6/2/10

Πολύ εύκολα οι άντρες του ΠΑΟ τον Ηρακλή με 3-0 σετ, δυσκολεύτηκαν οι γυναίκες, 3-1 σετ την Κερατέα

 Με νίκες συνέχισε το πράσινο βόλεϊ και αυτή την αγωνιστική. Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες του Τριφυλλιού πήραν σημαντικές εντός έδρας νίκες στα πρωταθλήματα της Α1 ανδρών και Α1 γυναικών αντίστοιχα.


 Οι άντρες για την 18η αγωνιστική επικράτησαν πολύ εύκολα του Ηρακλή με 3-0 σετ και παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας, κάνοντας ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη της πρωτιάς στην κανονική περίοδο.
 Ο Πάβελ Ζαγκούμνι έκανε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι σε μία απ' τις καλύτερες εμφανίσεις του με την πράσινη φανέλα με το Τριφύλλι στο στήθος, ενώ πολύ καλοί επιθετικά ήταν οι Χριστοφιδέλης, Αγκάμεζ, Πανταλέων.
 Το πρώτο σετ τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες, 25-14 υπέρ των πρασίνων σε μόλις 20'. Στο δεύτερο, όπου ο Ηρακλής απείλησε σοβαρά τους πράσινους, χρειάστηκε η παράταση για να καταλήξει και αυτό στον Παναθηναϊκό με 27-25. Με ηρεμία και πάλι, ήρθε το 25-19 του τρίτου σετ και το εμφατικό 3-0 επί ενός σημαντικού αντιπάλου που ωστόσο διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος.

Τα σετ: 25-14, 27-25, 25-19

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Καζάζης): Αγκάμεζ 16 (15/23 επ., 1 άσο), Ζαγκούμνι 1, Χριστοφιδέλης 11 (11/14 επ., 76% υπ.- 59% άριστες), Σαμικά 12 (11/22 επ., 1 μπλοκ, 89% υπ. - 63% άριστες), Σμαραγδής 7 (4/4 επ., 2 μπλοκ), Πανταλέων 10 (7/10 επ., 3 μπλοκ) / Παπαδημητρίου -λ 67% υπ. - 47% άριστες, Χατζηαντωνίου,Ψάρρας.

Ηρακλής (Μπρουκς):
Μπάρανεκ 4 (3/9 επ., 1 μπλοκ, 38% υπ. - 25% άριστες), Κράβαρικ 3 (2/6 επ., 1 άσο), Κάλα 5 (4/9 επ., 1 μπλοκ, 100% υπ. - 25% άριστες), Κραλ 7 (4/8 επ., 1 άσο), Προύσαλης 1, Ερέου 13 (11/22 επ., 2 μπλοκ, 64% υπ. - 36% άριστες) / Μπαμπαλιούτας -λ 78% υπ. - 56% άριστες, Γκόρτσανιουκ 10 (9/15 επ., 1 μπλοκ), Κανέλλος 1, Εφραιμίδης.

* Απελπιστική για μία ακόμη φορά ήταν η εικόνα στη Γλυφάδα, με τον κόσμο να μην ξεπερνάει τα 100 άτομα. Και μιλάμε για ένα ντέρμπι, έστω και θεωρητικά, ενώ την Τετάρτη η ομάδα παίζει στη Ρωσία με τη Ντιναμό Μόσχας για τους "12" του Τσάμπιονς Λιγκ...

* Ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 3-2 του Ολυμπιακού στο "παλατάκι" και του έκοψε οριστικά τις ελπίδες για διεκδίκηση της πρωτιάς από τον Παναθηναϊκό, με την ΕΑΠ να απομένει ως ο μοναδικός πλέον αντίπαλος του Τριφυλλιού.


  Για την 17η αγωνιστική της Α1 γυναικών, τα κορίτσια του Τάκη Φλώρου κέρδισαν την Κερατέα με 3-1 σετ στο Μετς και μείωσαν τη διαφορά απ' τις "ερυθρόλευκες" στους 4 βαθμούς, με το ντέρμπι Ολυμπιακού - Ηρακλή να διεξάγεται τη Δευτέρα. Μεγάλο παιχνίδι από πλευράς Παναθηναϊκού έκανε η Μόλναρ που σημείωσε 19 πόντους.

 Τα σετ: 25-13, 27-25, 21-25, 25-21.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:

 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φλώρος): Κουτουξίδου, Ντουμιτρέσκου 11 (9/26 επ., 2 μπλ.), Μόλναρ 19 (1 άσος, 17/36 επ., 70% υπ., 1 μπλ.), Τομάσεβιτς 6 (5/16 επ., 77% υπ., 1 μπλ.), Τζανακάκη 15 ( 9/20 επ., 6 μπλ.), Χατζηνικολάου 11 (10/11 επ., 1 μπλ.), Μυλωνά (λ- 68%) / Σαπαράφσκα 2 (2/4 επ.), Παπαγεωργίου 5 (1 άσο, 4/9 επ). Χατζηνίκου 1 (1 μπλ.).
 
 ΚΕΡΑΤΕΑ (Ντζαφέρης): Πρέγκα 15π. (3 άσοι, 11/30 επ., 67% υπ., 1 μπλοκ), Γεωργιάδη 4 (2 άσοι, 1/7 επ., 1 μπλοκ), Κοσμά 8 (1 άσος, 6/24 επ., 55%υπ., 1 μπλ.), Ανγκούλο 17 (4 άσοι, 13/17 επ.), Τέζα 2 (2/6 επ.), Ραμίρεζ 17 (3 άσοι, 10/21 επ., 4 μπλ.), Σημαντήρη (λ.-46%) / Κατερίνη 2 (2/4 επ.), Ανδρέου 1 (1/1 επ.).

* Επόμενη αγωνιστική την Τετάρτη, με ένα πολύ δύσκολο ματς για το Τριφύλλι απέναντι στον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη.

5/2/10

Βουλιαγμένη - Παναθηναϊκός 4-5, σπουδαίο διπλό για το πράσινο πόλο!


  Με τον φουνταριστό του, Μάνθο Βουλγαράκη να κάνει μεγάλο παιχνίδι πετυχαίνοντας τα 2 από τα 5 γκολ της ομάδας, που έφεραν την ανατροπή και το 4-5 από 4-3 στο τελευταίο οκτάλεπτο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε εκτός έδρας της Βουλιαγμένης, στο κολυμβητήριο του Λαιμού, με 5-4 σε ένα ντέρμπι που όπως φαίνεται και απ' το σκορ κρίθηκε απ' τις άμυνες, και ανάσανε βαθμολογικά μετά τα τελευταία συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα, με κυριότερα των οποίων τις δύο ήττες από Ποσειδώνα και ΝΕ Πατρών.

 Οι πολίστες του Ντράγκαν Άντριτς απόψε, για την 13η αγωνιστική της Α1, σημείωσαν ένα μεγάλο διπλό επί της Βουλιαγμένης την οποία πλέον προσπέρασαν στη βαθμολογία, έμειναν μόνοι τέταρτοι και εξακολουθούν να κυνηγούν τον ΠΑΟΚ που αποτελεί και τον μεγάλο αντίπαλο για την κατάκτηση της 3ης θέσης.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-1, 2-0, 0-2.

Οι σκόρερ των ομάδων:

Βουλιαγμένη: Βλαχόπουλος 2, Μιτελούδης 1, Μπέιλι 1.

Παναθηναϊκός: Βουλγαράκης 2, Βράνιες 1, Καφετζόπουλος 1, Κουντουδιός 1.

Μαρούσι - Παναθηναϊκός 80-78 για τη 2η αγωνιστική στο Top-16 της Ευρωλίγκα. Απομακρύνεται η πρόκριση για το Τριφύλλι


 Το Μαρούσι πραγματοποίησε ακόμη μία εξαιρετική εμφάνιση φέτος, ο Παναθηναϊκός ακόμη μία φορά ήταν πολύ άστοχος επιθετικά, και το 80-78 υπέρ του Αμαρουσίου, που κρίνεται ως πέρα για πέρα δίκαιο, φέρνει τον Πρωταθλητή Ευρώπης στην τελευταία θέση του ομίλου με 2 ήττες σε 2 ματς και την πρόκριση στους "8" της διοργάνωσης να απομακρύνεται...
Τουλάχιστον με τέτοιες εμφανίσεις. Γιατί ο Panathinaikos και στο παρελθόν έχει βρεθεί σε ίδιες και χειρότερες θέσεις και κόντρα σε προγνωστικά τα έχει καταφέρει εξαίσια. Το θέμα όμως είναι, πρωτίστως, να βελτιώσει κατά πολύ την εικόνα του. Γιατί απόψε στο κλειστό του ΟΑΚΑ δεν υπήρχε... Panathinaikos. Αντίθετα υπήρχε Marousara που έχοντας σε μεγάλη βραδιά του Κις και Καλάθη πανηγύρισε μία ακόμη -φετινή- σπουδαία νίκη!

