5/3/11

Βουλιαγμένη - Παναθηναϊκός 6-5, τσάμπα ήττα με γκολ στο τέλος...


 Δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός στο μεγάλο παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής στην Α1 πόλο των ανδρών. Οι πράσινοι γνώρισαν την ήττα από τη Βουλιαγμένη στο «Λαιμό» και σε συνδυασμό με την -αναμενόμενη- νίκη του Πανιωνίου κατρακύλησαν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που πέρασαν μόνοι δεύτεροι και παρέμειναν σε απόσταση αναπνοής από τον Ολυμπιακό.

 Το ντέρμπι ήταν κακό με πάρα πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες, αλλά τουλάχιστον είδαμε δυνατές άμυνες. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε νωρίς στο σκορ, αλλά η Βουλιαγμένη γύρισε το ματς και έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 4-2. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε για τη μεγάλη ανατροπή αλλά το απίστευτο 0/6 με τον παίκτη παραπάνω στην επίθεση στοίχισε για το «Τριφύλλι», που παρ' όλα αυτά θα μπορούσε να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας, όμως οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν στο φινάλε και βγαίνοντας ωραία στην κόντρα ο Γιώργος Κατσαούνης έγραψε το τελικό 6-5, με τη Βουλιαγμένη να φτάνει τις 11 συνεχόμενες νίκες, μένοντας στο -1 από τον ΟΣΦΠ, τον οποίο και υποδέχεται την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου.


 Τα οκτάλεπτα: 3-2, 1-0, 1-1, 1-2.

 Βουλιαγμένη (Τεό Λοράντος): Ελμισιάν 2, Βουλγαράκης 1, Γκακ 1, Γούνας 1, Κατσαούνης 1.

 Παναθηναϊκός (Ανδρέας Παπαδημητρακόπουλος): Γ. Αφρουδάκης 2, Στελλάτος 1, Φαναριώτογλου 1, Ζ. Αφρουδάκης 1.

* Στον πάγκο του Παναθηναϊκού κάθισε ο δεύτερος γκολκίπερ, Ανδρέας Παπαδημητρακόπουλος, καθώς ο προπονητής της ομάδας, Φάνης Κουντουδιός ήταν τιμωρημένος.

* Πλέον ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 4η θέση, 1 βαθμό πίσω από τον Πανιώνιο και 4 από τη Βουλιαγμένη, ενώ την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται στο ΟΑΚΑ το ΝΟ Πατρών.

4/3/11

Ουνικάχα Μάλαγα - Παναθηναϊκός 61-77, στα πλέι οφ το Τριφύλλι, που πλέον πάει Βαρκελώνη μέσω... Μπάρτσα!



