12/1/13

Παναθηναϊκός - Άρης 72-60

Στο πρώτο τους παιχνίδι για το 2013 τα κορίτσια του Παναθηναϊκού επικράτησαν με 72-60 επί του Άρη στον κατάμεστο "Τάφο του Ινδού". Απίστευτη ατμόσφαιρα από τον κόσμο του Τριφυλλιού για μία ακόμα φορά.
 
Μία ακόμα νίκη σημείωσαν τα κορίτσια της ομάδας μπάσκετ γυναικών του Παναθηναϊκού.
Οι πράσινες επιβλήθηκαν με 72-60 επί του Άρη στον "Τάφο του Ινδού". Το Τριφύλλι συνάντησε αντίσταση για ένα ημίχρονο αλλά στη συνέχεια "τελείωσε" χαλαρά το παιχνίδι.
Ο Άρης αιφνιδίασε τις πράσινες και προηγήθηκε ακόμα και με 18-2 στις αρχές του αγώνα. Κάπου εκεί ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και άρχισε να μαζεύει την διαφορά. Έτσι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε τις φιλοξενούμενες να είναι μπροστά με 13-23.
Οι κιτρινόμαυρες με όπλο την ευστοχία τους έξω από την γραμμή του τριπόντου και με τις Χατζάκου και Μουλη να σκοράρουν κατάφεραν να συντηρούν μια διαφορά μέχρι και τα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου. Τότε άρχισε η οριστική πράσινη αντεπίθεση.
Το Τριφύλλι κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά στο τέλος του ημιχρόνου (37-40) και στη συνέχεια καθάρισε το ματς. Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός με επί μέρους σκορ 20-4 έδειξε ότι δεν έχει όρεξη για αστεία και στη συνέχεια χαλάρωσε μέχρι την τελική νίκη μ 72-60.

Τα δεκάλεπτα: 13-23, 37-40, 59-44, 72-60

Παναθηναϊκός: Καλέντζου 17 (2), Βλάνη 7 (1), Χριστινάκη, Κόνιαλη, Μαγκλάρα 2 (7 ασίστ), Κωτουλα 4, Σλούκα, Δίελα 9 (1), Χρονοπούλου, Ντέλβα 23, Μοσχοπούλου, Θεολόγου 8.

Από prasinanea

* Μετά από 12 αγώνες ο Παναθηναϊκός με το Ελληνικό έχουν από 23 βαθμούς, στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ ακολουθεί ο Αθηναϊκός με 21, αλλά και αγώνα λιγότερο.
Την επόμενη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός παίζει εκτός έδρας με τον ουραγό ΔΑΣΑΛ.
 

