4/6/11

Η παραμονή Φερέιρα, ο football manager, ο μεταγραφικός σχεδιασμός και... η κάθαρσις του Πιλάβιου!


 Όπως είναι γνωστό εδώ και μερικές μέρες, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θα παραμείνει στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Πολλά ακούστηκαν ότι φεύγει από μόνος του, ότι θα τον διώξουν για να προσλάβουν στη θέση του τον Κούπερ ή το Δώνη, όμως ο Πορτογάλος αποφασίστηκε τελικώς ότι θα είναι ο προπονητής της ομάδας και για τη νέα αγωνιστική περίοδο και ανακοινώθηκε επίσημα μετά το meeting Γόντικα, Πολέμη, Νίκα.

 Επόμενο θέμα, αυτό του football manager ή τεχνικού διευθυντή ή εν πάσει περιπτώσει ενός ανθρώπου που θα «τρέχει» όλα τα ποδοσφαιρικά ζητήματα. Ακούστηκαν πολλά ονόματα, ενώ βιάστηκε να γραφεί από μερίδα του Τύπου ότι έχει κλείσει ο Ζήσης Βρύζας και θα ανακοινωθεί από τον Παναθηναϊκό μετά το ματς της Ελλάδας με τη Μάλτα, καθώς αργότερα ενεπλάκη στην υπόθεση ο ΠΑΟΚ, με το Βρύζα να μην έχει αποφασίσει πού θα πάει.

 Ωστόσο και ενώ ο Παναθηναϊκός ετοιμάζει σιγά σιγά τα πλάνα του για την καλοκαιρινή προετοιμασία, το βασικό μέρος της οποίας θα γίνει στην Αυστρία, η ανάγκη απόκτησης ενός ανθρώπου που θα τρέξει τα μεταγραφικά κυρίως θέματα, κρίνεται επιτακτική. Έχουμε ξαναπεί, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα, σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχούν σε όσες υπερβολές ακούγονται και γράφονται. Το (υπαρκτό) έλλειμμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δε σηκώνει απαγορευτικό για ορισμένες μεταγραφές και βεβαίως, δεν αναφέρομαι σε παίκτες παγκόσμιας κλάσης (δυστυχώς Σισέ και Ζιλμπέρτο Σίλβα θα ξαναφέρουμε σε πολλά χρόνια και αν), αλλά σε εφικτούς στόχους από την ελληνική αγορά (Αμπντούν, Ντουγκλάο), που παράλληλα αξίζουν να παίζουν στο Τριφύλλι, όπως και από το εξωτερικό και μερικές αγορές, όπου βρίσκεις αρκετές συμφέρουσες οικονομικά περιπτώσεις.
 Η ΑΕΚ, που αντιμετωπίζει μεγαλύτερα προβλήματα από εμάς έχει ήδη κάνει κάποιες κινήσεις, δείγμα του ότι οι «οικονομικές δυσκολίες» δεν μπορούν να αποτελούν δικαιολογία για στασιμότητα στο θέμα των μεταγραφών. Κατά τη γνώμη θα έπρεπε ΗΔΗ να έχουμε κλείσει 1-2 παίκτες από την Ελλάδα...

 Σαφώς το σημαντικότερο είναι να κρατήσουμε τον κορμό καλών παικτών που έχουμε (Σισέ, Λέτο, Νίνης, Σιμάο, Τζόρβας) για να χτίσουμε δίπλα τους τη νέα ομάδα. 1-2 πιθανές μεταγραφές δε θα μας ΣΩΣΟΥΝ οικονομικά, αλλά αντίθετα θα συρρικνώσουν αγωνιστικά την ομάδα. 

