2/11/13

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-1, ήττα που δεν άξιζε...

Κόντρα σε κάθε πρόβλεψη, ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε απέναντι στον Ολυμπιακό αλλά πλήρωσε την ποιότητα του Μήτρογλου και ηττήθηκε 0-1.
Το ποδόσφαιρο δεν είναι δίκαιο και δεν νικάει πάντα ο καλύτερος. Αυτό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στο «Απόστολος Νικολαΐδης», όπου κόντρα σε όλες τις προβλέψεις ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε του Ολυμπιακού, αλλά ηττήθηκε 0-1 εξαιτίας μιας ενέργειας του Κώστα Μήτρογλου στο 90’.
Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος, είχε τις ευκαιρίες και την κατοχή της μπάλας, δεν φοβήθηκε τον πολυδιαφημισμένο αντίπαλο του και τον πίεσε στην περιοχή, ωστόσο δεν είχε το γκολ. Ο Ολυμπιακός αξιοποίησε την ατομική ποιότητα των ποδοσφαιριστών και κατάφερε να φύγει νικητής από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Όπως αποδεικνύεται, ο Γιάννης Αναστασίου και οι συνεργάτες του δουλεύουν καθημερινά στο Απήλιον, η ομάδα βελτιώνεται διαρκώς και έχει όλο το μέλλον μπροστά της. Αυτός ο Παναθηναϊκός θα ανέβει και άλλο, ανεξάρτητα από τις αναποδίες και επιβάλλεται να μην επηρεαστεί αρνητικά.
Ο κόσμος είχε δύο πρόσωπα… Από τη μία ήταν συγκλονιστικός, στήριξε την ομάδα σε όλη τη διάρκεια και αποτέλεσε τον 12ο υπήρξαν δυσάρεστα περιστατικά που προκάλεσαν τη διακοπή του αγώνα σε ένα σημείο που ο Παναθηναϊκός είχε βρει ρυθμό και πίεζε. Συν ότι αυτό θα επιφέρει ένα τσουχτερό πρόστιμο στα ταμεία της ΠΑΕ…
Ο Μάνταλος ολοκλήρωσε το παιχνίδι χωρίς να κληθεί να αποφασίσει για δύσκολη φάση, αλλά ήρθε στη Λεωφόρο με αποστολή να προστατεύσει τον Ολυμπιακό. Έδωσε τα σπόρια στους Πειραιώτες, σφυρίζοντας όλα τα αμφισβητούμενα υπέρ τους. Δεν επηρέασε άμεσα το σκορ, αλλά έπαιξε το ρόλο του…
Ανέβηκε μετά το 30’
Ο Παναθηναϊκός άρχισε το παιχνίδι με τον Καπίνο στο τέρμα, τους Σίλντεφελντ και Ρισβάνη στο κέντρο της άμυνας, τον Τριανταφυλλόπουλο δεξί μπακ, τον Νάνο αριστερό, τον Μέντες αμυντικό μέσο, τους Λαγό και Ζέκα δεξιά και αριστερά του, τον Πράνιτς σε ελεύθερο ρόλο και τους Μπεργκ και Φιγκερόα στην επίθεση.
Οι πράσινοι με την ώθηση της εξέδρας άρχισαν δυνατά το παιχνίδι, όμως οι κόκκινοι αξιοποίησαν τη μεγαλύτερη ποιότητα τους και πήραν τον έλεγχο. Μάλιστα, στο 15’ έχασαν την πρώτη ευκαιρία τους, όταν ο Μήτρογλου έκανε την κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο Καπίνο απέκρουσε σε κόρνερ.
Ο Ολυμπιακός ήταν πιο συμπαγής στον αγωνιστικό χώρο, μην επιτρέποντας στον Παναθηναϊκό να αναπτυχθεί. Οι ποδοσφαιριστές του Αναστασίου κατέφευγαν σε μακρινές μπαλιές, εύκολα αντιμετωπίσιμες από τους παίκτες του Μίτσελ. Την ίδια στιγμή, οι φιλοξενούμενοι με τον Σαλίνο από δεξιά, πλαγιοκοπούσαν και δημιουργούσαν προβλήματα.
Με την ώρα, ο Παναθηναϊκός έκλεισε τους διαδρόμους στην άμυνα του, ισορρόπησε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να επιτεθεί. Δεν είχε όμως τις λύσεις και η πρώτη ευκαιρία τους δημιουργήθηκε από σπόντα… Ο Λαγός από δεξιά σέντραρε, ο Φιγκερόα δεν πρόλαβε, ο Ρομπέρτο με τα χέρια παίκτης. Από την άλλη όμως, απέκρουσε και η μπάλα βρήκε στον Μανωλά και παραλίγο να μπει αυτογκόλ.
Στο 43’, ο Παναθηναϊκός δημιούργησε την πιο επικίνδυνη στιγμή του. Ο Νάνο άνοιξε στον Μπεργκ, αυτός πάσαρε στον Μέντες στον κενό χώρο, όμως το πλασέ του στο τετ α τετ ήταν αδύναμο και το μπλόκαρε ο Ρομπέρτο. Στο 44’ ο Μήτρογλου έκανε ένα κακό σουτ και κατόπιν το ημίχρονο έληξε 0-0.
Καλύτερός αλλά ηττημένος
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε χωρίς αλλαγή για τον Παναθηναϊκό, παρά το ότι οι 3 από τους 4 χαφ του είχαν κιτρινιστεί». Στο 47’, ο Λαγός έκανε και το πρώτο σουτ του ημιχρόνου, αλλά ήταν άστοχο. Στο 50’, ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία στην αντεπίθεση, όταν ο Νάνο σέντραρε και στο δεύτερο δοκάρι ο Πράνιτς έκανε το γυριστό, όμως δεν σημάδεψε σωστά.
Ακολούθως, ο Παναθηναϊκός έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες… Ο Λαγός έκανε τη μπαλιά, ο Μπεργκ πίεσε τον Μανωλά και αυτός έκανε το λάθος, όμως το γύρισμα του Σουηδού δεν βρήκε τον Φιγκερόα. Στην επόμενη επίθεση, ο Τριανταφυλλόπουλος μπήκε από δεξιά, έκανε τη σέντρα-σουτ, ο Ρομπέρτο απέκρουσε και η μπάλα πέρασε πίσω από τον Φιγκερόα.
Στο 60’, ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά το κόρνερ του Χολέμπας, ο Μήτρογλου έκανε την κεφαλιά αλλά ο Καπίνο μπλόκαρε. Στο 70’, ο Μέντες έκανε την ψηλά μπαλιά, ο Φιγκερόα κοντρόλαρε και σούταρε μόνος, αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Στο 72’ ο Αναστασίου έκανε και την πρώτη αλλαγή του, με τον Αμπεΐντ να παίρνει τη θέση του Λαγού.
Η είσοδος του Αλγερινού έδωσε τρεξίματα στη μεσαία γραμμή και διατήρησε την υπεροχή του Παναθηναϊκού. Μάλιστα, στο 83’ είχε ένα σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ήταν αρκετά άστοχο. Στο 84’, ο Κλωναρίδης αντικατέστησε τον ξεθεωμένο Φιγκερόα.
Δυστυχώς, ο Παναθηναϊκός αν και ήταν ανώτερος, μία ατομική ενέργεια του Μήτρογλου στο 90’ τον έφερε απέναντι από τον Καπίνο και τον «εκτέλεσε». Ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να απαντήσει στο επόμενο λεπτό, όμως η κεφαλιά του Σίλντεφελντ κατέληξε λίγο άουτ…

