22/3/14

Παναθηναϊκός - Απόλλων Σμύρνης 3-1, θα μπορούσε αλλά δε χαρίστηκε!

Με τον Μάρκους Μπεργκ να συνεχίζει τις σπουδαίες εμφανίσεις και να πετυχαίνει δύο γκολ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-1 του Απόλλωνα στη γεμάτη Λεωφόρο! Αυτογκόλ ο Παντελιάδης, ισοφάρισε προσωρινά ο Άμπροουζ.
Μια όχι και τόσο άνετη νίκη παρά το τελικό 3-1 πήρε ο Παναθηναϊκός επί του Απόλλων Σμύρνης καταφέρνοντας στα τελευταία δέκα λεπτά και παρά την ψυχρολουσία από την ισοφάριση να φτάσει σε δυο ακόμη τέρματα. Οι πράσινοι παρουσίασαν ένα καλύτερο πρόσωπο από ότι στα ματς με τον ΠΑΣ και τον ΟΦΗ αλλά και πάλι είχαν κάποια κενά στην άμυνα ενώ ήταν και άστοχοι σε επιθετικές τους προσπάθειες.
Ο Παναθηναϊκός όμως πήρε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα, κάνοντας ένα μίνι σερί και συνεχίζει να κυνηγάει τους ΠΑΟΚ και Ατρόμητο στην μάχη για την δεύτερη θέση. Ο Απόλλων Σμύρνης που θα μπορούσε να φύγει με έναν πόντο από την Λεωφόρο παραμένει κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού.
Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού επέλεξε να κάνει κάποιες αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που παρέταξε και κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα αλλά και στο ματς με τον ΟΦΗ. Οι Κουτρουμπής και Ντίνας επανήλθαν στο αρχικό σχήμα με τον δεύτερο μάλιστα να επιστρέφει μετά από πολύ καιρό.
Ο 41χρονος τεχνικός άφησε στον πάγκο τους Μέντες και Ατζαγκούν οι οποίοι είχαν ξεκινήσει στα δυο προηγούμενα ματς του τριφυλλιού.
Από την πλευρά του ο Λόρι Σάντσες στάθηκε άτυχος με τον τραυματισμό του Τζόρβα λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση ενώ σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια της ομάδας του δεν είχε στην διάθεση του τον τιμωρημένο Τσοκάνη ενώ επέλεξε να αφήσει στο πάγκο τον Κανακούδη και παράλληλα να παίξει με ένα άκρως επιθετικό σχήμα χρησιμοποιώντας τους Άμπροουζ, Λουσέρο, Ντάλμπεργκ και Πετρόπουλο στην ενδεκάδα.
Ο Απόλλων με το που ξεκίνησε το παιχνίδι δεν κλείσθηκε πίσω αλλά προσπάθησε να παίξει μπάλα με σωστό τρόπο και να βγει στην επίθεση. Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε και πάλι καλά την αναμέτρηση αλλά παθητικά και άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς μετά το πρώτο 15' όταν και έψαξε για ένα γκολ προκειμένου να ανοίξει το σκορ και να πάρει κεφάλι στην αναμέτρηση.

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδής"
Καιρός:
Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Χρ. Μπαλτάς (Αχαίας), Χρ. Σωτηρόπουλος (Αχαίας)
Τέταρτος: Αναστ. Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Ζέκα, Αμπέντ (62' Μέντες), Πράνιτς (75' Ατζαγκούν), Ντίνας, Καρέλης (83' Κλωναρίδης), Μπεργκ. 
Απόλλων Σμύρνης (Λόρι Σάντσες): Γκόμες. Σόντεμπεργκ, Δεληζήσης, Κόρμπος, Παντελιάδης, Πετρόπουλος, Μίνγκα (79' Τσιλιγκίρης), Αργυρόπουλος, Ντάλμπεργκ (84' Παπαζαχαρίας), Αμπρόουζ, Λουσέρο.
Γκολ: 33'-86' Μπεργκ, 90' Παντελιάδης (αυτογκόλ)/80' Αμπρόουζ
Κίτρινες κάρτες: 21' Σόντεμπεργκ
Κόκκινες κάρτες:

Ανασκόπηση αγώνα

Ο Απόλλων Σμύρνης είχε την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση στο 3'  όταν ο Πετρόπουλος πέρασε τον Κουτρουμπή με όμορφη ντρίπλα, βγήκε τετ α τετ με τον Καπίνο αλλά ο Σίλντενφελντ έκανε το σωτήριο τάκλιν στο οποίο κόντραρε η μπάλα και κατέληξε κόρνερ.
Ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά στο 15' όταν βγήκε στην επίθεση με τέσσερις παίκτες έναντι τριών αμυντικών των φιλοξενούμενων. Ο Ντίνας έδωσε στον Μπεργκ ο οποίος σήκωσε την μπάλα και έπιασε έναν κεραυνό αλλά το σουτ του έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκόμες.
Μίλησε ο Μπεργκ
Οι πράσινοι ανέβασαν την απόδοση τους μετά το πρώτο εικοσάλεπτο και έψαξαν ένα γκολ. Αυτό ήρθε στο 33' με ποιον άλλο από τον Μάρκους Μπεργφκ. Ο Σουηδός έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από πάσα του Καρέλη και χωρίς χρονοτριβές από το ύψος του πέναλτι σούταρε με την μια και έγραψε το 1-0.
Ο Απόλλων Σμύρνης παρά το γκολ εις βάρος του συνέχισε να αγωνίζεται με τον ίδιο τρόπο και στο 39' μετά από σέντρα από τα αριστερά και διώξιμο της άμυνας του Παναθηναϊκού ο Κόρμπος με κεφαλιά επανέφερε την μπάλα, ο Πετρόπουλος δεν περίμενε ότι θα περάσει η μπάλα και δεν πρόλαβε να πλασάρει από καλή θέση. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους.
Χωρίς αλλαγές
Οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν στο δεύτερο μέρος χωρίς αλλαγές και με τους φιλοξενούμενος όπως και στην αρχή του αγώνα έτσι και τώρα να απειλεί πρώτος με τον Αμπρόουζ στο 53' αλλά το σουτ του έφυγε έξω.
Οι γηπεδούχοι άρχισαν να παίρνουν την κατοχή και στο 58' σε σουτ του Καρέλη ο Γκόμες έκανε μια πολύ όμορφη επέμβαση και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 65' ο Μπεργκ βγήκε ωραία στην επίθεση από τα αριστερά έκανε την κίνηση πέρασε τον αντίπαλο του σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε έξω. 
Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και πάλι στο 71' όταν ο Πετρόπουλος έκανε ένα ξαφνικό σουτ το οποίο πέρασε δίπλα από την εστία του Καπίνο.
Στο 73' ο Μπεργκ έχασε ένα γκολ από αυτά που δεν χάνονται. Ο Σουηδός βγήκε όμορφα τετ α τετ με τον Γκόμες αλλά δεν πλάσαρε σωστά και αστόχησε χάνοντας τεράστια ευκαιρία για το 2-0.
Γκολάρα από Αμπρόουζ
Μάλιστα στο 80' ίσχυσε ο νόμος του ποδοσφαίρου με τον Αμπρόουζ να βάζει μια γκολάρα. Ο άσος του Απόλλων άλλαξε όμορφα την μπάλα με τον Σόντεμπεργκ και με ένα κεραυνό νίκησε τον Καπίνο.
Δυο γκολ σε πέντε λεπτά
Ο Αναστασίου έριξε στο 83' τον Κλωναρίδη στο ματς και με δυο προσωπικές ενέργειες ο επιθετικός των πράσινων βοήθησε ώστε το τριφύλλι να φτάσει σε δυο γκολ και να πάρει το ματς. Αρχικά στο 86' μπήκε ωραία από τα δεξιά και γύρισε την κατάλληλη στιγμή με τον Μπεργκ να σουτάρει από κοντά για το 2-1.
Στο 90' ο Κλωναρίδης έδωσε στον Ζέκα ο οποίος έκανε μια πολύ ωραία σέντρα με την μπάλα να παίρνει φάλτσα ο Παντελιάδης βρήκε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Prasinanea

