19/6/10

5ος όμιλος, 2η αγωνιστική: Ολλανδία - Ιαπωνία 1-0, Καμερούν - Δανία 1-2


 Στο μεσημεριανό παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου που διεξήχθει στο "Ντούρμπαν Στέιντιουμ" του Ντούρμπαν η Ολλανδία κέρδισε δύσκολα 1-0 την Ιαπωνία και σε συνδυασμό με το βραδινό ματς και τη νίκη της Δανίας 2-1 επί του Καμερούν έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε μαθηματικά την πρόκρισή της στους "16" της διοργάνωσης.
 Οι Οράνιε που ποτέ στην ιστορία των Μουντιάλ δεν έχουν ηττηθεί από Ασιατική ομάδα, τα βρήκαν σκούρα απέναντι στην ομάδα του Τακέσι Οκάντα. Μετά από ένα κακό και χωρίς φάσεις πρώτο ημίχρονο η Ολλανδία άνοιξε το σκορ στο 53' με δυνατό σουτ του Σνέιντερ και γκάφα του Καβασίμα. Ακόμη ένα λάθος τερματοφύλακα σε αυτό το Μουντιάλ. Μετά το 1-0 οι Ιάπωνες βγήκαν μπροστά και έφτασαν κοντά στο 1-1 χωρίς όμως επιτυχία, ενώ και οι Ολλανδοί έχασαν φάσεις για να κλειδώσουν το ματς.
 Η Ολλανδία με τους 6 βαθμούς είναι ήδη στους "16", ενώ Ιαπωνία και Δανία παίζουν μαζί έχοντας από 3 με τους Ιάπωνες να περνάνε και με ισοπαλία.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Ολλανδία (Μπερτ φαν Μάρβαϊκ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βίελ, Χάιτιγκα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχοστ, Φαν Μπόμελ, Κούιτ, Ντε Γιόνγκ, Φαν Πέρσι (88' Χούντελααρ), Σνάιντερ (83' Άφελαϊ),  Φαν ντερ Φάαρτ (72' Ελία).

 Ιαπωνία (Τακέσι Οκάντα):
Καβασίμα, Ναγκατόμο, Κομανό, Νακαζάβα, Τούλιο, Αμπέ, Ματσούι (64' Νακαμούρα), Έντο, Χόντα, Χασέμπε (77' Οκαζάκι), Οκούμπο (77' Ταμάντα).



 Στο έτερο ματς του ομίλου Καμερούν και Δανία έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο, αφού και η ισοπαλία έμοιαζε καταδικαστική και για τους δύο. Στο ματς που διεξήχθει στο "Λόφτους Βέρσφελντ Στέιντιουμ" της Πρετόρια η εμπειρία των Δανών μίλησε.
 Η ομάδα του Μόρτεν Όλσεν πετυχαίνοντας την δεύτερη ανατροπή στη διοργάνωση, μετά από αυτή της Ελλάδας, κέρδισε το Καμερούν με 2-1 και θα κυνηγήσει μόνο τη νίκη με την Ιαπωνία για να προκριθεί στους "16" πίσω από τους Ολλανδούς. Αντίθετα το Καμερούν με δύο ήττες αποκλείστηκε μαθηματικά.
 Το Καμερούν πάντως μπήκε δυνατά στο ματς, πίεσε τους Δανούς και εκμεταλλεύτηκε ένα απίστευτο δώρο της Σκανδιναβικής άμυνας για το 1-0 με τον Ετό μόλις στο 10'. Η Δανία κατάφερε να ισοφαρίσει στο 33' όταν ο κεντρικός αμυντικός, ο Κιάερ έβγαλε μία εκοληκτική μπαλιά στον Ρόμενταλ και ο δεξιός εξτρέμ των Δανών γύρισε υπέροχα την μπάλα στην περιοχή για τον Μπέντνερ, ο οποίος με προβολή την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1.
 Στην επανάληψη οι Δανοί πρόσφεραν κι άλλα δώρα στην ομάδα του Πωλ Λε Γκεν, αλλά οι Αφρικανοί δεν τα εκμεταλλεύτηκαν. Ο Σόρενσεν έσωσε την ομάδα του σε μια δυο επικίνδυνες στιγμές και ο MVP του αγώνα, ο Ντένις Ρόμενταλ με υπέροχη ατομική ενέργεια στο 61' έκανε το 1-2, την ανατροπή για τους Δανούς και κράτησε ζωντανή την ομάδα του για πρόκριση στους "16".

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

 Καμερούν (Πωλ Λε Γκεν): Σουλεϊμάνου, Εμπιά, Μπασόνγκ (73' Ιντρίσου), Ενκούλου, Ασού-Εκότο, Σονγκ, Εγιόνγκ, Εμανά, Γκέρεμι (46' Μακούν), Ετό, Γουεμπό (78' Αμπουμπακάρ).

 Δανία (Μόρτεν Όλσεν): Σόρενσεν, Λ. Γιάκομπσεν, Κιάερ, Αγκερ, Σ. Πόουλσεν, Κ. Πόουλσεν, Ρόμενταλ, Μ. Γιόργκενσεν (46' Γιένσεν), Γκρόνκγιερ (67' Κάλενμπεργκ), Μπέντνερ, Τόμασον (86' Γ. Πόουλσεν).

2 σχόλια:

Skouliki είπε...

για να δουμε τι θα κανει και η βραζιλια σημερα
που θα νικησει αλλα λεμε

Mike είπε...

Σ' αρεσει η Βραζιλια;
Λογικα δεν χασει σημερα, αλλα μια ισοπαλια δεν ειναι απιθανη...