19/1/13

Παλαιό Φάληρο - Παναθηναϊκός 6-12

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες στην Α1 πόλο των ανδρών αφού συνέτριψε με 12-6 εκτός έδρας το Παλαιό Φάληρο. Έξι γκολ ο Κουρλιάφτης.

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε το ματς με το Παλαιό Φάληρο ο Παναθηναϊκός.
Οι πράσινοι επέστρεψαν στις νίκες αφού επικράτησαν με 12-6 επί της ομάδας των Νοτίων Προαστίων. Το Τριφύλλι από την αρχή του αγώνα έδειξε τις διαθέσεις του και προηγήθηκε με 3-0 στο πρώτο οκτάλεπτο.
Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός δεν πιέστηκε σε κανένα σημείο και επέστρεψε πολύ εύκολα στις νίκες. Πρώτος σκόρερ για το Τριφύλλι ο Κουρλιάφτης με έξι τέρματα, ενώ τρία είχε ο Γιώργος Αφρουδάκης.

Παλαιό Φάληρο - Παναθηναϊκός 6-12

Τα 8λεπτα
: 0-3,3-3,2-4,1-2

Π. ΦΑΛΗΡΟ (Κώστας Λούδης): Σαλτερής, Φλώρος Ανδ., Χάλαρης, Ξενάκης 2, Σιώνης, Παναγούλης, Παπανικολάου, Βερύκοκος 1, Ενλόι 2, Σίμος, Δραγώνας, Τσαγκάρης 1, Σπηλιωτόπουλος, Πανόπουλος, Σιώνης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Φάνης Κουντουδιός): Λέντζος, Σιδέρης, Γκαράνης, Κόχειλας Ν., Κουρλιάφτης 6, Δερμιτζάκης Δ. 1, Παπαδόγκωνας 1, Κονταξής, Αφρουδάκης Γ. 3, Αφρουδάκης Ζ. 1, Κατσαούνης, Δερμιτζάκης Χρ., Φώσκολος, Οικονομίδης, Παρασκευόπουλος.
 
Από prasinanea

Επιτέλους νίκη στο βόλεϊ ανδρών, 3-0 το Μίλωνα εκτός, νέο περίπατο οι γυναίκες στο μπάσκετ

Μίλωνας - Παναθηναϊκός 0-3

Παίζοντας με πάθος ο Παναθηναϊκός πήρε το ματς κόντρα στον Μίλωνα επικρατώντας με 3-0 σετ και συνεχίζει τη μάχη του για την παραμονή του στην Α1.
Μία πολύ σημαντική νίκη που τον κρατά ζωντανό στη μάχη της παραμονής πήρε ο Παναθηναϊκός.
Οι πράσινοι επικράτησαν με 3-0 εκτός έδρας επί του Μίλωνα παίρνοντας σημαντική βαθμολογική ανάσα. Το Τριφύλλι από την αρχή μπήκε αποφασισμένο να πάρει τη σημαντική νίκη και τα κατάφερε. Ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα και έφτασε με άνεση στην κατάκτηση των τριών πολύ σημαντικών βαθμών.
Μίλωνας - Παναθηναϊκός 0-3

Τα σετ:
20-25, 14-25, 19-25
Μίλωνας (Ντόζης): Καρανικολάου 6 (6/8 επ.), Μουρούτης 5 (3/4 επ., 2 μπλοκ), Λιάσκος 1, Ζαπάτα 5 (2/10 επ., 3 μπλοκ, 56% υπ. – 19% άριστες), Παγιάν 14 (12/30 επ., 2 άσοι), Πανούσος 3 (3/15 επ., 56% υπ. – 33% άριστες), Δαρίδης –λ (71% υπ. – 52% άριστες) / Κεχράς, Βασιλάκος 1 (1/4 επ., 83% υπ. – 33% άριστες), Κούλας 1.
Παναθηναϊκός (Καζάζης Σ.): Λιβαθηνός 3 (1/1 επ., 2 άσοι), Γουόλκερ 13 (10/16 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ, 75% υπ. – 25% άριστες), Ιωάννου 8 (7/18 επ., 1 άσο), Πρωτοψάλτης 13 (12/17 επ., 1 άσο, 86% υπ. – 43% άριστες), Στίγγας 12 (6/12 επ., 1 άσο, 5 μπλοκ), Βόγκελ 8 (4/9 επ., 4 μπλοκ). Ζήσης –λ (84% υπ. – 53% άριστες) / Μανιόπουλος, Βολουδάκης, Μαδούρας.
 

