17/6/10

Ο Ρεχάγκελ απ' ότι φαίνεται διορθώνει πράγματα και συστήματα, οι διεθνείς μας δείχνουν πεισμωμένοι από την κριτική και η Ελλάδα μπορεί σήμερα κόντρα στη Νιγηρία να κάνει την έκπληξη


 Έχω πει επανειλημμένως ότι ο κύκλος του Ότο Ρεχάγκελ έχει κλείσει στην Εθνική μας ομάδα. Στο πρώτο ματς κόντρα στη Ν. Κορέα οι επιλογές του και το αγωνιστικό του πλάνο ήταν σκέτες αποτυχίες.
 Σήμερα όμως όπως τουλάχιστον λένε τα ρεπορτάζ ο Γερμανός σκέφτεται να κάνει αρκετές αλλαγές σε πρόσωπα και σύστημα.
 Καταρχή διορθώνεται το χάλι στην άμυνα με τον Βύντρα να φεύγει από το κέντρο της άμυνας και να πηγαίνει δεξί μπακ, αφήνοντας τον πολύ πεσμένο Γιούρκα στον πάγκο. Επίσης επιστρέφει ο Κυριάκος σέντερ μπακ μαζί με δύο εκ των Μόρα, Παπασταθόπουλο, Αβραάμ. Προσωπικά δεν πάω τον Μόρα αλλά ο χερ Ότο δεν πολυβάζει τον Σωκράτη. Θα δείξει... Αριστερό μπακ ο Τοροσίδης, ενώ φυσικά κάτω απ' τα γκολπόστ παραμένει ο Τζόρβας.
 Η άμυνα λοιπόν είναι βελτιωμένη σε σχέση με το πρώτο ματς. Αν και θα επιμείνω ότι αριστερό μπακ θα πρέπει να αγωνίζεται ο Σπυρόπουλος, και επειδή έχει αριστερό πόδι και επιεδή ο Τοροσίδης θα χρησίμευε περισσότερο στα χαφ... Τελοσπάντων το αριστερό μπακ δεν παίζει και τη μεγαλύτερη σημασία...
 Στο κέντρο Κατσουράνης Τζιόλης θα είναι οι κόφτες, αν και διάβασα ένα ρεπορτάζ με ενδεκάδα χωρίς Τζιόλη. Εντάξει, έχουμε πει ότι είναι άσχετος, αλλά είναι ένας κόφτης και αφού ο κόουτς δεν βάζειτον Πρίττα, δεν έχουμε άλλη επιλογή. Δεν μπορεί να παίζει αμυντικός χαφ μόνο ο Κατσουράνης που περπατάει!
 Κατσούρ, Τζιόλης λοιπόν οι κόφτες. Ο αρχηγός, ο Καραγκούνης μπροστά τους και το επιθετικό δίδυμο οι Σάλπι, Γκέκας με αουτσάιντερ τον Σαμαρά.

 Με μια πρώτη ματιά η 11άδα είναι ορθολογική. Επαναλαμβάνω εάν επιβεβαιωθούν οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Εθνικής. Γιατί εάν τελικά δούμε κανέναν Χαριστέα μπροστά, ή τον Τζιόλη εκτός, ή ακόμη χειρότερα τον Κάρα εκτός, ή καμιά μαλακία πάλι στην άμυνα, τότε αυτομάτως δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω.
 Αν όμως επαληθευτούν τα ρεπορτάζ και η Ελλάδα παίξει όπως αναφέρεται παραπάνω, τότε το πρώτο βήμα έγινε από τον κόουτς. Μετά μένει να δούμε και λίγο τσαγανό από τους διεθνείς. Είδαμε ρε παιδιά τόσες μικρές ομάδες στο Μουντιάλ να παίζουν μόνο άμυνα. Όμως τρέχανε, άλλαζαν πάσες, είχαν αλληλοκαλύψεις, είχαν σύστημα, έδειχναν από τις Κορέες μέχρι τη Νέα Ζηλανδία στοιχεία ομάδας. Εμείς στο πρώτο ματς δεν δείξαμε τίποτα!

 Η Νιγηρία τέλος, είναι καλή ομάδα. Καταρχήν τρέχουν πολύ, πράγμα που η Εθνική μας θα πρέπει να αντιμετωπίσει με συνεχή τρεξίματα. Από κει και πέρα υπάρχουν παίχτες όπως οι Αγιεγκμπένι, Μάρτινς, Ομπίνα στην επίθεση που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα. Και φυσικά τόσο ο τερματοφύλακας Ενιεάμα, όσο και ο κεντρικός αμυντικός Γιόμπο είναι εξαιρετικοί.


* Τα λέω/γράφω από πριν αυτά, γιατί όπως από πριν είχα κάνει κριτική στον Ρεχάγκελ για τα κολλήματά του, έτσι και τώρα θέλω να αναγνωρίσω τις αλλαγές που -φαίνεται ότι- θα κάνει. Καλή επιτυχία στην Εθνική μας και μακάρι τουλάχιστον να πετύχει αυτό το γαμημένο το γκολ που μας έχει γίνει εφιάλτης. Ας γίνει αυτό και μετά βλέπουμε για την διεκδίκηση νίκης ή ακόμη περισσότερο, πρόκρισης..

Δεν υπάρχουν σχόλια: