24/3/12

ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 0-1, έχασε τα ντέρμπι, νίκησε το πτώμα...

 Χάρη στο γκολ του Κλέιτον από το 18ο λεπτό ο Παναθηναϊκός επικράτησε εκτός έδρας του ΟΦΗ με 1-0 και επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα.
 
 
 Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες, επικρατώντας 0-1 του ΟΦΗ στο "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης". Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν ο κυρίαρχος, απειλήθηκε μόνο μία φορά και εάν ήταν πιο προσεκτικός, μπορούσε πολύ άνετα να πετύχει περισσότερα γκολ. Ο σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Κλέιτον στο 18', όντας ταυτόχρονα ο κορυφαίος και πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής στον αγωνιστικό χώρο.
 Δυστυχώς τη δεδομένη χρονική στιγμή η νίκη δεν έχει ουσία για τον Παναθηναϊκό, αφού έχει τεθεί εκτός της διεκδίκησης του πρωταθλήματος και μοναδικός ορατός στόχος είναι η συμμετοχή στα πλέι οφ με τη μεγαλύτερη δυνατή διαφορά από τους ανταγωνιστές του.

 Με πρωταγωνιστή τον Κλέιτον
 Το παιχνίδι δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, όμως κάθε ομάδα είχε τα δικά της κίνητρα. Ο ΟΦΗ ήθελε τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό για τους... δικούς του λόγους και με την ώθηση των οπαδών του, άρχισε ζεστός το ματς. Με κάποιες ατομικές ενέργειες του Παπουλή στο πρώτο δεκάλεπτο προσπάθησε να διασπάσει την πράσινη άμυνα, όμως δεν τα κατάφερε και σύντομα "ξεφούσκωσε".
 Ο Παναθηναϊκός επιτέθηκε για πρώτη φορά με ένα σουτ του Κουίνσι στο 9' και έκτοτε δεν έχασε τον έλεγχο της αναμέτρησης. Μάλιστα προηγήθηκε στο 18' με τον Κλέιτον, όταν αυτός έκλεψε τη μπάλα έξω από την περιοχή, πέρασε πρώτα τον Γεωργίου και έπειτα τον Σαχσανίδη και σε κενή εστία σκόραρε.
 Μετά το γκολ, η ομάδα του Φερέιρα κυριάρχησε κατά κράτος, αλλά δεν κυνήγησε το γκολ με τόση θέρμη. Είχε δύο καλές στιγμές με σουτ των Νίνη και Κλέιτον, όμως δεν δημιούργησε τη μεγάλη ευκαιρία. Αμυντικά ο Καρνέζης δεν απειλήθηκε καθόλου και ακουμπούσε τη μπάλα μόνο όταν ήταν να την επαναφέρει.
 Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται 0-1 του ΟΦΗ, σε ένα 45λεπτο που ελάχιστοι θα θυμούνται για την ποιότητα ή το ρυθμό του. Στο Τριφύλλι, ο πιο δραστήριος πράσινος ήταν ο Κλέιτον, ενώ ο Μπουμσόνγκ "εξαφάνισε" τον Μάντζιο.

 Πράσινη υπεροχή
 Το δεύτερο μέρος άρχισε όπως ολοκληρώθηκε το πρώτο... Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο και περίμενε τα λάθη του ΟΦΗ. Στο 48', Γαλανόπουλος και Γεωργίου δεν συνεννοήθηκαν και ο Κουίνσι τους έκλεψε τη μπάλα, βγήκε τετ α τετ, αλλά πλάσαρε λίγο άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, Κλέιτον και Κουίνσι έπαιξαν το ένα-δύο, ο πρώτος πέρασε τον Γεωργίου, αλλά στο τετ α τετ με τον Σαχσανίδη "νικήθηκε".
 Ο ΟΦΗ έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του το δίλεπτο 59-60'... Αρχικά ο ο Μάντζιος άδειασε τον Σαριέγκι και από το ημικύκλιο σούταρε, με τον Καρνέζη να αποκρούει σε κόρνερ. Κατόπιν, ο Βερόν πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
 Στο 64' ο Φερέιρα πέρασε στο ματς τον Τάσο Λαγό, αντί του Νίνη, με τον 20χρονο μέσο να κάνει ντεμπούτο στη Σούπερ Λίγκα. Ο ΟΦΗ ανέβασε την πίεση του και πήρε προσωρινά τον έλεγχο, αλλά στις αντεπιθέσεις οι πράσινοι έβρισκαν χώρους για να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις. Την ίδια στιγμή, υπήρχαν αρκετές κοκορομαχίες ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.
 Ο Φερέιρα χρησιμοποίησε τον Καραγκούνη στη θέση του Κλέιτον στο 73', προκειμένου αυτός να βοηθήσει στην κατοχή της μπάλας και ηρεμήσει το ρυθμό, που είχε "αγριέψει".  Στο 77' ο Τριτσώνης διέκοψε το ματς για μερικά λεπτά, διότι παρά τις συνεχόμενες εκκλήσεις του, από τη Θύρα 4 έπεφταν καπνογόνα και δυναμιτάκια. Μετά από εφτάλεπτη διακοπή, ο Τριτσώνης το άρχισε και πάλι, αφού η ατμόσφαιρα καθάρισε από τον καπνό.
 Στο 89' ο Κουίνσι μπήκε από δεξιά στην περιοχή, αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο και ο Σαχσανίδης μπλόκαρε, ενώ στην αντεπίθεση ο Καρνέζης επενέβη εγκαίρως στο γύρισμα του Παπουλή. Ο Παναθηναϊκός έχασε νέα ευκαιρία στο 92', όταν ο αφύλακτος Χριστοδουλόπουλος από δεξιά, προσπάθησε να βρει τον Καραγκούνη, αλλά η πάσα του ήταν τραγική...
 Στα οχτώ λεπτά των καθυστερήσεων, ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να κάνει το παραμικρό, με εξαίρεση ένα φάουλ του Μάντζιου από το ημικύκλιο που πέρασε πολλά μέτρα άουτ. Ο Φερέιρα πέρασε στο ματς τον Μαυρία στο 96' και το τελευταίο σφύριγμα του Τριτσώνη έδωσε στον Παναθηναϊκό μία νίκη που βαθμολογικά δεν προσέφερε το παραμικρό, ωστόσο ψυχολογικά είναι πολύτιμη...

 Από prasinanea

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Σαχσανίδης, Γαλανόπουλος (55' Ζόρντι Λόπεζ), Ταυλαρίδης, Γεωργίου, Βάντο, Καλάιτζιτς (89' Καμπάνταης), Βερόν, Μπούρμπος, Παπουλής, Σίσιτς (68' Ζόρχε Λόπεζ), Μάντζιος.
 Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Νίνης (64' Λαγός), Ζέκα, Κλέιτον (73' Καραγκούνης), Κούινσι, Χριστοδουλόπουλος (90+ Μαυρίας).


 * Ο Παναθηναϊκός ξαναέπαιξε ποδόσφαιρο (έστω λίγο) μετά από το μαύρο χάλι κόντρα σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΣΦΠ και νίκησε «κάποιον» ΟΦΗ με σκορ 1-0. Χωρίς νόημα βέβαια, μιας και ο επόμενος στόχος είναι η πρώτη θέση στα πλέι οφ... 
 Το μόνο που χάρηκα, ωστόσο, ήταν η νίκη απέναντι σε Αναστόπουλο και Μάντζιο.