7/5/11

Εθνικός - Παναθηναϊκός 9-11, φινάλε με νίκη στην κανονική περίοδο


 
 
 Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από το κολυμβητήριο του Πειραιά, όπου για την 22η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στην Α1 πόλο των ανδρών επικράτησε του γηπεδούχου Εθνικού με σκορ 11-9.

 Οι πολίστες του Φάνη Κουντουδιού στρέφουν πλέον την προσοχή τους στα πλέι οφ και τις κόντρες με τον Ολυμπιακό, ο οποίος πήρε το ντέρμπι κορυφής στο «Λαιμό» κόντρα στη Βουλιαγμένη (4-5) και μαζί την πρωτιά στην κανονική περίοδο. 

 Το πρώτο ματς των «αιωνίων» θα διεξαχθεί στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο στις 14 Μαΐου με τη σειρά να κρίνεται στις 2 νίκες και το νικητή να αντιμετωπίζει στον τελικό του πρωταθλήματος το νικητή του Βουλιαγμένη - Πανιώνιος.
 Τα δεύτερα ματς των πλέι οφ θα γίνουν στις 18/5 και τα τρίτα (αν χρειαστεί) στις 21/5.

 Τα οκτάλεπτα: 4-5, 1-2, 1-2, 3-2
  Τα γκολ του Παναθηναϊκού: Γ. Αφρουδάκης 5, Τσόκας 3, Ζ. Αφρουδάκης 2, Στελλάτος 1.

 

6/5/11

Παναθηναϊκός - Σιένα 77-69, όταν μείωσε τα λάθη πέρασε τελικό και... πάει για το 6ο!


 Ο Αυτοκράτορας της Ευρώπης, Παναθηναϊκός αφού βρήκε τον εαυτό του μετά το κάκιστο πρώτο δεκάλεπτο ξεπέρασε το εμπόδιο της Σιένα και εξασφάλισε τη μία θέση στον τελικό της Κυριακής περιμένοντας να μάθει αν θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης ή τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

 Από τη στιγμή που η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα των τελευταίων δεκαπέντε χρόνων έβαλε στόχο να ράψει το 6ο αστέρι στη φανέλα... κάποια Σιένα δεν είχε καμία τύχη στο μεταξύ τους ημιτελικό!

 Ωστόσο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ νωθρά στο ματς κάνοντας πολλά μαζεμένα λάθη στο πρώτο δεκάλεπτο και παράλληλα βγάζοντας εκτός ευατού τον Ομπράντοβιτς, που προσπαθούσε με συνεχείς οδηγίες και αλλαγές να αλλάξει τα πράγματα. Οι παίκτες του όμως εξακολούθησαν να δείχνουν το κακό τους πρόσωπο στο παρκέ του "Παλάου Σαν Τζόρντι" της Βαρκελώνης μέχρι και τα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου, ενώ την ίδια ώρα η Σιένα έπαιρνε με απίστευτη ευκολία επιθετικά ριμπάουντ (κανένα ο Παναθηναϊκός!) αλλά ευτυχώς ήταν άστοχη στα σουτ τριών πόντων. Και φυσικά έπαιζε τη γνωστή της, πολύ σκληρή (και αρκετές φορές αντιαθλητική) άμυνα, με τους διαιτητές να αφήνουν -κακώς- το παιχνίδι-κατς των Ιταλών σε πολλές περιπτώσεις.

 Παρ' όλα αυτά η ομάδα του Πιανιτζιάνι, που έφτασε τέταρτη φορά σε Final 4 αλλά αποκλείστηκε ισάριθμες από τον ημιτελικό, δεν κατάφερε να ξεφύγει με διαφορά μεγαλύτερη των 7 πόντων με συνέπεια ο Παναθηναϊκός, με μπροστάρη τον Καλάθη και συμπρωταγωνιστές του Αμερικανού τους Φώτση και Περπέρογλου να γυρίσει το σκορ και να προηγηθεί κλείνοντας το ημίχρονο στο +4 (40-36).

 Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές, έσφιξε ακόμη περισσότερο την άμυνά του και βρήκε λύσεις από πολλούς παίκτες στην επίθεση, κυρίως από τους Καλάθη, Μπατίστ και Φώτση, που κάλυψαν με το παραπάνω την κακή βραδιά στην οποία βρέθηκαν οι Διαμαντίδης, Νίκολας. Η τρομερή άμυνα περιόρισε πολύ τη Σιένα, η οποία μη βρίσκοντας επιθετικές λύσεις σημείωσε μόλις 11 πόντους σε αυτό το δεκάλεπτο, που έληξε 56-47.

 Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι πράσινοι έκαναν απλώς αυτό που έπρεπε: διατήρησαν μέχρι τέλους το προβάδισμα στο σκορ, έπαιξαν και με το χρόνο όταν χρειάστηκε και το κυριότερο δεν επέτρεψαν στους Ιταλούς να ξαναμπούν στο κόλπο της πρόκρισης, φθάνοντας σχετικά εύκολα στο τελικό 77-69 και πανηγυρίζοντας την εξασφάλιση της μίας εκ των δύο θέσεων του μεγάλου τελικού!

 Τα δεκάλεπτα: 17-21, 40-36, 56-47, 77-69.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Περπέρογλου 5 (1), Μπατίστ 16, Φώτσης 14 (2), Σάτο 6 (1), Νίκολας 3 (1), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 8 (1), Βουγιούκας 6, Καλάθης 17.

 Σιένα (Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 7, Ζήσης 4, Χέρστον 12 (2), Καραρέτο 2, Ράκοβιτς 10, Λαβρίνοβιτς 7 (1), Καουκένας 13 (1), Ρες, Ακιντέλε 4, Γιάριτς, Στόουνρουκ 4, Μος 6.

 * Πάμε για το 6ο ρε Τριφυλλάρα!!!

 * Καλάθης και Βουγιούκας εκ των πρωταγωνιστών στον ημιτελικό και αυτό λέει πολλά για το Γίγαντα Ομπράντοβιτς που είχε ακούσει απίστευτα πράγματα στην αρχή της σεζόν τύπου «πού πάμε με Καλάθη, Βουγιούκα, Καϊμακόγλου» και γενικά αμφισβητήθηκε έντονα, για να δώσει τις πρώτες απαντήσεις στη σειρά των προημιτελικών με την Μπαρτσελόνα αλλά και απόψε, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι είναι απλώς ο κορυφαίος προπονητής στην Ευρώπη.