31/3/10

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση σε όλους!



 Εύχομαι καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση σε όλους. Να περάσετε πολύ όμορφα αυτές τις μέρες με φίλους και συγγενείς, να ξεκουραστείτε και να ξεχάσετε για λίγο την καθημερινότητα...
 Και επίσης εύχομαι προσωπική Ανά(σ)ταση στον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά, σε οτιδήποτε σας απασχολεί και σας προβληματίζει!


Με υγεία πάνω απ' όλα, καλό Πάσχα σε όλους!

30/3/10

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-3


 Στο άδειο λόγω τιμωρίας κλειστό της Πυλαίας, ο Παναθηναϊκός όπως και στην κανονική περίοδο, έτσι και για τα πλέι οφ, κέρδισε εύκολα τον ΠΑΟΚ με 1-3 σετ και κάνοντας το 2-0 στις νίκες πέρασε στα ημιτελικά του πρωταθλήματος.
 Οι πράσινοι λίγες μέρες μετά τον θρίαμβο επί του ΟΣΦΠ και την κατάκτηση του κυπέλλου, πήραν πολύ εύκολα τα πρώτα δύο σετ, αποδεικνύοντας την διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων.
 Ο ΠΑΟΚ, μην έχοντας άλλα περιθώρια τα έδωσε όλα στο τρίτο σετ, το οποίο και κατέκτησε για να μειώσει, αλλά τελικά ο Παναθηναϊκός έφτασε εύκολα στο 1-3 και έφυγε από τη Θεσσαλονίκη με την πρόκριση από σήμερα.
 Οι Αγκάμεζ με 26 και Σαμικά με 20 πόντους ξεχώρισαν για το Τριφύλλι, που φορτσάρει για το νταμπλ. Ο Παναθηναϊκός πλέον περιμένει το ματς Ηρακλή - Άρη (είναι στο 1-1) για να μάθει τον αντίπαλό του στα ημιτελικά.

 Τα σετ: 16-25, 18-25, 25-23, 20-25

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:

 ΠΑΟΚ (Μέλκας): Ντίνας 3 (3/6 επ.), Πλίκας 3, Μπρούνερ 10 (6/14 επ., 4 μπλοκ), Χιετάνεν 5 (4/12 επ., 1 μπλοκ, 50% υπ. - 42% άριστες), Λινς 5 (5/10 επ., 61% υπ. - 57% άριστες), Ογιάνσιβου 21 (17/34 επ., 3 μπλοκ) / Δημητρακόπουλος -λ 73% υπ. - 47% άριστες), Ωρολογάς 5 (5/8 επ., 56% υπ. - 50% άριστες), Χατζηηλιάδης, Παντακίδης 7 (7/9 επ.), Αλμαλής.

 Παναθηναϊκός (Καζάζης):
Χριστοφιδέλης 8 (7/15 επ., 1 μπλοκ, 82% υπ. - 59% άριστες), Ζαγκούμνι 4, Σαμικά 20 (19/28 επ., 79% υπ. - 57% άριστες), Χατζηαντωνίου 7 (6/9 επ., 1 μπλοκ), Πανταλέων 8 (6/10 επ., 2 μπλοκ), Αγκάμεζ 26 (18/25 επ., 8 άσοι, 1 μπλοκ) / Παπαδημητρίου -λ 82% υπ. - 65% άριστες), Ντονάς, Ψάρρας.

28/3/10

Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές!


 Ο Παναθηναϊκός πέρασε από το Περιστέρι κερδίζοντας τον Ατρόμητο με 3-0 και μπορεί πλέον να αισθάνεται πρωταθλητής για τη σεζόν 2009-2010, αν και μαθηματικά θα πρέπει να κάνουμε λίγη ακόμη υπομονή.
 Την ίδια στιγμή, που ο Παναθηναϊκός έπαιρνε το διπλό τίτλου στο Περιστέρι, ο Ολυμπιακός... έδινε μία χείρα βοηθείας στην Ξάνθη, στην προσπάθεια να κρατήσουν το παράρτημα στην Superleague, ενώ ο... φιλόδοξος πρωταθλητής ΠΑΟΚ γνώριζε την τρίτη σερί ήττα από την ΑΕΛ.
 Με τα αποτελέσματα αυτά και 2 αγωνιστικές πλέον να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο +6 και +8 από ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ αντίστοιχα. Κάτι που σημαίνει ότι για να μην πάρουμε τον τίτλο θα πρέπει οι ανύπαρκτοι να κάνουν 2 νίκες και εμείς 2 ήττες... Είπαμε, έχουμε συχνά αυτοκτονικές τάσεις, αλλά όχι κι έτσι!

 Ο Νιόπλιας σήμερα ξεκίνησε το Νίνη αντί του Καραγκούνη, ενώ δεξί μπακ έπαιξε ο Σεϊταρίδης, αριστερό ο Βύντρα και δίπλα στον Καντέ επέστρεψε ο Σαριέγκι (ο Τζόρβας φυσικά κάτω απ' τα δοκάρια). Ζιλμπέρτο Σίλβα και Κατσουράνης οι αμυντικοί χαφ, μπροστά τους ο Νίνης και επιθετική τριάδα Σαλπιγγίδης, Λέτο, Σισέ.
 Οι τρεις επιθετικοί μάλιστα ήταν και οι σκόρερ του Τριφυλλιού!

