30/3/13

Παναθηναϊκός - Νίκη Αιγινίου 3-2 σετ, σωθήκαμε(;)

 

 Αν και χρειάστηκε να φτάσουμε στην τελευταία αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός... κατόρθωσε έστω προσωρινά να διώξει από πάνω του το φάντασμα του υποβιβασμού, αφού νικώντας τη Νίκη Αιγινίου στην Κυψέλη με 3-2 σετ παρέμεινε ζωντανός και πλέον θα διεκδικήσει την παραμονή του στην Α1 σε αγώνες πλέι άουτ από την αποψινή του αντίπαλο αλλά κυρίως από τον Ηρακλή.

 Ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν ένα μόλις βαθμό κόντρα στη Νίκη για να αποφύγει τον υποβιβασμό ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο Ηρακλής-Άρης. Το 0-2 στην Κυψέλη όμως παράλληλα με το 2-1 του Ηρακλή αύξαναν την ανησυχία..
 Οι πράσινοι όμως έβγαλαν τρομερή ψυχή στη συνέχεια και πιστεύοντας στην παραμονή κατάφεραν και με τη βοήθεια του κόσμου να γυρίσουν το ματς και να πάρουν μια σπουδαία νίκη, ενώ την ίδια ώρα ο Άρης έκανε επίσης ανατροπή και νικούσε τον Ηρακλή στο τάι μπρέικ.

 Έτσι ο Παναθηναϊκός, ο Ηρακλής και η Νίκη Αιγινίου θα παίξουν ένα μίνι πρωτάθλημα με διπλούς αγώνες, όπου δύο θα σωθούν και ένας θα υποβιβαστεί στην Α2. 
 Η βαθμολογία πάντως μεταφέρεται στα πλέι άουτ, έτσι η Νίκη ξεκινάει με 26 βαθμούς και ένα πλεονέκτημα έναντι του Ηρακλή των 23 και του Παναθηναϊκού των 20.

 Τα σετ: 20-25, 20-25, 25-15, 25-21, 15-13

 Παναθηναϊκός (Μπακοδήμος): Γουόλκερ 22 (20/37, 2 άσσοι, 54% υποδοχή), Ιωάννου 17 (16/31, 1 μπλοκ), Πρωτοψάλτης 18 (10/23, 3 μπλοκ, 5 άσσοι, 74% υπ.), Βόγκελ 15 (12/18, 3 μπλοκ). Λιβαθηνός 1 (1/3), Στίγγας 8 (4/9, 4 μπλοκ) / Ζήσης (λ.- 68% υπ. – 39% άριστες) / Μανιόπουλος, Μαδούρας.
 Νίκη Αιγινίου (Μέλκας): Παπαδημητρίου 12 (8/22, 2 μπλοκ, 2 άσσοι, 54% υπ.), Μακλάχλιν 15 (11/20, 3 μπλοκ, 1 άσσος, 50% υπ.), Γάτσης 7 (4/6, 3 μπλοκ), Ντάμποβιτς 4 (3/4, 1 μπλοκ), Γκεοργκίερφ 16 (15/37, 1 μπλοκ), Ποτολίδης 10 (8/12, 1 μπλοκ, 1 άσσος) / Εφραιμίδης (λ. - 66% υπ.,45% άριστες), Γεωργόπουλος Β. 2 (2/5), Αναστασιάδης 1 (1 άσος), Γκορίδης 1 (1/2), Παράσογλου 2 (2/4).


Παναθηναϊκος - Πρωτέας Βούλας 66-79, θύμα τεράστιας έκπληξης στο Βόλο...

 

 Έκπληξη της χρονιάς με θύμα τον Παναθηναϊκό στο Βόλο! 

 Στο δεύτερο ματς του Final 4 του κυπέλλου γυναικών ο Πρωτέας Βούλας, που λίγες μέρες πριν πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Α2, νίκησε εύκολα με79-66 τον Παναθηναϊκό, αδιαφιλονίκητο φαβορί και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης.

