22/2/14

Παναθηναϊκός - Μακεδόνες 3-0 σετ, επιστροφή στις νίκες. Παναθηναϊκός - Νηρέας 14-8, «κλείδωσε» 4άδα.

Στις νίκες επέστρεψε η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού, επικρατώντας 3-0 σετ των Μακεδόνων στο κλειστό γυμναστήριο της Κυψέλης.
Οι πράσινες του Γιώργου Ρούση ήταν ανώτερες και στα τρία σετ, δεν επέτρεψαν στις αντιπάλους τους να τις απειλήσουν και ειδικά το τρίτο, το μετέτρεψαν σε μονόλογο και έκαναν ότι ήθελαν.
Το πρώτο και το τρίτο σετ κερδήθηκε με χαρακτηριστική ευκολία από τον Παναθηναϊκό, ενώ το μοναδικό στο οποίο οι Μακεδόνες αντιστάθηκαν ήταν το δεύτερο. Ουσιαστικά, σε αυτό κρίθηκε η νίκη, αφού οι φιλοξενούμενες δεν μπόρεσαν να επανέλθουν και "παραδόθηκαν".

Τα σετ: 25-18, 27-25, 25-15.

Παναθηναϊκός - Νηρέας 14-8

"Κλείδωσε" την τετράδα του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε του διώκτη του Νηρέα Λαμία με 14-8.
 
Την παρουσία του στην τετράδα του πρωταθλήματος της Α1 πόλο ανδρών εξασφάλισε ο Παναθηναϊκός, αφού επιβλήθηκε 14-8 του 5ου της βαθμολογίας Νηρέα Λαμίας και αύξησε τη μεταξύ τους βαθμολογική διαφορά. Πλέον, θα πρέπει να "αυτοκτονήσει" για να μείνει εκτός...
Το παιχνίδι είχε το χαρακτήρα του βαθμολογικού ντέρμπι, όμως ο Παναθηναϊκός το μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο. Ο Νηρέας πρόβαλε αντίσταση μόνο στο πρώτο οκτάλεπτο, όπου έχανε μόνο με 3-2.
Στη συνέχεια, οι πολίστες του Κώστα Λούδη ανέβασαν την απόδοση τους στο δεύτερο και στο τρίτο οκτάλεπτο, "ισοπέδωσαν" τους φιλοξενούμενους και με τη συμπαράσταση των οπαδών τους, νίκησε εύκολα στο κολυμβητήριο των Ιλισίων.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 4-1, 4-1, 3-4

Παναθηναϊκός (Κώστας Λούδης): Χρονόπουλος, Κομάντινα 1, Κόχειλας Ν. 2, Στελλάτος, Κουρλιάφτης, Θεοδωρόπουλος 2, Παπαδόγκωνας 1, Χατζηγούλας 2, Αφρουδάκης Γ. 4, Φώσκολος 1, Δερμιτζάκης Δ. 1, Σπυρόπουλος, Χρονόπουλος Π., Τζαβάρας, Γερακούδης.
Νηρέας Λαμίας (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Φλώρος Χρ., Αναστασιάδης 3, Σαλπαδήμας 1, Κοκκινάκης, Καρπέτας, Πίσσας 2, Μπλάνης, Χαριτάκης 1, Δραγώνας, Σταυρόπουλος, Παπαγρηγορίου, Μπατάκης 1, Πουλής.

Prasinanea

21/2/14

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 66-62, ΠΟΤΕ στο ΟΑΚΑ!

