22/10/11

Παναθηναϊκός - Ηρακλής Κηφισιάς 3-0 σετ, με το δεξί οι μόνιμες πρωταθλήτριες


 Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-0 σετ τον αποδεκατισμένο Ηρακλή Κηφισιάς στη πρεμιέρα της Α1 γυναικών έχοντας ως κορυφαίες τις Γιουράνι και Κωνσταντίνου. Χρόνο συμμετοχής πήραν και οι Νιέβα και Φερέιρα.

 Με το δεξί ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 γυναικών τα φίνα κορίτσια του Σπύρου Χουντουμάδη νικώντας με 3-0 σετ τον Ηρακλή Κηφισιάς.
 Οι πράσινες κόντρα στους φιλοξενούμενους οι οποίοι αγωνίστηκαν χωρίς τέσσερις παίκτριες τους οι οποίες ήταν τιμωρημένες δυσκολεύτηκαν μόνο στο τρίτο σετ το οποίο όμως κατέκτησαν τελικά με 25-20 ολοκληρώνοντας τη νίκη τους.
 Ο Παναθηναϊκός είχε σε πολύ καλή μέρα τις Γιουράνι και Κωνσταντίνου οι οποίες τελείωσαν αποτελεσματικά τις περισσότερες επιθέσεις που πήραν ενώ τόσο η Γιουράνι όσο και η Χατζηνικολάου είχαν πολλούς κερδισμένους πόντους από άσους στα σερβίς.
 Παράλληλα αρκετά καλά λειτούργησε και το μπλοκ των πράσινων που έδωσε και αυτό αρκετούς πόντους στο Τριφύλλι στη διάρκεια της αναμέτρησης.
 Η εξέλιξη του αγώνα έδωσε το δικαίωμα στον τεχνικό του Τριφυλλιού Σπύρου Χουντουμάδη να δώσει χρόνο συμμετοχής και στις δυο νέες ξένες των πράσινων τη Νιέβα και τη Φερέιρα. Οι οποίες έδειξαν πολύ καλά στοιχεία σε αυτή τη πρώτη τους εμφάνιση με το Τριφύλλι στο στήθος.

 Τα σετ: 25-18, 25-20, 25-20.
 
 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Χουντουμάδης): Μαλουσάρη, Κωνσταντίνου 7 (1 μπλοκ), Ιχτιάρη 6 (2 άσοι, 2 μπλοκ), Νιέβα, Γιουράνι 18 (4 άσοι, 2 μπλοκ), Χριστοδούλου 1 (1 άσος), Μυλωνά (λ.), Χατζηνικολάου 10 (4 άσοι, 2 μπλοκ), Φερέιρα 3, Μικρουδάκη.

 Ηρακλής Κηφισιάς (Κόβαζιτς): Λέτο Μπιόλο 10 (3 άσοι, 1 μπλοκ), Κουντουρά Ελ. 6 (3 άσοι), Διώτη 8 (2 μπλοκ), Βαρουδάκη 5, Καββαδία 6 (1 μπλοκ), Αριστοβούλου 1 (1 μπλοκ), Ρόγκα (λ.), Μωραϊτίδου, Βλατάκη 1, Κουντουρά Α.Μ.

 Από prasinanea.

 * Η ομάδα της Κηφισιάς αγωνίστηκε χωρίς τις τιμωρημένες Γιώτα, Λαμπρούση, Καραγκούνη και Ιβάνοβα.

 * Τη δεύτερη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός έχει ντέρμπι, αφού αντιμετωπίζει εκτός έδρας το Μαρκόπουλο, που απόψε ηττήθηκε στο Ρέντη από τον ΟΣΦΠ με 3-1 σετ.

Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 6-8, δεν εκμεταλλεύτηκε την έδρα και θα παίξει την πρόκριση στη Νέα Σμύρνη


 Το Τριφύλλι δεν έπιασε την αναμενόμενη απόδοση και ηττήθηκε δίκαια από τον Πανιώνιο με την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του EURO CUP να γίνεται πλέον εξαιρετικά δύσκολη. Απίστευτη παρουσία από περισσότερους από 2.000 φίλους των πρασίνων.

 Οι πράσινοι γνώρισαν την ήττα με 8-6 από τον Πανιώνιο και πλέον χρειάζονται νίκη με τρία τέρματα στη Νέα Σμύρνη για να πάρουν την πρόκριση στους “8”.
 Το Τριφύλλι μπήκε δυνατά στο ματς όμως δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Η μπάλα πέρναγε δύσκολα στον Γιώργο Αφρουδάκη, ενώ και τα σουτ από την περιφέρεια είτε τα σταματούσε ο εξαιρετικός Φλέγκας, είτε τα δοκάρια. Οι πράσινοι συνολικά βρήκαν πέντε φορές τα δοκάρια του Πανιωνίου, ενώ όλα τα υπόλοιπα σταμάτησαν στον εξαιρετικό τερματοφύλακα του Πανιωνίου.
Αυτό που χρειάζεται ειδική μνεία είναι σίγουρα η παρουσία του κόσμου. Περισσότεροι από 2.000 φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έδωσαν δυναμικό παρών και προσπάθησαν να βοηθήσουν την ομάδα του Φάνη Κουντουδιού να φτάσει στη νίκη.

