4/9/10

Ελλάδα - Γεωργία 1-1, γκέλα για την Εθνική, που την Τρίτη θα ψάξει το βαθμό στην Κροατία, για να ελπίζει βάσιμα στην πρόκριση στο Euro 2012


 Δυστυχώς η Εθνική μας δεν ξεκίνησε καλά το μαραθώνιο για την πρόκριση στο Euro του 2012. Στο επίσημο ντεμπούτο του Σάντος στον πάγκο, η Ελλάδα έμεινε στο 1-1 εντός έδρας με τη Γεωργία και πέταξε 2 βαθμούς απ' αυτούς που εξ αρχής υπολόγιζε για δικούς της.
 Την Τρίτη μάλιστα πάει στην Κροατία για να παίξει το πιο δύσκολο και σημαντικότερο ματς, απέναντι στους Κροάτες, όπου με ήττα χάνει πολύ έδαφος, ενώ έστω με ισοπαλία μένει ζωντανή για την πρωτιά στον όμιλο. Να θυμίσω ότι ο 1ος προκρίνεται απευθείας στα τελικά, ενώ ο 2ος θα δώσει αγώνα μπαράζ.

 Η Ελλάδα χθες ήταν κακή. Βέβαια είναι το θέμα του νέου προπονητή και της δικής του αγωνιστικής φιλοσοφίας που περνάει στους παίχτες (4-4-2 ο Σάντος, αντί του 4-3-3 του Ρεχάγκελ), που σίγουρα θέλει χρόνο για να φανεί. Όσοι περίμεναν στη γωνία για να βρίσουν το νέο προποητή, ή να «θυμηθούν» ξαφνικά τον προκάτοχό του, είναι αστείοι και ανάξιοι σχολιασμού. Ο Σάντος θα κριθεί σε βάθος χρόνου, μη τον βγάλουμε στη σέντρα απ' το πρώτο άσχημο αποτέλεσμα. Άλλωστε είναι και η πρεμιέρα που πάντα κρύβει εκπλήξεις. Εκπλήξεις που είχαμε σε πολλά γήπεδα χθες: Η Γαλλία ηττήθηκε με 0-1 απ' τη Λευκορωσία στο Παρίσι, η Πορτογαλία ήρθε ισόπαλη 4-4(!) με την Κύπρο, η Σλοβενία ηττήθηκε εντός έδρας απ΄ τη Β. Ιρλανδία, η Ρουμανία ήρθε 1-1 εντός με την Αλβανία, ενώ η Ιταλία έφτυσε αίμα για να περάσει απ' την Εσθονία (1-2).

 Το θέμα λοιπόν είναι απλά ότι δεν ήμασταν καλοί. Αιφνιδιαστήκαμε με το γρήγορο γκολ, αλλά απ' το 3' είχαμε όλο το ματς μπροστά μας, για να αντιδράσουμε. Το ημίχρονο έφυγε τσάμπα και στο δεύτερο, ενώ μπήκαμε πολύ δυνατά στην αρχή, ρίξαμε γρήγορα το ρυθμό και μετά το 1-1 (γκολάρα Σπυρόπουλου) πιέσαμε ξανά, χάσαμε 3-4 ευκαιρίες, αλλά δυστυχώς έμεινε το 1-1.
 Και φυσικά δεν είναι δυνατόν να πούμε ότι αξίζαμε τη νίκη επειδή είχαμε 2-3 φάσεις παραπάνω απ' τον αντίπαλο. Με τη Γεωργία παίζαμε! Αυτές τις «μικρές» ομάδες τα προηγούμενα χρόνια -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- τις είχαμε. Και επιβάλλεται να τις κερδίζεις, αν θέλεις να προκριθείς.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

 Ελλάδα (Σάντος): Σηφάκης, Σεϊταρίδης (70' Μήτρογλου), Σπυρόπουλος, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τοροσίδης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς (59' Νίνης), Γκέκας.

 Γεωργία (Κετσπάγια): Ρεβισβίλι, Λομπιανίτζε, Ασατιάνι, Καλάτζε, Αμισβιασβίλι, Χιζανισβίλι, Γκόγκουα (87' Μερεμπασβίλι), Κιρκβέλια, Ιασβίλι (54' Ανανίτζε), Κομπιασβίλι, Ντβαλισβίλι (60' Γκελασβίλι).

 

3/9/10

Η Ελλάδα «ηττήθηκε» απ' τη Ρωσία και μπορεί να απέφυγε τις ΗΠΑ, όχι όμως και την Ισπανία, την οποία καλείται πλέον να κερδίσει ΤΩΡΑ ή ΠΟΤΕ!


 Όποιος παρακολούθησε το χθεσινό ματς της Ελλάδας με τη Ρωσία, δε μπορεί να μην είδε ότι η Εθνική μας ΔΕΝ ήθελε να κερδίσει. Το τελικό 73-69 υπέρ των Ρώσων γράφτηκε με ένα επιθετικό ντεμαράζ των διεθνών μας στα τελευταία λεπτά και καλά να φανεί σαν ντέρμπι, αφού οι Ρώσοι είχαν πάρει μεγάλη διαφορά και «ξαφνικά» έκαναν πολλά λάθη και ήταν τρομερά άστοχοι..

