9/1/10

Πολύ μεγάλο διπλό - τίτλου στην Ξάνθη, με 1-2 για τον Παναθηναϊκό!




 Ο Παναθηναϊκός βγήκε νικητής από ένα πολύ δύσκολο ματς, επικρατώντας της SKODA Ξάνθης στα "Πηγάδια" με 1-2, με τον Τζιμπρίλ Σισέ να πετυχαίνει και τα δύο τέρματα των φιλοξενούμενων, δίνοντας μια σπουδαία νίκη στην ομάδα του απέναντι στο γνωστό παράρτημα, και εκτοξέυοντας τη διαφορά στο +8 με το ματς ΟΣΦΠ - ΑΕΛ να διεξάγεται αύριο το μεσημέρι.

 Για ένα ακόμη παιχνίδι πάντως, τη φετινή σεζόν, ο Παναθηναϊκός φάνηκε ασύνδετος στο κέντρο. Με τους Κατσουράνη, Καραγκούνη να μην τρέχουν και τον Ζιλμπέρτο Σίλβα να καλύπτει όσο μπορεί... παντού, το κέντρο του Τριφυλλιού ήταν αποκομμένο απ' τις υπόλοιπες γραμμές.

 Το σκορ άνοιξε νωρίς. Μόλις στο 26' ο Γάλλος παιχταράς από... τσαφ του Βάλλα, πήρε τη μπάλα και από κοντά κεραυνοβόλησε τον Γκσπούρνινγκ για το 0-1. Τέσσερα λεπτά πριν μάλιστα, ο Σισέ είχε και δοκάρι σε μακρινό σουτ!
Το ημίχρονο κύλισε χαλαρά για τους πράσινους που δεν απειλήθηκαν απ' τη γηπεδούχο ομάδα. Στο β' ημίχρονο και ειδικά στο δεύτερο μισό του ημιχρόνου το σκηνικό άλλαξε. Λογικό ήταν η Ξάνθη να πιέσει και ο Παναθηναϊκός να οπισθοχωρήσει και να ψάξει την κόντρα επίθεση. Σε μία τέτοια που ξεδιπλώθηκε υποδειγματικά προς το τέλος του αγώνα, στο 88', ο Σισέ έδωσε στο Νίνη, ο μικρός την πέταξε ωραία στον κενό χώρο και ο Γάλλος βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Ξάνθης, και αφού τον τρίπλαρε έσπρωξε τη μπαλα στα δίχτυα για το 0-2. Κάπου εκεί όλοι πανηγυρίσαμε ένα μεγάλο διπλό, αλλά χωρίς καν να το δούμε, αφού βλέπαμε ακόμη το replay του γκολ του Παναθηναϊκού, οι γηπεδούχοι με μία βαθιά μπαλιά βρήκαν το Σουάνη, ο οποίος με δόση τύχης πλάσαρε τον Τζόρβα για το 1-2 στο 89'! Σχετική πίεση υπήρξε και μετά το γκολ αλλά οι πράσινοι δεν την "πάτησαν" και πανηγύρισαν τελικά το σπουδαίο διπλό!

 Οι συνθέσεις των ομάδων:
SKODA ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνιγκ, Παπαδημητρίου, Φλίσκας (80’ Βασιλακάκης), Κωστούλας, Τζάγκι, Λέιτε (72' Λέιτε), Στρμπα, Έλινγκτον, Πόι, Βάλλας, Λουτσιάνο (64' Φαμπιανέσι).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπιάρσμιρ, Καντέ, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης (85’ Τζιόλης), Σαλπιγγίδης (73' Νίνης), Λέτο (78’ Χριστοδουλόπουλος), Σισέ.

 * 15 γκολ σε 17 ματς για τον Σισέ, που φυσικά ούτε λόγος για τον πρώτο σκόρες του πρωταθλήματος!
* Με Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ το επόμενο ματς, όπου θα εκτείσουν και τις ποινές τους οι Σισέ, Κατσουράνης.

7/1/10

Βραδιά καταπράσινης ηδονής στη Γλυφάδα, με διπλό Ευρω-θρίαμβο στο βόλεϊ ανδρών και γυναικών!