Ο Παναθηναϊκός και με Ευρωπαίους διαιτητές "έκαψε" τον βασιλιά Καρνάβαλο και επέβαλε για μία ακόμα φορά το νόμο του ΟΑΚΑ. Οι Πράσινοι με κορυφαίους τους Ούκιτς και Λάσμε επικράτησαν με 66-62.
Σε ένα ματς που ο Παναθηναϊκός κράτησε χαμηλό το τέμπο, επιβλήθηκε με σκορ 66-62 του Ολυμπιακού και κατάφερε να επιστρέψει μετά από τρεις διαδοχικές ήττες στα θετικά αποτελέσματα.
Οι "πράσινοι" επικράτησαν με 66-62 του Ολυμπιακού για την 7η αγωνιστική του TOP-16 κι έτσι οι δύο ελληνικές ομάδες ολοκλήρωσαν τον α' γύρο με απολογισμό 4 νίκες και 3 ήττες.
Η διαφορά μικρή υπέρ του Παναθηναϊκού μεν, αλλά πολύ σημαντική όπως εξελίχθηκε ο αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Παρ' ότι οι "πράσινοι" έχασαν τα ριμπάουντ (27-35), έκαναν μόλις 7 λάθη σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι που έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με πολύ εντυπωσιακό ποσοστό στα δίποντα, όμως στο τέλος ο Παναθηναϊκός τον πέρασε σουτάροντας με 56% (18/32) έναντι 51% (19-37).
Στα 46,8'' ο Διαμαντίδης με 1/2 βολές έκανε το 62-61,  ενώ στα 24'' για το τέλος ο Σπανούλης έχασε το τρίποντο, φτάνοντας το 1/9. Στα 21'' ο Γκιστ επίσης με 1/2 βολές από τη γραμμή έκανε το 63-61 και ο Μπαρτζώκας κάλεσε τάιμ άουτ για να οργανώσει την τελευταία επίθεση της ομάδας του. Μόλις 4'' μετά ο Ούκιτς έκανε το φάουλ στον Σλούκα και η μπάλα ήταν απ' έξω. Ο Λοτζέσκι πήρε το οφ μπάλανς σουτ, αστόχησε και ο Διαμαντίδης πήρε το ριμπάουντ στα 3,4'' για το τέλος.
Με 1/2 βολές έκανε το 64-61 και στη συνέχεια έκανε το φάουλ στον Περπέρογλου ο οποίος με 1/2 μείωσε σε 64-62 στα 2,1'' για το τέλος. Στην επαναφορά ο Λάσμε κέρδισε το φάουλ και έγραψε το 66-62.
O αγώνας
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Διαμαντίδη, Ούκιτς, Φώτση, Λάσμε, Ματσιούλις, ενώ ο Μπαρτζώκας πέρασε στο παρκέ τους Ντάνστον, Πρίντεζη, Σπανούλη, Περπέρογλου και Μάντζαρη. Ο Ολυμπιακός πήρε τρεις διαδοχικές φορές το προβάδισμα και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν ισάριθμες, μέχρι που ο Ούκιτς με εύστοχο τρίποντο έγραψε το 10-9 στο 6ο λεπτό του αγώνα.
Λίγο νωρίτερα (4') ο Γκιστ πέρασε στο παρκέ στη θέση του Λάσμε σε μία προσπάθεια να σταματήσει τα ποσταρίσματα του Ολυμπιακού, με τα οποία βρέθηκε στο +3 (10-13 στο 7'). Ο Κόλινς πέρασε στο παρκέ για να μαρκάρει τον Διαμαντίδη, αλλά έκανε δύο πολύ γρήγορα φάουλ και άφησε την θέση του στον Κατσίβελη. Η είσοδος του Μπράμου έδωσε ενέργεια και σκορ στον Παναθηναϊκό που προηγήθηκε και με 17-13 στο 9ο λεπτό, ωστόσο ο Περπέρογλου ήταν ασταμάτητος (9π.) και με πέντε δικούς του πόντους ο Ολυμπιακός έγραψε το 19-18 στο δεκάλεπτο. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν 7/9 δίποντα, χάρη κυρίως στους Περπέρογλου και Πρίντεζη.
Εκμεταλλεύτηκε τα λάθη
Η απάντηση του Παναθηναϊκού στον Περπέρογλου άκουγε στο όνομα Ούκιτς, ο οποίος φτάνοντας τους 9 πόντους έγραψε το 27-23 στο ξεκίνημα του β' δεκαλέπτου. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός απάντησε με σερί 8-0 (27-31) κρατώντας τους γηπεδούχους άποντους για περίπου τρεισήμιση λεπτά. Η είσοδος του Μαυροκεφαλίδη στο παρκέ έδωσε ανάσα στον Παναθηναϊκό που μείωσε σε 29-31 κι έδειξε να ξεμπλοκάρεται στην επίθεση.
Γιατί αυτό; Επιστρέφοντας στο παρκέ ο Σπανούλης, οι "πράσινοι" βελτιώθηκαν στην άμυνα τους παίζοντας πιο κλειστά, ενώ την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός είχε τέσσερα συνεχόμενα λάθη. Ο Πέτγουεϊ έκανε αντιαθλητικό φάουλ στο Λάσμε και ο τελευταίος έγραψε το 35-31 στο 18.30'' δίνοντας αέρα τεσσάρων πόντων στην ομάδα του. Το άστοχο τρίποντο του Σπανούλη στο τέλος του ημιχρόνου, διατήρησε το 35-33 υπέρ του Παναθηναϊκού που εκμεταλλεύτηκε τα 6 λάθη των "ερυθρολεύκων" καθώς και το 25% στα σουτ τριών πόντων (3/12).
Χέρι χέρι και πολλές ισοπαλίες
Στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου ο Πρίντεζης με τετράποντο έφερε το ματς στα ίσα (37-37) και εκμεταλλεύτηκε την επιθετική δυστοκία των "πράσινων". Κερδίζοντας όμως περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ, οι "ερυθρόλευκοι" έτρεξαν ένα 6-0 και προηγήθηκαν με 39-37, ενώ είχαν χάσει (έστω για λίγο) τον Ντάνστον που αποχώρησε με πόνο στο δεξί γόνατο στο 22.30''.
Την ίδια ώρα που οι "πράσινοι" ξεκόλλησαν από τους 39 πόντους με τρίποντο του Ούκιτς (12π.), ο Ολυμπιακός έχανε τρεις συνεχόμενες επιθέσεις με λάθη του Πέτγουεϊ, ενώ ο Σπανούλης μόλις στο 27' πέτυχε τον πρώτο του πόντο (42-40). Τα συνεχή άστοχα τρίποντα των γηπεδούχων έδωσαν την ευκαιρία στους "ερυθρόλευκους" να σκοράρουν και να προηγηθούν ξανά με 45-42, πριν ο Φώτσης να ισοφαρίσει με εύστοχο τρίποντο. Το 47-47 έγραψε ο Κόλινς με δύσκολο σουτ στην εκπνοή του χρόνου επίθεσης....
Με τους "ερυθρόλευκους" να παίρνουν σημαντικές βοήθειες στις δεύτερες επιθέσεις τους, προηγήθηκαν με 54-51 και 52-49, πριν οι "πράσινοι" αντιδράσουν... Στο 34' ο Μπράμος με εύστοχο τρίποντο ισοφάρισε σε 54-54, ενώ στην επόμενη φάση ο Λοτζέσκι με εντυπωσιακό κάρφωμα έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του. Στα 4.26'' για το τέλος του αγώνα, ο Σλούκας έγραψε το 55-59 και βοήθησε τον Ολυμπιακό να προηγηθεί με 4 πόντους.`
Στα 46,8'' ο Διαμαντίδης με 1/2 βολές έκανε το 62-61,  ενώ στα 24'' για το τέλος ο Σπανούλης έχασε το τρίποντο, φτάνοντας το 1/9. Ο Γκιστ επίσης με 1/2 από τη γραμμή έκανε το 63-61 (στα 21'') και ο Μπαρτζώκας κάλεσε τάιμ άουτ για να οργανώσει την τελευταία επίθεση της ομάδας του. Μόλις 4'' μετά ο Ούκιτς έκανε το φάουλ στον Σλούκα και η μπάλα ήταν απ' έξω. Ο Λοτζέσκι πήρε το οφ μπάλανς σουτ, αστόχησε και ο Διαμαντίδης πήρε το ριμπάουντ στα 3,4'' για το τέλος.
Με 1/2 βολές έκανε το 64-61 και στη συνέχεια έκανε το φάουλ στον Περπέρογλου ο οποίος με 1/2 μείωσε σε 64-62 στα 2,1'' για το τέλος. Στην επαναφορά ο Λάσμε κέρδισε το φάουλ και έγραψε το τελικό 66-62, ξεσηκώνοντας περίπου 18.000 άτομα που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Δεκάλεπτα: 19-18, 35-33, 47-47, 66-62

