15/7/11

Η δευτεραθλήτρια Δανίας OB αντίπαλος του Panathinaikos!


 Βατή μπορεί να χαρακτηριστεί η κλήρωση του Champions League για τον Παναθηναϊκό, καθώς έφερε αντιμέτωπη των πρασίνων για τον Γ' γύρο την Οντένσε.

 Όταν υπήρχαν υποψήφιοι αντίπαλοι η Ρουμπίν Καζάν από τη Ρωσία, η Τραμπζονσπόρ από την Τουρκία και η Ζυρίχη από την Ελβετία, τότε η Οντένσε (όπως και η τελευταία υποψήφια, Βασλούι) μοιάζει με πολύ καλή επιλογή.



 Αναλυτικά η κλήρωση:
 Α' ΓΚΡΟΥΠ
Μόγκρεν ή Λίτεξ - Σκόντο ή Βίσλα
Μακάμπι Χάιφα ή Μπόρατς - Μάριμπορ ή Ντούντελαντζ
Ελσίνκι ή Μπανγκόρ - Ζάγκρεμπ ή Νέφτσι
Σκεντερμπέου ή ΑΠΟΕΛ - Μπρατισλάβα ή Κοστάν
Κοπεγχάγη - Σάμροκ ή Φλόρα Ταλίν
 Β' ΓΚΡΟΥΠ
Γκενκ - Παρτιζάν ή Σκέντια
Ρόζενμποργκ ή Μπρέινταμπ - Πιούνικ η Πλεζν
Ζεσταφόνι ή Ντάτσια - Στουρμ ή Βιντεότον
Βαλέτα ή Εκράνας - Λίνφιλντ ή ΜΠΑΤΕ
Ρέιντζερς - Μάλμε ή Τόρσβαν
 Γ' ΓΚΡΟΥΠ
Σταντάρ - Ζυρίχη
Τβέντε - Βασλούι
Μπενφίκα - Τραμπζονσπόρ
Οντένσε - Παναθηναϊκός
Δυναμό Κιέβου - Ρουμπίν Καζάν


 Ημερομηνίες αγώνων και επόμενης κλήρωσης:
 3ος ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ
1ο παιχνίδι: 26-27 Ιουλίου 2011
Ρεβάνς: 2-3 Αυγούστου 2011
 ΠΛΕΪ ΟΦ ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ
Η κλήρωση θα γίνει στις 5 Αυγούστου 2011.
1ο παιχνίδι: 16-17 Αυγούστου 2011
Ρεβάνς: 23-24 Αυγούστου 2011
 ΙΣΧΥΡΟΙ
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 118.887
Άρσεναλ (Αγγλία) 108.157
Λιόν (Γαλλία) 92.735
Μπενφίκα* (Πορτογαλία) 81.319
Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 75.465
 ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ
Ντιναμό Κιέβου* (Ουκρανία) 60.776
Παναθηναϊκός* (Ελλάδα) 57.833
Τβέντε* (Ολλανδία) 41.025
Σταντάρ Λιέγης* (Βέλγιο) 32.400
Ουντινέζε (Ιταλία) 27.110
* Αν προκριθούν απ' τον τρίτο προκριματικό γύρο.

14/7/11

Η βασική προετοιμασία στην Αυστρία, ο Βιτόλο πρώτη μεταγραφή και αναμονή για αντί-Γκοβού/Σισέ


 Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας είναι και το πιο σημαντικό, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται και φέτος στο Κιτσμπούελ της Αυστρίας. Χωρίς καλοκαιρινές διοργανώσεις και υποχρεώσεις με Εθνικές ομάδες, οι παίκτες του Τριφυλλιού είχαν πολύ χρόνο για ξεκούραση και τουλάχιστον αναμένεται να τους δούμε πιο φρέσκους στη νέα σεζόν.

 Στο πρώτο φιλικό, τη Δευτέρα, ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Λεχ Πόζναν 1-0 με σκόρερ τον Μπράις Μουν προς το τέλος του αγώνα, ενώ την Τετάρτη σε αγώνα χαλάρωσης με την ερασιτεχνική Κιτσμπούελ το 11-0 ήρθε απολύτως φυσιολογικά, ακόμη κι αν χρησιμοποιήθηκαν δύο ενδεκάδες από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα.
 Στη συνέχεια το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει, καθώς οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν την Παρασκευή τη Σίβασπορ, ενώ θα ολοκληρώσουν τα φιλικά επί αυστριακού εδάφους την Κυριακή κόντρα στην Κολωνία.



 Εν τω μεταξύ ο Βίκτορ Βιτόλο, που αποτελεί την πρώτη μεταγραφή για φέτος, βρίσκεται στο Κιτσμπούελ από το βράδυ της Τετάρτης, όπου ενσωματώθηκε στην αποστολή, όμως αναμένεται να παίξει το πρώτο του παιχνίδι με την πράσινη φανέλα στην επιστροφή του Παναθηναϊκού στην Ελλάδα και τον αγώνα στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο.
 Ο Ισπανός είναι τρεχαντήρι και θα προσφέρει πολλά τρεξίματα στο κέντρο, όπου με τον Σιμάο μπορεί να συνθέσουν ένα πολύ αξιόλογο δίδυμο στα χαφ. 

 Πέραν του Βιτόλο ο Παναθηναϊκός ψάχνει τουλάχιστον δύο ακόμη μεταγραφές, για να αντικαταστήσει τα κενά που άφησαν ο Γκοβού και πολύ περισσότερο ο Σισέ. Ήδη οι «πράσινοι» βρίσκονται σε συζητήσεις με τον Οβούσου Αμπέγιε, τον οποίο ο Φερέιρα είχε πάρει στη Μάλαγα. Ο 25 Γκανέζος εξτρέμ με πέρασμα από την Άρσεναλ και «γεμάτο» βιογραφικό, αν τελικά κλείσει, θα αποτελέσει μία πολύ καλή λύση για την επίθεση.

 Μετά και τον Αμπέγιε ο Παναθηναϊκός θα κοιτάξει για (δυστυχώς μόνο) έναν επιθετικό και μάλλον θα ολοκληρώσει τις μεταγραφές για φέτος, εκτός αν φύγει κι ο Μπουμσόνγκ, οπότε θα πάει και για κεντρικό αμυντικό.

 Εν τω μεταξύ αύριο Παρασκευή ο Παναθηναϊκός θα μάθει τον αντίπαλό του στον Γ' προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ οι αγώνες θα γίνουν 26 ή 27 Ιουλίου και 2 ή 3 Αυγούστου. Οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν ως ισχυροί μία εκ των Ρουμπίν Καζάν (Ρωσία), Ζυρίχη (Ελβετία), Οντένσε (Δανία), Τραμπζοσπόρ (Τουρκία) και Τιμισοάρα (Ρουμανία).