2/2/13

Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 2-2, αυτήν τη φορά ήταν πολύ καλός, τζάμπα έχασε τη νίκη στο 96'...

 

Αστέρας Τρίπολης και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με τους πράσινους να έχουν σε μεγάλη μέρα τον Σισοκό ο οποίος πέτυχε δυο γκολ δίνοντας δυο φορές το προβάδισμα στο Τριφύλλι με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 90+ με πέναλτι του Περόνε στο οποίο υπέπεσε ο Μπουμσόνγκ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και απείλησε μόλις στο πρώτο λεπτό όταν ο Σισοκό εκμεταλλεύτηκε λάθος των παικτών του Αστέρα, έκλεψε την μπάλα πάσαρε στον Τοτσέ αλλά ο Ισπανός σούταρε απελπιστικά έξω.
Οι πράσινοι είχαν την υπεροχή στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και κατάφεραν να βρεθούν μπροστά στο σκορ στο 6'. Ο Σο στον χώρο του κέντρου είδε ωραία τον Σισοκό στα τριάντα μέτρα του έκανε την μπάλα ο άσος από την Ακτή Ελφαντοστού την κατέβασε όμορφα μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα.
Το Τριφύλλι εκμεταλλευόμενο και το υπέρ του 0-1 κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα, έβρισκε χώρος και έδειχνε να έχει καλύτερη παρουσία από τον αντίπαλο του σε αυτό το πρώτο εικοσάλεπτο.

Διπλή ευκαιρία για το 0-2
Μάλιστα στο 20' ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κάνει το 2-0 όταν ο Καζιγιάμα είδε ωραία τον Τοτσέ του έκανε την κάθετη πάσα στο ύψος του πέναλτι αλλά τελευταία στιγμή έκοψε σε κόρνερ ο Μπαρτολίνι.
Την εκτέλεση του από τα δεξιά ανέλαβε ο Σισοκό με τον Σο στο ύψος του πέναλτι να πηδάει ψηλότερα από όλους να παίρνει την κεφαλιά και τον Ράγιος να διώχνει πάνω στην γραμμή σε νέο κόρνερ.
Οι γηπεδούχοι άρχισαν σιγά-σιγά να παίρνουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να προσπαθούν να φτάσουν στην ισοφάριση. Το κατάφεραν στο 26' όταν ο Ντε Μπλάσις έδωσε στον Περόνε, αυτός κατέβασε όμορφα την μπάλα, σήκωσε το κεφάλι είδε τον επερχόμενο Ράγιος του πάσαρε την μπάλα και αυτός με ένα μονοκόμματο σουτ ισοφάρισε.
Ο Παναθηναϊκός έπεσε και ο Αστέρας ανέβηκε αυξάνοντας και άλλο την πίεση του και στο 34' σουτ του Ουσέρο μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Καρνέζης. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή των δυο ομάδων για το πρώτο ημίχρονο.

Από μια αλλαγή για κάθε ομάδα
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι δυο ομάδες έκαναν από μια αλλαγή. Για τους γηπεδούχους αποχώρησε ο Πιπίνης και μπήκε ο Φορμίκα για να περιορίσει τον Σισοκό ενώ για τον Παναθηναϊκό ο Φάμπρι έβγαλε τον Βελάσκες που είχε κάρτα και πέρασε στην θέση του τον Τριανταφυλλόπουλο.
Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο δεύτερο ημίχρονο στο 49' όταν ο Ουσέρο έπιασε το σουτ αλλά ο Καρνέζης μπλόκαρε την μπάλα.
Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τις δυο ομάδες να έχουν την κατοχή, να κυκλοφορούν την μπάλα αλλά να μην μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Φθάσαμε έτσι στο 70' για να έχουμε ένα άστοχο σουτ του Σο.

Γκολάρα από Σισοκό
Όσα δεν είδαμε όμως σε όλο το δεύτερο ημίχρονο τα είδαμε από το 76' μέχρι την λήξη της αναμέτρησης. Αρχικά στο 76' ο Σισοκό πήρε την μπάλα από τα δεξιά και με ένα πανέμορφο τέρμα έδωσε προβάδισμα και πάλι στον Παναθηναϊκό.
Στο 81' σουτ του Έγκον, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Τριανταφυλλόπουλο, ο Καρνέζης μπλόκαρε παρά το γεγονός ότι η μπάλα άλλαξε πορεία.
Τρία λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός βρέθηκε και πάλι στην επίθεση με τον Σεϊταρίδη από τα δεξιά να κάνει την σέντρα και τον Φούλοπ να απομακρύνει προ του Φουρλάνου που ήταν έτοιμος να σπρώξει την μπάλα σε κενή εστία.

Χαμένες ευκαιρίες
Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης και συγκεκριμένα στο 92' ο Ναβάρο από τα δεξιά έκανε την σέντρα ο Περόνε πήρε την κεφαλιά και ο Καρνέζης έκανε την μεγάλη επέμβαση του αγώνα διώχνοντας σε κόρνερ την μπάλα.
Στην επόμενη επίθεση ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 1-3 όταν ο Τοτσέ άλλαξε με τον Μαυρία που είχε περάσει ως αλλαγή στις καθυστερήσεις, ο νεαρός άσος βγήκε τετ α τετ με τον Φούλοπ αλλά πλάσαρε άστοχα.

Πέναλτι του Μπουμσόνγκ και εύστοχη εκτέλεση του Περόνε
Το παιχνίδι όμως δεν είχε τελειώσει καθώς μετά από σέντρα από τα αριστερά για τον Αστέρα Τρίπολης ο Μπουμσόνγκ σε μια φάση να απομακρύνει μέσα στην περιοχή έχασε την ισορροπία του, έπεσε κάτω και έπιασε την μπάλα με τα χέρια με τον Γιάχο να δίνει το πέναλτι.
Ο Περόνε ανάλαβε την εκτέλεση του και αλά Πανένκα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το τελικό 2-2 σε ένα πολύ όμορφο ματς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Πιπίνης (46' Φορμίκα), Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Ουσέρο (76' Έγκον), Λεάντρο, Ράγιο, Ντε Μπλάσις (62' Κάφα), Περόνε, Ναβάρο.
Παναθηναϊκός (Φάμπρι):Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες (46' Τριανταφυλλόπουλος), Μαρίνος, Σο, Βιτόλο, Καζιγιάμα (65' Φουρλάνος), Σισοκό, Ζέκα και Τοτσέ.

Από sport24

* Κρίμα πραγματικά γιατί απόψε στην Τρίπολη ο Παναθηναϊκός έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του, ακόμη και μετά τις τελευταίες αποχωρήσεις παιχτών (Βύντρα, Σπυρόπουλος) και κόντρα σε μία απ' τις δυο τρεις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Όπως και στο Περιστέρι, αλλά και κόντρα σε ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ νωρίτερα στη σεζόν, η ομάδα απέδειξε ότι στα ντέρμπι βγάζει χαρακτήρα και εγωισμό, σε αντίθεση με τα «εύκολα» ματς, όπου έχει κάνει τόσες γκέλες.
Αν μπορέσει να επαναλάβει τέτοιες εμφανίσεις, το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα προλάβει το τρένο των πλέι οφ...

Παναθηναϊκός - Κρόνος Αγίου Δημητρίου 60-52, ασταμάτητο το «τρένο»! Νίκη-ανάσα στο βόλεϊ, 3-2 τους Τράχωνες

Ακόμα μία νίκη σημείωσαν τα κορίτσια του Παναθηναϊκού επικρατώντας αυτή τη φορά με 60-52 επί του Κρόνου Αγίου Δημητρίου στο κλειστό της Λεωφόρου.

Έχοντας πολύ καλή απόδοση για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός πήρε μία ακόμα νίκη στην Α1.
Οι πράσινες επιβλήθηκαν με 60-52 του Κρόνου στο κλειστό της Λεωφόρου συνεχίζοντας το αήττητο σερί τους. Το Τριφύλλι είχε τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος του και παρά την αντίδραση των φιλοξενούμενων στο τέλος δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη.
Το Τριφύλλι μετά από ένα νευρικό ξεκίνημα στα πρώτα λεπτά άρχισε να βρίσκει ρυθμό και να χτίζει σιγά σιγά μια διαφορά. Με τρίποντο της Δίελα οι πράσινες προηγήθηκαν με 11-3 για να κλείσει το δεκάλεπτο με 17-11.
Στη δεύτερη περίοδο οι πράσινες ήταν καταιγιστικές. Η Μαγκλάρα "τάιζε" την Ντέλβα η οποία φόρτωνε το καλάθι του Κρόνου με πόντους και η Βλάνη εκτελούσε έξω από τη γραμμή του τριπόντου για να εκτοξευθεί η διαφορά. Κάπως έτσι οι πράσινες πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα με 38-22.
Η Ντέλβα συνέχισε να σκοράρει στους ίδιους ρυθμούς και στην τρίτη περίοδο και με τη βοήθεια της Δίελα στην επίθεση κρατούσε τη διαφορά σε διψήφια νούμερα. Στην αντίπερα όχθη η Εμμνουηλίδου μαζί με την Μίχου προσπαθούσαν να κρατήσουν κοντά στο σκορ τον Κρόνο με το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει με 48-33.
Στο τέλος ο Κρόνος προσπάθησε να κάνει τη μεγάλη επιστροφή στο ματς με τη Σμιθ να ανεβάζει την απόδοσή της, αλλά οι πράσινες είχαν τις λύσεις και έφτασαν σε μία ακόμα νίκη.

Τα δεκάλεπτα:
17-11, 38-22, 48-33, 60-52

Παναθηναϊκός (Σαμαντούρα): Καλέντζου 4 (6 ασιστ), Βλάνη 10 (3), Κόνιαλη, Μαγκλάρα 5 (ασίστ), Κωτούλα 2, Σλούκα 2, Δίελα 11, Χρονοπούλου 3, Ντέλβα 21 (12 ριμπάουντ), Μοσχοπούλου, Θεολόγου.

Παναθηναϊκός - Τράχωνες 3-2 σετ

Μια πολύ σημαντική νίκη πήραν κόντρα στους Τράχωνες τα κορίτσια της ομάδας βόλεϊ των γυναικών με 3-2 σετ. Ανάσα για τις πράσινες που όμως πρέπει να πάρουν και τα επόμενα καθοριστικά παιχνίδια.

