24/5/13

Ίκαρος - Παναθηναϊκός 62-78

Ο Παναθηναϊκός με πρωταγωνιστές τους Κάρι, Σχορτσιανίτη και Γκιστ επικράτησε με 62-78 του Ίκαρου στην Καλλιθέα και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση των πλέι οφ.

 
Με τους Διαμαντίδη, Κάρι, Ματσιούλις, Γκιστ και Σχορτσανίτη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ο οποίος μπήκε νευρικός στο παρκέ.
Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Ίκαρος ο οποίος είχε από το ξεκίνημα του αγώνα το προβάδισμα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 10-6 στο 6ο λεπτό του αγώνα, υποχρεώνοντας τον Αργύρη Πεδουλάκη να πάρει τάιμ άουτ. Οι επιθέσεις των πράσινων ήταν βιαστικές, με αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει με 1/5 σουτ εντός παιδιάς. Ο Βρκιτς έγραψε το 12-6, ενώ ο Φαγιέ έφερε τον Ίκαρο στο +9 (15-6) για πρώτη φορά.
Στο 7ο λεπτό, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 18-8 μετά από νέο τρίποντο του Φαγιέ. Το Τριφύλλι με ένα σερί 5-0 κατέβασε τη διαφορά στους 5, για να απαντήσει ο Ίκαρος με το ίδιο νόμισμα. Τελικά το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με μία βολή του Σχορτσιανίτη και τον Ίκαρο μπροστά στο σκορ με 23-14.
Κάπου εκεί αφυπνίστηκαν οι πράσινοι. Ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα σερί 6-0 με το οποίο πλησίασε στους 3 πόντους (23-20), κρατώντας για ένα τρίλεπτο άποντο τον Ίκαρο Καλλιθέας. Κι έμενε να μπουν τα σουτ, καθώς τα ποσοστά των πράσινων δεν ήταν υψηλά.
Τελικά, ο Κάρι ευστόχησε σε δύο διαδοχικά σουτ τριών πόντων και έδωσε μετά από ώρα το προβάδισμα στην ομάδα του (27-29) στο 15'. Παρά τα πολλά λάθη των φιλοξενούμενων (9 τον αριθμό έναντι 4 του Ικάρου), οι παίκτες του Πεδουλάκη ξέφυγαν για πρώτη φορά με 4 πόντους διαφορά (29-35), έχοντας πια ανεβάσει κάπως τα ποσοστά τους.
Ο Ραμέλ Κάρι με 4/6 τρίποντα έγραψε το 31-38 στο 19', φτάνοντας γρήγορα τους 12 πόντους, ενώ ο Ούκιτς με εύστοχο σουτ έξω από τα 6.75μ. έγραψε το 32-41 του ημιχρόνου στην εκπνοή του χρόνου. Έτσι, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε ένα επιμέρους 27-9 στη β' περίοδο, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο των ριμπάουντ (30-12).
Οδοστρωτήρας Σοφοκλής
Δύο δίποντα του Σχορτσανίτη στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου, έφεραν τον Παναθηναϊκό στο +11 (32-43, 34-45), για πρώτη φορά στον αγώνα. Οι "πράσινοι" με τους Διαμαντίδη, Κάρι στα γκαρντ ήταν εξαιρετικοί, ενώ ο Σχορτσανίτης δεν είχε αντίπαλο μέσα στις δύο ρακέτες.
Με κάρφωμα του τελευταίου η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 13 πόντους (42-55) και με τον Έλληνα σέντερ να φτάνει τους 21 πόντους στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι μείωσαν παροδικά σε 47-55, ωστόσο ο Γκιστ βρέθηκε δύο φορές μόνος του απέναντι στο αντίπαλο καλάθι και δεν χαρίστηκε, γράφοντας το 47-59.
Ο Ίκαρος έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει στους 5 μετά από αστοχο σουτ του Γκίμπσον και τελικά, ο Παναθηναϊκός συντήρησε τη διαφορά στους 10 πόντους στο τέλος του γ' δεκαλέπτου (49-59).
"Καθάρισε" με Γκιστ
Στο δ΄ δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ άστοχος και νευρικός στο παιχνίδι του, ωστόσο ο Ίκαρος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την επιθετική αφλογιστία των αντιπάλων του. Ο Γιαννακίδης με τρίποντο μείωσε σε 52-59, ωστόσο στο 34' ο Διαμαντίδης ξεκόλλησε τους "πράσινους" από τους 59 πόντους, με ένα εύστοχο λέι απ.
Οι δύο ομάδες στο πρώτο τετράλεπτο είχαν έκαστη μόλις 1/6 σουτ εντός παιδιάς, ωστόσο ο Παναθηναϊκός σε ένα δίλεπτο, έτρεξε, εκτέλεσε με τον Γκιστ και ξέφυγε με 14 πόντους διαφορά (52-66). Ένα εύστοχο τρίποντο από τον Ματσιούλις έκανε το σκορ 52-71 και κάπου εκεί κάμφθηκε και η τελευταία αντίσταση του Ικάρου.

Τα δεκάλεπτα: 23-14, 32-41, 49-59, 62-78

Ίκαρος Καλλιθέας (Καλαφατάκης): Στρναντ, Μακνάιτ, Βρκιτς 15, Καρακωνσταντακάκης, Φαγέ 12, Γκίμπσον 15, Γιαννακίδης 9, Αγαδάκος 1, Μήτσιαλος 2, Σίμτσακ, Άλαμπ 8ι, Θεολογίτης.
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 21, Μπράμος, Κάρι 15, Ματσιούλις 9, Διαμαντάκος, Ούκιτς5, Λάσμε 8, Διαμαντίδης 5, Γκιστ 13, Γκουίν 2, Ξανθόπουλος, Σκορδίλης.

Από prasinanea

* Κρατάμε το πολύ καλό παιχνίδι του Σόφο μετά από καιρό και τον σταθερά καλό και εύστοχο από μακρυά Κάρι, από το ματς με τον Ίκαρο, που όμως αναμενόταν δε δυσκόλεψε ιδιαίτερα τον Παναθηναϊκό. Πανιώνιος ή Άρης πριν... το πρωτάθλημα μες στον Πειραιά!

22/5/13

Παναθηναϊκός - Ίκαρος 88-57

Θετική η πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στα πλέι όφ αφού επικράτησε με 88-57 επί του Ικάρου με τον Γκουίν να κάνει το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα και να σημειώνει 12 πόντους. Εντυπωσιακός ο Γκιστ που σταμάτησε στους 17.
 