ΔΑΣΑΛ - Παναθηναϊκός 45-62

Εύκολη έξοδος για τις πράσινες οι οποίες δεν συνάντησαν καμία απολύτως δυσκολία κόντρα στον Εύνικο και πήραν μία πολύ εύκολη νίκη επικρατώντας με 45-62.
Όπως αναμενόταν ο Παναθηναϊκός είχε ένα ακόμα εύκολο απόγευμα.
Το Τριφύλλι δεν συνάντησε καμία απολύτως δυσκολία κόντρα στον Εύνικο και με συνοπτικές διαδικασίες πήρε τη νίκη με 45-62. Το ματς δεν χρίζει ιδιαίτερης κριτικής αφού η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι πολύ μεγάλη.
Το θετικό για την Γιασεμή Σαμαντούρα είναι πως έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλες τις παίκτριές της. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κόουτς του Τριφυλλιού έδωσε χρόνο σε όλες τις παίκτριές της ενώ η Φωτεινή Πριόνα έβαλε τους πρώτους της πόντους στο πρωτάθλημα με την πράσινη φανέλα.
Τα δεκάλεπτα: 14-19, 21-35, 35-49, 45-62

Παναθηναϊκός (Σαμαντούρα): Καλέντζου 17(5), Βλάνη 8 (2), Πριόνα 3 (1), Μαγκλάρα 7, Κόνιαλη, Κωτουλα, Χριστινάκη 4, Δίελα 6, Χρονοπούλου 2, Ντέλβα 9, Μοσχοπούλου 6, Θεολόγου.
 
Από prasinanea

 

 
 

Παναθηναϊκός - Πανθρακικός 1-1, κάποτε ήταν μια μεγάλη ομάδα...

Βαθιά "άρρωστος" και ευρισκόμενος σε κρίση, ο Παναθηναϊκός παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον μαχητικό Πανθρακικό στο "Σπύρος Λούης". Πλήρωσε ξανά το μπλακ άουτ του τελευταίου δεκαλέπτου, ο Τοτσέ το γκολ.
Σε μία τεταμένη ατμόσφαιρα, με την διχόνοια να επικρατεί στην εξέδρα, με ψυχολογία στο ναδίρ και με τη γνωστή κατάρρευση στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον Πανθρακικό, στο "Σπύρος Λούης". Το γκολ του Τοτσέ στο 74' φάνηκε να λυτρώνει προς στιγμή, αλλά τελικά ο Παπαδόπουλος στο 85' ισοφάρισε και βύθισε το Τριφύλλι στην κρίση.
Είναι ξεκάθαρο και στον πιο απομακρυσμένο παρατηρητή ότι η ομάδα είναι βαθιά άρρωστη και μόνο με μία "επέμβαση" θα ανακτήσει την υγεία της. Η κρίση έχει εγκατασταθεί για τα καλά στην Παιανία, ο χειρισμός της μοιάζει με "γόρδιο δεσμό" και το χειρότερο, είναι πως δεν φαίνεται ότι μπορεί να ξεπεραστεί στο επόμενο διάστημα.
Κάθε κριτική στο παιχνίδι φαντάζει μάταιη, αφού ο Παναθηναϊκός μέχρι το 80' ήταν καλός με βάση τα φετινά δεδομένα, απειλήθηκε ελάχιστα και είχε ευκαιρίες, Ανεξήγητα όμως, κατέρρευσε πάλι μετά το 80' και έχασε άλλους δύο πολύτιμους βαθμούς.
Πρωταρχικό μέλημα επιβάλλεται να αποτελέσει για τον Γιάννη Αλαφούζο και τη διοίκηση, η επαναφορά της ενότητας στον κόσμο, αφού εάν παραμείνει ο διαχωρισμός σε δύο στρατόπεδα, τότε δεν πρόκειται να επανέλθει η υγεία. Απαιτείται αδιάκοπη και αποτελεσματική προσπάθεια, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να μπει ξανά σε τροχιά ανάκαμψης. Εάν δεν διορθωθούν τα υπόλοιπα, το αγωνιστικό δεν πρόκειται να πάει καλά...
Οι αποδοκιμασίες στον Βύντρα κυρίως και στον Σπυρόπουλο δευτερευόντως, δεν βοηθούν κανέναν, αφού ούτε οι συμπαικτες τους αισθάνονται άνετα. Μόνο με ενότητα και ομόνοια μπορεί να προχωρήσει ο Παναθηναϊκός και στην παρούσα φάση, αυτό δεν συμβαίνει...
Λίγα πράγματα το Τριφύλλι
Η επιστροφή του Μπουμσόνγκ και Βύντρα στο κέντρο της άμυνας ήταν γεγονός και πλαισιώθηκαν δεξιά και αριστερά από τους Σεϊταρίδη και Σπυρόπουλο. Τέρμα έπαιξε ο Καρνέζης, αμυντικοί μέσοι οι Βιτόλο και Σο, επιτελικός μέσος ο Ζέκα, οι Μαυρίας και Σισοκό στα άκρα της επίθεσης και ο Τοτσέ στην κορυφή.
Το κλίμα διχόνοιας που επικράτησε στην εξέδρα επηρέασε και την ομάδα στα πρώτα λεπτά και ο Πανθρακικός επωφελήθηκε, έχοντας τον έλεγχο. Μάλιστα, στο 15' απείλησε με ένα καλό σουτ του Βαϊρουά, αλλά ο Καρνέζης ήταν εκεί για να αποκρούσει.
Ωστόσο, με την πάροδο του 20λεπτου, ο Παναθηναϊκός ανέκτησε τα ηνία και άρχισε να δημιουργεί κινδύνους για την εστία του Κουτσόπουλου. Με τις ατομικές ενέργειες των Μαυρία και Σισοκό από τα άκρα, έσπασε την άμυνα του Πανθρακικού και είχε ορισμένες καλές στιγμές.  Ο Ζέκα σε δύο περιπτώσεις, στο 18' και στο 36', από θέση βολής, αστόχησε.
Στο τελευταίο 10λεπτο, ο Πανθρακικός κατάφερε να περιορίσει τους εξτρέμ του Τριφυλλιού και δεν κινδύνεψε η εστία του, χωρίς να διακριθεί και επιθετικά. Την ίδια στιγμή, από τους πράσινους έλειπε το καθαρό μυαλό στη μεσαία γραμμή και έγιναν αρκετά ατομικά λάθη, που κατέστησαν ανέφικτη την επιθετική ανάπτυξη του Παναθηναϊκού.
Ο συνήθης ύποπτος
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε χωρίς αλλαγή για τον Παναθηναϊκό και με διάθεση να κυνηγήσει το γκολ. Το κλίμα στις εξέδρες ηρέμησε και αυτό βοήθησε την ομάδα και βγήκαν μερικές καλές φάσεις, όπως ένα σουτ του Σο στο 49' και ένα δεύτερο του Μαυρία στο 52'. Μετά το δεκάλεπτο, ο Πανθρακικός κατάφερε να αμυνθεί λίγο πιο αποτελεσματικά, αλλά ο γηπεδούχος συνέχισε να πιέζει.
Η κλασικότερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού ήρθε στο 63', όταν ο Σο έκανε την κάθετη έξω δεξιά στον Ζέκα, αυτός τη γύρισε στον Τοτσέ, ο οποίος αστόχησε με κεφαλιά-ψαράκι. Ένα λεπτό αργότερα, ο τραυματίας Μαυρίας αντικαταστάθηκε από τον Κουίνσι. Η πίεση αυξήθηκε ακόμα περισσότερο και στο 66', ο Τοτσέ μέσα στην περιοχή έχασε το κοντρόλ μετά το παράλληλο γύρισμα του Σεϊταρίδη.
Ο Πανθρακικός απείλησε πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο στο 74', αλλά το συρτό σουτ του Παπαδόπουλου κατέληξε άουτ. Όμως, δύο λεπτά μετά, ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με σκόρερ τον συνήθη ύποπτο, Χοσέ Τοτσέ. Ο Ισπανός δέχτηκε την πάσα του Ζέκα στην περιοχή και με σουτ στην κίνηση, "εκτέλεσε" τον Κουτσόπουλο.
Πάντως, αμέσως μετά, ο Πανθρακικός άγγιξε το 1-1, αλλά το σουτ του Μίνγκα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 81', αρχικά ο Καρνέζης με απόκρουση και στη συνέχεια ο Μπουμσόνγκ, σταμάτησαν το σουτ και την κεφαλιά του Παπαδόπουλου. Τελικά, ο "Παπ" χτύπησε στο 84', αφού ο Μουνάφο έκανε τη σέντρα, ο Μπουμσόνγκ τον άφησε και αυτός, αξιοποιώντας και την κακή έξοδο του Καρνέζη, σκόραρε με κεφαλιά.
Ο Κουίνσι με ατομική ενέργεια, σούταρε στο 88', αλλά ο Κουτσόπουλος μπλόκαρε σταθερά. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε στη συνέχεια με βαθιές μπαλιές να απειλήσει την εστία του Πανθρακικού, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Μίνγκας στο 94' άγγιξε το 1-2 του, με το πλασέ του να περνά άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Κουίνσι από το πέναλτι και ακολούθησε η λήξη από τον Δελφάκη...

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Σο, Ζέκα, Σισοκό, Μαυρίας (64' λ.τ. Κουίνσι), Τοτσέ.
Πανθρακικός: Κουτσόπουλος, Βαϊρουά (65' Μουνάφο), Καστσελάν, Παπαδόπουλος (89' Κυβελίδης), Λουσέρο, Σερφά, Μίνγκας, Μπαϊκαρά, Χρήστου, Σαρακατσάνος, Λαδάκης (79' Κοντογουλίδης).

Από prasinanea

* Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις...
Τίποτα περισσότερο για αυτό το... αδιόρθωτο χάλι. Η Β' Εθνική μας κλείνει το μάτι και κάποια λαμόγια σφυρίζουν αδιάφορα...

16/1/13

Άλμπα Βερολίνου - Παναθηναϊκός 73-79

 


Μια σημαντική νίκη πήρε ο Παναθηναϊκός στη Γερμανία. Στην Ο2 Αρένα επιβλήθηκε της Άλμπα Βερολίνου με 79-73 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Top16 της Ευρωλίγκας.
Οι «πράσινοι» είχαν τον πρώτο λόγο σε όλη την αναμέτρηση, ήταν καλύτεροι, αλλά είχαν και ένα μεγάλο μείον: Την έλλειψη σταθερότητας. Ήταν αυτή που δεν τους επέτρεπε να κρατήσουν τις διαφορές που κατάφερναν να πάρουν και οι οποίες θα τους έδινε το δικαίωμα να φτάσουν στην τελική επικράτηση με λιγότερη πίεση. Ο Παναθηναϊκός έκανε το πρώτο του μεγάλο βήμα στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν το 8-7 έγινε 10-17 με ένα επιμέρους 10-2 και τον Γιόνας Ματσιούλις να καταθέτει το πρώτο δείγμα αυτού που θα ακολουθούσε, ευστοχώντας με χαρακτηριστική ευκολία.
Η Άλμπα Βερολίνου επέστρεψε βρίσκοντας την ευστοχία της από μακρινή απόσταση με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Ντζέντοβιτς, που οδήγησε ως το 23-21 (9’45’’). Το 25-25 (11’20’’) έγινε 28-35 (14’) με τρίποντο από τον Τζέισον Καπόνο, αλλά και πάλι ο Παναθηναϊκός έχασε τη συγκέντρωσή του κι έδωσε το δικαίωμα στην Άλμπα να προηγηθεί και πάλι με 2 πόντους (37-35, 17’). Κι αυτό μόνο για να επαναληφθεί και πάλι το ίδιο σκηνικό, με το «τριφύλλι» να κλείνει το ημίχρονο με ένα +6 (39-45).
Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε πιο σταθερός στο τρίτο δεκάλεπτο, ακούμπησε την μπάλα και στον Σοφοκλή Σχορτσανίτη κοντά στο καλάθι, για να οδηγηθεί η διαφορά στο +9 (48-57 στο 24’30’’ και 50-59 στο 26’20’’). Μια τεχνική ποινή με την οποία χρεώθηκε ο Ματσιούλις έδωσε το δικαίωμα στους Γερμανούς να πλησιάσουν (56-59, 28’). Με την επιστροφή στον αγώνα η διαφορά ανέβηκε στο +11 (56-67, 32’) από τον Ρόκο Λένι Ούκιτς, ο οποίος έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι έκαναν μια τελευταία προσπάθεια να διεκδικήσει τη νίκη. Μείωσαν στους τρεις πόντους (65-68 στο 35’50’’), αλλά ο Παναθηναϊκός δεν επέτρεψε να αμφισβητηθεί από το σημείο αυτό και μετά. Ένα τρίποντο του Τζέιμς Γκιστ έδωσε άμεσα και πάλι μια ανάσα (65-71, 36’25’’), ο Γιόνας Ματσιούλις, ο οποίος έφτασε στους 28 πόντους με 6/8 τρίποντα, βοήθησε για το +9 (65-74, 37’), για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στη νίκη με το τελικό 73-79, που σφραγίστηκε με ¾ βολές από τους Ούκιτς και Μπανκς.
Από paobc
Τα δεκάλεπτα: 23-23, 39-45, 56-65, 73-79

Άλμπα Βερολίνου (Ομπράντοβιτς): Σούλτζε, Νέι, Σάφαρτζικ 7, Τόμπσον 16, Φούλε, Μπάιαρς 8, Τζέντοβιτς 21, Μιράγες 2, Γουντ 6, Φόστερ 6, Ιντμπίχι 2, Μόρλει 5. 
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 1, Ματσιούλις 28, Καπόνο 8, Ούκιτς 14, Λάσμε 3, Τσαρτσαρής, Γκιστ 10, Μπανκς 8, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 7.
 * Ο Παναθηναϊκός έπαιξε χωρίς τον Διαμαντίδη, όμως νίκησε εύκολα την Άλμπα (παρά τη μικρή διαφορά) έχοντας έναν σούπερ Ματσιούλις (28π., 1 μόλις κάτω απ' το προσωπικό ρεκόρ στην Ευρωλίγκα) και φτάνοντας στο 3-1 στο Top-16 περιμένει πλέον στο ΟΑΚΑ τη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου με νίκη βάζει από κάτω του ένα μεγάλο αντίπαλο κι έχοντας ήδη νικήσει τη Ζαλγκίρις γίνεται το φαβορί για την πρόκριση.