 Ωωωω, τι βραδιά θεέ μου!!!

Ο Παναθηναϊκός απόψε στη Γλυφάδα σημείωσε με διαφορά λίγης ώρας δύο μεγάλους θριάμβους στα κύπελλα Ευρώπης στο βόλεϊ. Την αρχή έκαναν οι άνδρες, οι οποίοι στις 18:00 αντιμετώπιζαν την πρωταθλήτρια Ιταλίας και κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ, Πιατσέντζα (τηλεοπτική κάλυψη απ' το connex tv). Μετά τον ανεπανάληπτο θρίαμβό του στην Ιταλία με 1-3, ο Παναθηναϊκός επικράτησε των Ιταλών και εκ των φαβορί και για τη φετινή κούπα με 3-1 σετ και ουσιαστικά αγκάλιασε την πρόκριση, αφού μόνο εάν αυτοκτονήσει δεν θα προκριθεί στους "12" του Τσάμπιονς Λιγκ!

 Λίγο αργότερα, στις 21:00, ήταν η σειρά των γυναικών να μας στείλουν στα ουράνια! Οι κορίτσαροι, στον ελληνικό "εμφύλιο" (χωρίς τηλεοπτική κάλυψη), κέρδισαν με συνοπτικές διαδικασίες τον... πελάτη ΟΣΦΠ με 3-0 σετ και έκαναν το πρώτο βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάλεντζ Καπ και γιατί όχι μία επανάληψη της περυσινής πορείας μέχρι το final four!



 Οι άνδρες λοιπόν, για την 4η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ, διπλασίασαν τις νίκες επί της Πιατσέντζα, της πρωταθλήτριας Ιταλίας και κατόχου του βαρύτιμου τροπαίου! Μάλιστα βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-1 και με επική ανατροπή επικράτησαν των σπουδαίων αντιπάλων τους με 3-1 και βρίσκονται πια σχεδόν... και με τα δύο πόδια στους "12" της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Χωρίς μάλιστα τον αρχηγό και μεγάλο απόντα του ματς, Σωτήρη Πανταλέοντα, ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση με όλα τα παιδιά να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Και βέβαια τον κόσμο να είναι δίπλα στη ομάδα, γεμίζοντας για πρώτη φορά φέτος κάποια έδρα του Τριφυλλιού (Γλυφάδα ή Μετς). Περισσότεροι από 1000 οπαδοί του Παναθηναϊκού στήριξαν τις προσπάθειες τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών μετά, για να πανηγυρίσουν στο τέλος των δύο αγώνων δύο σπουδαίες νίκες!

Τα σετ: 22-25, 25-22, 29-27, 25-20.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καζάζης): Χριστοφιδέλης 11 (2 άσοι, 6/14 επ., 3 μπλ.), Ζαγκούμνι 2 (2/2 επ.), Αγκάμες 23 (2 άσοι, 19/37 επ., 2 μπλ.), Χατζηαντωνίου 7 (6/8 επ., 1 μπλ.), Σαμικά 18 (17/33 επ., 1 μπλ.), Σμαραγδής 10 (2 άσοι, 6/10 επ., 2 μπλ.), Παπαδημητρίου (λ-79%) / Ψάρρας.

ΠΙΑΤΣΕΝΤΖΑ (Λορεντζέτι): Ρακ 8 (7/8 επ., 1 μπλ.), Μεόνι 2 (2 μπλ.), Μάρσαλ 18 (1 άσος, 16/32 επ., 1 μπλ.), Ζλατάνοφ 17 (15/33 επ., 2 μπλ.), Μπράβο 12 (11/20 επ., 1 μπλ.), Μπιέλιτσα 9 (5/7 επ., 3 μπλ.), Ρινάλντι (λ-60%) / Γκρασάνο, Μπονινφάντε, Οϊβάνεν, Ούρναουτ 4 (3/4 επ., 1 μπλ.).