Ο Αργύρης Πεδουλάκης άρχισε το ματς με τους Ξανθόπουλο, Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε.
Το ξεκίνημα του αγώνα θα μπορούσε να μετονομαστεί σε μια μάχη του Τριφυλλιού με τον Γιαννακίδη. Οι πράσινοι από νωρίς μπήκαν δυνατά στο ματς και ήθελαν να το "καθαρίσουν", ενώ στην αντίπερα όχθη ο Έλληνας άσος του Ίκαρου προσπαθούσε να κρατήσει την ομάδα του κοντά στο σκορ.
Με τους Διαμαντίδη και Λάσμε ως πρωταγωνιστές ο Παναθηναϊκός πήρε πολύ γρήγορα διψήφια διαφορά (16-5, 5'). Κάπου εκεί άρχισε το ρεσιτάλ τριπόντου του Γιαννακίδη ο οποίος έχοντας συνολικά 4/5 στο πρώτο δεκάλεπτο κατάφερε να μειώσει τη διαφορά. Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της περιόδου ο Ρ.Τ. Γκουίν έκανε το ντεμπούτο με την πράσινη φανέλα και στην πρώτη του επαφή κατάφερε να σκοράρει.
Με ένα ακόμα τρίποντο του Γιαννακίδη και ένα καλάθι του Σίμτσακ ο Ίκαρος μείωσε στους τέσσερις (22-18). Η απάντηση των πράσινων ήταν άμεση. Με τέσσερις πόντους του Σχορτσιανίτης η διαφορά ανέβηκε στους 8 για να έρθει ένα τρίποντο του Γκουίν από τα 8 μέτρα για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με τους πράσινους μπροστά στο σκορ με 29-18.
Ο Στρναντ με τρίποντο μείωσε στους 8 (29-21) με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, αλλά και πάλι οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη πάτησαν το πόδι στο γκάζι. Με ένα επί μέρους σκορ 17-5 η Διαφορά εκτοξεύτηκε στους 21 πόντους (46-25, 17) και οι πράσινοι έλεγχαν απόλυτα το παιχνίδι.
Το μόνο που κατάφερε ο Ίκαρος ήταν να κατεβάσει τη διαφορά στους 13 με τους Βρκιτς, Γκίμπσκον και Γιαννακίδη να συνεχίζουν να πυροβολούν έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Το τέλος του πρώτου μέρους βρήκε το Τριφύλλι να είναι μπροστά στο σκορ με 49-36.
Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παρκέ με τους Διαμαντίδη, Ούκιτς, Μπράμο, Γκουίν και Λάσμε. Οι "πράσινοι" ήθελαν να βάλουν τον νεοαποκτηθέντα στο παιχνίδι τους και ο Γκουίν πήρε κάποιες προσπάθειες που ήταν όμως άστοχες. Ο Ούκιτς με δύο δικά του τρίποντα έγραψε το 55-38, την ίδια στιγμή που ο Ίκαρος αντιμετώπιζε πρόβλημα για να βάλει την μπάλα στο καλάθι.
Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν παροδικά σε 55-43, ωστόσο ο Παναθηναϊκός βρήκε τις απαντήσεις που ήθελε. Ο Τζέιμς Γκιστ που είχε περάσει στο παρκέ ήταν εξαιρετικός και με πέντε δικούς του πόντους, έδωσε επιθετικές λύσεις στους "πράσινους".
Τελικά, το γ' δεκάλεπτο, ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 20 πόντους διαφορά.
Από εκεί κι έπειτα τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει στο τελικό σκορ. Ο Αργύρης Πεδουλάκης πέρασε στο παρκέ και τους Σκορδίλη, Γιαννόπουλο, ενώ οι "πράσινοι" συνέχισαν να διευρύνουν την υπέρ τους διαφορά. Αυτή έπιασε και τους 31 πόντους (81-50) στο 37', αλλά εκτοξεύτηκε με την επιθετική.

Τα δεκάλεπτα: 29-18, 49-36, 65-45, 88-57

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 6, Μπράμος 2, Κάρι 11, Ματσιούλις 8, Ούκιτς 8, Λάσμε 10, Διαμαντίδης 9, Γκιστ 17, Γκουίν 12, Ξανθόπουλος 2, Γιαννόπουλος 3, Σκορδίλης.
Ίκαρος Καλλιθέας (Καλαφατάκης): Στρναντ 3, Μακνάιτ, Βρκιτς 7, Καρακωνσταντάκης, Φαγέ 5, Γκίμπσον 8, Γιαννακίδης 17, Αγαδάκος, Μήτσιαλος, Σίμτσακ 8, Άλαμπι 9, Θεολογίτης.

Από prasinanea

* Πολύ εύκολο ξεκίνημα απέναντι στο πρωτοεμφανιζόμενο σε σειρά πλέι οφ Ίκαρο για τον Παναθηναϊκό, που λογικά την Παρασκευή θα κάνει το 2-0 στην Καλλιθέα και θα προκριθεί στα ημιτελικά. Εντυπωσιακός ο Γκιστ, που είναι από τους πλέον θεαματικούς παίχτες των τελευταίων χρόνων, ενώ θετικά δείγματα έδωσαν και τα δύο νέα μέλη της ομάδας. Ο Κάρι έδειξε ξανά ότι έχει πολύ καλό σουτ χωρίς να εκβιάζει τις επιθέσεις αλλά και γενικά είναι καλός ομαδικός παίκτης και ο Γκουίν έδειξε αυτό ακριβώς που γνωρίζαμε, ότι δηλαδή είναι ένα τεσσάρι που δε φοβάται να σουτάρει από μακρυά και μάλιστα, να ευστοχεί συχνά.
Καλή αρχή λοιπόν, 1-0, «σκούπα» στην Καλλιθέα και πάμε για την επόμενη σειρά με Πανιώνιο ή Άρη.