 Ο Παναθηναϊκός απόψε ήταν λέει τυπικά φιλοξενούμενος στο ΟΑΚΑ. Χαχαχαχα! Ε, όχι δα!
 Εδώ λέγαμε ότι ήμασταν τυχεροί στην κλήρωση, αφού με το Μαρούσι θα ήταν σα να δίναμε ένα επιπλέον εντός έδρας ματς. Ο Παναθηναϊκός έχει σα φυσική έδρα το κλειστό του ΟΑΚΑ, ενώ το Μαρούσι το χρησιμοποιεί στην Ευρωλίγκα, αφού το κλειστό του Αμαρουσίου δεν πληροί τις προϋποθέσεις για Ευρωπαϊκά ματς. Συν τοις άλλοις, στις κερκίδες βρέθηκαν πολλοί περισσότεροι οπαδοί των πρασίνων! Ουσιαστικά λοιπόν, αν όχι τυπικά, ο Παναθηναϊκός ήταν γηπεδούχος απόψε, και σαν γηπεδούχος γνώρισε δεύτερη διαδοχική ήττα στην Ευρωλίγκα μετά από εκείνη της πρεμιέρας από την Παρτίζαν.
 Μάλιστα, μετά και τη χθεσινή νίκη των Σέρβων απέναντι στη Μπαρτσελόνα, είναι ξεκάθαρο ότι την ερχόμενη Πέμπτη, η τρίτη αγωνιστική θα κρίνει κατά πολύ τις δύο ομάδες που θα προκριθούν στους "8". Στη Βαρκελώνη, ο Πρωταθλητής Ευρώπης, Παναθηναϊκός, καλείται να ξεπεράσει τις δύο βαριές και αναπάντεχες ήττες και να κερδίσει τους Ισπανούς, αποδεικνύοντας παράλληλα ότι είναι ΕΔΩ και πως είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει. Φυσικά, το ίδιο επιθυμούν και οι Καταλανοί, αφού μετά θα έρθουν να παίξουν και στην Αθήνα.
 Αν όχι και τα δύο ματς με τη Μπαρτσελόνα, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πάρει οπωσδήποτε το ένα, να ψάξει και τις διαφορές, εν συνεχεία να μην την ξαναπατήσει απ' το Μαρούσι και να πάει τελευταία αγωνιστική στο Βελιγράδι για να παίξει την πρόκριση με τους Σέρβους.
 Σαφέστατα το έργο των παιχτών του Ομπράντοβιτς είναι πολύ δύσκολο αλλά θα πρέπει στα παρκέ να αποδείξουν ότι είναι οι Πρωταθλητές. Λίγες μέρες είναι μέχρι την Πέμπτη. Υπομονή και θα μάθουμε αν θα έχουμε ελπίδες πρόκρισης...

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 37-40, 55-57, 79-77.

Μαρούσι: Κις 17(5), Πελεκάνος 10(2), Μπατής 5(1), Χόμαν 13, Νάτζφεϊ 2, Μαυροειδής 4, Πατ Καλάθης 11(3), Καϊμακόγλου 8, Λούκας 10.

Παναθηναϊκός: Τέπιτς, Σπανούλης 8, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 15, Φώτσης 10(2), Χέισλιπ 2, Νίκολας 11(1), Διαμαντίδης 11(2), Πέκοβιτς 19, Νίκ Καλάθης.

  * Πολλά μπράβο στο Μαρούσι για την πανάξια νίκη του.

4/2/10

Boogie Nights, Paul Thomas Anderson, 1997


 "Boogie Nights", "Ξέφρενες Νύχτες" στα ελληνικά, είναι ο τίτλος της δεύτερης μεγάλου μήκους ταινίας του ολοένα εξελισσόμενου σε πολύ μεγάλο σκηνοθέτη του ανεξάρτητου Αμερικανικού σινεμά, Paul Thomas Anderson ("Hard Eight", "Magnolia", "Punch-Drunk Love" και φυσικά το αριστουργηματικό "There will be Blood").

Εδώ, με την μόλις δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, στα 27 του μόλις χρόνια(!) ο Anderson  θα γίνει παγκοσμίως γνωστός, ενώ θα κερδίσει κοινό και κριτικούς. Και μάλιστα όχι επειδή πρόκειται για καμία ταινιάρα, αλλά για το ιδιαίτερα τολμηρό θέμα της. Ο αθεόφοβος κάνει μια ταινία με θέμα τη μεγάλη βιομηχανία του πορνό και την τεράστια άνθιση που γνώρισε προς το τέλος της δεκαετίας του 1970 αλλά και την παρακμή της στις αρχές του 1980!

 Η υπόθεση της ταινίας, απλή:
  Η ακμή και η παρακμή της βιομηχανίας πορνογραφικών ταινιών μέσα από την ιστορία του Έντι Άνταμς, ενός άντρα με "πλούσια προσόντα" που γίνεται περιζήτητος πορνοστάρ, αλλά στη συνέχεια πέφτει στην αφάνεια, όταν ανατέλλει το άστρο ενός νεότερου.

 Ο Έντι Άνταμς λοιπόν, θα ήταν ένας ακόμη συνηθισμένος Αμερικανός έφηβος με μέτριο μέλλον, αν δεν διέθετε ένα απολύτως ξεχωριστό... ανατομικό χάρισμα.
Ο σκηνοθέτης μεγάλων επιτυχιών του πορνό, Τζακ Χόρνερ, εκτιμώντας το 'ταλέντο' του Έντι, βρίσκει στο πρόσωπό του τον σπουδαιότερο πρωταγωνιστή του, και σύντομα τον μεταμορφώνει σε σούπερ-σταρ της ανθηρής αυτής βιομηχανίας.
Ο Ντερκ Ντίγκλερ, όπως είναι το "καλλιτεχνικό" του ψευδώνυμο, θα ζήσει στην κόψη του ξυραφιού όλη την αίγλη του ερωτικού κινηματογράφου στη δεκαετία του '70 αλλά και την παρακμή στις αρχές της δεκαετίας του '80
.

Και εντός ενός δυόμιση ωρών ντελιριακού sex & drugs ο Αμερικανός σκηνοθέτης βουτάει στα άδυτα της πορνοβιομηχανίας και μας οδηγεί σε αλλόκοτα μονοπάτια ενός μυστήριου χώρου, μιας βιομηχανίας "θεάματος" που κρύβει όπως κάθε ανάλογος χώρος βέβαια, τα δικά της μυστικά...

 Τα 70s λοιπόν. Μία ιστορική δεκαετία. Λαμπερή, γεμάτη χρώματα, όμορφους ρυθμούς, ντίσκο μουσικές, και παράλληλα ροκ, ψυχεδέλεια, ρεμπελιά, ελεύθερο sex και σκληρά drugs. Η απόλυτη, "πολύχρωμη", ανέμελη ελευθερία!

 Και μέσα σε όλα, ξεπετάγεται μία νέα βιομηχανία, αυτή του πορνό. Αυτή που ανοίγει πολλές πόρτες σε όσους διαθέτουν τα κατάλληλα και απαιτούμενα προσόντα, και μοιράζει το χρήμα με το τσουβάλι. Αυτή, που εξασφαλίζει σε νεαρούς, "ταλαντούχους" ηθοποιούς, ένα μέλλον ευοίωνο, ανάμεσα σε μεγάλους σταρ και τους προσφέρει τόσα χρήματα και τέτοιες "πολυτέλειες" που όμοιές τους δεν είχαν τολμήσει να ονειρευτούν!

 Η πορνοβιομηχανία λοιπόν, που στα τέλη της δεκαετίας του '70 ξεπετάχτηκε, γνωρίζοντας τεράστια άνθιση. Και φυσικά διατηρώντας μία υπέροχη βιτρίνα. Μία βιτρίνα που πέρναγε προς τα έξω την λαμπερή και πολύχρωμη εικόνα της, με σκοπό φυσικά τη δημιουργία "ωραίου προτύπου". 
 Γιατί από μέσα, άπαντες, σκηνοθέτες, πρωταγωνιστές, παραγωγοί, όλοι βουτηγμένοι στην κοκαΐνη, το κρακ, το όπιο. Σε έναν κόσμο δικό τους, όπου σαν χαζοχαρούμενοι διαμορφώνουν την (ψευδ)αίσθηση ότι "όλα είναι ωραία και καλά", ενώ είναι ξεκάθαρο πως, όλοι οι εξωτερικοί παρατηρητές αυτού του "λαμπερού" κόσμου, νιώθουν αηδία και τον περιφρονούν.

«Έχω την αίσθηση ότι κάτω από αυτά τα jeans υπάρχει κάτι υπέροχο που περιμένει να φανερωθεί…», είναι η φράση την οποία... εκτοξεύει ο σκηνοθέτης Τζακ Χόρνερ (ένας εκπληκτικός Burt Reynolds!) στον νεαρό σερβιτόρο Έντι Άνταμς, και κάπως έτσι αρχίζουν όλα!


 Ο Άντερσον αποσπά μεγάλες ερμηνείες από όλο το καστ: Burt Reynolds, Julianne Moore, Mark Wahlberg, Plilip Seymour Hoffman, Heather Graham, αλλά και από τους υπόλοιπους. 
 Ακόμη, σκηνοθετεί μαεστρικά αποτυπώνοντας εξαιρετικά τα στοιχεία εκείνα που αναδεικνύουν την κουλτούρα της τότε εποχής. Όλα εύστοχα, τα κοστούμια, τα σκηνικά, οι συνήθειες, η μουσική που ακούμε, τα κλαμπ που βλέπουμε. Πιστή αναπαράσταση των 70s. Μεγάλος μάγκας ο Τόμας Άντερσον!