Μια σημαντική ανάσα πήρε ο Παναθηναϊκός στο ματς κόντρα στους Τράχωνες.
Οι πράσινες επιβλήθηκαν με 3-2 σετ επί των φιλοξενούμενων και απέκτησαν προβάδισμα δύο πόντων. Σίγουρα το τρίποντο θα ήταν καλύτερο για τα κορίτσια του Τριφυλλιού όμως και οι δύο βαθμοί είναι καλοί στη μάχη που δίνουν για παραμονή στην κατηγορία.
Οι πράσινες δεν μπήκαν καλά στο ματς και αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι Τράχωνες. Με όπλο της το σερβίς η ομάδας του Αλίμου κατάφερε να πάρει από νωρίς προβάδισμα στο πρώτο σετ. Το Τριφύλλι προσπάθησε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι το σετ κατέληξε στους Τράχωνες με 26-24.
Στα επόμενα δύο οι πράσινες κυριάρχησαν απόλυτα. Με όπλο τους το σερβίς χάλασαν την υποδοχή των φιλοξενούμενων, βρήκαν ρυθμό και πήραν εύκολα τα επόμενα σετ με 25-15.
Στο τέταρτο σετ έγιναν αρκετά επιθετικά λάθη, οι Τράχωνες ανέβασαν ρυθμούς και ισοφάρισαν 2-2. Ο Παναθηναϊκός στο τάιμ μπρέικ προσπάθησε αρκετά για να ξαναπιάσει το ρυθμό του και τα κατάφερε. Έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε το σετ και μαζί μία σημαντική νίκη.

Τα σετ: 24-26, 25-15, 25-15, 22-25, 15-11

Παναθηναϊκός (Ρούσης): Κουντουρά 6 (2/5 επ., 3 άσοι), Ιχτιάρη 10 (7/14 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Βασιλαντωνάκη 22 (16/51 επ., 3 άσοι, 3 μπλοκ), Πέρεζ 15 (13/39 επ., 1 μπλοκ, 61% υπ. – 32% άριστες), Καββαδία 6 (4/10 επ., 1 μπλοκ), Νούσια 15 (12/41 επ., 2 άσοι, 50% υπ. – 22% άριστες), Μυλωνά (λ., 52% υπ. – 20% άριστες) / Μαλουσάρη, Σωτηρίου, Λιάγκη.

Τράχωνες (Περόπουλος): Ευθυμίου 5 (5/11 επ.), Βογιατζή Μ. 3 (3/5 επ.), Αθανασοπούλου 3 (3/9 επ.), Κιόση 24 (23/49 επ., 1 μπλοκ, 24% υπ. – 10% άριστες), Νέσιτς 16 (11/37 επ., 4 άσοι, 1 μπλοκ, 43% υπ. – 13% άριστες), Μπιόλο 1, Μεθενίτη –λ (26% υπ. – 15% άριστες) / Βογιατζή Ε. 5 (5/11 επ.), Μουζάκη 3 (1/13 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 44% υπ. -19% άριστες).

Από prasinanea

Παναθηναϊκός - Μπάμπεργκ 76-73, αγχώθηκε αλλά νίκησε και πλέον... ΟΣΦΠ χ2!

Ο Παναθηναϊκός με το μυαλό στον Ολυμπιακό και χωρίς να πιάσει ψηλά επίπεδα απόδοσης κατάφερε να επικρατήσει έστω και στο τέλος επί της Μπάμπεργκ με 76-73 και πλέον ετοιμάζεται για τα δύο ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους.
Ο Αργύρης Πεδουλάκης άρχισε τον αγώνα με τους Διαμαντίδη, Ούκιτς, Ματσιούλις, Γκιστ και Σκορδίλη.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς νωθρά στην άμυνα και οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν. Το Τριφύλλι κυρίως με τον Λάσμε έβρισκε λύσεις επιθετικά, αλλά είχε προβλήματα στην άμυνα. Ο Νάχμπαρ κατάφερνε να δημιουργεί έβρισκε τον τρόπο να σκοράρει. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο στο πρώτο δεκάλεπτο το οποίο τελείωσε με 19-19.
Ανάλογη ήταν η εικόνα και στη δεύτερη περίοδο. Οι πράσινοι αυτή τη φορά άρχισαν να παίρνουν πόντους και έξω από τη γραμμή του τριπόντου με τους Ματσιούλις, Καπόνο και Μπράμος αλλά η Μπάμπεργκ έβρισκε συνέχεια λύσεις και έμενε κοντά στο σκορ.
Τόσο με Νάχμπαρ, όσο και με τους Φορντ και Γκαβέλ οι Γερμανοί έπαιρναν πόντους και δεν άφηναν τον Παναθηναϊκό να ξεφύγει στο σκορ. Κάπως έτσι οι πράσινοι πήγαν στα αποδυτήρια όντας μπροστά με 36-33. Το Τριφύλλι ήταν καλύτερο σχεδόν σε όλους τους τομείς της στατιστικής στο πρώτο ημίχρονο.
Ο Στεφάν Λάσμε ήταν πρώτος σκόρερ έχοντας 8 πόντους και τέσσερα ριμπάουντ και τον ακολουθούσαν σε απόδοση Ματσιούλης και Διαμαντίδης. Στην αντίπερα όχθη ο Νάχμπαρ ήταν ο μοναδικός παίκτης ο οποίος είχε διψήφιο αριθμό πόντων (11) και είχε την βοήθεια του Φορντ.