10/1/13

Παναθηναϊκός - Μάλαγα 78-73, αγχωτική αλλά σημαντική νίκη

 
 Ο Παναθηναϊκός πήρε διαφορές, είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και τελικά πήρε και τη νίκη με το 78-73 επί της Ουνικάχα Μάλαγα στο κλειστό γυμναστήριο του ΟΑΚΑ και στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του top16 της Ευρωλίγκας.
 Ο Παναθηναϊκός είχε τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση, με την Ουνικάχα Μάλαγα όμως, να μην του επιτρέπει να απολαύσει για πολύ τις διαφορές που κατάφερνε να παίρνει. Το «τριφύλλι» προηγήθηκε 7-3 (1’25’’) και 14-9 (3’50’’), με τους Ισπανούς όμως να καταφέρνουν να απαντήσουν σε πρώτη φάση και να μειώνουν στον έναν πόντο, πηγαίνοντας την μπάλα κοντά στο καλάθι (14-13 στο 4’50’’, 16-15 στο 6’, 18-17 στο 8’). Η απάντηση για τον Παναθηναϊκό ήρθε άμεσα με τους Μπανκς και Σχορτσιανίτη να έχουν αναλάβει δράση. Ο Μπανκς φρόντισε να συνεχίσει να «πληγώνει» τους φιλοξενούμενους, οδηγώντας τη διαφορά στο +10 με συνεχόμενους δικούς του πόντους. Το 25-21 (11’30’’) έγινε 33-23 (14’04’’) με τον Παναθηναϊκό να έχει επιβάλλει το δικό του ρυθμό, αλλά και να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα μακρινά σουτ. Το ίδιο όμως έκαναν και οι Ισπανοί. Με τρία εύστοχα σουτ τριών πόντων και ένα δύο, ανέστρεψαν την εικόνα του παιχνιδιού, φτάνοντας και να προηγηθούν (33-34, 17’45’’). Ο Μπανκς έδωσε και πάλι το «παρών» για το 36-34 (18’15’’), για να κάνει ο Ματσιούλις με σουτ τριών πόντων το 39-37 με το οποίο έκλεισε το πρώτο μισό της αναμέτρησης.
 Η τρίτη περίοδος κράτησε τις δύο ομάδες κοντά την μία στην άλλη. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε πρώτος (41-37, 20’20’’ και 42-39, 21’) με την Ουνικάχα Μάλαγα να ισοφαρίζει (42-42, 21’45’’). Το «τριφύλλι» προηγήθηκε και πάλι με τέσσερις (48-44, 24’30’’) και αργότερα με πέντε (53-48, 26’), με τους Ισπανούς όμως απαντούν για μία ακόμη φορά, οδηγώντας στο 55-58 (29’06’’). Το σκηνικό δεν άλλαξε στην τέταρτη περίοδο με την Ουνικάχα Μάλαγα να κερδίζει επιθέσεις μέσα από επιθετικά ριμπάουντ (13 ως το 35’ και συνολικά 38 ριμπάουντ, έναντι 31 του Παναθηναϊκού). Η βελτίωση της άμυνας και ο έλεγχος του ρυθμού έδωσε και πάλι το δικαίωμα στο «τριφύλλι» να προηγηθεί. Το γήπεδο «πάγωσε» στο 62-62 (34’24’’) που διαμόρφωσε ο Ματσιούλις με σουτ τριών πόντων, καθώς ο Διαμαντίδης πέφτοντας στο παρκέ, γύρισε το πόδι του και αποχώρησε υποβασταζόμενος στον πάγκο. Οι συμπαίκτες του όμως έδειξαν πάθος. Δύο τρίποντα από Γκιστ και Ματσιούλις με τον Λιθουανό να δίνει το «παρών» και στα ριμπάουντ και 2/2 βολές από τον Ούκιτς οδήγησαν στο 73-64 με 2’14’’ να υπολείπονται για την ολοκλήρωση του αγώνα. Και τον κόσμο να δημιουργεί εκπληκτική ατμόσφαιρα. Οι Ισπανοί βρήκαν την ευκαιρία να μειώσουν (73-68) με 1’30’’ να απομένει για τη λήξη και πλησίασαν ακόμη περισσότερο με 3/4  βολές από Πέροβιτς και Σιμόν (73-71, 39’30’). Ο Μάρκους Μπανκς με ½ βολές διαμόρφωσε το 74-71 με 22’’ να απομένουν. Και ο Μάικ Μπράμος κι αυτός από τη γραμμή των βολών το 76-71 (39’49’’). Οι Ισπανοί μείωσαν (76-73), στέλνοντας με 4’’6 και πάλι τον Μπανκς στη γραμμή, για να γίνει το 78-73 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης. 
 Από paobc
 Τα δεκάλεπτα: 23-19, 39-37, 56-58, 78-73.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:
 Παναθηναϊκός: Μπράμος 4, Ματσιούλις 14 (4), Καπόνο 7 (1), Ούκιτς 5, Λάσμε 7 (9 ριμπ), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 6 (8 ασ.), Γκιστ 17 (3), Μπανκς 14 (3), Ξανθόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσιανίτης 4.
 Μάλαγα (Ρέπεσα): Σίμον 11(1), Γουίλιαμς, Λίμα, Πάνκο 11(1), Βιδάλ 5(1), Ουρτάσουν 8, Κάλογουεϊ 14(2), Πέροβιτς 4, Βάσκεθ 4, Ζόριτς 11, Ντράγκιτς 5.
* Μπορεί να μην έπαιξε πολύ καλά, μπορεί να έχασε τον Διαμαντίδη 6' πριν τη λήξη και ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο, μπορεί η Μάλαγα να πήρε πολλά επιθετικά ριμπάουντ, μπορεί να σημείωσε μόλις 9 δίποντα(!), όμως ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πετύχει μια πολύ σημαντική νίκη, κυρίως χάρις στα 12 τρίποντα και τον... εκδικητή Γκιστ και να φτάσει στο 2-1 στο Top-16, ενώ την επόμενη αγωνιστική πηγαίνει στη Γερμανία, όπου λογικά κόντρα στην αδύναμη Άλμπα θα φτάσει, ακόμη και χωρίς Διαμαντίδη, στο 3-1. Νωρίτερα πάντως, παίζει στη Ρόδο με τον Κολοσσό, για την Α1, την Κυριακή το μεσημέρι (ΕΤ1, 16:00).