 Μετά τον θρίαμβο που σημείωσαν οι άνδρες, ήρθε και το... κερασάκι στην τούρτα απ' τα κορίτσια! Οι πράσινες έκαναν το πρώτο βήμα για πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών (Τσάλεντζ Καπ), αφού επικράτησαν πολύ εύκολα του "αιωνίου" με 3-0 σετ. Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός πήρε ρεβάνς από την ήττα που είχε προηγηθεί στο πρωτάθλημα στο ίδιο γήπεδο, και φυσικά για εκείνη τη φαρσοκωμωδία στου Ρέντη, όπου γυναίκες αντιμετώπιζαν... νεανίδες! Απόψε, γυναίκες εναντίον γυναικών, στα ίσια. Το αποτέλεσμα φυσικά δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό. Δεν γινόταν ο Παναθηναϊκός να ξαναχάσει απ' τον ΟΣΦΠ. Το αφεντικό του γυναικείου βόλεϊ έδωσε απαντήσεις απόψε, ενώ τα... καλύτερα έρχονται. Σε μία εβδομάδα, την ερχόμενη Πέμπτη είναι η ρεβάνς στο Φάληρο, με τον Παναθηναϊκό να χρειάζεται μόλις ένα σετ για να προκριθεί, αλλά τα κορίτσια του Τάκη Φλώρου να πηγαίνουν μόνο για τη νίκη. Μια νίκη γοήτρου αλλά και αποδείξεων! Και φυσικά υπάρχει και συνέχεια, στα πλέι οφ του πρωταθλήματος θα κλείσει μια -ακόμη- πετυχημένη χρονιά με μπρείκ τίτλου η ακόμη και πρωτάθλημα μέσα εκεί. Μα πώς να το κάνουμε, αφού έχουμε καλύτερη ομάδα!

Τα σετ: 25-19, 25-23, 25-21.

Παναθηναϊκός (Φλώρος): Τομάσεβιτς 14, Κουτουξίδου 2, Τζανακάκη 9, Χατζηνικολάου 7, Ντουμιτρέσκου 15, Μόλναρ 11, Μυλωνά (λ-65%) / Χατζηνίκου 2.

ΟΣΦΠ (Νικολάκης): Μουλστεΐνοβα 1, Μαρκοπούλου 3, Χαντάβα 12, Νικολαΐδου 3, Κόλεβα 15, Τένεβα 12, Βλάχου (λ-86%) / Χούντα.


 Όσοι βρεθήκαμε απόψε στη Γλυφάδα ζήσαμε μία μαγική, Παναθηναϊκή, Ευρωπαϊκή βραδιά!



 ΕΛΛΑΣ - ΕΥΡΩΠΗ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!!!!!

6/1/10

Παναθηναϊκός - Πρόκομ 74-66



 Νικηφόρο ντεμπούτο για το 2010 έκανε ο Παναθηναϊκός, όπου για την προτελευταία αγωνιστική στον δ' όμιλο της Ευρωλίγκα επικράτησε της Πρόκομ με 74-66 στο ΟΑΚΑ αν και δυσκολεύτηκε πάρα πολύ.
 Οι Πολωνοί της Πρόκομ έχουν δείξει καλά στοιχεία στη φετινή σεζόν, όπου βέβαια ξεχωρίζει η σπουδαία νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης.

 Χωρίς τον αρχηγό του, Δημήτρη Διαμαντίδη, αγωνίστηκε για ακόμη ένα παιχνίδι ο Παναθηναϊκός και δυσκολεύτηκε πάρα πολύ μέχρι να φτάσει στην τελική επικράτηση επί της Πρόκομ, όπου ουσιαστικά μίλησε η κλάση των παιχτών του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στα τελευταία 2 λεπτά του αγώνα.

 Οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν προηγούμενοι το ημίχρονο με 36-38, ενώ στην τρίτη περίοδο προηγήθηκαν με 5 (39-44). Με αντεπίθεση διαρκείας όμως οι πράσινοι προηγήθηκαν με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, 51-50. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Γιασισκεβίτσιους ανέλαβε δράση και έσπρωξε στη νίκη τον Παναθηναϊκό.

Tα δεκάλεπτα: 23-18, 36-38, 51-50, 74-66.

