8/10/11

Παναθηναϊκός - Εξ Λέμπεν 10-5


 Οι πράσινοι κέρδισαν την Εξ Λέμπεν με 10-5 και θέλουν νίκη επί της Γαλατά για να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση.

 Το παιχνίδι ήταν μονόλογος για τους πράσινους που δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα... Το σημαντικό παιχνίδι για τους πολίστες του Φάνη Κουντουδιού είναι αύριο κόντρα στην ουσιαστικά γηπεδούχο Γαλατά, όπου θέλουν τη νίκη για να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa Cup. Το μίνι προκριματικό τουρνουά που διεξάγεται στην Πόλη, ολοκληρώνεται αύριο, με τους πράσινους να αντιμετωπίζουν την Γαλατά έχοντας στην διάθεση τους και τον Φαναριώτογλου που δεν αγωνίστηκε σήμερα λόγω τιμωρίας.

 Αναλυτικά τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-1, 3-1, 2-1.

 Τα γκολ του Παναθηναϊκού: Τσόκας 4, Γ. Αφρουδάκης 4 Δερμιτζάκης 2.

 Από prasinanea.

Παναθηναϊκός – Κρόνος Αγ. Δημητρίου 63-40


 Παίζοντας άμυνα για σεμινάριο και βρίσκοντας λύσεις σχεδόν από όλες του τις παίκτριες στην επίθεση ο Παναθηναϊκός έκανε το δύο στα δύο στο Πρωτάθλημα.
 Οι πράσινες πάτησαν από την αρχή το πόδι στο γκάζι και δεν το σήκωσαν ποτέ. Με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά που ο Κρόνος πήρε κάποιους εύκολους πόντους, στη συνέχεια οι πράσινες έπαιξαν εξαιρετική άμυνα και έκλεισαν τους διαδρόμους για το καλάθι.
 Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι πράσινες χρειάστηκαν μερικά λεπτά να πάρουν μπροστά με αποτέλεσμα να προηγηθεί με τρεις πόντους (4-7) ο Κρόνος. Με ένα τρίποντο όμως της Σπαθάρη το Τριφύλλι έφερε το ματς στα ίσα και κάπου εκεί άρχισε να τελειώνει το ματς.
 Ο Παναθηναϊκός, μέσα σε έναν “Τάφο του Ινδού” με περισσότερους από 1000 οπαδούς του, κλείδωσε τις Γκοτζή και Ζικυρίδου επιθετικά και ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι. Στην επίθεση Ντέλβα και Κοσμά ήταν οι σταθερές αξίες, ενώ πόντους πήρε το Τριφύλλι σχεδόν από όλες όσες πάτησαν το πόδι τους στο παρκέ.
 Δίχως αμφιβολία εκείνο που πρέπει να κρατήσει ο Παναθηναϊκός είναι η τρομερή διάθεση που έδειξαν οι παίκτριες του στην άμυνα, κάτι που έκανε και την διαφορά. Με τέτοια άμυνα, αλλά και με αυτή τη συμπαράσταση από τον κόσμο του το Τριφύλλι δεν θα χάσει τουλάχιστον μέσα στην έδρα του από καμία από τις ομάδες που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με εκείνο.
 Το να βρει κανείς κάποια που να υστέρησε από το Τριφύλλι είναι δύσκολο, αφού όλες όσες μπήκαν έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι Ντέλβα και Κοσμά έκαναν νταμπλ νταμπλ.

 Παναθηναϊκός – Κρόνος 63-40

 Τα δεκάλεπτα: 18-11, 15-6, 12-10, 18-13

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:


 Παναθηναϊκός: Κορακίτη, Βλάνη 7 (1), Δημητρίου, Κόνιαλη 2, Μαγκλάρα 1, Σπαθάρη 8 (2), Χαβαλέ 2, Ντέλβα 19 (15ριμπ), Κοσμά 19 (10 ριμπ), Πασχοπούλου, Σλούκα 3 (1), Χριστινάκη 2.

 Κρόνος: Γκοτζή, Εμμανουηλίδου 2, Βροχίδου 2, Κωνσταντίνου 10 (1), Νταή 7, Κακλέα, Μίχου 2, Τσάβου 2, Ξάνθου, Κικιβαράκη 2, Ζικυρίδου 11, Σταμπούρλου 2.

 Από prasinanea

Ελλάδα - Κροατία 2-0, με... ενάμιση πόδι σε Ουκρανία/Πολωνία!


 Με το... ενάμιση πόδι στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας βρίσκεται η Ελλάδα μετά τη νίκη της επί της Κροατίας με 2-0 (Σαμαράς, Γκέκας) στο «Γ. Καραϊσκάκης»!

 Η Εθνική μας ομάδα με την αποψινή νίκη πέρασε στην κορυφή του 5ου προκριματικού ομίλου και πλέον της αρκεί 1 βαθμός την τελευταία αγωνιστική στη Γεωργία για να σφραγίσει την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2012!

 Το πρώτο ημίχρονο κύλισε χωρίς καθόλου ρυθμό. Η Κροατία είχε τον έλεγχο και την κατοχή, με την μπάλα να περνάει πάντα από τα πόδια του πολύ καλού οργανωτή Μόντριτς, αλλά να μην απειλεί ουσιαστικά πέρα από ένα και μοναδικό σουτ. Η Ελλάδα έκανε παιχνίδι υπομονής δίνοντας χώρους στους Κροάτες, ενώ παράλληλα ήταν πολύ καλά στημένη στο γήπεδο και οργανωμένη στην άμυνα.