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 6, Κάρι 4, Μπατίστ, Φώτσης 3, Ούκιτς 14, Λάσμε 18, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 9, Γκιστ 7, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 3.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πετγουέι 2, Ντάνστον 6, Σπανούλης 6(1), Περπέρογλου 12(1), Σλούκας 5(1), Κόλινς 2, Σίμονς 2, Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 10(1), Μάντζαρης 6(2), Κατσίβελης 3(1), Λοτζέσκι 6.

 Prasinanea

* Ο νόμος του ΟΑΚΑ ίσχυσε για πολλοστή φορά, αφού ενώ οι καρδιές μας χτύπησαν δυνατά προς το φινάλε, παίχτες, προπονητής και κόσμος έσπρωξαν τον Εξάστερο στη νίκη επί του γαύρου, 3η φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες σε αυτό το κλειστό! Με σούπερ Λάσμε, που ξέσπασε στο φινάλε πανηγυρίζοντας έξαλλα, ενορχηστρωτή Μήτσο και εξαιρετικό για πρώτη φορά στο Top-16 Ούκιτς αλλά και κλασικά τρομερή άμυνα (ειδικά από Ματσιούλις, Γκιστ, Λάσμε), ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 4-3 και μπαίνει στο β' γύρο με πλεονέκτημα για τη σημαντικότατη 2η θέση.