 Και μετά, ο Αμερικανός σκηνοθέτης παρά το τολμηρό θέμα που μας παρουσιάζει, δεν προχωράει και σε ανάλογες σκηνές. Δεν γυρίζει τσόντα άλλωστε. Αντίθετα, ενδιαφέρεται πολύ για τους ήρωές του και προσπαθεί να αναλύσει τους χαρακτήρες του. Αρχικά ο Ρέινολντς. Στοργικός, κοιτάει να είναι δίκαιος και σωστός με όλους, αφού ενδιαφέρεται πρώτα για τους ανθρώπους-συνεργάτες του και μετά για τις ταινίες του. Παράλληλα πιστεύει στις δυνατότητές του και παρά το γεγονός ότι είναι σκηνοθέτης πορνό, θέλει να γυρίσει μία "καλλιτεχνική τσόντα" με την οποία επιθυμεί να τον θυμάται ο κόσμος. Μετά ο Ουάλμπεργκ. Ο νεαρός απ' τη μία στιγμή στην άλλη γίνεται διάσημος και φτάνει στην απόλυτη καταξίωση ως big sex star, για να πάρουν τα μυαλά του αέρα, να γνωρίσει την παρακμή και να κάνει αγώνα δρόμου για να επιστρέψει και να οδηγηθεί στην προσωπική λύτρωση. Όμοια ακολουθούν και οι υπόλοιποι χαρακτήρες.


 Και ο Anderson, βαθιά επηρεασμένος από τον Martin Scorsese, δημιουργεί ένα παρόμοιο σύμπαν με αυτό του μεγάλου δημιουργού, αναλύοντας για πρώτη φορά τόσο ρεαλιστικά έναν κόσμο όπως είναι αυτός της πορνοβιομηχανίας κάτι που ποτέ πριν δεν δοκίμασε να κάνει κάποιος άλλος.


 Βαθμολογία: 8/10

3/2/10

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε 2-0 την Καλλιθέα στο ΟΑΚΑ με σβηστές μηχανές και στους "4" του κυπέλλου θα παίξει την πρόκριση στον τελικό σε διπλή αναμέτρηση με τον ΠΑΣ που εχθές διέλυσε τον ΠΑΟΚ με 4-0!


 Ο Παναθηναϊκός από χθες ουσιαστικά πανηγυρίζει την πρόκρισή του στον τελικό του κυπέλλου hellas online, μετά την συντριβή του ΠΑΟΚ με 4-0 από τον ΠΑΣ στους "Ζωσιμάδες". Το αποτέλεσμα αυτό έφερε τους πράσινους μια ανάσα απ' τον τελικό, αφού τα δύο εμπόδια που είχε μπροστά του, η Καλλιθέα και ο ΠΑΣ σε καμία περίπτωση δεν τρόμαζαν το Τριφύλλι.
 Απόψε στο ΟΑΚΑ έγινε το πρώτο βήμα. Απέναντι σε μία πολύ αδύναμη Καλλιθέα, ο Παναθηναϊκός χρησιμοποίησε μόνον δύο παίχτες της βασικής ενδεκάδας, τους Καραγκούνη, Σισέ και δύο που συνήθως είναι βασικοί, του Σαριέγκι, Λέτο. Οι υπόλοιποι ήταν αναπληρωματικοί και με εξαίρεση τον Σεϊταρίδη που είχε μια δυο καλές στιγμές αλλά και πάλι φάνηκε ανέτοιμος και τον Σιμάο που έκοβε στο κέντρο όπως κάνει πάντα άλλωστε, κανείς άλλος εκ των Δάρλα, Μπιάρσμιρ, Κλέιτον, Χριστοδουλόπουλο δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο, ενώ ο Γκαλίνοβιτς δεν δέχτηκε την παραμικρή πίεση. Αλλά και ο Σισέ ήταν σήμερα απαράδεκτος αφού έχασε 3-4 σίγουρες φάσεις για γκολ. Είπε ο Νιόπλιας να τον αφήσει σε όλο το 90λεπτο με την Καλλιθέα για να σκοράρει και να τονοθεί ψυχολογικά, αλλά ο Γάλλος δεν βοήθησε την ομάδα και τον εαυτό του...
 Ο "Κάρα" είχε όρεξη, έτρεξε και ουσιαστικά ήταν ο μόνος που έβγαλε πάθος απ' τους γηπεδούχους. Ο Λέτο είχε όρεξη, έκανε κάποια "μαγικά" αλλά για μία ακόμη φορά ήταν αναποτελεσματικός.
 Τελικά, χρειάστηκε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ο Νιόπλιας με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έβγαλε Λάζαρο, Κλέιτον και πέρασε "Σάλπι" και Πετρόπουλο.
 Και ο Σαλπιγγίδης έδωσε τη λύση για τον Παναθηναϊκό στο 51' με πλασέ από κοντά, παίρνοντας το ριμπάουντ από την απόκρουση που έκανε ο γκολκίπερ της Καλλιθέας σε αδύναμο σουτ του Λέτο.
 Παρά το γκολ όμως, οι πράσινοι δεν διόρθωσαν την εικόνα τους και απλά κατάφεραν να φτάσουν στο τελικό 2-0 στο 88', με αυτογκόλ του Αρκούδα μετά από δυνατό σουτ του Καραγκούνη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Γκαλίνοβιτς, Δάρλας, Σεϊταρίδης, Σαριέγκι, Μπιάρσμιρ, Σιμάο, Καραγκούνης, Χριστοδουλόπουλος (46' Πετρόπουλος), Κλέιτον (46' Σαλπιγγίδης), Λέτο, Σισέ.