* Πολλά ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες, ο Παναθηναϊκός πράγματι θα προτιμούσε τον Απόλλωνα στην Α' Εθνική από το κάθε γαυροπαράρτημα και θα μπορούσε εύκολα να χαρίσει ένα βαθμό όμως ΔΕΝ το έπραξε, κάτι που μας έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια. Παίζοντας για την παναθηναϊκή ιστορία κατάφερε να μη βραχυκυκλώσει στην ισοφάριση του 80' και να αντιδράσει πετυχαίνοντας ακόμη δύο γκολ και κλείνοντας έτσι τα βρωμοστόματα αυτών που έχουν διαλύσει τα πάντα αλλά παρόλα αυτά εξακολουθούν κι έχουν το θράσος να λένε παραμύθια.
ΥΓ: Μακάρι ο Απόλλωνας, μία από τις ελάχιστες εναπομείναντες τίμιες ομάδες της super-αηδίας, να καταφέρει να μείνει στην κατηγορία σε πείσμα του μαφιοζο-αφεντικού που έχει βαλθεί να τον εξαφανίσει.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 17-3, όχι κι έτσι ρε παιδιά.. Με νίκη ολοκλήρωσαν τα κορίτσια την κανονική περίοδο στο βόλεϊ.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να προβάλει αντίσταση και ηττήθηκε με το βαρύ 17-3 από τον Ολυμπιακό.
Ο Παναθηναϊκός προετοιμάστηκε για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό με σκοπό να τον προβληματίσει και να πραγματοποιήσει μία καλή εμφάνιση, ωστόσο δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε με το βαρύ 17-3.
Από το πρώτο τρίλεπτο φάνηκε ότι οι πράσινοι του Κώστα Λούδη δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα και υποτάχθηκαν στους κόκκινους, χάνοντας κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι εν όψει της συνέχειας.
Ο Παναθηναϊκός με σαφώς λιγότερες λύσεις "κατέβηκε" στον Πειραιά δίχως τον προπονητή του, τον Κώστα Λούδη που ήταν τιμωρημένος μετά την αποβολή του με τη Χίο στο Κύπελλο, ενώ δεν αγωνίστηκε ούτε ο τραυματίας Γιώργος Αφρουδάκης.

Τα οκτάλεπτα: 5-0, 3-1, 4-1, 5-1

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θ.Βλάχος): Δεληγιάννης, Δελακάς, Γούνας, Καπότσης, Φουντούλης, Πρέκας, Ποντικέας, Ντόσκας, Μουρίκης, Κολόμβος, Μάλιαρακ, Σχίζας, Γαλανίδης, Βλαχόπουλος.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ν.Ηρειώτης): Χρονόπουλος, Κομάντινα, Κόχειλας, Στελλάτος, Κουρλιάφτης, Θεοδωρόπουλος, Παπαδόγκωνας, Χατζηγούλας, Τζαβάρας, Δερμιτζάκης, Φώσκολος, Κονταξής, Μιχαλόπουλος, Γερακούδης.

 Prasinanea

* Με νίκη ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο της Α1 γυναικών ο Παναθηναϊκός.
Στο Ζηρίνειο κόντρα στον υποβιβασμένο Ηρακλή Κηφισιάς, τα κορίτσια του Γιώργου Ρούση δυσκολεύτηκαν αλλά τελικά δεν άφησαν βαθμούς φεύγοντας με το τρίποντο (22-25, 26-28, 25-22, 21-25) και στρέφοντας πλέον την προσοχή τους στα πλέι οφ του πρωταθλήματος αλλά και το final-four του κυπέλλου.

21/3/14

Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε 76-67, σε μια υπέροχη παναθηναϊκή βραδιά!

