το να ξεχωρίσουμε κάποια από τα κορίτσια του Παναθηναϊκού θα ήταν άδικο αφού πραγματικά όλες όσες έπαιξαν έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 27-37, 43-52, 64-61

Παναθηναϊκός (Σαμαντούρα):
Καλέντζου 14 (3), Μαγκλάρα 8, Γέμελος 16 (2), Κοσμά 11 (3), Ντέλβα 13, Καββάσιλα, Χριστινάκη 2. 
Ελληνικό (Καπογιάννη): Γκοτζή 12, Χαλιβέρα 6 (2), Σταμάτη 14 (1), Σπυριδοπούλου 8 (1), Τζόνσον 10, Μπόνη, Μπαλτά 5 (1), Παντέλη, Νικολαΐδου 6.

Από prasinanea

Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας 69-63, ευτυχώς προκρίθηκε...

Ο Παναθηναϊκός με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζέιμς Γκιστ επιβλήθηκε με 69-63 του Ερυθρού Αστέρα στο ΟΑΚΑ και σφράγισε την πρόκριση για το Τοπ -16 της Ευρωλίγκας. Σημαντική βοήθεια και από Κάρι και Μπράμο.

Ο αγώνας
Με τους Ούκιτς, Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε ξεκίνησε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός ο οποίος ήταν αρκετά νευρικός κάνοντας δύο λάθη με το "καλημέρα", ενώ είχε και 0/4 σουτ. Αντίθετα οι Σέρβοι προηγούνταν ήδη με 6-0 όταν ο Πεδουλάκης αποφάσισε να περάσει στο παρκέ τους Κάρι και Μπατίστ. Οι δύο τελευταίοι έδωσαν ενέργεια στους "πράσινους", οι οποίοι πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ μετά από καλάθι του Μπατίστ (9-8 στο 5').
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 10-8, όμως οι Σέρβοι απάντησαν με σερί 6-0, εκμεταλλευόμενοι την κυριαρχία τους στη ρακέτα. Ο Λάσμε επέστρεψε στο παρκέ για λίγο, αλλά ήταν σκιά του εαυτό και ο Κάτιτς συνέχισε να κάνει ζημιά στους "πράσινους" (11-16). Τελικά, με τον Κάρι να δίνει λύσεις έξω από τα 6.75μ. και να απαντά στα σουτ του Τζένκινς, το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 20-21.
Πληγή τα ριμπάουντ
Η μεγάλη πληγή του Παναθηναϊκού στο β' δεκάλεπτο, ήταν η άμυνα στη ρακέτα και τα χαμένα ριμπάουντ. Οι Σέρβοι καθάριζαν με ευκολία σχεδόν όλα τα "σκουπίδια" μη δίνοντας την ευκαιρία στους "πράσινους" για δεύτερες επιθέσεις, αντιθέτως οι ίδιοι είχαν πάρα πολλές (3-7 τα επιθετικά). Ο Γκιστ (που έπαιξε αρκετή ώρα με τον Φώτση στο "4") έγραψε το 28-27, ολοκληρώνοντας ένα μικρό 4-0 των "πράσινων" που πάντως είχαν πρόβλημα.
Ήταν τόσο μεγάλο το πρόβλημα στο μαρκάρισμα ιδιαίτερα του Μαριάνοβιτς ο οποίος κάρφωνε με τόση ευκολία, που ο Πεδουλάκης επιστράτευσε και τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη που ήταν τραυματίας τις προηγούμενες ημέρες. Ο Έλληνας σέντερ έδωσε κάποιες λύσεις (33-31, 35-33), ενώ ο Διαμαντίδης έγραψε το 37-34 με δύσκολο καλάθι στον αιφνιδιασμό, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.
Δεν μπορούσε να ξεφύγει
Με το Λάσμε να πετυχαίνει τους πρώτους του πόντους στο παιχνίδι και να τους πανηγυρίζει, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 41-36 στο 22', δείχνοντας κάποια παροδικά σημάδια βελτίωσης κυρίως στην επίθεση. Ωστόσο, ο Ερυθρός Αστέρας κρατούσε γερά και ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, ενώ ισοφάρισε με τον Σιμόνοβιτς στο 27' σε 44-44.
Έκτοτε το παιχνίδι έγινε ντέρμπι και θύμισε έντονα εκείνο του α' γύρου με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ. Ο Γκιστ με ένα δυνατό κάρφωμα αφύπνισε τον κόσμο, ενώ ο Ούκιτς έγραψε το 52-48 στο τέλος του γ' δεκαλέπτου.
"Καθάρισε" νίκη και πρόκριση
Οι "πράσινοι" βρέθηκαν για πρώτη φορά στο +6 (54-48) ωστόσο ο Ερυθρός Αστέρας σε μία μόλις επίθεση κατάφερε να πετύχει πέντε συνεχόμενους πόντους και να μειώσει ξανά στον πόντο. Όσο και να προσπαθούσε στην άμυνα, ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν σκορ αλλά δεν το είχε... Ούτε ο Μπράμος, ούτε ο Ούκιτς, ούτε και ο Μπατίστ σκόραραν από μακριά (4/17 τρίποντα ως εκείνο το σημείο).
Αντίθετα ο Σιλμπ έγραψε το 56-59 στο 35' και υποχρέωσε τον Πεδουλάκη να πάρει τάιμ άουτ εσπευσμένα.  Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε, όμως το άστοχο λέι απ του Ούκιτς και η νέα χαμένη βολή του Διαμαντίδη έλεγαν πολλά για την κακή ψυχολογία των "πράσινων". Ένα τρίποντο του Γκιστ στα 2.42'' ξεσήκωσε τον κόσμο στην εξέδρα κι έκανε το σκορ 63-61 υπέρ του Παναθηναϊκού.
Ο Ραντένοβιτς αστόχησε σε δύο βολές, ο Μπράμος έχασε το λέι απ, όμως στο 1.27'' για το τέλος του αγώνα, κάρφωσε για το 65-61. Έκανε το ίδιο και στο 39' και κάπου εκεί όλα τελείωσαν θετικά.

Δεκάλεπτα: 20-21, 37-34, 52-48, 69-63

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 8, Κάρι 16, Μπατίστ 8, Φώτσης, Ούκιτς 4, Λάσμε 2, Μαυροκεφαλίδης 4, Διαμαντίδης 4, Γκιστ 15, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 8, Αποστολίδης.
Ερυθρός Αστέρας (Ραντένοβιτς): Ρέμπιτς Τσβέτκοβιτς 3, Λάζιτς, Μπλάζιτς 2, Σιμόνοβιτς , Μαριάνοβιτς 8 Ραντένοβιτς 6, Κάτιτς 13, Ρίστιτς, Νέλσον 16, Τζένκινς 5, Σιλμπ 10.

Από prasinanea

* Με σούπερ ξανά τον Γκιστ και εξαιρετικούς επιθετικά τον Κάρι και αμυντικά -κυρίως- τον Μπράμο, ο Παναθηναϊκός νικώντας τον... γαύρο Βελιγραδίου προκρίθηκε στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα. Παίζοντας πάντως για ακόμη μία φορά κακό μπάσκετ... ευτυχώς τουλάχιστον πήρε την πρόκριση. Δυστυχώς εκεί φτάσαμε, να παίζουμε οριακά την πρόκριση από την αρχική φάση και μάλιστα καταλαμβάνοντας θέση κάτω από τις πρώτες δύο. Ο Διαμαντίδης γενικώς δεν πάει καλά φέτος αλλά απόψε ήταν πραγματικά για λύπηση, ενώ πολύ κακός ήταν ξανά ο Φώτσης, εμφανώς ταλαιπωρημένος ο Ούκιτς και βέβαια ο Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος δεν αξίζει καθόλου..

6/12/13

Ούτε «παραγγελία» ούτε και «απαγορευτική» η κλήρωση της Εθνικής για το Μουντιάλ!


 Το πλήρες πρόγραμμα του Μουντιάλ

 Σίγουρα θα μπορούσε να είχε καλύτερη κλήρωση, αν δηλαδή έβγαινε στο πέμπτο γκρουπ μαζί με Ελβετία, Ισημερινό και Ονδούρα (η «τυχερή» τελικά ήταν η Γαλλία), όμως θα μπορούσε να είχε και αρκετά δύσκολη κλήρωση, καθώς βγήκαν κάποιοι αμφίρροποι όμιλοι. Έτσι μια κλήρωση με αντιπάλους τις Κολομβία, Ακτή Ελεφαντοστού και Ιαπωνία θα μπορούσε απλώς να χαρακτηριστεί καλή, με την έννοια ότι δεν υπάρχει κάποιο μεγαθήριο, με την Κολομβία ίσως να ξεχωρίζει ελαφρώς και τις υπόλοιπες τρεις να έχουν μοιρασμένες πιθανότητες.

