19/10/12

Παναθηναϊκός - Μαπόορο Καντού 78-76, ζορίστηκε, το πήρε και τώρα ντέρμπι!

 


Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε, αλλά πήρε τη νίκη απόψε στο ΟΑΚΑ, στην αναμέτρηση με τη Μαπόορο Καντού με 78-76, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της διοργάνωσης.
Η υπεροχή που είχε ο Παναθηναϊκός στο παρκέ, δεν ήταν αρκετή για να του εξασφαλίσει μια διαφορά ή το σταθερό προβάδισμα στο πρώτο μισό της αναμέτρησης. Το 5-2 (2’10’’) με το οποίο μπήκαν στο παιχνίδι οι «πράσινοι», έγινε 11-6 (3’27’’), δείχνοντας να έχουν και τον έλεγχο του ρυθμού, απέναντι στο ιδιαίτερα δυνατό παιχνίδι της Μαπόορο Καντού. Οι Ιταλοί βρήκαν λύση έξω από τα 6μ75, καταφέρνοντας να προηγηθούν για πρώτη φορά στον αγώνα (11-12, 4’15’’). Ο Παναθηναϊκός με βασικό όπλο τα ριμπάουντ και την ευστοχία του επέστρεψε, βρέθηκε και πάλι στη θέση του οδηγού, για να προηγηθεί 23-17 με την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου.
Οι Ιταλοί συνέχισαν την ιδιαίτερα δυνατή, στα όρια του φάουλ άμυνά τους, αλλά ο Παναθηναϊκός συνέχισε να κρατά τα ηνία. Βρέθηκε στο 25-17 (10’20’’) και λίγο αργότερα στο 30-24 (12’), αλλά από το σημείο αυτό και μετά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πήγαν το παιχνίδι στο δικό τους ρυθμό. Με σουτ τριών πόντων, αλλά και κάποιες καλές συνεργασίες στην επίθεση, έφτασαν σε ένα επιμέρους 7-19 από το 10’20’’ ως το 15’50’’ (32-36). Από το σημείο αυτό ως την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν η μία από την άλλη με τον Παναθηναϊκό να παίρνει και πάλι το προβάδισμα με τη μικρότερη δυνατή διαφορά (44-43).
Τα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου ήταν καλύτερα για τους «πράσινους». Μπόρεσαν να τρέξουν περισσότερο, απείλησαν περισσότερο στην επίθεση, ο Σχορτσανίτης έδωσε και πάλι λύσεις, όπως και ο Κώστας Τσαρτσαρής, για να φτάσει στο 55-48 (25’) και τελικά στο 61-55 (30’). Η τέταρτη περίοδος δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Παναθηναϊκό. Η Μαπόορο Καντού βρήκε τις απαντήσεις που ζητούσε, και κατάφερε και να προηγηθεί (61-63, 33’21’’). Στο σημείο αυτό όμως ο Σχορτσανίτης αρχικά και στη συνέχεια ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Άντι Πάνκο ήταν αυτοί που ανέλαβαν να οδηγήσουν την ομάδα, φτάνοντας στο 73-68. Κι αυτό παρά το ότι οι διαιτητές είχαν χρεώσει νωρίτερα (66-63, 34’28’’) με τεχνική ποινή τον αρχηγό για διαμαρτυρία για φάουλ σε προσπάθεια τριών πόντων. Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +8 και πάλι με τρίποντο του Γιόνας Ματσιούλις (76-68, 38’50’’). Ο Διαμαντίδης ήταν εκεί για το +9 (77-68, 39’05’’), οι Ιταλοί προσπάθησαν ως το τέλος, μείωσαν, αλλά η νίκη έμεινε στα χέρια του τριφυλλιού και σφραγίστηκε με το τελικό 78-76. Η πρώτη φετινή νίκη στην Ευρωλίγκα.
 Από paobc
Τα δεκάλεπτα: 23-17, 44-43, 61-55, 78-76
Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 4, Πάνκο 11, Ματσιούλις 5, Άρμστρονγκ 2, Ούκιτς 11, Λάσμε, Τσαρτσαρής 8, Διαμαντίδης 12, Κίτσεν 6, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Σχορτσανίτης 19. 
Μαπόορο Καντού (Τρινκιέρι): Κούντλατσεκ, Αμπάς, Σέκιτς 1, Σμιθ 4, Μαρκοϊσβίλι 17, Λέουνεν 3, Ματζαρίνο 6, Μπρουκς 9, Τάιους 10, Ταμπού 7, Αραντόρι 17, Κούζιν 2.
 * Εντάξει ας μη βιαστούμε να κάψουμε τους νέους παίκτες, αλλά είναι εμφανές ότι ορισμένοι εξ αυτών δε δείχνουν ενθαρρυντικά στοιχεία. Συγκεκριμένα οι Αμερικανοί (Άρμστρονγκ, Κίτσεν) που θεωρητικά αποκτήθηκαν για σημαντική ενίσχυση, έως τώρα φαίνονται πολύ λίγοι. Από κει και πέρα ο Σχορτσανίτης είναι μεγάλη δύναμη κάτω απ' τα καλάθια, ο Διαμαντίδης το Α και το Ω της ομάδας, ο Τσαρτσαρής έμπειρος, ο Ούκιτς εγνωσμένης αξίας παίκτης όμως χωρίς διάρκεια στην απόδοσή του, ο Πάνκο πολύ καλός, ο Μπράμος ένας καλός παίκτης και ο Ματσιούλης απλώς έχει καλό χέρι. Μένει να δούμε και τον Λάσμε, ο οποίος έπαιξε ελάχιστα απόψε κι έδειξε ότι σωματικά είναι θηριώδης και αναμένεται να βοηθήσει κάτω απ' το καλάθι αν και δε μοιάζει με κλασικό «4». Τα υπόλοιπα στην πορεία, έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο παιχνίδι με τον ΟΣΦΠ τη Δευτέρα, όπου φυσικά το ΟΑΚΑ θα είναι κατάμεστο σε αντίθεση με την αποψινή, άσχημη για πρώτο ματς Ευρωλίγκα και ασυνήθιστη για εντός έδρας αγώνα Παναθηναϊκού.
 * Τριφυλλάρα σ' αγαπάω ένα μόνο σου ζητώ...!!

17/10/12

Σλοβακία - Ελλάδα 0-1, δεν άξιζε όμως πήρε μία πολύ σημαντική νίκη

 

 Η Εθνική μας ομάδα ήταν κακή στην Μπρατισλάβα, όμως κόντρα στη ροή του αγώνα κατάφερε να «κλέψει» το ματς με το γκολ του χρυσού σκόρερ Δημήτρη Σαλπιγγίδη και να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της 1ης θέσης του ομίλου.

 Στο πρώτο ημίχρονο η γηπεδούχος Σλοβακία ήταν απλώς ελαφρώς καλύτερη απ' την Ελλάδα χάνοντας κάποιες καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Στο δεύτερο όμως ημίχρονο και ειδικά στο πρώτο τέταρτο μας έπιασε τρικυμία και θα μπορούσαμε εύκολα να βρεθούμε στο καναβάτσο αλλά ευτυχώς οι Σλοβάκοι έχασαν ένα τσουβάλι ευκαιρίες, με αποτέλεσμα να ισχύσει ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, να σκοράρουμε στο 63' με τον Σαλπιγγίδη, που εξελίσσεται σε χρυσό σκόρερ πετυχαίνοντας το πολλοστό κρίσιμο γκολ σε σημαντικά ματς και να πάρουμε ένα τρίποντο που μας κρατάει -μαζί με τη Βοσνία που έριξε ξανά τριάρα- στην κορυφή του ομίλου και άρα μας αφήνει ελπίδες για απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ του 2014.

 Μετά τον MVP Σάλπι, ο κορυφαίος της Εθνικής ήταν φυσικά ο Ορέστης Καρνέζης, ο οποίος πραγματοποίησε κάποιες εξαιρετικές επεμβάσεις και κράτησε το μηδέν, ενώ σε ακόμη ένα ματς δείχνει πόσο πολύ έχει δουλέψει καθώς παρουσιάζεται εμφανώς βελτιωμένος (και με τον Παναθηναϊκό) φέτος και λογικά, επιτέλους βρήκαμε τερματοφύλακα για τα επόμενα χρόνια.