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποθεώθηκε στην επιστροφή του στο ΟΑΚΑ, όμως ο Παναθηναϊκός δεν παρασύρθηκε και έκανε το καθήκον του. Επικράτησε 76-67 της Φενέρ, πήρε το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία και μπήκε για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης.
Αν και μετά το 35' έδειξε κάποιες τάσεις αυτοχειρίας, ο Παναθηναϊκός πήρε σπουδαία σε σημασία νίκη, επικρατώντας με 76-67 της Φενέρμπαχτσε για την 11η αγωνιστική του ΤΟP-16 της Euroleague.
Έτσι, οι "πράσινοι" κατάφεραν να καλύψουν τη διαφορά του α' αγώνα στην Τουρκία, όπου είχαν ηττηθεί με σκορ 77-72.
Πάντως, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να νικήσει ακόμα πιο εύκολα με δεδομένο ότι προηγήθηκε με 15 πόντους διαφορά στο 35', ωστόσο στη συνέχεια χαλάρωσε και δεν διατήρησε τη συγκέντρωσή του.
Ο αγώνας
Νευρικό ήταν το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι... Με τους Φώτσης, Ούκιτς, Διαμαντίδης, Ματσιούλις και Λάσμε ξεκίνησε ο Αλβέρτης, ενώ ο Ζοτς έβαλε στο παρκέ τους ΜακΚάλεμπ, Μπιέλιτσα, Ζόριτς, Ομπράντοβιτς και Πρέλτζιτς. Όντας κακός στην άμυνα ο Παναθηναϊκός έδωσε την ευκαιρία στους Τούρκους να τρέξουν και να ξεφύγουν από νωρίς. Στο 7ο λεπτό το σκορ ήταν 14-6 υπέρ της Φενέρ που έδειχνε να πατάει καλύτερα στο παρκέ.
Τα πολλά λάθη του Παναθηναϊκού περιορίστηκαν μετά το 7ο λεπτό, όταν και οι "πράσινοι" βελτιώθηκαν αμυντικά και κατάφεραν να ροκανίσουν τη διαφορά. Τελικά με καλάθι και φάουλ του Ούκιτς έγραψε το 16-19 του α' δεκαλέπτου.
Βελτιώθηκε αμυντικά
Η αμυντική προσήλωση είχε και συνέχεια... Οι "πράσινοι" έτρεξαν ένα σερί 6-0 με το ξεκίνημα της β' περιόδου και υποχρέωσαν τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να καλέσει αμέσως τάιμ άουτ. Με τα δίποντα των Μπατίστ και Ράιτ, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε για πρώτη φορά στο παιχνίδι (22-19) στο 22', ενθουσιάζοντας τον κόσμο στην εξέδρα.
Με τον Ζακ Ράιτ να οργανώνει και να βοηθάει στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να διατηρήσει τον έλεγχο του αγώνα. Η Φενέρμπαχτσε πέρασε μπροστά στο 16' με σκορ 28-27, αλλά το γεγονός ότι είχε φορτωθεί με φάουλ δεν της επέτρεψε να κρατήσει το προβάδισμα. Οι "πράσινοι" ήταν εύστοχοι από τη γραμμή των βολών κι έτσι πέρασαν και πάλι μπροστά. Το ημίχρονο τους βρήκε να φεύγουν για τα αποδυτήρια στο +4 (41-37).
Επεβάλε το ρυθμό του και ξέφυγε
Η βράβευση του Ομπράντοβιτς, φάνηκε να επηρεάζει τους παίκτες του στη συνέχεια, οι οποίοι μετά το 43-41 με το οποίο προηγήθηκαν χάρη σε ένα 6-0, άρχισαν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην άμυνα τους. Ο Παναθηναϊκός πήρε ψυχολογία από τα εύστοχα τρίποντα των Μπράμου και Διαμαντίδη με τα οποία προηγήθηκε και πάλι (47-43) κι έκτοτε το καλάθι έμοιαζε με βαρέλι για τους "πράσινους".
Μετά από καιρό το ποσοστό του Παναθηναϊκού στα τρίποντα ανέβηκε κατακόρυφα κι έτσι ο Αντώνης Φώτσης με 6 προσωπικούς του πόντους (ένα έμμεσο τρίποντο κι ένα κανονικό) έγραψε το 58-49 στο 30ό λεπτό, φέρνοντας για πρώτη φορά την ομάδα του στο +9.
Νίκη χρυσάφι για την πρόκριση
Στο ξεκίνημα του δ' δεκαλέπτου, η διαφορά εκτοξεύτηκε και στους 12 μετά από τρίποντο του Μπράμου στο 31' και το γήπεδο ξεσηκώθηκε φωνάζοντας ρυθμικά συνθήματα. Οι Μπράμος, Φώτσης, Διαμαντίδης συνέχισαν να σφυροκοπούν το αντίπαλο καλάθι και ο Ούκιτς έγραψε το 68-53 στο 35' στέλνοντας την ομάδα του στο +15.
Κάπου εκεί ωστόσο, οι "πράσινοι" χαλάρωσαν... Δέχτηκαν ένα σερί 7-0 με το οποίο οι Τούρκοι μείωσαν σε 68-62, αλλά ένα τρίποντο του Μπράμου έδωσε και πάλι πνοή στην ομάδα του που είχε κολλήσει επιθετικά. Στο 39' ο Μπιέλιτσα με τρίποντο έγραψε το 74-67, ενώ στα 32'' ο Διαμαντίδης με βολές έκανε το 74-67.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 41-37, 58-49, 76-67

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 23 (7/8 τρ), Μπατίστ 2 (7ρ), Φώτσης 10 (9ρ), Ούκιτς 8, Λάσμε 1, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 15 (6ρ, 6α), Ματσιούλις 5, Ράιτ 10.
Φενέρμπαχτσε Ούλκερ (Ομπράντοβιτς): ΜακΚάλεμπ 6, Τζάκσον 7, Ονάν 7, Μπιέλιτσα 9, Μαχμούτογλου, Κλέιζα 9, Σέκουλιτς 2, Ζόριτς 4, Μπογκντάνοβιτς 10, Πρέλντζιτς 13.

Prasinanea

* Σε μία ονειρική βραδιά, από αυτές που μόνο ο Παναθηναϊκός ξέρει να ετοιμάζει, ο Άρχοντας Ζοτς βραβεύτηκε επιστρέφοντας στο σπίτι του και συγκινήθηκε, όπως βέβαια και οι τεράστιοι Γιαννακόπουλοι, αλλά και ο κόσμος, που τον καλωσόρισε θερμά ζητώντας του να επιστρέψει εδώ όπου ανήκει. Στο αγωνιστικό κομμάτι, είδαμε επιτέλους ξανά... Παναθηναϊκό! Ο Αλβέρτης μπορεί να μην έκανε τίποτα μαγικά, όμως φαίνεται ότι ανέβασε ψυχολογικά τους παίχτες, που μετά από καιρό έπαιξαν το μπάσκετ που ξέρουν και μπορούν, ειδικά μάλιστα σε μια βραδιά που έλειπαν Γκιστ, Κάρι! Πήρε και τη διαφορά από τη Φενέρ ο Παναθηναϊκός, που αν καταφέρει και κάνει «2» στη Βαρκελώνη, νικάει και Μάλαγα, ΟΣΦΠ και ολοκληρώνει με νίκες το Top-16 ερχόμενος σίγουρα 3ος, ενώ μόνο σε θαύμα μπορεί να ελπίζει στη 2η θέση..

19/3/14

ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 1-0, τραγικός στην Κρήτη, πρόκριση στη Λεωφόρο!