Ήττες για άνδρες-γυναίκες στο βόλεϊ

Εθνικός Αλεξ. - Παναθηναϊκός 3-1

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη με 3-1 σετ παρά το γεγονός ότι πάλεψε σε όλα τα σετ.
 
 
Μία ακόμα ήττα στις λεπτομέρειες γνώρισε ο Παναθηναϊκός.
Οι πράσινοι ηττήθηκαν με 3-1 σετ από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και συνεχίζουν να βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο. Το Τριφύλλι πάλεψε σε όλα τα σετ, αλλά πάντα στο τέλος έμοιαζε να μένει από δυνάμεις.
Με εξαίρεση το δεύτερο σετ, το οποίο και κατέκτησαν, οι πράσινοι πάντα στο τέλος ενώ πήγαιναν κοντά πόντο πόντο μέχρι και το τέλος του σετ πάντα τα έχαναν. Το μόνο σετ το οποίο πήρε εύκολα ο Εθνικός ήταν το πρώτο το οποίο και κατέκτησε με 25-14.
Στη συνέχεια το ματς ήταν ντέρμπι και ο Παναθηναϊκός για μία ακόμα φορά δεν είχε τον παίκτη που θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του στα δύσκολα.
Τα σετ: 25-14, 23-25, 25-21, 25-20
Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Μουστακίδης): Ράιτς 23 (14/28 επ., 4 άσοι, 5 μπλοκ), Γραμματικάκης 9 (5/8 επ., 4 μπλοκ), Σιδηρόπουλος 2, Παπάζογλου 8 (6/12 επ., 2 μπλοκ), Δαλακούρας Α. 11 (9/18 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ, 76% υπ. – 52% άριστες), Κουμεντάκης 13 (12/23 επ., 1 μπλοκ,  77% υπ. – 45% άριστες), Μίτρεφ –λ (82% υπ. – 65% άριστες) / Κόβατς.
 Παναθηναϊκός (Καζάζης Σ.): Λιβαθηνός 1, Γουολκερ 11 (8/17 επ., 3 άσοι), Ιωάννου 19 (17/41 επ., 2 άσοι), Πρωτοψάλτης 11 (10/22 επ., 1 άσο, 86% υπ. – 69% άριστες), Στίγγας 7 (5/13 επ., 2 μπλοκ), Βόγκελ 9 (7/15 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ). Ζήσης –λ (74% υπ. – 43% άριστες) / Μανιόπουλος , Βολουδάκης, Μαδούρας.

Ρέθυμνο - Παναθηναϊκός 3-1

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε εκτός έδρας με 3-1 σετ από το Ρέθυμνο παρά το γεγονός ότι πάλεψε σε όλα τα σετ. Οι πράσινες προσπάθησαν να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή στο τέταρτο σετ, αλλά δεν τα κατάφεραν.
Οι πράσινες πάλεψαν το ματς στο Ρέθυμνο αλλά δεν κατάφεραν να φύγουν με κάποιο βαθμολογικό όφελος από την έδρα του ΟΠΕΡ.
Το Ρέθυμνο επιβλήθηκε με 3-1 επί του Παναθηναϊκού με τις παίκτριες του Γιώργου Ρούση να κοντράρουν στα ίσα τις γηπεδούχες στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Στο πρώτο σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο ώσπου το Ρέθυμνο κατάφερε να πάρει ένα μικρό προβάδισμα και να καθαρίσει το σετ με 25-18.
Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο δεύτερο σετ με τις δύο ομάδες να είναι στον πόντο μέχρι τα μισά και στο τέλος ο ΟΠΕΡ να παίρνει το σετ με 25-21. Ντέρμπι είχαμε στο τρίτο σετ. Αυτή τη φορά οι πράσινες ήταν πιο ψύχραιμες στα κρίσιμα σημεία και κατάφεραν όχι μόνο να παραμείνουν μέσα στο σετ μέχρι το τέλος αλλά και να κατακτήσουν με 32-30.
Στο τέταρτο σετ οι πράσινες δεν άντεξαν και έτσι το Ρέθυμνο πήρε τη νίκη με 3-1. Επόμενος αγώνας για τις πράσινες αυτός κόντρα στον Ολυμπιακό την ερχόμενη Κυριακή στο κλειστό της Κυψέλης.