 Ωστόσο το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο σημαδεύτηκε από επεισόδια, καθώς με την έναρξη του αγώνα υπήρξε ανταλλαγή αντικειμένων από τους οπαδούς των δύο ομάδων, με κουκουλοφόρους, γύρω στους 100, να κάνουν «ντου» από μία θύρα που άνοιξε και να προκαλούν τα όσα θλιβερά ακολούθησαν. Όλως τυχαίως συνέβησαν επεισόδια όμοια με τόσα και τόσα που έχουμε ξαναδεί στο φαληρικό γήπεδο...

 Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα μπήκε πολύ δυνατά, βελτιώνοντας κατακόρυφα την απόδοσή της και δείχνοντας αποφασισμένη να πάρει τη νίκη. Και αφού έχασε μια καλή ευκαιρία, με τον Γκέκα να πιάνει κεφαλιά από σέντρα του Ζαραδούκα αλλά τον Πλετίκοσα να μπλοκάρει, ήρθε το 1-0 με ωραίο σουτ με το αριστερό του Σαμαρά στο 71'. Ο Καραγκούνης, που βραβεύτηκε πριν το ματς, όπως και οι Ζαγοράκης, Μπασινάς, για τον αριθμό των συμμετοχών τους με το εθνόσημο (έπιασαν και ξεπέρασαν το μαγικό αριθμό 100), σέντραρε, ο Παπασταθόπουλος διεκδίκησε την μπάλα μαζί με δύο Κροάτες αμυντικούς, για να φτάσει τελικά στο Σαμαρά, ο οποίος ευστόχησε για να ανοίξει το δρόμο για τη μεγάλη νίκη!

 Η οποία σφραγίστηκε με το γκολ του Γκέκα στο 78', όταν ο «Κάρα» με ωραία εκτέλεση κόρνερ βρήκε τον στράικερ της Εθνικής και εκείνος με έξυπνη κίνηση απέφυγε τον αμυντικό που τον μάρκαρε και με άπιαστη κεφαλιά έγραψε το τελικό 2-0.

 Κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε μιας και οι Κροάτες δεν έδειξαν ικανοί να ξαναμπούν στη διεκδίκηση ενός αποτελέσματος και να μένουν στα μεγάλα λόγια και τις προκλητικές δηλώσεις, με τις οποίες όλη τη βδομάδα είχαν φτιάξει κλίμα, που όπως απεδείχθη πώρωσε ακόμη περισσότερο τους διεθνείς μας.

 Σημαντικό επίτευγμα η αποψινή νίκη και για τον προπονητή της Εθνικής, Φερνάντο Σάντος, ο οποίος έφτασε τα 15 ματς χωρίς ήττα ισοφαρίζοντας έτσι το ρεκόρ του προκατόχου του, Ότο Ρεχάγκελ, ενώ αναμένεται να περάσει μόνος πρώτος την Τρίτη, αν όλα πάνε καλά και η Ελλάδα δεν ηττηθεί από τη Γεωργία του Κετσπάγια και πάρει τουλάχιστον το επιθυμητό «χ».

 Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

 Ελλάδα (Σάντος): Τζόρβας, Ζαραδούκας, Τοροσίδης (43' λ.τρ. Βύντρα), Αβρ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τζιόλης (Φωτάκης), Καραγκούνης (88' Μάκος), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Γκέκας.

 Κροατία (Μπίλιτς): Πλετίκοσα, Στρίνιτς, Σίμουνιτς, Λόβρεν, Τσόρλουκα (75' Βίντα), Βουκόεβιτς, Γέλαβιτς (61' Κάλινιτς), Μόντριτς, Μάντζουκιτς, Κράνιτσαρ, Εντουάρντο (52' Πέρισιτς).

Μέντβετσακ - Παναθηναϊκός 8-6, ήττα στο τέλος στο Euro Cup...


  Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 8-6 από την Μέντεβτσακ και τώρα πρέπει να ψάξει δυο νίκες στα επόμενα δυο παιχνίδια του Euro Cup για να πάρει την πρόκριση.
 
 Την ήττα με 8-6 γνώρισε ο Παναθηναϊκός στη πρεμιέρα του στο Euro Cup από την Μέντβετσακ από τη Κροατία καθώς πλήρωσε το λάθος του Άγη Φαναριώτογλου 16 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.
Με το σκορ στο 7-6 και τον Παναθηναϊκό στην επίθεση ο Φαναριώτογλου αποβλήθηκε χωρίς αντικατάσταση και στην επίθεση τους οι Κροάτες εκμεταλλευόμενοι και τον παίκτη παραπάνω έκαναν το 8-6.
 Ο Φαναριώτογλου μάλιστα δεν θα παίξει στο παιχνίδι με την Ε Λε Μπεν που θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 7.00μ.μ. ενώ το επόμενο παιχνίδι είναι τη Κυριακή κόντρα στη Γαλατάσαραϊ.
Κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Κοκκινάκης με τρία γκολ και ο Γιάννης Κόχειλας με 2 τέρματα.

 Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-1, 1-2, 4-3.

 Τα γκολ των δύο ομάδων:


 Μέντβετσακ: Μπένιτς 2, Μπούριτς 1, Μπάμπιτς 1, Μάρτινιτς 1, Κολάρ 1, Τσουκ 1, Σόμοπολ 1.

 Παναθηναϊκός:  Κοκκινάκης 3, Γ. Κόχειλας 2, Φαναριώτογλου 1.

 Από prasinanea.

 Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Ομίλου:
 Σάββατο 08/10
 19:00: Παναθηναϊκός – Εξ Λε Μπεν
 20:30:  Γαλατασαράι – Μέντβετσακ Ζάγκρεμπ

 Κυριακή 09/10
 10:30: Εξ Λε Μπεν – Μέντβετσακ Ζάγκρεμπ
 12:00: Γαλατασαράι -  Παναθηναϊκός

Με Άρη εντός στην πρεμιέρα, την 5η αγωνιστική στο ΟΑΚΑ Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός


 Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Άρη στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος Basket League ΟΠΑΠ 2011-12. Και θα ακολουθήσει με την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΚΑΟΔ, πριν επιστρέψει στο «σπίτι» του για να αντιμετωπίσει τον Ίκαρο Καλλιθέας. Η τέταρτη αγωνιστική περιλαμβάνει ρεπό (το πρωτάθλημα διεξάγεται με 13 ομάδες), πριν τον αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ (12/11).
 
 Το πρόγραμμα του Α’ Γύρου είναι:
 1η αγωνιστική (15/10): Παναθηναϊκός-Άρης
 2η αγωνιστική (22/10): ΚΑΟΔ-Παναθηναϊκός
 3η αγωνιστική (29/10): Παναθηναϊκός-Ίκαρος Καλ.
 4η αγωνιστική (5/11): Παναθηναϊκός Ρεπό
 5η αγωνιστική (12/11): Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός
 6η αγωνιστική (19/11): Καβάλα-Παναθηναϊκός
 7η αγωνιστική (26/11): Παναθηναϊκός-Ηλυσιακός
 8η αγωνιστική (3/12): ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
 9η αγωνιστική (10/12): Παναθηναϊκός-Μαρούσι
 10η αγωνιστική (17/12): ΑΓΟΡ-Παναθηναϊκός
 11η αγωνιστική (28/12): Παναθηναϊκός-Περιστέρι
 12η αγωνιστική (4/1): Παναθηναϊκός-Πανιώνιος
 13η αγωνιστική (7/1): Κολοσσός Ρ-Παναθηναϊκός
 * «Πράσινες» βραβεύσεις στην κλήρωση
 Ο Παναθηναϊκός είχε την… τιμητική του στη σημερινή κλήρωση του πρωταθλήματος Basket League ΟΠΑΠ, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κολλέγιο Ψυχικού.
 Ο Παναθηναϊκός τιμήθηκε αρχικά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας. Τιμήθηκε από τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Βασίλη Οικονομίδη, στο πρόσωπο του προέδρου της ΚΑΕ, Παύλου Γιαννακόπουλου, ο οποίος τόνισε: «Θα ήθελα να συγχαρώ τον ΕΣΑΚΕ για την ωραία αυτή εκδήλωση και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τιμή στον Παναθηναϊκό. Και φυσικά συγχαρητήρια στην ομάδα για τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε και την περσινή αγωνιστική περίοδο».
 Ο Νικ Καλάθης ήταν ο επόμενος «πράσινος» που βραβεύτηκε από τα χέρια του Κώστα Παταβούκα, ως ο πιο βελτιωμένος παίκτης του πρωταθλήματος: «Ευχαριστώ την τιμή δεν θα τα είχα καταφέρει χωρίς τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μου, τους προέδρους και εύχομαι να έχουμε επιτυχία και τη φετινή αγωνιστική περίοδο».
 Η σκυτάλη πέρασε στον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος παρέλαβε την πρώτη ατομική διάκριση της βραδιάς από τα χέρια του Άγγελου Κορωνιού. Επέστρεψε γρήγορα όμως και πάλι στο επίκεντρο, καθώς ακολούθησε η βράβευση στην καλύτερη πεντάδα, της οποίας ήταν μέλος, όπως και ο Μάικ Μπατίστ (βραβεύτηκε από τον Μιχάλη Ρωμανίδη). Και επέστρεψε άλλη μία φορά, καθώς αναδείχθηκε και MVP του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2010-11, παραλαμβάνοντας τη διάκριση από τον Δημήτρη Παπανικολάου. «Δεν έχει μεγάλη σημασία τι κατέκτησα εγώ. Σημασία έχει να μπορούμε να κερδίζουμε ως ομάδα. Όλα αυτά τα χρόνια, η ομάδα είναι σε πολύ ψηλό επίπεδο, έχει δώσει πολλές χαρές στον κόσμος της και θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Το σημαντικό είναι οι ομαδικοί τίτλοι».
 Τελευταίος στη σειρά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος τιμήθηκε ως προπονητής της χρονιάς και βραβεύτηκε από τον συνεργάτη του, Δημήτρη Ιτούδη σε μια πολύ ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης, τονίζοντας για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε: «Δεν υπάρχει μία στιγμή. Υπάρχουν νίκες, ήττες, καλές και όχι και τόσο καλές στιγμές. Αυτό που εγώ θα έχω στο μυαλό μου είναι ο κόσμος που έμεινε δίπλα μας όλη τη χρονιά, παρά το ότι είχαμε κάποιες πολύ δύσκολες στιγμές. Ευχαριστούμε αυτούς που πίστεψαν σε εμάς κι έμειναν δίπλα μας. Το τρόπαιο αυτό δεν ανήκει μόνο σε εμένα φυσικά, αλλά σε όλους τους παίκτες και τους συνεργάτες μου, όλο το επιτελείο του Παναθηναϊκού».
 