Παίζοντας για την ισοπαλία, ο Παναθηναϊκός είχε κακή απόδοση στο "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης", δεν μπόρεσε να απειλήσει και μοιραία ηττήθηκε 1-0 από τον ΟΦΗ. Ο Παπάζογλου το μοναδικό γκολ.
Οι δυο προπονητές παρέθεσαν στον αγωνιστικό χώρο τις καλύτερες δυνατές ενδεκάδες τους με σκοπό να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα από το πρώτο ματς. Ο Σα Πίντο χωρίς εκπλήξεις και με σχήμα 4-4-2 θέλησε η ομάδα του να είναι επιθετική από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ώστε να φτάσει σε ένα γκολ χωρίς όμως να τα καταφέρει.
Από την πλευρά του ο Γιάννης Αναστασίου επανέφερε κάτω από τα γκολπόστ τον Κοτσόλη ο οποίος είναι ο τερματοφύλακας που έχει παίξει σε όλα τα ματς Κυπέλλου αλλά όλοι οι υπόλοιποι πλην του Δώνη που πήρε την θέση του τραυματία Λαγού ήταν βασικοί. Μάλιστα ο νεαρός μέσος χρησιμοποιήθηκε γιατί ο Πράνιτς κρίθηκε ανέτοιμος να παίξει από την αρχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αρχική ενδεκάδα βρέθηκε μέχρι και ο Νάνο που ως τώρα δεν είχε αγωνιστεί ξανά σε αγώνα Κυπέλλου. 
Ο Παναθηναϊκός όμως συνέχισε όπως και στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα να είναι κακός στο πρώτο ημίχρονο και έδωσε αρκετό χώρο στον ΟΦΗ και δεν απείλησε σε καμία στιγμή του πρώτου 45ου. Βέβαια ούτε και ο ΟΦΗ από την πλευρά του απείλησε ιδιαίτερα καθώς παρά το γεγονός ότι είχε την κατοχή και την υπεροχή της μπάλας μόλις δυο σουτ του Μπούρμπου βρήκαν εστία και ο Κοτσόλης είχε εύκολη δουλειά.
Το δεύτερο μέρος είχε καλύτερο ρυθμό, φάσεις αλλά και γκολ από πλευράς του ΟΦΗ στο 69' με τον Παπάζογλου. Οι πράσινοι ανέβασαν την απόδοση τους μετά το γκολ που δέχτηκαν και έψαξαν για την ισοφάριση αλλά χωρίς να τα καταφέρουν. Ο Παναθηναϊκός ξύπνησε μόνο μετά το 1-0.

Γήπεδο: "Θ. Βαρδινογιάννης"
Καιρός:
Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας), Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς)
Τέταρτος: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Επιπρόσθετοι: Δημήτριος Στυλιαράς (Αιτ/νιας), Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (Αργολίδας)
ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Μακρής, Ντούντου, Μανούσης, Ζε Εντουάρντο (77' Κουτσιανικούλης), Περογαμβράκης (86' Στάθης), Παπάζογλου (90+ Πανούσης).
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο,Δώνης (80' Κλωναρίδης), Μέντες (73' Πράνιτς), Ζέκα, Ατζαγκούν (58' Καρέλης), Αμπέντ, Μπεργκ.
Γκολ: 69' Παπάζογλου/
Κίτρινες κάρτες: 92' Φερνάντες/62' Μέντες
Κόκκινες κάρτες:

Ανασκόπηση αγώνα

Το πρώτο μέρος ήταν πολύ... ανιαρό καθώς ο ΟΦΗ είχε ανούσια κατοχή με τον Παναθηναϊκό να έχει δώσει χώρο και να περιμένει τις επιθέσεις των γηπεδούχων. Οι παίκτες του Σα Πίντο όμως απείλησαν μόλις δυο φορές μια στο 2' και μια στο 42' με τον Μπούρμπο αλλά ο Κοτσόλης και τις δυο φορές μπλόκαρε την μπάλα χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα.
Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός δεν είχε ούτε μια τελική προς την εστία του ΟΦΗ στο πρώτο 45' με τους Αμπέντ και Ατζαγκούν να μην πατάνε περιοχή και τον Μπεργκ να είναι μόνος μπροστά και να μην γίνεται και αποδέκτης της μπάλας με καλές προϋποθέσεις.
Το δεύτερο μέρος ήταν σαφώς καλύτερο και πιο ουσιαστικό και για τις δυο ομάδες που έψαξαν περισσότερο το γκολ που θα τους έφερνε σε θέση οδηγού.
Στο 51' ο Περογαμβράκης έγινε κάτοχος της μπάλας στα αριστερά, πέρασε τον Τριανταφυλλόπουλο, μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει έξω.
Ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά στο 57' όταν ο Ατζαγκούν με το κεφάλι πάσαρε στον Μπεργκ ο οποίος μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ από πλάγια δεξιά με την μπάλα να φεύγει αρκετά έξω από την εστία του Φερνάντες.
Μάλιστα ο Γιάννης Αναστασίου θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του στο 59' βγάζοντας τον Ατζαγκούν και πέρασε στην θέση του τον Καρέλη.
Στο 67' το τριφύλλι έφτασε κοντά στο γκολ όταν ο Δώνης από τα αριστερά έκανε την μπάλιά για τον Αμπέντ στην απέναντι πλευρά. Ο Αλγερινός δεν σούταρε αλλά επιχείρησε να βρει τον Καρέλη ο οποίος όμως δεν πρόλαβε να βρει την μπάλα.
Γκολ με Παπάζογλου
Ο ΟΦΗ πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 69' όταν ο Μιλιάζες εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά ο Παπάζογλου βγήκε πιο γρήγορα στην μπάλα κέρδισε τους πράσινους κατά κράτος και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.
Ο Παναθηναϊκός με το που δέχτηκε το γκολ άρχισε να τρέχει για την ισοφάριση. Ο Πράνιτς πέρασε αντί του Μέντες ώστε το τριφύλλι να γίνει πιο επιθετικό και μάλιστα οι πράσινοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 75'. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νάνο από τα δεξιά ο Σίλντενφελντ πήρε την καρφωτή κεφαλιά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο πόδι του Φερνέντες που απέκρουσε ενστικτωδώς.
Ο Σα Πίντο στο 77' πέρασε ως αλλαγή τον Κουτσιανικούλη αντί του Ζε Εντουάρντο θέλοντας να εκμεταλλευτεί τυχόν κενούς χώρους στην αντεπίθεση. Από την πλευρά του ο Αναστασίου έριξε στην μάχη και τον Κλωναρίδη βγάζοντας εκτός τον Μέντες.
Οι πράσινοι επιχείρησαν με σουτ του Νάνο στο 80' και του Καρέλη στο 87' να απειλήσουν τον Φερνάντες αλλά δεν τα κατάφεραν. Η τελευταία καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό χάθηκε στο 89' όταν ο Αμπέντ έκανε το φάουλ και ο Μπεργκ από κοντά δεν πρόλαβε να βρει την μπάλα για να την στείλει στα δίχτυα. 