 Τέλος, τα περί «κάθαρσης» του ελληνικού ποδοσφαίρου δια στόματος κυρίου Σοφοκλή Πιλάβιου, καθώς και το «έμπρακτο μέτρο» του λουκέτου στην ΕΠΟ, μόνο ως αστειότητες μπορούν να χαρακτηριστούν. Ο επικεφαλής της ελληνικής ομοσπονδίας δε μπορεί να έμαθε... χθες τι συμβαίνει στο σάπιο χώρο του ποδοσφαίρου μας, το οποίο όπως πολύ σωστά είπε κυβερνάται από μπράβους και μαφιόζους. Το ερώτημα είναι γιατί ΤΩΡΑ, μετά από τόσα χρόνια σαπίλας, διαφθοράς κλπ, αποφασίστηκε η αναστολή μέχρι νεωτέρας των αρμοδιοτήτων της ΕΠΟ και εν μέσω καλοκαιριού, δηλαδή ΧΩΡΙΣ αγωνιστικές υποχρεώσεις. Το βέβαιο είναι ότι για τη βελτίωση του προϊόντος που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο απαιτείται αναδιάρθρωση σε όλους τους τομείς. Αυτό το ξέρει και ο τελευταίος φίλαθλος, που δεν πολυασχολείται, όμως έχει απηυδήσει από την όλη ΑΗΔΙΑ, που επικρατεί στο χώρο του αθλητισμού μας. Το θέμα είναι να μην περιοριστούμε στα ευχολόγια και κάποια στιγμή (ΑΜΕΣΑ) οι υπεύθυνοι να λάβουν τα απαραίτητα -και αν χρειαστεί δραστικά- μέτρα, για να ξαναγίνει το ποδόσφαιρο η χαρά και διασκέδαση των Ελλήνων και όχι πεδίο μαχών, επεισοδίων, ανάπτυξης πολιτικών αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων κ.ά..

 Πιστεύει κανείς ότι ο κ. Σ. Πιλάβιος είναι στα αλήθεια αποφασισμένος και το κυριότερο ικανός, να πατάξει τα παραπάνω φαινόμενα και να φέρει την περιβόητη «κάθαρση» στο ελλ. ποδόσφαιρο;
 Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιος (ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ) πρέπει να το κάνει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

3/6/11

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 10-3, αποκλεισμός για το Τριφύλλι



 Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη κόντρα στον Ολυμπιακό, γνωρίζοντας την ήττα με 10-3 στον ημιτελικό του Κυπέλλου στην Κάλυμνο.
 Το παιχνίδι άρχισε με τους πράσινους να κάνουν πολλά λάθη στην επίθεση, επιτρέποντας στον Ολυμπιακό να φτάσει τη διαφορά στο +3. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός στη δεύτερη περίοδο παρουσίασε καλύτερο πρόσωπο και πίεσε περισσότερο στην άμυνα με αποτέλεσμα στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου να μειώσει στο γκολ.
 Η ομάδα του Τριφυλλιού πάλευε για την ισοφάριση, αλλά η συνέχεια ήταν καταστροφική. Οι παίκτες του Φάνη Κουντουδιού οδηγήθηκαν σε νέα λάθη, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι Πειραιώτες που πέτυχαν πέντε γκολ στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, σβήνοντας όλες τις ελπίδες των πράσινων για την πρόκριση.

 Από prasinanea

 Τα οκτάλεπτα: 4-1, 0-1, 1-1, 5-0

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Ολυμπιακός (Βαγγέλης Πάτερος): Δεληγιάννης, Μυλωνάκης 1, Δελακάς 1, Κόχειλας, Φουντούλης 2, Θεοδωρόπουλος 1, Χρ.Αφρουδάκης 1, Ντόσκας 3, Κομάντινα, Κολόμβος 1, Σχίζας, Μπλάνης, Χρ.Φλώρος.

 Παναθηναϊκός (Φάνης Κουντουδιός): Καραμπέτσος, Ανδ.Φλώρος, Σιώνης, Στελλάτος, Τούμπουρος, Σάριτς, Καφετζόπουλος, Γ.Αφρουδάκης 1, Ζ.Αφρουδάκης, Δερμιτζάκης, Φαναριώτογλου 1, Τσόκας 1. Δεν έπαιξε ο Παπαδημητρακόπουλος.

2/6/11

Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 76-68, στο ΟΑΚΑ η στέψη!


 Ένας αγώνας που διεξάγεται υπό καθεστώς τρομοκρατίας, με πλήρη ανοχή από την αστυνομία και σε συνθήκες ζούγκλας, με διαρκείς ρίψεις αντικειμένων, κροτίδων, και βεγγαλικών, το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι περνάει σε δεύτερη μοίρα.