 Μάλιστα, στον έτερο ημιτελικό της βραδιάς ο ΠΑΟΚ έκανε την πρώτη χρονικά έκπληξη αποκλείοντας επίσης εύκολα τον Αθηναϊκό. Έτσι τα δύο σούπερ φαβορί έμειναν εκτός τελικού, ενώ ο Πρωτέας, που κάλλιστα θεωρείται ομάδα Α1 θα έχει την ευκαιρία να σηκώσει το τρόπαιο απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο οποίος εκπροσωπεί τη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια σε έναν τελικό!

 Το ματς δεν πήγε καθόλου καλά για τον Παναθηναϊκό, καθώς η Γιασεμή Σαμαντούρα είδε όλα τα μεγάλα της ατού να εγκλωβίζονται, την Ντέλβα να μην «τραβάει» καθόλου επιθετικά και εν τέλει να αποβάλλεται με 5 φάουλ, την Καλέντζου να προσπαθεί απελπιστικά μόνη και παράλληλα τον Πρωτέα να παίζει παθιασμένα και να φτάνει απολύτως δίκαια στην επικράτηση.

 Τα δεκάλεπτα: 15-16, 35-30, 51-57, 66-79

 Παναθηναϊκός (Σαμαντούρα): Καλέντζου 14(1), Βλάνη 2, Ντέλβα 13, Χριστινάκη, Μαγκλάρα 9, Σλούκα 11(2), Δίελα 14(2), Χρονοπούλου 3.
 Πρωτέας Βούλας (Δάγλας): Δασκαλοπούλου 19(3), Κίρου, Μαγαλιού 22(4), Μπαρμπερίδου 8(1), Παυλόπουλου 1, Φασούλα 6, Νικολοπούλου 15(1), Στυλιάρα, Βλάχου 5, Τετενέ 2.

* Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να φτάσει σε ένα νταμπλ, όμως παραμένει το φαβορί για το πρωτάθλημα, που αν μη τι άλλο ήταν εξ αρχής ο μεγάλος στόχος.

Παναθηναϊκός - Πλατανιάς 0-1, τί να σχολιάσεις γύρω από αυτό το έκτρωμα;

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 1-0 από τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ, πέταξε στα σκουπίδια το δώρο από την ήττα του ΠΑΣ Γιάννινα και λέει αντίο στα πλέι οφ καθώς η διαφορά από την ομάδα των Ιωαννίνων παρέμεινε στους τρεις πόντους με μια αγωνιστική λιγότερη πλέον και τον ΠΑΣ να έχει πιο εύκολο πρόγραμμα. Ο Τριτσώνης έκλεισε τα μάτια σε χέρι του Ποτουρίδη.
 