 Ο Παναθηναϊκός είναι στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Η νίκη του επί της Ουνικάχα Μάλαγα στην Ισπανία με 77-61 του έδωσε το εισιτήριο ως δεύτερος από τον όμιλο, καθώς η Κάχα Λαμποράλ επιβλήθηκε στη Λιθουανία της Λιέτουβος Ρίτας. Στους οχτώ της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας την Μπαρτσελόνα.
 Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επέλεξε να ξεκινήσει με τους Τέπιτς, Σάτο, Καϊμακόγλου, Τσαρτσαρή και Βουγιούκα στην αρχική πεντάδα, απέναντι στους Μπλάκνεϊ, Φιτς, Τρίπκοβιτς, Πρίντεζη και Φρίλαντ, ενώ στην πρώτη περίοδο είχε ήδη χρησιμοποιήσει δέκα παίκτες. Οι δύο ομάδες ενάλλασσαν τη θέση του οδηγού σε ότι αφορά το προβάδισμα. Ο Παναθηναϊκός έδειχνε να έχει τον πρώτο λόγο, χωρίς όμως να μπορεί στα πρώτα λεπτά να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία σε ότι αφορά το σκοράρισμα.
 Προηγήθηκε (6-9 στο 3’10’’, 8-11 στο 3’45’’), οι Ισπανοί απάντησαν (12-11, 5’), αλλά από το σημείο εκείνο και μετά το «τριφύλλι» διατήρησε το προβάδισμα, έφτασε στο +7 (12-19, 8’), πριν η πρώτη περίοδος κλείσει 18-23 με τους Διαμαντίδη, Νίκολας, Περπέρογλου, Φώτση και Μπατίστ στο παρκέ.
 Ο Ντρου Νίκολας οδήγησε στο +8 (20-28, 12’13’’), απειλώντας όχι από την περιφέρεια, αλλά με σουτ από μέση απόσταση και διεισδύσεις, δίνοντας επιπλέον λύσεις. Η Ουνικάχα Μάλαγα έκανε τη δική της προσπάθεια, γνωρίζοντας πως δεν έχει τίποτα να χάσει, έχοντας ήδη αποκλειστεί από τη διοργάνωση. Ο Φρίλαντ μείωσε στους τρεις πόντους (15’40’’), αλλά ο Νίκολας βρέθηκε σε… οικεία θέση, ευστοχώντας σε σουτ τριών πόντων (27-33, 17’). Σχεδόν με την ολοκλήρωση του ημιχρόνου και ενώ ο χρόνος επίθεσης για την Ουνικάχα Μάλαγα έληγε οι διαιτητές χρέωσαν με φάουλ τον Ίαν Βουγιούκα. Ο Φρίλαντ πήγε στη γραμμή αλλά οι διαιτητές οδηγήθηκαν στο instant replay, πριν τελικά μπορέσει να εκτελέσει τις βολές και να γράψει το 33-38.
 Καλάθης, Νίκολας, Σάτο, Φώτσης και Βουγιούκας ήταν οι παίκτες που βρέθηκαν στο παρκέ με την επανέναρξη της αναμέτρησης με τους γηπεδούχους να επιλέγουν τους Μπλάκνεϊ, Αλμαθάν, Φιτς, Φρίλαντ και Σινάνοβιτς. Ο Διαμαντίδης σχεδόν με την επιστροφή του στο παρκέ, ευστόχησε σε ένα μακρινό σουτ τριών πόντων για να οδηγήσει στο +9 (37-46, 25’20’’), πριν ο Φώτσης οδηγήσει μετά από πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (+11, 37-48, 26’). Ο Παναθηναϊκός είχε απλωθεί και πίεζε σε όλο το γήπεδο, δυσκολεύοντας κάθε κίνηση της Ουνικάχα. Ο αρχηγός των «πράσινων» διαμόρφωσε και το +14 (37-51, 26’40’’) με ελεύθερες βολές, με τον Μάικ Μπατίστ να οδηγεί στο +16 (37-53, 28’25’’).
 Νίκολας και Διαμαντίδης με δύο εύστοχα τρίποντα διαμόρφωσαν το 41-59 (32’, +19). Οι Ισπανοί δεν κατέθεσαν τα όπλα, προσπάθησαν να μειώσουν (50-61, 35’10’’) με ένα τρίποντο του Φρίλαντ και τρεις εύστοχες βολές από τον Φιτς. Τα μακρινά σουτ έδωσαν και πάλι λύσεις. Καλάθης, Περπέρογλου και Φώτσης ευστόχησαν (50-69, 36’50’’), με τον αγώνα να σφραγίζεται από το τελικό 61-77.
 
 Τα δεκάλεπτα: 18-23, 33-38, 41-53, 61-77.
 
 Ουνικάχα Μάλαγα (Ματέο): Ροντρίγκεθ, Πρίντεζης (0/5δίπ., 0/2τρίπ., 3ρ. σε 15'55'), Αλμαθάν 7 (1/1τρίπ.), Τρίπκοβιτς 5 (1/1τρίπ.), Μπλάκνεϊ 8 (2/2τρίππ.), Σινάνοβιτς 12 (8ρ.), Ρούμπιο 2, Φρίλαντ 12 (1/1τρίπ.), ΜακΙντάιρ (0/1δίπ., 0/4τρίπ., 3ασ.), Φιτς 12 (1/7τρίπ., 3ασ., 3λ.).
 
 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Περπέρογλου 6, Μπατίστ 10, Φώτσης 9 (2/4τρίπ.), Σάτο 7 (1/3τρίπ.), Νίκολας 18 (5/12δίπ., 2/4τρίπ., 2/3β., 3ασ.), Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 15 (2/2δίπ., 2/5τρίπ., 5/6β., 8ρ., 3ασ.), Βουγιούκας 2 (1/6δίπ.), Καλάθης 3 (1/1τρίπ., 2ασ.), Καϊμακόγλου 3 (1/2τρίπ.).
 