9/1/13

Παναθηναϊκός - Πλατανιάς 2-1


Η εποχή του Φάμπρι Γκονθάλεθ στον Παναθηναϊκό άρχισε με νίκη 2-1 επί του Πλατανιά στο "Σπύρος Λούης", για το πρώτο παιχνίδι της 4ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Μία αρχή χωρίς θέαμα, με εγκράτεια και προσοχή στην άμυνα, με τσουχτερό κρύο και χωρίς την παρουσία των οπαδών, αφού μόλις 2.000 πήραν το δρόμο για το Ολυμπιακό Στάδιο.
Το σκορ δεν εξασφαλίζει την πρόκριση στον Παναθηναϊκό, αφού αφήνει αρκετές ελπίδες στον Πλατανιά εν όψει της ρεβάνς των Χανίων, αλλά του δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα. Τα γκολ των Σο και Τοτσέ φάνηκαν να κλειδώνουν την πράσινη επικράτηση, όμως το μπλακ άουτ των τελευταίων ετών επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να φύγουν με ένα αποτέλεσμα που τους κρατάει ζωντανούς.
Με δεδομένο ότι ο Φάμπρι έχει τονίσει ότι δίνει μεγάλη βαρύτητα στην άμυνα, έχει πολλά πράγματα να διορθώσει τόσο σε επίπεδο ατομικών λαθών, όσο και στη συνολική ανασταλτική λειτουργία. Ο Παναθηναϊκός είχε διάθεση, αλλά του λείπουν η διάρκεια, η σταθερότητα και ο τρόπος. Ο Ισπανός πρέπει να βρει το γιατρικό και άμεσα, όσο αντιποδοσφαιρικό και άδικο ακούγεται αυτό...
Τέλος, ο κόσμος έλαμψε δια της απουσίας του από το Ολυμπιακό Στάδιο. Προσέλευση περίπου 2.000 κρίνεται απογοητευτική και οι ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού οφείλουν να κάνουν τα πάντα για να τον ξαναφέρουν κοντά τους. Πάντως, όσοι αποδοκίμασαν τους Κουίνσι και Σο στο τέλος, δεν είχαν την ιδανική στάση...
Κεφαλιά στον... ουρανό
Στην πρώτη του στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ο Φάμπρι παρέταξε μία ενδεκάδα αποτελούμενη κυρίως από βασικούς. Γκολκίπερ έπαιξε ο Καρνέζης, στην άμυνα οι Σεϊταρίδης, Πίντο, Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης, στη μεσαία γραμμή οι Βιτόλο, Σο, Σισοκό και στην επίθεση οι Μαυρίας, Μπαρμπαρούσης, Τοτσε. Η διάταξη που χρησιμοποίησε ο Ισπανός ήταν το 4-2-3-1.
Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 12', όταν ο Μαραγκουδάκης αφύλακτος στη μικρή περιοχή, σούταρε απελπιστικά άουτ. Ο Παναθηναϊκός δεν απάντησε με ευκαιρία, αλλά με γκολ πέντε λεπτά αργότερα. Ο Σεϊταρίδης εκτέλεσε εξαιρετικά το κόρνερ και στο δεύτερο δοκάρι, ο Σο πήδηξε στον... ουρανό και με κεφαλιά "νίκησε" τον Λαζαρίδη.
Το τσουχτερό κρύο επηρέασε και την απόδοση των 22 ποδοσφαιριστών, αφού ο ρυθμός διατηρήθηκε χαμηλά και καμία ευκαιρία δεν δημιουργήθηκε μπροστά από τις δύο εστίες. Στο 37', ο Δασκαλόπουλος δεν υπέδειξε πέναλτι αλλά φάουλ εκτός περιοχής στον Σεϊταρίδη, σε μαρκάρισμα του Κουρτεσιώτη, παρότι ο δεξιός μπακ του Τριφυλλιού πατούσε τη γραμμή.