Τουλάχιστον νίκησε...
Η εικόνα του Παναθηναϊκού με εξαίρεση κάποια ξεσπάσματα δεν άλλαξε ούτε στη συνέχεια του αγώνα. Οι πράσινοι έκαναν ένα επί μέρους σκορ 11-2 και πήραν μια διαφορά εννιά πόντων λίγο μετά τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου (51-42), αλλά και πάλι οι παίκτες του Τριφυλλιού προδόθηκαν από την άμυνα τους.
Με έλλειψη συγκέντρωσης και καθαρού μυαλού ο Παναθηναϊκός δεν έβρισκε τις σωστές λύσεις στην άμυνα, έκανε λάθη στην επίθεση και αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι Γερμανοί. Μέσα σε περίπου 1,5 λεπτό το Τριφύλλι δέχτηκε επτά πόντους  και έτσι οι δύο ομάδες μπήκαν στην τελευταία περίοδο με τους παίκτες του Πεδουλάκη να είναι μπροστά με δύο πόντους.
Το παιχνίδι ουσιαστικά άρχισε από την αρχή ξανά στο 32' όταν η Μπάμπεργκ ισοφάρισε σε 54-54 με τρίποντο του Γκίμπσον. Ο Γκιστ έκανε το 57-54 με σουτ έξω από τα 6.75μ. αλλά η Μπάμπεργκ απάντησε με σερί 5-0 και πήρε ξανά το προβάδισμα (57-59). Στα 6.40'' πριν το τέλος ο Πεδουλάκης κάλεσε τάιμ άουτ, όμως οι παίκτες του έμοιαζαν υπνωτισμένοι.
Ο Ζίρμπες έγραψε το 59-61, σε μία ακόμα στατική άμυνα που έδινε την ευκαιρία στους Γερμανούς να μένουν μέσα στο παιχνίδι. Ο Μπράμος με τρίποντο και ο Λάσμε με κάρφωμα πέρασαν μπροστά με 64-61. Για λίγο ακόμα αντιστάθηκε η Μπάμπεργκ, μειώνοντας σε 64-63, όμως οι "πράσινοι" έδειξαν σαν να "ξεμπουκώνουν" σε εκείνο το σημείο.
Οι Διαμαντίδης και Μπράμος έγραψαν το 69-63, υποχρεώνοντας τον Φλέμινγκ να πάρει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Τελικά, με την επιστροφή στο παρκέ, η Μπάμπεργκ έδειξε να μην τα παρατάει και μείωσε με τρίποντο του Γκόλντσμπερι.
Στα 25'' πριν τη λήξη, ο Μπανκς με βολές έγραψε το 73-68, ο Φορντ μείωσε σε 73-70 και στη συνέχεια υπήρξε τάιμ άουτ στο παιχνίδι, με 11'' να απομένουν για το τέλος του αγώνα. Ο Μπανκς με 1/2 βολές έκανε το 74-70. Ο Γκίμπσον πάντως μείωσε και πάλι με νέο τρίποντο (74-73), παγώνοντας το γήπεδο.
Ο Ματσιούλις στα 4,4'' πήρε το φάουλ, έβαλε και τις δύο (76-73), ο Μπράμος έκανε φάουλ στον Γκίμπσον ο οποίος έχασε και τις δύο. Στο 1.6'' πριν το τέλος, οι διαιτητές συμβουλεύτηκαν το video για το ποια ομάδα θα είχε την κατοχή και τελικά πήγε σωστά στον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 36-33, 51-49, 76-73

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 16, Ματσιούλις 8, Καπόνο 5, Ούκιτς 2, Λάσμε 15, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 7, Γκιστ 4, Μπανκς 13, Ξαθόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 4.
Μπάμπεργκ (Φλέμινγκ): Γκίμπσον 11, Γκολντσμπερι 6, Νάχμπαρ 16, Τάντα 3, Σμιντ, Νούμαν 4, Φορντ 13, Τζέικομπσεν, Γκαβέλ 12, Ζιρμπες 6, Ογκιλβι.

Από prasinanea

* Δυσκολεύτηκε, αγχώθηκε αλλά τελικά ο Παναθηναϊκός πήρε μία σημαντική νίκη απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, που σίγουρα αδικείται από το 0-6, πλέον. Οι 2 βαθμοί ωστόσο ήταν το ζητούμενο και τώρα, πριν το μεγάλο ντέρμπι της Ευρωλίγκα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, το μυαλό όλων βρίσκεται στη διπλή μάχη με τον Ολυμπιακό, αρχής γενομένης από το ΣΕΦ, τη Δευτέρα (ΕΤ1, 19:00) και το ντέρμπι πρωτιάς στην Α1.

1/2/13

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-2 σετ, ξανά μάγκες ξανά στο τσακ!