 Από paobc.
 
 * Μετά την ήττα του την προτελευταία αγωνιστική από τη Λιέτουβος Ρίτας στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός κινδύνευε θεωρητικά και με αποκλεισμό. Ωστόσο μία ομάδα σαν τη Μάλαγα και με το δεδομένη ότι ήταν αδιάφορη όντας αποκλεισμένη δεν θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στους πράσινους. Το ερώτημα ωστόσο ήταν το εξής: Αντιμέτωπος στα πλέι οφ, για την πρόκριση στο Final4, με πλεονέκτημα έδρας κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ ή με μειονέκτημα έδρας κόντρα στην Μπαρτσελόνα; Εκ πρώτης όψεως η απάντηση φαίνεται εύκολη: Το πρώτο! Όμως υπάρχουν σοβαροί αντίλογοι για το δεύτερο και ο σημαντικότερος είναι ο ακόλουθος: Το φετινό Final4 διεξάγεται, ως γνωστόν, στη Βαρκελώνη. Επομένως φαβορί χρίζεται η Μπαρτσελόνα, που έτσι κι αλλιώς έχει την καλύτερη ομάδα. Γνώμη δική μου λοιπόν, είναι ότι θα είναι σχεδόν απίθανο για οποιονδήποτε να νικήσει την Μπάρτσα μέσα εκεί. Αν το κάνει, μπράβο και μαγκιά του! Όμως θεωρώ πως είναι πιο εφικτή η πρόκριση επί των Καταλανών στη φάση των πλέι οφ. Το σύστημα άλλωστε είναι τέτοιο (τα πρώτα 2 ματς στην έδρα αυτού που έχει πλεονέκτημα έδρας, τα 2 επόμενα στην αντίπαλη έδρα και το 5ο, αν χρειαστεί, ξανά στην έδρα του πρώτου), που βοηθάει στο να γίνουν αμφίρροπες αναμετρήσεις. Πιστεύω λοιπόν ότι ο καλός Παναθηναϊκός θα μπορέσει να διεκδικήσει στα ίσα την πρόκριση στο Final4 και μάλιστα αν τα καταφέρει, αυτό θα έρθει με παράλληλη, θριαμβευτική επικράτηση επί του μεγάλου φαβορί και άρα θα ανοίξει ο δρόμος για το 6ο Ευρωπαϊκό!
 Έτσι κι αλλιώς από τα τέσσερα ζευγάρια, αν εξαιρέσουμε το Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια, όπου οι Μαδριλένοι αναμένεται να κάνουν πάρτι, στα υπόλοιπα τρία, δηλαδή Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός, Κάχα Λαμποράλ-Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ολυμπιακός-Σιένα, βλέπω να σπάνε εύκολα ή δύσκολα οι έδρες και γιατί όχι και από τις δύο ομάδες!

2/3/11

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-2 σετ, χάθηκε η πρόκριση στον τελικό από «αυτοκτονία»...


 Μία ανάσα από την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας βρέθηκε ο Παναθηναϊκός, αλλά τελικά οι πράσινοι δε θα μπορέσουν να υπερασπιστούν τον τίτλο καθώς ηττήθηκαν με 2-3 σετ από τον Ολυμπιακό στις λεπτομέρειες.

 Οι πράσινοι πέταξαν... στα σκουπίδια το εκπληκτικό ξεκίνημα που έκαναν στο τάι μπρέικ και το 6-10 έγινε 12-11 χάρη στα σερβίς του Ντεσπέιν και το καλό μπλοκ. Η ανατροπή έδωσε άλλη ψυχολογία στους γηπεδούχους, οι οποίοι αν και έχασαν τέσσερα ματς μπολ έφτασαν τελικά στη νίκη-πρόκριση με άσο του Ντεσπέιν, ο οποίος ήταν και ο κορυφαίος του Ολυμπιακού.