Prasinanea

* Πραγματικά κακός ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε δίκαια από τον όχι απαραίτητα καλό αλλά σίγουρα ψυχωμένο ΟΦΗ, όμως ελπίζει στην πρόκριση στη Λεωφόρο. Μόνο που θα πρέπει ο κόουτς να σταματήσει τα πειράματα, η ομάδα να κατέβει με τη βασική σύνθεση και οι παίχτες να μην αντιμετωπίσουν το ματς ξανά ως αγγαρεία.

ΝΟ Χίου - Παναθηναϊκός 19-18 (9-9), αποκλεισμός στα πέναλτι

Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από το ΝΟ Χίου στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος στο Ιωνικό κολυμβητήριο με 19-18 (9-9 κανονική διάρκεια, 10-9 στα πέναλτι).
Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, ο ΝΟ Χίου πήρε τη μεγάλη πρόκριση στο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδος, επικρατώντας του Παναθηναϊκού στο Ιωνικό κολυμβητήριο με 19-18 (9-9 κανονική διάρκεια, 10-9 στα πέναλτι).
Οι νησιώτες μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και βρέθηκαν να προηγούνται με 4-1 στη λήξη του πρώτου οκταλέπτου, με τους παίκτες του Κώστα Λούδη να μειώνουν τη διαφορά στα δύο γκολ στο τέλος του ημιχρόνου.
Ο Κόχειλας μείωσε σε 6-5 με την έναρξη της τρίτης περιόδου, όμως ο Γαβαλάς έφερε τη διαφορά ξανά στα δύο τέρματα. Δερμιτζάκης και Δερβίσης έφεραν το σκορ στο 8-6 στη λήξη του οκταλέπτου.
Οι «πράσινοι» έκαναν ένα σερί 3-0, με τον Παπαδόγκωνα να βάζει μπροστά τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά στο παιχνίδι στα 18’’ πριν τη λήξη, όμως ο Παππάς μόλις στα 2’’ έκανε το 9-9, με τον προπονητή του «τριφυλλιού» να αποβάλλεται με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία στην ίδια φάση.

ΝΟ ΧΙΟΥ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 19-18

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 4-1, 2-3, 2-2, 1-3
 ΠΕΝΑΛΤΙ: 10-9

NO ΧΙΟΥ (Μάκης Μικέδης): Μισετζής, Πετρόχειλος 2, Δερβίσης 3, Παππάς 2, Ντούλος 4, Κώστας, Αλατσής, Κανδιόγλου, Φάζος, Φουντούλης Γ. 3, Αποστολόπουλος, Γαβαλάς 5, Γαλανόπουλος, Σωτηράκης, Καλαργυρός.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ(Κώστας Λούδης): Χρονόπουλος, Κομάντινα, Κόχειλας 3, Στελλάτος 1, Κουρλιάφτης 2, Θεοδωρόπουλος 4, Παπαδόγκωνας 6, Χατζηγούλας, Αφρουδάκης Γ., Δερμιτζάκης 1, Φώσκολος 1, Τζαβάρας, Μιχαλόπουλος.

Διαιτητές: Σταυρόπουλος, Μπουδραμής
Αλυτάρχης: Γιώργος Κατσαρός

Prasinanea

17/3/14

Παναθηναϊκός - Ηλυσιακός 83-77

Η χαλάρωση στα τελευταία λεπτά έκλεισε το σκορ και ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ηλυσιακού στο κλειστό του ΟΑΚΑ με το "φτωχό" 83-77, ξεκουράζοντας όμως τους επιβαρυμένους παίκτες.
Στο δ' δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός χαλάρωσε υπερβολικά κι έδωσε την ευκαιρία στον Ηλυσιακό να ξαναμπεί στο παιχνίδι, πλησιάζοντας μέχρι και τους 3 πόντους  (78-75).
Ωστόσο, τελικά επικράτησε με 83-77 και διεύρυνε έτσι το σερί του στην Βasket League ΟΠΑΠ σε 20-0 από την 2η αγωνιστική κι έπειτα.
Ο Νίκος Παππάς έβγαλε στο τέλος τα... κάστανα από τη φωτιά, καθώς με πέντε δικούς του πόντους έγραψε το τελικό σκορ υπέρ της ομάδας του κι ενώ ο Ηλυσιακός είχε γίνει απειλητικός, πλησιάζοντας στο τρίποντο.
Ο πρωταγωνιστής
Πολύ καλό παιχνίδι για τον Στεφνάν Λάσμε ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 10 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 τάπες, συγκεντρώνοντας 21 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.
Ο αριθμός του αγώνα
Οι 6/8 αιφνιδιασμοί του Παναθηναϊκού είναι κάτι που αν μη τι άλλο αποδεικνύει τη διάθεση του Παναθηναϊκού να τρέξει στην μετά Πεδουλάκη εποχή. 
Πού κρίθηκε το παιχνίδι
Στο τρίποντο του Νίκου Παππά που έδωσε τη χαριστική βολή στον Ηλυσιακό που πάλεψε για να μείνει κοντά στο σκορ στο δ' δεκάλεπτο κι έδειξε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρόσωπο στο παιχνίδι.
Ο Παναθηναϊκός έδειξε ένα καλό πρόσωπο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αν και δεν αγωνίστηκαν καθόλου οι Διαμαντίδης, Ματσιούλις, Μπατίστ και Γκιστ που είναι τραυματίας.
Ο αγώνας
Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Ούκιτς, Ράιτ, Μπράμο, Φώτση και Λάσμε. Μία πεντάδα που μπήκε στο παιχνίδι με ενέργεια και βρέθηκε να προηγείται με 11-0 στο 2ο λεπτό του αγώνα. Ο Ηλυσιακός από την πλευρά του έπαιζε το ίδιο ελεύθερα όπως και ο Παναθηναϊκός που διατηρούσε μία διαφορά 8-10 πόντων (17-7, 20-11).
Από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο ο προπονητής του Παναθηναϊκού ξεκίνησε αλλαγές, απόδειξη της διάθεσης που υπάρχει να ανοίξουν οι "πράσινοι" το ροτέισον τους. Έτσι, στο 6ο λεπτό πέρασε στο παρκέ ο Παππάς, ακολούθησαν οι Μαυροκεφαλίδης και Γιάνκοβιτς (στη θέση του Μπράμου που είχε 10 πόντους), ενώ στη συνέχεια χρόνο πήρε και ο νεαρός Χαραλαμπόπουλος με το σκορ στο 24-14. Το 26-19 έγραψε ο Ζακ Ράιτ με όμορφη ατομική ενέργεια, σε ένα δεκάλεπτο που οι "πράσινοι" είχαν τον απόλυτο έλεγχο των ριμπάουντ (12-4) και πολύ καλά ποσοστά (4/6 τρίποντα).
Σερί 8-0 και "καθάρισε"
Στο ξεκίνημα του β' δεκαλέπτου, ο Ηλυσιακός μπήκε πιο ορεξάτος στο παρκέ και ο Αλβέρτης επανέφερε τους Λάσμε και Μπράμο στην πεντάδα του. Οι φιλοξενούμενοι με σερί 4-0 μείωσαν σε 26-23 στο 22' κι ενώ ο Παναθηναϊκός έμεινε άποντος για τέσσερα λεπτά δεν πλησίασαν περισσότερο. Ακολούθησε ένα σερί 8-0 από πλευράς "πρασίνων" που έκανε το σκορ 34-25 και υποχρέωσε τον Δημήτρη Κουστένη να πάρει άμεσα τάιμ άουτ.
Με ένα καλάθι του Λάσμε στα 3.11'' για το τέλος του ημιχρόνου, η διαφορά ξεπέρασε τους 10 (41-29), για πρώτη φορά στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει τις δοκιμές, να τρέχει όποτε του επιτράπηκε και να δείχνει πιο απελευθερωμένος στην επίθεση. Τελικά, οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια με τους γηπεδούχους να προηγούνται 11 πόντους (46-35), έχοντας 20 ριμπάουντ και 7/12 τρίποντα και τους Μπράμο, Φώτση σε καλή βραδιά.
Πρόσφερε και θέαμα κατά διαστήματα
Με ανάποδο κάρφωμα του Λάσμε ξεκίνησε το β' ημίχρονο και συνεχίστηκε με τον Γιάνκοβιτς στον αιφνιδιασμό να γράφει το 50-35 στο 21.02'' και τον Ηλυσιακό να καλεί τάιμ άουτ. Ένα 6-0 έκανε το σκορ 52-35 κι ανέβασε τη διαφορά στους 17 πόντους, σε ένα σημείο που οι "πράσινοι" έδειχναν διάθεση και ενέργεια στο παιχνίδι τους.
Οι αλλαγές στην πεντάδα συνεχίστηκαν και οι "πράσινοι" προσπαθούσαν να συνδυαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα, έχοντας κάποιοι από αυτούς καιρό να παίξουν μεταξύ τους. Κάποια μικροπροβλήματα στην άμυνα ήταν και απόρροια των πολλών αλλαγών, ενώ ήταν εκείνος που μείωσε σε 67-52 στο τέλος του γ' δεκαλέπτου.
Αμυντική δυσλειτουργία
Ένα επιμέρους 10-4 έκανε τον Ηλυσιακό να μειώσει σε 73-62 και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης κάλεσε άμεσα τάιμ άουτ. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός εξακολούθησε να δέχεται με ευκολία το καλάθι και στα 4.29'' για το τέλος του αγώνα, ο Ηλυσιακός κατάφερε να πλησιάσει στους 7 πόντους (75-68).
Στην επιστροφή ο Φώτσης με τρίποντο έκανε το 78-68, ωστόσο ο Ηλυσιακός ούτε και τότε το έβαλε κάτω, μειώνοντας σε 78-73. Οι "πράσινοι" έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους, δεν είχαν υπομονή στην επίθεση και καθαρό μυαλό στην άμυνα, με αποτέλεσμα ο Πίγκραμ να γράφει το 78-75 στο 38'.