 Από paobc.


4/10/11

Παναθηναϊκός - Αργοστόλι 13-3, δυναμικό ξεκίνημα στην Α1 πόλο!



 Κάθε πρεμιέρα λένε πως κρύβει παγίδες, όμως αυτή ήταν πολύ εύκολη για τον φετινό Παναθηναϊκό.
Οι πράσινοι παίζοντας από την αρχή συγκεντρωμένα, επέβαλαν τον ρυθμό τους και μετέτρεψαν τον αγώνα σε προπόνηση. Το 6-0 του πρώτου οκταλέπτου είναι χαρακτηριστικό της διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων.
 Το Τριφύλλι με όπλο του την άμυνα που δεν συνάντησε δυσκολίες απέναντι στην ομάδα του Αργοστολίου πήρε πολύ εύκολα τη νίκη δείχνοντας ότι μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα φέτος. Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει και στον κόσμο των πρασίνων που με το “καλημέρα” έδειξε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας για την κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην ιστορία του τμήματος.
Παράλληλα, να τονίσουμε ότι στις εξέδρες ήταν και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Αχιλλέας Μακρόπουλος, ο οποίος έζησε με τον δικό του τρόπο το παιχνίδι.

 Τα οκτάλεπτα: 6-0, 1-1, 3-1, 3-1

 Τα γκολ του Παναθηναϊκού: Αλιχανίδης 3,  Γ. Αφρουδάκης 2, Κομάντινα 2, Φαναριώτογλου 2, Κοκκινάκης 1, Γ. Κόχειλας 1, Δερμιτζάκης 1, Τσόκας 1.

 Από prasinanea

Οι κουρασμένοι και οι.. προκλητικοί!


 Και τι δε διαβάσαμε στις εφημερίδες και στα σάιτ, και τι δεν ακούσαμε στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις για τη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ την Κυριακή το βράδυ στο Φάληρο με 2-1. «Μυθική μπάλα», «τρομερό ποδόσφαιρο», «ασφυκτικό πρέσινγκ που έπνιξε τον αντίπαλο» ήταν μερικά από τα.. light σχόλια που έκαναν την εμφάνισή τους την επομένη του ντέρμπι.
 Η αλήθεια όμως βρίσκεται στο άλλο άκρο και είναι μία. Ο Ολυμπιακός έκανε ένα μετριότατο παιχνίδι και ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω πέρα από τη μιάμιση φάση που δημιούργησε στο ματς.
 Ο λόγος απλός. Ο δικέφαλος δεν είχε ανάσες και αντοχές να παρακολουθήσει και να αντιμετωπίσει το πρέσινγκ του Ολυμπιακού από την αρχή του αγώνα. Ακόμα κι όταν ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο σκορ, ήταν ξεκάθαρα θέμα χρόνου να τουμπάρει το ματς ο αντίπαλός του. Όπως κι έγινε. Δεν είναι σε θέση ακόμα ο Δικέφαλος του βορρά να κρατήσει 2 καρπούζια στην ίδια μασχάλη, δηλαδή πρωτάθλημα και Ευρώπη. Ροτέισον με.. 13 παίκτες δεν είναι ροτέισον και είναι ξεκάθαρο ότι οι παίκτες ήταν κουρασμένοι από το παιχνίδι της Πέμπτης με τη Ρούμπιν στο Καζάν. Ανύπαρκτοι Βιεϊρίνια και Αθανασιάδης, δύο παίκτες κλειδιά για τον φετινό ΠΑΟΚ. Φιλότιμες προσπάθειες από Σάλπι και Γκαρσία που όμως κι αυτοί κινήθηκαν στη μετριότητα. Για τον Τσιρίλο δε θα πω τίποτα, μιλάει η.. απουσία του και τα 2 γκολ του Ολυμπιακού.
 Όσο για τον Ολυμπιακό; Είπαμε, μετριότατος. Όταν κόντρα σε αυτόν τον πολύ κουρασμένο ΠΑΟΚ δεν μπορείς να κάνεις ούτε μία αξιόλογη φάση πέρα από τα 2 γκολ που πετυχαίνεις, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι έκανες και κανένα φοβερό παιχνίδι. Ναι, καλό το πρέσινγκ, καλά τα κλεψίματα, αλλά περιοχή πάτησε τρεις με τέσσερις φορές το πολύ και στο τέλος κινδύνευσε να ισοφαριστεί κιόλας. Τώρα θα μου πείτε ο Ολυμπιακός δεν ήταν κουρασμένος αφού έπαιζε κι αυτός Ευρώπη; Ήταν, αλλά πρώτον είχε μία μέρα ξεκούρασης περισσότερη από τον ΠΑΟΚ, δεύτερον έχει στη σύνθεσή του πιο έμπειρους παίκτες σε σχέση με τον αντίπαλό του που έχουν συνιθίσει να παίζουν αγώνες κάθε τρεις και τέσσερις μέρες και τρίτον το πρέσινγκ του κράτησε για ένα ημίχρονο. Στην επανάληψη παρακολουθήσαμε ένα κακό παιχνίδι από δύο κουρασμένες ομάδες που απλά πάλευαν να μη δεχθούν άλλο γκολ, παρά να πετύχουν.. Λάθος;