 Η εικόνα αυτή ήταν απαράδεκτη, η Ελλάδα έγινε ρεζίλι και το πιο αστείο; Μπορεί τελικά σα 3οι στο γκρουπ να αποφύγαμε στους «8» τις ΗΠΑ, όχι όμως και την Ισπανία στους «16», μιας και λίγη ώρα αργότερα οι Γάλλοι επίσης «ηττήθηκαν» απ' τη Νέα Ζηλανδία με 12 πόντους διαφορά (ακριβώς όσο ήθελαν οι Νεοζηλανδοί), με συνέπεια να τερματίσουν 4οι και να αποφύγουν Ελλάδα, Ρωσία, θεωρώντας προφανώς πιο εύκολους αντιπάλους τους... 1ους του ομίλου μας και διοργανωτές Τούρκους!
 Πέραν όμως της «επιλογής» για δικό τους αντίπαλο, οι Γάλλοι επέλεξαν αντίπαλο και για εμάς, στέλνοντάς μας τους... Ισπανούς, που θέλαμε να αποφύγουμε!
 Το Σάββατο λοιπόν η Ελλάδα θα παίξει με την παγκόσμια πρωταθλήτρια, Ισπανία, στους «16» και παρουσιάζεται η ευκαιρία στους διεθνείς να κλείσουν τα στόματα των επικριτών με μία μεγάλη νίκη, απέναντι σε μία ομάδα που μας έχει πελάτες, αλλά κατεβαίνει χωρίς τους Γκαζόλ (την ανεβάζει ένα επίπεδο ακόμη) και Καλντερόν. Εδώ πρέπει να φανούν μάγκες, παίχτες και Καζλάουσκας..
 Και στο βάθος... Σερβία, αφού αν τελικά η Ελλάδα καταφέρει να αποκλείσει τους Ισπανούς, παίζει στους «8» με το νικητή του Σερβία - Κροατία, ενώ στα ημιτελικά με κάποιον από Τουρκία, Γαλλία, Σλοβενία, Αυστραλία...

 Τα ζευγάρια της φάσης των «16»: 
 Σερβία - Κροατία, Ισπανία Ελλάδα (Σάββατο)
 Τουρκία - Γαλλία, Σλοβενία - Αυστραλία (Κυριακή)
 ΗΠΑ - Ανγκόλα, Ρωσία - Νέα Ζηλανδία (Δευτέρα)
 Λιθουανία - Κίνα, Αργεντινή - Βραζιλία (Τρίτη)

 Όλα τα νοκ-άουτ ματς θα γίνουν στην Κωνσταντινούπολη, από Σάββατο έως Τρίτη. Το πρώτο ματς θα είναι στις 18:00 και το δεύτερο στις 21:00. Φυσικά, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν μόλις 4 ζευγάρια: Σερβία - Κροατία, Ισπανία - Ελλάδα, Τουρκία - Γαλλία και Αργεντινή - Βραζιλία.


 * Η τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων ήταν σκέτη παρωδία για το Mundobasket, που όμως αποδεικνύει ότι είναι ασόβαρη διοργάνωση. Αυτό το πράγμα, που τελευταία αγωνιστική όπου κρίνεται η πρόκριση οι ομάδες ίδιου ομίλου παίζουν διαφορετικές ώρες είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για τόσο μεγάλη διοργάνωση. Τα ματς των τελευταίων αγωνιστικών πρέπει να διεξάγονται την ίδια ώρα, ώστε να μην μπορούν οι ομάδες να κάνουν αυτά τα «μαγειρέματα». Ας το κοιτάξουν οι υπεύθυνοι και μετά να αναρωτηθούν γιατί κάποιοι (παίχτες και σύλλογοι) «σνομπάρουν» τη διοργάνωση...

 * Καλή μας τύχη αύριο με την Ισπανία!

2/9/10

Με παραλίγο τριπλ νταμπλ απ' τον Καλάθη η Ελλάδα έκανε περίπατο με την Ακτή Ελεφαντοστού και σήμερα «διαλέγει» αντιπάλους στο δρόμο για τα ημιτελικά


 Η Ελλάδα έκανε πάρτι απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού, συντρίβοντας με 97-60 τους Αφρικανούς, σε ένα ματς που δεν αντέχει μεγάλης ανάλυσης, πλην της τρομερής εμφάνισης του Νικ Καλάθη.
 Το αρχικό 7-0 της Ακτής ανετράπη γρήγορα, με την Εθνική μας να προηγείται με 6 στο δεκάλεπτο (14-20). Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι διεθνείς πάτησαν γκάζι και ουσιαστικά τελείωσαν το ματς απ' το ημίχρονο (19-47).
 Η διαφορά ολοένα και αυξανόταν μέχρι το τελικό 60-97 για την Ελλάδα. Ο Καλάθης τελείωσε το ματς με 15 πόντους, 8 άσιστ και 7 ριμπάουντ!
 Σήμερα στις 18:30 η Ελλάδα πάει -όπως πάντα- για νίκη με Ρωσία, που θα τη φέρει αντιμέτωπη της Ισπανία αρχικά και των ΗΠΑ στη συνέχεια, στο δρόμο για τα ημιτελικά...

 Στα άλλα ματς του 3ου ομίλου: Τουρκία - Πουέρτο Ρίκο 79-77, Ρωσία - Κίνα 89-80.
 Στον 1ο: Αργεντινή - Ιορδανία 88-79, Σερβία - Αυστραλία 94-79, Ανγκόλα - Γερμανία 92-88 (προκρίνονται οι Αφρικανοί σε βάρος των Γερμανών).
 Στον 2ο: ΗΠΑ - Ιράν 88-51, Σλοβενία - Βραζιλία 80-77 και Κροατία - Τυνησία 84-64.
 Στον 4ο: Λιθουανία - Γαλλία 69-55 (απίστευτο 4χ4 των Λιθουανών και πρωτιά), Ισπανία - Λίβανος 91-57 και Νέα Ζηλανδία - Καναδάς 71-61.

 * Σήμερα για την τελευταία αγωνιστική ξεχωρίζουν τα ματς:
 Ελλάδα - Ρωσία (18:30), για τον 3ο, Αργεντινή - Σερβία (19:00) για τον 1ο, Βραζιλία - Κροατία (21:30), για τον 2ο.

1/9/10

Που σε κατάντησαν Παναθηναϊκέ....



 Στην «πρώτη» του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν δεν παρουσιάστηκε κανείς, παρά μόνο οι δημοσιογράφοι... Μία εικόνα που προκαλεί απογοήτευση και θλίψη.

 Για την εικόνα αυτή, για την κατάντια αυτή είστε υπεύθυνοι ΟΛΟΙ εσείς κύριοι:



 Η σημερινή μέρα είναι κατάμαυρη για το βόλεϊ και τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο, τον Παναθηναϊκό μας γενικότερα. Οι «Παναθηναϊκάρες» όταν είναι να βάλουν λεφτά χωρίς ανταλλάγματα ξεχνούν και «αγάπες» και «υποσχέσεις» και τα ΠΑΝΤΑ.


 * Και σα να μην εφτανε αυτό, στην απογευματινή συνάντηση, δεν τα βρήκαν Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός και Γιώργος Γκάμαρης για μεταβίβαση του τμήματος του αντρικού βόλεϊ στην εταιρεία G.Media που εκπροσωπεί ο νεαρός επιχειρηματίας, με αποτέλεσμα το τμήμα να βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα...

 Ντροπή σας κύριοι!!!!

Κάκιστη η Ελλάδα, έχασε εύκολα απ' την Τουρκία και πλέον τρέχει και δε φτάνει...


 Η κάκιστη εικόνα της Ελλάδας οδήγησε σε φυσιολογική ήττα απ' την Τουρκία με 76-65. Τρίτη σερί εμφάνιση κάτω του μετρίου και φαρμακαρή για την Εθνική μας ομάδα, αφού στα δύο προηγούμενα ματς αντιμετώπισε αδύναμους αντιπάλους και έφτασε κουτσά στραβά στη νίκη.
 Οι επιστροφές των Φώτση, Σόφο δεν βοήθησαν καθόλου, η Ελλάδα έπαιξε ένα απ' τα χειρότερα αμυντικά της παιχνίδια εδώ και πάρα πολύ καιρό και σε συνδυασμό με την αστοχία στην επίθεση, την τρομερή βραδιά του Ιλιάσοβα (παιχταράς) και τη γενική ευστοχία των Τούρκων, αλλά κυρίως το τραγικό κοουτσάρισμα του πολύ «λίγου» Καζλάουσκας ήρθε η πρώτη ήττα στη διοργάνωση. Στο μοναδικό όμως παιχνίδι που «απαγορευόταν» μιας και η πρωτιά του ομίλου ήταν το μεγάλο στοίχημα της ομάδας μας. Οι Τούρκοι είναι οριστικά 1οι κι εμείς θα παλέψουμε σήμερα με τους Ρώσους για τη 2η θέση, η οποία είναι... χειρότερη θεωρητικά απ' την 3η!
 Γιατί παράλληλα μαθαίναμε για τη δεύτερη σφαλιάρα της Ισπανίας απ' τη Λιθουανία, κάτι που φυσικά δε μας βολεύει καθόλου, μιας και μας στέλνει αντιμέτωπους με τους Ισπανούς στους «16».
 Σενάρια υπάρχουν αρκετά για το «αύριο» της Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ, αλλά κάποια είναι αστεία, όπως αυτά που θέλουν την Ισπανία 2η ή 4η...

 Τα φυσιολογικά σενάρια για την Ελλάδα, που έχουν να κάνουν με την Ισπανία ως 3η του ομίλου της, είναι τα ακόλουθα δύο:
 1ον) Νικάμε τους Ρώσους και είμαστε 2οι στον όμιλο, που σημαίνει ότι στους «16» παίζουμε με Ισπανία και στους «8» με ΗΠΑ. Δηλαδή καλά κρασιά...
 2ον) Χάνουμε απ' τους Ρώσους και είμαστε 3οι στον όμιλο, που σημαίνει ότι στους «16» παίζουμε με τον χαμένο του Γαλλία - Λιθουανία (μάλλον Λιθουανία) και στους «8» με Αργεντινή. Χμμμ, μάλλον λίγο καλύτερα εδώ, ε;

 Το θέμα όμως πρωτίστως είμαστε εμείς. Με αυτά τα χάλια δεν πάμε ΠΟΥΘΕΝΑ. Πρέπει να διορθωθούν πολλά και άμεσα. Όσο για την κλήρωση, παγκόσμιο παίζουμε, αν δε μας τύχει και σοβαρός αντίπαλος, τι θέλουμε, να παίζουμε όλο με άσχετους; Αναφέρομαι φυσικά στο γεγονός ότι όλοι έχουν... τρομοκρατηθεί με το νοκ-άουτ ματς με την Ισπανία. Εντάξει μπορεί να είμαστε πελάτες τους, αλλά μιλάμε για μία ομάδα που της λείπει ο Πάου Γκαζόλ, ένας παιχταράς που αλλάζει ΟΛΑ τα δεδομένα ενός αγώνα, αλλά και ο Καλντερόν! Παγκόσμιοι πρωταθλητές και έχουν ήδη χάσει 2 στα 3. Δηλαδή έλεος...
 Και φυσικά όταν έχουμε τέτοιους παιχταράδες και η ομάδα εμφανίζει τέτοια εικόνα, ο υπεύθυνος είναι ΠΑΝΤΑ ένας. Ο προπονητής. Ο Γιόνας Καζλάουσκας λοιπόν τα σκάτωσε στην κυριολεξία:
 1) Στα ματς με Κίνα και Πουέρτο Ρίκο τα βρήκαμε σκούρα απέναντι στις άμυνες ζώνης. Με την Τουρκία μπλοκάραμε ξανά. Το πάθημα δεν έγινε μάθημα και ο κόουτς δεν βρήκε κάποιο «όπλο» για να πολεμήσει την άμυνα ζώνης.
 2) Αυτό το πράγμα με τα τρίποντα τι είναι; Υπάρχει τέτοιο σύστημα (βαράτε όλοι τρίποντα συνέχεια); Εδικά αυτό με το Μπουρούση είναι ανεξήγητο. Είναι ψηλός και δυνατός και αντί να παίζει κάτω απ' το καλάθι, βγαίνει έξω και σουτάρει τρίποντα...
 3) Η απίστευτη άμυνα που είχαμε πήγε περίπατο. Αν δε φταίει ο Καζλάουσκας γι' αυτό, ποιος φταίει;
 4) Επιθετικά είμαστε τρομερά προβλέψιμοι.
 5) Κάποια στιγμή και για πολλή ώρα παίζαμε με 6-7 παίχτες μόνο. Οι υπόλοιποι που ήταν όταν η ομάδα χρειαζόταν επειγόντως φρεσκάδα;;;

 * Στα υπόλοιπα της ημέρας, στον όμιλο μας: Ρωσία - Ακτή Ελεφαντοστού 72-66 (με την ψυχή στο στόμα οι Ρώσοι) και Πουέρτο Ρίκο - Κίνα 84-76 (παίρνει την 4η θέση το Πουέρτο Ρίκο).
 Στον 4ο όμιλο η Γαλλία έκανε το 3χ3, 68-63 τον Καναδά, το ίδιο και η Λιθουανία με μία επική ανατροπή 76-73 την Ισπανία και η Νέα Ζηλανδία νίκησε το Λίβανο 108-76 και θα παλέψει με τον Καναδά για την 4η θέση.

 * 4η και προτελευταία αγωνιστική σήμερα, όπου ξεχωρίζουν τα ματς:
 Σερβία - Αυστραλία (16:30), για το 1ο όμιλο.
 Λιθουανία - Γαλλία (21:00), το σούπερ ντέρμπι για την πρωτιά στον 4ο.
 Βραζιλία - Σλοβενία (21:30), για τον 2ο.

31/8/10

Απίστευτη ματσάρα το ΗΠΑ-Βραζιλία, χωρίς εκπλήξεις η 3η αγωνιστική σε 1ο, 2ο όμιλο


 Ένα συγκλονιστικό ματς είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε χθες για την 3η αγωνιστική του 2ου ομίλου. Οι ΗΠΑ όχι μόνο φάνηκαν τρωτές, αλλά μετά από μία τρομερή ματσάρα, κέρδισαν με μεγάλη δόση τύχης στα τελευταία 2' τους Βραζιλιάνους με 70-68!