Τα δεκάλεπτα: 26-19, 46-35, 67-52, 83-77

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Χαραλαμπόπουλος, Μπράμος 17(4), Φώτσης 11(3), Ούκιτς 10(1), Λάσμε 10, Μαυροκεφαλίδης 4, Παππάς 16(3), Γιάνκοβιτς 7(1), Ράιτ 8.
Ηλυσιακός (Κουστένης): Καυκής 5(1), Αντωνάκης 9(1), Χατζής 8, Ζούμπος 7(1), Βαβάτσικος, Ιωάννου 4, Τζουγκαράκης 12, Μποντζ 12, Πέτροβιτς 6(1), Πίγκραμ 14(2).

Prasinanea

Ελληνικό - Παναθηναϊκός 57-55, τζάμπα χαμένος τίτλος

Δεχόμενος καλάθι σε "νεκρό" χρόνο, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 57-55 από το Ελληνικό στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών στην Κω.
Το Ελληνικό έγραψε ιστορία στην Κω καθώς με το καλάθι της Μπαλτά στα 0,2΄΄ κέρδισε με 57-55 τον Παναθηναϊκό στον τελικό του 15ου Final Four του Κυπέλλου γυναικών και κατέκτησε το πρώτο Κύπελλο και συνάμα τίτλο στην ιστορία του.