Τα σετ: 25-18, 25-21, 30-32, 25-18

Από prasinanea

 


13/1/13

Κολοσσός Ρόδου - Παναθηναϊκός 59-67


Ο Παναθηναϊκός βρήκε ρυθμό, έβαλε τα μακρινά σουτ και πήρε τη νίκη με 67-59 από τον Κολοσσό Ρόδου στο Βενετόκλειο στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ.
Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά τον αγώνα, πέρασαν την μπάλα κοντά στο καλάθι, βρήκαν εύστοχα σουτ τριών πόντων από τους Γκιστ και Καπόνο και κατάφεραν να προηγηθούν (4-12, 3’48’’). Οι γηπεδούχοι αναζητούσαν λύσεις και κατάφεραν να «μαζέψουν» το σκορ και να κοιτάξουν στα ίσια τον αντίπαλό τους (19-19 στο 12’, 22-22 στο 13’45’’). Ο Παναθηναϊκός πήρε ξανά το προβάδισμα, χωρίς όμως και να μπορεί να ξεφύγει με το ημίχρονο να κλείνει 30-34 και τον Σχορτσιανίτη να αναλαμβάνει επιθετικά πρωτοβουλίες.
Το «τριφύλλι» με τη στήριξη και του κόσμου του που έδωσε δυναμικά το «παρών» στο γήπεδο, έφτασε στο +7 (37-44, 24’44’’), αλλά για μία ακόμη φορά έχασε τη διαφορά, η οποία έπεσε στη μικρότερη δυνατή τιμή της (43-44, 27’20’’). Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν καλύτερο για τον Παναθηναϊκό. Τα εύστοχα τρίποντα του Τζέισον Καπόνο, αλλά και των Γκιστ – Ούκιτς βοήθησαν ώστε να φτάσει η διαφορά αρχικά στους 10 πόντους (48-58, 34’50’’) και στη συνέχεια στο +14 (52-66, 38’27’’), πριν ο αγώνας ολοκληρωθεί με το τελικό 59-66. 
Από paobc
Τα δεκάλεπτα: 12-17, 30-34, 48-52, 59-67.

Κολοσσός (Φραγκιάς): Γεωργαλλής 6(1), Κουμπούρας 8(1), Χάτεν 15(1), Καλαϊτζής, Βουγιούκας 2, Καλαμπόκης 7(1), Νάντζφεϊ 9(1), Λάνγκφορντ 12.
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 6, Μπράμος 5(1), Ματσιούλις 8(2), Καπόνο 17(5), Ούκιτς 8(2), Λάσμε 8, Τσαρτσαρής 4, Γκιστ 11(1), Μπανκς, Ξανθόπουλος.

* Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε από το μαχητικό Κολοσσό, όμως η εμπειρία σε συνδυασμό με τις περισσότερες λύσεις έδωσαν τη νίκη, πριν τη μάχη με την Άλμπα στο Βερολίνο, την Τετάρτη.