 Επόμενο και πλέον κρίσιμο ματς αυτό στη Βοσνία, όπου το Μάρτιο του 2013 πλέον η Ελλάδα θα κληθεί να κάνει ακόμη ένα «2», το οποίο αν με το καλό έρθει θα σημαίνει ταυτόχρονα και σχεδόν την εξασφάλιση της πρωτιάς.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Σλοβακία (Γκρίγκα): Κούτσιακ, Ζαμπάβνικ, Σαλάτα, Σκρτελ, Μπρέζνανικ, Κούτσκα (82' Γκουεντέ), Πετσόβσκι, Σαπάρα, Χάμσικ, Στοχ (69' Βέις), Ντούρις (72' Χολόσκο).
 Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Σιόβας (75' λ.τρ. Φωτάκης), Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Νίνης (66' Καραγκούνης), Τζιόλης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Γκέκας (60' Μήτρογλου).

15/10/12

Άρης - Παναθηναϊκός 56-71 και τώρα Καντού, ΟΣΦΠ!

 

 Όταν σοβαρεύτηκε ο Παναθηναϊκός δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στον Άρη, τον οποίο και νίκησε στο Αλεξάνδρειο με 71-56, για την 1η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ.

 Ο Άρης έπαιξε χωρίς τους τρεις Αμερικανούς (τιμωρημένος εξαιτίας οφειλών σε πρώην παίκτες), οι ξένοι του Παναθηναϊκού... δεν τράβηξαν και ουσιαστικά τη διαφορά για τον αληθινό Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ έκαναν οι έμπειροι Διαμαντίδης, Τσαρτσαρής αλλά και οι πιτσιρικάδες Γιαννόπουλος, Σκορδίλης. 
 Παρεμπιπτόντως ο Παναθηναϊκός πάτησε γκάζι στο... αγαπημένο επί Ομπράντοβιτς γ' δεκάλεπτο, όταν και αφυπνίστηκε μετά το λήθαργο στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο έκλεισε στο πολύ χαμηλό σκορ 23-27.
 Στο τρίτο όμως δεκάλεπτο το επιμέρους 29-14 για το Τριφύλλι ουσιαστικά «κλείδωσε» το ματς για την ομάδα του Πεδουλάκη, ο οποίος έδωσε πολύ χρόνο στους Σκορδίλη, Γιαννόπουλο, Ξανθόπουλο. Η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 24 πόντους πριν κλείσει στο τελικό 71-56.

 Τα δεκάλεπτα: 12-15, 23-27, 37-56, 56-71

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:
 Άρης (Αλεξανδρής): Πάσαλιτς 6 (1/4τρίπ., 2ασ.), Πελεκάνος 10 (2/4τρίπ., 4ασ., 2κλ., 2λ.), Βεζένκοφ, Ασημακόπουλος 12 (1/3τρίπ., 7ρ.), Καραποστόλου 7 (1/3τρίπ., 2ασ., 4λ.), Χαρίσης 2 (2λ.), Μποχωρίδης Ε. 4, Σαρικόπουλος 8 (2λ.), Μούρτος, Δήμας 2, Τσακαλέρης 5 (1/2τρίπ.).
 Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 6 (2λ.), Μπράμος 2 (0/2τρίπ.), Πάνκο 3 (1/1τρίπ., 4ασ.), Ματσιούλις 4 (0/4τρίπ.), Άρστρονγκ 2, Ούκιτς 10 (2/10δίπ., 1/2τρίπ., 3/4β., 2ασ., 2λ.), Τσαρτσαρής 10 (7ρ., 2ασ., 2λ.), Διαμαντίδης 11 (0/1δίπ., 3/4τρίπ., 2/3β., 3ασ., 3λ.), Κίτσεν 2 (0/5δίπ., 0/2τρίπ., 2/2β., 4ασ., 2λ.), Ξανθόπουλος 5 (1/1τρίπ., 3ασ., 2κλ.), Γιαννόπουλος 8 (2/4τρίπ.), Σκορδίλης 8.

 * Την Πέμπτη ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Καντού για τη 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, πριν υποδεχτεί επίσης τον ΟΣΦΠ την ερχόμενη Δευτέρα στο δεύτερο μεγάλο τεστ (μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης) τόσο νωρίς στη χρονιά.

Παναθηναϊκός - Εθνικός Αλεξανδρούπολης 0-3, τον αδικεί το αποτέλεσμα, αλλά έδειξε ότι θα παλέψει!