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο:
"Απόστολος Νικολαΐδης"

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας)

Βοηθοί: Αλ. Γρεβένης (Χαλκιδικής) - Αν. Καρατζίκας (Αθηνών)

Γκολ: 90' Μήτρογλου

Κίτρινες: 22' Ζέκα, 25' Πράνιτς, 30' Λαγός / 37' Ρομπέρτο

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου):
Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες, Λαγός (72' Αμπεΐντ), Ζέκα, Πράνιτς, Φιγκερόα (85' Κλωναρίδης), Μπεργκ.
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Μανιάτης, Σάμαρης, Κάμπελ (61' Γιαταμπαρέ), Φουστέρ (90+2' Εντινγκά), Σαβιόλα (66' Βάις), Μήτρογλου.

Από prasinanea

* Σε ένα χαλαρό σε γενικές γραμμές ντέρμπι (ειδικά στο α' ημίχρονο), ο Παναθηναϊκός ήταν σίγουρα η ομάδα που έχασε τις σημαντικότερες ευκαιρίες, όμως ηττήθηκε με γκολ που προήλθε από ατομική ενέργεια στο 90'...
Ο «killer» Φιγκερόα δυστυχώς αυτήν τη φορά αστόχησε, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα και μαζί με εκείνες των Μέντες, Μπεργκ, Πράνιτς, Σίλντενφελντ ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να φτάσει σε μια τεράστια νίκη γοήτρου. Και δυστυχώς δεν έμεινε καν το 0-0, γνωρίζοντας έτσι μια οδυνηρή και 100% άδικη ήττα...

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-3 σετ, ήττα με... άπειρα λάθη!

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την ΑΕΚ με 0-3 στο κλειστό της Κυψέλης πληρώνοντας τα λάθη του καθώς τόσο στο δεύτερο όσο και στο τρίτο σετ που προηγήθηκε με 16-10 δεν μπόρεσε να διατηρήσει το υπέρ του σκορ και να φτάσει στην κατάκτηση ενός σετ που θα άλλαζε τα πράγματα.
Την ήττα με 0-3 σετ γνώρισαν τα "φίνα κορίτσια" του Παναθηναϊκού στην Κυψέλη από την ΑΕΚ με το Τριφύλλι ουσιαστικά να πληρώνει το ότι δεν μπόρεσε τόσο στο δεύτερο όσο και στο τρίτο σετ που βρέθηκε μπροστά στο σκορ να διατηρηθεί μέχρι το τέλος.
Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στο πρώτο σετ και ήταν μπροστά από την αρχή του σετ μέχρι το τέλους του και ο Παναθηναϊκός μόνο στους τελευταίους πόντους κατάφερε να κοντράρει την ΑΕΚ.
Στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός από την αρχή πήρε το προβάδισμα και μάλιστα έφτασε να προηγείται με 14-5 αλλά η ΑΕΚ με ένα σερί μείωσε και σιγά-σιγά ροκάνισε την διαφορά. Μάλιστα πέρασε και μπροστά στο σετ και το πήρε με 28-26.
Στο τρίτο σετ πάλι το Τριφύλλι ήταν μπροστά στο σκορ συνεχώς και έφτασε να προηγείται με 16-10 αλλά η ΑΕΚ βρήκε το σθένος και γύρισε και το τρίτο σετ και το πήρε με 25-22.
Συγκλονιστική συμπαράσταση από 1000 και πλέον φίλους του Παναθηναϊκού στην Κυψέλη που δεν σταμάτησαν λεπτό να φωνάζουν ακόμα και όταν η ΑΕΚ ήταν μπροστά στο σκορ.

Τα σετ: 0-1 (21-25), 0-2 (26-28), 0-3 (22-25)

Από prasinanea

* Παναθηναϊκός (Γιώργος Ρούσης): Γκούζου 4 (1/6 επ., 3 μπλοκ), Βασιλαντωνάκη 16 (13/36 επ., 3 μπλοκ), Καββαδία 11 (1 άσος 7/15 επ., 3 μπλοκ), Μερτέκη 10 (9/29 επ., 20% υπ. - 13% άριστες, 1 μπλοκ), Τσίμα (9% υπ.), Μιλοβάνοβιτς 2 (1 άσος, 1 μπλοκ), Κελεσίδου (λ, 20% υπ. - 13% άριστες), Νούσια 6 (5/25 επ., 32% υπ. - 24% άριστες).
ΑΕΚ (Απόστολος Οικονόμου): Λαδένη 4 (4/25 επ.), Ιβάνοβα 13 (5 άσοι, 7/26 επ., 53% υπ. - 33% άριστες, 1 μπλοκ), Κρουκ 10 (7/15 επ., 3 μπλοκ), Γιακουμή 10 (7/15 επ., 3 μπλοκ), Παπαφωτίου 5 (1/7 επ., 4 μπλοκ), Καββαθά 12 (3 άσοι, 5/10 επ., 4 μπλοκ), Ρόγκα (λ, 45% υπ. - 45% άριστες), Τοτσίδου 1 (1/1 επ.).


* Ανώτερη σίγουρα σαν ομάδα η ΑΕΚ, όμως η δύναμη της έδρας θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο στο ντέρμπι αν οι πράσινες δεν έκαναν τόσα πολλά λάθη, τα οποία ούτε λίγο ούτε πολύ στέρησαν 2 ολόκληρα σετ. Κρίμα!

Ερυθρός Αστέρας - Παναθηναϊκός 86-90 (παρ.), απίστευτη ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ανατροπή!