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-0

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε το κακό πρόσωπο που παρουσιάζει μακρυά από το "Σπύρος Λούης" και έμεινε στο 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ακίνδυνοι επιθετικά οι πράσινοι, κινδύνεψαν στα τελευταία λεπτά.
Νέα απώλεια βαθμών υπέστη στους Ζωσιμάδες ο Παναθηναϊκός, αφού παρέμεινε στο 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο πρώτο παιχνίδι του Φάμπρι Γκονθάλεθ στη Superleague. Ένα αποτέλεσμα που περισσότερο θετικό κρίνεται, αφού στα τελευταία λεπτά ο γηπεδούχος ήταν αυτός ο οποίος είχε τις ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ και τη διάθεση για να απειλήσει...
Η μοναδική διαφορά σε σύγκριση με το ματς με τη Βέροια, ήταν πως αμυντικά ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε πιο σφιχτός και συμπαγής, μην επιτρέποντας στον ΠΑΣ να απειλεί όποτε θέλει. Ωστόσο, στο τελευταίο τέταρτο και αυτό το πλεονέκτημα πήγε περίπατο, αφού η ομάδα του Τριφυλλιού "κατέβασε τον γενικό" και κλείστηκε στην περιοχή της, περιμένοντας το σφύριγμα της λήξης.
Ο Φάμπρι έχει πάρα πολλή δουλειά μπροστά του, όχι για να παίξει ο Παναθηναϊκός "όμορφο και καλό ποδόσφαιρο", όπως είχε ισχυριστεί ο ίδιος την Τετάρτη, αλλά απλώς για να παρουσιάσει μία υποφερτή εικόνα και να βγάλει στο χορτάρι ορισμένες στοιχειώδεις λειτουργίες. Το έργο του Ισπανού δεν είναι καθόλου εύκολο, αφού πρώτα απ' όλα, πρέπει να πείσει τους ποδοσφαιριστές του, ότι φοράνε τη φανέλα ενός τεράστιου συλλόγου και δεν έχουν λόγο να φοβούνται και επιβάλλεται να παίρνουν ρίσκα.
Χαρακτηριστικό είναι πως ο Παναθηναϊκός είχε δύο σουτ σε ολόκληρο το παιχνίδι, ένα από τον Κουίνσι στο πρώτο ημίχρονο και ένα από τον Σο στο δεύτερο, ενώ μόλις μία φορά έβαλε τη μπάλα στην περιοχή του Φεγκρούς, μετά από συνδυασμό των Σισοκό και Μαυρία...
Αδύναμος να δημιουργήσει
Ο Παναθηναϊκός άρχισε το παιχνίδι με τον Καρνέζη γκολκίπερ, τον Μαρίνο στο αριστερό άκρο της άμυνας και τους Πίντο, Βελάσκες, Σεϊταρίδη, τους Βιτόλο και Σο αμυντικούς μέσους, τον Σισοκό σε ελεύθερο ρόλο και τους Μαυρία, Κουίνσι, Τοτσέ στην επίθεση.
Έχοντας στο μυαλό τους τις οδηγίες του Φάμπρι για προσήλωση στην ανασταλτική λειτουργία, σε συνδυασμό με τον κακό αγωνιστικό χώρο και την αδυναμία να δημιουργήσουν, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού περιορίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου σε καθαρά παθητικό ρόλο.
Χαρακτηριστικό είναι ότι για πρώτη φορά ο Παναθηναϊκός μπήκε στην περιοχή του ΠΑΣ στο 37', μετά από ένα συνδυασμό του Μαυρία με τον Σισοκό και το γύρισμα του πρώτου κατέληξε στην αγκαλιά του Φεγκρούς, ενώ το πρώτο σουτ έγινε ένα λεπτό αργότερα από τον Κουίνσι και επίσης το μπλόκαρε ο γκολκίπερ του ΠΑΣ.
Αντίθετα, οι Γιαννιώτες ήταν πιο επιθετικοί και είχαν δύο χαμένα τετ α τετ με τον Ίλιτς, ένα καλό σουτ του Γεωργίου από πλάγια θέση και μία αδύναμη κεφαλιά του Μιχαήλ εξ' επαφής. Απολογισμός καθόλου κακός και σίγουρα τους επέτρεψε να έχουν το παράπονο ότι δικαιούνταν ένα γκολ στο πρώτο μέρος...
Τα ίδια και τα ίδια...
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε για τον Παναθηναϊκό όπως ακριβώς ολοκληρώθηκε το δεύτερο... Χωρίς αλλαγή σε επίπεδο προσώπων, αλλά και σε επίπεδο εικόνας. Ο ΠΑΣ συνέχιζε να πιέζει, χωρίς όμως να δημιουργήσει ευκαιρίες και ο Παναθηναϊκός να αμύνεται, χωρίς να μπορεί να βγάλει αντεπίθεση.
Η πρώτη κίνηση του Φάμπρι ήταν στο 58' να περάσει στο ματς τον Ζέκα αντί του αρνητικού Κουίνσι. Η κίνηση του Ισπανού βοήθησε τον Παναθηναϊκό να κερδίσει τη μεσαία γραμμή και να μεταφέρει την πίεση στο μισό γήπεδο του ΠΑΣ, αλλά δεν πρόσθεσε κάτι στο δημιουργικό κομμάτι, όπου ο Φεγκρούς εξακολουθούσε να περνά ένα ήσυχο βράδυ.
Η πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε στο 7', όταν ο Ντε Βινσέντι με ένα μονοκόμματο σουτ, ανάγκασε τον Καρνέζη να αποκρούσει με τις γροθιές σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Σο έκανε το δεύτερο σουτ της βραδιάς για το Τριφύλλι, αλλά από μακρινή απόσταση και ο Φεγκρούς μπλόκαρε εύκολα.
Στο 81' ο Ντε Βινσέντι απείλησε εκ νέου, με ένα σουτ από μακρινή απόσταση "καθήλωσε" τον Καρνέζη, αλλά ευτυχώς η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Η επόμενη αλλαγή ήρθε στο 85', με τον Φορναρόλι να αντικαθιστά τον Μαυρία. Ο ΠΑΣ έχασε τη σημαντικότερη ευκαιρία του στο 88', όταν ο Καρνέζης απέκρουσε σουτ του Κοροβέση μέσα από την περιοχή.
Ο ΠΑΣ δεν αρκούνταν από την ισοπαλία και συνέχιζε να πιέζει ως το τέλος και έχασε την κλασικότερη ευκαιρία του στο 92'. Ο Πάντος έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Τσουκαλάς σηκώθηκε ανενόχλητος στη μικρή περιοχή, αλλά η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα...

