14/11/09

Ελλάδα - Ουκρανία 0-0. Πάμε την Τετάρτη να μη χάσουμε εκεί για να πάμε Mundial



Σε ένα παιχνίδι, όπως ακριβώς περιμέναμε την εξέλιξή του, Ελλάδα και Ουκρανία ήρθαν ισόπαλες με 0-0 στον πρώτο αγώνα μπαράζ για την πρόκριση στο Mundial του 2010 της Νοτίου Αφρικής.
Η Εθνική μας κατέβηκε με τρεις στην άμυνα, Μόρα, Κυριάκο, Παπασταθόπουλο, έχοντας σαν πρωταρχικό στόχο -και σωστά πιστεύω- να μην δεχτεί γκολ.
Απ΄ την άλλη, οι Ουκρανοί, έχοντας τη ρεβάνς στην έδρα τους, έριξαν το βάρος της τακτικής στο κέντρο, ποντάροντας πολλά στους Τίμοστσουκ -παιχταράς- και Μίχελικ. Κάτι που κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα το πετύχανε, ειδικά με τον χαφ της Μπάγερν Μονάχου να μην αφήνει τίποτα να περάσει!

Η μεγαλύτερη στιγμή για την Εθνική, είναι αναμφισβήτητα η φάση του 16΄ όταν ο επόπτης σήκωσε για οφσάιντ τον Σαλπιγγίδη που έφευγε απ΄ τα δεξιά (καλυπτόταν καθαρά!) και που στη συνέχεια έδωσε στον Γκέκα, και ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής μας στα προκριματικά, την έστειλε στα δίχτυα.. Λάθος του επόπτη που στέρησε από την Ελλάδα το 1-0.
Από κει και πέρα ήμασταν ακίνδυνοι επιθετικά, ενώ αντίθετα οι Ουκρανοί βρέθηκαν με καλές προοπτικές στην περιοχή μας, οι έγκαιρες όμως επεμβάσεις των Μόρα, Παπασταθόπουλου και Τζόρβα απομάκρυναν κάθε κίνδυνο.
Ο Ρεχάγκελ έκανε ένα λάθος μόνο, με τη μη χρησιμοποίηση του Σωτήρη Νίνη (έκανε μόνο δύο αλλαγές), ενώ και τρίτη να μη χρειαζότανε, θα έπρεπε να μπει ο Νίνης και όχι ο Μήτρογλου (που έκανε ντεμπούτο με τη γαλανόλευκη).

Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά λοιπόν, έμεινε το 0-0 και πλέον πάμε την Τετάρτη στην Ουκρανία για δύο αποτελέσματα, αλλά κυρίως να σκοράρουμε. Κάτι που ίσως να είναι πιο εύκολο από απόψε, αφού οι Ουκρανοί με τη σειρά τους θα παίξουν επιθετικά για να σκοράρουν. Και θα ανοιχτούν χώροι για να τρέξουν ο "Σάλπι" και ο Γκέκας. Αλλά όλα αυτά και το αν τελικά η Ελλάδα ή η Ουκρανία θα πάνε στην Αφρική το καλοκαίρι, θα το ξέρουμε σε τέσσερα βράδυα από σήμερα...

Οι συνθέσεις:
Ελλάδα: Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Μόρας, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Κυργιάκος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (71' Μήτρογλου), Γκέκας (65' Χαριστέας).

Ουκρανία: Πιατόφ, Ρακίτσκι, Κούτσερ, Τίμοστσουκ, Χούσιεφ (83' Αλίεφ), Κατσέριντι, Κόμπιν, Μίχαλικ, Ρόταν (46'Γιαρμολένκο), Μιλέφσκι, Σεφτσένκο.

* 50000 περίπου ήταν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν απόψε στο ΟΑΚΑ για να εμψυχώσουν την Εθνική.

Το πάλεψε, αλλά δεν το πίστεψε...



Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 8-5 στο "Παπαστράτειο" από τον Ολυμπιακό στο μεγάλο παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής στην Α1 του πόλο. Οι πολίστες του Ντράγκαν Άντριτς δεν ήταν κακοί -πέραν του ότι υπάρχει διαφορά κλάσης ανάμεσα στις δύο ομάδες-, δεν πίστεψαν όμως ότι θα μπορούσαν να πάρουν το ματς και δεν το χτύπησαν όσο θα πρεπε. Χαρακτηριστικά, τα πολλά λάθη σε κρίσιμα σημεία, όπου οι πράσινοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες είτε να ισοφαρίσουν, είτε να μειώσουν στο γκολ!
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Θοδωρής Χατζηθεοδώρου σημείωσε 4 τέρματα, ενώ είχε και 8 κλεψίμματα και ουσιαστικά έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.
Το παιχνίδι, είχε τηλεοπτική κάλυψη από τη NOVA και συγκεκριμένα από το Novasports 1, κάτι που αποφασίστηκε τελευταία στιγμή. Και έτσι, μας έδωσε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα άθλημα που τα παλαιότερα χρόνια επεδείκνυε γιγαντομαχίες ανάμεσα στους "αιωνίους" αλλά και ανάμεσα σε ΟΣΦΠ - Εθνικό. Επίσης φάνηκε καθαρά μια σχετική εύνοια που έχουν οι ερυθρόλευκοι και που φάνηκε κυρίως στις φάσεις των αποβολών, όπου 9 φορές αποβλήθηκαν πολίστες του Παναθηναϊκού και μόλις 3 των γηπεδούχων! Αλλά και κάποια φάουλ στις επιθέσεις των πρασίνων δεν σφυρίζονταν αντίθετα με τις επιθέσεις του Ολυμπιακού που σχεδόν σε κάθε μία έπαιρνε φάουλ!
 Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε σε ακόμη ένα παιχνίδι ο τερματοφύλακας, Γιώργος Ρέππας, που πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις. Ο Παναθηναϊκός, όπως είπαμε παραπάνω σπατάλησε πολλές ευκαιρίες και ειδικά στο τελευταίο και πιο κρίσιμο οκτάλεπτο. Το 4ο οκτάλεπτο λοιπόν ξεκίνησε με το σκορ στο 7-5 και οι φιλοξενούμενοι έχασαν περισσότερες ευκαιρίες για κάποια τέρματα. Μέχρι -σχεδόν- το τέλος όμως παρέμεινε το ίδιο σκορ, καθώς το 8-5, ο Ολυμπιακός το έκανε στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-2, 2-1, 1-0.

Τα γκολ των δύο ομάδων σημείωσαν οι:
ΟΣΦΠ: Χατζηθεοδώρου 4, Βλοντάκης 1, Μυλωνάκης 1, Σχίζας 1, Φουντούλης 1.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τσόκας 1, Βουλγαράκης 1, Καφετζόπουλος 1, Βράνιες 1, Χαριτάκης 1.

* Ήταν η πιο μικρή ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια, αφού οι πράσινοι ήταν "ασανσέρ", παίζοντας πότε στην Α1 και πότε στην Α2. Ενώ και πέρυσι το πάλεψαν και ηττήθηκαν στο ίδιο κολυμβητήριο με 13-7. Απ΄ ότι φαίνεται λοιπόν, το ματς του 2ου γύρου στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ αναμένεται συναρπαστικό!

11/11/09

Εύκολη πρόκριση στο κύπελλο γυναικών

Εύκολο βράδυ και για τις γυναίκες. Οι πράσινες πέρασαν εύκολα από το κλειστό του Αγίου Δημητρίου, κερδίζοντας με 80-51 τον γηπεδούχο Κρόνο και πλέον κόντρα στ ΦΕΑ την ερχόμενη Τετάρτη θα δώσουν τη μεγάλη μάχη για πρόκριση στο final four.
Ο Κρόνος δεν είχε καμία τύχη απέναντι στον Παναθηναϊκό. Άλλωστε η διαφορά δυναμικότητας εκφράζεται και από το σκορ του αγώνα. Από τους 30 πόντους διαφορά και μάλιστα εκτός έδρας. Βέβαια προέρχεται και από μικρότερη κατρηγορία, στην οποία ούτε καν πρωταγωνιστεί. Με αυτή τη νίκη - πρόκριση, οι μπασκετμπολίστριες του Γιάννη Γερεουδάκη άφησαν πίσω τους την ήττα στον Βόλο από τον Ολυμπιακό για την Α1 και έκαναν ένα ακόμη βήμα προς την εκπλήρωση του  πρωταρχικού φετινού στόχου της ομάδας, που έιναι μία ενδεχόμενη -πια- πρόκριση στο φάιναλ φορ του κυπέλλου.
Εκεί όπου βρίσκονται ήδη ο Αθηναϊκός (στα χαρτιά πήρε το ματς με τα Χανιά) και ο Πανιώνιος (διέλυσε στη Ν. Σμύρνη τις Εσπερίδες και τις απέκλεισε φυσικά. Κάτι που συναίβει για πρώτη φορά μετά από 5 συνεχόμενα έτη, όπου η ομάδα των Εσπερίδων πήρε 4 φορές το κύπελλο!)

Την ερχόμενη Τετάρτη, ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί στη Λεωφόρο τη ΦΕΑ και απ΄ ότι φαίνεται θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές στον "Τάφο του Ινδού" που αναμένεται κατάμεστος!

Τα δεκάλεπτα: 15-24, 31-46, 37-60, 51-80.

Περίπατο στην Πολωνία



Με χαρακτηριστική άνεση πέρασε και από την Πολωνία ο Παναθηναϊκός επικρατώντας της γηπεδούχου Πρόκομ με 65-75. Μάλιστα, η διαφορά θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερη αφού έφτασε μέχρι και τους 23 πόντους (44-67), αλλά στο τέλος οι πράσινοι χαλάρωσαν και οι Πολωνοί κατάφεραν να μαζέψουν λίγο τη διαφορά. Οι πρωταθλητές Ευρώπης επέστρεψαν στις νίκες όσον αφορά στην Ευρωλίγκα, μετά την ήττα από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη. Μάλιστα, έβγαλαν έναν αρκετά δύσκολο πρόγραμμα, αφού σε αυτές τις τέσσερις αγωνιστικές έπαιξαν τρία εκτός έδρας ματς (από τα πέντε που θα δώσουν συνολικά στον όμιλο) με Μιλάνο, Ρεάλ, Πρόκομ, ενώ έδωσαν μόλις ένα αγώνα στο ΟΑΚΑ με την Κίμκι. Και με απολογισμό τρεις νίκες και μία ήττα αλλά και με δύο διπλά και περιμένοντας πλέον τους Ισπανούς στην Αθήνα, ο Παναθηναϊκός φαντάζει ως φαβορί για την πρωτιά του ομίλου. Πέκοβιτς και Νίκολας σκόραραν από 17 πόντους. Ο "Ντρου" μάλιστα "τρελάθηκε" στο πρώτο ημίχρονο, όπου πέτυχε 5/8 τρίποντα με τα περισσότερα, πάνω σε άμυνες, από μακρυά ή στη λήξη του χρόνου!


Τα δεκάλεπτα: 13-25, 33-45, 44-65, 65-75.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
 
Πρόκομ Τρεφλ (Πατσέσας): Σόου 3, Χάρινγκτον, Λόγκαν 12, Γιάγκλα 17, Σζότκα, Λαπέτα, Γουντς 15, Μπάρελ 2, Γιούιν 16, Χρίτσανιουκ
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 4, Σπανούλης 5, Περπέρογλου 3, Φώτσης 3, Γκόλεματς 4, Νίκολας 17, Διαμαντίδης 8, Πέκοβιτς 17, Καλάθης 6, Σερμαντίνι 8.
 