Οι σκόρερ των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Πατσέσας): Τέπιτς 6 (1), Σπανούλης 6, Περπέρογλου 5 (1), Μπατίστ 13, Φώτσης 5 (1), Νίκολας 13 (3), Τσαρτσαρής 4, Πέκοβιτς 10, Καλάθης 2, Σερμαντίνι 2, Γιασικεβίτσιους 8.

Πρόκομ (Πατσέσας): Σέβεριν, Χάρινγκτον, Λόγκαν 6, Κοστρέφσκι, Γιάγκλα 4, Λάπετα 3, Σκότκα, Βάρντα 4, Γουντς 16, Μπάρελ 12, Γιούινγκ 19 (3), Χριτσάνιουκ 2.


* Ο Τζιμπρίλ Σισέ βρέθηκε στο κλειστό του ΟΑΚΑ, όπου, με φανέλα του Γιασισκεβίτσιους και μπασκετικά παπούτσια κάθισε σε πολυθρόνα από αυτές κοντά στο παρκέ, και φυσικά μόλις έγινε αντιληπτός από τα matrix αποθεώθηκε!
* Ο Κίντελ Γουντς, νυν παίχτης της Πρόκομ και πρώην... μποξέρ του ΟΣΦΠ αποδοκιμάστηκε έντονα.
* Περίπου 7000 οπαδοί βρέθηκαν στο κλειστό, οι περισσότεροι εκ των οποίων φυσικά πήγαν μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα.

Νικηφόρο ξεκίνημα στο 2010 για τον Παναθηναϊκό και ξόρκισμα του κακού δαίμονα, Εργοτέλη!



 Με τον πλέον εμφατικό τρόπο ξόρκισε τον κακό του δαίμονα, τον Εργοτέλη, ο Παναθηναϊκός! Απέναντι σε έναν αντίπαλο που τα τελευταία χρόνια είχε κάνει ζημιές στους πράσινους, τόσο στην Κρήτη όσο και στο ΟΑΚΑ, τη φετινή χρονιά το κοντέρ έγραψε 7-1 στα δύο ματς, 0-3 στην Κρήτη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και 4-1 απόψε στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να πραγματοποιεί παράλληλα και ιδανικό ξεκίνημα για το 2010!

 Μάλιστα, λίγη ώρα μετά, ο Νάτσο Σκόκο και η ΑΕΚ ξεφτύλισαν τον Θρήνο μέσα στο Φάληρο και πλέον η διαφορά έφτασε στους 5 βαθμούς για τον Παναθηναϊκό που σκοπεύει να μείνει στην κορυφή μέχρι το τέλος και όλοι ευελπιστούμε ότι θα το κάνει!

 Το 4-1 πάντως ήρθε με ανατροπή για τον Παναθηναϊκό, που βρέθηκε με 0-1 πίσω στο σκορ μόλις από το 8΄ μετά από εξαιρετική αντεπίθεση, που όμως θα έπρεπε να είχε ανακοπεί με φάουλ από τους αμυντικούς!

 Το γκολ αφύπνισε τους γηπεδούχους που βγήκαν αμέσως μπροστά, πίεσαν τον Εργοτέλη και σχετικά γρήγορα, πριν το ημίχρονο έφτασαν στην ανατροπή. Αρχικά, στο 27΄ ο Σισέ μετά από κόντρε πήρε τη μπάλα και εκτέλεσε τον Αθανασίου γράφοντας με υπέροχο διαγώνιο σουτ το 1-1. Εν συνεχεία, στο 43΄ ο Καραγκούνης από γύρισμα του Κατσουράνη πλάσαρε από κοντά για το 2-1 και την ανατροπή.

 Στο 62΄ ο Σεμπάστιαν Λέτο πήρε τη θέση του Γιώργου Καραγκούνη και πέντε λεπτά μετά, στο 67΄ σέντραρε από αριστερά στα... πόδια του Σισέ και φυσικά ο Γάλλος παιχταράς δεν αστόχησε από κοντά,πετυχαίνοντας το 3-1 και ουσιαστικά κλειδώνοντας τη νίκη!
 Στις καθυστερήσεις ο Λέτο με υπέροχη ατομική ενέργεια, διέσχισε το μισό γήπεδο, πέρασε και τον τερματοφύλακα και πλάσαρε εύστοχα για το τελικό 4-1!

