9/3/13

Ηρακλής - Παναθηναϊκός 1-3, σφράγισε την παραμονή!

Παίζοντας με μεγάλο πάθος τα κορίτσια του Παναθηναϊκού άλωσαν το Κατσάνειο επικρατώντας με 3-1 σετ επί του Ηρακλή και σφράγισαν την παραμονή τους στην Α1 πετυχαίνοντας την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους.
Ο Παναθηναϊκός απέδειξε ότι δεν έχει ανάγκη από κανέναν και έμεινε με το σπαθί του στην Α1.
Τα κορίτσια του Παναθηναϊκού επικράτησαν με 3-1 σετ του Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη και σφράγισαν έτσι και μαθηματικά την παραμονή τους στην Α1. Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη για τις πράσινες και η έβδομη σε δέκα αγώνες τους στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος της Α1.
Το Τριφύλλι μπήκε από την αρχή δυνατά στο ματς και επέβαλε τον ρυθμό του. Οι πράσινες παίζοντας με μεγάλο πάθος είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού στα πρώτα δύο σετ τα οποία τα κατέκτησαν και με άνεση.
Στη συνέχεια η αγωνιστική άνοδος της Όλγας Στράντζαλη βοήθησε τον Ηρακλή να βρει ρυθμό. Οι πράσινες δεν κατάφεραν να συνεχίσουν στα επίπεδα των δύο προηγούμενων σετ και έτσι φυσιολογικά οι γηπεδούχοι πήραν το τρίτο σετ.
Το τέταρτο ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο και καμία δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ. Ο Ηρακλής με τη βοήθεια και των διαιτητών κατάφερε να προηγηθεί με 18-14, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη.
Με την Πέρεζ να ανεβαίνει επιθετικά και με όπλα του το σερβίς και τον συνδυασμό μπλοκ - άμυνα ο Παναθηναϊκό ροκάνισε πολύ γρήγορα τη διαφορά και με μπλοκ της Βασιλαντωνάκη ισοφάρισε σε 23-23. Ακολούθησαν δύο καλά σερβίς της Κουντουρά που δυσκόλεψαν την υποδοχή και με δύο επιθέσεις της Πέρεζ το Τριφύλλι πήρε τη νίκη και μαζί το τρίποντο.

Από prasinanea

Τα σετ: 12-25, 14-25, 25-15, 23-25.

* Μπορεί η ΑΕΚ να νίκησε εύκολα τους Μακεδόνες, όμως ο Παναθηναϊκός δε χρειάστηκε κανέναν, καθώς νίκησε μέσα στη Θεσσαλονίκη τον Ηρακλή φτάνοντας στις 4 σερί νίκες και 7 σε 10 ματς στο β' γύρο σφραγίζοντας έτσι την παραμονή σε μία πολύ δύσκολη χρονιά. Μάλιστα σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα το Τριφύλλι σκαρφάλωσε στην 5η θέση της βαθμολογίας, μία αγωνιστική πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου!

Παναθηναϊκός - Κέρκυρα 1-0

Έπαιξε με τη φωτιά, παραλίγο να καεί, αλλά τελικά ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 της Κέρκυρας στο "Σπύρος Λούης", με τον Λουτσιάνο Φιγκερόα να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα.
 
Στις συνηθισμένες εντός έδρας εμφανίσεις με υποδεέστερους αντιπάλους επέστρεψε ο Παναθηναϊκός, ωστόσο αυτή τη φορά η Κέρκυρα ήταν πολύ καλή και δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά. Το τελικό 1-0 χάρη στην εύστοχη εκτέλεση του Λουτσιάνο Φιγκερόα στο 78' κρίνεται δίκαιο, αλλά σίγουρα η απόδοση της ομάδας του Φαμπριθιάνο Γκονθάλεθ κινήθηκε κάτω του μετρίου.