Ο Παναθηναϊκός παίζοντας με απίστευτο πάθος κοίταξε στα μάτια τον Ολυμπιακό για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και ηττήθηκε με 3-2 σετ. Νέα ατυχία για τους πράσινους αφού τραυματίστηκε και αποχώρησε ο Γουόκερ.
 
 Ό,τι και να πει κανείς για την εμφάνιση των πράσινων κόντρα στον Ολυμπιακό είναι λίγο.
Το Τριφύλλι των πολλών οικονομικών προβλημάτων αγωνίστηκε χωρίς κλασικό διαγώνιο, έπαιξε στα τελευταία σετ χωρίς τον Γουόκερ που τραυματίστηκε και όμως έχασε στις λεπτομέρειες από τους ερυθρόλευκους με 3-2. Μία ομάδα που έχει σχεδόν το πενταπλάσιο μπάτζετ από τον Παναθηναϊκό.
 Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι πράσινοι μπήκαν από την αρχή πολύ δυνατά. Με όπλο του την επίθεση και το μπλοκ - άμυνα το Τριφύλλι έχτισε μια διαφορά που έφτασε ακόμα και σε νταμπλ σκορ (16-8) και παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κατάφερε να μειώσει ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που πήρε το πρώτο σετ με 25-21.
 Στα επόμενα δύο σετ οι ερυθρόλευκοι με όπλο τους και την Μουλά η οποία σε ορισμένα σημεία δεν ήξερε τι έδινε κατάφερε να πάρει το προβάδισμα και να κάνει το 2-1. Μέσα σε όλα αυτά ο Παναθηναϊκός έχασε και τον Γουόκερ και όλα έδειχναν ότι οι γηπεδούχοι θα έφταναν σε μία εύκολη νίκη.
 Οι πράσινοι όχι μόνο δεν παράτησαν το ματς, αλλά τα έδωσαν όλα και με τον Ιωάννου να ανεβαίνει κατακόρυφα επιθετικά έστειλαν το ματς στο τάι μπρέικ. Εκεί το Τριφύλλι πήγαινε πόντο πόντο μέχρι το 12-12 αλλά κάποια λάθη του στέρησαν μία μεγάλη νίκη.

 Τα σετ:
21-25, 25-19, 25-15, 23-25, 15-12

 Ολυμπιακός (Καζάζης Δημήτρης): Κοκκινάκης 18 (16/31 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 65% υπ. – 44% άριστες), Γιούρισιτς 12 (9/14 επ., 3 μπλοκ), Φιλίποφ 3, Ποτότσνικ 13 (12/19 επ., 1 μπλοκ, 50% υπ. – 33% άριστες), Γιορντάνοφ 25 (21/36 επ., 4 μπλοκ), Σμαραγδής 8 (5/12 επ., 3 μπλοκ) / Στεφάνου (λ.- 70% υπ. – 30% άριστες), Μαρούλης, Σωτηρίου 1, Μάρκου.
 Παναθηναϊκός (Καζάζης Στέλιος): Ιωάννου 20 (17/29 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Γουόκερ 17 (13/28 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ, 54% υπ. – 23% άριστες), Πρωτοψάλτης 14 (13/23 επ., 1 μπλοκ, 47% υπ. – 22% άριστες), Λιβαθηνός, Στίγγας 10 (8/9 επ., 2 μπλοκ), Βόγκελ 8 (5/8 επ., 3 μπλοκ) / Ζήσης (λ.- 64% υπ. – 39% άριστες), Μανιόπουλος 3 (3/10 επ., 50% υπ. – 25% άριστες), Βολουδάκης, Λιόντας.

 Από prasinanea
 * Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών ο Παναθηναϊκός των χιλίων προβλημάτων αντιμετώπισε στα ίσια τον Ολυμπιακό και ισάριθμες φορές έφτασε μια ανάσα από την έκπληξη. Μένει μια μικρή πίκρα, που τελικά αυτό δεν έγινε, όμως το μόνο σίγουρο για τους μάγκες του Καζάζη είναι ότι με τέτοια ψυχή θα σώσουν πολύ γρήγορα την κατηγορία.

28/1/13

Παναθηναϊκός - Άρης 81-62 και τώρα, νίκη πρωτιάς στο ΣΕΦ

Ο Παναθηναϊκός πέρασε ένα εύκολο απόγευμα κόντρα στον Άρη τον οποίο και κέρδισε με 81-62 και την άλλη Δευτέρα θα πάει στο ΣΕΦ για να πάρει την πρωτιά. Πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων για τους πράσινους.
 Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε κόντρα στον Άρη χωρίς τους Μπανκς και Ματσιούλις με τον Αργύρη Πεδουλάκη να ξεκινά με τους Ούκιτς, Διαμαντίδη, Καπόνο, Γκιστ και Σκορδίλη.
Το Τριφύλλι από την αρχή μπήκε δυνατά στο ματς και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Άρη. Ο Πάσαλιτς άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους όμως ακολούθησε ένα 11-0 σερί των πράσινων με πρωταγωνιστή τον Καπόνο. Ο Ξανθόπουλος μπήκε μετά σε ρόλο οργανωτή και ο Λάσμε ανέλαβε ρόλο σκόρερ για να κλείσει ο Παναθηναϊκός το πρώτο δεκάλεπτο όντας μπροστά με 22-11.
Στη δεύτερη περίοδο ο σέντερ από την Γκαμπόν συνέχισε να φορτώνει με πόντους το καλάθι των φιλοξενούμενων έχοντας σημαντικές βοήθειες από τον Ούκιτς. Στην αντίπερα όχθη ο Χαντ πάλευε μόνος του και αυτό όπως ήταν φυσιολογικό δεν ήταν αρκετό.
Ο Παναθηναϊκός έφτασε τη διαφορά ακόμα και στους 22 (42-20),  αλλά ο Άρης κατάφερε να μαζέψει λίγο τη διαφορά και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα να γράφει 44-30 υπέρ των πράσινων. Χαρακτηριστικό της πολύ καλής απόδοσης των πράσινων στο δεύτερο δεκάλεπτο είναι πως υπέπεσαν μόλις σε ένα λάθος λάθος ενώ είχαν και τον απόλυτο έλεγχο των ριμπάουντ έχοντας 20 έναντι 13 του Άρη.

Αντέδρασε και το τελείωσε
Στην έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου οι πράσινοι μπήκαν λίγο νωθρά και αυτό είχα ως αποτέλεσμα να καταφέρει ο Άρης να ροκανίσει τη διαφορά. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι  μείωσαν ακόμα και στους 6 πόντους (51-45). Ο Αργύρης Πεδουλάκης πήρε τάιμ άουτ, οι πράσινοι ξαναπάτησαν το πόδι στο γκάζι και το ματς ουσιαστικά τελείωσε.
Το +6 στο 27', έγινε +12 έπειτα από σχεδόν τρία λεπτά και ο Παναθηναϊκός τελείωσε την τρίτη περίοδο όντας μπροστά με 59-47. Το Τριφύλλι συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς, παρά το γεγονός ότι ο Αργύρης Πεδουλάκης έδινε χρόνο συμμετοχής σε όλους και η διαφορά σκαρφάλωσε ξανά στους 20 στο 35' (73-53).
Το τελικό 81-62 ήρθε πολύ εύκολα για το Τριφύλλι και πλέον το μυαλό όλων στρέφεται στο ματς με την Μπάμπεργκ. Βέβαια, η άλλη εβδομάδα συμπεριλαμβάνει δύο μεγάλα ντέρμπι για τον Παναθηναϊκό με τους πράσινους να πηγαίνουν στο ΣΕΦ για να διεκδικήσουν την πρωτιά και λίγες μέρες αργότερα να παίζουν και πάλι με τον Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου.

Τα δεκάλεπτα:
22-11, 44-30, 59-47, 81-62

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 2, Μπράμος 6, Καπόνο 10, Ούκιτς 12, Λάσμε 12, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 8, Γκιστ 10, Ξανθόπουλος 10, Γιαννόπουλος, Χαραλαμπόπουλος, Σκορδίλης 5. 
Άρης (Αγγέλου): Πάσαλιτς 20, Χαντ 18, Πελεκάνος 7, Βεζένκοφ, Τσιάρας, Ασημακόπουλος 9, Χαρίσης 2, Μποχωρίδης 4, Σαρικόπουλος, Μούρτος, Βεργίνης 2, Τσακαλέρης.

Από prasinanea

* Ο Παναθηναϊκός είχε ξανά, όπως και με τη Ρεάλ, κενά διαστήματα, έκανε αβίαστα λάθη, όμως ο Άρης δεν μπορούσε να τον κοντράρει μέχρι τέλους κι έτσι πήρε ακόμη μία νίκη. Σε συνδυασμό με την ηχηρή σφαλιάρα του ΟΣΦΠ από τον ελλιπή ΠΑΟΚ, το ντέρμπι της ερχόμενης Δευτέρας στο ΣΕΦ βγάζει πρωτιά, ενώ βέβαια την Παρασκευή ο Εξάστερος επιστρέφει στις νίκες στην Ευρωλίγκα υποδεχόμενος την Μπάμπεργκ.

27/1/13

Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 1-2, νίκη ψυχολογίας

 

Η παράνοια με τον φετινό Παναθηναϊκό συνεχίζεται, αφού "παραδίδεται" στους αδύναμους του πρωταθλήματος και μεταμορφώνεται όταν αντιμετωπίζει τους πιο ισχυρούς. Με μία εμφάνιση άριστη τακτικά και με πάθος, προσήλωση και σωστή ανασταλτική λειτουργία, επικράτησε 1-2 του Ατρόμητο στο Περιστέρι.
Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και πήρε τους τρεις βαθμούς χάρη στα γκολ των Ζέκα και Μπουμσόνγκ, τα οποία προήλθαν από προσπάθειες του Τοτσέ. Στην πρώτη περίπτωση ο Ισπανός έκλεψε και πάσαρε στον Πορτογάλο και στη δεύτερη, κοντρόλαρε και σούταρε, με τον Γάλλο να επωφελείται του ριμπάουντ. Ο Ατρόμητος απλώς μείωσε με τον Καραμάνο στις καθυστερήσεις.
Η νίκη είναι πολύτιμη για το Τριφύλλι, αφού το επαναφέρει στα "τρίποντα" ξανά μετά τις 2 Δεκεμβρίου του 2012 (το ημερολόγιο δείχνει 27 Ιανουαρίου του 2013). Ακόμα, τονώνει την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών, από τη στιγμή που επιτεύχθηκε σε μία δύσκολη έδρα κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο και παράλληλα, του επέτρεψε να μειώσει τη διαφορά προς την πέμπτη θέση.
Σίγουρα ο Παναθηναϊκός δεν ήταν θεαματικός, δεν έθελξε, αλλά όταν τέσσερις μέρες πριν δεν μπορούσε να αλλάξει δεύτερη πάσα και αποκλείστηκε από το Κύπελλο από μία νεοφώτιστη ομάδα, τον Πλατανιά, η πρόοδος είναι εμφανής. Οι πράσινοι κερδίζουν μία εβδομάδα ηρεμίας, διότι ακολουθεί άλλο ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη...