 Η Βραζιλία από την αρχή του αγώνα πήρα τα ηνία στο σκορ, ενώ αιφνιδίασαν όλο τον κόσμο ακολουθώντας το γνώριμο απίστευτα γρήγορο παιχνίδι των Αμερικανών! Ο Ρούμπεν Μανιάνο απ' ότι φάνηκε είχε διαβάσει πολύ καλά τους αντιπάλους του και προσάρμοσε το παιχνίδι της ομάδας του πάνω τους. 
 Το πρώτο ημίχρονο είχε διακυμάνσεις στο σκορ, με τη Βραζιλία όμως να κρατάει για περισσότερη ώρα το προβάδισμα. Σπλίτερ (απίστευτος παίχτης), Μπαρμπόσα, Βινίτσιους, Μασάδο και Χουέρτας οδηγούσαν τη Βραζιλία σε μία τεράστια επιτυχία. 46-43 έληξε το ημίχρονο για τους Βραζιλιάνους, που όμως προηγήθηκαν και με 8 δύο φορές!
 Στην επανάληψη οι ΗΠΑ αφενός έσφιξαν κι άλλο την άμυνά τους, αφετέρου άρχισαν να σκοράρουν πλην του Ντουράντ (19π. στο 20λεπτο!) και οι Μπίλαπς, Ρόουζ, Όντομ.
 Δυστυχώς για τη Βραζιλία ο Χουέρτας αποσύρθηκε με 4 φάουλ στα μισά του δεκαλέπτου και οι ΗΠΑ κατάφεραν να προσπεράσουν, για να κλείσουν τελικά το 30λεπτο στο +2 (61-59).
 Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο οι άμυνες έγιναν ακόμη πιο σφιχτές, αλλά τα πάρα πολλά λάθη και απ' τους δύο ήταν η κύρια αιτία για το πολύ μικρό σκοράρισμα.
  Το ματς ήταν ντέρμπι και οι δυο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ, με τις ΗΠΑ να διατηρούν μικρό προβάδισμα. Τα τελευταία 2' ήταν συναρπαστικά:
 Οι ΗΠΑ πήγαιναν στο +4, η Βραζιλία μείωνε στο καλάθι και σε τουλάχιστον 3 περιπτώσεις για την κάθε ομάδα χάθηκαν τρομερές ευκαιρίες, ειδικά ελεύθερα σουτ τριών πόντων για τους Βραζιλιάνους.
 Ο Μπαρμπόσα μείωσε σε 70-68 μισό λεπτό πριν τη λήξη, ο Μπίλαπς αστόχησε σε τρίποντο στα 11'' και η Βραζιλία έχασε την απίστευτη ευκαιρία που της παρουσιάστηκε για να πάρει το ματς. Ο Χουέρτας μπήκε μέχρι μέσα, πήρε φάουλ απ' το Ντουράντ στα 3'', αλλά η κωλόμπαλα τον πούλησε αφού μπήκε και βγήκε απ' τη στεφάνη! Μιλάμε ότι θα ήταν καλάθι και φάουλ που θα έδινε το ματς στη Βραζιλία!
 Ο Χουέρτας αστόχησε απ' τη γραμμή του φάουλ, αφού η πρώτη βολή βρήκε στη στεφάνη, ενώ στη δεύτερη αστόχησε ηθελημένα, για να πάρει ο ίδιος το ριμπάουντ, όμως κλείστηκε στη γωνία. Πρόλαβε ωστόσο να γυρίσει στο Μπαρμπόσα, που πρόλαβε να σουτάρει από κοντά, αλλά η... πουτάνα η μπάλα πούλησε ξανά τους Βραζιλιάνους, αφού πάλι μπήκε-βγήκε, για να τελειώσει έτσι ένα συγκλονιστικό ματς!

 Η Βραζιλία εξέπληξε ευχάριστα με την απόδοσή της, ενώ ήταν η πρώτη ομάδα σε αυτό το τουρνουά που έφτασε τους Αμερικανούς -στην κυριολεξία- στα όρια τους. Απ' την άλλη οι ΗΠΑ έκαναν το 3χ3, αλλά για πρώτη φορά έδειξαν ότι είναι τρωτοί με ομάδες ανταγωνιστικές, που μπορούν να ακολουθήσουν το ρυθμό τους για 40'.

 Στα άλλα ματς του 2ου ομίλου, η Σλοβενία νίκησε την Κροατία με 91-84 και το Ιράν την Τυνησία 71-58.
 Στον 1ο όμιλο η Αργεντινή έκανε το 3χ3 κερδίζοντας την Αγκόλα 91-70, η Σερβία κέρδισε εύκολα 112-69 την Ιορδανία, ενώ η Αυστραλία έκανε περίπατο απέναντι στη Γερμανία (78-43), που τη βρήκε κουρασμένη απ' τις δύο παρατάσεις που έπαιξε απέναντι στη Σερβία.

 * Στα σημερινά ματς του 3ου ομίλου ξεχωρίζει φυσικά το ματς της Εθνικής μας με την Τουρκία για την πρωτιά στον όμιλο (21:00) και το Ισπανία - Λιθουανία για τον 4ο (21:00).

Μάγκας αποδεικνύεται ο Φρέιτας που «άδειασε» την transfer list, γλυτώνοντας τον ΠΑΟ από ανεπιθύμητους παίχτες. «Πράσινος» ο Πλεσίς!


 Τελικά απεδείχθει μεγάλος μάγκας ο Κάρλος Φρέιτας! Ο Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής ήρθε στον ΠΑΟ στα τέλη Ιουνίου και αντιμετωπίστηκε αμέσως με δυσπιστία (λογικό ως ένα σημείο, αφού αποτέλεσε αποκλειστική επιλογή Τζίγκερ) και ειρωνία απ' τους... ειδήμονες.
 Όμως απόψε, στο... παρά ένα της ολοκλήρωσης της μεταγραφικής περιόδου ο Φρέιτας κατάφερε να «διώξει» και τους εναπομείναντες ανεπιθύμητους παίχτες που υπήρχε φόβος να παραμέινουν στην ομάδα.
 «Πακέτο» στη Μαριτίμο έστειλε ο Φρέιτας τους Μελίσση και Μάντζιο. Ο πρώτος πήγε με τη μορφή δανεισμού, μιας και έχει ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο, ενώ ο δεύτερος ουσιαστικά θα μετεγγραφεί στην πορτογαλική ομάδα, μιας και ο Έλληνας στράικερ θα πάρει τις 600.000 ευρώ που προβλέπει το συμβόλαιο του με τους πράσινους, οι οποίοι θα διατηρήσουν ποσοστό μεταπώλησης 25%. Το συμβόλαιο του, που λήγει το καλοκαίρι του 2011 και άρα ο Μάντζιος λέει οριστικά αντίο. Καιρός ήταν!
 Νωρίτερα το καλοκαίρι είχαμε ξεφορτωθεί και τους Δάρλα (Αρλ, μεταγραφή), Μόρις (Απόλλων Λεμεσού, μεταγραφή), Γκαλίνοβιτς (Καβάλα, δανεικός), Μουν (Λαμόντβιλ Γκόλντεν Άροους, δανεικός), Γκάμπριελ (Γκρέμιο, δανεικός), ενώ τις τελευταίες ώρες έφυγαν και οι Μπιάρσμιρ (Ρόζενμποργκ, δανεικός), Κλέιτον (Μέταλουργκ Ντόνετσκ, μεταγραφή)!