 Το ματς άρχισε με τον Παναθηναϊκό να πιέζει στο μπλοκ και να έχει ρυθμό στο παιχνίδι του. Στο 17-19, οι πράσινοι με ένα σερί 4-0 ξέφυγαν στο σκορ και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των γηπεδούχων στο σερβίς και την επίθεση έφτασαν στο 1-0.
 Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο σετ με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι στο σκορ μέχρι τα μισά του σετ. Με ένα ξέσπασμα των γηπεδούχων το 15-15 έγινε 21-17. Πρωταγωνιστές οι Ντεσπέιν και Τζούριτς που οδήγησαν την ομάδα τους στην ισοφάριση.

 Το τρίτο σετ άρχισε με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό, την ώρα που οι πράσινοι είχαν χάσει πλήρως τη συγκέντρωσή τους, κάνοντας πολλά λάθη και δίνοντας εύκολους πόντους στον αντίπαλο που πήρε προβάδισμα 2-1 στα σετ.

 Το τέταρτο έμοιαζε με συνέχεια του πρώτου, καθώς ο Παναθηναϊκός έκανε δυναμικό come back στο παιχνίδι. Με τους Γιορντάνοφ και Σάκι στην επίθεση, και τον Κόβατς να κάνει πολύ καλή δουλειά στο μπλοκ, οι πράσινοι έστειλαν το ματς στο τάι μπρέικ, αλλά τελικά γνώρισαν την ήττα.

 Οι πόντοι και τα στατιστικά των δύο ομάδων:

 ΟΣΦΠ (Γιάννης Καλμαζίδης): Ντεσπέιν 21 (4 άσοι, 17/28 επ., 46% υπ.), Γιαμπλόνσκι 6 (4/8 επ., 36% υπ., 2 μπλοκ), Φιλίποφ 1 (1 μπλοκ), Εστράδα 6 (5/10 επ., 1 μπλοκ), Ανδρεάδης 9 (6/10 επ., 3 μπλοκ), Τζούριτς 25 (2 άσοι, 20/56 επ., 3 μπλοκ), Κουζούνης (λ, 56% υπ.), Παπάζογλου 3 (1/2 επ., 2 μπλοκ), Κοκκινάκης, Φράγκος 10 (8/16 επ., 56% υπ., 2 μπλοκ), Χαριτωνίδης, Σωτηρίου.

 Παναθηναϊκός (Στέλιος Καζάζης): Μηνούδης 4 (3/6 επ., 67% υπ., 1 μπλοκ), Ψάρρας 3 (2 άσοι, 1/1 επ.), Πετρέας 6 (5/14 επ., 1 μπλοκ), Γιορντάνοφ 24 (2 άσοι, 22/55 επ.), Πανταλέων 2 (2/10 επ.), Λάππας 14 (1 άσος, 10/21 επ., 64% υπ., 3 μπλοκ), Παπαδημητρίου (λ, 63% υπ.), Γκενς, Σάκι 8 (8/17 επ., 30% υπ.), Κόβατς 3 (1/3 επ., 2 μπλοκ), Ντονάς.

 Από prasinanea.

 * Τι να πω για αυτήν την ομάδα; Είναι πραγματικά, ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Άλλες φορές εξυμνούμε την τρομερή ψυχή που καταθέτει ανατρέποντας παιχνίδια και άλλες πάλι, χάνει δικά της ματς «αυτοκτονώντας», όπως απόψε στο κλειστό του Ρέντη.
 Πάει το Κύπελλο λοιπόν και κάτι μου λέει ότι θα χτυπάμε πάλι το κεφάλι μας και στο πρωτάθλημα, όπου πάμε φουλ για 5η σερί πρωτιά στην κανονική περίοδο, με τις προηγούμενες τέσσερις να έχουμε το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας αλλά τελικώς, να χάνουμε το πρωτάθλημα...

28/2/11

Ανατόλια - Παναθηναϊκός 1-3 σετ, ακόμη ένα βήμα προς τον τίτλο!