Καλλιθέα (Στάθης Σταθόπουλος): Αθανασόπουλος, Ηρακλής, Κισκαμπάνης, Κατσαρός, Καραδήμος (53' Ζουμπουλάκης), Κουτρουμπής, Φουντουκίδης (65' Καλτσάς), Μαρουκάκης (63' Παπαναστασίου), Πλατέλλας, Γουσούλης, Αρκούδας.

Σφράγισαν την πρόκρισή στους "8" του Τσάλεντζ Καπ οι κορίτσαροι με δεύτερη νίκη επί της Μάριμπορ και... φουλάρουν για δεύτερο στη σειρά Ευρωπαϊκό final four!


 Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος απ' τη Μάριμπορ και μετά μάλιστα από την θριαμβευτική νίκη του στο πρώτο ματς της Σλοβενίας με 1-3 είχε σχεδόν... προκριθεί στους "8" του Τσάλεντζ Καπ. Τυπικά οι πράσινες ήθελαν απόψε στη Γλυφάδα 2 σετ για να σφραγίσουν την πρόκριση. Παρόλα αυτά, ενδεχόμενο ήττας πολύ απλά δεν υπήρχε στο μυαλό του Τάκη Φλώρου και των κοριτσιών του Παναθηναϊκού. Τα δύο πρώτα σετ μάλιστα, αυτά δηλαδή που... χρειαζόταν, ο Παναθηναϊκός τα κατέκτησε εύκολα με 25-21 και 25-19 αντίστοιχα!
 Στο τρίτο και μέσα στο πανηγυρικό κλίμα λόγω πρόκρισης, οι πράσινες πιέστηκαν λίγο περισσότερο αλλά κατάφεραν τελικά να το κατακτήσουν και αυτό και να φτάσουν στο 3-0.

 Τα σετ: 25-21, 25-19, 29-27.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Τάκης Φλώρος): Κουτουξίδου, Χατζηνικολάου, Τζανακάκη, Ντουμιτρέσκου, Μόλναρ, Τομάσεβιτς, Μυλωνά (λ), Παπαγεωργίου.

 Μάριμπορ (Μίτγια Κόζελγ):
Μακ Νάτ, Πέτο, Πότοκαρ, Γκουστίν, Βάρντιτς, Κότσαρ, Μέντβεντ (λ).


* Στην επόμενη φάση για την πρόκριση στο δεύτερο συνεχόμενο Ευρωπαϊκό final four οι «πράσινες» θα βρουν μπροστά τους τον νικητή του ζευγαριού Ράμπεν Βίλσμπιμπουργκ (Γερμανία) - Αστερίξ Κίλντριχτ (Βέλγιο). Οι Γερμανίδες επιβλήθηκαν με 3-1 σετ στο πρώτο παιχνίδι που διεξήχθη στην έδρα τους.

Εύκολη πρόκριση για τον Παναθηναϊκό στο final four του κυπέλλου στο βόλεϊ των ανδρών!


 Πολύ εύκολα πέρασε ο Παναθηναϊκός από την Καλαμαριά, όπου για τους "8" του κυπέλλου, επικράτησε του τοπικού Απόλλωνα με 3-0 σετ και έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε μία θέση στο final four της διοργάνωσης. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη και φάνηκε ξεκάθαρα στο τάραφλεξ της Καλαμαριάς, αν και οι πράσινοι παραλίγο να... αυτοκτονήσουν στο 2ο σετ.

 Πολύ δυνατά ξεκίνησε τον αγώνα το Τριφύλλι και προηγήθηκε με 0-1 κατακτώντας το πρώτο σετ με 17-25. Στο δεύτερο πήρε γρήγορα ένα προβάδισμα 2-8 και στη συνέχεια 7-14, ωστόσο κάπου εκεί ένα μπλακ άουτ των παικτών του Καζάζη έφερε το ματς τούμπα! Οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν αρχικά σε 14-14, για να προσπεράσουν στη συνέχεια και να φτάσουν μέχρι και το 22-21. Ο Παναθηναϊκός συνήλθε και προηγήθηκε και πάλι με 22-23 για να πάρει τελικά και το 2ο σετ με 24-26.
 Έχοντας πάρει το μάθημά τους -που ευτυχώς δεν έγινε πάθημα- απ' το 2ο σετ, οι πράσινοι μπήκαν αποφασιμένοι στο 3ο για να τελειώσουν το ματς και την πρόκριση. Κάτι που φυσικά έγινε πολύ εύκολα, όπως μαρτυράει το 17-25.

 Δια περιπάτου λοιπόν στους "4" του κυπέλλου ο Παναθηναϊκός που πλέον περιμένει τους υπόλοιπους αγώνες αλλά και την κλήρωση για να μάθει τον αντίπαλό του.