Άμυνα εναντίον άμυνας
Ο Φαμπρι έριξε στη μάχη τον Γιοχέι Καζιγιάμα, στην πρώτη του επίσημη συμμετοχή στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Ο Ιάπωνας έπαιξε επιτελικός μέσος, πίσω από τον Τοτσέ, ενώ οι Ζέκα και Σισοκό εναλλάσσονταν στα άκρα. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Βιτόλο και Σο, την τετράδα της άμυνας απάρτιζαν οι Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Σπυρόπουλος και γκολκίπερ ο Καρνέζης.
Οι δύο ομάδες άρχισαν επιφυλακτικά το παιχνίδι και χρειάστηκε να περάσει το 20', για να έρθουν καλές στιγμες. Στο 22' ο Σισοκό εκτέλεσε το κόρνερ και ο Βύντρα έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Ιτάνζ μπλόκαρε. Δύο λεπτά αργότερα, ο Επστάιν σούταρε από πλάγια θέση και ο Καρνέζης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
Ο Παναθηναϊκός με την πάροδο του χρόνου κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 33', ο Καζιγιάμα βρήκε τον Σισοκό στο δεύτερο δοκάρι, αλλά το γυριστό του πέρασε πολλά μέτρα άουτ. Μετά από εκείνο το σημείο, ο Ατρόμητος ξαναπήρε τα ηνία και στο 39' έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν αμαρκάριστος στο πέναλτι, ο Πίτου πλάσαρε πάνω στον Καρνέζη! Μετά από τρία λεπτά, ο Σκόνδρας σούταρε συρτά και ο Καρνέζης μπλόκαρε εκ νέου.

Με "δημιουργό" τον Τοτσέ
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με αλλαγή αριστερού μπακ, αφού ο Μαρίνος αντικατέστησε τον Σπυρόπουλο. Η πρώτη επικίνδυνη στιγμή δημιουργήθηκε στο 51', όταν ο Τοτσέ πέρασε τον Φυτανίδη και σούταρε, όμως ο Ιτάνζ απέκρουσε. Ακολούθησε ένα σουτ του Σο, που κατέληξε άουτ. Ο Ατρόμητος επιχείρησε να επιτεθεί, όμως δύο φορές ο Μπουμσόνγκ έκοψε τον Κούτσι στην περιοχή, πριν γίνει επικίνδυνος.
Τελικά, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 59', εκμεταλλευόμενος ένα λάθος των γηπεδούχων. Ο Γιαννούλης γύρισε τη μπάλα προς το κέντρο της άμυνας, η πάσα ήταν κακή και ο Τοτσέ πρόλαβε τον Φυτανίδη και προ του Ιτάνζ, γύρισε στον Ζέκα, ο οποίος πλάσαρε σε κενή εστία. Στο 64', ο Σεϊταρίδης εκτέλεσε το φάουλ, ο Ιτάνζ έκανε κακή εκτίμηση και έδιωξε σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό, ο Μαυρίας πήρε τη θέση του Καζιγιάμα.
Ο Ατρόμητος επιχείρησε να πιέσει και στο 72' είχε μία καλή στιγμή, όταν ο Ταυλαρίδης επιχείρησε το ψαλίδι στην περιοχή του Παναθηναϊκού, αλλά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Σε μία αντεπίθεση, στο 72', ο Παναθηναϊκός άγγιξε το 0-2, όταν ο Τοτσέ έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μαυρίας σούταρε στην κίνηση και ο Ιτάνζ απέκρουσε εντυπωσιακά.
Η νίκη "κλειδώθηκε" στο 79' με την επίτευξη του 0-2. Ο Σο εκτέλεσε συρτά το φάουλ, ο Τοτσέ κοντρόλαρε στην περιοχή και σούταρε, ο Ιτάνζ απέκρουσε στη γωνιά του, αλλά ο Μπουμσόνγκ που καιροφυλακτούσε, πλάσαρε σε κενή εστία. Ο Μαυρίας σούταρε από μακρινή απόσταση στο 84' και η μπάλα πέρασε άουτ.
Ο Παναθηναϊκός τα χρειάστηκε στο τέλος, αφού ο Ατρόμητος μείωσε σε 2-1 στις καθυστερήσεις. Ο Φυτανίδης έκανε την κεφαλιά, ο Μαρίνος απομάκρυνε στη γραμμή και με κοντινό σουτ ο Καραμάνος σκόραρε. Όμως αυτή η εξέλιξη δεν είχε συνέχεια και ο Παναθηναϊκός άγγιξε το 1-3, αλλά το σουτ του Τοτσέ κατέληξε άουτ.