 Νικηφόρα με 3-1 σετ πέρασε η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού από την έδρα του Ανατόλια και είναι πανέτοιμη για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

 Η ομάδα της Θεσσαλονίκης αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά ότι είναι δυνατή στην έδρα της και έκανε πολύ καλό ξεκίνημα στο παιχνίδι ξαφνιάζοντας τις πράσινες, οι οποίες πλήρωσαν τα λάθη τους στο μπλοκ και την υποδοχή με αποτέλεσμα να χάσουν το πρώτο σετ.
 Ο Παναθηναϊκός αφυπνίστηκε στο δεύτερο σετ, με πρωταγωνίστριες τις Μλαντένοβιτς, Τζανακάκη και Μαχόν, οι οποίες κατάφεραν να σταματήσουν τη... φορά της Κιόση, η οποία μόνο στο πρώτο σετ είχε 9 κερδισμένους πόντους, εκ των οποίων οι τέσσερις προήλθαν από άσους. 
 Η ομάδα του Τριφυλλιού έφτασε εύκολα στην ισοφάριση, ενώ στο τρίτο σετ οι δυο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ μέχρι το 11-11. Σε εκείνο το σημείο, ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με ένα σερί 4-0 (11-15) και διατήρησε το προβάδισμα τεσσάρων πόντων μέχρι το 14-18, όταν οι γηπεδούχες με κορυφαία την Γιάνεβα ισοφάρισαν. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ και η ομάδα του Χουντουμάδη έκανε το 1-2.
 Ο Παναθηναϊκός απείχε μόλις ένα σετ από τη νίκη, ωστόσο το Ανατόλια ήταν αποφασισμένο να στείλει το ματς στο τάι μπρέικ. Το 11-16 έγινε 18-19 με τις Φούντζηλα και Γιάνεβα, οι φιλοξενούμενες πήραν και πάλι προβάδισμα με 21-24, αλλά έχασαν τρία ματς μπολ. Το Ανατόλια ισοφάρισε 24-24 με άσος της Γεωργακοπούλου και πέρασε μπροστά στο σκορ, αλλά στο τέλος οι Μόλναρ και Μαχόν έδωσαν τις λύσεις και το διπλό στο Τριφύλλι.

 Τα σετ: 25-17, 15-25, 20-25, 26-28.

 Ανατόλια (Ευστρατία Κοκκίνου): Τζίμου 1 (1 άσος), Φούντζηλα 13 (2 άσοι, 9/20 επ., 47% υπ., 2 μπλοκ), Γεωργακοπούλου 7 (1 άσος, 5/13 επ., 1 μπλοκ), Κιόση 24 (4 άσοι, 17/47 επ., 3 μπλοκ), Παρασκευοπούλου 2 (1/8 επ., 46% υπ., 1 μπλοκ), Γιάνεβα 12 (1 άσος, 5/16 επ., 6 μπλοκ), Βλάχου (λ, 68% υπ.), Βουτσά 2 (1/1 επ., 1 μπλοκ), Τικταπανίδου 6 (1 άσος, 3/9 επ., 46% υπ., 2 μπλοκ).
 
 Παναθηναϊκός (Σπύρος Χουντουμάδης): Χατζηνίκου 4 (1 άσος, 1/3 επ., 2 μπλοκ), Μόλναρ 16 (14/32 επ., 59% υπ., 2 μπλοκ), Τζανακάκη 11 (4 άσοι, 6/8 επ., 1 μπλοκ), Μλαντένοβιτς 17 (3 άσοι, 14/30 επ.), Μαχόν 12 (10/29 επ., 26% υπ., 2 μπλοκ), Χατζηνικολάου 7 (1 άσος, 4/12 επ., 2 μπλοκ), Μυλωνά (λ., 56% υπ.), Δηλαβέρη (50% υπ.), Παπαφωτίου 1 (1 άσος).

 Από prasinanea.

27/2/11

Ειρηνικό συλλαλητήριο, αποθέωση των πραγματικών Πρωταθλητών, μαθήματα εξέδρας και ήθους και μέσα σ' όλα ένας αγώνας χωρίς νόημα...!