 Τα σετ: 17-25, 24-26, 17-25.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:
 ΑΠ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (Περσιανλής): Ζομπό Λεμπέ 10, Κυριακίδης 1, Ντόβιν 9, Κοντογιάννης 1, Γουίλκοξ 2, Τέσιτς 7, Βλασακίδης λ. 58%, Παπαϊακώβου 4, Νικηφορίδης 3, Αρχοντίδης 1, Παπαδημητρίου 1, Δημητριάδης 1.

 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καζάζης): Χριστοφιδέλης 6, Ζαγκούμνι 2, Αγκάμεζ 15, Σαμικά 12, Σμαραγδής 6, Πανταλέων 5, Παπαδημητρίου λ. 60%, Ψάρρας, Χατζηαντωνίου.

* Πλέον ο Παναθηναϊκός στρέφει την προσοχή του στο πρωτάθλημα και το δύσκολο παιχνίδι που ακολουθεί με τον Ηρακλή το Σάββατο στη Γλυφάδα.

31/1/10

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-1, στο +6 πλέον οι πράσινοι


 Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε κόντρα στην ΑΕΚ, έμεινε στο 1-1 και πλέον βρίσκεται στο +6 από ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ. Σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και μάλιστα ντέρμπι, μετά το ματς με τον Άρη στο "Βικελίδης" έτσι και απόψε με την ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν πολύ καλύτερος απ' τον αντίπαλο του, έχασε πάρα πολλές κλασικές ευκαιρίες, και στη μοναδική φάση που είχε η ΑΕΚ και η οποία μάλιστα προήλθε από λάθος των πρασίνων, δέχτηκε ένα γκολ, ενώ ο ίδιος δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις δικές του ευκαιρίες.

 Ο Κατσουράνης που για ακόμη ένα παιχνίδι σερνόταν μες στον αγωνιστικό χώρο, έκανε ένα απίστευτο λάθος απ' το οποίο δεχτήκαμε το γκολ. Μόνος του στο κέντρο του γηπέδου, χωρίς πίεση, ουσιαστικά έδωσε την μπάλα στον Μαντούκα, η ΑΕΚ βγήκε στην κόντρα τρεις με δύο και ο Σκόκο από το ύψος της περιοχής έκανε το 0-1.
 Το καλό βέβαια ήταν ότι μπήκε νωρίς, μόλις στο 8' και ο Παναθηναϊκός είχε όλο το ματς μπροστά του για να φτάσει στην ανατροπή. Οι πράσινοι έκαναν το παιχνίδι τους, πίεσαν την ΑΕΚ και κατάφεραν σχετικά γρήγορα να ισοφαρίσουν. Ήταν το 27' όταν ο Γιώργος Καραγκούνης σέντραρε και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με πολύ ωραία κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Ο Σαλπιγγίδης γενικά ήταν πολύ δραστήριος αλλά αποδείχθηκε τελικά "μοιραίος" για τον Παναθηναϊκό αφού έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ πριν το ημίχρονο για να κάνει το 2-1 αλλά και μια δυο ακόμη καλές στιγμές με αποκορύφωμα ένα τρομερό σλάλομ και ένα δυνατό αριστερό σουτ, το οποίο σταμάτησε στο δοκάρι του Αραμπατζή αφού πρώτα βρήκε την μπάλα ίσα ίσα ο τερματοφύλακας των κιτρινόμαυρων.

 Πέραν του Σάπλι, όμως, χάθηκαν πολλές ευκαιρίες με τους Καραγκούνη, Σισέ, Σαριέγκι, Καντέ, Κατσουράνη. Ένα παιχνίδι που βάσει ευκαιριών ήταν για 4-1, έμεινε στο 1-1 με τον Παναθηναϊκό φυσικά να τα έχει με την τύχη του που του γυρνάει την πλάτη σε δεύτερο στη σειρά παιχνίδι.

 Και επειδή ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, με Λάρισα, ΠΑΟΚ, Πανιώνιο εκτός έδρας και μόνο την Καβάλα εντός στα επόμενα 4 ματς, θα πρέπει να μην απογοητευτούμε από τα δύο συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα, αλλά και ούτε να επαναπαυθούμε στη διαφορά των 6 βαθμών και με την πρέπουσα προσοχή να επιστρέψουμε στις νίκες, αρχής γενομένης από το ματς της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ με την Καλλιθέα για το κύπελλο και στη συνέχεια με εκείνο του Αλκαζάρ την Κυριακή, για να μείνουμε μέσα στον στόχο της κατάκτησης του double.