ΠΑΣ Γιάννινα: Φεγκρούς, Πάντος, Οικονόμου, Μιχάηλ, Κολοβέτσιος, Κειτά, Τσούκαλας, Γεωργίου, Κοροβέσης (89' Νικλητσιώτης), Ντε Βινσέντι, Ίλιτς (76' Βίλα).
Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Πίντο, Βελάσκες, Μαρίνος, Βιτόλο, Σο, Σισοκό, Μαυρίας (84' Φορναρόλι), Κουίνσι (58' Ζέκα), Τοτσέ.

Από prasinanea

Νίκη ψυχολογίας τα κορίτσια στο βόλεϊ, συνέχεια της κατρακύλας για άνδρες

Τα κορίτσια του Παναθηναϊκού πήραν μία σημαντική νίκη με 3-2 σετ επί του Μαρκόπουλου και ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους για το 2013 παίρνοντας μια βαθμολογική ανάσα.
Παίζοντας με πάθος οι πράσινες πήραν την πρώτη τους νίκη στο δεύτερο γύρο.
Το Τριφύλλι επικράτησε με 3-2 σετ επί του Μαρκόπουλο στο κλειστό της Κυψέλης παίρνοντας μια βαθμολογική ανάσα. Οι δύο ομάδες είχαν μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοσή τους, αλλά στο τέλος ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που πανηγύρισε τη νίκη.
Ο Παναθηναϊκός με τις Πέρεζ και Μυλωνά να ξεκινούν μπήκε δυνατά στο ματς και πήρε με μεγάλη ευκολία το πρώτο σετ. Η εικόνα ήταν αντιστρόφως ανάλογη στο δεύτερο με τις παίκτριες του Μαρκόπουλου να φέρνουν το ματς στα ίσα.
Νέα ανατροπή του σκηνικού είχαμε στο τρίτο σετ με τον Τριφύλλι να το κατακτά εύκολα. Το Μαρκόπουλο, προηγήθηκε με 11-4, οι πράσινες κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και να προηγηθούν με 17-16, αλλά τελικά το τέταρτο σετ κατέληξε στις φιλοξενούμενες.
Στο τάι μπρέικ ο Παναθηναϊκός μπήκε παθιασμένος και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στο Μαρκόπουλο και πήρε τη νίκη με 3-2. Αξίζει να τονίσουμε ότι και στο κλειστό της Κυψέλης οι παίκτριες του Παναθηναϊκού αλλά και οι άνθρωποι του τμήματος του βόλεϊ γυναικών άφησαν ένα λουλούδι στο πανό με τη μορφή του Δημήτρη Μούρτου. Πριν από την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του παράγοντα του «τριφυλλιού» αλλά και του Νίκου Σαμαρά, ενώ οι αθλήτριες του ΠΑΟ αγωνίστηκαν με μαύρη κορδέλα στη φανέλα τους.

Τα σετ: 25-16, 18-25, 25-13, 22-25, 15-7.

Παναθηναϊκός - Φοίνικας Σύρου 0-3

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε ακόμα μία ήττα στην Α1 με τον Φοίνικα Σύρου να παίρνει εύκολα με 3-0 σετ τη νίκη στο κλειστό της Γλυφάδας με τους πράσινους να αγωνίζονται χωρίς τον Ραγκουζόνι.
Παναθηναϊκός (Καζάζης Σ.): Γουόλκερ 6 (5/21 επ., 1 μπλοκ, 91% υπ. – 52% άριστες), Λιόντας, Ιωάννου 11 (10/28 επ., 1 λασο.), Πρωτοψάλτης 12 (12/23 επ., 87% υπ. – 67% άριστες), Βόγκελ 6 (3/5 επ., 3 μπλοκ), Στίγγας 6 (4/10 επ., 1 μπλοκ), Ζήσης –λ (75% υπ. – 50% άριστες) / Λιβαθηνός , Μανιόπουλος, Βολουδάκης, Μαδούρας.
Φοίνικας Σύρου (Πάτρας): Σουλτανόπουλος 7 (5/8 επ. 1 άσο, 2 μπλοκ), Κουρνέτας, 2 μπλοκ), Θάνος 9 (6/12 επ., 3 μπλοκ), Κοβάσεβιτς 11 (9/2 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Ντορνέλας 2 (2/6 επ.), Λάππας 17 (16/25 επ., 1 άσο, 94% υπ. – 39% άριστες), Γκαράς –λ (100% υπ. – 72% άριστες) / Αρβανίτης, Ματσακόν 3, Ίλιτς.

Από prasinanea