 Σε ότι αφορά τον αγώνα, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυναμικά και όλα έδειχναν ότι θα παρακολουθήσουμε ένα ντέρμπι.
 Το 3-3 του πρώτου οκταλέπτου δείχνει και την εικόνα του παιχνιδιού. Οι φουνταριστοί των δύο ομάδων είχαν από δύο γκολ, αλλά κάπου εκεί η πράσινη μηχανή έπαθε "μπλακ άουτ". Οι πράσινοι δεν βρήκαν τον τρόπο να σκοράρουν για περίπου δώδεκα λεπτά και έτσι ο Πανιώνιος βρήκε την ευκαιρία να χτίσει μια διαφορά τριών τερμάτων που την κράτησε σχεδόν μέχρι το τέλος.
 Ο Παναθηναϊκός με τη βοήθεια και του κόσμου του προσπάθησε να γυρίσει το ματς, αλλά και πάλι κάποιες κακές επιλογές στην επίθεση και η αστοχία στον παίκτη παραπάνω δεν βοήθησαν το Τριφύλλι να κάνει κάτι περισσότερο.

 Από prasinanea.

 Τα οκτάλεπτα: 3-3, 0-2, 1-1, 2-1.

 Τα γολ του δύο ομάδων:

 Παναθηναϊκός: Γιώργος Αφρουδάκης 2, Τσόκας 1, Γιάννης Κόχειλας 1, Δερμιτζάκης 1, Κοκκινάκης 1.

 Πανιώνιος: Καπότσης 4, Μιμίδης 2, Παπαδόγκωνας 1, Κουκής 1.

Παναθηναϊκός - Αστέρας Εξαρχείων 56-60, πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα..


 Ο Παναθηναϊκός εγκλωβίστηκε στην ζώνη του Αστέρα και με πολλά λάθη και άσχημα ποσοστά γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα.

 Η Λεωφόρος είχε πολλά χρόνια να ζήσει τέτοιες στιγμές και είναι κρίμα που κάποιες λεπτομέρειες στέρησαν από αυτόν τον υπέροχο κόσμο την χαρά της νίκης στο ντέρμπι με τον Αστέρα.
Περισσότεροι από 1500 οπαδοί του Παναθηναϊκού γέμισαν την Λεωφόρο, έδωσαν παλμό και ρυθμό σε μία μοναδική ατμόσφαιρα που δυστυχώς δεν συνδυάστηκε με νίκη.
Ο λόγος είναι το... πρωτόγνωρο άγχος που είχαν οι πράσινες μαζί με την άμυνα ζώνης του Αστέρα που οδήγησαν τις πράσινες στο να σουτάρουν 19/63 σουτ και 14/25 βολές μέσα στην έδρα τους και να κάνουν εύκολα το λάθος στο τέλος.

 O Αστέρας μπήκε πιο δυνατά στο παρκέ και προηγήθηκε με 1-6 στο 3'. Όμως ο Παναθηναϊκός με τον κόσμο του να δίνει τον ρυθμό και την άμυνα του σαν όπλο ανέκτησε γρήγορα τον έλεγχο του αγώνα.
 Το σκορ έγινε 8-6 στο 6' με πολλά κλεψίματα κυρίως από την Κοσμά. Οι πράσινοι ήταν άστοχες στις βολές και επιπόλαιες στην τελική προσπάθεια με αποτέλεσμα ο καλός Αστέρας που είχε πολύ καλά ποσοστά και από την περιφέρεια να μειώσει και να προηγηθεί με 18-24 στο 12'.
 Κάπου εκεί άρχισε το σόου της Ντέλβα που τα έκανε όλα και στις δύο πλευρές του γηπέδου... Τάπες, κλεψίματα αλλά και οκτώ σερί πόντους για να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στο 35-29 στο 18'. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε πάει με αυτή ή και μεγαλύτερη διαφορά στα αποδυτήρια, αλλά ένα νεκρό δίλεπτο στο τέλος και λάθη τα οποία ο Αστέρας δεν συγχώρεσε έκαναν το παιχνίδι και πάλι ντέρμπι.
 Η Ντέλβα συνέχισε να μην έχει πρόβλημα κάτω από το καλάθι και όσο η μπάλα πήγαινε σε αυτήν οι πράσινες έβρισκαν και λύσεις. Από την άλλη ο Αστέρας με δύσκολα σουτ ή από την γραμμή των βολών εκμεταλλευόταν τα άσχημα ποσοστά και τα χαμένα λέι απ των παικτριών της Σιαμαντούρα.
Τα χειρότερα ήρθαν από την άμυνα ζώνης του Αστέρα... Ο Παναθηναϊκός δεν είχε πλέον την λύση της Ντέλβα, δεν είχε κίνηση και τα σουτ του ήταν άστοχα με αποτέλεσμα ο Αστέρας να πάρει το προβάδισμα και όντας πιο προσεχτικός στην επίθεση να κάνει το 46-51 στο 29'.
 Οι πράσινες έγιναν ακόμα πιο νευρικές στη συνέχεια και ο Αστέρας με την Δασκαλοπούλου να τρέχει στον αιφνιδιασμό μεγάλωσε και άλλο την διαφορά (48-55 στο 33'). Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήταν καλή άμυνα... Στην επίθεση όμως το πρόβλημα παρέμεινε, όσο και αν η Σπαθάρη πήρε πρωτοβουλίες και με δικό της τρίποντο έκανε την Λεωφόρο να φλέγεται... (56-57 στο 37').
 Δύο συνεχόμενα λάθη έδωσαν πάλι ανάσα στον Αστέρα που μπορεί να μην σκόραρε αλλά με καλή άμυνα και double team πάνω στην Ντέλβα θωράκισε την άμυνα του. Το 56-59 διατηρήθηκε για περισσότερο από δύο λεπτά, με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να μειώνει και τον Αστέρα στο τέλος να είναι ψύχραιμος για να πάρει τη νίκη.

 Τα δεκάλεπτα: 18-21, 37-36, 46-51, 56-60

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:


 Παναθηναϊκός: Σπαθάρη 7(2), Βλάνη 2, Ντέλβα 21 (15 ριμπάουντ), Μαγκλάρα, Πασχοπούλου, Χαβαλέ, Τσακιρίδου 2, Κοσμά 14(2), Σλούκα 4, Τσακιρίδου 2, Κόνιαλη 6.

 Αστέρας Εξ.: Δασκαλοπούλου 18(1), Χαρίτου, Χαλιβελάκη 5, Βλάχου 2, Ρίστιτς 10, Μέλνικα 11, Χαϊκάλη 6(1), Τζόουνς 8.

 Από prasinanea.

 * Δυστυχώς τα πάρα πολλά και αδικαιολόγητα λάθη δεν έφεραν το 4χ4 και η πρώτη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα πίκρανε τον εκπληκτικό κόσμο του Παναθηναϊκού που γέμισε μεσημεριάτικα τον «Τάφο». Επόμενο ματς, το ερχόμενο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη.

Παμβοχαϊκός - Παναθηναϊκός 3-2 σετ, θα χρειαστεί αρκετή υπομονή φέτος...


 Ο Παναθηναϊκός αν και προηγήθηκε δυο φορές στα σετ και ήταν μπροστά και με 2-1 ηττήθηκε τελικά από τους νεοφώτιστους στο Βραχάτι.

 Ο Παναθηναϊκός όπως και κόντρα στον Φοίνικα Σύρου ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και πήρε το  πρώτο σετ σε 23 λεπτά έχοντας ως δύναμη του τη πολύ καλή υποδοχή και το μπλοκ του ενώ οι Στοϊκόβιτς και Γιοζεφάσκι ήταν τα πρώτα βιολιά στην επίθεση.
 Στο δεύτερο σετ το Τριφύλλι ξεκίνησε εξίσου καλά ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ φτάνοντας μέχρι και στο 16-15 αλλά ένα σερί του Παμβοχαϊκού έφερε μπροστά τους γηπεδούχους. Όσο και αν προσπάθησαν οι πράσινοι δεν κατάφεραν και τελικά ηττήθηκαν με 25-22 σε 29 λεπτά. 
 Στο τρίτο σετ υπήρχε συνεχή εναλλαγή του σκορ ανάμεσα στις δυο ομάδες με τον Παναθηναϊκό χάρη στις επιθέσεις των Στοϊκόβιτς και Γιοζεφάσκι αλλά και το μπλοκ του που λειτούργησε στις τελευταίες φάσεις να παίρνει το σετ σε 29 λεπτά.
 Στο τέταρτο σετ ο Παναθηναϊκός βρέθηκε από την αρχή πίσω στο σκορ και δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να μειώσει τη διαφορά. Τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο και η διαφορά αυξανόταν στους έξι και στους επτά πόντους. Στο 18-11 μάλιστα ο Μπουτσουρής έβγαλε έξω τους Γιοζεφάσκι και Στοϊκόβιτς κρατώντας τους για το πέμπτο σετ.
 Στο ταί μπρείκ ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και κατάφερε να είναι συνέχεια πόντο-πόντο με τον Παμβαχαϊκό με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Στους κρίσιμους τελευταίους πόντους όμως η ομάδα από το Βραχάτι πήρε προβάδισμα και τελικά και την νίκη με 3-2 σετ.

 Τα σετ: 17-25, 25-22, 23-25, 25-17, 15-13

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:


 Παμβοχαϊκός (Ζαλμάς): Μπεκιάρης 11, Πότονικ 14, Στηβαχτής 5, Κατσανεβάκης 13, Καραγιάννης 13, Ντουσάρμ 28, Δημητρακόπουλος λ. 69%, Λιόντας, Σζάρεκ, Μιχαήλογλου.

 Παναθηναϊκός (Μπουτσουρής): Στοίκοβιτς 24, Ζουπάνη 10, Γιοζεφάσκι 14, Ψάρρας 3, Κοτσιλιάνος 14, Πανταλέων 15, Δαρίδης λ. 70%,Αγγελόπουλος 1, Ντονάς 1, Πρωτοψάλτης 2 Παπαδόπουλος 1.

 Από prasinanea.