Σε ένα παιχνίδι βγαλμένο από τα θρίλερ του Χίτσκοκ με την Μπαλτά να σκοράρει το μοναδικό της καλάθι σε όλο το παιχνίδι μετά από δύο άστοχα δίποντα και ένα άστοχο τρίποντο που είχε προηγηθεί. Η πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού και νυν του Ελληνικού με το καλάθι της πέτυχε να βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της στον τελικό και να πάρει δικαιολογημένα τον τίτλο του MVP.
Ο τελικός του 15ου Final Four κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον στο κλειστό γυμναστήριο της Κω με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ και να κρίνεται πάνω στο νήμα.
Στο τελευταίο σουτ με τις Νικολαϊδου και Τζόνσον για το Ελληνικό να κέρδισαν τις μάχες μέσα στην ρακέτα του Παναθηναϊκού που είχε τιμονιέρη της την Καλέντζου και επιθετικά όπλα τις Γέμελος και Ντέλβα. 
Η πρωταγωνίστρια
Η Αμερικανίδα σέντερ του Ελληνικού Λικέντρα Τζόνσον σήκωσε στις πλάτες της την αντεπίθεση διαρκείας του Ελληνικού στο τέταρτο δεκάλεπτο και τελείωσε το παιχνίδι με 19 πόντους έχοντας 7/14 βολές και 6/11 δίποντα ενώ μάζεψε και 9 ριμπάουντ.
Ο αριθμός του αγώνα
Οι 14/27 βολές που είχε το Ελληνικό έναντι στις 9/16 του Παναθηναϊκού δείγμα του άγχους και της απειρίας των παικτριών της Ελένης Καπογιάννη από παρουσία σε τελικό Κυπέλλου Final Four.
Που κρίθηκε το παιχνίδι
Στο καλάθι της Μπαλτά 0,2΄΄ πριν από το άκουσμα της κόρνας της λήξης που έδωσε και το Κύπελλο στο Ελληνικό επί του Παναθηναϊκού διαμορφώνοντας το τελικό 57-55 στον τελικό του 15ου Final Four του Κυπέλλου γυναικών που πραγματοποιήθηκε στην Κω.
Ο αγώνας:
Ο τελικός ήταν ντέρμπι από το ξεκίνημά του με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να ξεκολλήσουνε η μία από την άλλη. Το Ελληνικό όμως κατάφερε στο 8΄ με την 1/2 βολές της Τζόνσον να ξεφύγει με 15-11 αλλά ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με τις Ντέλβα και Γέμελος στο 15-15 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου το Ελληνικό πιο ψύχραιμο, με σωστή αμυντική λειτουργία και κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση πέτυχε να χτίσει μία διαφορά 10 πόντων κάνοντας το 31-21 στο 16΄ δια χειρός της κορυφαίας της Νικολαϊδου. Καλάθι όμως που έμελλε να ήταν και το τελευταίο για την ομάδα της Ελένης Καπογιάννης μέχρι οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια.
Η παρουσία για το σύνολο της Γιασεμή Σαμαντούρα στην πεντάδα της πολύπειρης από Final Four και όχι μόνο Καλέντζου είχε σαν αποτέλεσμα να νοικοκυρευτεί το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Τα αμυντικά κενά καλύφθηκαν και με σωστή τροφοδότηση της Ντέλβα μέσα στην ρακέτα η διαφορά άρχισε να ροκανίζεται. Το τρίποντο της Κοσμά έκανε το 31-30 και η Γέμελος ολοκλήρωσε ένα σερί 0-11 που έστειλε τον Παναθηναϊκό στα αποδυτήρια με το υπέρ του 31-32.
Οι δύο ομάδες επέστρεψαν αγχωμένες και κατ΄ επέκταση άστοχες από τα αποδυτήρια με τις άμυνες να έχουνε τον πρωταγωνιστικό ρόλο μέχρι το 26΄. Σε ένα χρονικό σημείο όπου τα δύο συνεχόμενα καλάθια της Γέμελος επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να ξεφύγει με 35-38 κι ενώ στο 24΄ είχε αποβληθεί από τον πάγκο του Ελληνικού ο Αχιλλέας Δεμέναγας.
Σε εκείνο το χρονικό σημείο η Σαμαντούρα μετά το τάιμ άουτ της Καπογιάννη επανέφερε στο παιχνίδι την Καλέντζου που με τρίποντο έκανε το 37-43 και η Χριστινάκη ολοκλήρωσε ένα σερί 2-14 κάνοντας το 37-48 στα 51΄΄ πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου που έφερε την υπογραφή της Τζόνσον. Κι αυτό γιατί η Αμερικανίδα φόργουορντ του Ελληνικού μείωσε σε 41-48 με τέσσερις συνεχόμενους πόντους της.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο το παιχνίδι πήγε στην δύναμη και το πάθος για την κατάκτηση του τελικού με δυνατές μονομαχίες μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ. Το Ελληνικό εκμεταλλευόμενο το φόρτωμα του Παναθηναϊκού με φάουλ (αποβολή της Κοσμά και από 4 τις Καλάντζου, Γέμελος και Μαγκλάρα) κατάφερε να ισοφαρίσει σε 52-52 με τις 1/2 βολές του Τζόνσον στο 39,5΄΄ πριν το φινάλε.
Και πάλι η Αμερικανίδα σέντερ του Ελληνικού έδωσε στην ομάδα της το προβάδισμα με καλάθι και εύστοχη συμπληρωματική βολή κάνοντας το 55-53 στα 22΄΄ αλλά η Ντέλβα ισοφάρισε στα 11΄΄ σε 55-55. Ωστόσο ο τελικός δεν ήταν γραφτό να πάει στην παράταση αφού η Μπαλτά είχε διαφορετική άποψη και ευστοχώντας σε δίποντο από την γωνία στα 0,2΄΄ διαμόρφωσε το τελικό 57-55 δίνοντας στο Ελληνικό το πρώτο Κύπελλο στην ιστορία του.

Διαιτητές: Τσώνος, Παπαθανασίου, Αποστολίδης

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 31-32, 41-48, 57-55

Ελληνικό (Καπογιάννη): Γκοτζή 5, Σταμάτη 5(1), Σπυριδοπούλου, Ρουμπελάκη, Παντέλη 2, Μπαλτά 2, Νικολαϊδου 10(0/2β., 5/8διπ.), Χαλιβέρα 12(6/7β., 3/5διπ., 0/7τρ.), Τζόνσον 19(7/14β., 6/11διπ., 10ριμπ.), Μπόνη 2.
Παναθηναϊκός (Σαμαντούρα): Καλέντζου 4, Γέμελος 20(1/2β., 8/12διπ., 1/5τρ.), Χριστινάκη 7, Μαγκλάρα 2, Κοσμά 3(1), Σλούκα, Κωστάκη 2, Χρονοπούλου, Καβασίλα 2, Ντέλβα 15(7/12β., 4/13διπ., 9ριμπ.).