Ο Παναθηναϊκός ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησε με 90-86 στην παράταση επί του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι. Μεγάλη εμφάνιση από τον Παππά, μίλησε στα κρίσιμα ο Διαμαντίδης.
Ο αγώνας:
Ο Αργύρης Πεδουλάκης ξεκίνησε τον Μάικ Μπατίστ στο παιχνίδι και ορθά έπραξε. Ο τελευταίος πήρε όλες τις πρώτες προσπάθειες και με 4/4 δίποντα έγραψε το 11-6 για τους "πράσινους" απέναντι στον Μαριάνοβιτς στο 5'. Ωστόσο οι γηπεδούχοι με επιμέρους 10-2 έγραψαν το 16-13, ξεσηκώνοντας τον κόσμο τους στην εξέδρα.
Η έξοδος του Διαμαντίδη από το παρκέ, υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό να ακολουθεί συνεχώς στο σκορ, ενώ ένα αχρείαστο φάουλ του Κάρι στο 1'' για το τέλος του α' δεκαλέπτου, έδωσε την ευκαιρία στο Σιλμπ να γράψει το 26-22.
Δεν είχε υπομονή και πλάνο
Στο ξεκίνημα του β' δεκαλέπτου, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 28-22 και 30-25, καθώς πήραν λύσεις από τους Τζένκινς και Κάτιτς. Αντίθετα, ο Διαμαντίδης με μόλις 1/6 τρίποντα δεν βοηθούσε για τους "πράσινους". Στο 15ο λεπτό του αγώνα ο Ερυθρός Αστέρας βρέθηκε στο +9 (36-27), με τους Σέρβους να παίζουν καλή άμυνα και τον Παναθηναϊκό να μην έχει σαφές επιθετικό πλάνο.
Ο Ερυθρός Αστέρας έχοντας γυρίσει την άμυνα του σε ζώνη, κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ ακόμα περισσότερο, καθώς ο Παναθηναϊκός δεν είχε υπομονή στην κυκλοφορία της μπάλας. Έτσι το 38-33 με ένα σερί 10-0 μέσα σε ένα δίλεπτο έγινε 48-33 και ο Ερυθρός Αστέρας έφυγε για τα αποδυτήρια στο +15. Οι "πράσινοι" είχαν 4/14 τρίποντα εκ των οποίων μόνο ο Διαμαντίδης είχε 1/7, ενώ υπολειπόταν στα ριμπάουντ (16-8).
Είχε Παππά και ενέργεια
Με τον Παππά να δίνει ενέργεια, τον Μαυροκεφαλίδη να μπαίνει στο β' ημίχρονο για πρώτη φορά στο παρκέ και τον Γκιστ να βοηθάει πολύ στην άμυνα, ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα σερί 12-0 και ο Ραντένοβιτς έλυσε την πολιορκία στο 25' με το πρώτο καλάθι του Ερυθρού Αστέρα (50-45).
Οι Σέρβοι έκαναν 7 λάθη, αλλά ο Παναθηναϊκός έχασε την ψυχραιμία του και έτσι βρέθηκε ξανά στο -10 με τους Σιλμπ και Τζένκινς να γράφουν το 56-46 στο 27'. Ο Μαυροκεφαλίδης έγραψε το 56-48 στο τέλος του γ' δεκαλέπτου με 2/2 βολές.
Αντεπιτέθηκε από το -14
Η διαφορά εκτοξεύτηκε και πάλι στο +14 (62-48) με τους γηπεδούχους να παίρνουν σκορ από το Ραντένοβιτς, αλλά και τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό. Σταδιακά πάντως, οι "πράσινοι" με χαμηλό σχήμα και τους Διαμαντίδη, Παππά, Μπράμο μείωσαν σε 64-60 χάρη στο τρίποντο του τελευταίου στο 36'.
Ο Ματσιούλις με 1/2 βολές στο τρίλεπτο πριν το τέλος του αγώνα μείωσε σε 66-63. Στο 1.58'' για το τέλος ο Διαμαντίδης με τρίποντο μείωσε στον πόντο, στη συνέχεια ο Ματσιούλις έκλεψε την μπάλα και ο Νίκος Παππάς με γκολ φάουλ έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (67-69, 38.30'').
Στα 2.39'' για το τέλος της παράτασης, ο Μπατίστ έγραψε το 80-84, όμως ο Παππάς έχασε την μπάλα στη συνέχεια και ο Μπλάζιτς έγραψε το 82-84 στον αιφνιδιασμό. Στα 54'' ο Μπατίστ έκανε το 84-88, ενώ ο Ματσιούλις στα 14'' πριν τη λήξη γράφει το 86-90.

Τα δεκάλεπτα: 26-22, 48-33, 56-48, 74-74 (κ.α.)

Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Μίτροβιτς 2, Λάζιτς, Μπλάζιτς 14(2), Σιμόνοβιτς 7(1), Μαριάνοβιτς 4, Ραντένοβιτς 10, Κάτιτς 12, Νέλσον 1, Τζένκινς 17(3), Σιλμπ 19(2).
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 9(3), Κάρι, Μπατίστ 13, Φώτσης, Ούκιτς, Λάσμε 7, Μαυροκεφαλίδης 7, Διαμαντίδης 12(2), Γκιστ 2, Παππάς 24(2), Ματσιούλις 16(3).

Από prasinanea

* Μία ακόμη απίστευτη ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ανατροπή, από αυτές που μόνον ο Εξάστερος ξέρει να πετυχαίνει, μέσα σε μία από τις πιο καυτές έδρες της Ευρώπης.
Με έναν σούπερ Παππά, έτοιμο να γίνει ο νέος ηγέτης της ομάδας, τον Μήτσο να είναι γενικά άστοχος αλλά να «μιλάει» στην κρίσιμη στιγμή, εξαιρετικούς σε άμυνα και επίθεση Μπράμο, Ματσιούλις, σχεδόν αλάνθαστο Μπατίστ και φοβερό αμυντικά τον Λάσμε, ο Παναθηναϊκός πέτυχε ένα σημαντικότατο «2» και φουλάρει για τη 1η θέση του ομίλου!

30/10/13

Εργοτέλης - Παναθηναϊκός 0-1, «καθάρισε» το παράρτημα, «φουλάρει» για ντέρμπι!