 Το βράδυ του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ 35.000 περήφανοι Παναθηναϊκοί διαδήλωσαν σε απολύτως ειρηνικά πλαίσια κατά της αλητείας και κατάφωρης αδικίας που υπέστησαν στη ζούγκλα του Φαλήρου, όπου πρώτα απ' όλα κινδύνευσε η σωματική τους ακεραιότητα και εν συνεχεία τους κλάπηκε η νίκη στο ντέρμπι αιωνίων και κατά συνέπεια το φετινό πρωτάθλημα. Μία εβδομάδα μετά είναι απολύτως λογικό και ανθρώπινο οι παίκτες του Παναθηναϊκού να είναι ακόμη επηρεασμένοι από τη θλιβερή για το ελληνικό ποδόσφαιρο νύχτα του περασμένου Σαββάτου, νιώθοντας αηδιασμένοι και ψυχολογικά κακοποιημένοι και φυσικά να μην έχουν καθόλου το μυαλό τους στον αγώνα κόντρα στον Ατρόμητο, που για τη ιστορία έληξε ισόπαλος 1-1, καθώς δεν είναι ρομπότ αλλά άνθρωποι που δεν είχαν όρεξη να αγωνιστούν σε ένα ελεεινά στημένο πρωτάθλημα, όπου μετά τα αίσχη του «Καραϊσκάκης» είτε κάνεις μόνο νίκες μέχρι το φινάλε είτε μόνο ήττες δεν έχει καμία απολύτως σημασία.



 Από νωρίς το απόγευμα 3.000 και πλέον οπαδοί του Παναθηναϊκού πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας με σημείο εκκίνησης τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και τερματισμό, φυσικά, στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ενδιάμεσες στάσεις η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού καθώς και η ΕΠΟ, όπου ο κόσμος φώναξε συνθήματα και αποχώρησε μέσα σε λίγα λεπτά χωρίς να προκαλέσει το παραμικρό επεισόδιο, διδάσκοντας ήθος και εκτός αγωνιστικών χώρων.



   

 Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ βρίσκονταν περί τους 35.000 οπαδούς, οι οποίοι από νωρίς είχαν ξεκινήσει το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της βρομιάς που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η οποία κρατεί από τη σεζόν 1996-97 όταν και ξεκίνησε η παράγκα με τον Παπουτσέλη να κάνει την... αρχή των οργίων που ακολούθησαν και αρχηγό τον Κρόκους και φτάνει αισίως τα... 14 χρόνια, με το Μαριδάκη να έχει αναλάβει από φέτος με στόχο, προφανώς, άλλα 14 χρόνια στημένων και κλεμμένων πρωταθλημάτων, πουστιάς, βρομιάς και βιασμού του ελληνικού αθλητισμού, με τις πλάτες πάντα της αστυνομίας και του κράτους.


 Αποδέκτες των συνθημάτων της πράσινης λαίλαπας ήταν φυσικά, για... αρχή ο Ολυμπιακός και εν συνεχεία ο Μαριδάκης, η ΕΠΟ, η Superleague, τα ΜΜΕ, η ΚΕΔ, η Ερτ. Χαρακτηριστική κίνηση αγανάκτησης με όσα βιώνουμε ΚΑΙ φέτος το παρορμητικό μάζεμα του σεντονιού της Σούπερ... Λίγδας πριν την έναρξη του αγώνα!


 Και φυσικά δεδομένη ήταν η στήριξη στο πρόσωπο του Γίγαντα και φύσει και θέσει αρχηγού και ηγέτη του Παναθηναϊκού, Τζιμπρίλ Σισέ, με το πανό που υψώθηκε και στο οποίο αναγραφόταν κάτι που είχε πει στο Γάλλο σταρ η μητέρα του: «Ότι κι αν συμβεί μην εγκαταλείπεις ποτέ», σε μία προσπάθεια φυσικά να μεταπεισθεί ο παικταράς και να μείνει στην Πανάθα. Το πανό που μεταφέρθηκε μέσα στο γήπεδο, μετά τη λήξη του αγώνα, όπως και εκείνο, που αναφερόταν στον αλήτη που κάνει κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο:





 Πάμπολλα πανό, φωνή, πραγματικό... ρεσιτάλ από τη Θύρα 13, απολύτως ειρηνικό συλλαλητήριο στους δρόμους και στις εξέδρες, αποθέωση των Πραγματικών Πρωταθλητών, καθώς το πρωτάθλημα τελείωσε με το μάγκικο «2» στο Φάληρο, μαθήματα ήθους από 35.000 οπαδούς, Παναθηναϊκή Περηφάνια για την ομαδάρα μας και τον υπέροχο κόσμο.

 Ο αγώνας μόλις άρχισε και δεν πρόκειται να σταματήσει αν δε δικαιωθούμε!!!

Παναθηναϊκός - Χίος 6-6, έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή!