Οι αγώνες της Εθνικής μας:

14 Ιουνίου Κολομβία-Ελλάδα, 19:00 ώρα Ελλάδος

19 Ιουνίου Ιαπωνία-Ελλάδα,  01:00 ώρα Ελλάδος

24 Ιουνίου Ελλάδα-Ακτή Ελεφαντοστού, 23:00 ώρα Ελλάδος

Αναλυτικά οι 8 όμιλοι:
 
1ος όμιλος

Βραζιλία
Καμερούν
Μεξικό
Κροατία

2ος όμιλος

Ισπανία
Χιλή
Αυστραλία
Ολλανδία

3ος όμιλος

Κολομβία
Ακτή Ελεφαντοστού
Ιαπωνία
Ελλάδα

4ος όμιλος

Ουρουγουάη
Ιταλία
Κόστα Ρίκα
Αγγλία

5ος όμιλος

Ελβετία
Εκουαδόρ
Ονδούρα
Γαλλία

6ος όμιλος

Αργεντινή
Νιγηρία
Ιράν
Βοσνία/Ερζεγοβίνη

7ος όμιλος

Γερμανία
Γκάνα
Η.Π.Α.
Πορτογαλία

8ος όμιλος

Βέλγιο
Αλγερία
Νότιος Κορέα
Ρωσία 
 
Αναλυτικά το πρόγραμμα της φάσης των ομίλων (ώρες Ελλάδος):
 
Πέμπτη 12/7

23:00 Βραζιλία-Κροατία

Παρασκευή 13/7

19:00 Μεξικό-Καμερούν
22:00 Ισπανία-Ολλανδία
01:00 Χιλή-Αυστραλία

Σάββατο 14/7

19:00 Κολομβία-Ελλάδα
22:00 Ουρουγουάη-Κόστα Ρίκα
01:00 Ακτή Ελεφαντοστού-Ιαπωνία
04:00 Ιταλία-Αγγλία

Κυριακή 15/7

19:00 Ελβετία-Ισημερινός
22:00 Ολλανδία-Γαλλία
01:00 Αργεντινή-Βοσνία

Δευτέρα 16/7

19:00 Γερμανία-Πορτογαλία
22:00 Ιράν-Νιγηρία
01:00 Γκάνα-ΗΠΑ

Τρίτη 17/7

19:00 Βέλγιο-Αλγερία
22:00 Βραζιλία-Μεξικό
01:00 Κορέα-Ρωσία

Τετάρτη 18/7

19:00 Αυστραλία-Ολλανδία
22:00 Καμερούν-Κροατία
01:00 Ισπανία-Χιλή

Πέμπτη 19/7

19:00 Κολομβία-Ακτή Ελεφαντοστού
22:00 Ουρουγουάη-Αγγλία
01:00 Ιαπωνία-Ελλάδα

Παρασκευή 20/7

19:00 Ιταλία-Κόστα Ρίκα
22:00 Ελβετία-Γαλλία
01:00 Ολλανδία-Ισημερινός

Σάββατο 21/7

19:00 Αργεντινή-Ιράν
22:00 Γερμανία-Γκάνα
01:00 Νιγηρία-Βοσνία

Κυριακή 22/7

19:00 Κορέα-Αλγερία
22:00 ΗΠΑ-Πορτογαλία
01:00 Βέλγιο-Ρωσία

Δευτέρα 23/7

19:00 Αυστραλία-Ισπανία
19:00 Ολλανδία-Χιλή
23:00 Καμερούν-Βραζιλία
23:00 Κροατία-Μεξικό

Τρίτη 24/7

19:00 Κόστα Ρίκα-Αγγλία
19:00 Ιταλία-Ουρουγουάη
23:00 Ιαπωνία-Κολομβία
23:00 Ελλάδα-Ακτή Ελεφαντοστού

Τετάρτη 25/7

19:00 Νιγηρία-Αργεντινή
19:00 Βοσνία-Ιράν
23:00 Ολλανδία-Ελβετία
23:00 Ισημερινός-Γαλλία

Πέμπτη 26/7

19:00 Πορτογαλία-Γκάνα
19:00 ΗΠΑ-Γερμανία
23:00 Αλγερία-Ρωσία
23:00 Κορέα-Βέλγιο

5/12/13

Παναθηναϊκός - Ηρακλής Ψαχνών 3-0

Ο Παναθηναϊκός επικρατώντας με 3-0 του Ηρακλή Ψαχνών στην Λεωφόρο βρίσκεται ήδη στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι πράσινοι δεν φόρτσαραν και με κορυφαίο τον Νίκο Καρέλη που είχε γκολ και ασίστ πήραν μια άνετη νίκη με σκόρερ τους Δώνη, Κλωναρίδη και Καρέλη.
Η ανασκόπηση του αγώνα
Ο Παναθηναϊκός μπήκε νωθρά στο παιχνίδι την ίδια ώρα που ο Ηρακλής Ψαχνών αμυνόταν με δέκα παίκτες πίσω από την σέντρα κλείνοντας τους χώρους για το τριφύλλι.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μην μπορέσουν να δημιουργήσουν αξιόλογες φάσεις. Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 18' με ξαφνικό σουτ του Καρέλη έξω από την περιοχή και αριστερά αλλά ο Αθανασόπουλος είπε όχι.
Ο Παναθηναϊκός γύρισε σωστά την μπάλα και έβγαλε μια πολύ ωραία επίθεση στο 18' όταν οι πράσινοι γύρισαν την μπάλα από τα αριστερά προς τα δεξιά ο Ζέκα έδωσε στον Σπυρόπουλο που μπήκε στην περιοχή, την γύρισε στον Κλωναρίδη και αυτός επιχείρησε το σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω.
Στο 26' οι Καρέλης και Κλωναρίδης άλλαξαν ωραία την μπάλα αλλά ο τελευταίος δεν σούταρε προς την εστία και προσπάθησε σε ένδειξη αλτρουισμού να βρει τον Καρέλη αλλά η πάσα του κόπηκε. Νέα φάση για τον Παναθηναϊκό στο 33' όταν ο Χουχούμης έκανε την σέντρα ο Ντίνας πήρε την πρώτη κεφαλιά και από κοντά ο Δώνης έκανε το τσαφ και δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Το παρθενικό γκολ του Δώνη
Στο επόμενο λεπτό όμως ο Δώνης από κοντά μετά από γλυκιά σέντρα του Κλωναρίδη από τα δεξιά ύστερα από πάσα του πεσμένου Ζέκα έκανε το 1-0 και πέτυχε το παρθενικό του γκολ στην τρίτη του επίσημη εμφάνιση (όλες στο Κύπελλο) με τον Παναθηναϊκό.
Το γκολ αυτό έκανε πιο επιθετικούς τους πράσινους και στο 40' οι γηπεδούχοι έχασαν διπλή ευκαιρία. Ο Ντίνας έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά και λίγο έξω από την περιοχή έκανε ένα ωραίο πλασέ στην απέναντι γωνία αλλά ο Αθανασόπουλος έδιωξε με την μπάλα να φτάνει στον Σπυρόπουλο. Αυτός επιχείρησε σουτ με την μία αλλά και πάλι ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.
Λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους ο Ζέκα έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά και από την γραμμή είδε ωραία απέναντι του τον Σπυρόπουλο του έκανε την σέντρα αλλά το απευθείας σουτ του δεξιού μπακ των πράσινων έφυγε πολύ έξω.
Σκορ πρόκρισης σε δυο λεπτά
Ο Παναθηναϊκός έχοντας το 1-0 από το πρώτο μέρος μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο να φτάσει σε σκορ πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι και να μετατρέψει τη ρεβάνς στα Ψαχνά σε παιχνίδι διαδικαστικού χαρακτήρα.
Έτσι και έγινε με τους πράσινους να πετυχαίνουν δυο γκολ σε δυο λεπτά με τους Κλωναρίδη και Καρέλη και να φτάνουν τον δείκτη του σκορ στο 3-0.
Αρχικά στο 57' στην πρώτη φάση του δεύτερου μέρους ο Καρέλης κυνήγησε μια μπαλιά του Ντίνα, ο Νικολόπουλος δεν υπολόγισε καλά και έχασε τα βήματα του με αποτέλεσμα ο Καρέλης να πάρει την μπάλα να μπει στην περιοχή και να την γυρίσει την κατάλληλη στιγμή στον Κλωναρίδη που έκανε με πλασέ από κοντά το 2-0.
Γκολάρα από "οβίδα" Καρέλη
Δυο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει πλάγιο από τα δεξιά, ο Σπυρόπουλος είδε τον Καρέλη, αυτός έκανε μια τρίπλα και εξαπέλυσε μια... "οβίδα" με το αριστερό νικώντας τον Αθανασόπουλο και πετυχαίνοντας το πιο όμορφο τέρμα της αναμέτρησης.
Ο Παναθηναϊκός με το υπέρ του 3-0 έκανε εν συνεχεία συντήρηση δυνάμεων, συνέχιζε να έχει την υπεροχή και να μην απειλείται από τον Ηρακλή Ψαχνών. Μάλιστα το 3-0 έδωσε την ευκαιρία στον Γιάννη Αναστασίου να δώσει το βάπτισμα του πυρός στους Αναστασόπουλο και Μπαλμπόα ρίχνοντας τους και αυτούς στην μάχη με τους δυο άσους να πραγματοποιούν το ντεμπούτο τους. Την ίδια ώρα έδωσε ανάσες σε Μέντες και Τριανταφυλλόπουλο που δεν χρησιμοποιήθηκαν ούτε λεπτό.
Ευκαιρία για το γκολ της τιμής
Στο 88' και μετά από λάθος στην άμυνα του Παναθηναϊκού από τον Σπυρόπουλο ύστερα από σέντρα από τα αριστερά ο Επιτροπάκης έχασε μεγάλη ευκαιρία για το γκολ της τιμής αλλά ο Κοτσόλης είπε όχι και κράτησε το 3-0. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα με τις δυο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την ρεβάνς στα Ψαχνά σε ένα μήνα από τώρα.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο
: "Απόστολος Νικολαϊδης"