Ζευγαρώνοντας τις νίκες του στο Παγκρήτιο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του Εργοτέλη με σκόρερ τον Μάρκους Μπεργκ, προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Αποστολή εξετελέσθη για τον Παναθηναϊκό στο Παγκρήτιο Στάδιο, αφού πέτυχε τους στόχους του απ' όλες τις απόψεις...
Επικράτησε 0-1 του Εργοτέλη και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, διπλασίασε τις νίκες του απέναντι σε έναν υπολογίσιμο αντίπαλο στην έδρα τους σε διάστημα τεσσάρων ημερών, επιστρέφει από το Ηράκλειο χωρίς απρόβλεπτες απώλειες ποδοσφαιριστών και προετοιμάζεται για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έχοντας πολύ καλή ψυχολογία.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός μετά το 25' ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, έλεγξε το ρυθμό και την κυκλοφορία της μπάλας, πήρε ένα γκολ από τον Μπεργκ, ένας από τους δύο εξαιρετικά ποιοτικούς στράικερ που διαθέτει και είχε ευκαιρίες να πετύχει και ένα δεύτερο.
Ο Μέντες πιστοποίησε ότι ακολουθεί ανοδική πορεία, ο Πράνιτς παρότι δεν ξεχώρισε έδειξε ότι ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ενώ οι Κουτρουμπής και Καρέλης με την καλή εικόνα τους πρόσθεσαν δύο λύσεις στη φαρέτρα του Αναστασίου εν όψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Η ομάδα του Τριφυλλιού δεν έχει λόγους να πανηγυρίζει, ούτε να εφησυχάζει αφού απλώς έκανε το χρέος απέναντι σε έναν υποδεέστερο αντίπαλο. Οφείλει να συνεχίσει με το κεφάλι χαμηλά, να προσηλωθεί στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο "Απόστολος Νικολαΐδης" και με τη συμπαράσταση των οπαδών του, να πάρει μία σπουδαία νίκη γοήτρου.
Δραστήριος μετά το 25'
Ο Παναθηναϊκός άρχισε το παιχνίδι με τον Κοτσόλη τερματοφύλακα, τους Ρισβάνη και Κουτρουμπή στόπερ, τον Τριανταφυλλόπουλο δεξί μπακ, τον Νάνο αριστερό, τους Λαγό και Μέντες αμυντικούς μέσους, τους Αμπεΐντ, Κλωναρίδη και Πράνιτς στην τριάδα μπροστά τους και τον Μπεργκ μοναδικό επιθετικό.
Στα πρώτα λεπτά ο Εργοτέλης ήταν πιο επιθετικός χωρίς όμως να γίνεται και επικίνδυνος, τη στιγμή που οι μεσοεπιθετικοί του Παναθηναϊκού έψαχναν να βρουν τους ρόλους τους και να προσαρμοστούν. Το πρώτο καλό σουτ ήρθε στο 11' από τον Πελέ εκτός περιοχής, ενώ στο 17' ο Πίτσος γύρισε παράλληλα τη μπάλα στο πέναλτι, με τον Νάνο να προλαβαίνει τον επερχόμενο Διαμαντάκο. Η πίεση του Εργοτέλη αυξήθηκε και στην επόμενη φάση, ο Κοτσόλης απέκρουσε σε κόρνερ το συρτό σουτ του Ρομάνο.
Ο Παναθηναϊκός άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο γήπεδο από το 25' και έπειτα. Εκείνο το λεπτό ο Τριανταφυλλόπουλος γύρισε τη μπάλα παράλληλα, όμως οι Μπεργκ και Κλωναρίδης δεν πρόλαβαν, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Κλωναρίδης σούταρε με φάλτσο από το ημικύκλιο αστοχώντας.
Μετά από διεκδίκηση του Μπεργκ με τον Αθανασίου στο 30', ο Κουτρουμπής δοκίμασε να σκοράρει από απόσταση αφού ο γκολκίπερ του Εργοτέλη ήταν εξουδετερωμένος, αλλά δεν τα κατάφερε. Την ίδια κατάληξη είχε ένα σουτ του Αμπεΐντ στο 32', με τον Κουτρουμπή να κλέβει τη μπουκιά από τα... πόδια του Διαμαντάκου στο 45', την ώρα που είχε οπλίσει απέναντι από τον Κοτσόλη.
Με γκολ του Μπεργκ
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε χωρίς αλλαγές για τον Παναθηναϊκό, αλλά το σημαντικότερο ήταν το προβάδισμα στο σκορ στο 49'. Ο Πράνιτς εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Μπεργκ έκανε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και παρά την προσπάθεια του Αθανασίου, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Αρο 60' έγινε και η πρώτη αλλαγή από τον Αναστασίου, ο οποίος αντικατέστησε τον Αμπεΐντ με τον Ζέκα.
Ο Εργοτέλης ανησύχησε για πρώτη φορά τον Κοτσόλη στο 60', αλλά το σου του Πελέ πέρασε άουτ, όταν δύο λεπτά αργότερα ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού απέκρουσε το σουτ του ίδιου ποδοσφαιριστή. Ο Πράνιτς εκτέλεσε φάουλ στο 69' και ο Αθανασίου απέκρουσε με γροθιές και στην αντεπίθεση, η σέντρα-σουτ του Μπρούνο από δεξιά, πέρασε ελάχιστα άουτ.
Στο 70' ο Αναστασίου απέσυρε από το ματς τον Κλωναρίδη και έριξε στο ματς τον Καρέλη, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Αναστάσακος έκανε την κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής, με τη μπάλα να μπλοκάρεται από τον Κοτσόλη. Στο 79' ο Μπεργκ έδωσε την κατάλληλη στιγμή δεξιά στον Πράνιτς αυτός θέλησε να την γυρίσει και πάλι στον Σουηδό αντί να τελειώσει την φάση και οι παίκτες του Εργοτέλη έκοψαν.
Η τρίτη αλλαγή του Τριφυλλιού έγινε στο 80' με τον Μαρινάκη αντί του Πράνιτς και στο επόμενο λεπτό, ο Μπεργκ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 81', όταν βγήκε τετ α τετ από πάσα του Καρέλη, όμως πλάσαρε ψηλά άουτ. Φανερά κουρασμένος στο 87' ο Σουηδός κατά πρόσωπο με το τέρμα έχασε το κοντρόλ μετά την πάσα του Καρέλη και ο Αθανασίου μπλόκαρε εύκολα.