17/2/14

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-1 σετ, μέτρησε η εμπειρία

Τα "φίνα κορίτσια" μπορεί να ηττήθηκαν με 3-1 σετ από τον Ολυμπιακό, όμως έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι το μέλλον τους ανήκει.
Στα του αγώνα το παιχνίδι ξεκίνησε έτσι όπως το περιμέναμε. Ο Παναθηναϊκός με εξαιρετική τακτική και πολύ δουλειά στο μπλοκ άμυνα κάλυψε πολλές από τις αδυναμίες του ενώ ο Ολυμπιακός έπαιρνε κρίσιμους πόντους από την εμπειρία των παικτριών του.
Στο πρώτο σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν συνέχεια πόντο μέχρι και του σετ τα μισά. Εκεί ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει προβάδισμα τριών πόντων (14-11), αλλά ο Παναθηναϊκός κάλυψε αμέσως τη διαφορά. Οι πράσινες με όπλο το σερβίς από την Γκούζου κατάφερε να προηγηθεί εκείνος με τρεις (19-22).
Η Κοσμά πήγε στο σερβίς και δημιούργησε πρόβλημα στην υποδοχή παίρνοντας δύο άσους και έτσι ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με 23-22. Στη συνέχεια μίλησε η εμπειρία των Κις και Τένεβα οι οποίες πήραν κρίσιμους πόντους και έτσι οι ερυθρόλευκες έκαναν το 1-0 (27-25).
Στο δεύτερο σετ είχαμε παράσταση για έναν ρόλο. Ο Παναθηναϊκός από την αρχή του σετ έδειξε ότι το ήθελε περισσότερο. Οι πράσινες προηγήθηκαν με 7-10, αλλά οι γηπεδούχες αντέδρασαν και έφεραν το σετ στα ίσα. Οι παίκτριες του Ρούση συνέχισαν να πιέζουν στο σερβίς και να χαλούν την υποδοχή του Ολυμπιακού.
Αυτό πολύ γρήγορα έφερε αποτελέσματα. Η Βασιλαντωνάκη έκανε εξαιρετική δουλειά η διαφορά μεγάλωνε συνεχώς παρά τις αλλαγές του Νικολάκη και ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-1 (25-15).
Αντιστρόφως ανάλογη ήταν η εικόνα του τρίτου σετ. Ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που δημιούργησε προβλήματα στην υποδοχή του Παναθηναϊκού και τα εκμεταλλεύτηκε. Μέχρι τα μισά του σετ οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, με τον Ολυμπιακό να πατά γκάζι στη συνέχεια.
Με όπλο τα σερβίς από τις Τένεβα και Κις οι παίκτριες του νικολάκη δημιούργησαν πρόβλημα στην υποδοχή του Παναθηναϊκού τα οποία και εκμεταλλεύτηκαν. Η διαφορά των δύο ομάδων πήρε διαστάσεις ανάλογες με εκείνες του δεύτερου σετ και έτσι έγινε το 2-1 για τον Ολυμπιακό (25-17).
Στο τέταρτο σετ ο Ολυμπιακός ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ με τον Παναθηναϊκό να κυνηγά και να πιέζει για να φτάσει στην ισοφάριση. Τελικά όμως και πάλι οι έμπειρες αθλήτριες του Νικολάκη μίλησαν στα κρίσιμα και οι ερυθρόλευκες πήραν το σετ με 25-22 και μαζί την νίκη.

Τα σετ: 27-25, 15-25, 25-17, 25-22

Ολυμπιακός (Γιάννης Νικολάκης): Γιώτα 7 (1 άσος, 4/9 επ., 2 μπλοκ), Κοσμά 16 (4 άσοι, 11/23 επ., 50% υπ., 1 μπλοκ), Κις 21 (3 άσοι, 18/57 επ.), Μονζόνι 15 (2 άσοι, 12/17 επ., 1 μπλοκ), Χριστοδούλου 3 (1 άσος, 2/2 επ.), Τένεβα 9 (8/24 επ., 38% υπ., 1 μπλοκ), Κονόμη (λ, 68% υπ.), Κωνσταντίνου 1 (1/5 επ.), Λαμπρούση, Τέζα.
Παναθηναϊκός (Γιώργος Ρούσης): Γκούζου 8 (2 άσοι, 5/8 επ., 1 μπλοκ), Βασιλαντωνάκη 18 (2 άσοι, 13/39 επ., 3 μπλοκ), Καββαδία 9 (6/13 επ., 3 μπλοκ), Μερτέκη 13 (2 άσοι, 10/33 επ., 46% υπ., 1 μπλοκ), Μιλοβάνοβιτς 2 (1 άσος, 1/2 επ.), Τσίμα 9 (8/26 επ., 54% υπ., 1 μπλοκ), Κελεσίδου (λ, 46% υπ.), Νούσια, Τσατσούρι.