Άχρωμος και υποτονικός
Ο Παναθηναϊκός άρχισε με τον Καρνέζη γκολίκίπερ, τους Πίντο και Μπουμσόνγκ στο κέντρο της άμυνας, τον Σπυρόπουλο δεξί μπακ, τον Κάιπερ αριστερό, αμυντικούς μέσους τους Σο και Τριανταφυλλόπουλο, επιτελικό μέσο τον Ζέκα, δεξί εξτρέμ τον Σισοκό, αριστερό τον Μαυρία και επιθετικό τον Εσπάρθα.
Οι ποδοσφαιριστές του Φάμπρι άρχισαν το ματς με διάθεση, αλλά δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικοί στις προσπάθειες τους. Με εξαίρεση ένα σουτ του Εσπάρθα από πλάγια θέση και μία πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Χαμπίμπ, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά στο πρώτο 20λεπτο.
Η εικόνα του ματς δεν μεταβλήθηκε, αφού ο Ζέκα εμφανέστατα δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στο ρόλο του επιτελικού μέσου, ο Τριανταφυλλόπουλος δεν μπορεί να βοηθήσει επιθετικά και απέμεινε ο Σο να παλεύει να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ. Ο Σενεγαλέζος είχε ένα καλό σουτ και μία κεφαλιά, την οποία μπλόκαρε ο Αναστασόπουλος.
Ο Παναθηναϊκός ήταν σχετικά υποφερτός στο διάστημα 35'-40', όταν ανέβασε την απόδοση του και είχε άλλη μία καλή στιγμή με ένα γυριστό του Μπουμσόνγκ. Η Κέρκυρα από την άλλη, αρκέστηκε στην αμυντική τακτική και απείλησε μόνο με δύο μακρινά σουτ του Λεόν, μετά από λάθη του Κάιπερ.
Άνοιξε λογαριασμό!
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μία αλλαγή τακτικής για τον Παναθηναϊκό, με τον Φιγκερόα να αντικαθιστά τον Τριανταφυλλόπουλο. Ο Αργεντινός πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης και ο Εσπάρθα γύρισε πιο πίσω, δίπλα στον Ζέκα.
Η αλλαγή βοήθησε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος μπορεί να μην έγινε πιο εντυπωσιακός, έγινε όμως πιο παραγωγικός. Ο Σισοκό στο 49' σούταρε φαλτσαριστά, αλλά ο Αναστασόπουλος απέκρουσε δύσκολα και τέσσερα λεπτά αργότερα, μετά από συνδυασμό των Σισοκό, Φιγκερόα, Εσπάρθα, ο Μαυρίας βγήκε τετ α τετ χωρίς να καταφέρει να τελειώσει σωστά τη φάση.
Στο 63', ο Ζέκα έκανε τη σέντρα, ο Φιγκερόα δοκίμασε να κοντρολάρει και ο Εσπάρθα εξ επαφής σούταρε άουτ. Μετά από ένα λεπτό, ο Φορναρόλι πήρε τη θέση του Μαυρία και αμέσως, μπλέχτηκε σε φάση, αφού κοντρόλαρε την μπάλα στην περιοχή και έστρωσε στον Ζέκα, όμως το σουτ του κατέληξε άουτ.
Τα λεπτά κυλούσαν χωρίς ο Παναθηναϊκός να φαίνεται ικανός να σκοράρει και μάλιστα, στο 76' ο Μπαρμπαρούσης αντικατέστησε τον Εσπάρθα, στην τελευταία κίνηση του Φάμπρι. Δύο λεπτά αργότερα, η πολιορκία απέδωσε έστω και με ένα πέναλτι! Ο Σισοκό εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά, ο Έντερ βρήκε τη μπάλα με το χέρι και ο Κουκουλάκης υπέδειξε το πέναλτι. Ο Φιγκερόα ανέλαβε την εκτέλεση και σκόραρε, ανοίγοντας το λογαριασμό του με την πράσινη φανέλα.
Η τρίτη συνεχόμενη νίκη για τον Παναθηναϊκό έφτανε, αφού η Κέρκυρα δεν έδειχνε ικανή να απειλήσει. Ωστόσο, στις καθυστερήσεις παρά λίγο να γίνει το κακό, αφού σε μία εκτέλεση φάουλ του Λεόν, ο Καρνέζης έκανε την έξοδο, η μπάλα βρήκε και στον Βενέτη και χρειάστηκε δεύτερη επέμβαση του πράσινου γκολκίπερ, για να απομακρύνει... Άπαντες ανακουφίστηκαν και το ματς έληξε χωρίς παρατράγουδα...

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Πίντο, Μπουμσόνγκ, Σεϊταρίδης, Κάιπερ, Ζο, Τριανταφυλλόπουλος, Ζέκα, Σισοκό, Μαυρίας, Εσπάρθα.
Κέρκυρα: Αναστασόπουλος, Βενέτης, Σταμόγιαννος, Αγρίτης, Λεόν, Έντερ, Τσουμάνης, Γκέσιος, Τσοκάνης, Κυβελίδης, Αθανασίου.