Εργοτέλης (Πετράκης): Αθανασίου, Ρέντζας (74' Βερπακόφσκις), Σαρρής, Μεχία, Πίτσος, Κοζορώνης (64' Αναστασάκος), Ρομάνο, Πελέ, Μπαντιμπαγκά, Διαμαντάκος, Χαλκιαδάκης (78' Μπουχαλάκης).
Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Ρισβάνης, Νάνο, Μέντες, Λαγός, Πράνιτς (80' Μαρινάκης), Αμπεΐντ (60' Ζέκα), Κλωναρίδης (71' Κλωναρίδης), Μπεργκ.

Από prasinanea

* 3 ήττες ο Εργοτέλης στη φετινή σεζόν όλες από τον Παναθηναϊκό! «Απάντηση» μέσα στο γήπεδο στον... πόλεμο που ξεκίνησε το παράρτημα (κατ' εντολή), πρόκριση στους «16» του κυπέλλου και πάμε για το ματς της χρονιάς!
Προσωπικά πάντως προβληματίστηκα από τον Μπεργκ, ο οποίος σε αντίθεση με τον "killer" Λούτσο, δείχνει χασογκόλης, καθώς ναι μεν έβαλε το γκολ της νίκης ωστόσο έχασε ευκαιρίες σημαντικές, ακόμη και για να σημειώσει χατ-τρικ. Θα προτιμούσα Φιγκερόα στο ντέρμπι του Σαββάτου, ακόμη και δίδυμο του Αργεντινού με τον Γερμανό σε ένα 4-4-2, αλλά αυτἀ θα τα δούμε τις επόμενες ώρες.. Καθαρό μυαλό χρειάζεται από ομάδα και κόσμο, ο γαύρος έχει και το νου του στο ματς της χρονιάς για εκείνον, με την Μπενφίκα, έτσι ο Παναθηναϊκός έχει μια καλή ευκαιρία να πετύχει την πολυπόθητη νίκη.

28/10/13

Τρίκαλα - Παναθηναϊκός 68-88, 600 νίκες, 82%!


 Την 600η του νίκη στην Basket League ΟΠΑΠ (έπειτα από 731 αναμετρήσεις) έφτασε ο Παναθηναϊκός και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που πετυχαίνει κάτι τέτοιο! Τελευταίο «θύμα» του ήταν η ομάδα των Τρικάλων της οποίας επιβλήθηκε εκτός έδρας με 88-68 σε αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
 Το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι και βασιζόμενο ξανά στην άμυνά του κατάφερε να πάρει διψήφια διαφορά πόντων πριν την συμπλήρωση των πέντε πρώτων λεπτών του αγώνα (3-15 στο 4’). Η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων συνέχισε να έχει ανοδικές τάσεις με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της με το τέλος της πρώτης περιόδου (12-29). Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι «πράσινοι» είχαν απόλυτη ευστοχία σε σουτ έξω από τη γραμμή των 6,75μ. (4/4).
 Τα Τρίκαλα ξεκίνησαν δυνατά το δεύτερο δεκάλεπτο και με 3/3 τρίποντα κατάφεραν να μειώσουν σε 29-21 στο 13’, ωστόσο ο Παναθηναϊκός απάντησε με ένα σερί 12-0 και στο 17’ έστειλε τη διαφορά στους 20 πόντους (21-41). Στο 19’ οι «πράσινοι» βρέθηκαν στο +23 (24-47), πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου με το σκορ στο 47-26.
 Η καλή άμυνα συνέχιζε να αποτελεί το σήμα κατατεθέν του «τριφυλλιού», καθώς ως τα 7 πρώτα λεπτά της επανάληψης δέχθηκε μόλις 4 πόντους με αποτέλεσμα αυτό το 69-30 του 27’. Οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα σερί 7-0 (37-69 στο 28’) ενώ το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 73-42.
Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Αργύρη Πεδουλάκη να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του συμπεριλαμβανομένου και του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το φετινό πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 12-29, 26-47, 42-73, 68-88

