1/8/12

Μάδεργουελ - Παναθηναϊκός 0-2, πήρε νίκη-πρόκριση και ανάσες!

 

 Σημαντική νίκη με σκορ 2-0 πέτυχε ο Παναθηναϊκός στη Σκοτία κόντρα στη Μάδεργουελ για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς. Μεγάλο ματς απ' τον Σισοκό, ικανοποιητική εικόνα για πρώτο επίσημο αγώνα και μεγάλη οικονομική ανάσα.

 Μπορεί η Μάδεργουελ να μπήκε από «παραθυράκι» στη διοργάνωση εξαιτίας του υποβιβασμού της Ρέιντζερς και να μην είναι ομάδα επιπέδου Champions League, όμως ο Παναθηναϊκός όφειλε να παρουσιαστεί σοβαρός, για να μην είχε τα περσινά αποτελέσματα. Και το έπραξε στο βαθμό που μπορούσε, καθώς για πρώτο επίσημο ματς και χωρίς κάποια σοβαρή προετοιμασία, κατάφερε να πάρει μεγάλη εκτός έδρας νίκη, με καθαρό σκορ, παίζοντας μάλιστα ποδόσφαιρο κατοχής και κυκλοφορίας της μπάλας.
 Ο Μπουμσόνγκ άνοιξε το σκορ μόλις στο 14', όταν από ωραίο φάουλ του Χριστοδουλόπουλου πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα. Έτσι τουλάχιστον φάνηκε απ' την τηλεόραση, καθώς το γκολ καταχωρήθηκε στον Λάζαρο.. Το 2-0 για τον Παναθηναϊκό έκανε ο Μαυρίας, στο 74', ενώ μόλις δευτερόλεπτα πριν είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο, από πανέμορφη ασίστ του Σισοκό, επιστέγασμα μιας εξαιρετικής παρουσίας του Ιβοριανού. Οι πράσινοι θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλα γκολ, όμως οι Λάζαρος, Φορναρόλι (ντεμπούτο, ως αλλαγή), Βύντρα σπατάλησαν κάποιες πολύ καλές ευκαιρίες. 
 Απ' την άλλη πλευρά οι Σκοτσέζοι δεν έδειξαν κάτι ιδιαίτερο και απείλησαν τον Καρνέζη μόνο σε δυο τρεις περιπτώσεις και αυτές με κεφαλιές από σέντρες. Στοιχείο ωστόσο που χρίζει προσοχής, μιας και οι Μπουμσόνγκ-Βελάσκες τα πήγαν πολύ καλά, αλλά έχασαν ορισμένες μονομαχίες στον αέρα.
 Το τελικό 0-2 λογικά δίνει την πρόκριση στον Παναθηναϊκό, που όμως θα πρέπει να τη σφραγίσει με δεύτερη νίκη στην Αθήνα, την ερχόμενη Τετάρτη.
 Με τη διαφαινόμενη πρόκριση περισσότερα από πέντε εκατομμύρια ευρώ θα μπουν στο ταμείο του Τριφυλλιού, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα μεταγραφής ενός ακόμη παίκτη, ενός οργανωτή που λείπει απ' το κέντρο και ο οποίος θα ανεβάσει την ομάδα ένα επίπεδο.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Μάδεργουελ: Ράντολφ, Χάτσινσον, Ράμσντεν, Χέιτλι, Χάμελ, Χάμφρεϊ, Λάσλεϊ, Λο, Μέρφι, Χίγκντον, Ογιάμα (79’ Ντέιλι).
 Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Βελάσκες, Μαρίνος (67’ Κατσουράνης), Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκο, Χριστοδουλόπουλος (85’ Φορναρόλι), Τότσε(75’ Μαυρίας).

29/7/12

Στη Σκοτία για το κρίσιμο ματς με Μάδεργουελ ο Παναθηναϊκός χωρίς Σο, Πίντο, αλλά κυρίως χωρίς σοβαρή προετοιμασία...