 Στον τρίτο τελικό του πρωταθλήματος, στο ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και βρισκόταν μπροστά στο σκορ 66-61 περίπου 5' πριν τη λήξη. Στο σημείο εκείνο οι οπαδοί του Ολυμπιακού έκαναν το μόνο πράγμα που ξέρουν να κάνουν όταν χάνουν. Μετέτρεψαν το κλειστό σε πεδίο μάχης εκτοξεύοντας δεκάδες αντικείμενα και κροτίδες, ενώ έβαλαν φωτιές σε αρκετά σημεία του σταδίου. Το χειρότερο; Φώναζαν το εμετικό (μεταξύ άλλων αηδιαστικών) σύνθημα - απειλή προς τους παίκτες του Βασιλιά της Ευρώπης Παναθηναϊκού «αν δε σας νικήσουμε δε φεύγετε από 'δω»...

 Φυσικά ούτε που διεκόπη ο αγώνας, ενώ την ίδια στιγμή η εμετική Νέα Ερυθρόλευκη Τηλεόραση και ο ανεκδιήγητος εκφωνητής προφανώς ΔΕΝ είδαν τίποτα, καθώς δεν ανέφεραν, πόσο μάλλον να στηλιτεύσουν τα επεισόδια... Ντροπή και αίσχος!

 Το ματσάκι, στο οποίο μέχρι τότε ο Παναθηναϊκός έκανε πλάκα παίζοντας απλώς καλά, συνεχίστηκε, οι πράσινοι σκεπτόμενοι τις ζωές τους και των οικογενειών τους έπαιξαν πιο χαλαρά κάνοντας πολλά λάθη και οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα σερί 11-0 και επιμέρους σκορ 15-2 μέχρι τη λήξη και το τελικό 76-68, με το οποίο οι τραμπούκοι και μαθημένοι στο "νικάω με κάθε τρόπο" μείωσαν τη σειρά σε 2-1 αλλά επί της ουσίας, το μόνο που κατάφεραν είναι να καθυστερήσουν τη στέψη του ισόβιου πρωταθλητή Ελλάδας, η οποία θα γίνει στο ΟΑΚΑ την Κυριακή παρουσία 20000 οπαδών του Παναθηναϊκού και θα τους προσδώσει μεγαλύτερη χαρά!

 Τα δεκάλεπτα: 24-19, 39-46, 58-56, 76-68.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:


 ΟΣΦΠ (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς, Γκόρντον 6, Σπανούλης 13, Πρίντεζης 8(2), Μπουρούσης 16, Πελεκάνος 6, Μαυροκεφαλίδης 7, Χαλπερίν 4, Γλυνιαδάκης 6, Παπανικολάου, Έρτσεγκ 5, Τεόντοσιτς 5.

 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Μάριτς 4, Μπατίστ 15, Φώτσης 5(1), Σάτο 2, Νίκολας 13(3), Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 10(2), Βουγιούκας 9, Καλάθης 4, Καϊμακόγλου.

30/5/11

Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 78-66, 2-0 και... πρωτάθλημα μες στο παλε!


 Πολύ απλά, στο ΟΑΚΑ δε χάνει ΠΟΤΕ! Ο Παναθηναϊκός μετά από ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο, ανέβασε την απόδοσή του, μείωσε στο ελάχιστο τα λάθη του, έπαιξε τρομερή άμυνα, ενώ αναμφισβήτητα ήταν πολύ ανώτερος του Ολυμπιακού, που έπεσε πολύ στο β' ημίχρονο, φτάνοντας πανάξια στο τελικό 78-66 και ένα βήμα πριν τον τίτλο!

 Μπορεί να λέμε ότι από τη στιγμή που το πρωτάθλημα κρίνεται στις 3 νίκες, το 2-0 δεν τελειώνει τη σειρά των τελικών, ωστόσο ο πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός μοιάζει απίθανο να χάσει 3 ματς συνεχόμενα από αυτόν τον Ολυμπιακό, που έχασε αμέσως το πλεονέκτημα της έδρας, προηγήθηκε απόψε στο ΟΑΚΑ με 10 πόντους αλλά τελικά έχασε με 12(!) και γενικά δείχνει ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον Αυτοκράτορα του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ.
 Το μόνο που απομένει είναι να δούμε αν ο Παναθηναϊκός το σηκώσει μέσα στο ΣΕΦ την Τετάρτη ή αν μεταφέρει τη στέψη μπροστά στο κοινό του την ερχόμενη Κυριακή.