Τρίκαλα (Φλεβαράκης): Περούνιτσιτς, Γιούιν 2, Γιαννακίδης 5, Πέτροβιτς 5(1), Κόμματος 9(1), Γκρέιντζερ 23(5), Δεληγιάννης 1, Ματαλόν 11(3), Φούντας, Νικολόπουλος, Γεωργάκης 3, Μουτακαμπίρ 9(3).
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 3, Μπράμος 7(1), Κάρι 14(1), Φώτσης 5, Λάσμε 10, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 3(1), Γκιστ 7, Παππάς 15(1), Γιάνκοβιτς 17(3), Πινγκ, Ματσιούλις 7(1).

Από paobc

* Τις 600 νίκες σε 731 ματς πρωταθλήματος από καταβολής ΕΣΑΚΕ έφτασε ο Παναθηναϊκός, ένα ποσοστό που φτάνει το 82%(!) αποτελώντας ένα απλησίαστο ποσοστό επιτυχίας. Μάλιστα αυτό ήρθε με έναν απογευματινό περίπατο στα Τρίκαλα, με τους 20 πόντους να μοιάζουν άκρως κολακευτικοί για τους γηπεδούχους, οι οποίοι «μάζεψαν» τη διαφορά με απανωτά τρίποντα στα τελευταία 3' του αγώνα και ενώ ο Παναθηναϊκός είχε χαλαρώσει επικίνδυνα..
Ακολουθεί το πολύ σημαντικό ματς για την Ευρωλίγκα. στη Hala Pionir κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, την Παρασκευή 1/11 στις 21:30.