Από prasinanea

* 3η σερί νίκη στη Superleague, αλλά παραλίγο μεγάλο κάζο από τη χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος. Το δυσκολότερο -μαζί με αυτό στο Φάληρο- ματς θα δώσει μέχρι το τέλος ο Παναθηναϊκός την ερχόμενη εβδομάδα στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ, στην προσπάθεια διατήρησης της 5ης θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ.

Ίκαρος - Παναθηναϊκός 53-79

Τα κορίτσια του Παναθηναϊκού πέρασαν ακόμα ένα εύκολο απόγευμα αφού επιβλήθηκαν εκτός έδρας επί του Ίκαρου με 53-79 μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι με το Ελληνικό.
 
 Μία ακόμα εύκολη νίκη πήρε ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών.

 Το Τριφύλλι επικράτησε του Ίκαρου με 79-53 δίχως να συναντήσει καμία απολύτως δυσκολία. Οι πράσινες από την αρχή μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έδειξαν πως δεν θα έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα.
Με πλουραλισμό στη επίθεση η ομάδα της Σαμαντούρα είχε από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ και με εξαίρεση κάποια ξεσπάσματα του Ίκαρου στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε ουσιαστικά αντίπαλο. Οι γηπεδούχες κατάφεραν δύο φορές να μειώσουν στους έξι πόντους, αλλά πάντα ο Παναθηναϊκός είχε απαντήσεις.
Στο δεύτερο ημίχρονο η αναμέτρηση έγινε παράσταση για έναν ρόλο με την κόουτς του Τριφυλλιού να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχή και τη διαφορά πλέον να είναι συνέχεια στους 20 πόντους. Κάπως έτσι ήρθε το τελικό 79-53 με τον Παναθηναϊκό να ετοιμάζεται για το ντέρμπι με το Ελληνικό την επόμενη αγωνιστική.

Τα δεκάλεπτα:
7-19, 24-33, 39-57, 53-79

Από prasinanea

8/3/13

Μάλαγα - Παναθηναϊκός 66-60, έχασε δικό του παιχνίδι...

 


Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο παρκέ για το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, αλλά η Ουνικάχα Μάλαγα ήταν αυτή που πήρε τη νίκη με το τελικό 66-60 στο «Μαρτίν Καρπένα» και στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του Top16 της THY Euroleague.
Ο Παναθηναϊκός είδε να επαναλαμβάνεται το ίδιο μοτίβο αρκετές φορές στη διάρκεια της αναμέτρησης, καθώς έπαιρνε διαφορές, απομακρυνόταν από τους γηπεδούχους, αλλά η διαφορά μειωνόταν για να επαναληφθεί για μία ακόμη φορά το ίδιο. Η Ουνικάχα Μάλαγα προηγήθηκε στα πρώτα λεπτά (6-2, 4’), ισοφάρισε άμεσα όταν το τριφύλλι προσπέρασε (8-8, 6’20’’), αλλά από το σημείο αυτό και ως το 38’ του αγώνα ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που είχε το προβάδισμα. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε 8-16 με τις λύσεις να έρχονται κυρίως μέσα από τα σουτ τριών πόντων και τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού, τον οποίο είχε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το παιχνίδι πήγε όπως ήθελε το τεχνικό επιτελείο, η Ουνικάχα Μάλαγα δεν βρήκε αιφνιδιασμούς, ενώ και στα ριμπάουντ υπήρχε ισορροπία.
Οι Ισπανοί πλησίασαν (15-18, 13’16’’), ο Παναθηναϊκός ξέφυγε (15-23, 15’), για να επαναληφθεί το ίδιο με το τριφύλλι να φτάνει ως το +10 με τον Ούκιτς (24-34, 19’36’’) και το +12 (26-38, 20’10’’) με τον Ματσιούλις. Και πάλι οι γηπεδούχοι πλησίασαν στους τρεις πόντους (35-38 στο 23’, 38-41 στο 24’50’’), πριν Σχορτσανίτης και Ούκιτς οδηγήσουν και πάλι στο +9 (44-53, 30’). Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν το χειρότερο για τον Παναθηναϊκό. Το επιμέρους 22-7 που σημειώθηκε στο διάστημα αυτό είναι ενδεικτικό. Ίσως περισσότερο ενδεικτικό όμως να είναι το 14-2 που καταγράφηκε από το 33’20’’ (52-58) ως το τελικό 66-60, το οποίο διαμόρφωσε σχεδόν μόνος του ο Μάρκους Ουίλιαμς με 14 προσωπικούς του πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο και τρία συνεχόμενα τρίποντα από το 57-60 (37’25’’) ως το 66-60…
Δεκάλεπτα: 8-16, 26-35, 44-53, 66-60
Ουνικάχα Μάλαγα (Ρέπεσα): Σιμόν 9, Ουίλιαμς 22, Πάνκο, Βιδάλ, Ουρτασούν 3, Κάλογουεϊ 5, Πέροβιτς, Βάθκεθ 13, Ζόριτς 14.
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος, Ματσιούλις 15 (4/7 τρ), Ούκιτς 14, Λάσμε 6 (7ρ, 2κ), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 8 (7 α), Γκιστ 7 (8ρ, 2κ), Μπανκς 2, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Σχορτσανίτης 6.
Από paobc
 * Μόλις 7 πόντοι στο κρίσιμο τελευταίο δεκάλεπτο δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από καθαρή αυτοκτονία. Κρίμα, γιατί η πρόκριση μπορεί να μην κινδυνεύσει να χαθεί, όμως χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για την 3η και γιατί όχι ακόμη και τη 2η θέση...