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ κακά το παιχνίδι καθώς στην πρώτη επίθεση του Πλατανιά οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 4'. Ήταν η προσπάθεια του Κανακούδη από τα αριστερά με τον Έλληνα άσο να βγάζει την σέντρα και τον Ναζλίδη να παίρνει την κεφαλιά λίγο μέσα από την περιοχή στέλνοντας την εκεί όπου ο Καρνέζης δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό.
Το γκολ των Κρητικών ήταν λογικό να παγώσει τους πράσινους για κάποιο χρονικό διάστημα με το Τριφύλλι να μην μπορεί να αντιδράσει δείχνοντας σοκαρισμένος.
Οι παίκτες του Φάμπρι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας αλλά έφταναν μέχρι έξω από την περιοχή του Κηπουρού μην μπορώντας όμως να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Πλατανιά.
Μόνο κάποιες παράλληλες σέντρες με τον Τοτσέ να μην μπορεί να τις εκμεταλλευτεί και το Τριφύλλι να μένει μακριά από την ισοφάριση.
Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 20' όταν ο Σπυρόπουλος έκανε την σέντρα από τα δεξιά ο Εσπάρθα έπιασε μια αδύναμη κεφαλιά από καλή θέση την οποία όμως μπλόκαρε ο Κηπουρός.
Έκλεισε τα μάτια σε πέναλτι ο Τριτσώνης
Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Τριτσώνης έκλεισε τα μάτια σε καθαρό χέρι του Ποτουρίδη μέσα στην περιοχή ύστερα από σέντρα του Ζέκα από τα δεξιά.
Ο Παναθηναϊκός ανέβασε και άλλο την πίεση του, έκλεβε συνέχεια μπάλες αλλά δεν μπορούσε να σκοράρει. Στο 33' Μαυρίας και Σπυρόπουλος συνεργάστηκαν υπέροχα με τον ακραίο μπακ να βγαίνει ωραία από τα δεξιά να κάνει την παράλληλη μπαλιά και τον Τοτσέ να μην προλαβαίνει να την στείλει στα δίχτυα.
Στο επόμενο λεπτό ο Σπυρόπουλος ήταν αυτός που έδωσε τον Μαυρία με τον διεθνή άσο να επιχειρεί το σουτ αλλά τον Κηπουρό να αποκρούει σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο.
Δυο αλλαγές για να το γυρίσει
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Φάμπρι έκανε δυο αλλαγές ρίχνοντας στην μάχη τους Φιγκερόα και Κουίνσι αντί για τους Τοτσέ και Εσπάρθα θέλοντας να κάνει τον Παναθηναϊκό πιο επιθετικό.
Οι πράσινοι άρχισαν να πιέζουν ακόμα περισσότερο και έκλεισαν τον αντίπαλο τους στο μισό γήπεδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι με το που έπαιρνε την μπάλα ο Πλατανιάς οι πράσινοι την έκλεβαν και έκαναν νέα επίθεση.
Στο 50' ο Κουίνσι έκανε το πρώτο σουτ με τον Κηπουρό να μην μπλοκάρει σταθερά ενώ κάτι ανάλογο έγινε και στο 55' και πάλι με σουτ του Γκανέζου άσου έξω από την περιοχή.
Μεγάλη ευκαιρία
Οι πράσινοι έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 60'. Ο Σπυρόπουλος έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά ο Φιγκερόα άφησε και η μπάλα έφτασε στον Μαυρία ο οποίος από το ύψος του πέναλτι σούταρε αλλά τελευταία στιγμή η μπάλα κόντραρε  και έφυγε κόρνερ.
Από την εκτέλεση του ο Παναθηναϊκός απείλησε και πάλι καθώς η μπάλα έφτασε στον Κουίνσι ο οποίος πλάσαρε όμορφα αλλά ο Κηπουρός είπε και πάλι όχι.
Οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν την κυκλοφορία, την υπεροχή αλλά χωρίς κλασικές ευκαιρίες και η επόμενη καλή στιγμή των πράσινων ήρθε μετά από σουτ του Τριανταφυλλόπουλου με την μπάλα να φεύγει αρκετά έξω.
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει στο μισό γήπεδο τον αντίπαλο του χωρίς όμως να δημιουργεί φάσεις για γκολ προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση.

Παναθηναϊκός (Φάμπρι): Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Μπουμσόνγκ, Μαρίνος, Βιτόλο, Ζέκα, Εσπάρθα (46' Κουίνσι), Μαυρίας (69' Ντίνας), Καζιγιάμα, Τοτσέ (46' Φιγκερόα).
Πλατανιάς (Αναστασιάδης): Κηπουρός, Άλκης, Κανακούδης, Αναστασάκος, Μπέλιτς (40' Δέντσας), Ναζλίδης, Αγκιλέρα, Τετέ (60' Μαραγκουδάκης), Στόλερ, Ποτουρίδης, Γιάννου.

Από prasinanea

* Κανένα σχόλιο για ακόμη ένα ντροπιαστικό αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός μικραίνει όλο και περισσότερο και αν συνεχίσει έτσι οι φόβοι που έχουμε στο βόλεϊ για υποβιβασμό θα μεταφερθούν στο ποδόσφαιρο...

28/3/13

Μπάμπεργκ - Παναθηναϊκός 60-82, προκρίθηκε πανηγυρικά και με νίκη επί της ΤΣΣΚΑ αποφεύγει την Μπαρτσελόνα

Ο Παναθηναϊκός έκανε περίπατο στη Γερμανία, επιβλήθηκε με 82-60 της Μπάμπεργκ και σφράγισε την πρόκριση στους "8". "Καυτός" ο Ματσιούλις με 24.
Ο Αργύρης Πεδουλάκης επέλεξε να ξεκινήσει τον αγώνα με τους Μπανκς, Ούκιτς, Μασιούλις, Γκιστ και Σχορτσιανίτη.
Οι πράσινοι έδειξαν από την αρχή τις προθέσεις τους για να περάσουν την μπάλα στο ζωγραφιστό. Ο "Σόφο" δεν είχε κανένα πρόβλημα με τους ψηλούς της Μπάμπεργκ και με τέσσερις δικούς του πόντους το Τριφύλλι προηγήθηκε με 9-5 έπειτα από τρία λεπτά παιχνιδιού.
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και με τρίποντο του Διαμαντίδη προηγήθηκε με 7 (17-10, 7'). Με τον Τσαρτσαρή να παίρνει την μπαγκέτα στο σκοράρισμα και τον Μπράμο να ευστοχεί σε τρίποντο με τη λήξη του δεκαλέπτου οι πράσινοι ήταν μπροστά με 26-16 (10').
Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης συνέχισε να μην έχει προβλήματα με τους ψηλούς της Μπάμπεργκ και να σκοράρει ακατάπαυστα. Το Τριφύλλι με ένα κάρφωμα του Γκιστ ανέβασε τη διαφορά στους 16 (36-20, 15').
Η Μπάμπεργκ απάντησε με ένα επί μέρους σκορ 5-0 κατεβάζοντας τη διαφορά στους 11 (36-25).Οι πράσινοι έκαναν λάθη αλλά οι Γερμανοί όχι μόνο δεν κατάφερναν να μειώσουν, αλλά το Τριφύλλι ανέβαζε τη διαφορά.
Με ένα καλάθι του Ούκιτς ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια με το +15 (42-27). Στο πρώτο ημίχρονο το Τριφύλλι ήταν καλύτερο σε όλους τους τομείς με εξαίρεση τις βολές. Κυριάρχησε στα ριμπάουντ, είχε 6 κλεψίματα έναντι κανενός της Μπάμπεργκ, είχε λιγότερα λάθη (11-5) και περισσότερες ασίστ (9-7).
Βόλτα στη Γερμανία...
Με τους ψηλούς του να συνεχίζουν να σκοράρουν ο Παναθηναϊκός συνέχισε να ανεβάζει τη διαφορά.
Με τον Γκιστ να σκοράρει η διαφορά πήγε για πρώτη φορά πάνω από τους 20 μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξη της τρίτης περιόδου (48-27). Η διαφορά συνέχισε να παραμένει σε αυτά τα επίπεδα με τους πράσινους να καθαρίζουν όλα τα ριμπάουντ.
Η Μπάμπεργκ με πρωταγωνιστή τον Νάχμπαρ έτρεξε ένα μικρό σερί και μείωσε στους 15 (40-55, 28'). Το Τριφύλλι αντέδρασε άμεσα και με ένα απίστευτο καλάθι του Ούκιτς στο τέλος του δεκαλέπτου κράτησε τη διαφορά στο +18 (41-59, 30').
Τα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου ήταν ένα προσωπικό σόου του Γιόνας Ματσιούλις. Ο Λιθουανός ήταν καυτός και με πέντε συνεχόμενα τρίποντα τελείωσε τη σεμνή τελετή.

Από prasinanea

Τα δεκάλεπτα: 16-26, 27-42, 41-59, 60-82

Μπρόζε Μπάσκετς (Φλέμινγκ): Νάχμπαρ 14, Τάντα 4, Σμιντ, Νόιμαν 2, Φορντ 11, Τζέικομπσεν 8, Μάσεϊ, Γκαβέλ, Ζίρμπες, Όγκιλβι 9, Γουόλς 12.
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 5 (6ρ), Ματσιούλις 24, Ούκιτς 4 (6 α), Λάσμε 11 (4κ), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης (5 α), Γκιστ 11 (7ρ), Μπανκς 3, Ξανθόπουλος 2, Γιαννόπουλος, Σκορδίλης 2, Σχορτσανίτης 10.

* Ο αρχικός στόχος του Top-16 -πρόκριση στους «8»- επετεύχθη και πλέον ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του τη μεγάλη ευκαιρία, νικώντας την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ την τελευταία αγωνιστική, να αποφύγει την Μπαρτσελόνα και άρα να έχει περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης στο Final 4 αντιμετωπίζοντας (με μειονέκτημα έδρας) μία ομάδα εκ των Σιένα, ΟΣΦΠ, Κίμκι ή Μακάμπι, με πιο πιθανές τις πρώτες δύο!

24/3/13

Παναθηναϊκός - Περιστέρι 85-60

Ο Παναθηναϊκός χωρίς να ιδρώσει νίκησε 85-60 το Περιστέρι στο ΟΑΚΑ κάνοντας μια προπόνηση ενόψει της Μπάμπεργκ και δίνοντας την ευκαιρία στον Αργύρη Πεδουλάκη να ξεκουράσει τον Διαμαντίδη που δεν αγωνίστηκε καθόλου αλλά και τον Ούκιτς που έπαιξε ελάχιστα. Μεγάλος χρόνος συμμετοχής σε Ξανθόπουλο, Γιαννόπουλο και Μπανκς, που ήταν εκ των κορυφαίων.
Μια πολύ καλή προπόνηση ενόψει του αγώνα της Πέμπτης με την Μπάμπεργκ πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός κόντρα στο Περιστέρι επικρατώντας με 85-60.
Σε ένα ματς όπου το Τριφύλλι αγωνίστηκε χωρίς τον Διαμαντίδη καθώς ο Αργύρης Πεδουλάκης θέλησε να τον ξεκουράσει και με τον Ούκιτς να πατάει στο παρκέ για λίγο οι πράσινοι έδειξαν καλό πρόσωπο και έχοντας ως ηγέτη τον Μπανκς ο οποίος έκανε ρεκόρ καριέρας στον Παναθηναϊκό με 19 πόντους και 5/7 τρίποντα έφτασαν στην εύκολη επικράτηση.
Πολύ καλή παρουσία και από τους Ξανθόπουλο, Γιαννόπουλο που πήραν αρκετό χρόνο συμμετοχής από τον κόουτς του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση με την ομάδα των δυτικών προαστίων ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Στέφαν Λάσμε.

Το ματς:
Ο Αργύρης Πεδουλάκης χρησιμοποίησε στην αρχική πεντάδα του Παναθηναϊκού τους Ξανθόπουλο, Γιαννόπουλο, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε. Οι δυο ομάδες στο κρύο και άδειο ΟΑΚΑ λόγω της τιμωρίας των πράσινων ξεκίνησαν πολύ... κρύα την αναμέτρηση και είναι χαρακτηριστικό ότι για δυο λεπτά Παναθηναϊκός και Περιστέρι δεν βρήκαν το δρόμο προς το καλάθι.
Ο Ματσιούλις ήταν αυτός που με ένα τρίποντο έδωσε το προβάδισμα στο Τριφύλλι με 3-0 αλλά οι πράσινοι συνέχισαν να είναι άστοχοι για τα επόμενα δυο λεπτά και να μην μπορούν να σκοράρουν. Παράλληλα όμως κρατούσαν στο μηδέν τον αντίπαλο τους. 
Το 5-0 έγινε από τον Ξανθόπουλο και από εκεί και πέρα με συνεχόμενα καλάθια του Σχορτσιανίτη, του Γκιστ αλλά και του Ξανθόπουλου διαμόρφωσαν το 17-6 που ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.  
Συνέχισε δυνατά
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο με τους Μπανκς, Γιαννόπουλο, Μπράμος, Λάσμε και Τσαρτσαρή. Το Περιστέρι με ένα σερί 4-0 μείωσε σε 17-10 ενώ ο Πεδουλάκης έριξε στο 12' για πρώτη φορά στην μάχη τον Ούκιτς.
Το πρώτο καλάθι του Τριφυλλιού στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν ένα τρίποντο του Μπανκς που έκανε το 20-10 ενώ με δυο βολές ο Αμερικανός έκανε το 22-10 ανεβάζοντας την διαφορά στους 12.
Στην επόμενη φάση χρεώθηκε τεχνική ποινή στον Σχορτσιανίτη η οποία πέρασε ανεκμετάλλευτη όμως για την ομάδα του Περιστερίου καθώς έχασε και τις βολές αλλά και την επίθεση. 
Το Τριφύλλι συνέχισε δυνατά και ανεβάζοντας το σερί του στο 12-0 με τους Τσαρτσαρή, ένα τρίποντο του Μπράμος και δυο βολές του Ματσιούλις έφτασε στο 29-10. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν ένα πόντο και ο Ούκιτς με δυο βολές έκανε το 31-11 ανεβάζοντας την διαφορά στους 20 πόντους στο 16, 30'' ενώ με ένα τρίποντο του Μπράμος η διαφορά έφτασε στην μεγαλύτερη τιμή της τους 23 μέχρι εκείνη την στιγμή και συγκεκριμένα στο 34-11. 
Το δεύτερο δεκάλεπτο έκλεισε με ένα καλάθι φάουλ του μετρ του είδους Ρόκο Λένι Ούκιτς ο οποίος διαμόρφωσε το 40-18 υπέρ των πράσινων.
Σόου Λάσμε
Στο τρίτο δεκάλεπτο οι πράσινοι παρατάχθηκαν με πεντάδα τους Μπανκς, Μπράμο, Γιαννόπουλο, Λάσμε και Τσαρτσαρής συνεχίζοντας στους ίδιους ρυθμούς.
Το Περιστέρι βέβαια ήταν και πάλι αυτό που σκόραρε πρώτο με ένα τρίποντο ενώ ο Μπανκς με μια πολύ ωραία ενέργεια και λέι άπ έκανε το 42-21 για τους πράσινους. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν αμέσως και ο Παναθηναϊκός ύστερα από ασίστ του Γιαννόπουλο και καλάθι του Τσαρτσαρή έκανε το 44-23.
Με οχτώ διαδοχικούς πόντους του Λάσμε ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 52-29 ενώ ένα τρίποντο του Μπράμπς έκανε το 55-29 ανεβάζοντας την διαφορά στους 26 πόντους για τον Παναθηναϊκό.
Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν αμέσως σε 55-34 με πέντε διαδοχικούς πόντους αλλά έξι διαδοχικοί πόντοι από τους Λάσμε, Ξανθόπουλο και Ούκιτς στην λήξη έμειναν αναπάντητοι από το Περιστέρι και διαμορφώθηκε το τελικό 61-34 του τρίτου δεκαλέπτου.  
"Βόμβες" από Μπανκς
Οι πράσινοι έριξαν τους ρυθμούς τους ενόψει Μπάμπεργκ ενώ και ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν πίεσε περισσότερο τους παίκτες του ενώ είναι χαρακτηριστικό πως και ο ίδιος κάθισε στον πάγκο του σε όλο το τέταρτο δεκάλεπτο.
Όπως συνέβη και στο δεύτερο αλλά και τρίτο δεκάλεπτο το Περιστέρι σκόραρε πρώτο και έκανε το 61-34 αλλά ο Γκιστ με τρίποντο έκανε το 64-36. Οι φιλοξενούμενοι με ένα σερί 11-0 μείωσαν σε 64-47 άλλα με ένα νέο τρίποντο ο Παναθηναϊκός έκανε το 67-47. Με ένα νέο μικρό σερί το Περιστέρι μείωσε σε 67-51 αλλά με δυο τρίποντες βόμβες ο Μπανκς έκαντ ο 73-51 με τον Παναθηναϊκό να έχει 10/24 τρίποντα.
Στα 2,35'' πριν το τέλος της αναμέτρησης ο Αργύρης Πεδουλάκης έριξε στην μάχη και τον Διαμαντάκο ο οποίος πήρε το βάπτισμα του πυρός σε αγώνα του Παναθηναϊκού.
Το Τριφύλλι έκανε το 80-56 ένα λεπτό πριν το τέλος ενώ με ένα δίποντο του Σκορδίλη και μια ακόμη βόμβα του Μπανκς διαμορφώθηκε το τελικό 85-60.

