13/6/10

3ος όμιλος, 1η αγωνιστική: Αγγλία - ΗΠΑ 1-1, Αλγερία - Σλοβενία 0-1


 Στο πρώτο ματς του 3ου ομίλου που διεξήχθει χθες το βράδυ έγινε η πρώτη έκπηξη σε αυτή την φάση των ομίλων. Στο «Ρόγιαλ Μπάφοκενγκ Στέιντιουμ" του Ρούστενμπεργκ η Αγγλία ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Αμερική. Είναι ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση στην οποία οι Άγγλοι μπαίνουν ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για κατάκτηση, παρά το γεγονός ότι ποτέ δεν φτάνουν ψηλά, με εξαίρεση το ένα και μοναδικό Μουντιάλ που κατέκτησαν το 1966 στη χώρα τους με απίστευτη διαιτητική βοήθεια!
 Χθες πάντως απογοήτευσαν μένοντας στο 1-1 με την ομάδα των ΗΠΑ, αν και ο δρόμος παραμένει ανοιχτός για την ομάδα του Φάμπιο Καπέλο, όχι μόνο για τηνπρόκριση αλλά και για την πρωτιά.
 Οι Άγγλοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και με τον αρχηγό τους (απόντος του Φέρντιναντ), τον Στίβεν Τζέραρντ άνοιξαν νωρίς το σκορ. Μπάλα όμως δεν έπαιζαν και φτάσαμε στο 40' όταν ο Ντέμπσεϊ σούταρε αδύναμα, αλλά η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του Γκριν για να σημειωθεί το 1-1 και η μεγαλύτερη γκάφα μέχρι σήμερα, όπου παρόμοιο γκολ δέχτηκε και ο τερματοφύλακας της Αλγερίας!
 Στο δεύτερο ημίχρονο η Αγγλία πίεσε, έχασε κάποιες φάσεις για γκολ, όμως ο Χάουαρντ βρέθηκε σε καλή μέρα. Ωστόσο οι Αμερικανοί έφτασαν μια ανάσα από το 1-2 με το δοκάρι του Άλντιντορ!

 Οι συνθέσεις των ομάδων:
 Αγγλία (Φάμπιο Καπέλο): Γκριν, Τζόνσον, Κινγκ (45' Κάραγκερ), Τέρι, Α. Κόουλ, Λένον, Λάμπαρντ, Τζέραρντ, Μίλνερ (32' Σον Ράιτ-Φίλιπς), Ρούνεϊ, Χέσκεϊ (82' Κράουτς).

 ΗΠΑ (Μπομπ Μπράντλεϊ): Χάουαρντ, Τσερούντολο, Ονιέβου, ΝτεΜέριτ, Μποκανέγκρα, Ντόνοβαν, Μπράντλεϊ, Κλαρκ, Ντέμπσεϊ, Αλτιντορ (87' Χόλντεν), Φίντλεϊ (78' Μπαντλ).


 
 Σε ένα από τα πλέον αδιάφορα ματς της διοργάνωσης, κυρίως εξαιτίας των ομάδων που συμμετείχαν αλλά και του ποδόσφαιρου που παίχτηκε, το μόνο ενδιαφέρον είναι η φωτιά που μπήκε στον όμιλο με την νίκη της Σλοβενίας. Στο "Πίτερ Μουκάμπα Στέιντιουμ" της Πολοκουάνε οι Σλοβένοι με το γκολ του αρχηγού τους, Ρόμπερτ Κόρεν στο 79' πήγαν στους 3 πόντους και είναι πρώτοι στον όμιλο με την Αγγλία και την Αμερική να έχουν από 1 και την Αλγερία 0. Καταλαβαίνει κανείς ότι η Σλοβενία παίρνοντας μία ισοπαλία στη συνέχεια μπορεί να της αρκεί για να προκριθεί αποκλείοντας ένα από τα δύο μεγάλα φαβορί του ομίλου!

 Οι συνθέσεις των ομάδων:
 Αλγερία: Σαουσί, Μπουγκέρα, Μπελχάτζ, Χαλίς, Λασέν, Τζιμπούρ (58' Γκεζάλ), Ματμούρ (81' Σαϊφί), Ζιανί, Γιεμπντά, Καντίρ (82' Γκουεντιούρα).

 Σλοβενία: Χαντάνοβιτς, Μπρέσκο, Σούλερ, Σέζαρ, Κόρεν, Μπίρσα (84' Πέτσνικ), Νοβάκοβιτς, Τζόκιτς, Ντέντιτς (53' Λούμπιανκιτς), Κιρμ, Ραντοσάβλεβιτς (87' Κόματς).

Δεν υπάρχουν σχόλια: