18/9/13

Από το -άδειο- εξοχικό ξεκινάει ο Βασιλιάς, για ακόμη ένα πρωτάθλημα!

Στην 1η αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος στις 12 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο άδειο ΣΕΦ.
Από το... άδειο εξοχικό θα ξεκινήσει την προσπάθεια του για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου ο Παναθηναϊκός με τους πράσινους δια χειρός Δημήτρη Γιαννακόπουλου να παίζουν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο ΣΕΦ στις 12 Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ανέβηκε πρώτος, ως πρωταθλητής της περσινής σεζόν, για να τραβήξει του κλειδάριθμο που θα είχε το Τριφύλλι και τράβηξε το νούμερο 11 ενώ αυτομάτως το νούμερο 4 πήγε στον Ολυμπιακό προκειμένου οι δυο ομάδες να μην παίζουν τις ίδιες μέρες.
Αυτό όμως έφερε ντέρμπι με το καλημέρα και μάλιστα ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο ΣΕΦ κεκλεισμένων των θυρών καθώς ο Ολυμπιακός είναι τιμωρημένος μετά τα αίσχη που είχαν γίνει την περσινή σεζόν στον τελευταίο τελικό στο φαληρικό στάδιο.
Η ρεβάνς θα γίνει στις 18 Ιανουαρίου στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο Μαρούσι.
Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού:
1η Αγωνιστική:

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

2η Αγωνιστική:
Παναθηναϊκός-Πανελευσινιακός

3η Αγωνιστική
Τρίκαλα-Παναθηναϊκός

4η Αγωνιστική
Παναθηναϊκός-ΚΑΟΔ

5η Αγωνιστική

ΑΕΝ Κηφισιάς-Παναθηναϊκός

6η Αγωνιστική
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος

7η Αγωνιστική
Άρης-Παναθηναϊκός

8η Αγωνιστική
Ηλυσιακός-Παναθηναϊκός

9η Αγωνιστική
Παναθηναϊκός-Ίκαρος Κ.

10η Αγωνιστική
Κολοσσός-Παναθηναϊκός

11η Αγωνιστική
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

12η Αγωνιστική
Ρέθυμνο-Παναθηναϊκός

13η Αγωνιστική
Παναθηναϊκός-Απόλλων Π.

Από prasinanea


16/9/13

Κροατία - Ελλάδα 92-88, με ακόμη μία ήττα ολοκληρώθηκε η αποτυχία...

Η Ελλάδα πάλεψε, αλλά ηττήθηκε στην 2η παράταση από την Κροατία με σκορ 92-88 και αποκλείστηκε από την 8άδα του Ευρωμπάσκετ. Άτυχος ο Ζήσης σε δύο λέι απ. Χωρίς Σπανούλη για 8 λεπτά στα δύο έξτρα πεντάλεπτα.


 Πάλεψε για τη νίκη, αλλά είχε αντίπαλο και την ατυχία. Η Ελλάδα έκανε ό,τι μπορούσε απέναντι στην Κροατία, αλλά ηττήθηκε στη δεύτερη παράταση.
Έτσι, οι διεθνείς αποχαιρέτησαν το Ευρωμπάσκετ και επιστρέφουν στην Ελλάδα, καθώς δεν υπάρχουν αγώνες κατάταξης σ' αυτή τη φάση. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Εθνική έμεινε εκτός 8άδας για πρώτη φορά μετά το 2001 και αποκλείστηκε από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας.
Στα 21'' πριν το τέλος, ο Άντε Τόμιτς κέρδισε το φάουλ και με 1/2 βολές έγραψε το 70-67, υποχρεώνοντας τον Αντρέα Τρινκέρι να πάρει άμεσα τάιμ άουτ. Στην επαναφορά η μπάλα κυκλοφόρησε, έφτασε στο Νίκο Ζήση και ισοφάρισε σε 70-70! Το τελευταίο σουτ το πήρε ο Ούκιτς που αστόχησε έξω από τα 6.75μ.
Στην α' παράταση, στα 36'' πριν το τέλος ο Ζήσης έγραψε το 74-77, μετά από επιθετικό ριμπάουντ του Μπράμου. Ο Μπογκντάνοβιτς ισοφάρισε στα 25'' πριν τη λήξη με τον Μπράμο κολλημένο πάνω του. Με τη λήξη, ό Ζήσης έχασε το λέι απ, ενώ στη β' παράταση έχασε άλλο ένα με 19'' να απομένουν.
Η Ελλάδα έπαιξε χωρίς τους τραυματίες Παπανικολάου και Μαυροκεφαλίδη, ενώ στο 42' έχασε τον Βασίλη Σπανούλη με 5ο φάουλ! Το βάρος στις δύο παρατάσεις σήκωσαν οι Ζήσης και Καϊμακόγλου.

Ο πρωταγωνιστής
Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς οδήγησε εκ του ασφαλούς την Κροατία στη νίκη. Ήταν εκείνος που έβαλε 22 πόντους σε 36 λεπτά αγώνα, μάζεψε 4 ριμπάουντ και ισοφάρισε στα 25'' πριν το τέλος της α' παράτασης σε 77-77.
Ο αριθμός του αγώνα
Η Κροατία κέρδισε με μεγάλη διαφορά τη μάχη των ριμπάουντ, καθώς τελείωσε με 54 "σκουπίδια" έναντι 42 της Ελλάδας.
Που κρίθηκε το παιχνίδι
Στα δύο άστοχα λέι απ του Νίκου Ζήση. Ο Έλληνας γκαρντ που κράτησε ζωντανή την Ελλάδα στις δύο παρατάσεις μετά την αποβολή του Βασίλη Σπανούλη με 5 φάουλ στο 42 στάθηκε άτυχος στο πρώτο λέι απ που επιχείρησε στην εκπνοή της α' παράτασης, ενώ στο δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο με 19'' να απομένουν δεν βρήκε και πάλι στόχο.
Ο αγώνας
Οι Ζήσης, Σπανούλης, Μπράμος, Πρίντεζης, Μπουρούσης ξεκίνησαν το παιχνίδι για την Ελλάδα. Παρά τις καλές άμυνες στο ξεκίνημα, οι διεθνείς ακολουθούσαν συνεχώς στο σκορ με τον Ούκιτς να βρίσκει τους διαδρόμους και να σκοράρει για την Κροατία. Ο Πρίντεζης φάνηκε εκτός ρυθμού και έδωσε στον Καϊμακόγλου τη θέση του, ενώ ο Ζήσης είχε αντικατασταθεί νωρίτερα από τον Σλούκα. Το 7-11 έγινε 17-16 υπέρ της Ελλάδας με τους διεθνείς να δείχνουν μεγαλύτερη ενέργεια στο παρκέ και να τρέχουν ένα επιμέρους 10-5.
 Με τον Ντρέιπερ να σκοράρει 9 συνεχόμενους πόντους η Κροατία πήρε το προβάδισμα με 25-21. Νωρίτερα, ο Καββαδάς έδωσε μερικές ανάσες στις δύο ρακέτες, όμως στη συνέχεια ζήτησε αλλαγή. Παρά την απώλεια πολλών ριμπάουντ (17-9) οι διεθνείς έτρεξαν ένα επιμέρους 11-2 που είχε σαν αποτέλεσμα να προηγηθούν με 32-27. Η επιστροφή του Μπογκντάνοβιτς στο παρκέ έκανε το σκορ 34-33, ενώ η Ελλάδα ήταν και πάλι πολύ άστοχη (2/10 τριπ,), παίρνοντας πόντους μόνο από βολές (12/15). Στην τελευταία φάση, η ελληνική άμυνα μπερδεύτηκε και δέχτηκε το καλάθι από τον Τόμιτς για το 36-34 του ημιχρόνου.
Ο Φώτσης ξεκίνησε στο "4" στην επανάληψη και οι διεθνείς είχαν να αντιμετωπίσουν την άμυνα ζώνης των Κροατών. Δεν υπήρξε καλή αντίδραση από πλευράς Ελλήνων, καθώς δεν είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας και η μάχη των ριμπάουντ εξακολουθούσε να χάνεται... Από την άλλη, ο Τόμιτς έκανε μεγάλη ζημιά σε άμυνα (12ρ.) και επίθεση (10π.). Καλάθι και φάουλ από τον Σάριτς για το 49-43 στο 26', με την Ελλάδα να τρέχει ένα επιμέρους 7-2 και να ολοκληρώνει το δεκάλεπτο όντας πίσω στο σκορ (51-50).
Τα γκολ φάουλ έδιναν κι έπαιρναν για τους Κροάτες που έβρισκαν ελεύθερους διαδρόμους κι εκμεταλλεύονταν τις αμυντικές δυσλειτουργίες των Ελλήνων. Με τον Τρινκέρι να τραβάει έξω τον Μπουρούση και να βάζει τον Φώτση στο "5", ο Ζόριτς βρήκε την ευκαιρία και με δύο δικά του καλάθια έγραψε το 62-59. Στα 4.18'' πριν το τέλος του αγώνα, ο Ούκιτς με τρίποντο έγραψε το 65-61. Ο Νίκος Ζήσης με τρίποντο στα 9,9'' πριν τη λήξη ισοφάρισε σε 70-70.
Στην παράταση, η Ελλάδα έχασε τον Σπανούλη με 5 φάουλ στα τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα και πήρε πόντους από τους Ζήση και Καϊμακόγλου που έκαναν το σκορ 74-77. Ωστόσο, ο Μπογκντάνοβιτς ισοφάρισε σε 77-77 στα 25'' πριν το τέλος και το λέι απ του Ζήση στην εκπνοή δεν βρήκε στόχο.
Στο δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο, η Κροατία βρέθηκε στο +7 (86-79), στα δυόμιση λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Ακολούθησε σερί 7-0 από τους διεθνείς με το οποίο ισοφάρισαν σε 86-86 στο 1.30'' για τη λήξη. Ο Ντρέιπερ έκανε το 88-86 ενώ ο Μπογκντάνοβιτς με 2/2 βολές έκανε το 90-86 στα 18'' για το τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 36-34, 51-50, 70-70(κ.α.), 77-77 (α'παρ.), 92-88