Τα δεκάλεπτα: 17-6, 40-18, 61-34, 85-60

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 4, Μπράμος 14, Ματσιούλις 7, Διαμαντάκος, Ούκιτς 7, Λάσμε 10, Τσαρτσαρής 4, Γκιστ 6, Μπανκς 19, Ξανθόπουλος 10, Γιαννόπουλος 2, Σκορδίλης 2
Περιστέρι (Κουστένης): Παπαντωνίου 18, Κομποδιέτας 7, Πάρκερ 10, Κανονίδης 6, Ψαρόπουλος , Μάντζαρης 6, Μίτσελ 9, Χάινς, Πέτρουλας, Μελισσαράτος, Λάκκα 2ς, Ζούμπος.
 
 Prasinanea

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 51-60, έκλεισε θετικά την κανονική περίοδο

 
 Τα κορίτσια του Παναθηναϊκού ολοκλήρωσαν με μία ακόμα νίκη την κανονική περίοδο αφού επικράτησαν με 60-51 του ΠΑΟΚ στην Πυλαία και στρέφουν το ενδιαφέρον τους πια στο Κύπελλο.
Την 16η συνεχόμενη νίκη τους πέτυχαν τα κορίτσια του Παναθηναϊκού.
Οι πράσινες επιβλήθηκαν εκτός έδρα με 60-51 επί του ΠΑΟΚ και έκλεισαν έτσι με νίκη την κανονική περίοδο. Μάλιστα, αυτή η επικράτηση έχει διπλό ρόλο αφού οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν και στα ημιτελικά των πλέι οφ με το Τριφύλλι να έχει ήδη κάνει το 2-0 και να χρειάζεται μόνο μία ακόμα για να περάσει στον τελικό.
Οι γηπεδούχες κατάφεραν να μείνουν κοντά στο σκορ μόνο για ένα ημίχρονο κυρίως χάρη στην Ντεσρος. Ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά πάτησε το πόδι στο γκάζι στο τρίτο δεκάλεπτο και εκεί τελείωσε το παιχνίδι.
Το Τριφύλλι με όπλο του την άμυνα, βρήκε ρυθμό και στην επίθεση και με επί μέρους σκορ 19-7 "καθάρισε" το ματς. Στην τέταρτη περίοδο το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΟΚ ήταν να μειώσει κάπως τη διαφορά στο τέλος.
Πλέον στον Παναθηναϊκό στρέφουν το βλέμμα τους στο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου το οποίο θα διεξαχθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο στον Βόλο.

Τα δεκάλεπτα:
10-15, 21-30, 28-49, 51-60

ΠΑΟΚ (Μελετιάδης): Σταμολάμπρου 10(1), Αυτζή 9(1), Σπανίδου, Γιαννοπούλου 6, Νάστου, Βασιλειάδου 8(3ασ., 6κλ.), Ντεσρός 18(6/7β., 6/19δ., 9ρ, 3 ασ., 5κλ.).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σαμαντούρα): Καλέντζου 10(1/1β., 3/5δ., 1/2τρ., 3ασ., 3κλ., 5ρ.), Βλάνη 3, Μαγκλάρα 11(3/6β., 4/7δ., 9ρ., 3ασ.), Κωτούλα 2, Σλούκα 4, Δίλεα 9(3.4δ., 1/1τρ, 6ρ., 2ασ., 1κλ.), Χρονοπούλου 2, Χριστινάκη, Μοσχοπούλου, Ντέμβα 19(1/2β., 9/19δ., 10ρ., 3ασ., 1ταπ.).
 Prasinanea