 Μιλάμε για 9(!) άσχετους/παραλίες/τσάμπα θέση ξένου παίχτες, απ' τους οποίους ο ΠΑΟ γλυτώνει και τα συμβόλαια, αλλά κυρίως γίνεται εκκαθάριση στο ρόστερ. Μόνη μαλακία η παραχώρηση του Ντέιβιντ έναντι 600.000€ στη Φλαμένγκο και δευτερευόντως του Ρουκάβινα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

 Τρομερή δουλειά λοιπόν του Φρέιτας, οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε, γιατί μην ξεχνάμε ότι έγινε και κάτω από άσχημες συνθήκες. Όταν έχεις τόσους παίχτες στην transfer list και βροντοφωνάζεις «δεν τους θέλω!», είναι λίγο δύσκολο να έρθει ομάδα με πρόταση. Είναι λογικό ο όποιος ενδιαφερόμενος να περιμένει να μείνει ο παίχτης ελεύθερος! Παρ' όλα αυτά η «μαγκιά» του Πορτογάλου έγινε, γλυτώσαμε από όλους αυτούς και πλέον μένει μόνο ο Λεοντίου (πολύ κοντά σε Ηλιούπολη) και οι τρεις μικροί (Φέτσης, Μαχλελής, Σταμπολζίεφ), που πάνε για δανεικοί, για να μείνει το υπόλοιπο ρόστερ, στο οποίο προστίθεται ο Πλεσίς + τουλάχιστον μία ακόμη μεταγραφή.

 Ο Πλεσίς λοιπόν είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟ για τα επόμενα 2 χρόνια. Ο 22χρονος Γάλλος αμυντικός μέσος, που είχε προταθεί και απασχολήσει έντονα τον ΟΣΦΠ, είναι αριστεροπόδαρος, έπαιζε στη Λίβερπουλ, ενώ ξεκίνησε από πιτσιρικάς στην προ-εξαετίας τρομερή Λυών και έχει αγωνιστεί με όλες τις μικρές εθνικές Γαλλίας. Μία κίνηση που έχει σα λογική την επιστράτευση Κατσουράνη ως στόπερ, δίπλα στον Μπουμσόνγκ και τον Πλεσίλ μπακ απ των Σίλβα, Σιμάο στα χαφ.

 Σήμερα πάντως είναι η τελευταία μέρα των μεταγραφών και μετά, μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη είναι για τους ελεύθερους, οι οποίοι ωστόσο δεν θα μπορούν να δηλωθούν στην Ουέφα για τους ομίλους του Champions League. Γι' αυτό, αν όντως έχει κλείσει κάποιος επιθετικός, θα πρέπει να περιμένουμε σήμερα τις ανακοινώσεις. Ο Παναθηναϊκός πάντως χρειάζεται επειγόντως 2 παίχτες σε θέσεις στόπερ και φορ και παίρνει 2 (Γκαρσία, Πλεσίς) που παίζουν αλλού. Οπότε, ας ελπίσουμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα γίνει και... η κανονική μεταγραφή.

30/8/10

Η νίκη της Γερμανίας επί της Σερβίας ξεχώρισε την 2η ημέρα του Μουντομπάσκετ


 Η νίκη της Γερμανίας επί της Σερβίας στον 1ο όμιλο ξεχώρισε απ' τη 2η αγωνιστική του Μουντομπάσκετ. Σε ένα συγκλονιστικό ματς, που κρίθηκε μετά από δύο παρατάσεις η Γερμανία κέρδισε τη Σερβία και απέκτησε προβάδισμα έναντι των Σέρβων για κατάληψη καλύτερης θέσης στον όμιλο. Καλό ματς έκανε ο Τέπιτς (14π.), αστόχησε όμως στο τελευταίο σουτ κι έγινε ο μοιράιος για την ομάδα του.
 Στα άλλα ματς του 1ου ομίλου η Αργεντινή νίκησε στο τέλος την πολύ μαχητική Αυστραλία με 74-72 σε ένα ματς, όπου οι Αυστραλοί ήταν μπροστά καθόλη τη διάρκεια με σούπερ τους Ίνγκλις και Μιλς, αλλά ο εξαιρετικός Σκόλα (31π.) πήρε το πράγμα πάνω του και στα τελευταία λεπτά γύρισε μόνος του το σκορ κι έδωσε την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του. Η Αγκόλα επικράτησε της Ιορδανίας με 79-65.

 Στον 2ο όμιλο οι ΗΠΑ κέρδισαν άνετα και τους Σλοβένους με 99-77, η Βραζιλία κέρδισε εύκολα την Τυνησία με 80-65 και η Κροατία έκανε σεφτέ κερδίζοντας το Ιράν με 75-54.

 Στον 3ο όμιλο, η Ελλάδα πήρε τη δύσκολη αλλά σημαντική νίκη με το Πουέρτο Ρίκο (83-80), η Τουρκία λύγισε τη Ρωσία 65-56 και η Κίνα επικράτησε της Ακτής Ελεφαντοστού με 83-73.

