30/9/13

Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 2-1, σταδιακά αρέσει ο νέος ΠΑΟ!

Ο καλύτερος φετινός Παναθηναϊκός, αξιοποιώντας τα μεγάλα «όπλα» του, Μπεργκ και Φιγκερόα, επικράτησε 2-1 του Αστέρα Τρίπολης στο καυτό «Απόστολος Νικολαΐδης» και ανέβηκε στην πρώτη τριάδα.
Ο χρόνος κυλάει υπέρ του Παναθηναϊκού και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης το βράδυ της Κυριακής στο "Απόστολος Νικολαΐδης", στο οποίο επικράτησε με 2-1.
Έχοντας τη συμπαράσταση 12.000 οπαδών του, οι οποίοι τον έδωσαν έξτρα ώθηση, αξιοποιώντας τα δύο μεγάλα όπλα του, τους Μπεργκ και Φιγκερόα και κρατώντας τους αντίπαλος επιθετικούς μακρυά από την εστία του Καπίνο, πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς, πέρασε με καλό βαθμό το πιο δύσκολο τεστ της σεζόν και έπιασε την πρώτη τριάδα της βαθμολογίας.
Τα πιο βασικά ήταν η ισορροπία και η διάρκεια που έδειξε ο Παναθηναϊκός, αφού περιόρισε στο ελάχιστο τα νεκρά του διαστήματα και ακόμα και όταν δεν ήταν καλός, δεν έχασε τον έλεγχο του ματς, ούτε αποδιοργανώθηκε στις γραμμές του.
Πλέον, την επόμενη εβδομάδα πηγαίνει στην Τούμπα απέναντι στον ισχυρό ΠΑΟΚ και καλείται να αποδείξει ότι η ομάδα διαθέτει "μέταλλο" και μπορεί να ανέβει επίπεδο στη διάρκεια της σεζόν.
Καλός ρυθμός, χωρίς ευκαιρίες
Η ενδεκάδα που παρέταξε ο Γιάννης Αναστασίου δεν έκρυβε εκπλήξεις, αφού άρχισε τους έντεκα που δοκίμαζε στις τελευταίες προπονήσεις. Γκολίπερ έπαιξε ο Καπίνο, στην άμυνα οι Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντεφελντ, Ρισβάνης, Νάνο, στα χαφ οι Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς και στην επίθεση οι Κλωναρίδης, Ντίνας και Μπεργκ.
Από τα πρώτα λεπτά, το παιχνίδι φάνηκε αμφίρροπο, σημάδι ότι καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να κυριαρχήσει επί της άλλης. Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, ήταν πιο απειλητικός και στο 9’ ο Νάνο γύρισε έξυπνα συρτά μέσα στην περιοχή ο Μπεργκ έγινε κάτοχος της μπάλας είδε δίπλα του τον Κλωναρίδη του έδωσε την πάσα αλλά το συρτό σουτ του άσου του Παναθηναϊκού έπιασε ο Ερνάνες.
Η δεύτερη καλή στιγμή του ματς ήρθε στο 27’, όταν ο Πράνιτς έκανε τη σέντρα από αριστερά, αλλά στο δεύτερο δοκάρι ο Μπεργκ δεν σημάδεψε σωστά.  Ο Αστέρας επισκέφτηκε πρώτη φορά με αξιώσεις τα πράσινα καρέ στο 35’, όταν ο Γκρατσίνι εκτέλεσε φάουλ, ο Καπίνο απέκρουσε ασταθώς αλλά μπόρεσαν οι αμυντικοί να απομακρύνουν.
Στο 43’ ο Ντίνας προωθήθηκε με τη μπάλα από αριστερά, όμως αντί να πασάρει στον Κλωναρίδη, προτίμησε να σουτάρει, η μπάλα κόντραρε στον Κοντοέ και δεν απείλησε. Ένα λεπτό πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Λαγός έπεσε στο έδαφος λόγω ενός προηγούμενου χτυπήματος, αλλά τελικά σηκώθηκε και αποχώρησε χωρίς βοήθεια.
Μίλησαν οι «γκολεαδόρ»
Ο Λαγός ξεπέρασε το χτύπημα και δεν έγινε αλλαγή, ενώ ούτε ο Αναστασίου προχώρησε άλλη κίνηση. Ο Παναθηναϊκός άρχισε δυνατά το ματς και στο 49’ ο Μπεργκ βγήκε τετ α τετ μετά από λάθος διώξιμο, αλλά ο Ερνάντεζ απέκρουσε το πλασέ του. Στο επόμενο λεπτό, ο Σουηδός πλάσαρε εντός της περιοχής, όμως τελευταία στιγμή ο Ερνάντεζ μπλόκαρε. Ο Κλωναρίδης στο 55’ με εντυπωσιακή ενέργεια απέφυγε τον Τσαμπούρη και σούταρε, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.
Το ματς πήρε «φωτιά» στο δίλεπτο 59’-60’, όταν σημειώθηκαν δύο γκολ. Αρχικά, ο Σίλντεφελντ έκανε τη βαθιά μπαλιά από την άμυνα και βρήκε τον Μπεργκ, αυτός γύρισε με το στήθος και σούταρε, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Αστέρας αντεπιτέθηκε και ο Ντε Μπλάσις, με διαγώνιο φαλτσαριστό σουτ, σκόραρε και ισοφάρισε.
Στο 68’ έγινε σέντρα του Νάνο, ο Μπεργκ έκανε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στον Γκοϊάν και παραλίγο να μπει γκολ. Η πίεση συνεχίστηκε, ο Σίλντεφελντ «γέμισε», ο Μπεργκ κέρδισε τις μάχες και παραλίγο να κλέψει από τον Ερνάντεζ, αλλά αυτός συγκράτησε τη μπάλα τελευταία στιγμή.
Η πράσινη αλλαγή ήρθε στο 74’, όταν ο Φιγκερόα αντικατέστησε τον Κλωναρίδη και ταυτόχρονα, το σύστημα του Τριφυλλιού άλλαξε. Η επιλογή του Αναστασίου δικαιώθηκε αμέσως, αφού στο 76’ ο Λαγός έκανε τη σέντρα στο πρώτο δοκάρι και ο Φιγκερόα στην πρώτη επαφή του, με προβολή «νίκησε» τον Ερνάντεζ.
Στο 78’ ο Αναστασίου επανέφερε αμέσως την ισορροπία στο σχήμα του, αλλάζοντας τον Ντίνα με τον Μέντες. Το ματς συνεχίστηκε με τα νεύρα και τις αψιμαχίες να κυριαρχούν, ενώ στο 90’ ο Αναστασίου ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Μπαϊράμι να περνά αντί του Μπεργκ. Ακολούθησαν ένα καλο σουτ του Μέντες και ένα χλιαρό του Χουάνμα και το τέλος του αγώνα.