 Οι συνθέσεις των ομάδων:
Παναθηναϊκός (Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπιάρσμιρ, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσαρούνης, Καραγκούνης (63'Λέτο), Νίνης (72' Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης (83’ Τζιόλης), Σισέ.

Εργοτέλης
(Καραγεωργίου): Αθανασίου, Χίμπλινγκερ, Κορδονούρης, Ρομάνο, Βερπακόφσκις (72’ Μπούντιμιρ), Ορφανός (71' Λεάλ), Τζούνιορ, Μπερτόσα, Φραγκουλάκης, Τσεσνάουσκις (87’ Καρέλης), Σασιασβίλι.


* Περίπου 25000 κόσμος βρέθηκε απόψε στο ΟΑΚΑ.
* Ο Αλέξανδρος Τζιόλης μπήκε ως αλλαγή προς το τέλος και αποδοκιμάστηκε στην εμφάνισή του μετά από πολλούς μήνες.
* Το Σάββατο στην Ξάνθη έχουμε... πόλεμο! Μία ομάδα - παράρτημα που έχει κάνει τα μύρια όσα τόσα χρόνια, φέτος που μάχεται να αποφύγει τον υποβιβασμό, θα "σκυλιάσει" στο ματς με τον Παναθηναϊκό και νομίζω ότι θα είναι από τα πιο "καυτά" και εχθρικά ματς μέχρι το τέλος!'
* Με τον... αέρα λοιπόν των 5 βαθμών από τον δεύτερο ΟΣΦΠ, ο Παναθηναϊκός κρατάει στα χέρια του την έκβαση του τίτλου. Εάν οι πράσινοι διατηρήσουν μια συνέπεια στα υπόλοιπα παιχνίδια, ίδια με αυτή που είχαν στις 16 αγωνιστικές μέχρι σήμερα, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να φτάσουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος!

5/1/10

Fight Club, David Fincher, 1999


 Μία πολύ καλή ταινία από τον David Fincher (Se7en, The Game, Panic Room, Zodiac) και το 1999.
 Κατά πολλούς, ότι σπουδαιότερο έχει υπογράψει ο σημαντικός αυτός Αμερικανός σκηνοθέτης, ο οποίος βέβαια σκηνοθέτησε λίγες ταινίες συγκριτικά με τα μουσικά βίντεο που γύρισε κατά κόρον!

 Η υπόθεση της ταινίας, γνωστή:
Ένας νεαρός γιάπης, που υποφέρει από επίμονες αϋπνίες, γνωρίζεται με τον εκκεντρικό Tyler Durden. Ιδρύουν το Fight Club, μια λέσχη στην οποία για να γίνει κάποιος δεκτός ως μέλος, πρέπει να λάβει μέρος σε αγώνες πυγμαχίας με γυμνά χέρια και να αναπτύξει μια στενή, ιδιόμορφη σχέση με τον πόνο.

 Ο David Fincher λοιπόν σκηνοθετεί μαεστρικά, με υπέροχο στυλ. Μεγάλο ατού του "Fight Club" η σκηνοθεσία!
  Αλλά φυσικά δε μένει εκεί. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης (απλά) καταφέρνει χρησιμοποιώντας τις -αποδεδειγμένα μεγάλες- δυνατότητες που διαθέτει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το εξαιρετικό σενάριο που έχει στα χέρια του και που ανήκει στον Chuck Palahniuk, από το μυθιστόρημα του οποίου εμπνεύστηκε ο Fincher τη δημιουργία του φιλμ. Και φυσικά, δεύτερη σημαντική βοήθεια παίρνει απλόχερα απ' τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών. Καταρχήν ο Edward Norton, ηθοποιάρα, έχει δώσει διαπιστευτήρια και παλαιότερα και εδώ δίνει ακόμη μία μεγάλη ερμηνεία. Εν συνεχεία ο Brad Pitt. Νομίζω ότι -και- εδώ δίνει απαντήσεις. Έχει σχολιαστεί πολύ άσχημα, έχει (κατα)κριθεί άδικα και νομίζω ότι στο "Fight Club" αφήνει τα διαπιστευτήρια ενός ηθοποιού, με τα όλα του. Και φυσικά η Helena Bonham-Carter, που προσωπικά την έχω απολαύσει σε όλες τις ταινίες της που έχει τύχει να παρακολουθήσω. Πολύ ταλαντούχα και... μυστυριωδώς σέξι!