Ο Σισοκό εκτέλεσε το στημένο, ο Λαζαρίδης απέκρουσε ασταθώς, ο Τοτσέ σούταρε, αλλά ο πεσμένος Σο σταμάτησε κατά λάθος τη μπάλα, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Τριανταφυλλόπουλου κατέληξε άουτ. Στο 43' από πάσα του Βιτόλο, ο Σισοκό βγήκε τετ α τετ, όμως καθυστέρησε χαρακτηριστικά να πλασάρει και οι αμυντικοί τον πρόλαβαν. Ένα λεπτό αργότερα ο Λαζαρίδης πρόλαβε τον Τοτσέ και το 1-0 διατηρήθηκε ως το τέλος του ημιχρόνου.
"Κοιμήθηκε" στο τέλος
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε χωρίς αλλαγή για τον Παναθηναϊκό και με μία καλή στιγμή στο 47', όταν ο Μπαρμπαρούσης έψαξε τον Τοτσέ, αλλά ο Κανακούδης πρόλαβε με προβολή. Στο 55' ο Πλατανιάς άγγιξε την ισοφάριση, όταν ο Κάλαϊτζιτς εκτέλεσε το φάουλ, ο Μιρτσέτα έπιασε την κεφαλιά και ο Καρνέζης απέκρουσε σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλα.
Ένα λεπτό αργότερα, ο Φάμπρι έκανε την πρώτη κίνηση του, ρίχνοντας στο ματς τον Κουίνσι αντί του Μπαρμπαρούση. Το 2-0 ήρθε στο 65' και ήταν συνδυασμός του πείσματος του Τοτσέ και της αδράνειας του Ντόε. Ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε τη βαθιά μπαλιά από την άμυνα, ο στόπερ του Πλατανιά την άφησε να σκάσει, αλλά ο Τοτσέ πήρε καλύτερη θέση και με σουτ στην κίνηση, "νίκησε" τον Λαζαρίδη.
Τρία λεπτά μετά, ο Παναθηναϊκός άγγιξε το 3-0, όταν ο Μαυρίας βρέθηκε εξ' επαφής μετά από σέντρα του Χουχούμη, αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο Λαζαρίδης. Μία συρτή εκτέλεση φάουλ του Σεϊταρίδη στο 75' δεν απείλησε. Στο 80' ο Φορναρόλι αντικατέστησε τον Τοτσέ και ένα λεπτό αργότερα, ο Πλατανιάς κέρδισε πέναλτι. Ο Κάλαϊτζιτς μπήκε στην περιοχή, ο Πίντο τον ανέτρεψε και ο Δασκαλόπουλος το υπέδειξε, με τον Ναζλίδη να το αξιοποιεί και να μειώνει.
Στο 89', ο Λαζαρίδης απέκρουσε εξ' επαφής σουτ του Φορναρόλι, ενώ στο 93', ο Πλατανιάς έχασε τεράστια τριπλή ευκαιρία για το 2-2, όταν ο Καρνέζης είπε διπλό όχι στα σουτ του Κάλαϊτζιτς και ο Ναζλίδης από κοντά έστειλε την μπάλα κόρνερ. Κατόπιν, ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη και έστω μετά βασάνων, ο Παναθηναϊκός διατήρησε τη νίκη.

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Πίντο, Τριανταφυλλόπουλος, Σεϊταρίδης, Χουχούμης, Σο, Βιτόλο, Σισοκό, Μπαρμπαρούσης (56' Κουίνσι), Μαυρίας, Τοτσέ (8α' Φορναρόλι).
Πλατανιάς: Λαζαρίδης, Αργυρόπουλος, Κουρτεσιώτης, Κανακούδης (69' Τζάνης), Ναζλίδης, Μαραγκουδάκης, Αγκιλέρα (25' λ.τ. Γκονζάλες), Κάλαϊτζίτς, Μιρτσέτα (86' Δέντσας) Ντόε, Τετέ.