 Μεγάλη ευκαιρία να περάσει στην κορυφή της βαθμολογίας στην Α1 πόλο των ανδρών έχασε ο Παναθηναϊκός!
 Οι πράσινοι έμειναν στο 6-6 με το ΝΟΧ στο ΟΑΚΑ και πέταξαν πολύτιμους βαθμούς, ενώ δεν εκμεταλλεύτηκαν την ισοπαλία του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, επίσης με σκορ 6-6. Κάτι που έκανε η Βουλιαγμένη, η οποία περνώντας από το Καλαμάκι μείωσε τη διαφορά από τους ερυθρόλευκους στον 1 βαθμό, με το Τριφύλλι να ακολουθεί στην τρίτη θέση και το -2 από την κορυφή, ενώ ο Πανιώνιος έμεινε στο -6.
 Κακός δαίμονας για τον Παναθηναϊκό η Χίος, καθώς και στον αγώνα του πρώτου γύρου, στο νησί, το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο και μάλιστα με το ίδιο σκορ (6-6), η μοναδική εκτός έδρας απώλεια για τους πολίστες του Φάνη Κουντουδιού. Ωστόσο οι πράσινοι έχουν τρομερά παράπονα από τη διαιτησία, ενώ σε ακόμη ένα εντός έδρας ματς τα τελευταία χρόνια αποβάλλεται ο προπονητής του Τριφυλλιού με κόκκινη κάρτα (τώρα ο Κουντουδιός, πέρυσι ο Άντριτς), δείγμα του ότι οι διαιτητές δεν σέβονται τον Παναθηναϊκό.

 Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-0, 2-3, 0-1.
   
 Τα γκολ των δύο ομάδων:

 Παναθηναϊκός: Σάριτς 1, Αφρουδάκης 2, Τσόκας 3.
 
 Χίος: Σάντα 2, Μιμίδης 1, Χατζηκυριακάκης 1, Κότεριλ 1, Γαβαλάς 1.


Μαρούσι-Παναθηναϊκός 57-98, «ξέσπασε» στο άτυχο Μαρούσι! Εύκολη νίκη και για τις γυναίκες, 75-55 τον Ολυμπιακό Βόλου



 Ο Παναθηναϊκός έπαιξε όπως ξέρει, με διάθεση και πάθος σε άμυνα και επίθεση, απέναντι στο Μαρούσι εκτός έδρας και πήρε τη νίκη με 98-57 στο κλειστό του Αγίου Θωμά.
 Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξεκίνησε τον αγώνα με τους Τέπιτς, Σάτο, Καϊμακόγλου, Τσαρτσαρή και Βουγιούκα στην αρχική πεντάδα, απέναντι στους Γκαγκαλούδη, Χουέρτας, Νοέα, Χαριτόπουλο και Μπάγκαριτς. Οι δύο ομάδες άλλαζαν σκυτάλη σε ότι αφορά το προβάδισμα στα πρώτα λεπτά με το Μαρούσι να φτάνει στο 10-6 (3’50’’). Από το σημείο αυτό ο Παναθηναϊκός πήρε τον πρώτο λόγο στο παρκέ για να φτάσει ως το 11-16 (6’15’’) με τον Μάικ Μπατίστ να μπαίνει στο παρκέ, τον Διαμαντίδη και τον Νίκολας να ακολουθούν και τελικά στο τελευταίο δίλεπτο της πρώτης περιόδου να επιστρατεύονται και οι Περπέρογλου – Φώτσης ως το 14-24 (9’45’’). Το δεκάλεπτο έκλεισε 17-24 με «γκολ-φάουλ» του Κλεμέντε, αλλά οι «πράσινοι» έδειχναν ότι είχαν ήδη βρει ρυθμό.
 Ο Περπέρογλου συνέχισε να σκοράρει, η άμυνα ήταν ιδιαίτερα δυνατή οδηγώντας σε λάθη του Μαρούσι, αλλά και δίνοντας ευκαιρίες στον Παναθηναϊκό να τρέξει. Ο Ντρου Νίκολας ανέλαβε να οδηγήσει στο double score (17-34, 12’40’’) με σουτ τριών πόντων με την ομάδα του να δείχνει ότι έχει τον πλήρη έλεγχο, έχοντας και βοήθεια από την εξέδρα. Ο Αντώνης Φώτσης ήταν αυτός που οδήγησε στο +20 (18-38, 14’20’’) με το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού να συνεχίζει με τις αλλαγές, καθώς Βουγιούκας και Καλάθης αντικατέστησαν Μπατίστ και Διαμαντίδη (14’20’’). Το «τριφύλλι» κράτησε σταθερά ψηλά την απόδοσή του, έσπασε το φράγμα των 50 πόντων στο 18’30’’ (27-51) με τον Ίαν Βουγιούκα να οδηγεί στο +26 ελάχιστα αργότερα (27-53) και λίγο πριν το πρώτο ημίχρονο κλείσει με το 28-53.
 Το Μαρούσι κατάφερε να κατεβάσει τη διαφορά κάτω από τους 20 πόντους (38-57, 24’40’’), αλλά ο Τσαρτσαρής έγραψε γρήγορα το 38-59 (25’) και ένα 0-12 οδήγησε στο +31 (38-65, 27’56’’). Η τρίτη περίοδος έκλεισε με τη διαφορά στο +32 (41-73), ο Φώτσης οδήγησε στο +36 (41-77, 31’55’’) με τον Ομπράντοβιτς να χρησιμοποιεί τους Διαμαντίδη, Νίκολας, Περπέρογλου, Φώτση, Μπατίστ με την έναρξη της τέταρτης περιόδου, βλέποντας και στους αγώνες που έπονται. Στο τελευταίο πεντάλεπτο χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες του με το παιχνίδι να έχει κριθεί πολύ νωρίτερα. Δύο τρίποντα του Ντρου Νίκολας οδήγησαν στο +39 (55-94), ο Καλάθης έγραψε το +41 (55-96, 39’30’’), με τον Γιώργο Μπόγρη να διαμορφώνει το τελικό 57-98 με φόλοου.