  Ο ανώνυμος αφηγητής λοιπόν (Edward Norton) πάσχει από χρόνια αϋπνία ενώ εργάζεται βοηθώντας ετοιμοθάνατους, κάτι που του δίνει ψυχική δύναμη αλλά και ένα νόημα στην κατά τον ίδιο άδεια ζωή του. Τυχαία θα γνωρίσει τον Τάιλερ (Brad Pitt), ο οποίος θα του συστηθεί ως "επαναστάτης ενάντια στην τρομοκρατία της βιομηχανικής καταπίεσης". Οι δυο τους θα ιδρύσουν το "Fight Club", μία λέσχη όπου διεξάγονται αγώνες πυγμαχίας με γυμνά χέρια μέχρι τελικής πτώσης!
 Χωρίς να το καταλάβουν οι δύο «συνέταιροι», παράνομες λέσχες όμοιες με αυτήν που ίδρυσαν θα ανοίγουν ασταμάτητα, σε κάθε γωνιά της πόλης. Ο "γιάπης" θα τρομοκρατηθεί, θα σκεφτεί να κάνει πίσω. Αλλά είναι ήδη αργά! Χωρίς να το ήθελε, έχει παγιδευτεί σε έναν κόσμο απομακρυσμένο, τρομακτικό, εφιαλτικό...

 Μέχρι να φτάσουμε στο εντυπωσιακά ανατρεπτικό φινάλε, από τα καλύτερα που έχουμε παρακολουθήσει ποτέ στον κινηματογράφο!

 Ο Fincher δεν παίρνει θέση. Δεν "ονομάζει", δεν προτείνει λύσεις, δεν εξηγεί... Για αυτό τον λόγο άλλωστε η ταινία αυτή χαρακτηρίστηκε ως μία εκ των πλέον αμφιλεγόμενων ταινιών των τελευταίων χρόνων!
 Ταινία επαναστατική και ταυτόχρονα φασιστική, αναρχική και παράλληλα μηδενιστική, βίαιη και ρομαντική, καινοτόμος σε κάθε περίπτωση, ξεχωριστική, έξυπνη ιδέα, αλλά προσωπικά μου αφήνει την εντύπωση ότι ήθελε να πει περισσότερα από όσα εν τέλει κατάφερε!

Θεωρώ ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι βρήκε τεράστια ανταπόκριση στο νεανικό κοινό. Ένα κοινό το οποίο ένεκα της ηλικίας, είναι περισσότερο ενθουσιώδες, βράζει το αίμα του, αλλά και επίσης είναι πολιτικά αναποφάσιστο, μπερδεμένο στη δημιουργία συνειδήσεων και διαμόρφωση απόψεων, ή ακόμη και συγχυσμένο...
Για αυτό το λόγο είναι κατανοητό να του αρέσει οτιδήποτε "επιτηδευμένο", "πιασάρικο", "εξυπνακίστικο", όπως είναι το Fight Club!

Υσ.: Αφού δεν μας τα εξηγεί ο Fincher, ας πω κάτι όπως το είδα εγώ: Νομίζω ότι τα μηνύματα της ταινίας είναι περισσότερο φασιστικά από επαναστατικά. Και αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι οι διάφορες «επαναστάσεις» στις οποίες καταφεύγουν οι ήρωες, είναι μάλλον περισσότερο κάποια ανώριμα ξεσπάσματα που μάλιστα συνοδεύονται από ανήκουστες πράξεις βίας και φασιστικής νοοτροπίας! 
Υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να διεκδικήσει κανείς το δίκιο του και φυσικά σημαντικότεροι λόγοι για να επαναστατήσεις!!