Κροατία (Ρέπεσα-11/17 β., 30/58διπ., 7/22τριπ., 54ριμπ., 13ασ., 18λ., 3κλ., 3κ.): Τόμιτς 15, Άντριτς 6, Ντρέιπερ 13(1), Μπογκντάνοβιτς 22(2), Σάριτς 3, Ρούντεζ 8(2), Ούκιτς 14(1), Σίμον 5(1), Μάρκοτα, Ζόριτς 6, Α. Ντέλας.
Ελλάδα (Τρινκέρι-30/35β., 20/47διπ., 6/27τρ., 42ριμπ., 13ασ., 8λ., 9κλ., 5κ.): Σλούκας 5, Μπουρούσης 21(1), Ζήσης 14(2), Σπανούλης 18, Περπέρογλου 1, Φώτσης, Καββαδάς 8, Καϊμακόγλου 14(2), Μπράμος 7(1), Πρίντεζης.

Από sport24

* Η τραγική παρουσία της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας ολοκληρώθηκε με ακόμη μία ήττα, 2η συνεχόμενη και 4η συνολικά, από το ισχυρό αουτσάιντερ της διοργάνωσης, Κροατία. Τουλάχιστον η ομάδα πάλεψε, πήγε το ματς σε δεύτερη παράταση, αλλά δεν τα κατάφερε στο τέλος και αποκλείστηκε από το τουρνουά, ως μία ακόμη απογοήτευση μετά τις Ρωσία και Τουρκία.
Τώρα, ανασύνταξη και δουλειά ενόψει του παγκοσμίου κυπέλλου του 2014 στην Ισπανία, όπου θα πάμε μέσω νέου τουρνουά, ενώ μέχρι τότε μένει να δούμε αν και κατά πόσο θα αλλάξει η Εθνική σε επίπεδο προπονητή και παικτών.

15/9/13

Πλατανιάς - Παναθηναϊκός 1-1

Για 70 λεπτά ο Παναθηναϊκός δεν ήταν στο γήπεδο των Περιβολίων και μόνο όταν "ξύπνησε" στο φινάλε, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 τον Πλατανιά και να σώσει την παρτίδα. Ντεμπούτο με γκολ ο Ατζαγκούν.
Μισογεμάτο αλλά και μισοάδειο ήταν το... ποτήρι της εμφάνισης του Παναθηναϊκού στα Περιβόλια των Χανίων, μετά το 1-1 με τον Πλατανιά. Από τη μία, ισοφάρισε λίγο πριν τη λήξη και κατάφερε να πάρει τον ένα βαθμό αποφεύγοντας την ήττα, αλλά από την άλλη, εάν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα επιδείκνυε το ίδιο πάθος και την ίδια προσήλωση, τότε θα ήταν αυτός ο τελικός νικητής.
Σε σύγκριση με τα προηγούμενα παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε βελτιωμένος τακτικά, προσηλωμένος στο σύστημα του και στην προετοιμασία του παιχνιδιού, πιο συμπαγής και με διακριτούς ρόλους στο γήπεδο. Όμως, του έλειψε το πάθος, η ένταση στο ρυθμό και η θέληση για την επιβολή της κυριαρχίας του, στοιχεία που τα είχε ο Πλατανιάς.
Στο τελευταίο 20 λεπτό, όταν και οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Αναστασίου αποφάσισαν να βάλουν στο παιχνίδια τους όσα τους έλειπαν, τότε πήραν τα ηνία, πέτυχαν ένα γκολ και παρότι δεν ήταν δημιουργικοί, είχαν τις προϋποθέσεις να δημιουργήσουν απειλητικές συνθήκες για την εστία του Γιωργαλλίδη.
Τουλάχιστον, υπήρξαν κάποια θετικά σημεία που μπορεί να κρατήσει το προπονητικό επιτελείο, όπως η εμφάνιση και το γκολ του Ατζαγκούν, η παρουσία των Ρισβάνη και Τριανταφυλλόπουλου, οι οποίοι πήγαν πολύ καλύτερα από τους Σίλντεφελντ και Κουτρουμπή, καθώς και η αίσθηση που άφησαν οι νεαροί στην άμυνα.
Ο βαθμός στα Χανιά είναι προτιμότερος από το τίποτα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιεί τον Παναθηναϊκό. Ο Αναστασίου και οι συνεργάτες του επιβάλλεται να δουλέψουν πάρα πολύ, ώστε να δώσουν διάρκεια στην ομάδα και να διορθώσουν αδυναμίες οι οποίες εμφανίζονται σε μεγάλο βαθμό σε κάθε παιχνίδι. Και το κυριότερο, να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη τους στους νεαρούς, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν καλύτερα στα θέλω τους από τους έμπειρους.
"Πλήρωσε" στις καθυστερήσεις
Ο Παναθηναϊκός άρχισε το παιχνίδι με την ενδεκάδα που δοκίμαζε ο Γιάννης Αναστασίου στις δύο τελευταίες προπονήσεις: γκολκίπερ έπαιξε ο Καπίνο, στόπερ οι Ρισβάνης και Τριανταφυλλόπουλος, δεξί μπακ ο Μαρινάκης, αριστερό ο Νάνο, αμυντικός μέσος ο Λαγός, κεντρικοί χαφ οι Αμπέιντ και Πράνιτς, δεξί εξτρέμ ο Ζέκα, αριστερό ο Ντίνας και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπεργκ.
Το πρώτο 25λεπτο ήταν ένα παιχνίδι κέντρου, με πολλά λάθη, βιαστικές επιλογές και αρκετά φάουλ από τους 22 ποδοσφαιριστές. Ο Πλατανιάς ήταν λίγο πιο επικίνδυνος, αλλά μία εκτέλεση φάουλ του Ράφαελ και μία κεφαλιά του Τόρρες δεν απείλησαν ιδιαίτερα την εστία του Καπίνο. Το πρώτο τετ α τετ ήρθε στο 25', αλλά το τελείωμα του Γουνδουλάκη ήταν κακό.
Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο πράσινης υπεροχής, η οποία απέφερε δύο ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Μπεργκ. Στο 33' ο Ολλανδός επιθετικός δεν μπόρεσε εξ' επαφής να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από σέντρα του Μαρινάκη, ενώ στο επόμενο λεπτό σούταρε άουτ από το ημικύκλιο.
Ο Πλατανιάς επανέκαμψε και ανέβασε την πίεση στην περιοχή του Παναθηναϊκό και τελικά προηγήθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου. Ο Ράφαελ εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Καπίνο δεν καθάρισε τη φάση στη μικρή περιοχή και ο Ναζλίδης κέρδισε στον αέρα τον Λαγό, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.
Έσωσε το βαθμό
Ο Παναθηναϊκός άρχισε το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές και με διάθεση να πιέσει, προκειμένου να φτάσει νωρίς στην ισοφάριση. Παρότι έκλεισε τον Πλατανιά, δεν είχε τρόπο να μπει στην περιοχή του, με εξαίρεση μία παράλληλη πάσα του Πράνιτς, την οποία μπλόκαρε ο  Γιωργαλλίδης. Στο 58', ο Αναστασίου έριξε στο ματς τον Μπαϊράμι στη θέση του Ντίνα, ο οποίος δεν βοήθησε στο ματς.
Ο Πλατανιάς ισορρόπησε και στο 62', ο Τόρρες έκλεψε τη μπάλα από τον Ζέκα στη μεσαία γραμμή, έκανε μέτρα και σούταρε από μακρινή απόσταση, στέλνοντας την άουτ. Στο 70' ο Αμπεΐντ εκτέλεσε φάουλ, αλλά ο Γιωργαλλίδης μπλόκαρε και δύο λεπτά αργότερα, ο Ζέκα αντικαταστάθηκε από τον Ατζαγκούν.
Ο Πλατανιάς απείλησε για δεύτερο γκολ στο 73', αλλά ο Καπίνο απέκρουσε εντυπωσιακά το ευθύβολο σουτ του Γουνδουλάκη. Το ίδιο συνέβη στο 77', όταν από κάθετη πάσα του Τέτε, ο Τόρρες βγήκε τετ α τετ με τον Καπίνο, αλλά από διαγώνια θέση πλάσαρε άουτ.
Η ομάδα του Αναστασίου δημιούργησε μία υποψία ευκαιρίας στο 79', όταν ο Μπαϊράμι πάσαρε στον Ατζαγκούν στο ημικύκλιο, αυτός απελευθερώθηκε με ωραία κίνηση, αλλά ο Γιωργαλλίδης με έγκαιρη έξοδο μπλόκαρε. Στο επόμενο λεπτό οι πράσινες αλλαγές ολοκληρώθηκαν, με τον Καρέλη να μπαίνει αντί του Πράνιτς.
Τελικά, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισοφαρίσει στο 82', όταν ο Μαρινάκης έκανε ωραία σέντρα από δεξιά, ο Ρισβάνης έκανε την κεφραλιά στο πρώτο δοκάρι, ο Γιωργαλλίδης απέκρουσε και ο Ατζαγκούν εξ' επαφής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 84', ο Καρέλης εφόρμησε κάθετα και σούταρε εκτός περιοχής, όμως δεν σημάδεψε καθόλου καλά.
Ο Παναθηναϊκός πίεσε με λύσσα στα τελευταία λεπτά και προσπάθησε να επιτεθεί, αλλά και πάλι του έλειψε η δημιουργία και η τελική πάσα. Ένα σουτ του Αμπεΐντ και μία ατομική ενέργεια του Ατζαγκούν δεν στάθηκαν ικανές να δώσουν ένα δεύτερο γκολ και να αλλάξουν το τελικό 1-1.