6/3/13

Παναθηναϊκός - Μακεδόνες Αξιού 3-1, άλμα παραμονής!

 Τα κορίτσια του Παναθηναϊκού πήραν ένα πολύ σημαντικό τρίποντο παραμονής κόντρα στους Μακεδόνες Αξιού αφού επικράτησαν με 3-1 στην κατάμεστη Κυψέλη.
 Παίζοντας με απίστευτο πάθος και παίρνοντας δύναμη και ρυθμό από τον κόσμο τα κορίτσια του Παναθηναϊκού έκαναν αποφασιστικό βήμα για την παραμονή τους.
Οι πράσινες επιβλήθηκαν με 3-1 σετ επί των Μακεδόνων Αξιού και έκαναν την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους. Παράλληλα, με το εξαιρετικό τους τέταρτο σετ πήραν και τη διαφορά πόντων σε πιθανή ισοβαθμία.
Στα του αγώνα ο Παναθηναϊκός παίρνοντας ρυθμό από τον κόσμο μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Στο πρώτο σετ οι Μακεδόνες άντεξαν μέχρι το 9-9. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Παναθηναϊκός πάτησαν το πόδι στο γκάζι και πήρε εύκολα το σετ με 25-20.
Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο δεύτερο. Οι πράσινες πίεζαν από το σερβίς οι φιλοξενούμενες έκαναν πολλά λάθη και δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του αγώνα. Κάπως έτσι το Τριφύλλι πήρε και το δεύτερο σετ με 25-20.
Στο τρίτο είχαμε ανατροπή σκηνικού. Η Μερτέκη έκανε τα πάντα και οι Μακεδόνες εκμεταλλευόμενοι το πρόβλημα των πράσινων στην υποδοχή κατάφεραν να χτίσουν μία σημαντική διαφορά. Έτσι, πήραν και το σετ με 16-25.
Η αντίδραση των κοριτσιών του Τριφυλλιού ήρθε και μάλιστα με εκκωφαντικό τρόπο. Παίζοντας με απίστευτο πάθος οι πράσινες μετέτρεψαν το τέταρτο σετ σε παράσταση για έναν ρόλο και το 25-8 αποτυπώνει πλήρως την εικόνα του σετ.

Τα σετ:
25-20, 25-20, 16-25, 25-8

Παναθηναϊκός (Ρούσης): Κουντουρά 10 (4 άσοι, 1/4 επ., 5 μπλοκ), Ιχτιάρη 8 (1 άσος, 3/5 επ., 4 μπλοκ), Βασιλαντωνάκη 14 (12/35 επ., 2 μπλοκ), Πέρεζ 12 (2 άσοι, 9/27 επ., 53% υπ. - 40% άριστες, 1 μπλοκ), Καββαδία 8 (2 άσοι, 5/10 επ., 1 μπλοκ), Νούσια 10 (1 άσος, 8/23 επ., 34% υπ. - 19% άριστες, 1 μπλοκ), Μυλωνά (λ., 44% υπ. - 31% άριστες), Τσατσούρη.
Μακεδόνες Αξιού (Σκουληκάρης): Δραγουμάνου 14 (4 άσοι, 10/26 επ., 29% υπ. - 18% άριστες), Τυφλιώρη 6 (1 άσος, 3/14 επ., 2 μπλοκ), Μερτέκη 17 (3 άσοι, 14/43 επ., 46% υπ. - 29% άριστες), Μηλοβιανού 2 (1 άσος, 1/10 επ.), Βεργίδου 2 (2 μπλοκ), Μεταξά 5 (2 άσοι, 1/3 επ.), Αλβανού (λ, 43% υπ. - 19% άριστες), Μαλιγκάνη 3 (3/6 επ.).

Τα σενάρια της παραμονής

Δύο αγωνιστικές απομένουν για το τέλος της Α1 και τα "Πράσινα Νέα" σας παρουσιάζουν όλα τα δεδομένα για την υπόθεση παραμονής της ομάδας βόλεϊ των γυναικών του Παναθηναϊκού.
Έπειτα και από το τέλος αυτής της αγωνιστικής ο Παναθηναϊκός βρίσκεται τρεις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Μετά το Ωραιόκαστρο οι Τράχωνες πολύ δύσκολα θα συνεχίσουν στην Α1, ενώ απομένει μία ακόμα θέση που οδηγεί στην Α2. Η νίκη του Παναθηναϊκού επί των Μακεδόνων είναι διπλής σημασίας.
Οι πράσινες πέρα από το τρίποντο που τους έδωσε αέρα τριών βαθμών απέκτησαν και πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία. Τα δύο παιχνίδια των δύο ομάδων έχουν τελειώσει με 3-1 σετ, αλλά το Τριφύλλι υπερέχει στους πόντους χάρη στο εξαιρετικό τέταρτό του σετ στην Κυψέλη.
Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός υπερέχει σε πιθανή ισοβαθμία και με το Μαρκόπουλο, αντίθετα δεν συμβαίνει το ίδιο με Ανατόλια και Βριλήσσια.
Ας δούμε αναλυτικά τι έχει κάνει το Τριφύλλι στα ματς με τις ομάδες που παλεύουν για παραμονή:
Παναθηναϊκός - Μακεδονες
Μακεδόνες – Παναθηναϊκός 3-1

Παναθηναϊκός – Μακεδόνες 3-1
Πόντοι:
Παναθηναϊκός = 182 (25, 19, 24, 23, 25, 25, 16, 25)

Μακεδόνες= 172 (23, 25, 26, 25, 20, 20, 25, 8)
Παναθηναϊκός - Ανατόλια

Ανατόλια - Παναθηναϊκός 3-0

Παναθηναϊκός – Ανατόλια 3-1
Παναθηναϊκός - Μαρκόπουλο

Μαρκόπουλο – Παναθηναϊκός 3-2

Παναθηναϊκός – Μαρκόπουλο 3-2
Πόντοι:
Μαρκόπουλο= 192 (27, 25, 20, 19, 15, 16, 25, 13, 25, 7)

Παναθηναϊκός= 212 (25,22, 25, 25, 10, 25, 18, 25, 22, 15)
Παναθηναϊκός - Βριλήσσια

Παναθηναϊκός – Βριλήσσια 3-1

Βριλήσσια – Παναθηναϊκός 3-1
Οι πόντοι:

Βριλήσσια= 185 (27, 23, 25, 25, 21, 23, 25, 16)

Παναθηναϊκός= 180 (25, 25, 15, 22, 25, 25, 18, 25)
* Σε περίπτωση ισοβαθμίας μετρούν πρώτα τα σετ και μετά οι πόντοι.
Με βαθμό ή βαθμούς στη Θεσσαλονίκη σφραγίζει την παραμονή
Από εκεί και πέρα αν έρθουν φυσιολογικά τα αποτελέσματα της επόμενης αγωνιστικής πολύ δύσκολα ο Παναθηναϊκός θα κινδυνεύσει.
Τονίζουμε όμως αυτό το αν γιατί στις τελευταίες αγωνιστικές έχουν έρθει πολλά περίεργα αποτελέσματα. Με εξαίρεση το Μαρκόπουλο που αναμένεται να έχει εύκολο έργο κόντρα στο Ανατόλια οι πράσινες αντιμετωπίζουν τον αδιάφορο βαθμολογικά Ηρακλή.
Με έναν βαθμό ή βαθμούς στη Θεσσαλονίκη ο Παναθηναϊκός θα σφραγίσει την υπόθεση παραμονή, εκτός εάν οι Μακεδόνες πάρουν περισσότερους βαθμούς στον αγώνα τους με την ΑΕΚ.
Αναλυτικά η βαθμολογία και τα παιχνίδια όλων των ομάδων στις δύο τελευταίες αγωνιστικές:
Βριλήσσια 25 βαθμοί