 Με βάση λοιπόν τα νοήματα που περνάει ή ορθότερα τον τρόπο με τον οποίο το κάνει, το "Fight Club" είναι «λίγο». Κινηματογραφικά πάλι πρόκειται για αριστούργημα. Σενάριο, σκηνοθεσία, ερμηνείες, μουσική, και ένα μοναδικό, ανατρεπτικό φινάλε. Όλα top!


 Βαθμολογία: 7,5/10

3/1/10

Μεγάλο διπλό στη Νέα Σμύρνη, Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 76-80!



 Με τον Νίκολα Πέκοβιτς να είναι αμφίβολος λίγο πριν το ματς, τον Ομπράντοβιτς να τον παίρνει στην αποστολή για το ματς της Νέας Σμύρνης κόντρα στον Πανιώνιο και τον Μαυροβούνιο σέντερ τελικά να είναι ένα απ' τα κλειδιά της πράσινης επικράτησης, ο Παναθηναϊκός πήρε το ροζ φύλλο αγώνα, κάνοντας έτσι ποδαρικό με το δεξί στο νέο χρόνο.
 Σε μία δύσκολη αποστολή, κόντρα στον εντός έδρας αήττητο μέχρι απόψε Πανιώνιο, οι πράσινοι κατάφεραν στο τέλος να πετύχουν μία πάρα πολύ σημαντική νίκη σε ένα απ' τα ματς-κλειδιά για την πρωτιά στην κανονική περίοδο όπως το είχε χαρακτηρίσει ο Δημήτρης Ιτούδης. Λίγες μέρες πριν, τον... προηγούμενο χρόνο ο Πανιώνιος είχε "πατήσει" τον ΟΣΦΠ και φυσικά δεν ήθελαν να πάθουν το ίδιο και οι Πρωταθλητές.
 Απ' την αρχή αποδείχθηκε και στο παρκέ του κλειστού της "Αρτάκης" ότι οι φιλοξενούμενοι θα δυσκολεύονταν αφάνταστα για να αποδράσουν με το διπλό. Με τον ενθουσιασμό της έδρας μάλιστα ο Πανιώνιος πήρε από νωρίς το προβάδισμα και το διατήρησε μέχρι και προς το τέλος του ημιχρόνου!

 Για πρώτη φορά στον αγώνα, ο Παναθηναϊκός προσπέρασε στο σκορ 33-36 με τρίποντο του Νίκολας 1΄ πριν τη λήξη του ημιχρόνου και ενώ λίγα μόλις δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε ισοφαρίσει σε 33-33 επίσης για πρώτη φορά!
 Από εκεί και πέρα οι παίχτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έβρισκαν τον τρόπο και απαντούσαν στη μείωση του σκορ από πλευράς Πανιωνίου, δεν έχασαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος του αγώνα, φθάνοντας στο τελικό 76-80 και την κατάκτηση των 2 βαθμών, παραμένοντας έτσι στην κορυφή της Α1 μαζί με τον αιώνιο αντίπαλό τους, τον οποίο πια περιμένουν πώς και πώς στο κλειστό του ΟΑΚΑ!

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 40-42, 61-64, 76-80.
 
Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:


Πανιώνιος (Μάρκοβιτς): Ράις 12 (2), Μπράιαντ 10 (1), Ζορόσκι 5 (1), Παπανικολάου 21 (3/5δίπ., 4/8τρίπ.), Ευθίμοφ, Χαριτόπουλος 4, Καλαμπόκης 5 (1), Έρτσεγκ 8, Γιάνκοβιτς, Αθηναίου, Έλντερ 11 (1).
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Σπανούλης 18 (1/1δίπ., 4/7τρίπ.), Περπέρογλου 5 (1), Μπατίστ 9, Φώτσης 9 (1), Νίκολας 3 (1), Τσαρτσαρής 4, Γιασικεβίτσιους 13 (2/4δίπ., 2/3τρίπ., 5ασ.), Πέκοβιτς 19 (8/11δίπ., 5ρ.), Καλάθης.