Πλατανιάς: Γιωργαλλίδης, Φάισκα, Ιντζίδης, Φερνάντες, Ράφαελ, Σιώπης, Τετέ, Μπέλιτς (61' Αγκιλέρα), Ναζλίδης (λ.τ. 46' Μοράλες), Γοουνδουλάκης (89' Πόποβιτς), Τόρες.
Παναθηναϊκός: Καπίνο, Γκονζάλες, Μαρινάκης, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Αμπεϊντ, Ρισβάνης, Ζέκα (72' Ατζαγκούν), Ντίνας (58' Μπαϊράμι), Πράνιτς (80' Καρέλης), Μπέργκ.

Από prasinanea

* Η εικόνα του Παναθηναϊκού θα αλλάξει προς το καλύτερο όταν ενσωματωθούν απόλυτα στην ομάδα οι Πράνιτς, Κλωναρίδης, Φιγκερόα, Ατζαγκούν και ακόμη περισσότερο όταν αντικαταστήσει τον Αναστασίου με έναν σοβαρό προπονητή.

Ελλάδα - Σλοβενία 65-73, λίγο έλειψε για μια μυθική ανατροπή, απομακρύνονται τα μετάλλια...

Η Εθνική ξύπνησε στο τέταρτο δεκάλεπτο κόντρα στη Σλοβενία, μετέτρεψε το -26 (36-62 στο 26') σε -6 (62-68) 1:30'' πριν το τέλος, όμως δεν κατάφερε να κάνει την ολική επαναφορά, γνωρίζοντας την ήττα από τους Σλοβένους με 73-65. Νίκη επί της Κροατίας και ήττα της Ισπανίας από την Ιταλία για να προκριθούν οι διεθνείς.


Οι παίκτες του Αντρέα Τρινκέρι για 30 λεπτά βρισκόντουσαν ουσιαστικά εκτός παιχνιδιού, όμως στην τέταρτη περίοδο, παίζοντας με καρδιά, δύναμη και σφίγγοντας την άμυνα τους κατάφεραν να μετατρέψουν το -26 (36-62) του 26ου λεπτού σε -6 (62-68) 1:30'' πριν το τέλος της αναμέτρησης.
Παρόλα αυτά, η Σλοβενία, έχοντας στη σύνθεση της έναν εξαιρετικό Γκόραν Ντράγκιτς πήρε το θετικό αποτέλεσμα και πλέον βάζει... πλώρη για την πρωτιά του ομίλου που θα τη φέρει αντιμέτωπη στα προημιτελικά με έναν εκ των Ουκρανία, Λετονία.
Ο πρωταγωνιστής
Ο Γκόραν Ντράγκιτς ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 28 πόντους, σημειώνοντας 7/9 βολές, 6/13 δίποντα και 3/5 τρίποντα, ενώ μάζεψε 5 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ.
Ο αριθμός του αγώνα
Οι Σλοβένοι τελείωσαν την αναμέτρηση με 21 επιθετικά ριμπάουντ σε σύνολο 47 και δημιούργησε αρκετά προβλήματα κάτω από το καλάθι για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Που κρίθηκε το παιχνίδι
Ο Κώστας Καϊμακόγλου αστόχησε 1:23'' πριν το τέλος του ματς σε σουτ τριών πόντων (62-68), χάνοντας την ευκαιρία να φέρει την εθνική στο -3. Στα 41 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Γκόραν Ντράγκιτς πήρε τη μπάλα, έπειτα από κλέψιμο του Μπέγκιτς στον Σπανούλη και έκανε το 62-70 για τους Σλοβένους, οι οποίοι ανέβασαν την διαφορά στους οκτώ πόντους, φτάνοντας τελικά στο θετικό αποτέλεσμα.
Ο αγώνας
Ο Σπανούλης με τέσσερις διαδοχικούς πόντους έκανε το 4-2 για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με τους Σλοβένους, όμως έχοντα σε εξαιρετική κατάσταση τον Γκόραν Ντράγκιτς που σημείωσε 11 συνεχόμενους πόντους να ξεφεύγουν με 4-11 στο δεύτερο λεπτό του ματς. Οι παίκτες του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς έπαιζαν εξαιρετική άμυνα, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των διεθνών μας. Οι Σλοβένοι με σουτ τριών πόντων αύξησαν την διαφορά στο 11-19, ενώ ο Γιάκα Λάκοβιτς πέτυχε το 11-22. Το πρώτο δεκάλεπτο τελικά έκλεισε στο 13-26, έπειτα από δύο εύστοχες βολές του Σλοβένου γκαρντ.
Στην δεύτερη περίοδο, ο Μπλάζιτς με σουτ τριών πόντων σημείωσε το 13-29, με τον Ζόραν Ντράγκιτς να πετυχαίνει το 22-34. Ο Γκόραν Ντράγκιτς έκανε το 22-37 στο 16ο λεπτό για να κάνει ο ίδιος παίκτης το 39-22. Ο Νίκος Ζήσης μείωσε σε 24-39 και ο Πρίντεζης πέτυχε το 26-39. Ο Γιοκσίμοβιτς έκανε το 41-26, με τους Σλοβένους να έχουν 13 πόντους από αιφνιδιασμό. Τελικά το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες στο 43-27 για τους Σλοβένους, έπειτα από καλάθι του Ζόραν Ντράγκιτς.
Τα πράγματα στην τρίτη περίοδο δεν άλλαξαν, καθώς η Σλοβενία συνέχισε να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης, ενώ με διαδοχικά σουτ τριών πόντων κατάφερε να αυξήσει την διαφορά της ακόμα και στους 26 πόντους, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του ματς (36-62). Παρόλα αυτά, οι διεθνείς μας αντέδρασαν και κατάφεραν να μειώσουν με τη λήξη του δεκαλέπτου σε 46-62.
Στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα, οι διεθνείς μας έκαναν τεράστια προσπάθεια και μπόρεσαν να μαζέψουν την διαφορά τους από τους Σλοβένους, ενώ παράλληλα "πάγωσε" ο κόσμος. Ο Αντώνης Φώτσης μείωσε σε 62-68 για να κάνει ο Ντράγκιτς το 62-70 και ουσιαστικά να τελειώσει το παιχνίδι 40 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Έτσι, η Σλοβενία έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα με 73-65 και πλέον βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στον ΣΤ' όμιλο.