Ήταν Παναθηναϊκός για δύο σετ... 

 Δεν τα κατάφερε στο ξεκίνημα της μεταβατικής περιόδου ο Παναθηναϊκός, καθώς στην πρεμιέρα της Α1 βόλεϊ ανδρών ηττήθηκε στην Κυψέλη με 0-3 σετ από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

 Η χρονιά θα είναι δύσκολη και όπως δείχνουν τα πράγματα ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να παίξει πολλούς «τελικούς». Ο Στέλιος Καζάζης στην πιο ριψοκίνδυνη επιστροφή του στο Τριφύλλι μάζεψε πολλούς νεαρούς αθλητές και πρόλαβε τελευταία στιγμή να πάρει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα. 
 Χωρίς να έχει ετοιμαστεί κατάλληλα, δημιουργώντας ένα ρόστερ την τελευταία στιγμή και παίζοντας στην Κυψέλη, μια προσωρινή(;) έδρα αφού το «Μάκης Λιούγκας» της Γλυφάδας δεν ήταν διαθέσιμο, ο Παναθηναϊκός πάλεψε όσο μπορούσε τα πρώτα δύο σετ και δυστυχώς δεν ήταν προσεκτικός όταν η μπάλα «έκαιγε» στα κρίσιμα σημεία τόσο του πρώτου σετ, που χάθηκε στην παράταση όσο και του δευτέρου που κρίθηκε στους78(!) πόντους. Στο τρίτο σετ ο Εθνικός Αλεξ/λης είχε απ' την αρχή μέχρι το τέλος τον έλεγχο κι έφθασε εύκολα στο 3-0, αποτέλεσμα που πετυχαίνει πρώτη φορά(!) στην Αθήνα και που σίγουρα αδικεί τον Παναθηναϊκό, όμως η ομάδα έδειξε κάποια θετικά στοιχεία και είναι σίγουρο ότι ο Στέλιος Καζάζης δεν πρόκειται να την αφήσει στην τύχη της. 
 Όταν αυτά τα νέα παιδιά δεθούν και παίζουν σαν ομάδα, με ψυχή, τότε ο Παναθηναϊκός θα έχει ελπίδα να μπει σε μια τροχιά όχι πρωταθλητισμού βέβαια αλλά αν μη τι άλλο να βγάλει τη χρονιά χωρίς το τρομακτικό περσινό άγχος και τα προβλήματα που τον έφεραν μια ανάσα απ' την Α2.

 Στα θετικά, πλην της προσπάθειας, η μεγάλη στήριξη του κόσμου, καθώς εκατοντάδες φίλοι κατέκλυσαν την Κυψέλη, φωνάζοντας μάλιστα να φύγει η ομάδα απ' τη Γλυφάδα, κάτι που αν συνεχιστεί φυσικά θα δώσει την απαραίτητη επιπλέον ώθηση.

 Τα σετ: 24-26, 38-40, 18-25

 Οι πόντοι και τα στατιστικά των δύο ομάδων:
 Παναθηναϊκός (Καζάζης Σ.): Λιβαθηνός 1, Ραγκουζόνι 16 (12/30 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Ιωάννου 11 (10/16 επ., 1 μπλοκ, 43% υπ. - 43% άριστες), Πρωτοψάλτης 13 (12/24 επ., 1 μπλοκ, 70% υπ. - 48% άριστες), Στίγγας 7 (2/6 επ., 1 άσο, 4 μπλοκ), Μαδούρας 2 (1/4 επ., 1 μπλοκ). Ζήσης -λ (77% υπ. - 61% άριστες) / Μανιόπουλος, Βολουδάκης, Γουόλκερ 1 (1/5 επ., 50% υπ. - 50% άριστες), Λιόντας., Μορέιρα 4 (3/5 ε., 1 μπλοκ). 
 Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Μουστακίδης): Ράιτς 19 (15/42 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Γραμματικάκης 10 (7/7 επ., 3 μπλοκ), Σιδηρόπουλος 1, Παπάζογλου 6 (4/9 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Δαλακούρας Α. 16 (14/24 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 28% υπ. - 28% άριστες), Κουμεντάκης 10 (10/22 επ., 57% υπ. - 54% άριστες), Μίτρεφ -λ (50% υπ. - 43% άριστες) / Δαλακούρας Κ., Κόβατς.