 ΥΓ: Mόνο με αυτούς γελάς τελικά τόσο πολύ. Ναι, για τα πρωτοσέλιδα του «Πρωταθλητή» και του «Γαύρου» μιλάω, που βάλθηκαν να τρελάνουν όλη την Ελλάδα με το θράσος τους... Για «Σφαγιαστική διαιτησία» και νίκη επί των Κουκουλάκη και βοηθών του έκαναν λόγο οι φυλλάδες των «ερυθρόλευκων». Μα καλά.. Δεν τους έχουν πει ότι στο σπίτι του.. διορισμένου δε μιλάνε για σχοινί;

 ΥΓ2: Πριν λίγη ώρα είδα κάτι δηλώσεις του.. Μέσι της Ελλάδας Γιάννη Φετφατζίδη, ο οποίος σημειωτέον βολοδέρνει κάπου ανάμεσα σε δεξί φορείο και εξέδρας. Τί δήλωσε ο μικρός; Ότι «απέχουμε πολύ από τον δεύτερο, δεν έχουμε αντίπαλο στην Ελλάδα». Ρε Γιαννάκη όταν έχεις για 12ο παίκτη τους Κουκουλάκηδες, τους Καλόπουλους και τους Τρύφωνες που έκαναν όλη την Ελλάδα σχεδόν να καλύπτει τον Κατσουράνη, τί περίμενες; Βέβαια σε αυτό βάλαμε ένα χεράκι κι εμείς στον Παναθηναϊκό που τρωγόμαστε με τα ρούχα μας και η γκρίνια δίνει και παίρνει για το ποιος θα διαδεχθεί τον Τζίγγερ στην ιδιοκτησία της ΠΑΕ. Ας έρθει επιτέλους ο.. πρίγκιπας να ησυχάσουμε! Η απάντηση όμως στον «Φέτφα» είναι η εξής. Απέχετε γύρω στους 2000 βαθμούς από τον δεύτερο. Κι αν δε με πιστεύεις, ρίξε μια ματιά εδώ.. http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method4/trank2012.html

  Τάσος Μαρκόπουλος

Νέος «καταπράσινος» συνεργάτης στο blog


 Το παρόν blog θα φιλοξενεί από σήμερα ακόμη ένα συνεργάτη.
 Ονομάζεται Τάσος Μαρκόπουλος, είναι καλός φίλος και θα αρθρογραφεί 2-3 φορές το μήνα. Άρρωστος (εντός ή εκτός εισαγωγικών) Παναθηναϊκός, ενώ τρέφει και «ιδιαίτερα» συναισθήματα προς τους «φίλους» μας τους λιμανίσιους.

 Ακολουθεί το πρώτο του κείμενο, ενδεικτικό της άνωθεν σχέσης αγάπης!

2/10/11

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Παναθηναϊκός 71-61. Ζοτς: «Παίξαμε πολύ άσχημα»



Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας του τουρνουά “Two Nations Cup” που ολοκληρώνεται σήμερα στην Κωνσταντινούπολη. Το τελικό 71-61 έδωσε τη νίκη στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στο Αμπντί Ιπεκτσί.
Το 0-2 με το οποίο μπήκε στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός έγινε έξι λεπτά αργότερα 16-6 (6’20’’). Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ ήταν αυτή που έβρισκε τις λύσεις και τα σου, εκμεταλλευόμενη κάθε λάθος κίνηση των «πράσινων», παίζοντας από την άλλη ιδιαίτερα σκληρή άμυνα. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε και πάλι αρκετές αλλαγές, δεδομένων των λύσεων που είχε στα χέρια του, καθώς παροπλισμένοι ήταν εκτός από τους Μάικ Μπατίστ και Στράτο Περπέρογλου που έχουν μείνει στην Αθήνα και οι τραυματίες από χθες Δημήτρης Διαμαντίδης και Νικ Καλάθης. Παρά τις απουσίες ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε με τη γνωστή του μαχητικότητα, ανέβασε ρυθμό, αύξησε την πίεση στην άμυνα, βρήκε συνεργασίες στην επίθεση και έφτασε στο 26-26 (15’). Λίγο αργότερα βρέθηκε και μπροστά στο σκορ (31-32, 17’55’’), για να κλείσει το ημίχρονο 37-33. Οι μόλις έξι πόντοι που σημείωσε ο Παναθηναϊκός στο τρίτο δεκάλεπτο, έδωσαν το δικαίωμα στους Τούρκους να προηγηθούν ακόμη και με 11 (48-37, 17’45’’), πριν ο Κυρίτσης γράψει το 48-39. Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ έφτασε ως το +14 (55-41 στο 33’15’’ και 58-44 στο 34’), πριν ένα 5-0 από τον Παναθηναϊκό οδηγήσει στο 58-49 (35’07’’) και ο Ίαν Βουγιούκας κατευθυνθεί στον πάγκο με πέντε φάουλ. Δύο τρίποντα από Ντεμιρέλ και Τζέρελς διαμόρφωσαν το 64-51 (37’). Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να προσπαθεί, μείωσε στους οχτώ πόντους (67-59 στο 38’25’’ και 69-61 στο 39’), αλλά η νίκη πήγε στα χέρια των αντιπάλων του με το τελικό 71-61.
 