 Στον 4ο όμιλος τέλος, η Γαλλία έκανε το 2χ2 με περίπατο απέναντι στο Λίβανο (86-59), η Ισπανία έκανε σεφτέ (101-84 τη Νέα Ζηλανδία) και η Λιθουανία παραλίγο να πέσει θύμα μεγάλης έκπληξης απ' τον Καναδά, όμως τελικά λυτρώθηκε στο τέλος (70-68).

 * Σήμερα διεξάγεται η 3η αγωνιστική στους ομίλους 1 και 2, ενώ ο 3ος κι ο 4ος έχουν ρεπό και παίζουν αύριο. Τα ματς που ξεχωρίζουν απ' το σημερινό πρόγραμμα:
 Σλοβενία - Κροατία (16:30) και ΗΠΑ - Βραζιλία (21:30) για τον 2ο όμιλο και Αυστραλία - Γερμανία (19:00) για τον 1ο.

29/8/10

2 στα 2 η Ελλάδα, 83-80 το Πουέρτο Ρίκο. Την Τρίτη ο «τελικός» με την Τουρκία!


 Το 2χ2 έκανε η Εθνική μας στο Μουντομπάσκετ, κερδίζοντας πολύ δύσκολα και το Πουέρτο Ρίκο με 83-80. Ρεκόρ πόντων στην Εθνική ο Σπανούλης (28π.), τον καλό του εαυτό βρήκε στο β' ημίχρονο ο Διαμαντίδης, καλό ματς έκαναν και οι Τσαρτσαρής (14π.), Μπουρούσης (12π.).
 Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι καθ' όλη τη διάρκεια και μάλιστα λίγο έλειψε να γίνει η ζημιά στο τέλος, αφού λιγότερο από 2' πριν τη λήξη το Πουέρτο Ρίκο ήταν μπροστά στο σκορ με τρεις πόντους (75-72). Ωστόσο η Ελλάδα βρήκε τις λύσεις και έφτασε στην πολύ σημαντική νίκη και πλέον πάει στον «τελικό» της Τρίτης με την Τουρκία, που θα κρίνει την πρωτιά στον 3ο όμιλο. Και φυσικά ο Καζλάουσκας θα έχει όλους τους παίχτες στη διάθεσή του, καθώς λήγει η τιμωρία των Φώτση, Σχορτσιανίτη!

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:

 Πουέρτο Ρίκο (Σιτρόν): Βασάλο 11 (2/6τρίπ., 9ρ.), Λι 9 (2), Ράμος 16 (8/8δίπ., 0/2β., 8ρ.), Μπαρέα 20 (5/9δίπ., 1/3τρίπ., 7/12β., 5ρ., 4ασ.), Σάντσεζ 13 (3), Σαντιάγκο, Μπάλκμαν, Ντίαζ, Χουέρτας 6 (2), Ριβέρα, Πίβι 5 (1).

 Ελλάδα (Καζλάουσκας): Τσαρτσαρής 14 (2), Βουγιούκας 2, Διαμαντίδης 12 (1/4τρίπ., 5ρ., 7ασ.), Σπανούλης 28 (4/6δίπ., 4/6τρίπ., 8/9β.), Ζήσης 7 (1), Πρίντεζης 3 (1), Καλάθης, Μπουρούσης 12 (1/6τρίπ., 9ρ.), Περπέρογλου 5 (1).

 * Οι απουσίες των Φώτση, Σχορτσιανίτη ευτυχώς δεν στοίχισαν, η Ελλάδα ξεκίνησε στο τουρνουά με 2 νίκες και πλέον πάει στο μεγάλο ντέρμπι με την Τουρκία για την πρωτιά!

Με μία σούπερ έκπληξη, τη νίκη της Γαλλίας επί της Ισπανίας και νορμάλ τα υπόλοιπα αποτελέσματα, ξεκίνησε χθες το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας


 Με μία σούπερ έκπληξη, τη νίκη της Γαλλίας επί της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, Ισπανίας και φυσιολογικά τα υπόλοιπα αποτελέσματα στους 4 ομίλους, ξεκίνησε χθες το Mundobasket της Τουρκίας!
 Μία ελλειπής Γαλλία, με κυριότερη απουσία εκείνη του παιχταρά Πάρκερ  κέρδισε την Ισπανία με 72-66 (δυστυχώς δεν είδα το ματς) και έγινε το απόλυτο αφεντικό του 4ου ομίλου (Σμύρνη), αφού οι υπόλοιπες ομάδες είναι οι Λιθουανία (η μόνη ικανή να τους απειλήσει), Λίβανος, Καναδάς και Νέα Ζηλανδία!
 Στα άλλα ματς, η Λιθουανία κέρδισε δύσκολα τη Νέα Ζηλανδία με 92-79 και ο Λίβανος έκανε τη μίνι έκπληξη κερδίζοντας τον Καναδά με 81-71.

 Στον 1ο όμιλο (Καϊσερί), η Σερβία διέλυσε την Ανγκόλα με 94-44, η Αργεντινή με σούπερ Σκόλα, Ντελφίνο δυσκολεύτηκε, αλλά κέρδισε τους αξιόμαχους Γερμανούς με 78-74 και η Αυστραλία με ένα σούπερ Μάριτς κέρδισε στο τέλος την Ιορδανία με 76-75.

 Στον 2ο όμιλο (Κωνσταντινούπολη), οι ΗΠΑ έκαναν επίδειξη δύναμη σκορπίζοντας τους Κροάτες (που άντεξαν μόνο για ένα δεκάλεπτο) με 106-78. Η Σλοβενία δεν είχε πρόβλημα να κερδίσει άνετα τη Τυνησία με 80-56 και η Βραζιλία το Ιράν με 81-65.