Βριλήσσια - Ολυμπιακός

Τράχωνες - Βριλήσσια
Παναθηναϊκός 25 βαθμοί

Ηρακλής - Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ
Ανατόλια 23 βαθμοί

Ρέθυμνο - Ανατόλια

Ανατόλια - Ηρακλής Κηφισιάς
Μαρκόπουλο 23 βαθμοί

Ωραιόκαστρο - Μαρκόπουλο

Μαρκόπουλο - Ηρακλής
Μακεδόνες 22 βαθμοί

ΑΕΚ - Μακεδόνες Αξιού

Μακεδόνες - Ρέθυμνο
Τράχωνες 18 βαθμοί

Ηρακλής Κηφισιάς - Τράχωνες

Τράχωνες - Βριλήσσια
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:
Σαβ. 9/3/2013 Κoνταξοπούλειο 18.00 ΔΑΣ Ωραιοκάστρου - ΑΟ Μαρκοπούλου

Σαβ. 9/3/2013 Βριλησσίων 18.00 ΦΟ Βριλησσίων - Ολυμπιακός ΣΦΠ

Σαβ. 9/3/2013 Ζηρινείου 18.00 ΓΣΚ Ηρακλής - ΑΟ Τραχώνων

Σαβ. 9/3/2013 Ρεθύμνου 18.00 ΟΠ Ρεθύμνου - ΣΑΑΚ Ανατόλια

Σαβ. 9/3/2013 Ιωνικού 18.00 ΑΕΚ Αθηνών - ΑΣ Μακεδόνες

Σαβ. 9/3/2013 Κατσάνειο 18.00 ΓΣ Ηρακλής - ΑΟ Παναθηναϊκός
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:
Σαβ. 16/3/2013  Μαρκοπούλου 19.00 ΑΟ Μαρκοπούλου - ΓΣ Ηρακλής

Σαβ. 16/3/2013 Μ.Μερκούρη 19.00 Ολυμπιακός ΣΦΠ - ΔΑΣ Ωραιοκάστρου

Σαβ. 16/3/2013 Αλίμου 19.00 ΑΟ Τραχώνων - ΦΟ Βριλησσίων

Σαβ. 16/3/2013 Ανατόλια 19.00 ΣΑΑΚ Ανατόλια - ΓΣΚ Ηρακλής

Σαβ. 16/3/2013 Κυμίνων 19.00 ΑΣ Μακεδόνες - ΟΠ Ρεθύμνου

Σαβ. 16/3/2013 Πανελληνίου 19.00 ΑΟ Παναθηναϊκός - ΑΕΚ Αθηνών
 
Από prasinana
 

 

4/3/13

Παναθηναϊκός - ΚΑΟΔ 87-70

 

 Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του ΚΑΟΔ 87-70, στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ. Το «τριφύλλι» αγωνίστηκε χωρίς τους τραυματίες Μάρκους Μπανκς (θλάση στους προσαγωγούς) και Βασίλη Ξανθόπουλο (θλάση στον αυχένα), αλλά και χωρίς τον Τζέισον Καπόνο. Λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης τραυματίστηκε και υποβάλλεται σε εξετάσεις ο Γάιος Σκορδίλης.
 Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν το καλύτερο δυνατό για τον Παναθηναϊκό. Βρέθηκε εκτός ρυθμού, προσπάθησε να βρει λύσεις για τις απουσίες του, ενώ παρουσιάστηκε επίσης άστοχος στα μακρινά σουτ. Το αποτέλεσμα όλων αυτών και απέναντι στον ΚΑΟΔ που ήταν ιδιαίτερα μαχητικός και προσπάθησε να πιέσει, ήταν στο πρώτο μισό ο Παναθηναϊκός να μην μπορεί να ξεφύγει. Προηγήθηκε (6-2 στο 2’45’’, 21-16 στο 9’), αλλά οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν λύσεις (8-9 στο 5’05’’, 23-24 στο 11’30’’).
 Ο Παναθηναϊκός άρχισε να βρίσκει ρυθμό από τα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου, έφτασε στο 39-28 (17’10’’) με έναν Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ο οποίος έμοιαζε ασταμάτητος, για να κλείσει το πρώτο μισό 45-36. Η εικόνα της αναμέτρησης έμεινε η ίδια στο τρίτο δεκάλεπτο με τον Παναθηναϊκό να ανεβαίνει ως το +16 (65-49, 27’40’’), για να «καθαρίσει» τον αγώνα οριστικά στην τέταρτη περίοδο, στέλνοντας τη διαφορά στους 26 πόντους (85-59, 36’40’’), πριν η αυλαία πέσει με το τελικό 87-70.
 Δεκάλεπτα: 23-18, 45-36, 67-56, 87-70
 Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 20, Μπράμος 7, Ματσιούλις 13 (9ρ), Ούκιτς 6 (5 α), Λάσμε 9 (3κλ, 2κ), Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 13 (8 α), Γκιστ 6, Γιαννόπουλος 7, Χαραλαμπόπουλος, Σκορδίλης.
 ΚΑΟΔ (Μάρκοβιτς): Σλαφτσάκης, Νόουλς 13, Καλαϊτζίδης 2, Μπένας, Μισέλ 8, Μπάβτσιτς 4, Κακαρούδης 8, Ζάρας 3, Ιωάννου 5, Πάλμερ 13, Ρόου 14.
 Από paobc

3/3/13

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 0-2, μπήκε 5άδα για να μείνει ως το τέλος