Από prasinanea

6/1/13

Παναθηναϊκός - Απόλλων Πατρών 91-60, ξέσπασμα πριν τη Μάλαγα

 
Ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία της αναμέτρησης από την αρχή και επιβλήθηκε του Απόλλωνα Πάτρας στο ΟΑΚΑ με 91-60 στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ.
Πολλές φορές έχουν δηλώσει παίκτες, αλλά και τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού, ότι θέλουν να ξεκινούν δυνατά στους αγώνες. Σήμερα το έκαναν πράξη. Ξεκίνησαν καλύτερα (6-0, 1’37’’) και απάντησαν άμεσα όταν ο Απόλλωνας πλησίασε (8-5 στο 3’, 10-7 στο 3’40’’). Τέσσερις πόντοι από τον Ξανθόπουλο, δύο από Γκιστ και δύο από τον Σχορτσιανίτη οδήγησαν στο 18-7 (7’20’’) και ουσιαστικά από το σημείο αυτό και μετά οι «πράσινοι» δεν ξανακοίταξαν πίσω.
Η προσπάθεια στην άμυνα, με πίεση στην μπάλα σε κάθε φάση και σε κάθε σημείο του γηπέδου, η μαχητικότητα και η επιβολή του ρυθμού, έδωσε στον Παναθηναϊκό τις ιδανικές συνθήκες για να δημιουργήσει και να αυξήσει σταδιακά τη διαφορά, η οποία έφτασε στη μεγαλύτερη τιμή της στο 14’ (43-19, +24). Από το σημείο αυτό και ως την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, η απόσταση που χώριζε τις δύο ομάδες κυμάνθηκε κοντά στους 20 πόντους και το 58-35 να σφραγίσει την ολοκλήρωση του εικοσαλέπτου.
Η απόσταση αυξήθηκε περισσότερο ανάμεσα στους δύο αντιπάλους στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν δύο τρίποντα από Ματσιούλις και Ούκιτς την εκτόξευσαν στο +30 (65-35, 24’) και λίγο αργότερα για να φτάσει στο +31 με τρίποντο αυτή τη φορά από τον Βασίλη Ξανθόπουλο (72-41, 28’15’’). Ο Σχορτσιανίτης φρόντισε η διαφορά αυτή να κλείσει και το τρίτο δεκάλεπτο (76-45). Ο ίδιος οδήγησε στο +33 με την επανέναρξη της αναμέτρησης (78-45, 30’20’’) και δύο βολές του Χάρη Γιαννόπουλου στο +34 (86-52, 33’35’’). Η αυλαία έπεσε με το τελικό 91-60.
Από paobc
Τα δεκάλεπτα:28-14, 58-35, 76-45, 91-60.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 14, Μπράμος 4, Ματσιούλις 8, Καπόνο 12, Ούκιτς 13, Λάσμε 14, Τσαρτσαρής 5, Γκιστ 12, Ξανθόπουλος 7, Γιαννόπουλος 2, Χαραλαμόπουλος, Σκορδίλης.
Απόλλωνας Π. (Βετούλας): ΜακΚόλουμ 22, Αργυρόπουλος 2, Καπερώνης, Γκραντ 8, Θανόπουλος, Λιανός 2, Πέτροβιτς 1, Λυμπέρης 5, Κλάιμπερ 15, Μολφέτας, Τέρνερ, Κρόλο.

* Αναμενόμενο ήταν το ξέσπασμα στον αδύναμο Απόλλωνα, ωστόσο την Πέμπτη 10/1, 20:45, ο Παναθηναϊκός, στο ΟΑΚΑ κόντρα στη Μάλαγα δίνει έναν πολύ σημαντικό αγώνα, όπως θα είναι στο εξής όλοι οι επόμενοι στο Top-16, μετά τη βαριά ήττα από την Εφές. Το ΟΑΚΑ άλλωστε πάντα ήταν το ισχυρό όπλο του Εξάστερου και ο στόχος φυσικά θα πρέπει να είναι το απόλυτο των νικών εντός έδρας.