Καιρός:

Διαιτητής: Ιωάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας), Νεκτάριος Παστρωμάς (Δυτ. Αττικής)

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Λαγός, Ζέκα, Δώνης (72' Αναστασόπουλος), Ντίνας (64' Ατζαγκούν), Κλωναρίδης, Καρέλης (75' Μπαλμπόα).
Ηρακλής Ψαχνών (Γράφας): Αθανασόπουλος, Μπακομήτρος, Νικολόπουλος, Τζάνης, Κρητικός (52' Ντελέκος), Κοιλιάρας, Ντάνιελ, Τσιμόντζι, Γκεμίσης, Τσούτσης (78' Επιτροπάκης), Παλαιολόγος (62' Φοντακάρο).

Γκολ: 34' Δώνης, 57' Κλωναρίδης, 59' Καρέλης

Κίτρινες: 56' Ντίνας, 56' Λαγός, 80' Ζέκα/20' Παλαιολόγος

Κόκκινες:

Από prasinanea

2/12/13

Ηλυσιακός - Παναθηναϊκός 60-87

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε ταχύτητα στην β' περίοδο κόντρα στον Ηλυσιακό και έφθασε στην άνετη εκτός έδρας επικράτηση με 87-60. Γιάνκοβιτς (19π.), Παππάς (16π.), Μπατίστ (14π.) και Γκιστ (14π.) οι κορυφαίοι του Τριφυλλιού.
Ο Παναθηναϊκός χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες σημείωσε την 7η νίκη του στη φετινή Basket League ΟΠΑΠ και έκανε το 11-0 στις συναντήσεις του με τον Ηλυσιακό (87-60). Για την ακρίβεια, το 9-7 (5.14'') ήταν η τελευταία επαφή που είχαν οι γηπεδούχοι στο σκορ με τους "πράσινους".
Πρώτος σκόρερ των "πρασίνων" ήταν ο Γιάνκοβιτς (19π.) και ακολούθησε ο Παππάς με 16π. Για τους Ιλισιώτες, ο Στέφενς τελείωσε με 19π., αλλά σκόραρε μόλις 3 στο δεύτερο μισό του ματς.
Ο Ηλυσιακός προσπάθησε να υπνωτίσει τον Παναθηναϊκό στην αρχή και εν μέρει τα κατάφερε, για να προηγηθεί 9-7 (5.14''), με τον Στέφενς να ηγείται του σχήματος και τον ΕμΜποντζ να ακολουθεί. Ο Διαμαντίδης είχε φορτωθεί με δυο φάουλ, από το 1', με τον Παππά να τον αντικαθιστά και τους νταμπλούχους Ελλάδος να τρέχουν επί μέρους 4-13, έως το 13-20 στο 9.35'' που ήταν η μεγαλύτερη διαφορά. Έως εκείνη τη στιγμή. Γιατί έγινε και πολύ μεγαλύτερη.
Στη δεύτερη περίοδο, ο ΠΑΟ έτρεξε, οι Ιλισιώτες δεν κατάφεραν να τον σταματήσουν και με 8/11 βολές, 6/7 διπ. και 2/5 τριπ. (έναντι των 7/13 διπ. και των 2/5 τριπ. των γηπεδούχων που δεν είχαν βολές σε αυτό το διάστημα), έκαναν τη ζωή τους πιο εύκολη. Η άμυνα και η καλή κυκλοφορία στην άλλη άκρη ήταν ο λόγος που το 21-22 (13') εξελίχθηκε σε 23-33 (15.35''). Έως το 32-46 του ημιχρόνου, ο Γιάνκοβιτς είχε ήδη δώσει 12 πόντους και ηγείτο των σκόρερ της παρέας του, με τον Στέφενς να είναι ο πρώτος του αγώνα (με 16π.).
Η ανάπαυλα δεν άλλαξε κάτι, με τους Μπατίστ και Γκιστ να κάνουν ό,τι θέλουν κάτω από το καλάθι και να εκτοξεύουν τη διαφορά στους 23 πόντους (43-66, 30'). Παρεμπιπτόντως, ο Μπατίστ έγινε ο έκτος στη λίστα με τα εύστοχα δίποντα, στην ιστορία των πρωταθλημάτων ΕΣΑΚΕ, περνώντας πάνω από τον αείμνηστο Αλφόνσο Φορντ. Ο Γκιστ έφτασε τους 14π.
Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη έκαναν αξιοπρεπή δουλειά στην άμυνα. Το μόνο μεμπτό ήταν -και πάλι- το ποσοστό στα τρίποντα, που στα μέσα της τέταρτης περιόδου ήταν το 29% (6/21). Την ίδια ώρα, τα δίποντα ήταν 16/20.
Η χαλάρωση που επέδειξε ο Παναθηναϊκός, στην αρχή της τέταρτης περιόδου, επέτρεψε στους γηπεδούχους να επιδοθούν σε ένα 9-2 (52-68, στο 34.46''), όμως δεν υπήρξε συνέχεια για τους γηπεδούχους. Οι πράσινοι επέστρεψαν στα βασικά του παιχνιδιού και διαμόρφωσαν το 55-75, με κάρφωμα του Γιάνκοβιτς στο 37'. Ακολούθως ο Παππάς (που επιδόθηκε σε μονόλογο στο φινάλε) έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα και έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 87-60 για το Τριφύλλι.
* Ο Μαυροκεφαλίδης έκανε προθέρμανση, αλλά προτιμήθηκε να μην αγωνιστεί (έχει πυρετό), ενώ εκτός δωδεκάδας ήταν ο Λασμέ.

Ηλυσιακός (Λιόγας): Καυκής 4 (6 λάθη), Φακοπουλίδης, Αντωνάκης, Σμιθ 6, Χατζής, Δορκοφίκης 7, Στέφενς 19 (8 ριμπ.), Βαβάτσικος 5, Ιωάννου (0/7 σουτ), Τζουγκαράκης, ΕμΜποντζ 9, Άντερσον 10.
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 4, Κάρι 3, Μπατίστ 14, Φώτσης 3, Ούκιτς 6, Διαμαντίδης 3 (6 ασίστ), Γκιστ 14, Παππάς 16, Γιάνκοβιτς 19, Ματσιούλις 5.