Prasinanea

16/3/14

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-1

Ο Παναθηναϊκός με ένα καταπληκτικό γκολ του Αμπντούλ Ατζαγκούν στο 36ο λεπτό πήρε το πολύτιμο "τρίποντο" στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα και στρέφει την προσοχή του στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον ΟΦΗ.
Την τρίτη διαδοχική νίκη του πήρε ο Παναθηναϊκός στα Γιάννινα επικρατώντας του ΠΑΣ με 1-0 χάρη σε πανέμορφο γκολ του Ατζαγκούν. Οι πράσινοι δεν απέδωσαν καλό ποδόσφαιρο σε σχέση με τα προηγούμενα ματς κόντρα σε Ολυμπιακό και Άρη αλλά μπόρεσαν να διατηρήσουν το υπέρ τους 1-0 μέχρι το τέλος του αγώνα.
Από την πλευρά του ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε τις ευκαιρίες να πετύχει κάποιο γκολ αλλά βρήκε μπροστά του έναν εκπληκτικό Καπίνο οποίος αποσόβησε κάθε κίνδυνο για την εστία του Παναθηναϊκού.
Ο Παναθηναϊκός με την νίκη του αυτή ανέβηκε στους 56 βαθμούς και παρέμεινε τέταρτος αλλά μείωσε την διαφορά από τον Ατρόμητο στους τρεις ενώ έχει δυο σερί εντός έδρας παιχνίδια πριν πάει στο Περιστέρι. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε στην 8η θέση με 36 βαθμούς.
Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναθηναϊκό με αλλαγές και εκπλήξεις στο αρχικό του σχήμα σε σχέση με το ματς κόντρα στον Άρη. Στην ενδεκάδα επανήλθαν οι Καπίνο και Σίλντενφελντ ενώ στον πάγκο έμειναν ο Μπεργκ με τον Αμπέντ με τον 41χρονο τεχνικό να θέλει να δώσει ανάσες στον Σουηδό και ενόψει του αγώνα Κυπέλλου της Τετάρτης με τον ΟΦΗ. Άλλωστε ο Μπεργκ προερχόταν και από μια ίωση. Παράλληλα είχε και αρκετές απουσίες καθώς δεν είχε στην διάθεση του τους Πράνιτς και Κουτρουμπή.
Την ίδια ώρα ο ΠΑΣ Γιάννινα παρατάχθηκε με ένα αρκετά αμυντικογενές σχήμα και σύστημα με τρία στόπερ αλλά με την έναρξη του ματς ο Γιάννης Πετράκης άλλαξε κάπως το σύστημα της ομάδας του.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση και είχαν κλασικές ευκαιρίες για να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο δίνοντας συνέχεια επιθέσεις στους παίκτες του ΠΑΣ. Οι πράσινοι άρχισαν να ανεβαίνουν μετά το πρώτο εικοσάλεπτο και να κλείνουν την ομάδα των Ιωαννίνων στην περιοχή τους χωρίς όμως να μπορούν να βρουν την καθαρή ευκαιρία.
Για να ξεκλειδώσουν την άμυνα του ΠΑΣ και να βρεθούν μπροστά στο σκορ χρειάστηκε ένα τρομερό γκολ του Ατζαγκούν στο 39' το οποίο νίκησε τον ανήμπορο να αντιδράσει Βελίδη.
Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά αλλά δεν μπόρεσε να κάνει δυο τα τέρματα του. Ο ΠΑΣ έχασε μια κλασική ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 69' και ο Παναθηναϊκός για να τελειώσει το ματς στο 76' και το 81' με αποτέλεσμα το εύθραυστο 0-1 να μείνει μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.
Ο αγώνας
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε νωθρά το ματς και με πολλά λάθη δίνοντας την ευκαιρία από τα πρώτα δευτερόλεπτα στον ΠΑΣ να απειλήσει. Μόλις στο 18'' σουτ του Λίλα μετά από λάθος του Νάνο πέρασε άουτ ενώ στο 4' ο Ίλιτς εκμεταλλεύτηκε λάθος του Μέντες βγήκε τετ α τετ με τον Καπίνο τον πέρασε αλλά ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε σωτήριο τάκλιν και έκοψε την μπάλα.
Οι πράσινοι συνέχισαν να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο και να χάνουν την μπάλα. Κάτι που έκανε τον Γιάννη Αναστασίου να ξεσπάσει. Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ανεβαίνουν και να κρατάνε σωστά την μπάλα μετά το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης. Μάλιστα η πρώτη απειλή από πλευράς Παναθηναϊκού ήρθε στο 28' αλλά το σουτ του Νάνο έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βελίδη.
Ο ΠΑΣ απείλησε και πάλι στο 34' μετά από εκτέλεση Φάουλ από το κέντρο και κεφαλιά του ανενόχλητου Τζημόπουλου με την μπάλα όμως να φεύγει έξω.
Ξεκλείδωσε την άμυνα με γκολάρα του Ατζαγκούν
Στο 36' ο Κλωναρίδης έκανε την προσωπική ενέργεια μπήκε μέσα στην περιοχή και από πλάγια αριστερά έκανε την σέντρα σουτ αναγκάζοντας τον Βελίδη να διώξει σε κόρνερ. Ο Νάνο ανέλαβε την εκτέλεση του από τα αριστερά με την άμυνα του ΠΑΣ να διώχνει με κεφαλιά η μπάλα όμως έφτασε στον Ατζαγκούν ο οποίος με ένα μονοκόμματο δεξί βολέ έξω από την περιοχή νίκησε τον Βελίδη και άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό.
Οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή στιγμή μετά το γκολ του Παναθηναϊκού καθώς στο 39' ο Λίλα έκανε το σουτ ο Καπίνο έπεσε στην αριστερή του γωνία και απομάκρυνε την μπάλα.
Πιο δυνατά το τριφύλλι
Ο Παναθηναϊκός σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη και προσπάθησε να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ με τον Καρέλη στο 52' να επιχειρεί το δυνατό αριστερό σουτ αλλά τον Βελίδη να πέφτει στην αριστερή γωνία και να απομακρύνει. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ατζαγκούν στο 63' καθώς και πάλι ο γκολκίπερ των γηπεδούχων έπεσε και μπλόκαρε.
Η καλύτερη στιγμή από τον ΠΑΣ
Στο δεύτερο μέρος η πιο μεγάλη ευκαιρία ήρθε από τους γηπεδούχους. Ο ΠΑΣ κέρδισε ένα φάουλ έξω από την περιοχή στο 69, οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν με πάσα προς τον Ίλιτς που έπιασε το δυνατό σουτ αλλά ο Καπίνο έπεσε σωτήρια στην αριστερή του γωνία και έδιωξε.
Ο Παναθηναϊκός απάντησε με κλασική ευκαιρία από τον σκόρερ του στο 76'. Ο Μπεργκ είδε ωραία την κίνηση του Ζέκα, έκανε την κάθετη πάσα αλλά η άμυνα του ΠΑΣ έδιωξε με την μπάλα να φτάνει στον Ατζαγκούν ο οποίος από την μικρή περιοχή πλάσαρε αλλά ο Βελίδης έδιωξε με τα πόδια και στην συνέχεια ο Αμπέντ δεν πρόλαβε.
Πέντε λεπτά αργότερα ο Ζέκα βρήκε με ωραία πάσα τον Μπεργκ ο οποίος βγήκε τετ α τετ αλλά ο Σουηδός δεν είδε καλά που βρισκόταν με αποτέλεσμα το πλασέ του να φύγει πάνω από την εστία του Βελίδη.

Γήπεδο: "Ζωσιμάδες"
Διαιτητής: Αθανάσιος Γιάχος (Χίου)
Βοηθοί: Δημήτρης Γκάκας (Λάρισας), Γιώργος Γεωργιάδης (Κοζάνης)
Τέταρτος: Στέφανος Μαντάκης (Ημαθίας)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελίδης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Ίλιτς, Τσουκαλάς (56' Ακόστα), Μιχαήλ, Κοροβέσης (69' Στρούνα), Λίλα (75' Γιάκος), Βίλα, Ντάσιος.
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Λαγός (75' Δώνης), Μέντες, Ζέκα, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (58' Αμπέντ), Καρέλης (72' Μπεργκ).

Γκολ: 36' Ατζαγκούν
Κίτρινες κάρτες: 80' Ακόστα / 23' Τριανταφυλλόπουλος, 38' Λαγός, 67' Μέντες

Prasinanea