Ατρόμητος: Ιτάνζ, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Πίτου, Δημούτσος, Ιγκλέσιας (69' Ουντότζι), Σουμπίνιο (66' Μπρίτο), Επστάιν, Κούτσι (79' Καραμάνος).
Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος (46' Μαρίνος), Βιτόλο, Σο, Ζέκα, Σισοκό (89' Φουρλάνος), Καζιγιάμα (65' Μαυρίας), Τοτσέ.

Από prasinanea

* Χωρίς να παρουσιάσει κάποια ιδιαίτερα θετική εικόνα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μην απειληθεί από τον Ατρόμητο και να πετύχει μια νίκη ψυχολογίας στο Περιστέρι. Ακολουθεί το επίσης δύσκολο εκτός έδρας με τον Αστέρα Τρίπολης, όπου αν έρθει ακόμη μία νίκη, θα μπορούμε πλέον να κάνουμε λόγο για ανοδική πορεία και αρκετή τύχη να μπούμε στα πλέι οφ.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-3 σετ, τρομερή κατάθεση ψυχής και παραλίγο έκπληξη μεγατόνων! Ήττα για τις γυναίκες, μετά το θρίαμβο επί του ΟΣΦΠ

Ο Παναθηναϊκός των πολλών προβλημάτων κόντραρε στα ίσια τον Ολυμπιακό με τους πράσινους να καταθέτουν και την ψυχή τους στο γήπεδο αλλά ηττήθηκαν με 3-2 σετ. Μεγάλη προσπάθεια από όλους τους παίκτες του Καζάζη που χειροκροτήθηκαν στο τέλος.
Ο Παναθηναϊκός με τους παίκτες απλήρωτους και με χίλια προβλήματα κατάφερε να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό και να φτάσει μία ανάσα από τη νίκη.
Τελικά οι πράσινοι ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες με 3-2 σετ από τους ερυθρόλευκους αλλά κανείς δεν μπορεί να έχει παράπονα από την προσπάθεια των παικτών. Όλοι οι πράσινοι είχαν πολύ καλή παρουσία και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Από την αρχή του αγώνα οι πράσινοι έδειξαν ότι ήταν αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα. Με όπλο τον εξαιρετικό επιθετικά Γουόκερ και σε συνδυασμό το μπλοκ με την άμυνα το Τριφύλλι κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ με 25-22.
Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός αύξησε την πίεσή του στο σερβίς και δημιούργησε πρόβλημα στην υποδοχή των πράσινων. Έτσι, από την αρχή οι ερυθρόλευκοι πήραν προβάδισμα στο σκορ. Το Τριφύλλι προσπάθησε να αντιδράσει, μείωσε στους δύο 16-18, αλλά τελικά έχασε το σετ με 25-22.
Ανάλογο ήταν το σκηνικό και μέχρι τα μισά του τρίτου σετ. Οι πράσινοι όμως δεν τα παράτησαν και με όπλο το μπλοκ τους έκαναν μια μεγάλη ανατροπή και με τον πολύ καλό Βόγκελ τελείωσαν το σετ και έκαναν το 2-1.
Ντέρμπι ήταν και το τέταρτο σετ. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πήγαιναν πόντο μέχρι το 19-19, όμως οι φιλοξενούμενοι με ένα σερί 3-0 κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα και τελικά να κάνουν το 2-2 στα σετ.
Έτσι, όλα κρίθηκαν στο τάι μπρεικ. Οι πράσινοι ήταν μπροστά μέχρι το 9-7, αλλά δεν βρήκαν λύσεις στο σερβίς του Κοκκινάκη και έχασαν με 3-2. Το τέλος του αγώνα βρήκε τους πράσινους να κερδίζουν το χειροκρότημα για την προσπάθειά τους από τον κόσμο που βρέθηκε στη Γλυφάδα.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-3

Τα σετ: 25-22, 22-25, 25-23, 22-25, 11-15

Παναθηναϊκός (Σ. Καζάζης): Γουόκερ 22 (26% υποδ, 22/44 επιθ.), Ιωάννου 12 (1 ασ, 11/28 επιθ.), Πρωτοψάλτης 16 (55% υποδ., 14/21 επιθ., 2 μπλοκ), Βόγκελ 11 (6/11 επιθ., 5 μπλοκ), Λιβαθηνός 1 (1/2 επιθ.), Στίγγας 6 (3/10 επιθ., 1 ασ., 4 μπλοκ), Ζήσης (58% υποδ, 42% άριστες) / Λιόντας, Μανιώπουλος, Μαδούρας, Βολουδάκης.

Από prasinanea

* Ήττα και για τα κορίτσια, 3-0 σετ από τον Ηρακλή Κηφισιάς, 25-22, 25-16, 25-20, μία βδομάδα μετά το θρίαμβο επί του Ολυμπιακού.