Prasinanea

* Η εμπειρία της ομάδας του ΟΣΦΠ έπαιξε το ρόλο της στο ντέρμπι αλλά ο Παναθηναϊκός έδειξε για ακόμη μία φορά φέτος πολύ καλά στοιχεία. Η ήττα αυτή δεν κοστίζει, ο στόχος της 4άδας εξακολουθεί να είναι εφικτός και μάλιστα να βρίσκεται στα χέρια των κορίτσαρων και του κόουτς. Μόνος αντίπαλος έτσι κι αλλιώς για την 4η θέση είναι ο Πανναξιακός, ενώ βέβαια η 3άδα είναι κατειλημμένη...

16/2/14

Πανθρακικός - Παναθηναϊκός 0-2

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από τον Πανθρακικό και νίκησε με 2-0 στην Κομοτηνή χάρη σε γκολ του Καρέλη και του Ατζαγκούν, το οποίο προήλθε από τραγικό λάθος του Σέρεμετ. Μείωσε την διαφορά από ΠΑΟΚ και Ατρόμητο το τριφύλλι.
Mια πολύ σημαντική νίκη στην Κομοτηνή πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός στην Κομοτηνή επικρατώντας του Πανθρακικού με 2-0 χάρη σε γκολ των Καρέλη και Ατζαγκούν. Το τριφύλλι παρά τις απουσίες που είχε να αντιμετωπίσει, κυρίως του Μπεργκ, βρήκε τις λύσεις και κατάφερε αποδίδοντας αρκετά καλό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα να πάρει τους τρεις βαθμούς. 
Η νίκη των πράσινων έχει διπλή σημασία από τη στιγμή που το τριφύλλι εκμεταλλεύτηκε και τις ήττες των ΠΑΟΚ, Ατρόμητου στην διάρκεια της 25ης αγωνιστικής και μείωσε την διαφορά ενόψει και τον πλέι οφ που έρχονται.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής"
Καιρός:
Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Ιωάννης Τουμπακάρης (Αθηνών), Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών)
Πανθρακικός (Μάντζιος): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Σαρακατσάνος, Ιγκόρ, Χρήστου (82' Χασομέρης), Καθάριος (63' Μολίνα), Έμποου, Μπεν Σαμπάτ, Ρομέου, Τζάνης (90' Μαμούτ), Ντιόγκο.
Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Καπίνο, Σίλντεφελντ, Κουτρουμπής, Σπυρόπουλος, Νάνο, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς, Αμπέντ (84' Δώνης), Ατζαγκούν (87' Ντίνας), Καρέλης (74' Πέτριτς).
Κίτρινες κάρτες: 57' Ντιόγκο, 63' Καρέλης, 71' Έμποουμ, 75' Κουτρουμπής, 78' Σαρακατσάνος
Κόκκινες κάρτες:
Γκολ: 27' Καρέλης, 59' Ατζαγκούν
Εισιτήρια:

Ανασκόπηση αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό και από τις δυο ομάδες που έψαξαν για ένα γρήγορο γκολ και έπαιξαν αρκετά καλό ποδόσφαιρο. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 5' για τους γηπεδούχους όταν ο Καθάριος έξω από την περιοχή έκανε το σουτ αλλά ο Καπίνο έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε.
Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση από πλευράς Παναθηναϊκού όταν ο Καρέλης έγινε κάτοχος της μπάλας λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, ο νεαρός άσος δεν το σκέφτηκε και εξαπέλυσε έναν κεραυνό ο οποίος σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Σέρεμετ.
Ο Πανθρακικός συνέχισε να ψάχνει ένα τέρμα αλλά ο Ιγκόρ στο 11' έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία όταν βγήκε από κανονική θέση τετ α τετ με τον Καπίνο αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ του έφυγε πάνω από την εστία του Καπίνο.
Το παιχνίδι συνεχίστηκε με φάσεις εκατέρωθεν και στο 20' ήταν η σειρά του Αμπέντ να πιάσει ένα πολύ δυνατό σουτ το οποίο έφυγε λίγο έξω από την εστία του Σέρεμετ.
Όμορφο γκολ από Καρέλη
Ο Παναθηναϊκός πέτυχε το γκολ που του έδωσε το προβάδισμα στο 27' όταν ο Αμπέντ είδε την κίνηση του Καρέλη στο δεύτερο δοκάρι του ύψωσε την μπάλα και ο νεαρός φορ με αριστερό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν αλλά το σουτ του Καθάριου στο 35' μπλόκαρε εύκολα ο Καπίνο για τον Παναθηναϊκό.
Οι φιλοξενούμενοι μετά το γκολ προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα και να κλείσουν την άμυνα τους αλλά στο 40' βρέθηκαν ξανά σε θέση για κάποιο τέρμα με τον Καρέλη και πάλι να επιχειρεί το σουτ αλλά την μπάλα να φεύγει έξω στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου.
Οι δυο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο μέρος χωρίς αλλαγές και η αναμέτρηση ξεκίνησε όπως έκλεισε το πρώτο ημίχρονο. Στο 53' ο Λαγός που δεν είδε ότι ο Σαρακατσάνος είχε πέσει στο έδαφος έδωσε στον Καρέλη ο οποίος μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή έπιασε το σουτ και η μπάλα έφυγε έξω.
Δώρο Σέρεμετ σε Παναθηναϊκό
Στο 59' ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 0-2 μετά από δώρο του Σέρεμετ. Ο Καρέλης από τα δεξιά γύρισε την μπάλα παράλληλα και ο γκολκίπερ των γηπεδούχων έδειχνε να ελέγχει την μπάλα. Την έχασε μέσα από τα χέρια του όμως και ο Ατζαγκούν που κυνήγησε την φάση σε κενή εστία με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 61' ο Τσάνης επιχείρησε με ένα σουτ έξω από την περιοχή να απειλήσει τον Καπίνο χωρίς όμως να τα καταφέρει.
Την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Τζάνη στο 66' μετά από σέντρα Παπαγεωργίου καθώς η μπάλα έφυγε έξω από την εστία του γκολκίπερ των πράσινων. 
Ντεμπούτο για Πέτριτς
Στο 73' ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι όταν ο Αμπεντ πήρε την μπάλα μπήκε στην περιοχή έβαλε πλάτη τον Σαρακατσάνο ο οποίος τον ανέτρεψε αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.
Στο επόμενο λεπτό ο Αναστασίου έριξε στην μάχη και τον Μλάντεν Πέτριτς με τον Κροάτη φορ να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό και να παίρνει την θέση του Καρέλη.

Prasinanea

* Εύκολα και απλά, ο Παναθηναϊκός πέρασε από την Κομοτηνή, παίρνοντας και τη ρεβάνς για την ήττα στη Λεωφόρο και πλησίασε τόσο τον Ατρόμητο όσο και τον -τραγικό- ΠΑΟΚ στη βαθμολογία...

Παναθηναϊκός - Κηφισιά 72-59, με το μυαλό στο γαύρο...