27/10/13

Εργοτέλης - Παναθηναϊκός 0-2

Με κορυφαίο τον καταπληκτικό Καπίνο και με σκόρερ τους Φιγκερόα, Κουτρουμπή, ο Παναθηναϊκός πέτυχε 2 γκολ στα τελευταία λεπτά και επικράτησε 0-2 του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο! Πρώτη νίκη μετά από ένα χρόνο μακρυά από την Αθήνα!
Δώδεκα μήνες και είκοσι μέρες χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός για να νικήσει ξανά μακριά από το Λεκανοπέδιο της Αττικής... Μετά την Ξάνθη της οποίας είχε επικρατήσει 1-2 στα Πηγάδια στις 7 Οκτωβρίου του 2012, επιβλήθηκε με το ίδιο σκορ του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο στις 26 Οκτωβρίου του 2013...
Σε ένα σημείο που την είχε ανάγκη όσο τίποτα άλλο, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη και τόνωσε ξανά την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία του, μετά την εντός έδρας ήττα από τον Πανθρακικό την προηγούμενη αγωνιστική.
Έχοντας τον Καπίνο στην καλύτερη φετινή εμφάνιση του και με τους Φιγκερόα και Κουτρουμπή να σκοράρουν στα τελευταία λεπτά, ο Παναθηναϊκός πέτυχε το στόχο του χωρίς να ικανοποιήσει με την απόδοση του. Όμως σε προηγούμενα παιχνίδια είχε την ουσία αλλά του έλειψε η αποτελεσματικότητα, οπότε το σημαντικό ήταν το "τρίποντο".
Η ομάδα επανήλθε στις νίκες, πλέον ακολουθεί ο ίδιος αντίπαλος στο ίδιο γήπεδο την Τετάρτη για τη ρεβάνς του 2-1 του "Απόστολος Νικολαΐδης" για το Κύπελλο και είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η ηρεμία και η αυτοσυγκέντρωση. Ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να συνεχίσει αγώνα με αγώνα, ώστε να νικάει και να βελτιώνεται διαρκώς.
Η επικράτηση επί του Εργοτέλη έχει σημασία, διότι παρέμενε αήττητος έως τώρα στο πρωτάθλημα και με την εικόνα του απέδειξε ότι δεν αποτελεί αμελητέα ποσότητα. Όμως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να πανηγυρίσει μία νίκη επί του Εργοτέλη και οφείλει να προχωρήσει προσγειωμένος μέχρι το μεγάλο ντέρμπι των αιωνίων το επόμενο Σάββατο.
Άχρωμος ο Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός άρχισε αλλαγμένος σε σχέση με την εντός έδρας ήττα από τον Πανθρακικό, αφού είχε απουσίες λόγω καρτών και τραυματισμών. Γκολκίπερ έπαιξε ο Καπίνο, στόπερ οι Σίλντεφελντ και Ρισβάνης, δεξί μπακ ο Σπυρόπουλος, αριστερό ο Νάνο, αμυντικοί μέσοι οι Μέντες και Λαγός, δεξί χαφ ο Ζέκα, αριστερό ο Ατζαγκούν και δίδυμο στην επίθεση οι Μπεργκ και Φιγκερόα.
Ο Εργοτέλης μπήκε πιο δυνατά και στο 3' έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Μπαντιμπανγκά έκανε την μπαλιά στην πλάτη των Ρισβάνη και Σίλντεφελντ, ο Χαντί βγήκε τετ α τετ όμως ο Καπίνο απέκρουσε. Ένα λεπτό αργότερα, ο Πελέ σούταρε από μακρινή απόσταση χωρίς να απειλήσει την πράσινη εστία.
Για πρώτη φορά ο Παναθηναϊκός έκανε αισθητή την παρουσία του στο 13' όταν ο Μπεργκ σούταρε από μακρινή απόσταση, αλλά δεν ανησύχησε τον Αθανασίου. Πέντε λεπτά μετά, ο τερματοφύλακας των Κρητικων μπλόκαρε εύκολα ένα συρτό σουτ του Φιγκερόα.
Οι γηπεδούχοι ξαναπήραν τα ηνία του ματς και στο 21' ο Μπαντιμπανγκα σούταρε με φάλτσο στο ημικύκλιο, αλλά αστόχησε. Την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Πίτσου, ενώ ο Καπίνο σημείωσε άλλη μία σπουδαία επέμβαση στο 30', όταν "νίκησε" εξ' επαφής τον Μπαντιμπανγκά, μετά από σέντρα του Πίτσου.
Ο μοναδικός επικίνδυνος ποδοσφαιριστής από το Τριφύλλι ήταν ο Ατζαγκούν και απείλησε δύο φορές στη συνέχεια. Στο 34' με ένα μακρινό σουτ και στο 37' βρέθηκε στο πέναλτι μετά από γύρισμα του Ζέκα, όμως η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Πίτσου. Μία εκτέλεση φάουλ του Μπεργκ στο 44' δεν ανησύχησε τον Αθανασίου και το ημίχρονο έληξε χωρίς τέρματα.
Εκπληκτικός ο Καπίνο
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Παναθηναϊκό να έχει στη σύνθεση του τους ίδιους έντεκα αλλά και με την ίδια νωχελική εικόνα. Παρόλα αυτά, η πρώτη απειλητική στιγμή του ημιχρόνου ανήκε σε αυτόν, όταν στο 56' ο Αθανασίου απέκρουσε ενστικτωδώς το δυνατό σουτ του Λαγού. Στο 62' ο Μέντες σούταρε ψηλά άουτ από το ημικύκλιο, μετά από στρώσιμο του Λαγού.
Ο Εργοτέλης έκανε αισθητή την παρουσία του στο 70', όμως το μακρινό σουτ του Καρντόσο κατέληξε στην αγκαλιά του Καπίνο. Το γκολ το άγγιξε στο 78', όταν ο Μπουχαλάκης έκανε τη σέντρα από δεξιά και στο δεύτερο δοκάρι, ο Μπαντιμπανγκά βγήκε στην πλάτη του Σπυρόπουλου, αλλά το πλασέ του ήταν κάκιστο.
Η πρώτη κίνηση του Γιάννη Αναστασίου από τον πάγκο ήρθε στο 81' με την αντικατάσταση του Ατζαγκούν από τον Αμπεΐντ. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ του Παναθηναϊκού με "δράστη" τον Λουτσιάνο Φιγκερόα ο οποίος από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, μετά από παράλληλη πάσα του Μπεργκ.
Ο Εργοτέλης επιχείρησε να απαντήσει στο 85', αλλά την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μπουχαλάκη απέκρουσε δύσκολα ο Καπίνο στη γωνία του. Αμέσως μετά, ο Αναστασίου "θωράκισε" την άμυνα του με τον Κουτρουμπή να αντικαθιστά τον σκόρερ Φιγκερόα, ωστόσο ο Καπίνο ήταν αυτός ο οποίος διατήρησε το μηδέν, αποκρούοντας διαγώνιο σουτ του Μπουχαλάκη στο 88'.
Η τελευταία αλλαγή του Παναθηναϊκού σημειώθηκε στο 92', με τον Κλωναρίδη να παίρνει τη θέση του Μπεργκ. Τελικά, ο Παναθηναϊκός όχι απλά νίκησε αλλά διεύρυνε το προβάδισμα του με τον Κουτρουμπή ακριβώς με τη λήξη, όταν ο Αμπεϊντ σέντραρε και ο Κουτρουμπής με "καρφωτή" κεφαλιά άφησε ακίνητο τον Αθανασίου!

Εργοτέλης: Αθανασίου, Ρέντζας (86' Αναστασάκος), Σαρρής, Μεχία, Πίτσος, Καρντόσο (89' Μπρούνο), Ρομάνο, Πελέ, Μπαντιμπαγκά, Χαντί (68' Μπουχαλάκης), Διαμαντάκος.
Παναθηναϊκός: Καπίνο, Σπυρόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Λαγός, Μέντες, Ζέκα, Ατζαγκούν (81' Αμπεΐντ), Φίγκεροα (88' Κουτρουμπής), Μπέργκ (92' Κλωναρίδης).

Από prasinanea