* Ορισμένοι φίλοι του ΠΑΟ είχαν ταξιδέψει από την Αθήνα και βρέθηκαν πίσω από τον πράσινο πάγκο.
* Πρώτο sold out ήταν το αποψινό ματς για τους Πολωνούς. Ένα μικρό γηπεδάκι, χωρητικότητας μόλις 5000 γέμισε για πρώτη φορά φέτος φιλοξενώντας τους πρωταθλητές Ευρώπης!
* Η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή για τους Πολωνούς, καθώς γιορτάζουν την ανεξαρτησία τους (11/11/1918).

Παναθηναϊκός - Ανατόλια 3-0



Ένα πολύ εύκολο βράδυ είχε στη Γλυφάδα ο Παναθηναϊκός. Απέναντι στο Ανατόλια, για την 5η αγωνιστική της Α1, οι πράσινες δεν είχαν κανένα πρόβλημα και έφτασαν με χαρακτηριστική άνεση στο 3-0 και το τέταρτο σερί καθαρό τρίποντο μετά την παρωδία της πρεμιέρας. Παράλληλα πέρασαν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και μείωσαν τη διαφορά από την κορυφή στους δύο βαθμούς.
Το κολέγιο από τη Θεσσαλονίκη, νεοφώτιστο στην Α1 προκάλεσε αίσθηση την προηγούμενη αγωνιστική παίρνοντας 2 σετ από τον ΟΣΦΠ και κόβοντάς του έναν πολύτιμο βαθμό. Γι΄ αυτό το λόγο ο Παναθηναϊκός έπρεπε να προσέξει ακόμη περισσότερο το ματς. Αλλά όπως και να χει η διαφορά κλάσης είναι μεγάλη και φάνηκε καθαρά στο κλειστό της Γλυφάδας.


Τα σετ: 25-12, 25-17, 25-15.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φλώρος): Κουτουξίδου 4π. (1/1 επ., 3 μπλοκ), Ντουμιτρέσκου 12 (11/19 επ., 1 μπλοκ), Τζανακάκη 11 (7/14 επ., 4 μπλοκ), Χατζηνικολάου 9 (5 άσοι, 3/8 επ., 1 μπλοκ), Μόλναρ 10 (1 άσος 6/17 επ., 3 μπλοκ), Τομάσεβιτς 6 (6/14 επ., 45% υπ., Μυλωνά (λ- 50%) / Χατζηνίκου 2 (1/1 επ., 1 μπλοκ), Χριστοδούλου.

ΑΝΑΤΟΛΙΑ (Σκουληκάρης): Βουτσά 2 (1/2 επ., 1μπλοκ), Γεωργακοπούλου 3π. (2/12 επ., 1 μπλοκ), Μιγιάτοβιτς 7 (7/19 επ., 47% υπ.), Γιάνεβα 4 (2/5 επ., 2 μπλ.), Φούντζηλα 4 (1 άσος, 3/20 επ.), Καμάρα 8 (2 άσοι, 6/26 επ.), Τριφτανίδου (λ- 45% υπ.) / Δίγκα 1 Χιντά, Γεροβασιλείου 1 (1/9 επ.).

* Γύρω στους 50 ήταν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στη Γλυφάδα. Αμάν και πώς κάναμε να φύγουν από κει οι άνδρες και φέτος βάζουν με το ζόρι τις γυναίκες επειδή ανακαλύψανε ότι δεν κάνει η Λεωφόρος..
Και ένα τμήμα που εδώ και 5-6 χρόνια είχε 1000 άτομα σε κάθε εντός έδρας ματς, φέτος θα παίζει μπροστά σε λίγους, αφού η Γλυφάδα είναι μακρυά...

8/11/09

Μεγάλο διπλό στη Λιβαδειά!