Ο Νιόπλιας πάντως κάνει κάτι μαλακίες τελευταία.. Μετά το ματς με τον Άρη που το φοβήθηκε περισσότερο από όσο θα έπρεπε και έβαλε μέσα τον Λέτο, ως πρώτη αλλαγή στο 85', σήμερα έκανε πάλι κάτι τρελά. Άφησε μέσα στο ματς τον ανύπαρκτο Κατσουράνη, έβγαλε αντ' αυτού τον "Κάρα" που ναι μεν κουράστηκε από ένα σημείο και μετά, αλλά τουλάχιστον ήταν μαχητικός και έβγαζε την ομάδα μπροστά. Πέρασε στη θέση του τον Σιμάο, σωστά από την άποψη του να έχει κάποιον να κόβει στο κέντρο, όμως ο Σιμαό δεν κάνει παιχνίδι και πλέον ο Παναθηναϊκός έχασε το ρυθμό του. Ακόμα, έβγαλε τον Λέτο που τραυματίστηκε ελαφρώς, αλλά ήταν ένας παίχτης που προκαλούσε ρήγματα από αριστερά και πέρασε μέσα τον Λάζαρο που είχε όρεξη αλλά δεν τράβηξε...


Οι συνθέσεις των ομάδων:


Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Καραγκούνης (72' Σιμάο), Λέτο (72' Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης, Σισέ.

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Αραμπατζής, Αραούχο, Καράμπελας, Μαϊστόροβιτς, Ζεράλντο, Καφές, Γιάχιτς (74' Μάκος), Σκόκο (89' Γκερέιρο), Μαντούκα (63' Λαγός), Τζεμπούρ, Μπλάνκο.
 
  * 50000 οπαδοί του Παναθηναϊκού βρέθηκαν απόψε στο ΟΑΚΑ.

Πολύ μεγάλο διπλό στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου για τις γυναίκες στο μπάσκετ!

 Σπουδαίο διπλό σημείωσε στη Νέα Σμύρνη ο Παναθηναϊκός για την 15η αγωνιστική στην Α1 μπάσκετ των γυναικών. Οι πράσινες, μετά την εκπληκτική εμφάνιση απέναντι στον Αθηναϊκό την περασμένη Κυριακή στη Λεωφόρο, έκαναν και πάλι μεγάλο παιχνίδι, επικρατώντας εκτός έδρας του Πανιωνίου με 79-77. Σούπερ εμφάνιση από την Λίντσεϊ Γουίλσον, που σημείωσε 27 πόντους με 5 τρίποντα! Μία εξαιρετική επίδοση για την Αμερικανίδα, που σίγουρα πραγματοποίησε την καλύτερή της εμφάνιση με τη φανέλα του Τριφυλλιού, ενώ πρέπει να έκανε και ένα απ' τα μεγαλύτερα ματς της καριέρας της.
 Εξαιρετικό παιχνίδι και από την Γιασμίνα Ίλιτς, που πέτυχε 22 πόντους με 4 τρίποντα!

 Απ' την αρχή του παιχνιδού, τα κορίτσια του Γιάννη Γερεουδάκη έδειξαν πόσο πολύ ήθελαν τη νίκη. Με ένα πολύ καλό πρώτο δεκάλεπτο, προηγήθηκαν με 16-20. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχες με αντεπίθεση διαρκείας προσπέρασαν στο σκορ και μάλιστα πήραν διαφορά 10 πόντων, με 39-29. Ωστόσο, με ένα εκπληκτικό, υπέρ τους επιμέρους σκορ 15-4, οι πράσινες προσπέρασαν, κλείνοντας προηγούμενες το ημίχρονο με 43-44.
 Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν και το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό. Οι φιλοξενούμενες συνέχισαν να είναι εύστοχες στα σουτ τριών πόντων που επιχειρούσαν και έφτασαν την υπέρ τους διαφορά στη μέγιστη τιμή της, των 14 πόντων, 52-66.
 Με ένα γρήγορο 11-0 στο τέταρτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχες μείωσαν στους τρεις, 63-66. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε γρήγορα και προηγήθηκε με επτά πόντους, 69-77 και να κλειδώσει ουσιαστικά το ματς. Ο Πανιώνιος όμως δεν τα παράτησε, έκανε ένα νέο επιμέρους σκορ 8-2 για το 77-79, που ήταν και το τελικό σκορ.


Τα δεκάλεπτα: 16-20, 43-44, 52-66, 77-79.
 
Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:

Πανιώνιος (Καλογερόπουλος): Κοχ 19 (1), Σταυρακάκη 8 (2), Μπάτλερ 21, Γκοτζή 4, Τιέρνι 15 (3), Σπανού 6, Γιαννακοπούλου 4, Καβάσιλα, Δανούση, Βλάχου.
 
Παναθηναϊκός (Γερεουδάκης): Γουίλσον 27 (5), Χαλιβελάκη 8, Νικολαϊδου 8, Ζικυρίδου 6, Μεντιόλα 2, Ίλιτς 22 (4), Ξάνθου 6, Πανταζή.

* Επόμενο ματς για το Τριφύλλι, με τον Ολυμπιακό Βόλου στη Λεωφόρο.