 Από paobc.
 
 Τα δεκάλεπτα: 18-13, 37-33, 48-39, 71-61
 
 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:

 Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Σπάχια): Τζέρελς 13, Ερογλού, Μαχάλμπασιτς 4, Βίντμαρ 7, Πεκέρ 4, Γκιστ 8, Σαβάς 2, Ντεμιρέλ 13, Μπογκντάνοβιτς 18, Πρέλντζιτς 2.
 
 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 7, Λόγκαν 7, Σάτο 2, Καλάθης Π. 6, Τσαρτσαρής 1, Βουγιούκας 6, Κυρίτσης 10, Σμιθ 10, Καϊμακόγλου, Γιασικεβίτσιους 12.
 
  Ζοτς: «Παίξαμε πολύ άσχημα»

  Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετά τον αγώνα:

 «Το πρώτο που θα πρέπει να πούμε είναι συγχαρητήρια για το τουρνουά. Είναι μια πολύ καλή ιδέα και περάσαμε πραγματικά όμορφα εδώ. Ήταν πραγματικά όλα τέλεια και ευχαριστούμε όλους όσους πήραν μέρος στη διοργάνωση του τουρνουά. Λυπάμαι που δεν ήμασταν στο επίπεδο που απαιτούσε το τουρνουά αγωνιστικά. Ένας λόγος είναι ότι παίξαμε στη Μόσχα, μετά στη Σόφια και συνολικά δώσαμε έξι αγώνες σε οχτώ μέρες. Ήταν κάτι το οποίο σίγουρα κούρασε τους παίκτες. Ειδικά σήμερα παίξαμε πολύ άσχημα. Είναι ώρα να δουλέψουμε πολύ σκληρά και να βρεθούμε στο επίπεδο που απαιτείται για να παίξουμε στο πρωτάθλημα και στην Ευρωλίγκα. Συγχαρητήρια στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Έπαιξε καλύτερα και της άξιζε η νίκη. Αν και πιστεύω ότι ούτε και ο συνάδελφός μου, ο Νέβεν Σπάχια θα είναι ευχαριστημένος από το παιχνίδι σήμερα».
Ο Πατ Καλάθης τόνισε: «Βγήκαμε στο παρκέ και δεν ακολουθήσαμε καθόλου το πλάνο που είχαμε. Δεν παίξαμε καλή άμυνα, κάναμε πολλά λάθη και θα πρέπει να δουλέψουμε.  Η δουλειά αρχίζει από αυτή την εβδομάδα, με την επιστροφή στην Αθήνα, γιατί θα πρέπει να βελτιωθούμε, να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Το τουρνουά συνολικά ήταν μια πολύ καλή εμπειρία και ευχαριστούμε για τη φιλοξενία».

Απόλλων Καλαμαριάς - Παναθηναϊκός 58-65, με το δεξί στο πρωτάθλημα!


 Με το δεξί ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους τα κορίτσια του Τριφυλλιού που πήραν την νίκη στην Καλαμαριά κόντρα στον τοπικό Απόλλωνα. Πρώτη σκόρερ η Ντέλβα με 22 πόντους.
 Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα με τις δύο ομάδες να είναι συνέχεια κοντά στο σκορ ο Παναθηναϊκός κατάφερε και πήρε την νίκη κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς με 58-65.
 Το Τριφύλλι έχοντας στα δύο πρώτα δεκάλεπτα κορυφαίες τις Ντέλβα και Βλάνη είχε το προβάδισμα στο σκορ. Ο Απόλλων Καλαμαριάς ωστόσο με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ με τέσσερις πόντους προς το τέλος της τρίτης περιόδου.
 Αυτό το προβάδισμα το συντηρούσαν οι παίκτριες των γηπεδούχων μέχρι και 6 λεπτά πριν το τέλος. Κάπου εκεί άρχισε ο Παναθηναϊκός να αντιδρά. Οι πράσινες όχι μόνο κάλυψαν τη διαφορά αλλά πήραν κεφάλι στο σκορ 56-58 δύο λεπτά πριν τη λήξη. Στη συνέχεια παίζοντας καλή άμυνα, αύξησαν το προβάδισμά τους στους 6 και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.
 Κορυφαία για το Τριφύλλι ήταν η Ντέλβα με 22 πόντους και 11 ριμπάουντ. Την ακολούθησαν σε απόδοση Κοσμά, Σπαθάρη και Βλάνη.

 Τα δεκάλεπτα: 21-22, 37-38, 52-46, 58-65

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:
 
 Απόλλων Καλαμαριάς. (Γαρέφης): Μπούστος 15(2), Κωσταρά 11(1), Καλαντιδου 4, Νικολαΐδου 7, Βασιλειάδου 8, Ψυχογιού 5(1), Ταμουτσέλη 8, Σπ.Καζαντζή.
 