Από prasinanea

1/12/13

Πρωτέας Βούλας - Παναθηναϊκός 84-79, πρώτη ήττα

Μετά από δύο παρατάσεις ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 84-79 από τον Πρωτέα στη Βούλα γνωρίζοντας έτσι την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα. Τραυματίστηκε η Δίελα.
Το ματς:
Η Γιασεμή Σαμαντούρα ξεκίνησε το παιχνίδι με τις Καλέντζου, Γέμελος, Χριστινάκη, Κοσμά και Ντέλβα.
Το Τριφύλλι μπήκε νευρικά στο παιχνίδι και αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχες όντας μπροστά στο σκορ με 11-5 και 16-8. Η Γιασεμή Σαμαντούρα έριξε στο ματς της Μαγκλάρα και Δίελα και ο Παναθηναϊκός άρχισε να βρίσκει πατήματα στην άμυνα αλλά και ρυθμό στην επίθεση. Το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε τις γηπεδούχες να προηγούνται με 16-15.
Οι πράσινες συνέχισαν όμως το σερί τους και με ένα τρίποντο από τη Δίελα έκαναν το 16-18. Η νεαρή παίκτρια του Τριφυλλιού όμως ήταν η μεγάλη άτυχη της αναμέτρησης. Λίγο αργότερα σε μία προσπάθειά της γλίστρησε και αποχώρησε από το παιχνίδι και λίγο αργότερα πήγε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.
Στο αγωνιστικό κομμάτι η Νταϊάνα Ντέλβα άρχισε να βρίσκει ρυθμό και ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Τα κορίτσια της Σαμαντούρα πήραν αέρα δέκα πόντων και με τη διαφορά σε αυτό το ύψος πήγαν στα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα να γράφει 38-28.
Ο Πρωτέας Βούλας και με τη βοήθεια αρκετών σφυριγμάτων κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς πολύ γρήγορα και να βρει ρυθμό. Οι φιλοξενούμενες κρατούσαν όμως την ψυχραιμία τους και κρατούσαν ένα μικρό προβάδισμα με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 49-44 υπέρ του Τριφυλλιού.
Η Γέμελος με τρίποντο στην αρχή της περιόδου έδωσε αέρα στον Παναθηναϊκό, αλλά οι γηπεδούχες απάντησαν και πάλι με την Ντέλβα να έχει φορτωθεί με τέσσερα φάουλ (ειδικά το τέταρτο ήταν ανύπαρκτο). Παρ' όλα αυτά οι πράσινες κατάφεραν να ξεφύγουν δύο φορές με έξι πόντου 61-54 και 63-57, αλλά στη συνέχεια δεν κατάφεραν να κάνουν ουσιαστικά επίθεση αφού οι διαιτητές τις χρέωναν συνέχεια με βήματα. Έτσι, με ένα καλάθι της Φρίμαν το παιχνίδι πήγε στην παράταση.
Στο πρώτο έξτρα πεντάλεπτο καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να πάρει σαφές προβάδισμα νίκης με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη και να είναι άστοχες. Έτσι, ήρθε και η δεύτερη παράταση αφού η πρώτη ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 69-69.
Εκεί από τη μία τα τρίποντα της Μπαρμπερίδου και από την άλλη ο εκνευρισμός που είχε επέλθει στις πράσινες από τα σφυρίγματα θόλωσαν το μυαλό των κοριτσιών και έτσι ήρθε η ήττα για το Τριφύλλι. 

Δεκάλεπτα: 16-15, 28-38, 44-49, 63-63 (κ.α.), 69-69, 84-79

Πρωτέας Βούλας (Δαγλας): Δασκαλοπούλου 4, Λίμουρα 17, Μαγαλιού 4, Νικολοπούλου 2, Φρίμαν 25 (3), Βλάχου 3, Τετενέ 12.
Παναθηναϊκός (Σαμαντούρα): Καλέντζου 15 (1), Γέμελος 12 (2), Χριστινάκη, Μαγκλάρα 2, Κοσμά 13 (2), Σλούκα 7 (1), Δίελα 3 (1), Χρονοπούλου, Καβάσιλα 1, Ντέλβα 26 (17 ριμπ.).

Από prasinanea