Ο Παναθηναϊκός έκανε 17 τις νίκες του, στο ματς που ολοκλήρωσε την 18η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ, με το 72-59 επί της Κηφισιάς, που "έτρεξε" ένα επί μέρους 22-8 στην τέταρτη περίοδο.
Ο Αργύρης Πεδουλάκης διαχειρίστηκε το υλικό του κατά τρόπο που να είναι όλοι έτοιμοι για το παιχνίδι της Πέμπτης (20/2, 21.45): αυτό με τον Ολυμπιακό, για την 7η αγωνιστική του ΤΟΡ16.
Έως το τέλος της πρώτης περιόδου είχε χρησιμοποιήσει τους 10 από τους 12 και στο 7.45'' της β' περιόδου είχαν μπει πια όλοι, με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να κάνει τη διαφορά. Η Κηφισιά δικαιούται να αισθάνεται καλά με τον εαυτό της, διότι πάλεψε έως το φινάλε και εκμεταλλεύτηκε ό,τι της έδωσε ο ΠΑΟ στην τέταρτη περίοδο, όταν έτρεξε επί μέρους 14-3 έως το 66-51 και 22-8 έως το 72-59.
Ο πρωταγωνιστής
Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έπαιξε για 7.22'' στη β' περίοδο και είχε 12π., με 2/2 βολές και 5/5 δίποντα, 2 ριμπ., 1 ασίστ, 1 λάθος και 3 κερδισμένα φάουλ. Παρεμπιπτόντως, όλοι μαζί οι "πράσινοι" είχαν στη β' περίοδο 22 π. (η Κηφισιά περιορίστηκε στους 10).
Ο αριθμός
Οι 4 ασίστ της Κηφισιάς έως το 30' ήταν ενδεικτικές των όσων δεν έκαναν οι παίκτες του Παπαθεοδώρου έως την τέταρτη περίοδο. Το 22-8 της τέταρτης πράξης, επιτρέπει στην Κηφισιά να αισθάνεται καλά. Τον ΠΑΟ όχι.
Πού κρίθηκε
Στο 18-2 των "πρασίνων", από το 22-15 (11.50) έως το 40-17 (17.45'').
Ο αγώνας
Μετά το 2-5 (με τρίποντο του Τσαλδάρη) το παιχνίδι έγινε κτήμα των "πρασίνων" που μετά τα τέσσερα λάθη στα πρώτα 3'... δεν έκανε άλλα. Ο Ματσιούλις κίνησε αυτό που έγινε 18-6 έως το τέλος της πρώτης περιόδου (20-11), διάστημα στο οποίο ο Πεδουλάκης είχε χρησιμοποιήσει τους πάντες, πλην των Μαυροκεφαλίδη και Χαραλαμπόπουλο.
Το έκανε στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν ο πρώτος χρησιμοποιήθηκε ως "τεσσάρι" και έδωσε τους 12 από τους 22 πόντους της παρέας του στο δεκάλεπτο, έως το 42-21. Οι "πράσινοι" εξαφανίστηκαν από το οπτικό πεδίο της Κηφισιάς μετά το 22-15 (με σερί πόντους του Κρόκερ), με το 18-2 που ακολούθησε (αφορούσε και διαδοχικές βολές από φάουλ που κέρδισε ο Μαυροκεφαλίδης και την τεχνική ποινή που χρεώθηκε ο πάγκος των φιλοξενούμενων) να ξεκαθαρίζει τα πράγματα. Ο ΠΑΟ είχε 8/12 διπ. στη β' πράξη (και 0/3 τριπ.), ενώ η Κηφισιά μέτρησε 4/8 διπ. και 0/5 τριπ. Επιπροσθέτως, δεν είχε ασίστ και υπέπεσε σε έξι λάθη.
Η τρίτη περίοδος είχε μια ελαφρά βελτίωση των νεοφώτιστων στην Α1, με τον Παναθηναϊκό να μην επιτρέπει πολλά (παρ' ό,τι ο "Αρτζι" έκανε διαδοχικές αλλαγές). Μετά το 57-36, με σερί 5-0 των φιλοξενούμενων, οι γηπεδούχοι απάντησαν με 7-1 έως το 64-37 στο 30'. Οι "πράσινοι" είχαν 5/10 διπ. και 3/6 τριπ. σε αυτό το διάστημα, μαζί με 10-2 ριμπ., ενώ η Κηφισιά μέτρησε 4/15 διπ. και 1/2 τριπ. συν 7-3 ριμπ.
Σαφέστατα και τίποτα δεν είχε τελειώσει. Έμενε μια περίοδος. Οι κυπελλούχοι Ελλάδος χαλάρωσαν και αυτό ήταν το βούτυρο στο ψωμί της Κηφισιάς που έτρεξε σερί 11-0 (64-48, 32.53''). Ο ΠΑΟ σκόραρε τους πρώτους πόντους στο δεκάλεπτο, στο 33.55'' με κάρφωμα του Γιάνκοβιτς, μετά την ασίστ του Μαυροκεφαλίδη. Όχι ότι μετά χάθηκε το μέτρημα, αλλά δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά οι γηπεδούχοι, χάρη στη διαφορά που είχαν χτίσει νωρίτερα.

Τα δεκάλεπτα: 20-10, 42-21, 64-37, 72-59.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος, Μπράμος 3, Κάρι 2, Μπατίστ 4, Φώτσης, Ούκιτς 8, Λασμέ 8, Μαυροκεφαλίδης 13 (5 ριμπ., 4 ασίστ), Διαμαντίδης 4, Παππάς 10, Γιάνκοβιτς 11, Ματσιούλις 9.
Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Λιακόπουλος 10, Διαμαντόπουλος, Κρόκερ 13 (7 ριμπ.), Κομποδιέτας 1, Ψαθάς 5, Γκάρετ, Πετροδημόπουλος, Γουντς 4, Τσαλδάρης 6, Αντεγκμπόγιε 9, Κακιούζης 3, Μπάρλος 8.

 Prasinanea

* Πολύ καλή άμυνα για τρία δεκάλεπτα, υπερβολική χαλάρωση στο τέταρτο, με αποτέλεσμα ένα εντυπωσιακό 22-8(!) της Κηφισιάς, που σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να προβληματίσει. Παράλληλα ο γαύρος πήρε στα τελευταία δευτερόλεπτα το ματς στην Πυλαία και ενώ έχανε σε όλη τη διάρκεια, κάτι που φυσικά σημαίνει ότι οι «αιώνιοι» είχαν το νου τους αποκλειστικά στο ντέρμπι της Πέμπτης για την Ευρωλίγκα. Και που όπως έχει διαμορφωθεί ο όμιλος μετά τις τρεις σερί ήττες του Παναθηναϊκού είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τον Εξάστερο...