 Τα δεκάλεπτα: 17-24, 28-53, 41-73, 57-98.
 
 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:

 Μαρούσι (Αλεξανδρής): Νοέας 2 (2κοψ.), Μπάγκαριτς 3 (σε 5'19'', χτύπησε στη μέση), Ακεψιμαΐδης 11 (2/3τρίπ.), Χουέρτας 8 (2/7τρίπ., 3λ.), Χαριτόπουλος 6 (0/6δίπ., 2/6τρίπ.), Γκαγκαλούδης 9 (1/9τρίπ., 4ασ., 2λ.), Κλεμέντε 15 (1/5τρίπ.), Σιαμανδούρας, Τσόντζος, Καλογιαννίδης, Καλογερόπουλος 3.
 
 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 6 (2ασ.), Περπέρογλου 14 (2/4τρίπ., 4ασ., 2κλ.), Μπατίστ 7 (σε 11'47''), Φώτσης 10 (8ρ.), Σάτο 7, Νίκολας 14 (4/5τρίπ. σε 18'35''), Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης (4ασ., 2λ. σε 10'21''), Βουγιούκας 21 (7/9δίπ., 0/1τρίπ., 7/8β.), Καλάθης 2, Μπόγρης 4, Καϊμακόγλου 7 (0/3τρίπ., 5ρ., 2ασ.).
 
 Από paobc.
 
  
 Εύκολο απόγευμα είχε στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός, όπου στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής επικράτησε με σκορ 75-55 του Ολυμπιακού Βόλου και πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα. 
 Σε δύο εβδομάδες υπάρχει το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Αθηναϊκό στο Βύρωνα.

 Τα δεκάλεπτα: 25-17, 43-28, 57-36, 75-55.
 
 Παναθηναϊκός (Γερεουδάκης): Κορακίτη, Χαλιβελάκη 9, Μέρφυ 9(3), Παντώλη, Παπαντώνη, Ντερέβγιανικ 5(1), Βλάχου 6, Μαρτζινεάν 24(2).
 
 Ολυμπιακός Βόλου (Ξενοκώστας): Κυραιτζίδου 8(2), Σουλτάνη, Ταντουρόβσκα 4, Ζήτη 3(1), Μαγκλάρα 12, Κουτσουνούρη 10, Ζίφκοβιτς 2, Κυριτσάκα 16, Ξενοκώστα.