Ο Παναθηναϊκός πέρασε από τη Λιβαδειά κερδίζοντας με 0-2 τον Λεβαδειακό, με σκόρερ τους Βύντρα (με κεφαλιά στο 67΄) και Σισέ (με πλασέ στο 80΄ μετά από εκπληκτική μπαλιά του Σίλβα) και πέρασε μόνος πρώτος στην κορυφή του πρωταθλήματος εκμεταλευόμενος τη χθεσινή γκέλα του ΟΣΦΠ από τον "Ήρα". Μάλιστα, οι πράσινοι βρίσκονται εκεί από την αρχή του πρωταθλήματος, από το πρώτο ματς της σεζόν και το 0-3 κόντρα στον Εργοτέλη στην Κρήτη.

Ο Παναθηναϊκός που είχε συγκάτοικο τον ΟΣΦΠ τις δύο πρώτες αγωνιστικές. έμεινε μόνος του στην κορυφή από την τρίτη αγωνιστική και το 0-0 ανάμεσα σε ΟΣΦΠ και Καβάλα. Όμως αυτό δεν κράτησε πολύ, καθώς την 7η αγωνιστική ήταν σειρά του να αφήσει τους πρώτους -και μοναδικούς έως σήμερα- βαθμούς. Θύτης -και του ΠΑΟ- η Καβάλα!
Αυτή τη φορά λοιπόν, στόχος των πρασίνων είναι να διατηρηθούν στην κορυφή για μεγαλύτερο των τριών αγωνιστικών διάστημα. Και αν μάλιστα περάσουν από το "Γ. Καραϊσκάκης" σε 3 βδομάδες θα έχουν κάνει ένα μεγάλο βήμα για τον τίτλο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Λεβαδειακός (Κίκε Ερνάντεθ): Καρακώστας, Μαρτορέλ, Κόλτζος, Μασάδο, Ζησόπουλος, Μουλόπουλος, Ταραλίδης (71' Αγκάλι), Μπάρκογλου, Ναπολεόνι, Μπαλβορίν (46΄ Βασιλείου), Μπράνκο (46΄ Σερζίνιο).
Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Σεϊταρίδης (46΄ Γκάμπριελ), Σπυρόπουλος, Καντέ, Βύντρα, Σιμάο (46΄ Σαλπιγγίδης), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Νίνης, Λέτο, Σισέ.
* Οε, οε, οε, Πρωταθλητή σε θέλουμε Παναθηναϊκέ!
* «Πύρρειος» αποδείχτηκε η νίκη του Παναθηναϊκού στη Λιβαδειά... για την Εθνική, αφού ο Γιούρκας χτύπησε και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγω για απουσία 10 ημερών από την αγωνιστική δράση.
* Ο γελοίος ο Κομπότης ξεφτυλίστηκε για μία ακόμη φορά βάζοντας τιμη 45€ στα εισιτήρια, βγάζοντας όλον του τον κομπλεξισμό.
* 3500 οπαδοί του Παναθηναϊκού βρέθηκαν στη Λιβαδειά και έσπρωξαν την ομάδα στο διπλό.
* Πρέπει να ήρθε η χρονιά του Λεβαδειακού να πέσει φέτος. Άντε να ξεβρωμίσει λίγο το πρωτάθλημα.

Εύκολο διπλό στην Κυψέλη



Πολύ εύκολο απόγευμα είχε ο Παναθηναϊκός στην Κυψέλη. Μετά το γυναικείο τμήμα, που πέρασε από κει την Παρασκευή, ήταν η σειρά των ανδρών νε κερδίσουν τον Πανελλήνιο με 3-0 σετ, μέσα σε 74΄ και να διατηρηθούν κοντά στην κορυφή, 1 πόντο πλέον η διαφορά με Ηρακλή (παίζει αύριο με Άρη).
Οι πράσινοι, πολύ ανώτεροι απ΄ τους Ολυμπιονίκες είχαν τον απόλυτο έλεγχο καθ΄ όλη τη διάρξεια του ματς και έφτασαν σε αυτή την εύκολη και πολύ σημαντική νίκη, καθώς επέστεψαν στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά την εντός έδρας ήττα από τον "αιώνιο".
Οι Λίμπερμαν Αγκάμεζ, Σωτήρης Πανταλέων και Κώστας Χριστοφιδέλης ήταν οι καλύτεροι για το Τριφύλλι.