 Παναθηναϊκός (Σαμαντούρα): Πασχοπούλου 1, Βλάνη 11(3), Σπαθάρη 12(1), Δημητρίου, Μαγκλάρα 4, Ντέλβα 22, Κόνιαλη 2, Κοσμά 11, Σλούκα 2, Χριστινάκη.

Απόλλων Καλαμαριάς (8/13β, 19/41δ, 4/14τρ, 20-8ρ, 9ας, 7κλ, 1κοψ, 17λ) 
Παναθηναϊκός (17/21β, 18/37δ, 4/17τρ, 28-12ρ, 12ας, 12κλ, 2κοψ, 21λ) 

Ηρακλής Ψαχνών - Παναθηναϊκός 1-3


 Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-1 του Ηρακλή Ψαχνών με τον Κλέιτον να έχει πολλά κέφια και να είναι ο κορυφαίος των πράσινων. Σε καλή μέρα και ο Λέτο.
 
 Σε κάθε φιλικό πρέπει να έχεις όσα περισσότερα κέρδη μπορείς. Από την αναμέτρηση με τον Ηρακλή Ψαχνών ο Ζεσουάλδο Φερέιρα σίγουρα θα κρατήσει πολλά με πρώτο από όλα την παρουσία του Σίλβα Κλέιτον ο οποίος πέτυχε δύο από τα τρία γκολ του Παναθηναϊκού.
 Ο Βραζιλιάνος όμως δεν σκόραρε μόνο αλλά είχε και πολύ καλή απόδοση, αντιμετώπισε σοβαρά το παιχνίδι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και μαζί με τον Λέτο ήταν οι κορυφαίοι του Παναθηναϊκού στη φιλική αναμέτρηση με τον Ηρακλή Ψαχνών.
 Τα θετικά όμως για τον Πορτογάλο τεχνικό ήταν η όρεξη και η διάθεση που έδειξαν οι πράσινοι στο πρώτο μέρος και το ότι φυσικά σε κανένα σημείο του αγώνα δεν αντιμετώπισαν τη φιλική αυτή αναμέτρηση σαν αγγαρεία.
 Ο Παναθηναϊκός πέτυχε τρία γκολ και ήταν πολύ σοβαρός και αμυντικά. Ακόμη στο δεύτερο κατά σειρά φιλικό όπου ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δοκίμασε το 4-4-2 οι παίκτες του έδειχναν να ανταποκρίνονται και το σύστημα δείχνει να ταιριάζει στο Τριφύλλι.
 Ακόμη και παρά το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δεν είχε κάποιο κλασικό σέντερ φορ στην αναμέτρηση του με τον Ηρακλή Ψαχνών.
 Στο δεύτερο μέρος τώρα οι πολλές αλλαγές των δύο ομάδων σαφώς και επηρέασε την εικόνα τόσο του Παναθηναϊκού όσο και του Ηρακλή Ψαχνών και οι πράσινοι θα κρατήσουν λίγα από το δεύτερο μέρος. Πρώτο και κύριο η επανεμφάνιση του Ματίας Μπιάρσμιρ μετά τον τραυματισμό του.
 Η όρεξη του Βίκτορ Βιτόλο ο οποίος έτρεχε σε όλη την επανάληψη αλλά και εμφάνιση του Χάρη Μαυρία με τον μικρό να κάνει πολλές ενέργειες και να παίρνει πάνω του αρκετές φάσεις.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Ηρακλής Ψαχνών: Τόλιος, Ζουλιώτης, Ρεπετσάς, Μπακομήτρος, Παριανός, Μάτσος, Μούσα, Τελκίνσκι, Πάγκαλος, Τσάτσος, Σέγκος.

 Παναθηναϊκός: Κοτσόλης (46' Καπίνος), Σπυρόπουλος (46' Ιωαννίδης), Καντέ (46' Σαριέγκι), Μπουμσόνγκ (80' Μπιάρσμιρ), Βύντρα (46' Μαρίνος), Σιμάο (46' Βιτόλο), Ζέκα (70' Λαγός), Λέτο, Κατσουράνης (46' Καραγκούνης), Κλέιτον, Κουίνσι (46' Μαυρίας).

