28/6/13

Ελλάδα - Παραγουάη 1-1, ως 1η στους «16»!

Την πρόκριση στους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου πανηγυρίζει η Εθνική μας ομάδα των Νέων U20 μετά το 1-1 με την Παραγουάη. Μετά από κλήρωση η "γαλανόλευκη" πήρε την πρώτη θέση του ομίλου. Το γκολ ο Διαμαντάκος. Δοκάρι ο Σταφυλίδης. Την Τρίτη (2/7, 18.00) ο αγώνας της Εθνικής στους "16" στο Γκαζιαντέπ.


Στην πρώτη της συμμετοχή σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου κάτω των 20 η Εθνική μας ομάδα πανηγυρίζει αήττητη την πρόκρισή της στους "16" της διοργάνωσης.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο τελευταίο παιχνίδι του 4ου ομίλου αναδείχθηκε ισόπαλο με την Παραγουάη με 1-1 στην Τραπεζούντα και οι δύο ομάδες ισοβάθμησαν στην κορυφή του ομίλου με πέντε βαθμούς και μετά από κλήρωση που έγινε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, η Εθνική κατέλαβε την πρώτη θέση.

Το γκολ για την "γαλανόλευκη" που είχε και δοκάρι με τον Σταφυλίδη, πέτυχε ο Διαμαντάκος στο 68', ενώ η Παραγουάη ισοφάρισε με τον Μοντενέγκρο στο 73'.
Επόμενος αγώνα για την Εθνική μας ομάδα των Νέων U20 στους "16" (δεν έχει ξεκαθαρίσει ο αντίπαλος) είναι στο Γκαζιαντέπ την ερχόμενη Τρίτη (2/7, 18.00).
Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική μας ομάδα είχε την απόλυτη υπεροχή, καλή κυκλοφορία της μπάλας και δεν απειλήθηκε από τους Παραγουανούς, ενώ θα μπορούσε να πετύχει ένα τέρματα τόσο με τον Μπουχαλάκη, όσο και με τον Σταφυλίδη ο οποίος είχε και δοκάρι.
Στο δεύτερο ημίχρονο και λόγω της κούρασης ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με την Ελλάδα ωστόσο να είναι και πάλι αυτή που είχε τις περισσότερες ευκαιρίες με τον Διαμαντάκο να πετυχαίνει και το πρώτο του γκολ στην διοργάνωση. Η Εθνική μας δέχθηκε την ισοφάριση από τον Μοντενέγκρο και στην συνέχεια δεν υπήρχε το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια.

Ελλάδα (Κώστας Τσάνας): Καπίνο, Κωνσταντινίδης, Τριανταφυλλόπουλος (37' λ.τρ. Μπουγαϊδης), Κουρμπέλης, Σταφυλίδης, Μπάλλας, Φουρλάνος, Μπουχαλάκης (73' Πέλκας), Λυκογιάννης (60' Γιαννιώτας), Κολοβός, Διαμαντάκος.
Παραγουάη (Βίκτορ Γενές): Μορέλ, Μαρέκο, Παρέδες, Αλόνσο, Γκόμες, Ραμίρες (74' Κορέα), Σανάμπρια (58' Χιμένες), Γκονσάλες (46' Μοντενέγκρο), Πίρις ντα Μότα, Μπαλμπουένα, Ρόχας.

Στο άλλο ματς του ομίλου το Μεξικό πέτυχε την πρώτη του νίκη επικρατώντας με 4-1 του Μάλι και κατέλαβε την τρίτη θέση του ομίλου.

Τελική βαθμολογία
1. Ελλάδα 5
2. Παραγουάη 5
3. Μεξικό 3
4. Μάλι 2

Από sport24

* Πολύ μεγάλη επιτυχία για μία ιδιαίτερα ταλαντούχα γενιά πιτσιρικάδων. Πλέον, τα παιδιά του Κώστα Τσάνα αλλά και όλοι εμείς μπορούμε να κάνουμε όνειρα για ακόμη μεγαλύτερη διάκριση, αν και ο στόχος επετεύχθη και η παρουσία μας στα γήπεδα της Τουρκίας κρίνεται ήδη θετική.

26/6/13

Μάλι - Ελλάδα 0-0

 Ισόπαλη χωρίς τέρματα (0-0) αναδείχθηκε η Εθνική μας ομάδα των Νέων U20 στο δεύτερο της αγώνα με αντίπαλο το Μάλι στην πόλη Γκαζιαντέμπ.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που ήταν καλύτερο στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα έφτασε έτσι στους 4 βαθμούς, όσους και η Παραγουάη, η οποία νίκησε το Μεξικό με 1-0.
 
Έτσι το τελευταίο παιχνίδι του ομίλου την προσεχή Παρασκευή (28/6, 18.00) στην Τραπεζούντα μεταξύ της Ελλάδας και της Παραγουάης θα κρίνει και την πρωτιά. Το άλλο παιχνίδι της Παρασκευής είναι ανάμεσα στο Μάλι και το Μεξικό.
 
Να θυμίσουμε πως από τους έξι ομίλους προκρίνονται οι δύο πρώτοι και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες. Η Εθνική μας αν κερδίσει την Παραγουάη θα βγει πρώτη στον όμιλο.
Με ισοπαλία θα είναι δεύτερη, (ότι και να κάνει το Μάλι), ενώ θα είναι τρίτη αν ηττηθεί από την Παραγουάη και νικήσει το Μάλι το Μεξικό.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ελλάδα είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο η υπεροχή της ήταν ανούσια και δεν απείλησε ιδιαίτερα το Μάλι.
Στο δεύτερο ημίχρονο η "γαλανόλευκη" ανέβηκε πιο ψηλά είχε ευκαιρίες για γκολ, ενώ στάθηκε και άτυχη καθώς από το σουτ του Μπουχαλάκη η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Μπερτέ. Το Μάλι εκτός από κάποια μακρινά σουτ δεν ήταν επικίνδυνο εντός περιοχής του Καπίνο.


Μάλι (Μούσα Τραορέ): Μπερτέ, Α. Τραορέ, Ο. Κεϊτά, Ντιαλό (66' Α. Κεϊτά), Μ. Ντιαρά, Νιάν, Τ. Κεϊτά, Μ. Τραορέ (85' Σισοκό), Σαμακέ, Μαρικό, Νιμαγκά.
Ελλάδα (Κώστας Τσάνας): Καπίνο, Μαρινάκης, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλλας (67' Φουρλάνος), Διαμαντάκος, Κολοβός, Γιαννιώτας (80' Ράνος), Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης (89' Μπακασέτας).

Βαθμολογία
1. Παραγουάη 4
2. Ελλάδα 4
3. Μάλι 2
4. Μεξικό 0

Από sport24