 Τέλος, στο 3ο όμιλο (Άγκυρα), η Εθνική μας κέρδισε δύσκολα την Κίνα (89-81), η Τουρκία διέλυσε την αδύναμη Ακτή Ελαφαντοστού με 86-47 και η Ρωσία δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο, αλλά κέρδισε τελικά με 75-66.

 * Σήμερα, για τη 2η αγωνιστική, πέραν του παιχνιδιού της Ελλάδας με το Πουέρτο Ρίκο (18:30), ξεχωρίζουν τα ματς: Σλοβενία - ΗΠΑ (16:30), Σερβία - Γερμανία (19:00) και Τουρκία - Ρωσία (21:00).

Ηρακλής - ΟΣΦΠ 2-1, σφαλιάρα με το καλημέρα οι "γκαλάκτικος", που παρά τη δική μας γκέλα ολκής βλέπουν την πλάτη μας απ' την αρχή!


 Τρόμαξε η Ελλάδα στην πρεμιέρα των "γκαλάκτικος" με το υπερθέαμα που είδε. Ένας Ολυμπιακός νωθρός, με τραγικό στήσιμο του... προπονηταρά Βαλβέρδε, προηγήθηκε στο κατάμεστο Καυτατζόγλειο απ' το πουθενά, με γκολ του χαζοχαρούμενου καθυστερημένου (που σε... 2'' θα γινόταν αλλαγή), αλλά δέχτηκε την ανατροπή απ' τον Ηρακλή, ο Μαρίνος Ουζουνίδης πήρε τα σώβρακα του Βαλβέρδε, η κίτρινη του Αβραάμ συζητάται και για κόκκινη, οι 3(!) βουτιές στην περιοχή δεν ξεγέλασαν το διαιτητή, και έφυγε με σκυμμένο κεφάλι (όπως ακριβώς τελείωσε και την περασμένη χρονιά) απ' το γήπεδο.
 Μόλις χθες, με την απίστευτη γκέλα ολκής του Παναθηναϊκού με τη Ξάνθη ξεμύτισαν και... πανηγύριζαν το πρωτάθλημα(!), αλλά πριν αλέκτωρ φωνήσαι ξανακρύφτηκαν στα λαγούμια τους!

 Οι Χολέμπας, Μοδέστο, Ουρτάδο, Φουστέρ που ξεκίνησαν βασικοί είναι παίχτες που δεν κάνουν ούτε για... τον Ηρακλή, ο Ριέρα είναι ανέτοιμος, αλλά και με διαφορά η πιο "απάτη" μεταγραφή με βάση τα χρήματα που δώθηκαν, ο Φετφατζίδης είναι καλό παιχτάκι, αλλά προτιμήθηκε αντί του Ρόμενταλ(!), ο Ιμπαγάσα μπήκε ως αλλαγή, αλλά δεν πειράζει, αυτόν τον προπονητή θέλατε σα Μεσσία. Οπότε πάμε όλοι μαζί: Εεεερνέστοοο Βαλβέεεερδεεε!!!

 Απ' την άλλη ο Ουζουνίδης έστησε την ομάδα χωρίς τέσσερις βασικούς (Γιάκομπ τιμωρημένος και τρεις παίχτες χωρίς έτοιμα τα δελτία), κι έκανε τρομερό κοουτσάρισμα με αλλαγές που του βγήκαν (Σολτάνι, Βέλλιος), αλλά και αλλαγή συστήματος, για να κερδίσει κατά κράτος τη μάχη των πάγκων.

 Ο "Ήρα" λοιπόν, που πριν ένα μήνα βρισκόταν κοντά στη Β' Εθνική, κέρδισε τον ΟΣΦΠ, ο οποίος ηττήθηκε σε πρεμιέρα για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια!

 Θεωρητικά και πρακτικά η δική μας γκέλα μηδενίστηκε, αφού ο βασικός μας αντίπαλος ηττήθηκε και άρα βρίσκεται από κάτω μας στη βαθμολογία. Όμως, ξαναλέω, γκέλα σαν την προχθεσινή ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να ξανακάνουμε για το λόγο ότι έχουμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα μέχρι τα μέσα Νοέμβρη, με τα τρία ντέρμπι στη σειρά (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΣΦΠ, 6η-8η αγων.) αλλά και τις διπλές αναμετρήσεις ενδιάμεσα με τη Ρουμπίν Καζάν για το Champions League!
 Επίσης, μπορεί τώρα να μας "έφτιαξε" η ήττα του ΟΣΦΠ, αλλά μην ξεχνάμε ότι πήρε 14 νέους παίχτες και είναι λογικό να χρειάζονται χρόνο. Σίγουρα αργότερα θα είναι καλύτερος, αλλά βέβαια μπορεί μέχρι να στρώσει να κάνει κι άλλες γκέλες..

 Το θέμα είναι ΕΜΕΙΣ να είμαστε καλοί, γιατί με τέτοιο υλικό δεν φοβόμαστε κανέναν, παρά μόνο τον κακό μας εαυτό. Με "2" στον Άρη επανερχόμαστε για τα καλά! Τώρα άρχισε το πρωτάθλημα, θέλει σοβαρότητα και δουλειά για να το σηκώσουμε και πάλι!

 * ΠΑΟ γερά, πρωτάθλημα ξανά!!