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 της ΑΕΚ, πέτυχε για πρώτη φορά φέτος δεύτερη συνεχόμενη νίκη, και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα βρέθηκε για πρώτη φορά φέτος στην πρώτη πεντάδα. Οι Βιτόλο και Σο τα δύο γκολ.
Μια πολύ σημαντική νίκη, την δεύτερη συνεχόμενη για πρώτη φορά φέτος, με 2-0 επί της ΑΕΚ πήρε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ και έκανε ένα σημαντικό βήμα για τα πλέι οφ καθώς πρώτη φορά βρέθηκε στην πεντάδα.
Οι πράσινοι είχαν ένα κακό πρώτο μέρος και ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο όπου ανέβασαν την απόδοση τους και χάρη σε δυο γκολ των Βιτόλο και Σο πήραν μια μεγάλη νίκη.
Πιο δυνατά η ΑΕΚ
Η ΑΕΚ με τον αέρα της γηπεδούχου και τον κόσμο στο πλευρό της μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, είχε ρυθμό και προσπάθησε να δημιουργήσει καταστάσεις που θα την έφερναν κοντά στο γκολ.
Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε δυνατά στο ματς, είχε έναν πιο παθητικό ρόλο και ουσιαστικά έδινε χώρο στους γηπεδούχους για να κυκλοφορούν την μπάλα πιο εύκολα.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στο 10' ο Γκερέιρο να δει ωραία τον Κατίδη στα δεξιά, του έκανε την πάσα με τον νεαρό άσο να μπαίνει στην περιοχή να επιχειρεί ένα δυνατό διαγώνιο σουτ αλλά ο Καρνέζης ήταν εκεί και έδιωξε τον κίνδυνο.
Η επόμενη καλή στιγμή άνηκε και πάλι στην ΑΕΚ όταν στο 14' σε κόρνερ από τα δεξιά ο Μητρόπουλος πήρε την κεφαλιά αλλά αυτή κατέληξε στα χέρια του Καρνέζη.
Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο όμως έπεσε και ο ρυθμός από πλευράς των γηπεδούχων και γινόταν ένα κακό παιχνίδι από πλευράς και των δυο ομάδων.
Υποψία φάσης
Ο Παναθηναϊκός σε όλο αυτό το διάστημα δεν απειλούσε και η πρώτη θα λέγαμε υποψία φάσης για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 28' όταν οι πράσινοι αναπτύχθηκαν όμορφα από τα δεξιά ο Σισοκό έβγαλε την σέντρα ο Εσπάρθα βρέθηκε ανενόχλητος στο ύψος του πέναλτι αλλά βρήκε τη μπάλα με τον ώμο και την έστειλε άουτ.
Η επόμενη καλή στιγμή άνηκε και πάλι στον Παναθηναϊκό όταν από τα δεξιά ο Σεϊταρίδης με τον Σισοκό συνεργάστηκαν ο τελευταίος έβγαλε την σέντρα και από το ύψος της μικρής περιοχής οι Ζέκα και Μαυρίας δεν μπόρεσαν να βρουν την μπάλα και ο Τσουκαλάς την έδιωξε σε κόρνερ.
Στο επόμενο λεπτό μάλιστα ο Σο είδε τον Σισοκό δεξιά του άνοιξε την μπάλα αυτός την γύρισε παράλληλα ο Μαυρίας πήγε να πιάσει το τακουνάκι, δεν τα κατάφερε και η μπάλα έφυγε άουτ.
Χωρίς αλλαγές
Οι δυο ομάδες μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές στη σύνθεση τους αλλά θέλοντας να παίξουν καλύτερο ποδόσφαιρο, να βρουν χώρους και να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Άλλωστε η νίκη είχε μεγάλη σημασία και για τις δυο ομάδες. Και δη για τον Παναθηναϊκό που θα ανέβαινε στην πέμπτη θέση για πρώτη φορά την φετινή σεζόν.
Σέντερ φορ και... γκολ ο Βιτόλο
Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο γκολ στο 55' όταν ο Ζέκα πίεσε στο δεξί άκρο της άμυνας, έκλεψε την μπάλα την γύρισε προς τον Βιτόλο ο οποίος είχε βγει σε θέση σέντερ φορ. Ο Ισπανός άσος σούταρε ο Κωνσταντόπουλος απέκρουσε ασθενώς και από κοντά ο Βιτόλο με πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό πανηγυρίζοντας φιλόντας το Τριφύλλι.
Με την σέντρα η άμυνα του Παναθηναϊκού έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να απειλήσει καθώς στο γύρισμα του Μπουμσόνγκ προς τον Πίντο ο Πορτογάλος έπεσε και ο Κατίδης βγήκε τετ α τετ με τον Καρνέζη. Ο επθετικός της ΑΕΚ όμως πλάσαρε απευθείας και έστειλε την μπάλα έξω.
Οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και έψαξαν για ένα δεύτερο τέρμα και στο 67' ο Σισοκό έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά ο Εσπάρθα μόνος του πήρε την κεφαλιά αλλά ο Κωνσταντόπουλος έπιασε εύκολα την μπάλα.
Λιοντάρι... ο Σο
Δυο λεπτά αργότερα όμως ο Παναθηναϊκός έκανε το 0-2 όταν κέρδισε φάουλ από τα δεξιά η μπάλα κόντραρε στο τείχος πήρε περίεργη τροχιά και έφτασε στον Σο ο οποίος από κοντά με πλασέ έκανε το 0-2 και ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι ενώ πανηγύρισε περίεργα θυμίζοντας τον Φάμπρι και τα... λιοντάρια.
Στη συνέχεια του αγώνα η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να απειλήσει τους πράσινους οι οποίοι μάλιστα έχασαν άλλη μια ευκαιρία για να κάνουν τρία τα τέρματα τους στο 86' όταν ο Φιγκερόα μπήκε ανάμεσα στους Κουτρουμπή και Κωνσταντόπουλο πλάσαρε αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

AEK (Έβαντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Τσουμάγκας, Μπουγαίδης, Κουτρουμπής, Τσουκαλάς, Μητρόπουλος, Κορδέρο (80' Σταματής), Φέτσης (70' Παυλής), Κατίδης (80' Καραλής), Γκερέιρο, Πετρόπουλος.
Παναθηναϊκός (Φαμπριθιάνο Γκονθάλεθ): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Μαρίνος, Σο (90' Τριανταφυλλόπουλος), Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Μαυρίας (86' Φορναρόλι), Εσπάρθα (85' Φιγκερόα).

Από prasinanea

* Για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός πέτυχε 2 σερί νίκες, οι οποίες λογικά θα γίνουν 3 με την Κέρκυρα. μπαίνοντας έτσι μετά από καιρό στην 5άδα. Με βάση το ευνοϊκό πρόγραμμα που ακολουθεί μέχρι το τέλος, το ζητούμενο πλέον για το Τριφύλλι είναι να καλύψει όσο μεγαλύτερο έδαφος γίνεται από ΠΑΟΚ, Τρίπολη, Περιστέρι ενόψει πλέι οφ..