 Απ' την αρχή του αγώνα, φάνηκε η δίψα των πρασίνων για τη νίκη-τίτλο. Χωρίς να παίξουν τρομερό ποδόσφαιρο και έχοντας φυσικά άγχος για την πολύ δύσκολη αποστολή τους, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν από την αρχή του ματς τους Περιστεριώτες. Και ευτύχησαν να προηγηθούν σχετικά γρήγορα. Στο 19' ο Σισέ εκτέλεσε πολύ δυνατά ένα φάουλ, που κέρδισε ο Παναθηναϊκός πολύ κοντά στην περιοχή του Μηχαϊλίδη, ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου απέκρουσε ενστικτωδώς και ο Σαλπιγγίδης πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1!

 Αμέσως τα πράγματα έγιναν πολύ πιο εύκολα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος κλείνοντας καλά τους χώρους, με τον Ζιλμπέρτο να παίζει ακριβώς μπροστά από την αμυντική τετράδα και να καθαρίζει τα πάντα, δεν απειλήθηκε καθόλου από τον Ατρόμητο.
 Κάτι όμως που έγινε στο β' ημίχρονο και έτσι ο Νιόπλιας προχώρησε στην πρώτη αλλαγή, στο 70'. Ο Σαλπιγγίδης έδωσε τη θέση του στον Καραγκούνη και ο "Κάρα" τρία λεπτά μετά πήρε ωραία κάθετη πάσα από το Νίνη, μπήκε στην περιοχή, έσκασε κοφτή τρίπλα στον Ολιβέιρα, ο οποίος τον ανέτρεψε για το πέναλτι. Ο Σισέ με κεραυνό στο κέντρο της εστίας έγραψε το 0-2 και τα πανηγύρια για το Πρωτάθλημα στον πράσινο πάγκο αλλά και στις εξέδρες ξεκίνησαν!

 Μετά και το 0-2 ο Παναθηναϊκός με... φτερά στα πόδια του έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο, για να φτάσει στο 0-3 με τον Λέτο, ύστερα από ωραία ομαδική ενέργεια. Ο Αργεντινός έκανε ένα απ' τα καλύτερα παιχνίδια του με την πράσινη φανέλα και δικαιούταν ένα τέρμα!

 Το τελευταίο σφύριγμα από τον Κάκο έφερε τον Παναθηναϊκό μια ανάσα πια από το πρωτάθλημα και τους παίχτες να πηγαίνουν κοντά στους περίπου 3000 οπαδούς, που βρέθηκαν στο Περιστέρι, για να πανηγυρίσουν μαζί τους.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

 Ατρόμητος: Μιχαηλίδης, Νάστος, Μπλένχιο(52' Σκόνδρας), Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Ολιβέιρα, Φαβάλι, Σαρμιέντο, Αναστασάκος(69' Περόνε), Τάτος(65' Μπρίτο), Σαγκανόφκσι.

 Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Βύντρα, Καντέ, Ζιλμπέρτο, Σαριέγκι, Σεϊταρίδης(85' Μπίαρσμιρ), Κατσουράνης, Νίνης(88' Κλέιτον), Σαλπιγγίδης(70' Καραγκούνης), Λέτο, Σισέ.

 * "ΜΙΧΑΛΗ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ"

 * ΝΑΤΟΙ, ΝΑΤΟΙ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!!!!!!!


 * ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΕ!!!!!!!


 * ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ!!!!!!!!

Εσπερίδες - Παναθηναϊκός 70-67

 Στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Α1 των γυναικών, σε ένα πραγματικό ντέρμπι, που διεξήχθει στην Καλλιθέα και το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες, οι Εσπερίδες επικράτησαν του Παναθηναϊκού με 70-67, αποτέλεσμα που στέλνει οριστικά την ομάδα του Σταύρου Νανάκου στη 2η θέση με 38 βαθμούς, με τα κορίτσια του Γιάννη Γερεουδάκη να διεκδικούν πλέον στις τελευταίες δύο αγωνιστικές την 3η θέση. Εκεί που βρίσκονται δηλαδή τώρα με 36 βαθμούς, 1 περισσότερο από Πτολεμαΐδα και Άρη.

 Τα δεκάλεπτα: 19-16, 32-31, 50-47, 70-67.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:

  Εσπερίδες (Νανάκος): Φοξ 11 (1), Καλογήρου 8 (2), Χατζηγιακουμή 2, Τσέρου 18 (2), Τσαρουχά 1, Μαστρογιαννίδου, Σουπς 18, Μάζιτς 12.

  Παναθηναϊκός (Γερεουδάκης): Ουίλσον 20 (3), Ξάνθου, Νικολαΐδου 6, Πανταζή 6, Ζυκιρίδου 6, Μεντιόλα 18 (2), Ίλιτς 11.

 * Επόμενη, προτελευταία και ιδιαίτερα σημαντική αγωνιστική, σε δύο εβδομάδες με το Παλαιό Φάληρο στη Λεωφόρο.