 Ο αγώνας από το paobc:

 Ένα βήμα από τον τίτλο του πρωταθλητή βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Το 78-66 επί του Ολυμπιακού απόψε στο ΟΑΚΑ, στον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ, τον φέρνει στη μία νίκη απόσταση από ένα ακόμη τρόπαιο. Το 2-0 είναι γεγονός και οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά την Τετάρτη 1/6 (22.00) στο ΣΕΦ.
 Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, όπως και στον πρώτο τελικό.  Πήραν το προβάδισμα και έφτασαν στο +7 (2-9, 4’30’’), διατηρώντας μια απόσταση ασφαλείας, με τη διαφορά να φτάνει και στο +9 (10-19, 9’20’’), καθώς ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, έχανε τις μάχες στα ριμπάουντ (3-7 στο πρώτο εξάλεπτο) και δεν μπορούσε να βρει σωστές συνεργασίες (0-5 ασίστ). Η κατάσταση άρχισε να ισορροπεί με αποτέλεσμα στο 11’25’’ οι «πράσινοι» να πλησιάσουν στους δύο πόντους (17-19, 11’25’’) με τρίποντο από τον Ντρου Νίκολας και να ισοφαρίσουν λίγο αργότερα με τον Τσαρτσαρή (22-22, 12’). Η αστοχία στις βολές στο διάστημα που ακολούθησε, ήταν από τους καθοριστικούς παράγοντες για να πάρουν και πάλι οι φιλοξενούμενοι μια διαφορά που έφτασε και στους οχτώ πόντους (33-41, 17’55’’).
 Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε όπως αναμενόταν ότι θα κάνει. Από το 22΄’ ως το 25’35’’ οι δύο ομάδες «έπαιζαν» με μια διαφορά ενός πόντου. Το «τριφύλλι» σε ένα ΟΑΚΑ κατάμεστο που έδινε την απαιτούμενη ώθηση, πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα στο 22’10’’ (46-45). Το πρώτο ξέσπασμα έγινε στο στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου όταν Νίκολας και Φώτσης με δύο εύστοχα σουτ τριών πόντων οδήγησαν στο +5 (58-53, 28’25’’). Κι αυτό λίγο πριν κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο 60-58.
 Οι Πειραιώτες ισοφάρισαν με την επανέναρξη της αναμέτρησης (60-60), αλλά ο Μάικ Μπατίστ και ένα αντιαθλητικό φάουλ από τον Σπανούλη στον Τσαρτσαρή οδήγησαν στο +4 (64-60, 31’15’’), με τον Αμερικάνο, να οδηγεί με ½ στο +5 (65-60, 31’30’’). Και συνέχισε με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα για το 67-60 (33’). Ένα τρίποντο από τον Ρομέιν Σάτο έκανε το 70-62 (35’30’’). Η διαφορά έφτασε σε διψήφια τιμή με δύο βολές από τον Δημήτρη Διαμαντίδη (72-62, 36’). Ο Κώστας Τσαρτσαρής με τον Αντώνη Φώτση κυριάρχησαν κάτω από τα δύο καλάθια, ο Καλάθης έκλεψε, πήρε ένα ριμπάουντ ανάμεσα στους ψηλούς, το γήπεδο ήταν στο πόδι και ο ηλεκτρονικός πίνακας έγραφε 74-62 (36’40’’), πριν η αυλαία πέσει με το τελικό 78-66. 
 
  Τα δεκάλεπτα: 12-19, 37-43, 60-58, 78-66.
 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 4, Μπατίστ 19, Φώτσης 5(1), Σάτο 7(1), Νίκολας 9(2), Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 15(1), Βουγιούκας 2, Καλάθης 9(1), Καϊμακόγλου 2.

 Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 3(1), Γκόρντον 11(1), Σπανούλης 14(2), Πρίντεζης, Μπουρούσης 12, Κέσελ, Μαυροκεφαλίδης 14, Χαλπερίν, Γλυνιαδάκης 5, Παπανικολάου 2, Έρτσεγκ 3(1), Τεόντοσιτς 2.

 * Ακόμη μία ματσάρα έγινε και για τις θέσεις 3-4. Ο Άρης νίκησε τον ΠΑΟΚ 73-70 και ισοφάρισε 1-1 τη σειρά, που επίσης κρίνεται στις 3 νίκες και φυσικά, οδηγεί στην Ευρωλίγκα. Προσωπικά θεωρώ ότι θα πάνε σε 5 ματς, καθώς βλέπω πολύ δύσκολο να σπάσει η μία ή η άλλη έδρα (δεν υπάρχει Παναθηναϊκός εκεί)!