Τα δεκάλεπτα: 13-26, 27-43, 46-62, 65-73.

Ελλάδα (Τρινκέρι - 31/38β., 11/35διπ., 4/18τρ., 39ριμπ., 6ασ., 11λ., 4κλ., 6κ.): Σλούκας 6, Μπουρούσης 6, Ζήσης 13(1), Σπανούλης 21(2), Περπέρογλου 1, Φώτσης 5, Παπανικολάου 3, Καββαδάς, Καϊμακόγλου 3, Μπράμος 5, Πρίντεζης 2.
Σλοβενία (Μάλκοβιτς - 21/29β., 14/43διπ., 8/22τρ., 47ριμπ., 11ασ., 11λ., 8κλ., 4κ.): Σλόκαρ, Λάκοβιτς 10(1), Μπάλαζιτς, Γιοκσίμοβιτς 5(1), Μούριτς 7(1), Νάχμπαρ 5(1), Γκ. Ντράγκιτς 28(3), Ζ. Ντράγκιτς 11(1), Λόρμπεκ 2, Βίντμαρ 2, Μπέγκιτς 3.

Από sport24

* Λίγο έλειψε η Ελλάδα να πετύχει μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του μπάσκετ, όμως τα πολλά κρίσιμα λάθη και, κυρίως, τα... άπειρα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ δεν το επέτρεψαν, με τη διοργανώτρια Σλοβενία να παίρνει τελικά τη νίκη καθώς και -πιθανότατα- την 1η θέση του ΣΤ' ομίλου. Αντίθετα η Εθνική μας θα κυνηγήσει το δίποντο κόντρα στην Κροατία, αλλά παράλληλα θα χρειαστεί τη βοήθεια των... γειτόνων Ιταλών στο ματς με την Ισπανία.
Τη Δευτέρα θα μάθουμε αν θα βρεθούμε στους «8», όμως από τώρα μπορούμε να χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο για την αδιανόητη ήττα από τους Φινλανδούς, εξαιτίας της οποίας βρισκόμαστε μακρυά από τα μετάλλια, αλλά ακόμη κι από την 6άδα, που οδηγεί στο επόμενο παγκόσμιο κύπελλο..