Τα σετ: 17-25, 17-25, 21-25.

Πανελλήνιος (Οικονομόπουλος): Κατσανεβάκης 3 (3/10 επ.), Γκενς 5 (2 άσους, 2 μπλοκ), Παπάζογλου 6 (4/7 επ., 2 μπλοκ), Ρουμελιώτης 6 (4/6 επ., 71% υπ. - 52% άριστες), Σάκι 11 (11/18 επ., 43% υπ. - 29% άριστες), Ντα Σίλβα 7 (5/22 επ.) / Κάπελλας -λ 54% υπ. - 32% άριστες, Ρουμελιωτάκης, Καρανικολάου 3.
Παναθηναϊκός (Καζάζης): Χριστοφιδέλης 8 (7/10 επ., 1 μπλοκ, 82% υπ. - 73% άριστες), Ζαγκούμνι 2, Αγκάμεζ 21 (18/24 επ., 3 άσοι), Λάππας, Σμαραγδής 8 (5/12 επ., 3 άσοι), Πανταλέων 11 (7/10 επ., 3 μπλοκ) / Παπαδημητρίου -λ 77% υπ. - 23% άριστες, Μηνούδης 1 (1 μπλοκ, 69% υπ. - 44% άριστες), Ντονάς 1 (1/3 επ.), Χατζηαντωνίου.


* Ο Παναθηναϊκός έχασε από νωρίς τον Ηλία Λάππα, ο οποίος τραυματίστηκε στον δεύτερο μόλις πόντο της αναμέτρησης.

Μεγάλη νίκη στο Αλεξάνδρειο!



Ο Παναθηναϊκός πέρασε και απ΄ το Αλεξάνδρειο, κερδίζοντας τον Άρη με 62-70 φθάνοντας στο 3χ3 στην Α1.
Το παιχνίδι ήταν πραγματικό derby, καθώς οι δυο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ από την αρχή, ενώ κανένας δεν μπορούσε να πάρει κάποια σημαντική διαφορά. Το ημίχρονο έλειξε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με ένα καλάθι (34-36). Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα του Ομπράντοβιτς πάτησε γκάζι και κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά και να φτάσει στις αρχές του 4ου δεκαλέπτου στο +13(49-62) στα 32΄30΄΄. Στα επόμενα 4΄ όμως οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις και μείωσαν στους 5(60-65). Δεν κατάφεραν όμως να φτάσουν στην ολική ανατροπή και το τελικό 62-70 επιβεβαίωσε την αγωνιστική υπεροχή των πρασίνων.
Πέντε παίκτες(!) είχαν διψήφιο νούμερο πόντων (Σπανούλης, Διαμαντίδης, Περπέρογλου, Πέκοβιτς και Νίκολας) για λογαριασμό των "πρασίνων", με τον "Μήτσο" να κερδίζει τον τίτλο του MVP. Βέβαια, οι Νίκολας και Περπέρογλου πήραν σημαντικά σουτ και βοήθησαν πολύ στα δύσκολα.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 18-17, 34-36, 49-53, 62-70.

Άρης (Φώτης Κατσικάρης): Κλαρκ 9 (1), Μάιλς 8, Χρυσικόπουλος, Μπετς 7, Μούρτος, Ρίτσαρντσον 8 (1), Χατζηβρέττας 5 (1), Ντίξον 12 (2), Κακιούζης 6, Μπάρλος 7 (1).

Παναθηναϊκός (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Σερμαντίνι, Τέπιτς 4, Σπανούλης 12, Περπέρογλου 11, Φώτσης 3, Γκολέματς, Νίκολας 12 (3), Διαμαντίδης 14 (1), Πέκοβιτς 14, Καλάθης.

* Ακολουθεί το παιχνίδι με την Πρόκομ εκτός έδρας για την Ευρωλίγκα, ενώ για την Α1 δύο συνεχόμενα εντός έδρας με Μαρούσι και Πανελλήνιο πριν το derby στις 22/2 στο Σ.Ε.Φ.
* Από ακόμη ένα παιχνίδι έλειψαν απ΄ τον Παναθηναϊκό οι Μπατίστ, Τσαρτσαρής, Σάρας.
* 3χ3 για ΠΑΟ, 3 ήττες για Άρη στο ξεκίνημα της Α1!

Με νίκη το Ευρωπαϊκό αντίο στο πόλο



Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τη Γαλατάσαραϊ με 13-11 και τερμάτισε τρίτος στον 2ο όμιλο της β΄ προκριματικής φάσης του Len Trophy. Οι πράσινοι που είχαν αποκλειστεί μετά τις ήττες από Μπρέσια και Κατάρο, ήθελαν τη νίκη απέναντι στους Τούρκους για να μην τερματίσουν τελευταίοι και χωρίς νίκη, αλλά να πουν αντίο στην Ευρώπη με ψηλά το κεφάλι.
Και το κατάφεραν κυρίως με ένα ξέσπασπα στο 3ο οκτάλεπτο.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-3, 6-2, 1-3.

Οι σκόρερ του Παναθηναϊκού:
Βουλγαράκης 4, Τσόκας 4, Δερμιτζάκης 3, Βράνιες 1, Καφετζόπουλος 1.

* Πλέον οι πράσινοι στρέφονται στο πρωτάθλημα και τη μάχη με τον Ολυμπιακό εκτός έδρας, ενώ περιμένουν και την επιστροφή του Νίκου Στελλάτου, που έλειψε πολύ στο Len Trophy.

Αποκλεισμός για το πράσινο πόλο



Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε και τη δεύτερη αγωνιστική στη β΄ προκριματική φάση του Len Trophy από την Κατάρο με 13-10 και σε συνδυασμό και με τη χθεσινή ήττα από την οικοδέσποινα Μπρέσια, αποχαιρετά τη διοργάνωση.
Οι πράσινοι που ήταν άτυχοι, καθώς κληρώθηκαν να αντιμετωπίσουν δύο ομάδες (Μπρέσια, Κατάρο) που λογίζονται ως φαβορί ακόμη και για κατάκτηση του κυπέλλου, στάθηκαν πολύ καλά απέναντι στους Μαυροβούνιους, αλλά υπέκυψαν τελικά με το τιμητικό 13-10 και αύριο το πρωί (στις 11:00) κόντρα στη Γαλατάσαραϊ θα κυνηγήσουν τη νίκη γοήτρου. Ενώ, Μπρέσια και Κατάρο θα παλέψουν για την πρωτιά του ομίλου.

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 3-3, 4-2, 1-3.

Κατάρο (Μίρκο Βίτσεβιτς): Μπιελόμπρκοβιτς 3, Βούκσεβιτς 2, Σμόντλακα 2, Τζόγκας 2, Ζάνετιτς 2, Νάστραν 1, Τ. Βάργκα 1.
Παναθηναϊκός (Ντράγκαν Αντριτς): Τσόκας 2, Βράνιες 2, Βουλγαράκης 2, Καφετζόπουλος 2, Δερμιτζάκης 1, Κουντουδιός 1.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου: Μπρέσια – Γαλατασαράι 14-10.

Η Βαθμολογία του 2ου ομίλου:

1. Κατάρο (28-19) 6
2. Μπρέσια (26-17) 6
3. Παναθηναϊκός (17-25) 0
4. Γαλατασαράι (19-29) 0

Το πρόγραμμα της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής, την Κυριακή (8/11)
11.00:
Παναθηναϊκός – Γαλατασαράι
12.30: Μπρέσια – Κατάρο