Παναθηναϊκός - Πρωτέας Βούλας 49-42, επιστροφή στις νίκες με τον καλύτερο τρόπο

Μεγάλη νίκη για τα κορίτσια του Παναθηναϊκού που επικράτησαν με 49-42 του Πρωτέα στον "Τάφο του Ινδού" καλύπτοντας και τη διαφορά του πρώτου αγώνα. Απίστευτη συμπαράσταση για μία ακόμα φορά από τον κόσμο.
Παίζοντας με μεγάλη ψυχή τα κορίτσια του Παναθηναϊκού επέστρεψαν στις νίκες.
Οι πράσινες επικράτησαν με 49-42 επί του Πρωτέα και παράλληλα κάλυψαν και τη διαφορά του πρώτου γύρου. Εξαιρετική απόδοση από όλες τις πράσινες που παρά την αστοχία τους έπαιξαν με ψυχή και πήραν με την μαγκιά τους το παιχνίδι.
Το Τριφύλλι μπήκε νευρικά στο ματς και σε συνδυασμό με την μεγάλη αστοχία του έδωσε στον Πρωτέα ένα προβάδισμα το οποίο έφτασε και μέχρι το 11-3 λίγο πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Η Γέμελος σε νεκρό χρόνο έκανε το 11-5 με το οποίο τελείωσε και η πρώτη περίοδος.
Στη δεύτερη οι πράσινες πολύ γρήγορα κατάφεραν να μαζέψουν τη διαφορά, με τρίποντα από τις Κοσμά και Γέμελος και παίρνοντας πόντους από όλες τις παίκτριες κατάφεραν να περάσουν μπροστά με 20-19. Ο Πρωτέας κατάφερε με καλάθια από τη Λύμουρα και τη Βλάχου να πάει στα αποδυτήρια με το σκορ 22-24.
Στο τρίτο δεκάλεπτο φάνηκε ότι θα είχαμε ντέρμπι μέχρι το τέλος. Οι δύο ομάδες ήταν συνέχεια κοντά στο σκορ. Η Καλέντζου έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 28-28 με την Ντέλβα να κάνει το 30-28. Οι φιλοξενούμενες αντέδρασαν, έτρεξαν ένα 5-0 και τελείωσαν το δεκάλεπτο με το σκορ υπέρ τους στο 30-33.
Στην τέταρτη περίοδο μίλησε η ψυχή των κοριτσιών του Τριφυλλιού. Με άμυνα που τσάκιζε κόκαλα ο Παναθηναϊκός επέβαλε τον ρυθμό του και παρά το γεγονός ότι δεν ήταν σε καλή επιθετική ημέρα κατάφερε να πάρει τη μεγάλη νίκη.
Οι δύο ομάδες είχαν εναλλάξ το προβάδισμα στο σκορ με τη Γέμελος με τρίποντο να δίνει προβάδισμα 44-42. Με δύο βολές της Ντέλβα το σκορ πήγε στο 46-42. Ακολούθησαν μία βολή από την Καλέντζου και ένα σουτ από την Σλούκα για να καλύψουν οι πράσινες και τη διαφορά.

Παναθηναϊκός - Πρωτέας 49-42

Τα δεκάλεπτα:
5-11, 22-24, 33-36, 49-42

Παναθηναϊκός: Καλέντζου 6, Μαγκλάρα 2, Γέμελος 11 (2), Κοσμά 8 (2), Ντέλβα 14, Χριστινάκη, Κωστάκη 4, Καβάσιλα, Σλούκα 4.
Πρωτέας Βούλας: Λύμουρα 10 (1), Νικολοπούλου 7 (1), Σωτηρίου 10, Φρίμαν 9 (1), Τετενέ, Δασκαλοπούλου 2, Βλάχου 2, Μπαρμπερίδου.

Prasinanea

* Με τον καλύτερο τρόπο επέστρεψαν στις νίκες οι κορίτσαροι, αφού πήραν το ντέρμπι κορυφής με τον Πρωτέα καλύπτοντας μάλιστα τη διαφορά της ήττας στη Βούλα. Ο Τάφος του Ινδού έπαιξε το ρόλο του ξανά και ο Παναθηναϊκός, που έχει ένα ματς λιγότερο, «βλέπει» ξανά κορυφή, όπου βέβαια για την ώρα προελαύνει με μόλις μία ήττα το Ελληνικό.