5/8/13

Ξεκίνημα στο σπίτι του για τον Παναθηναϊκό, με ελπίδα στον αγωνιστικό χώρο και... ηλιθιότητα στις εξέδρες!

Ο Παναθηναϊκός κοίταξε στα "μάτια" τη Λάτσιο στην επιστροφή του στο "Απόστολος Νικολαΐδης" και το 0-0 αδικεί τις προσπάθειες και την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Γιάννη Αναστασίου. Συγκλονιστική παρουσία από 14.000 οπαδούς του Τριφυλλιού.
Η Λεωφόρος τον... φτιάχνει! (pics, vids)
Ξεπέρασε τις προσδοκίες ο Παναθηναϊκός στην επιστροφή του στο "Απόστολος Νικολαϊδης" και έχει κάθε δικαίωμα να αισθάνεται αδικημένος από το τελικό 0-0. Παρότι επρόκειτο για ένα φιλικό παιχνίδι, έδειξε ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που θα τον διακρίνουν ως ομάδα και άφησε πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια, όταν το σύνολο θα αποκτήσει ομοιογένεια και οι μεταγραφές θα έχουν προσαρμοστεί πλήρως.
Απέναντι σε έναν ισχυρότερο και ποιοτικότερο αντίπαλο, μία από τις καλύτερες ομάδες του Καμπιονάτο, ο Παναθηναϊκός αποδείχτηκε άκρως ανταγωνιστικός και με τη βοήθεια των οπαδών του, μπορούσε να πετύχει ένα γκολ και να πάρει τη νίκη.
Η παρουσία του κόσμου του Τριφυλλιού ήταν εντυπωσιακή, αφού παρά το γεγονός ότι διανύουμε την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου και ότι δημιουργήθηκαν μεγάλες ουρές στα εκδοτήρια, περισσότεροι από 14.000 εισήλθαν στις εξέδρες και συμπαραστάθηκαν στους ποδοσφαιριστές του Γιάννη Αναστασίου.
Σαφέστατα, ο Παναθηναϊκός έδειξε ακόμα πολλές αδυναμίες τις οποίες καλείται να διορθώσει και κανένας εντός του ποδοσφαιρικού τμήματος δεν δικαιούται να σηκώσει κεφάλι. Ακόμα υπάρχουν φιλικά παιχνίδια για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η ομάδα, ενώ η πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό στις 18 Αυγούστου κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι.
Από την πλευρά του Τριφυλλιού, κορυφαίοι σε απόδοση ήταν ο Ζέκα και ο Ντίνας, καθώς και ο νεαρός Μαρινάκης. Ο Πορτογάλος μέσος έκανε πληθωρική εμφάνιση ως box to box μέσος, βοηθώντας σε άμυνα και επίθεση. Όσο για τον Ντίνα, ήταν μία διαρκής απειλή για την άμυνα της Λάτσιο και είχε την καλύτερη ευκαιρία στο 85' με το σουτ του στο δοκάρι. Τέλος, ο Μαρινάκης έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει τον βασικό δεξιό μπακ της ομάδας και ήταν αποτελεσματικός ανασταλτικά και δημιουργικά.
Πολύ καλός κατά διαστήματα
Ο Παναθηναϊκός άρχισε το παιχνίδι με τον Καπίνο τερματοφύλακα, τους Σίλντεφελντ και Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας, τον Μαρινάκη δεξιά, τον Νάνο αριστερά, τον Μέντες αμυντικό χαφ και τους Αμπεϊντ και Ζέκα δεξιά και αριστερά, τον Μπαϊράμι δεξί εξτρέμ, τον Καρέλη αριστερό και τον Ντίνα στην κορυφή της επίθεσης.
Από τα πρώτα λεπτά οι ποδοσφαιριστές του Αναστασίου μπήκαν με διάθεση να πιέσουν ψηλά και να κλέψουν μπάλες και με αυτό τον τρόπο δημιούργησαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 6'. Ο Μπιάβα πάσαρε παράλληλα, ο Ζέκα έκλεψε και μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον Μαρκέτι και πάσαρε στον Ντίνα, αλλά αυτός δεν βρήκε καλά τη μπάλα.
Ο Παναθηναϊκός διατήρησε τον έλεγχο και στο 14', ο Μαρινάκης προωθήθηκε με τη μπάλα, πάσαρε στον Αμπεϊντ στο ημικύκλιο και αυτός προτίμησε να σουτάρει, αντί να δώσει στον αφύλακτο Καρέλη από αριστερά. Η αντίδραση της Λάτσιο ήρθε στο 18' με τη σέντρα του Έντερσον και την κεφαλιά του Φλοκάρι, που πέρασε άουτ. Ο ίδιος συνδυασμός με την ίδια κατάληξη επαναλήφθηκε στο 24'.
H υπεροχή του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στο 31', ο Νάνο εκτέλεσε συρτά ένα φάουλ αλλά ο Μαρκέτι μπλόκαρε. Η Λάτσιο έκανε ένα "διάλειμμα", ωστόσο ο Καπίνο απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ του Λούλιτς από το ύψος του πέναλτι. Ο Παναθηναϊκός διατήρησε τον έλεγχο και στο 44', ο Καρέλης έκανε ένα φοβερό γυριστό, όμως ο Μαρκέτι απέκρουσε, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Μπιάβα πρόλαβε τον Κρητικό επιθετικό μετά την παράλληλη πάσα του Μπαϊράμι.
Άξιζε το γκολ
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μία αλλαγή για τον Παναθηναϊκό, αφού ο Τριανταφυλλόπουλος αντικατέστησε τον Κουτρουμπή και έπαιξε δίπλα στον Σίλντεφελντ. Το σύστημα δεν άλλαξε, με εξαίρεση μία αλλαγή θέσης, αφού ο Καρέλης πήγε στην κορυφή και ο Ντίνας στο αριστερό άκρο.
Αγωνιστικά, ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να κρατήσει την κατοχή που είχε στο πρώτο 45λεπτο, όμως η είσοδος του Ερνάνες στο ματς πρόσθεσε ποιότητα και φαντασία στη Λάτσιο. Στο 49' ο Μπίλια έκανε την κεφαλιά άουτ από τη μικρή περιοχή, ενώ δύο σουτ του Ερνάνες το δίλεπτο 51-52' κατέληξαν άουτ.
Στο 57' μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Μάρκους Μπεργκ, στην πρώτη εμφάνιση του με το Τριφύλλι στο στήθος! Ο Σουηδός αντικατέστησε τον Καρέλη και καταχειροκροτήθηκε από τους 14.000 θεατές. Πάντως, από το 59' ως το 64' σημειώθηκε διακοπή, διότι έπεσαν κάποια αντικείμενα στον γκολκίπερ της Λάτσιο, Μαρκέτι και αυτός δεν ήθελε να επιστρέψει κάτω από την εστία του. Τελικά, τα πνεύματα ηρέμησαν και το ματς ξανάρχισε με την εκτέλεση φάουλ του Μπαϊράμι, που κατέληξε άουτ.
Η Λάτσιο έφτασε ξανά στην περιοχή του Παναθηναϊκού στο 71' και το σουτ του Φλοκάρι από πλεονεκτική θέση, δεν βρήκε στόχο. Στο επόμενο λεπτό, οι Κοτσόλης, Δώνης πέρασαν στο ματς αντί των Καπίνο και Αμπεϊντ. Στο 75' ο Ζέκα κινήθηκε κάθετα στην αντεπίθεση, πάσαρε στον αμαρκάριστο Ντίνα και αυτός γύρισε παράλληλα τη μπάλα, όμως ο Μπιάβα απομάκρυνε στη γραμμή προ των Μπεργκ και Ζέκα.
Στο 82', οι Ρισβάνης και Σπυρόπουλος αντικατέστησαν τους Σίλντεφελντ και Μαρινάκη, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του. Αριστερά έξω από την περιοχή, ο Ντίνας σούταρε με φάλτσο και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μπιζάρι. Κατόπιν, ο Πατρινός εξτρέμ έδωσε τη θέση του στον Μουζακίτη. Ο Ζέκα επιχείρησε να σκοράρει με ένα μακρινό σουτ του Ζέκα, αλλά ο Μπιζάρι μπλόκαρε σταθερά.

Παναθηναϊκός: Καπίνος (72' Κοτσόλης), Σίλντεφελντ (81' Ρισβάνης), Κουτρουμπής (46' Τριανταφυλλόπουλος), Μαρινάκης (81' Σπυρόπουλος), Νάνο, Μέντες (78' Λαγός), Αμπεϊντ (72' Δώνης), Ζέκα, Μπαϊράμι, Καρέλης (57' Μπεργκ), Ντίνας (84' Μουζακίτης).
Λάτσιο: Μαρκέτι (68' Μπιζάρι), Ντίας, Μπίλια, Έντερσον, Λούλιτς, Μπιάβα, Λεντέσμα (55' Αλβάρο), Ραντού, Κόμκο (68' Καβάντα), Καντρέβα (46' Ερνάνες), Φλοκάρι.

Από prasinanea

* Καλή μας αρχή λοιπόν στη νέα αυτή μεταβατική περίοδο, μία ακόμη τα τελευταία χρόνια, όπου το ποδοσφαιρικό τμήμα προσπαθεί να βρει το δρόμο του. Στη νέα αυτή προσπάθεια μπροστάρης δεν μπορεί να είναι ο αστείος και «λίγος» μνημονιακός Αλαφούζος, αλλά τα νέα παιδιά, όπως ο Μαρινάκης και ο Ντίνας που «έλαμψαν» απόψε αλλά και οι Καπίνος, Τριανταφυλλόπουλος, Καρέλης, Ρισβάνης, Σπυρόπουλος, Μουζακίτης, Δώνης και βέβαια οι οπαδοί, οι σωστοί όμως οπαδοί και όχι αυτοί οι ηλίθιοι, που στην επιστροφή μας στο «σπίτι» μας διέκοψαν φιλικό αγώνα πετώντας μπουκάλια! Με αυτούς θα παίζουμε έναν αγώνα και θα τιμωρούμαστε δύο! Τέτοια ζώα δεν έχουν καμία θέση στην ομάδα..
Κατά τα άλλα, μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί η μεγάλη προσέλευση στο ματς. Περισσότεροι από 14000 οπαδοί βρέθηκαν αρχές Αυγούστου στην ιστορική έδρα, για να στηρίξουν το ξεκίνημα της νέας ομάδας του Παναθηναϊκού. Σε αυτό το γήπεδο και με σωστό κόσμο μπορούμε να πετύχουμε!