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Σίλντεφελντ, Ρισβάνης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς, Κλωναρίδης (74’ Φιγκερόα), Ντίνας (78’ Μέντες), Μπεργκ (90’ Μπαϊράμι).
Αστέρας: Ερνάντεζ, Πιπίνης, Ουσέρο, Μπαράλες (77’ λ.τ. Χουάνμα), Γκρατσίνι (54’ Εντό), Τσαμπούρης, Ζησόπουλος (79’ Καράσκο), Ναβάρο, Γκοϊάν, Ντε Μπλάσις, Κοντοές.

Από prasinanea

* Να λοιπόν που ο νέος Παναθηναϊκός μπορεί να θέλξει με το ποδόσφαιρο που παίζει. Με ταχύτητα (χάρη στους Κλωναρίδη, Ντίνα, Μπεργκ), κάτω την μπάλα, πρέσινγκ και ομαδικές ενέργειες, ο Αναστασίου αρχίζει σιγά σιγά και περνάει πράγματα στην ομάδα, η οποία πέτυχε το 3χ3 μέσα σε μία εβδομάδα. Βέβαια, και τα τρία νικηφόρα ματς έγιναν στη Λεωφόρο, εκεί δηλαδή που... κανείς δε θα γλυτώνει, αλλά ακόμη η ομάδα χρειάζεται δουλειά, έχει περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης και ακριβέστερα συμπεράσματα θα βγουν στο μέλλον. Μάλιστα στο.. πολύ κοντινό μέλλον, μιας και την ερχόμενη Κυριακή υπάρχει το μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ...

* Ο Φιγκερόα σκόραρε ένα από τα πιο δύσκολα γκολ που έχουμε δει στα ελληνικά γήπεδα!