 Από prasinanea

Αναντολού Έφες-Παναθηναϊκός 84-76



Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από την Αναντολού Έφες στην πρεμιέρα του τουρνουά «Two Nations Cup». Στο Αμπντί Ιπεκτσί ηττήθηκε 84-76, με τους Δημήτρη Διαμαντίδη και Νικ Καλάθη να απασχολούν το ιατρικό επιτελείο, καθώς ο πρώτος είχε ενοχλήσεις στον αστράγαλο και ο άλλος δέχθηκε χτύπημα στο μάτι.
Αμφίρροπο παιχνίδι ήταν το πρώτο τουρνουά. Οι «πράσινοι» μπήκαν πιο δυνατά (0-5 στο 1’10’’ και 2-7 στο 2’30’’). Ένα σερί 10-0 της Αναντολού Έφες, την έφερε στη θέση του οδηγού. Οι Τούρκοι εκμεταλλεύτηκαν ριμπάουντ και λάθη του Παναθηναϊκού, φροντίζοντας να πιέσουν στην άμυνα και να έχουν καλές επιστροφές. Διαμόρφωσαν το 12-7 (4’32’’). Οι «πράσινοι» ισοφάρισαν με τον Κώστα Τσαρτσαρή (14-14, 9’) με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει 17-15. Ένα ακόμη σερί, 9-0 αυτή τη φορά, βοήθησε τους παίκτες του Ουφούκ Σαρίτσα να φτάσουν από το 20-19 (11’20’’) στο 29-19 (14’35’’), αλλά ο Παναθηναϊκός είχε τον τρόπο να επιστρέψει. Τα ριμπάουντ αυξήθηκαν, η προσπάθεια στην άμυνα, αλλά και οι πιο σωστές συνεργασίες στην επίθεση, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να δοκιμάζει πολλά σχήματα. Το αποτέλεσμα ήταν οι δύο ομάδες να βρεθούν και πάλι στη μικρότερη δυνατή απόσταση. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε και σε κάποιες περιπτώσεις να τρέξει, φτάνοντας να προηγηθεί με ένα σερί 7-0 και τον Νικ Καλάθη (31-32, 18’46’’), κλείνοντας το ημίχρονο με τρίποντο του Ρομέιν Σάτο (33-35).
Η Αναντολού Έφες έφτασε στο +8 (47-39, 24’30’’), επιβάλλοντας και πάλι το δικό της ρυθμό στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Ένα τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη μείωσε στους δύο πόντους (51-49, 27’) με το τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει 62-56. Το σημαντικότερο όμως ήταν ο τραυματισμός του αρχηγού, καθώς στο 28’58’’ γύρισε το πόδι του, όταν πάτησε πάνω σε αυτό ο προσωπικός του αντίπαλος. Αποσύρθηκε από το παρκέ κουτσαίνοντας και δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από το ιατρικό επιτελείο.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο τέταρτο δεκάλεπτο δυναμικά, έκανε ένα 7-0 με τον Καϊμακόγλου να δίνει το προβάδισμα με δύο ελεύθερες βολές (62-63, 32’50’’). Η Αναντολού Έφες πήρε και πάλι το προβάδισμα (68-63, 34’10’’). Ο Τσαρτσαρής μείωσε στον έναν πόντο (68-67, 35’34’’), πριν καθίσει και αυτός στον πάγκο με πέντε φάουλ (35’45’’). Στο 36’ στον πάγκο κατευθύνθηκε ο Νικ Καλάθης, ο οποίος είχε δεχθεί ένα χτύπημα στο δεξί μάτι και δεν μπορούσε να δει. Τη θέση του πήρε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος με μία βολή έγραψε το 70-68. Οι Τούρκοι οδήγησαν ως το +11 (80-69, 38’13’’) με τέσσερις παίκτες του Παναθηναϊκού πια παροπλισμένους είτε από φάουλ, είτε από τραυματισμούς και έφτασαν και στην τελική επικράτηση με 84-76.

 Τα δεκάλεπτα: 17-15, 33-35, 62-56, 84-76
 
 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων

 Αναντολού Έφες (Σαρίτσα): Μπαμπάι 2, Ιλιέφσκι 3, Κίνσεϊ 6, Τουντσερί, Ακιόλ 2, Μπατίστα 15, Βούγιατσιτς 16, Σαβάνοβιτς 5, Ιλιασόβα 14, Κουρτογλου 4, Γκιουλέρ 2, Μπάρατς 15
 
 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 4, Λόγκαν 10, Σάτο 10, Καλάθης Π., Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 7, Βουγιούκας 3, Καλάθης Ν. 15, Σμιθ 1, Καϊμακόγλου 10, Γιασικεβίτσιους 1
 
 * Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε χωρίς τους Μάικ Μπατίστ (είχε υποστεί διάστρεμμα στο πρώτο φιλικό στη Μόσχα) και τον Στράτο Περπέρογλου (ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα στην Αθήνα).
 
 * O Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Νικ Καλάθης υποβλήθηκαν σε εξετάσεις μετά τους τραυματισμούς που υπέστησαν στην αναμέτρηση με τη Αναντολού Έφες.
Ο Διαμαντίδης υποβλήθηκε σε ακτινογραφία, η οποία ήταν καθαρή. Έχει υποστεί διάστρεμμα, το οποίο δεν είναι βαρύ, θα ακολουθήσει θεραπείες  και θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, όταν είναι 100% έτοιμος. Ο Καλάθης έχει ένα αιμάτωμα μέσα στο μάτι και θα πρέπει να υποχωρήσει πριν επιστρέψει στις προπονήσεις. Κάτι το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να διαρκέσει έως μία εβδομάδα. Θα ακολουθήσει φαρμακευτική αγωγή και θα επανεξεταστεί επιστρέφοντας πλέον η αποστολή στην Ελλάδα μεθαύριο (Δευτέρα 3/10).
 
 Από paobc.

 * Οι έφηβοι του Παναθηναϊκού, για το ίδιο τουρνουά, αφού επικράτησαν στο πρώτο ματς του Ολυμπιακού με σκορ 64-61, ηττήθηκαν στη συνέχεια τόσο από την Αναντολού Έφες με 94-79 όσο και από τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ με 72-65.