 * Δύο ήττες σε ισάριθμα ματς για το Τριφύλλι και δυστυχώς πρέπει να γίνει ένα μικρό θαύμα ώστε η φετινή ομάδα να πρωταγωνιστήσει. Το αντρικό βόλεϊ θα είναι το μοναδικό τμήμα (μπάσκετ, ποδόσφαιρο, πόλο, βόλεϊ και μπάσκετ γυναικών αναμένεται να πάνε καλά) από το οποίο δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις την τρέχουσα σεζόν. Ας ελπίσουμε μόνο να μην μπλέξουμε σε περιπέτειες και καταλήξουμε να παίζουμε για την παραμονή μας στην Α1..

21/10/11

Παναθηναϊκός - Μάλαγα 98-77, εντυπωσιακό ξεκίνημα!


 Ο Παναθηναϊκός τήρησε την παράδοση… Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά επιβάλλεται του αντιπάλου του στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας. Οι πρωταθλητές Ευρώπης πήραν τη νίκη με το τελικό 98-77 επί της Ουνικάχα Μάλαγα στο κλειστό γυμναστήριο του ΟΑΚΑ.
 Οι πρώτοι πόντοι στην αναμέτρηση μπήκαν από την Ουνικάχα Μάλαγα, αλλά από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα (8-6, 3’50’’) από τα χέρια του Δημήτρη Διαμαντίδη, φρόντισε να μην το ξαναχάσει. Οι δύο ομάδες κοίταξαν στα… μάτια η μία την άλλη λίγο αργότερα (8-8, 4’10’’), πριν οι «πράσινοι» πάρουν τα ηνία της αναμέτρησης. Προηγήθηκαν με τον Στίβεν Σμιθ (11-8, 4’30’’), ο οποίος απείλησε από τα πρώτα λεπτά και έφτασαν στο +11 (21-10 στο 6’55’’, 23-12 στο 7’20’’). Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε 25-16 με την Ουνικάχα Μάλαγα να προσπαθεί να επιστρέψει στο παιχνίδι. Κάτι που έδειξε να καταφέρνει κυρίως μέσω των ριμπάουντ και δεύτερων επιθέσεων. 
 Μείωσε στους τρεις πόντους (29-26, 13’). Ο Κώστας Καϊμακόγλου με σουτ τριών πόντων βοήθησε το «τριφύλλι» να ξεφύγει (32-26, 13’13’’), Διαμαντίδης και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πήραν τη σκυτάλη, για να φτάσει η διαφορά και πάλι σε διψήφιο αριθμό (36-26, 14’). Ο Παναθηναϊκός πιέζοντας στην άμυνα, προσπαθώντας σε κάθε ευκαιρία να τρέξει, διατήρησε μια διαφορά ασφαλείας φτάνοντας στο 18’32’’ στο 50-40. Το τελευταίο ενάμιση λεπτό όμως η συγκέντρωση χάθηκε, η Ουνικάχα Μάλαγα πήγε πάλι στο επιθετικό ριμπάουντ με το ημίχρονο να κλείνει 52-49. Και τον κόσμο να μην σταματά να παροτρύνει και να στέκεται δίπλα στην ομάδα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή στα ριμπάουντ (13-17), ενώ ο Παναθηναϊκός έδειχνε και πάλι ανάγλυφα το σημείο υπεροχής του, την ομαδικότητα με 12 ασίστ (5 ο Διαμαντίδης) έναντι μόλις 4 της Ουνικάχα Μάλαγα.
 Η επιστροφή στο παρκέ είχε να επιδείξει έναν Παναθηναϊκό ακόμη πιο μαχητικό, ακόμη πιο αποφασισμένο. Ήταν κάτι που διαφαινόταν και αισθανόσουν σε κάθε προσπάθεια των παικτών. Το 52-51 (20’30’’) έδωσε για λίγα δευτερόλεπτα ελπίδες στην Ουνικάχα Μάλαγα. Τα ηνία όμως από εκεί και πέρα τα κράτησαν οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Η διαφορά αυξανόταν σταθερά. Ένα 11-0 οδήγησε στο 63-51 (23’20’’), για να φτάσει η διαφορά στο +16 (77-61) με την ολοκλήρωση και του τρίτου δεκαλέπτου και τον κόσμο όρθιο να χειροκροτά την προσπάθεια της ομάδας.
 Οι «πράσινοι» ήταν ασταμάτητοι στο τέταρτο δεκάλεπτο. Η διαφορά αυξανόταν διαρκώς, για να φτάσει στο +25 (96-71, 37’35’’) και την εξέδρα να έχει στήσει τη δική της γιορτή. Και το τελικό 98-77 να δίνει τη νίκη στους πρωταθλητές Ευρώπης σε έναν αγώνα στον οποίο έκαναν το ντεμπούτο τους στη διοργάνωση ο Στίβεν Σμιθ και ο Αλέξης Κυρίτσης.
 Από paobc.
 Τα δεκάλεπτα: 25-16, 52-49, 77-61, 98-77.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


 Παναθηναϊκός: Μάριτς 10(4 ριμπ.), Μπατίστ 8, Λόγκαν 4, Σάτο 16(2/3 τριπ., 6 ριμπ.), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 17 (3/3 τριπ., 3 ριμπ, 3 κλεψ., 7 ασίστ), Βουγιούκας 3, Καλάθης 12 (4 ασίστ), Κυρίτσης, Σμιθ 13 (2/2 τριπ.), Καϊμακόγλου 13(3/3 τριπ., 4 ασίστ), Γιασικεβίτσιους 10 (3/3 διπ., 1/1 τριπ.).

 Μάλαγα: Ροντρίγκεζ 5, Ρόουλαντ 10, Βάλτερς 13(2), Πέριτς 13, Ντέρντεν 7, Γκαρμπαχόθα 7(1), Φρίλαντ 5, Ζόριτς 4, Σινάνοβιτς 11 (8 ριμπ), Μπλάνκο 2.

 * Εξαιρετικό παιχνίδι, αν αναλογιστεί κανείς ότι ήταν το πρώτο ουσιαστικά επίσημο ματς της χρονιάς, είχαμε μικροπροβλήματα αλλά και το γεγονός ότι παίζαμε κόντρα σε ισπανική ομάδα και συγκεκριμένα την πρώτη και μοναδική αήττητη στην ACB, το κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Πιστεύω ότι τα καλύτερα από αυτή την ομαδάρα θα τα δούμε στο μέλλον!

19/10/11

Όταν το θράσος ξεπερνάει κάθε όριο...



 Μετά τους αγώνες ΑΕΚ-Ολυμπιακός το Σάββατο και Ξάνθη-Παναθηναϊκός την Κυριακή, ήθελα να γράψω κάποια πράγματα σε σχέση με τα αγωνιστικά θέματα των ομάδων και τα όποια συμπεράσματα βγήκαν (ξανά) για την κατάσταση και το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι κύριοι διεκδικητές του τίτλου. Όμως επειδή κάπου έφτασε ο κόμπος στο χτένι με τα όσα διαβάζουμε στις εφημερίδες και στα sites περί.. αδικίας του διορισμένου ψευτοπρωταθλητή από τη διαιτησία (ναι, εδώ γελάμε), ας πούμε δυο τρία πραγματάκια πάνω σε αυτό για να τελειώνουμε μια και καλή.

 Οι «άνθρωποι» του Ολυμπιακού, λοιπόν, διαμαρτύρονται για τη διαιτησία του Κωνσταντινέα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Μάλιστα. Για ποιο λόγο όμως διαμαρτύρονται, δεν μπορώ να το ξέρω και δεν μπορώ να το καταλάβω. Μήπως μπορείτε εσείς; Να με διαφωτίσετε κι εμένα γιατί θα τρελαθούμε στην τελική. Αν και κάπου πάει το μυαλό μου. Μάλλον επειδή άφησε με 10 παίκτες το δικέφαλο μόνο τρία λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού και δεν είχαν χρόνο να αντιδράσουν για να πάρουν τον αγώνα. Ή επειδή ο Κωνσταντινέας δεν ντύθηκε... Παππάς και Σιδηρόπουλος να κρατήσει 8 λεπτά καθυστερήσεις... Ας είναι..

 Και τώρα που είπα Παππάς, πάμε στις άλλες διαμαρτυρίες τους, για τον αγώνα του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη με την τοπική ομάδα, εκεί όπου οι «πράσινοι» πέρασαν αέρα και τσαμπουκά με 3-2 κόντρα σε όλους και σε όλα. Και εξηγούμαι. Δυσαρεστήθηκε ο Μαρινάκης, ναι ο «Πόλντο», για τη διαιτησία του προαναφερθέντος διαιτητή. Ο οποίος φυσικά έχει δείξει την αξία του από πέρυσι. Όλοι θυμάστε τον προημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ, στον οποίο ευτυχώς ο Μίτσελ σκόραρε στο 98’, αλλιώς ακόμα θα παίζαμε... 

 Διαμαρτύρεται λοιπόν ο Βαγγελάκης για τα σφυρίγματα του διαιτητή. Ο οποίος απέβαλε χωρίς λόγο τον Βιτόλο στο 38’ και άφησε τους πράσινους για σχεδόν εξήντα λεπτά με παίκτη λιγότερο, μιας και αργότερα έκλεισε τα μάτια σε μαρς αποβολές των Βινιανί, Σουάνη και Σταθάκη. Για να τα λέμε και όλα, έπρεπε να αποβληθεί και ο Σαριέγκι, αλλά είναι άλλο να παίζεις με 10 εναντίον 11 και άλλο με 10 εναντίον 8. Και πόσω μάλλον όταν είσαι και 2-0 μπροστά στο σκορ στο ημίωρο ε.. Τί λέτε;

 Εγώ ένα είναι το συμπέρασμα που βγάζω από όλη αυτή την ιστορία. Τους έχει τρομάξει τόσο αυτός ο Παναθηναϊκός τον οποίο πριν δύο μήνες όλοι τον είχαν ξεγραμμένο, που δεν ξέρουν τι λένε ούτε τι γράφουν. Με 0 βαθμούς στην Ευρώπη, πρίγκιπες να έρχονται, παιχνίδια «στημένα» να τους «στραβώνουν», με έναν Παναθηναϊκό «μπετό» μέσα στο γήπεδο, σαν πολλά δεν τους μαζεύτηκαν;

 Τάσος Μαρκόπουλος

Ομπράντοβιτς: «Ερωτηματικό ο αγώνας με τη Μάλαγα»



 Ανήσυχος για την αυριανή ευρωπαϊκή πρεμιέρα του Παναθηναϊκού εμφανίστηκε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague.

 Οι πρωταθλητές Ευρώπης ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έχοντας μόλις ένα επίσημο ματς και αρκετές απουσίες.

 Η Μάλαγα δεν είναι αμελητέος αντίπαλος και σίγουρα αρκετά πιο έτοιμος. Το μπάσκετ στην Ισπανία ξεκίνησε και η φιλοξενούμενη των «πρασίνων» έχει δώσει ήδη τέσσερα παιχνίδια.

 Κάτω από αυτό το πρίσμα, ο Σέρβος τεχνικός ζήτησε σημαντική ενίσχυση της προσπάθειας των παικτών του από τον κόσμο, στέλνοντας την πρόσκληση του για γεμάτο ΟΑΚΑ.

 «Είναι το πρώτο παιχνίδι. Ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν ήμασταν σε μία τέτοια κατάσταση, όπως είμαστε φέτος. Έχουμε παίξει μόνο ένα παιχνίδι στο Κύπελλο πριν την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας και αυτό το παιχνίδι χωρίς τους φιλάθλους μας.

 Και για μένα είναι ένα ερωτηματικό το πώς θα είναι το παιχνίδι με την Ουνικάχα Μάλαγα, επειδή είμαστε και κουρασμένοι από την προετοιμασία μας για να είμαστε έτοιμοι στην αρχή της φετινής σεζόν, αλλά όπως ξέρετε αντιμετωπίζουμε ουκ ολίγα προβλήματα. Ο Τσαρτσαρής είναι έξω για δέκα μέρες, ο Περπέρογλου ξέρουμε πλέον ότι θα μείνει έξω ίσως και για δύο μήνες ακόμα και είχαμε και άλλους παίκτες με προβλήματα...Τον Καϊμακόγλου, τον Διαμαντίδη, τον Βουγιούκα, τον Μπατίστ τον Νικ Καλάθη…

 Δεν είχαμε ποτέ την ευκαιρία να δουλέψουμε με όλους μας τους παίκτες. Αυτό για μας είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Και το καλύτερο είναι πως αγωνιζόμαστε απέναντι σε μία ομάδα που έχει δώσει τρία επίσημα παιχνίδια στο ισπανικό πρωτάθλημα και ένα για το Κύπελλο της Ανδαλουσίας. Είδαμε όλα τα παιχνίδια και είναι πολύ καλή ομάδα.

 Θα είναι σίγουρα ένα δύσκολο ματς. Χρειαζόμαστε τους φιλάθλους μας, τους χρειαζόμαστε από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου. Η ομάδα τους είναι η Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Είναι καλό να μην ξεχνάς τι πέτυχες την προηγούμενη σεζόν».

 Το πρώτο τζάμπολ του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη σφυρίζεται το βράδυ της Πέμπτης (20/10, 21.45), στο ΟΑΚΑ.

 Κατερίνα Μπιτίτσιου

Παναθηναϊκός - Εθνικός 13-4 και τώρα Eurocup!


 Για την 4η αγωνιστική της Α1 πόλο ανδρών ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα 13-4 τον Εθνικό την Τρίτη στο ΟΑΚΑ, παρουσία 100 οπαδών και πλέον ετοιμάζεται για το μεγάλο ματς με τον Πανιώνιο για το Eurocup το Σάββατο!

 Το εκπληκτικό 10-1, σκορ με το οποίο έληξε το ημίχρονο, ήταν ενδεικτικό της διάθεσης των πρασίνων να τελειώνουν γρήγορα το ματς με την ομάδα του Πειραιά. Πρώτοι σκόρερ για το Τριφύλλι, που άφησε πίσω του την ήττα από τη Χίο, οι Τσόκας και Γ. Αφρουδάκης με 3 γκολ έκαστος.

 Ο Φάνης Κουντουδιός, που παρά τη νίκη δεν έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση, έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους πολίστες και πλέον ετοιμάζει τα πλάνα του για την αναμέτρηση κόντρα στον Πανιώνιο, ξανά στο ΟΑΚΑ, με φόντο τους προημιτελικούς του Eurocup. Το ματς του Σαββάτου θα διεξαχθεί στις 17:00 και αναμένεται να γεμίσει ασφυκτικά το κολυμβητήριο, αφού πολύς κόσμος θα ανέβει έτσι κι αλλιώς στο Μαρούσι για τον ποδοσφαιρικό αγώνα με τον Εργοτέλη (19:30) αλλά και την... υποδοχή στον Πρίγκηπα!

 Τα οκτάλεπτα: 4-1, 6-0, 1-2, 2-1.

 Τα γκολ των δύο ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Κουντουδιός): Γ.Αφρουδάκης 3, Τσόκας 3, Αληχανίδης 2, Ζ.Αφρουδάκης 1, Φαναριώτογλου 1, Στελλάτος 1, Ν.Κόχειλας 1, Δερμιτζάκης 1.

 Εθνικός (Μαυρωτάς): Ένλοε 2, Πετρόπουλος 1, Γκιάλης 1.

 * Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για τις 2 Νοεμβρίου, με τον Παναθηναϊκό να φιλοξενείται από το Καλαμάκι, ενώ υπάρχει και το ντέρμπι Χίος-ΟΣΦΠ.

17/10/11

Παναθηναϊκός - Φοίνικας Σύρου 1-3, με το αριστερό το Τριφύλλι σε μία μεταβατική σεζόν


 Την εντός έδρας ήττα με 3-1 σετ γνώρισε ο Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα της Α1 ανδρών από το Φοίνικα Σύρου.

 Πριν λίγες μέρες το Τριφύλλι δεν ήξερε καν αν θα συμμετάσχει στο νέο πρωτάθλημα, ενώ μέχρι τελευταία στιγμή έψαχνε έδρα, με τον αγώνα τελικά κόντρα στους νησιώτες να διεξάγεται στην Κυψέλη.

 Είναι δεδομένο πάντως πως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί με τις υπάρχουσες συνθήκες να διεκδικήσει τον τίτλο, σε μία έτσι κι αλλιώς μεταβατική για αυτόν σεζόν.

 Ωστόσο το ματς με την ομάδα της Σύρου κρίθηκε στις λεπτομέρειες, αν δει κανείς την εξέλιξη των σετ. Οι πράσινοι προηγήθηκαν 1-0, σε ένα σετ όπου βρίσκονταν πίσω στην αρχή αλλά κατάφεραν να το γυρίσουν προηγούμενοι για πρώτη φορά 15-14 και μη χάνοντας ξανά το προβάδισμα μέχρι το τελικό 25-21.
 Στο δεύτερο σετ το ματς πήγαινε πόντο πόντο μέχρι που οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 14-12, 17-15 και 19-17. Στη συνέχεια όμως η εμφανής κούραση των παικτών του Νίκου Μπουτσουρή έδωσε την ευκαιρία στους νεοφώτιστους να κάνουν την ανατροπή (22-25) και να ισοφαρίσουν 1-1.
 Στο τρίτο σετ το 14-10 και 15-11 δυστυχώς δε στάθηκε ικανό να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του Τριφυλλιού, καθώς με αντεπίθεση διαρκείας ο Φοίνικας έφτασε στο 26-24 και το 2-1 στα σετ.
 Ομοίως και στο τέταρτο σετ, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο αλλά οι ελαφρώς καλύτεροι φιλοξενούμενοι το κατέκτησαν με 25-23 και πανηγύρισαν έτσι το μεγάλο τρίποντο.

 Τα σετ: 25-21, 22-25, 24-26, 23-25

 Οι πόντοι και τα στατιστικά των δύο ομάδων:


 Παναθηναϊκός (Μπουτσουρής): Ζουπάνης 10 (6/9 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Ψάρρας 3, Στοΐκοβιτς 20 (18/32 επ., 2 μπλοκ, 32% υπ. - 14% άριστες), Γιοζεφάσκι 18 (17/39 επ., 1 άσο), Κοτσιλιάνος 11 (11/19 επ., 56% υπ. - 31% άριστες), Πανταλέων 12 (7/12 επ., 2 άσοι, 3 μπλοκ), Δαρίδης -λ 59% υπ. - 44% άριστες / Ντονάς, Αγγελόπουλος, Πρωτοψάλτης.

 Φοίνικας (Νεόφυτος): Ντάνγκουμπιτς 11 (6/6 επ., 1 άσο, 4 μπλοκ), Κουρνέτας 3, Θάνος 5 (4/10 επ., 1 μπλοκ), Γκοτς 1 (1/5 επ., 50% υπ. - 10% άριστες), Ντόκιτς 19 (18/34 επ., 1 μπλοκ), Λάππας 16 (14/24 επ., 2 μπλοκ, 64% υπ. - 32% άριστες). Κουρούπης -λ 76% υπ. - 48% άριστες / Παπαγγελόπουλος, Νικηφορίδης 21 (18/29 επ., 3 μπλοκ, 77% υπ. - 55% άριστες), Αρβανίτης.

 * Ο Ηλίας Λάππας αγωνίστηκε κόντρα στον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά μετά από επτά συνεχή χρόνια παρουσίας του στο Τριφύλλι.

 * Λύθηκε το θέμα με τον Σαρατσένι και ο Ιταλός θα αγωνιστεί κανονικά στο εξής με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

 * Για τη δεύτερη αγωνιστική, την ερχόμενη Παρασκευή, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον έτερο νεοφώτιστο, Παμβοχαϊκό, ο οποίος στην πρεμιέρα πέτυχε ιστορική νίκη (την πρώτη του στην Α1) κόντρα στη Λαμία (0-3 σετ).

16/10/11

Ξάνθη - Παναθηναϊκός 2-3, μεγάλο διπλό εν αναμονή... του Πρίγκηπα!


 Με πρωταγωνιστή τον Σεμπάστιαν Λέτο που πέτυχε δύο γκολ και παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο για μία ώρα, ο Παναθηναϊκός, που ξαναέπαιξε για το πρωτάθλημα μετά από ένα μήνα, πέρασε από την Ξάνθη (3-2), αν και έπαιζε με 10 παίκτες (άδικη αποβολή Βιτόλο), και επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα!

 Ο Αργεντινός παικταράς αποδεχόμενος πλήρως το ρόλο του ηγέτη αυτής της ομάδας και φτάνοντας τα 5 γκολ σε 4 εμφανίσεις, καθοδήγησε το Τριφύλλι σε ακόμη μία δύσκολη νίκη, απέναντι σε ακόμη ένα παράρτημα.
 Στο 20' κέρδισε πέναλτι από τον τερματοφύλακα της Ξάνθης, Βιβιανί, όμως ο διαιτητής Παππάς λανθασμένα έβγαλε κίτρινη και όχι κόκκινη κάρτα στον γκολκίπερ των γηπεδούχων, αφού ο Λέτο βρισκόταν σε εμφανή θέση για γκολ.
 Τρία λεπτά μετά ο Λέτο με ωραία σκαστή κεφαλιά από κοντά έκανε το 2-0 για τον Παναθηναϊκό, ανοίγοντας το δρόμο για την επικράτηση.
 Λίγο μετά και συγκεκριμένα στο 39' ο Παππάς δείχνει αδικαιολόγητα δεύτερη κίτρινη στο Βιτόλο και αφήνει τους πράσινους με 10 παίκτες.

 Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα, αλλά ο Κουίνσι με καταπληκτική ατομική ενέργεια έκανε στο 56' το 3-0 στα «Πηγάδια». Όμως οι γηπεδούχοι ξαναμπήκαν στο ματς με δύο μακρινά σουτ, τα οποία με τη βοήθεια του τρομερού αέρα νίκησαν τον κατά τα άλλα πολύ καλό Στέφανο Καπίνο. Ο νεαρός πραγματοποίησε 3-4 πολύ καλές επεμβάσεις δείχνοντας εξαιρετικές αντανακλαστικά και σώζοντας τον Παναθηναϊκό, που στο τέλος πανηγύρισε τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη και την επιστροφή στην κορυφή.

 Πλήγμα ωστόσο αποτέλεσε ο τραυματισμός του Λουκά Βύντρα, ο οποίος και αντικαταστάθηκε μόλις στο 18' από το Μαρίνο. Ο Έλληνας αμυντικός τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός περίπου δέκα μέρες.

 Σε αποκάλυψη πως ο Πρίγκηπας Σουλτάν Αλ Σαούντ (αναμένεται στην Ελλάδα την Παρασκευή) παρακολούθησε μέσω δορυφόρου τον αγώνα Ξάνθη-Παναθηναϊκός προέβη ο παρευρισκόμενος στα «Πηγάδια» Βλάσης Τσάκας, ο οποίος ωστόσο τα «άκουσε» από τους 1000 και πλέον οπαδούς που έδωσαν δυναμικό παρών στο ακριτικό γήπεδο.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 SKODA Ξάνθη (Ουζουνίδης): Βιβιάνι, Εντιμάρ, Σταθάκης, Στάσιακ, Μπέρτος (60’ Βλαχοδήμος) , Ντίκα (46’ Σουάνης), Ντάνι, Βασιλακάκης, Πόι, Μαρσελίνιο, Καζάκης.

 Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καπίνο, Βύντρα (18’ Μαρίνος), Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βιτόλο, Σιμάο, Ζέκα (71’ Καντέ), Κουΐνσι, Λέτο, Κλέιτον (42’ Κατσουράνης).

Με Πανιώνιο στο Eurocup ο Παναθηναϊκός


 Τον Πανιώνιο θα αντιμετωπίσει στους «16» του Eurocup ο Παναθηναϊκός, με την κλήρωση να βγάζει τελικά τον ελληνικό εμφύλιο. Η τρίτη εκπρόσωπος της Ελλάδας, Χίος θα αντιμετωπίσει τη ρωσική Σίντεζ Καζάν.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρχηγός του Τριφυλλιού, Γιώργος Αφρουδάκης είχε εκφράσει την προτίμησή του στην ομάδα της Νέας Σμύρνης ως πιθανή αντίπαλο των πρασίνων και η κληρωτίδα του έκανε τη χάρη.

 Οι διπλοί αγώνες με φόντο τους προημιτελικούς της διοργάνωσης (πρώην Len Trophy) θα διεξαχθούν στις 22 ή 23 Οκτωβρίου και 6 Νοεμβρίου, ενώ το πρώτο ματς θα γίνει στο ΟΑΚΑ.

 Τα ζευγάρια των «16»:

 Μέντβστσακ Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Ντινάμο Μόσχας (Ρωσία)
 Σζόλνοκ (Ουγγαρία)-Στουρμ Τσέχοφ (Ρωσία)
 Σίντεζ Καζάν (Ρωσία)-Χίος (Ελλάδα)
 Μόρναρ Σπλιτ (Κροατία)-Ποζίλιπο (Ιταλία)
 Σούουρμαν (Ολλανδία)-Σαμπαντέλ (Ισπανία)
 Οραντέα (Ρουμανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
 Σαβόνα (Ιταλία)-Χόνβεντ (Ουγγαρία)
 Παναθηναϊκός (Ελλάδα)-Πανιώνιος (Ελλάδα)