 

 Ακόμη μία σεζόν ξεκινάει και ο Παναθηναϊκός μπαίνει χλιαρά σε αυτήν, με πολλά προβλήματα και χωρίς υψηλές προσδοκίες. 
 Γιατί μπορεί οι αυτοθεωρούμενες «πράσινες» φυλλάδες να νομίζουν ότι απευθύνονται σε ανόητους, όμως ο κόσμος του Τριφυλλιού δεν ήταν ποτέ σαν τα πρόβατα του λιμανιού. Και καταλαβαίνει ότι η νέα ομάδα που δημιουργείται είναι αδύναμη και περιορισμένων δυνατοτήτων.
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έμεινε στον πάγκο και αυτό μόνον ως θετικό μπορεί να λογαριαστεί, μιας και από πέρυσι έχει χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης και αγάπης με τον κόσμο. Ωστόσο θα κληθεί πολύ σύντομα να παρουσιάσει και έργο, έστω με το υλικό που διαθέτει. Μπορεί το μπάτζετ να ήταν πετσοκομμένο, όμως ορισμένες επιλογές ήταν προσωπικές του Πορτογάλου.
 Αντίθετα με τον προπονητή ο κορμός του Παναθηναϊκού άλλαξε, ευτυχώς όχι ριζικά μιας και τουλάχιστον έμεινε ο Γίγαντας Μπουμσόνγκ (υπόδειγμα αθλητή και ανθρώπου), ο οποίος και προορίζεται για αρχηγός. Ωστόσο οι απώλειες των Λέτο (χάνει τη σεζόν), Νίνη, Σιμάο μοιάζουν μάλλον αναντικατάστατες, καθώς ο Σο φαίνεται ήδη να ταλαιπωρείται από τραυματισμούς, ενώ οι Μπαρμπαρούσης, Σισοκό δύσκολα θα καλύψουν τα κενά του Αργεντινού και του Σωτήρη. 
Συγκεκριμένα μάλιστα από το ματς της Τρίτης με τη Μάδεργουελ, για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League, ο Παναθηναϊκός δε θα έχει τους Σο, Πίντο, που έμειναν στην Αθήνα, τον Μπαρμπαρούση, που αγωνίζεται με τη Νέα Ζηλανδία στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, τον Καπίνο, τον Καραγκούνη, που ακόμη δεν τα έχει βρει για ανανέωση του συμβολαίου και τους Ιωαννίδη, Χουχούμη, Δώνη, Κουσίδη, Τριανταφυλλόπουλο, Μαρινάκη.

 Πέραν των απουσιών, το βασικότερο πρόβλημα του Τριφυλλιού είναι η έλλειψη μιας ουσιαστικής προετοιμασίας. Εδώ η ευθύνη βαραίνει τον Φερέιρα, καθώς είχε όλον το χρόνο να ετοιμάσει την ομάδα αλλά το μόνο που τελικά είδαμε ήταν κάτι αστεία φιλικά με χαμηλής δυναμικότητας ομάδες. Μην πάτε μακρυά για να βρείτε κάτι αντίθετο. Η διαλυμένη ΑΕΚ έκλεισε φιλικό με την Ίντερ(!), ο ΠΑΟΚ έπαιξε ήδη με την Αϊντχόβεν και ο γαύρος με Μπράγκα, Νιούκασλ. Εμείς πάλι, με την 9η ομάδα της Ρωσίας και τη νεοφώτιστη στην Μπουντεσλίγκα...

 Στα δύο ματς κόντρα στους Σκοτσέζους, οι οποίοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν, ο Παναθηναϊκός καλείται να επιβιώσει, αρχικά οικονομικά μιας και ενδεχόμενη πρόκριση θα φέρει ένα ποσό περί τα πέντε εκατομμύρια ευρώ και εν συνεχεία αγωνιστικά μιας και οι περσινοί απανωτοί αποκλεισμοί έρχονται ακόμη σαν εφιάλτες και φυσικά, κανείς δεν σκέφτεται ότι η ομάδα μπορεί να πάθει ανάλογο κάζο.

 Καλή μας τύχη λοιπόν, όλοι θέλουμε το καλό της ομάδας, αρχής γενομένης με ένα θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο ματς και την πρόκριση, που θα' ρθει με το καλό την ερχόμενη εβδομάδα και η οποία θα δώσει μερικές σημαντικές ανάσες.